Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • „Už jsme se o tom trošku bavili, ale spíš tomu necháme
    odstup, protože je to teď pro všechny hodně bolestivé. Určitě se k tomu
    vrátíme, ale jak už jsem řekl, celému týmu se omlouvám,“ uzavřel Barák.
    Když padla otázka, zda plánuje sám u reprezentace skončit, neodpověděl a
    zamířil pryč.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/euro-2024/cesko-reprezentace-prilet-letiste-barak-hasek-fousek-reakce-vylouceni.A240627_190705_euro-2024_tals

proč by měl proboha Toncek končit?? 😱  nepovedl se mu jeden zápas, to se stane. Vzpomeňte si v přípravě, v kolika zápasech naopak zachránil výsledek. Už jste mohli bušit do realizáku tehdy. Tonda se jen musí přizpůsobit hře repre, protože je tam hodně mladých, ale jinak je to lídr a takových technicky vybavených hráčů bohužel nemá náš fotbal mnoho. Tohle bych teď vůbec neřešil, musí se řešit personální věci na svazu a v trenérském obsazení před kvaldou na MS, to je mnohem důležitější.
    Jinak to bude o výkonnosti, a to si už rozhodne trenér, který u repre bude.

• Vezme si tedy Procházka ponaučení z minulého zápasu, kdy padl po kombinaci ran v postoji, a bude spíše chtít bojovat na zemi?
    <div>Doufám,
    že ano. S Jiřím jsem teď netrénoval, ale v minulém zápase proti
    Pereirovi za mě vyhrával, byl na tom lépe. Sice dostal calf kicky, ale
    rukama mi přišel přesvědčivější. Dokonce Alexe dokázal hodit na zem, což
    patrně je nejjednodušší cesta, jak ho porazit.

</div><div>
    </div>zdroj: https://www.sport.cz/clanek/bojove-sporty-mma-pereira-obrovsky-riskuje-tvrdi-bijec-penaz-promluvil-i-o-prochazkove-zmene-divize-5031020

přesně tak, Jirka se musí vrátit k tomu, co jel na konci 1. kola v jejich vzájemném zápase, dostat ho do klinče u pletiva, protože je silnější a pak si ho hodit nebo podrazit na zem a v pohodě vyhraje.. je silově jinde, nezvládl to minule jen takticky..

• https://www.idnes.cz/sport/tenis/jannik-sinner-halle-titul-trava-wimbledon-hubert-hurkacz.A240623_195735_tenis_pls

ale jediné dvě prohry, a to právě jen z těch 2 jejich vzájemných letošních střetů, má od Carlitose, Markét. :) čiže lze spekulovat, že potkat ho letos častěji, tak těch titulů je méně. :D  Ale já to Jannikovi taky přeju, pač říkám dlouho, že je talentovaný a do té TOP 5 nej hráčů určitě patří. Není tak komplexní ještě jako Carlos, ale pracuje na hře na síti určitě nebo měnění rytmu hry. Budou to mezi nimi super souboje. Pro Carlose je nyní ale důležité hlavně, aby se nezranil. Jsem i rád, že brzy vypadl, byť ztratil body, pač ta travnatá sezona je pro mě zbytečnost, pokud za ní následuje olympiáda. Body Carlos nahoní pak kdekoliv, hlavně zůstat zdravým a ZAPSAT SE NADOBRO DO DĚJIN TENISU těmi zbylými triumfy tohoto roku - olympiáda + Turnaj mistrů a pak už jen Australian open. :) tohle nikdo nikdy nepřekoná v tak nizkém věku, tvrdím. Jestli to Carlos takhle za sebou teď zvládne.

• podle mě jsme měli totiž vyhrát tak, jak jsme to měli rozehráno a jak na tom Portugalci byli zle ten večer i díky nezvládnuté taktice jejich trenérem.  neměli fakt vůbec nic, i ta šance Nalda byl podle mě ofsajd, v první půli tak neměli vůbec nic. Ve 2. tu šanci z prvního golu, druhý neměl platit a jinak zase nic.
    Překvapilo mě, jak snadno jsme je eliminovali. Jestli koukali soupeři na ME, co na ně pod tímhle trenérem stačí a platí, tak toho teď využijí. Hlavně si myslím Gruzínci, kteří hrají obětavě, ale dopředu jsou ještě mnohem lépe technicky vybaveni než naši a právě na ty brejkové situace. čiže, když budou mít trpělivost, tak jim tam párkrát utečou. Jsem na ty zápasy Portugalců dál zvědav.
    Turci by jim měli sedět herním stylem, pač hrají otevřeněji, ale taky se mohou zbláznit, dát první gol a s tím tenhle portugalský tým bude mít problém, když by prohrával. Pokud by nešli z 1. místa, tak vypadnou už v osmifinále, pač narazí na někoho silnějšího. Vůbec jim nevěřím. Nemají team spirit, neumí si poradit v těžkých situacích, hráli stále to samé, úplně bez pohybu obehrávali, a to navíc velmi pomalu, naše vápno. Proto i naši kluci stíhali se posouvat, nebyl tam žádný překvapivý moment. A když se o něj pokusili, tak si nebyli schopni nahrát na 10 metrů vzduchem, neměli vůbec timing, ty míče létaly do země nikoho. Podle mě zažijí velké zklamání na tomhle ME. A jak všichni viděli, stačí eliminovat Leaa, na kterého spoléhají, že v těch kritických momentech vždy něco vymyslí i tou akcelerací, kterou ale Cuf úplně vymazal. Prošel tam jen jednou a ten míč nikoho ve vápně stejně nenašel.
    škoda, že jsme to nezvládli takticky tím střídáním. Jít tam Tonda dřív, tak jsme přidali 2. gol podle mě, pač by ty míče podržel a rozděloval do těch brejkových situací klukům, pak tam mohl i mladý Juras, který by z toho taky těžil s Lingim.. 

Portugalci byli úúplně bezradní, ale úplně. Tak špatné jsem je dlouho neviděl. Ale i v přípravě neměli žádné čupr výsledky, i dost inkasovali pod tímhle trenérem, který už s tím měl problém, když trenéval Belgii, co si pamatuju.

• Vláďa je sám sobě největším kritikem. Ví, že to nebylo
    optimální. Portugalci reagovali na naše postavení, jeho tam
    přečíslovali, potřeboval pomoct. Určitě si nějaké věci bude vyčítat,
    směrem do ofenzivy ale pár míčů vyvezl, přihrál Lukáši Provodovi na gól.
    Neměl tam špatné věci, a to, co se nepovedlo, si rozebereme na videu.“

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/euro-2024/jaroslav-kostl-rozhovor-cesko-portugalsko-gruzie.A240619_154428_euro-2024_dc

no mně se Cuf třeba líbil.. :)  úplně vymazal Leaa, který musel střídat už v 60. min, to úplně v plánu 100% nebylo a nevím, jestli pamatuje, kdy ho trenér i v AC sundával takhle brzy. A Leao je pro mě nej hráč současného Portugalska, nejvíce nebezpečný. Bez něho nevěděli, co hrát. Což bylo důležité. Krom toho ten 2. gol byl chybou sudího. Navíc Cuf nahrál i na gol, pracoval i dopředu, tak co od něj více chcete?? :)
    My máme myslím tendenci, a vidím to i u odborníků, vždy hledat jednoho konkrétního viníka. Ale problém podle mě byl zásadní v tom, že se pozdě střídalo. Tonda tam měl jít dříve, aby podržel balon, hned po tom našem golu, protože byly šance na brejky. Platil na Portugalce. Cufa bych vůbec nevinil, zahrál tam fantasticky, chtěl bych fakt vidět, kdo by takhle Leaovi znechutil zápas a zahrál tam takhle jako on. Tohle jsem nikde neslyšel ještě jako argument.

• ten první gol nebyl Hranyho, ale spíše Jindry. Mně se ten zápas nelíbil z obou stran. Mně se Hrany taky líbí, už jsem to psal, možná nejrychlejší stoper ligy. škoda, že takhle byl u těch golů, více by ten jeho výkon vynikl. Ale furt budu psát, že Portugalci neměli vůbec finálku.. absolutně bez timingu, náběhů, automatismů, podle mě špatná příprava jejich trenéra..

• no já nevím, co na to napsat.. Kdyby nehráli naši, tak jdu o půlce spát, tak slabý fotbal.. Hranyho pochválím a pak tohle (ale buď v poho, to je fotbal, čekal jsem to podstatně horší), já ani nevím, jestli si to ti Portugalci ale zasloužili. Podle mě tam měla ta střídání přijít dříve, hlavně s Tonckem, který umí podržet balon. Pro mě je to takový Nedvěd s nedotaženou kariérou, to už píšu dlouho.
    jsem fakt nasraný, pač jsme mohli i vyhrát dnes s tímhle Portugalskem. Podle mě nedojdou ani do čtvrtfinále, šamponci.. nemají vůbec team spirit, žádné automatismy, Leaa Cuf vymazal jako nic.. Ale moc se mu ani nechtělo, nedoplňoval vůbec u tyče. Portugalci hráli takovou béčkovou brazilskou copa cabanu..

• no já nevím, co Zelí chválí na těch Portugalcích. Do vápna vůbec nenabíhají - Leao je tragický, vůbec nedoplňuje u tyčí, neměli jedinou šanci. Naši hrají sice taky tužku, ale aspoň drží obranu. Ten zápas je tragický, druholigový vyloženě, ale měli bychom je dnes porazit, pač jsou ZOUFALÍ. vůbec netuší, co hrát, nemají náběhy, jako by se viděli dneska poprvé. vůbec se mi nelíbí, viděl jsem je často a hrají to jak přáteláček. :) čehož můžeme využít. Myslím, že nastoupí Mou po tomhle šampionátu, ten trenér je slabý, i s Belgií jsme s nimi hráli výborně, co si pamatuju pod trenérem Šilhavým, aktivněji. Cuf a Hrany se mi fakt líbí.
    Podle mě ani ta šance Nalda nebyla, pač to byl ofsajd. Teď měli první šanci po 70. minutách..Jinak nejsou vůbec v pohybu, stojí. Portugalcům vůbec nevěřím na tomhle ME..

• myslím, že Portugalci ještě přidají, hrají to tak, aby nás unavili. Bohužel neudržíme balon, trošku bychom ale měli, protože to takhle těžko na 0-0 uhrajeme, s tou únavou příjdou chyby vzadu, kde hrajeme zatím super. Hrany si vede dobře, měl jsem strach z nervozitky. Cuf se mi líbí docela.
    Mohli bychom si dávat ty balony aspoň do prostoru, těžko Portugalce vymícháme, ale s náběhy za ně bychom mohli uspět, Pepe není taky žádný sprinter. Musíme asi prostřídat, kluci budou unavení i v tomhle počasí. Juras by se mi líbil, je prý teď ve formě, mohl by tam něco udělat vepředu. Musí tam někdo, kdo pomůže podržet balon a vynutí si třeba i faul, abychom to trošku rozkouskovali. Oni teď zaberou se obávám, hrají zatím jak po flámu, jako by se sešli před zápasem - x nepodařených náběhů..

• tak kdo čekal lehkou skupinu, tak asi zírá.. :) psal jsem, že nás ta skupina pořádně prověří, pač Turci i Gruzínci jsou v up trendu a o Portugalcích nemá smyslu se bavit. Tak jsem zvědav, bude to souboj trenérů, jak jsem psal, pač ty tři týmy jsou v podstatě vyrovnané - Gruzínci i Turci jsou na tom lépe technicky než my, my zase bychom měli být takticky..a to je práce trenérů právě..

• „Jestli chce někdo hokeji závidět, že
    by měl být jednou za deset let ziskový a že by měl dostat peníze, tak já
    si myslím, že to není správná myšlenka,“ prohlásil ve Studiu MS HOKEJ
    na Sport.cz prezident Českého hokeje Alois Hadamczik.

zdroj: https://www.sport.cz/clanek/hokej-ms-ms-v-zisku-hokejovy-svaz-ale-dotaci-200-milionu-vracet-nemusi-zavidet-neni-spravna-myslenka-rika-hadamczik-5029463

tak všichni jsme teď slyšeli slovo boží a uvidíme, jak to bude nakonec doopravdy. Pač to, že Lojza něco říká, ještě neznamená ze zkušeností, že to tak v praxi ze 100% bude.
    Stejně tak jde o řádné vyúčtování raději přímo teda kolegovi Fialovi nebo Stanjurovi, protože NSA jako dozor prostě nefunguje. O to jde asi i kolegovi Kalouskovi, který v tom článku reaguje podobně jako já.. Co bychom Lojzo s Kaldou záviděli malým dětem? :)
    to nemá racio.. všichni víme, jaké je merito, když je vedle nehospodárná Síň slávy v té Nekazance..

• Podle informací iDNES.cz nyní Dědek touží po pozici viceprezidenta
    hokejového svazu, kde by mohl spolupracovat s Aloisem Hadamczikem, k
    němuž má názorově nejblíž.

Zdroj: https://www.idnes.cz/hokej/reprezentace/volby-prezident-hokejovy-svaz-cslh-petr-dedek-spor-jan-tuma-apk.A240531_124708_reprezentace_drev

tak tohle spojení účetních ekvilibristů s dobyvatelskou saldo naturou by snad měl pak rovnou dozorovat už UOOZ..jakože NSA je tady jako dozorový orgán naprosto pro srandu. Navíc Šebek s historií v pardubickém hokeji..tohle je přímo už střet zájmů..

• ještě Tomáš Klus promine, vyloženě mystik pozitivismu.
    já už bych toho Austina Powera na led neposlal, to má ten kanadský trenér pro strach uděláno. To byla nejtvrdší střela, která na toho kanadského golmana dnes šla. Doufám, že to Švýcaři viděli. A ještě bych si zkontroloval jeho rodný list, pač Austina Powera znám jen toho z té nízkonákladové komedie. a tohle bych od něj čekal, akorát ty brusle mi tam nehrají..
    To jsem v životě neviděl, ten kanadský golman myslím taky ne. Jeden ze zákroků šampionátu, pač že na vás začnou pálit 2 min. před koncem, když je to o gol pro váš tým, vlastní playeři, to chce hodně důvtipu nebo vrozené podezřívavosti..

• a Zelí z fotbalu se snad na mě nezlobí, mám takové ezo okolo sebe, je to nedorozumění. v soukromí nepoužívám ani to kritické myšlení, není proč, rodinu mám charakterní a rozumnou a partnerky v životě stejně tak, protože si je pečlivě vybírám. :) čiže oasa..

• Robert Záruba dnes perlí, zkraje 2. třetiny tam hodil perlu :D , koukejte na Kanadu, kdo kouká, žádný mystik pozitivismu, dokazuje, že člověk může být vtipným, byť je majitelem kritického myšlení. :)

• Ukazuju, že na to mám, přitom dlouho mi lidi moc nevěřili,
    že budu dávat tolik gólů a nahrávat na ně. Jsem možná trochu jiný než
    ostatní hráči v české lize, mám svou srbskou mentalitu, ta mi pomáhá.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/veljko-birmancevic-rozhovor-po-zapase-sparta-banik-ostrava.A240514_222851_fotbal_dc

no vidíš a já už po prvním zápase na soustředění v Rakousku psal, že jsi kámo dobrý deal Rosy + že by se mi líbil Ryneš na levém kraji, protože v tom zápase ho tam trenéři zkoušeli. Na někom to jde vidět hned, na někoho hledím 2 sezony a čekám, jestli se posune a odstraní nedostatky. na čs. ligu nadstandard

• klasický smolný zápas Budějek.. nedaly spoustu svých šancí a doplatily na nedůslednost a možná taktické věci vzadu. Králík nemůže dostat rozběhnutého hráče Pardubic, tam hořel Trummer, popř. měl vypomoci někdo ze záložníků mu ty hráče zpomalovat. Jeden gol si daly Budějky samy, ale vše šlo přes Králíka z levé strany Budějek, kde to s ním měl zdvojovat Trummer. Moc nechápu ani střídání Sama za Skaláka, který už není tak rychlý, jak býval a ta pravá strana Budějek úplně odešla, Pardubice to měly hned o něco snazší. Remízový zápas, k jehož kvalitě přispěl náš nej sudí, nechal obě mužstva hrát.

• Baník by si měl stáhnout i Sama Šiguta.. Budějky si totiž myslím, čeká výprodej po sezoně. Ale doufám, že ligu zachrání, protože si sportovní úsek nezaslouží spadnout, hrají jeden z nej fotbalů v lize.
    Trenéři by měli taky zůstat, protože v Samovi probudili to, proč jsme jej s Pepou Ostrákem kdysi tady ve Frýdku ve Valcovnách scoutovali pro juniorku Baníku, on už býval nej střelcem v žácích tady a byl vždy velmi rychlý a v té rychlosti i docela technicky zdatným. Teď to ukazuje i v lize. Ale sochu by měl Samuel postavit krom současných trenérů v Budějkách taky kolegovi Podroužkovi, který ho do Budějovic přivedl, aby mohl ukázat to, co ukazuje, že na ligu má.
    Budějky na to, jaké má sportovní úsek ekonomické možnosti, dělají maximum. Kolega Podroužek tam mohl a měl v pohodě zůstat, protože mám dojem, že většina z těch hráčů, které přivedl, tak dnes hraje v Budějkách základ.

• https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/fortuna-liga-2-kolo-skupina-o-titul-plzen-slovacko-svedik-operace-pauza.A240511_202440_fotbal_duff

hodně zdraví, Svěďo. Svěďa si počká možná na Plzeň za rok, jestli trenér Koubek bude opravdu už končit..
    Do Baníku fakt Marcel. On zase vyhraje titul, tentokrát v Sovětském svazu. Přes Zenit, Krasnodar, už má 2 tituly z Běloruska, kde to hrnul přes Soligorsk a BATE, taky podstatně bohatší a preferovanější kluby.
    To je reminiscence jako na českou ligu - tady se valí Sparta, Slavia a Baník by mohl útočit s Marcelem zezadu, když si to tady postaví, pač to on umí právě - viz. to jeho působení na Východě. Jeho bych i přeplatil, abych si ho udržel v nějaké koncepci dlouhodobě, pač má dlouhodobě výsledky. :) navíc je to odchovanec Baníku, čiže to kopíruje strategii klubu. Nikoho lepšího nenajdete s touto charakteristikou..

• Jak vidíte české šance třeba s ohledem na zvolenou nominaci?Trochu
    jsme se o tom už bavili. Cesta na vrchol má určité směry a my nevíme,
    který vybrali trenéři pro mistrovství světa. Přeju jim, aby byl správný,
    my o tom můžeme jen polemizovat

Zdroj: https://www.idnes.cz/hokej/extraliga/frantisek-musil-nhl-narodni-tym-pardubice-trinec.A240510_085322_hokej_mvo

podle mě trenér Rulík sází na bojovnost a rychlé bruslení u těch, které vybral. Takhle ty kluky, co tam jsou, vnímám. Krom snad 1. lajny, která je o technických hráčích a zkušenostech.
    Jinak s Frantou téměř ve všem souhlasím, až na to hospodaření - na západě určitě nejsou kluby zadlužené jako Pardubice, ve stamilionech, zvláště ne ty v NHL. :) tomu nevěřím. :) a pokud jsou, třeba ty fotbalové, pak je vlastní saudská nebo katarská familie, takže to nemůžeme brát taky za ekonomickou politiku západu. A vlastně tam už to taky nejde v tom fotbale, protože pro tyhle takypodnikatele vznikly právě ty finanční stropy a rules, které tyhle dobyvatele drží jako opratě koníky. U nás to ještě v extralize nemáme.. :) zatím..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit