Fotbalové kluby loni za posily utratily rekordních 220 miliard korun
-
To se nepodařilo, ač jste po celou první půli soupeře přehrávali. Čím to, že se převahu nepodařilo využít?
Místy
jsme měli drtivý tlak. Statistiky, držení míče, počet střel, vše šlo za
námi. Pokud si vytvoříte takový tlak, je klíčové z toho vstřelit
branku. Boleslav má kvalitu a čekat, že ji budete mačkat celý zápas
a nic si nevytvoří, je liché. S naší finální fází nejsem spokojený. Do
nějakých šancí se dostáváme, ale je to málo. S postupem času jsme
situace sami začali přehrávat. Když bylo potřeba zakončit, hledali jsme
zbytečně další volné hráče. Klíč pro vítězství byl v prvním poločase.zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-bohemians-bez-golu-a-podevate-bez-vyhry-z-tolika-strel-musi-nejaka-vyjit-smutnil-vesely-5024322
ještě mě teď ve sprše napadla glosa k tomuhle. Jardovi nejde upřít, že Bohemku posunul i směrem k té fotbalovosti, byť je to historicky soubojový tým. Má k tomu ale taky největší podporu vedení, co fotbal sleduji a kádr Bohemky je nej od doby Tondy Panenky, tvrdím. Dopředu je Bohemka tuze nebezpečná, to jsem psal vždy, byť extrémně čitelná s tou rozehrávkou přes Kovaříka nebo Hrubého. Ale musí začít posilovat vzadu, tohle budu psát nadále, byť Jarda posadil Křapku (mělo se tak stát už dávno, hlavně v té pohárové Evropě), což ukázal ten příchod Vasila, kdy tu pasáž posledních 20 min. vyhrála na šance Bolka a ten obraz hry se s jeho příchodem otočil.
Můžu sice chápat záměr trenéra Holoubka, kdy chtěl vsadit na soubojovou sestavu (Vasil je přitom ale hodně silný v soubojích, což tam ukázal i jeho střet s Kostlíkem, kdy Kostl od něj odletěl, ač o 2 hlavy vyšší), ale výsledek tohoto záměru vidí v hodnocení zápasu Jardou Veselým tady výše. Ten záměr prostě nevyšel. A nechat takového hráče a nej nahrávače ligy Vasila na lavičce a poslat jej tam až na posledních 20 min, což se sice málem ukázalo jako geniální, kdyby tu šanci dal, to mi přijde jako hodně velký luxus i pro takový kádr, jakým Bolka disponuje. Vasil totiž potřebuje bohužel více času na tom hřišti díky spalování šancí, potřebuje si začít počínat více rutinérsky, v té šanci stačilo pouze přehodit golmana, není třeba síly, toho prostoru tam bývá hodně, nejste-li už přímo blízko golmanovi. Tady mu ještě kousek k těm nej na světě chybí. Ale je to mozek Bolky, o čemž svědčí i ta kopa asistencí, v lize ojedinělá. Chápu, že tam měl jít do unavené obrany, což je slabina Bohemky, ale mělo se tak stát podstatně dříve, už klidně po té špatné 1.půli Bolky.
Moc nerozumím tomu, proč pod trenérem Holoubkem Vasil ztrácí minuty, Bolka tak hazarduje s výsledky. Mají směrem dopředu tuze silný kádr, potřebují ale taky posilovat a přebudovat obrannou fázi, tvrdím roky.. -
https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/fortuna-liga-24-kolo-online-zpravodajstvi-banik-sigma.A240308_143602_fotbal_tals
jak říká trenér Olmíků Saňák, Buchtič podle mě neměl jít dolů, dělal Sigmě dost problémů, navíc svým pohybem otevírá prostory pro ostatní, hlavně Eweho. I když Pavel s jeho stažením měnil rozestavení, aby se pokusil Sigmu zaskočit, tak je to jedna ze dvou desítek Baníku, Ewemu to moc nešlo, měli tam zůstat oba do konce. Byl to takový divný zápas, nic moc pohledný, spíše remízový. Já bych ty desítky Baníku nestahoval nikdy, protože oba kluci můžou kdykoliv během zápasu něco vymyslet, i když to vypadá, že hrají bídu, jsou oba velmi tvořiví, technicky zdatní a schopni dělat problémy soupeři až do konce zápasu. Buchtiče trenér Hapal tou důvěrou posunul někam blízko toho, co jsem od něj čekal v seniorech už od jeho 17 let, kdy jsem ho poprvé viděl. Baníkovský sportovní úsek udělal tento týden výborný tah, že ho prodloužil, protože na něj může přijít kdykoliv už nyní nabídka odkudkoliv, kde se ještě může posunout tam, kde čekám jeho sportovní vrchol. Mohl by určitě zlepšit zahrávání standardek, pač kopací techniku má + zakončení -
Jako letos jsou ty nákupy fakt šílené. Jako pořád se ukazuje to, že fotbal je nejlepší sport na světě. I když mám teda pocit, že mu teď trochu funí na záda MMA a celkově bojové sporty. Sám si koupím třeba spíš MMA triko, ve kterém chodím do fitka, než abych si kupoval třeba fotbalový dres.