Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pan Karl sice měl zdravotní problémy, ale přesto, nepřekvapuje vás, že klub prodal zrovna nyní, kdy liga zažívá ekonomický boom?

Mně
    to nemůže překvapovat, protože pan inženýr Karl je o rok mladší než já.
    Mně letos bude 79, jemu 78, a ono všechno baví jen do určité doby.
    A jinak fotbalový boom může být víceméně momentální situace, protože
    obecně v našich podmínkách platilo a platit bude, že fotbal je žumpa.
    Ono se to zase vrátí do normálních kolejí. Ostatně kdo na fotbale
    vydělává?

zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-rozmluvy-s-karlem-byly-palbou-na-mozek-rika-skorpil-legenda-o-konci-ery-nezmarovi-ci-konkurovani-liberce-prazskym-s-5025747

neznáme se s trenérem Škorpilem, podotýkám.. viz i jeho odpověď na dotaz před tímto v článku. Psal jsem už dříve, že Ada Šádek to tady všem dává svým selským rozumem, který pro tohle fotbalové prostředí a ostatně i krizové řízení obecně, nezbytně potřebujete..

dále dovětek redaktora - Někde a někdy jde o dobrý byznys..

Kde pane redaktore v tuzemských podmínkách jde o dobrý byznys? viděl jste veřejné účetní závěrky klubů?? stačí vám těch prvních 3, do dalších nemusíte, protože nemají jak generovat peníze - buď menší stadiony, tím i menší návštěvnost, nebo je jedno, jak má ten který velký stadion, lidi stejně nechodí a pak nulový příjem z Evropy. Do toho ale to samé, co mají ty velké kluby, tzn. mzdové náklady, náklady na pořadatelskou službu, přestupová politika, aby se v lize udrželi. Může to být v menší míře, ale pokud na druhé straně rozvahy nebo výsledovky nemáte něco podstatného v aktivech, hodně podstatného, pak jste rád, když jste vlej-vylej, a proto nikdo nemůže zahájit podnikání přeci, v jakémkoliv oboru. Ale tady spíše končíte v mínusu, jak vám prozrazuje tuhle sladkou pravdu i člověk, který je zainteresovaný. Vím to ale i já, protože jsou to veřejně dostupné údaje, jenom musí chtít dnes novinář hledat např. v obchodním rejstříku.. :) kluby jsou akciovky, tzn. zápisy z valných hromad..

• https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-traskava-situace-v-olomouci-musi-se-tam-toho-hodne-zmenit-rika-expert-5025679

jenom úplně krátce k tomuto. Je to pohled člověka, který není uvnitř, což respektuji.
    Novináři ale nemůžou neustále psát o tom, že je v Olomouci nějaké netransparentně vedené účto, pokud tohle bylo úplně jednoznačně a transparentně vyvráceno. Chce si jen najít čas a vše, co zveřejnil kolega Konečný, si projít. Ale to právě současní novináři málokdy udělají, píšete už dnes bulvárně, zvete si do studií slavomany, kteří dělají z komárů velbloudy (vysvětlím dále)..
    Vždyť jen v Turecku je X klubů, kteří dodnes dluží hráčům neuvěřitelné peníze. Českým hráčům.. Nevidím do vztahů kopačky vers. vedení, ale právě kvůli těm kopačkám (krom té bonity) a vašemu prudkému myšlení, to, jak život berete, přistupujete k němu (vyjmenoval bych x problémistů z vašich řad, dokonce už to zmiňoval i takový Peltonen), považuji jakoukoliv investici do čs. fotbalu za předem ztrátovou a rizikovou.  Je to jako bych investoval do firmy, kde mi chodí do práce nalití zedníci, popř. přímo z heren a je už jedno, jestli počítačových nebo sázkových.
     Vrcholem pak jsou tady tyto bulvární, slavomanské hodnocení někdejšího zaměstanavatele, který Rajnochovi nedluží ani korunu a nikdy pravděpodobně ani nedlužil. Proč má kolega Rajnoch vůbec chuť komentovat vedení nějaké organizace?? Co vystudoval?? Co byste od toho managementu chtěly vy některé kopačky za mnohdy hrůzu, kterou předvádíte?? Vyjadřoval se k tomu už kolega Jílek, x trenérů v minulosti, o přístupu hráčů v Olomouci. Přesto si za to nesete kolikrát peníze domů. Pracovat takhle někdo v tom managementu, tak na ty výplaty nemáte..
    Pokud by Rajnoch uvedl, že mu klub dlužil peníze, či se ty platby zpožďovaly, pak je to věc jiná.
    Další věcí je právě ten nerozum Rajnocha, Saňáka a spol., že tohle ještě víříte v době, kdy se právě má udát ta záležitost, po které voláte a KONEČNĚ se objevil "blázen", který chce investovat do čs. fotbalového prostředí a není to oligarcha.
    je opravdu těžké, myslím si, pro vystudované v tom managementu, zabývat se třeskutým myšlením kopaček, do toho poslouchat neopodstatněná obvinění a ještě jednat o nějakém vstupu dalšího partnera. Jenom doufám, že za ty jeho komentáře Rajnocha neplatíte, protože to by potvrzovalo ta slova o bulváru, navíc dost Lukačevič riskuje, že o sobě uslyší za 5 let, že je takový nebo makový třeba na stránkách Sportu.. :) Vy jste povahy někteří..

Hubni si vážím jako fotbalisty. Netuším, jaké spory má s vedením, co od něj očekává - jestli lístky na fotbal, nějakou spolupráci (tuším se nechtěl už fotbalu věnovat a je dnes rád, že se jím neživí v tuzemském prostředí, myslím, že je rád oprávněně, jak to tak sleduji tady), co se tam stalo mezi vedením a ním. K tomu se nechci vyjadřovat, je to práce s lidmi a klubu se to musí vrátit tak, že přijde o kvalitní trenéry mládeže, což tam doufám vědí a ten současný trend olomoucké mládeže není už vyústěním nějakých odchodů kvalitních trenérů. To by bylo chybou.
    Ale nemůžete kritizovat někoho z nesportovního managementu, že se na Rajnocha neusmívá, nebo že se spadlo, pokud vám řádně chodily výplaty. Pak je třeba zmínit ta léta, kdy se hrálo se Sevillou, nyní tuhle dobu, kdy Olomouc hrává o poháry.
    Kopačky řeší vše okolo jen ne své vlastní výkony. Někteří trenéři stejně tak. Navíc absolutně nevěřím, že kopačce, která dostává výplatu, není jedno, co se děje nahoře v kancelářích. Vy řešíte jen melíry, auta a missky. To, co se děje nahoře, to začnete napadat právě až ve chvíli, kdy se vám zpožďují ty výplaty nebo je vůbec nedostáváte. čiže tady by kolega Rajnoch neměl intelektuařit a úplně v klidu současnost hodit na sportovní úsek, nevím, proč v tom chce koupat znovu kolegu Konečného, který si vše za vrcholový management plní.
    Za mě už měl Saňák vyletět za to, jak se vyjadřuje o klubu do médií, nejen za současné výsledky, to považuji za manažerskou chybu kolegy Konečného, vyletět i se smluvní pokutou. Pokud navíc vynášel z kabiny, což z těch jeho vyjádření hodně vyplývá a Rajnoch se toho dotýká taky v jednom ze svých dalších slavomanských komentářů, pak by tohle měl Rajnoch naopak odsoudit, to vy kopačky samy přeci nemáte rády, Kvasnica ze Sportu tohle aplikoval i v Baníku, pak se ta kabina musela pročistit, ztratil tam kontakty, tak se přesunul škodit a dělat vítr v Sigmě. Pač myslet si dnes o nějakém novináři, že nepíše tak, aby prodal, to už je těžké.. zvláště ve sportovním odvětví. Dobří novináři jsou zřejmě bez výjimky jen na irozhlas.cz, který proto taky doporučuji.
    to fotbalové prostředí je ubohoučké.. proto si z vás hokejisté dělají srandu.. Nakonec jsem tak krátký nebyl.. :D

popř. ať kolega Rajnoch projeví nefotbalově odvahu a řekne konkrétně, co se mu v Olomouci tak nelíbilo, byť smluvně měl vše řádně splněno. Třeba se všichni zasmějeme, co za nadstandardy požaduje od zaměstnavatele. Vy byste potřebovali někteří do fabriky a bouchat 8 hod.. četl jsem nějakého mladého fotbalistu z Bolky, že tak začal a nyní si váží, že se může živit 4 hod. denně kopáním do meruny a myslím, že by v životě nešel komentovat vedení Bolky do médií.. vy jste Janci rozmazlení..

• https://infotbal.cz/zadne-vyprodeje-a-farma-nase-cesta-vede-do-evropy-rekl-novy-majitel-slovanu-liberec-kania/

tady to kolega Kania nominálně upřesnil - 130 mio bez přestupů a mládeže (jak jsem psal). Tomuhle se dá už věřit + že Libe musí podepisovat hráče natvrdo.. via níže vlákno o tomhle

• https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-sigme-se-nedari-atmosfera-okolo-klubu-houstne-fanousci-zadaji-hlavy-vedeni-zase-klid-na-praci-5025628

tady
    je celá věc níže se Sigmou vcelku ferově rozepsaná, jen měl být redaktor odvážnější
    hned v úvodu a označit fámy takynovináře Blaťáka za vyloženou lež.
    Jestli už na objednávku proti Sigmě, nebo je to čistě špatná práce jeho a
    redaktora Sportu Kvasnici, to je už na šetření klubu. 

každopádně to
    odškodné v žalobách nebude malé - Sigma se nachází totiž uprostřed
    jednání s novým investorem, a pokud tohle padne, může se stávající
    vedení v žalobě domáhat i náhradu takto zmařené akvizice se vstupem
    nového, zahraničního, investora..

To příliš rozumné, s načasováním
    téhle navíc umele vytvořené kauzy, od obou pánů, kterým jde, jak tvrdí,
    jen o dobro Sigmy, nebylo..
    Stejně tak nepomáhají ani vyjádření stávajícího trenéra Sigmy Saňáka, který ve svých rozhovorech jde, ač zaměstnanec nebo OSVČ klubu, rovněž proti zájmům klubu (viz. výše), což je tedy kuriozní. Navíc je to znovu neloajální vůči zaměstnavateli, popř. smluvnímu obchodnímu partnerovi

• btw včerejší návštěva na Andrově stadionu tuším 3300 i uprostřed prodlouženého víkendu, tzn. téměř o tisíc diváků více, za což může zřejmě prohlášení klubu, kde kolega Konečný vše transparentně vysvětlil.

• všeobecně známé informace od bulvárních novinářek, pan Saňák má kontakty na "správných" místech - fialová má být má oblíbená barva + Liverpool ne můj moc oblíbený klub. :)  takhle mi to došlo v té sms a racio to nějaké má.. :)

vy se v tom fotbale nenaučíte někteří jednat na rovinu, jakože rozumu jste někteří nepobrali na to, na jakých místech vás ty kluby drží.

• https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/trener-jiri-sanak-olomouc-fanousci-pardubice-porazka.A240330_190934_fotbal_min

kdo pochopil tenhle rozhovor olomouckého kouče?? Olomouc by měla hledat nového trenéra, tenhle vypadá, že potřebuje odbornou pomoc.
    Klub má vyrovnaný rozpočet, není zadlužen, nemá žádné trestně právní problémy, jak bylo špatnými novináři naznačováno, problémy má tedy jen sportovní, a to už souvisí s tím, jak trenér připraví hráče na důležité zápasy, jaké má sám kritické myšlení a situaci jim dokáže vysvětlit, popř. je od těch věcí oprostit.
    Nevšiml jsem si sms včera na mobilu. Zdravím pane Saňák, možná zase zkusit Arábii ne?? :) Populismus nyní nepomůže, nyní je to o práci trenéra a ten musí být kvalitní, což se pozná na hřišti.
    Nejste loajální vůči svému parťáku, trenéru Jílkovi. Vás v tom videu níže ti mudrlanti chválí, ale jeho zcela neurvale shazují. Na mě si své frustrace ze špatné trenérské práce nevylívejte, to musíte právě na těch pseudonovinářích, kteří vám tam tu atmosféru UMĚLE narušili.. Hnus kvasnicovo-blaťákovskej.. :)   takhle profesionální novinář zkrátka nepracuje, to tak zkrátka je. Vyhledejte psychiatra, ten rozhovor je nejpodivnější od trenéra, který jsem kdy zažil.. a to jsem v obraze. Představte si toho, kdo není a čte to.. :)

Klub pravědobně získal tímhle rozhovorem i přiznání, kdo vynáší tomu Kvasnicovi z kabiny, když se nad tím lidé z klubu zamyslí kontra chvála do nebes Kvasnici. takhle pracuje btw bulvár - kdo mu donáší, ten má P.R. články. Musíte si tam udělat pořádek. Já jsem se jen zastal těch, na které bylo vzneseno špatnými novináři nepravdivé obvinění, protože intriky pane Saňák, ty jdou mimo mě. A stejně jako u Neumanna - pokud máte nějaký problém, můj tel. je veřejně znám, nemusíte konat rozhovory s freudovskou tématikou, stačí zavolat.. :) fakturovat na pojišťovnu vás ale nemůžu, čiže psychiatrovi až poté..

• https://www.idnes.cz/fotbal/zahranici/marcel-licka-dynamo-moskva-sergej-stepasin.A240330_134102_fot_zahranici_kazdt

tak do Baníčku od nové sezony, což?? :)  Pokud klub říká, že Pavel po sezoně končí..

• a o tom, že se jedná o zvlášť společenský nebezpečnou aktivitu novináře, svědčí i nekritické skandování olomouckého kotle, aby si trenér Jílek koupil koule.. Kde to jsme?? Pokud bych chtěl postupovat stejně v duchu téhle doby, pak bych musel sdělovat světu, že by si měli kolegové Kvasnica a Blaťák koupit někde mozek.
    Podle toho, o jak závažnou aktivitu novinářů se jedná, bude rozhodovat i soud v té pasáži o výši trestu v trestně právní a pak hlavně v té civilní rovině - výšce odškodnění nejen pro právnickou osobu (Sigmu), ale i všechny dotčené z klubu v elaborátu kolegy Blaťáka.
    I Baník by se za určitých okolností měl mít na pozoru před aktivitou jednoho takového bulvárního novináře, kterou zastřešuje ale kvazi seriozní, dlouhodobě budovaná značka media jako deník Sport.
    Ale tady chachaři vědí, kdo je kolega Kvasnica už dávno. Dost naznačuju, že máme jiný pohled na fotbal už dlouho, v tom vyjádření se skrývá mnohé, jen jsem si vědom právních důsledků, proto nezmiňuji vše takhle veřejně, ale soukromě je to samozřejmě možné. Na Baníku ale vědí své a už mu tam pšenka nekvete, tak se přesunul bulvárně do té Sigmy.. :)

• u Sparty byl rozhodující ještě i příchod a výběr trenéra, protože trenér Priske je do téhle chvíle stran scoutingu prakticky bezchybným, což je unikátní..

Dalším bludem Kvasnici i Blaťáka, který navíc může rozklíčovat i běžný fanoušek a mně to přišlo taky vyloženě jako legrační argumentace v dnešním tržním prostředí a globalizovaném světě, je to, že by měla Sigma - management zatajovat hráčům nějaké nabídky ze světa (z tuzemska to vyzní ještě legračněji při zdejší kultuře, která ve fotbalovém prostředí panuje - stačí jmenovat Peltonena a nikdo tomu nemůže věřit, co napíši nyní dále).
    Už jen na taky vyloženě bulvárním serveru transfermarkt je u drtivé většiny hráčů krom nesmyslně odhadnutých cen (které ani odhadnout nejdou díky střetu poptávky a nabídky na trhu), které jsou pak tedy ve finále úplně jiné po dohodě klubů, taky jeden nebulvární, pravdivý údaj, a sice o tom, která agentura, agent hráče zastupuje. Na tenhle server, kterému dělá kdo ví proč reklamu nejeden novinářský elév, je tak už zvyklý chodit snad každý..
    A jak zmiňuje i kolega Konečný, pak není pro nikoho, kdo poptává hráče Sigmy, už problémem a klub tomu nemůže nikterak zabránit, spojit se s agentem, agenturou hráče Sigmy a tu nabídku jim přednést třeba ještě dříve, než dorazí na klub..
    Fakt mě překvapuje dnešní kritické myšlení a práce některých takynovinářů. Začíná se stírat rozdíl mezi seriozním mediem a tím bulvárním. Zvykli jste si dělat články nejen od stolu, ale fantasmagoricky pojaté. Hledáte ve všem fatamorgánu, byť to pak ve finále udělá sudokopytníky z vás, protože už od toho stolu nejste ani zvyklí vyhledat si listinné údaje veřejně dostupné na netu, natož si pro ně dojet do terénu, jak bývalo dříve zvykem, když net ještě nebyl tak rozšířen v redakcích.
    Pokud něco někdo nepublikuje na instagrafu, facebooku, soc. sítích obecně, tak jste vyloženě bezradní a tvoříte historky - jedna paní povídala - , aniž byste se zabývali vůbec tím, že můžete čelit žalobám osob, jejichž práva takto pak poškodíte. Působí to hodně infantilně, vůbec ne jako profesionální žurnalistika. Jste ale asi obrazem doby holt, která je konzumní.. V TV plno reality shows, telenovel, pak tomu nemá podlehnout i tento obor a  nezmítat se na vlně emoční rozkolísanosti, namísto dávání přednosti faktům tak, jak žurnalistika byla ukotvena ve společnosti odnepaměti. A je to taky dáno konkurzi, která provádějí media, a nejsou s důrazem na vybírání uchazečů, kteří mají za sebou studium té žurnalistiky. V deníku jako Sport by to ale mělo být samozřejmostí.
    Tohle, co produkuje výše ve videu především kolega Kvasnica, je minimálně na nějaké procentuální ponížení z platu po jednání etického panelu vydavatelství, protože svým jednáním vystavuje tr. stíhání nejen sám sebe, ale i právě Křetínského vydavatelství a tady by neuhájili právníci vydavatelství nic před soudem.. Soudkyně by se jim ještě vysmála, tak jako se bude podivovat tzv. žurnalistické práci kolegy Blaťáka.
    Pak jsou tam totiž ještě další možné žaloby stran osobnostní újmy od osob, o kterých se vyjadřuje na téhle veřejné platformě (znovu vydavatelství) výše tak, jak se vyjadřuje. A je to nepochopitelné třeba u trenéra Jílka..
    Sport, pokud vím, ještě pořád nesklouzl do sféry bulvární, ani takhle nechce být majitelem vydavatelství (šefredaktorem, který by měl asi dnes za své kolegy vše už kontrolovat).. kolega Kvasnica jej tam ale posílá svým jednáním, kdy naprosto ignoruje arogantně i druhou stranu, o které se ve svých článcích vyjadřuje, namísto toho, aby jí dal, jak se sluší dle novinářského kodexu, naopak prostor k vyjádření navíc v problému, o kterém píše a nemá pro něj ani nashromážděny podklady.. to je vyloženě katastrofa..

• Tady k tomu vám sdělím sladkou manažerskou (ekonomickou) pravdu, kterou opakuji stále - jen
    nadšenec (za mě cvok) investuje do čs. fotbalového prostředí (a to se
    vůbec už nechci zabývat korupčními skandály, tzn. nějakou dejme tomu
    ochranou investic - tzn., že sezona proběhne fér, pokud už nainvestuji),
    zvláště do klubů na periferii, protože to chlapci novinářští nemá
    absolutně bonitu v našich podmínkách. A jsem-li investor, pak mě zajímá
    nejen návratnost, ale především maximalizace zisku. Proto podnikatel
    podniká, investor investuje. 

A zeptejte se nejen na Baníku, ale i v
    takové Slavii, Spartě, jak na tom jsou třeba za posledních 10 let
    účetně. Ve Slavii ještě nemají ani postaveno mládežnické centrum, jinak
    by šli do ztráty v miliardách, pokud by si na tohle tedy nesehnali
    nějakého externího investora (netuším ale kde, kdo by chtěl nějak poté
    těžit z něčeho jako mládežnické centrum, tahle investice jde za klubem,
    jeho majitelem, čiže je třeba to taky zahrnout do účetnictví klubu). V
    Plzni si Ada Šádek musel půjčovat na své vlastní triko, aby tu Plzeň
    udržel na té úrovni, na které je. Pak roky chodil s bodyguardem, kdo si
    pamatuje.. Patrně to souviselo s těmi úvěry, které udělal vůbec ne na
    klub, ale přímo svou fyzickou osobu, jestli jsem to pochopil správně.
    Tohle prostředí chce krizového manažera. Teď do něj jde i kolega Kania,
    který podle mě absolutně neví, do čeho chce pustit své investice. A snad
    mu to někdo s ekonomickým vzděláním vysvětlí a vezme ho u toho za ruku,
    protože je to úplně jiný obor než pasivní byznys - kapitalizace
    soukromého vzdělávání..

A oklikou zpět, mudrlanti.. Olomouc roky
    shání investora, protože zkrátka v českém prostředí "překvapivě" hoši
    nejsou. :) Podívejte se na Kladno Jardy Jágra, to bude podobný problém.
    Tam navíc ještě nefunguje v současnosti vůbec mládežnické centrum, což 
    potenciálního investora určitě odrazuje a pořizovací cenu klubu
    ponižuje. To má Sigma třeba ROKY špičkové a je to elita nejen na Moravě,
    ale se Spartou v celé republice. Přesto zájemce není..A to vybudované
    centrum mládeže a jeho úspěchy, to jde chlapci mediální za tímhle
    vedením, i kdyby tam poslední roky nastaly mezi trenéry a zaměstnanci
    nějaké spory, roky předtím to fungovalo. Je to práce s lidmi, spory
    mohou nastat. Stejně jako ta účast v pohárech se Sevillou, kdo si
    pamatuje. Tohle se daří z regionálních klubů jen Slovácku a jeden
    výstřel měl i Zlín, co si pamatuju. Roky předtím pak ještě Liberec a
    Jablonec s Peltonenem bych raději vůbec nezmiňoval, každý tuší proč (ta
    ochrana investic investorů investujících do čs. fotbalu..)

To, jak se v
    tomhle videu vyjadřuje Kvasnica o jednotlivých lidech z fotbalové
    prostředí, kteří jsou podle mě dále ve svém oboru než on ve své
    novinářské BULVÁRNÍ (rozvracečské) práci, to je podle mě i na
    prozkoumání etickým panelem Křetínského vydavatelství. Postrádá to
    absolutně fakta, ukazuje to jen na libovost frajera, vůbec ne novináře,
    který ta fakta umí a je schopen vůbec nashromáždit..

Čekal jsem popravdě na
    vyjádření kolegy Konečného, protože už v základu se mi
    nezdála argumentace, že by na tak exponované pozici jednal zrovna
    právník bez nějakého krytí znaleckými posudky, relevantními zápisy z valných hromad, popř. argumentace kolegy
    Blaťáka, že zaměstnanci něco Sigmě fakturují, není moc hodna
    investigativního novináře, to má kolega Konečný pravdu. 

Žurnalistika
    dneška nemůže být o lovení senzací, počtu kliků na článek, tu
    žurnalistiku to pak bulvarizuje. Podle
    mě  by měl kolega Konečný podat trestní oznámení nejen na kolegu
    Blaťáka, ale i tady na kolegu Kvasnicu v té věci poškozování Sigmy jako
    právnické osoby neověřenými, zavádějícími informacemi. Baník by pak měl
    postupovat podobně, pokud se tak začne vyjadřovat i o něm, vynášet věci z
    kabiny, bulvarizovat je, narušovat práci v klubu, investici majitele Brabce.

Co se týče Sparty. Sparta měla problém v
    nastavení kabiny, kdo ten proces v ní sledoval. Taky z ní odešlo snad
    15-17 hráčů (v podstatě tedy téměř celý tehdejší neúspěšný kádr) za poslední 2 roky a začali se
    vybírat ti s jiným přístupem než měl třeba Julda, tzn. hráči, kteří si
    plní i defenzivní povinnosti. Tam podle mě nešlo vůbec o background v
    managementu klubu, jak naznačuje tahle debata, na ten si Rosa nikdy nestěžoval, že by byl problém s
    Kotalíkem apod., čiže tady vůbec netuším, o čem zase filozofujete..

Na jediný sportovní deník v zemi bych čekal fundovanější debatu..

• Dělal jsem pánové taky regionálního novináře, vše měl vždy pokryto (o
    takovém Ozaniakovi jsem psal 20 let předem, než se nyní začal řešit -
    kolega Mádl potvrdí, kolega Procházka už bohužel ne, seznamoval jsem je s
    tou situací v regionálním fotbale na sev. Moravě - postupy sudích až o 2
    soutěže za jeden ročník) a kolega Kvasnica si nemůže vůbec dovolit
    napadat kohokoliv bez důkazů ve stylu - "kam mizí peníze v Sigmě, popř.
    že hráči si platí za soustředění"
    - vše je obsáhle vysvětleno tady,
    včetně připuštění, že se může pracovat
    lépe, např. v marketingu Sigmy, kolega Konečný se tam ani nepouští do
    hodnocení sportovního úseky, vždy odkazuje na sportovního manažera, což
    mu kolega Blaťák, taky netuším proč, vyčítal ve své bulvární stati na
    hanackych novinkach -

https://sigmafotbal.cz/article/15508-Odpovedi-ke-kauze-Blatak-Stanovisko-predsedy-predstavenstva-Petra-Konecneho

kolega
    Blaťák ze serveru Hanacké novinky už maže články, stejně jako mně
    mazal jeho vlastní články (názory, najednou už je ztratil.. :)  verze dnešního novináře, který hltá kliky více než fakta,bohužel) před pár dny bývalý fotbalista Neumann na serveru
    sport.cz  o repre trenéru Haškovi, arabském fotbalovém světě. 

Přečtěte
    si chlapci Kodex novináře. Dnes už to každý přeskakujete, když do té
    profese někteří omylem zabloudíte. Nemáte dnes bohužel novinářskou
    kulturu.

Kolega Kvasnica měl nemalý vliv na kabinu v Baníku nedávno,
    naštěstí tam
    kolega Mikloško provedl průvan a některé, kteří vynášeli Kvasnicovi,
    vynesl taky, a snad už ho k té kabině, jako zřejmě profesionálního
    rozvračeče kolektivu kdekoliv vkročí, nepustí. Totéž se děje
    pravděpodobně i v Olomouci, kde neříkám, že je vše růžové, ale podstata
    leží úplně někde jinde. Sigma nemá v současnosti tak silné ročníky
    mládeže, kterými pravidelně doplňovala rok co rok kádr, tzn. musí
    stahovat kluky, kteří za ni dříve hráli (tady je problém ve věkové
    skladbě kádru v současnosti, čekají je asi zase roky bídy, které musí
    zvládnout, neuprosí-li nějakého investora, který neví, co s penězi
    asi...), protože jsou omezeni i finančně - znovu odkaz na vyjádření
    kolegy Konečného. Musí lákat tedy na regionální srdce, těžko přeplatí
    kluby jako Baník, Bolka, taky Libe, tzn. ty, se kterými soupeří o
    poháry. Přesto o ně znovu hrají, i v těchto ekonomických podmínkách.
    Jsem manažer, hodnotím situaci takovou, jaká je, exaktně, nezabývám se
    drby. Vše ukazuje tabulka. V mládeži pak úspěchy tohoto panelu roky
    předtím. Navíc i za těchto roky tristních ekonomických podmínek - pokud
    Sigma spadla, pak se do ligy zase vrátila a poměrně rychle zase nahoru.
    Není podivné, že spadnout mohla, pokud chybí finance, hospodaří se z
    málem.

• https://www.youtube.com/watch?v=wWrplzeBcbY

tak k tomuhle se vyjádřím a taky na rovinu, pánové. 

Pokud
    si někdo poslechne tuhle debatu, má nutně pocit, že se jedná o spolek
    bulvárních novinářů někde u piva. Vůbec ne veřejnou platformu. Celkově
    bulvarizujete tímhle vystupováním společnost. Mělo by padnout pár žalob,
    abychom se zase vrátili do normálních sfér žurnalistiky.  Jenom
    samé domněnky, a  když se zmíní tzv. faktum, je to lež - web Sigmy,
    doufám, že si to vyjádření kolegy Konečného přečte hlavně kolega
    Kvasnica a dočte (ty informace už Kvasnica měl dávno mít, jsou veřejně
    dostupné - výpisy z katastru, dotaz na odhady znalců, to že nekontaktuje
    vedoucí představitele klubu, o kterém píše nic neříkající domněnky 
    typu - ztrácí se tam finance - jaké? v jakém případě? konkrétně??
    zmiňuje to tenhle pseudonovinář i tady ve videu, to ukazuje na
    profesionalitu jeho osoby jako novináře..), kde vedení pracuje
    transparentně s využitím odhadu soudních znalců. 

Kolegu Blaťáka
    čeká spousta problémů a měl by si najít hodně dobrého právního zástupce,
    nechat možná vyhotovit i nějaký znalecký psychiatrický posudek o tom,
    že se léčí někde s bipolární poruchou např., protože jinak se na
    odškodném, dle mého názoru, jak jsem tu věc nastudoval, nedoplatí.
    Kolega Konečný je po všech stránkách krytý znaleckými posudky, zápisy z
    valných hromad apod. 

Podotýkám, že se nezastávám jmenovitě
    žádných osob z vedení Sigmy, protože je absolutně neznám. Neznám
    jednotlivé situace, které kolega Kvasnica zmiňuje veřejně - odkaz na
    abusus alkoholu u sportovního manažera Sigmy zřejmě v pracovní době.

Pro tohle potřebuje ale taky důkaz, pokud to pustí takhle ven. Pokud ho
    zpětně nemá, může rovněž čelit žalobě, protože tady napadá pracovně
    právní vztah jeho a Sigmy, kdy Sigma tohle má tolerovat. Vrhá to špatné
    světlo na obě strany.

• https://www.idnes.cz/sport/tenis/machac-sinner-miami-ctvrtfinale-zpravodajstvi-online.A240327_141641_tenis_ikuc

tady hrála roli únava. První set byl vyrovnaný, trval přes 50 min., ale ve druhém Tomášovi došly síly. Před 3 dny byl snad 6 hodin v areálu, kdy bylo nepříznivé počasí, zápas se přerušoval, pak natahoval, letos tam je hodně kolapsů tenistů i diváků z nepříjemného počasí. Ve statistikách 1. a 2. setu to jde vidět třeba na průměrné rychlosti jeho forhendu, kdy ve 2. setu spadla asi o 15km v hodině, což je dost. Ale super turnaj a posun na 42. místo žebříčku je odměnou. :) Teď příjde ale Tomův méně oblíbený povrch - antuka, tak jsem zvědav. Ale už bude mít v pavouku lepší soupeře pro 1. kolo - kvalifikanty, tak by min. do 2. kola mohl na evropských antukových Masters i tak, což ho bude přibližovat té top 30 a možnému nasazení na všech velkých turnajích, tzn. u Masters automaticky do 2. kola přes bye 1. kolo.
    Gratuluju, teď už je limit ta top třicítka, o které píšu roky, že na ni Tomáš bezpochyby má.. :)

• ale Portugalci a Turci taky nezáří, byť mají o level, dva lepší soupeře než my, tak možná motyka vystřelí a nebudou v optimální formě, i když Turci budou v podstatě doma a Portugalci mají super team. Gruzie bude zase "žrát trávu", pač jsou na ME snad poprvé a v kombinaci s těmi talenty, co tam mají, to může být taky problém, který třeba Zelí nečeká, já jsem opatrný.
    K tomu teda, abyste mohli do fronty na zázrak s ostatními věřícími, musíte zvládnout nominaci a vrátit tu partu zpět.
    Pač klukům bude podle mě jedno, kdo je na ME vede a jak, oni jsou od Šilhavého týmu už tak sehraní a vědí, že je to jedna z mála hodnotných akcí za jejich fotbalový život, že pojedou už pak jako parta, jak jsme zvyklí. Netuším vůbec, k čemu tenhle sraz byl, proto jsem řešil tu nominaci. nedává to smysl ani teď, když je po něm..

• https://infotbal.cz/hasek-je-komunikacne-o-hodne-lepsi-nez-silhavy-rekl-pesir-hra-se-mu-nelibila/

nepochopil jsem to jediný takhle. :D  podle mě to ale myslel Tomáš naopak, pač Hašan zatím nic neřekl, dnes teda aspoň to, že měli hrát rychleji, minule, že na půlce soupeře. Takže posun tam je i pro diváka, ale Jarda šilhavý mluvil v souvětích, co si pamatuju... a vlastně mi to bylo i fuk, co povídal, pač jste hráli dobře. Celou sezonu hrát dobře nejde, kdo sleduje fotbal, nebo ho hrál, lidé musí vidět ale tu týmovost a soudržnost, tu tam teď bohužel nevidím. Ale jak říkám, tohle mohlo narušit ego předsedy svazu, který nevím proč kecá do nominace. Ale pokud to byla i Hašanova vůle, pak jsou v tom oba, že rozbili partu těsně před ME, což je nepochopitelné ve sportovní psychologii. Měli by pracovat právě na sehrávání v novém systému, což už je dost samo o sobě, ne tak tvořit ještě novou partu.
    musíte si to vyžrat.. a pak zpět ke kořenům od nového cyklu..

• https://infotbal.cz/hancko-definitivne-na-odchodu-z-feyenoordu-zajem-ma-neapol-nahrada-je-z-recka/

Hanci šel ze Sparty za raketu, tuším to bude něco k 350-400mio s bonusy (vynikající obchod pro Spartu btw vzhledem k tomu, jak tam tehdy hrál a že jde o stopera, to je fakt velký kontrakt za hráče na tomhle postu..), teď má jít za 45mil. euro. Nemusím být matematik a na šestinásobek mi to nevychází s dost velkou rezervou.
    Autor si odpověděl sám - v Itálii už hrál a neseděl mu tamní defenzivní styl. Hanci je útočný typ beka, má ale taktické rezervy, Itálie je právě hlavně o taktice, dost málo o útočení beků. Ale Neapol je dobrý klub, jenom pokud ho chce Liverpool nebo PSG, tak kde je problém?? :D  to jsou kluby ještě o level výše.
    Hanci se posunul, ale nedostatky zůstaly. Sleduji ho pravidelně a má své limity, on to asi ví taky. Jde to vidět v zápasech s PSV, ale i Twente mě překvapilo, že ho tam větrali. To jsou ještě kluby o level, dva pod většinou italských.
    Ale je to byznys a pro agenta dobrá práce, že půjde zase výše. Jak už se mu tam bude dařit, není jeho věc, pokud jiná nabídka na stole není, pak by to bylo o tom vybrat vhodnější ligu než je italská. A asi není, pač PSG nebo Live, pokud někoho chtějí, tak ho prostě koupí - 45mio pro ně je pakatel.
    Francouzská liga by pro něho byla asi taky rychlá (je tam hodně afrických hráčů z francouzských kolonií, ti jak to rozbalí, tak to je právě něco, co Hanci nemá rád tu hru na jeden dotek a na hraně ofsajdu), podle mě je pro něj Pyrenejský poloostrov - hraje se tam pomaleji, a protože tam si bude moci i zaútočit, kvalita beků tam není až taková jako všude jinde, vynikne tam podle mě nejsnáze.
    hodně štěstí Hanci, držím palce. ;) a třeba se pletu a budeš v Neapoli hvězda, jak si myslí tamní deník :)

• Tomáš Pešír by to měl upřesnit, pač to vyznělo, že Hašan nám to vysvětluje lépe než Jarda Šilhavý. Já už Hašanovi dám pokoj, pač se málem rozbrečel, jak ho ten výkon zase vzal, ale musí zhodnotit své síly, nikdo mu ten post nenutil a je to skok. Musí se realisticky podívat, jestli jeho trenérské CV je na post u repre, já tvrdím, že ne.. 

Navíc klukům rozbil partu, těsně před ME a já vůbec netuším, když Veselý vykládal, že mají nějaký panel na svazu a dělají spolu nominačku, proč by do toho měl kecat předseda svazu?
    Vy fakt nejste v kolektivizaci. Dostali jste zodpovědnost a máte si věci prosadit i přes předsedu. Odvolává vás výkonný výbor, ale aby předseda svazu kecal do nominace, to se snad děje v KLDR, tam do toho možná kecá ještě i Kim... Podle mě to není dobrý, protože základ není dobrý. Hatíte práci týmu trenéra Šilhavého, bohužel.. hlavně, že se tolik hanila

• a kdo Martine nutil tam brát 2 a půl měsíce před ME Hašana mladé kluky??? Zelí - Gruzie má mládež už na naši úrovni, mají tam hodně mladých, zajímavých kluků, budeš překvapen. Ten fotbal tam jde nahoru.
    Hráli jsme s týmy, kteří jsou daleko za námi..každý ať posoudí sám jak a co se na tady tomhle srazu stihlo a jaký je výhled směrem k ME. Máte ho za 2 a půl měsíce, už se sejdou jen týden před snad.. :) je divné, že si to uvědomujeme my fandové a vy, někteří experti, ne.. :)  chtěl bych dnes slyšet Poboráka a Kácu, něco objektivního od expertů, pač Hašan nám zase řekne, že taktika byla střílet na branku..

souhlasím ve všem s Tomem Pešírem - Krejča a jeho post a proč, Choras.. Podle mě jste tam měli zůstat, trenér šilhavý dnes zase ukázal, jak je kvalitním trenérem. Tolik se hanilo Moldavsko a teď hrajeme total bídu a Zelí to omlouvá. Měli jste dokončit cyklus, měli jste úspěchy s Anglií, Španělskem, s těmi nechci vidět, jak by Hašan dopadl.. a dal bych mu na to i 2 roky přípravy, stejně by to byla katastrofa..
    Zelí, ty budeš tak překvapený v červnu, že doufám, že se pak k tomu férově vyjádříš a nebudeš to omlouvat zase, že Hašan neměl dost času a skvrny na slunci apod..já vás fakt musím naučit kritickému myšlení a pryč od kolektivizace..

• Zelí, Martin Hyský, vy se musíte naučit západnímu myšlení (furt jste v komunismus - kolektivizaci), neřešit ty, co mají kritické myšlení, že nejsou pozitivní. Pusťte si Kácu a Poboráka, ti žili roky na západě, vy musíte komentovat, co vidíte, ne se bát, že Hašana zítra potkáte. On asi bude nasraný, pač má východní myšlení, ale vy tam nejste pro to, abyste si upevňovali vzájemně vztahy, ale abyste právě projevili jako experti to kritické myšlení a komentovali férově. Pusťte si zahraniční kanály ty bývalé fotbalisty, jak to berou hlava nehlava, co vidí. Já taky fandím našim, ale nemůžu nevidět, že je to bída..
    Zelí ještě řekne, že Norsko je na úrovni týmů, které hrají na ME a 20 roků tam nebyli. Až ho Tomáš opraví, že nemají obranu a golmana, na to už neřekl nic. Nemůžete omlouvat neomluvitelné, vypádáte pak jako ten Hašan s Veselým, kteří se derou do funkcí přes úspěšnější (jako se to dělo za komančů), tzn. jako ko.koti..
    tzn. není to o pozitivním myšlení, je to o vnímání reality.. za 2 a půl měsíce je Euro a my hrajeme takhle a nominace je nepochopitelná, pač se mají sehrávat pod novým trenérem, nyní tam přibude 5-6 hráčů (protože předseda svazu a možná i Hašan si řeší Napoleonský komplex, Fousek už má tolik průserů, že na západě by už předseda dávno odstoupil, a ti kluci se omluvili, už pykali, nyní je to o Euru, ne o egu těch, co na tom hřišti ani nebudou) a ti se budou sehrávat se zbytkem týden před Eurem? To je ok Martine? Trenuješ.. tak z nás nedělejte jelita..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit