Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-ceska-generace-z-vic-setri-odkladaji-sex-resi-klima-a-stesti-a-lasku-264086

tohle mi přijde zajímavé a doufám, že tahle data mají naši vládní politici. Protože při pohledu na ně kontra ty aktivity na TikToku, bych pokládal za přínosnější zapojit ty mladé dnes do exekutivní činnosti téhle vlády v tomhle jejím závěrečném funkčním roce.
    tohle mi z těch dat o téhle generaci Z vychází jako první. Rádi hýbou koly dějin a ta makroekonomie se už přímo dotýká i jejich životů přeci - dostávají první výplaty, musí začít myslet na důchodové spoření, pojištění, sledují vývoj reálných mezd, nakolik jim z toho ukrojí inflace, se kterou jsme se nyní potýkali, jak se daří ukotvit ČR v rámci evropských struktur, jak se daří naplňovat green deal a jestli má reálné mantinely v rámci té legislativy.
    Tím zapojením v rámci nějakého projektu se školami, by měla vláda větší šanci, že tuhle část dostane k volbám. Nevím úplně, jestli tam příjdou ti, kteří sledují tanečky Alenky apod. To je ta tupější část té elektronické mládeže, kterou byste museli nechat volit klikem myší, jinak je od toho compu nebo mobilu neodtrhnete a že byly nějaké volby jim dojde možná až po probdělé noci hraním nějaké hry typu Fortnite, nebo jak se to jmenuje, když se z té hry odlogují a vyskočí na ně někde na netu průběžné výsledky toho plebiscitu.
    Musíte útočit na ty přemýšlivější z nich zkrátka, zapojit je do té zbylé práce, která tuhle vládu ještě tenhle rok bude čekat, aby měli pocit, že jsou už v tomhle svém nízkém věku důležitými pro společnost, ukazují to tahle data z článku výše.
    Z těch vychází podle mě i management České spořitelny. Proto spořka aktuálně zapojuje mladé do tvorby produktů. Vláda by měla stejnou cestou za mě a jezdit po těch školách - minimálně náměstci, když ne přímo členové a dělat ty debatní kroužky, sbírat podněty studentů, něco pak realizovat ještě v tom zbytku funkčního období.
    Tohle je podle mě cesta zvýšit účast prvovoličů v příštím roce. a je fakt, že pokud tam mladé dostanete, tak už vědí, koho volit. :) z průzkumů, v tom rozum mají

• rozdělit to na 2-3 týmy, 2 pro česká gymnazia, průmyslovky nebo technická lycea, obchodní akademie, kde je zkrátka mat/fyz a tím pádem přemýšliví studenti, 1 tým pro tyhle typy moravských škol, protože budete rádi, když objedete tohle v tom čase, který máte. Udělat koordinační tým, který ty debaty ve velkých aulách škol bude domlouvat dopředu pro školy z těch měst (vždy v té, která má největší prostory a vejde se tam nejvíce studentů) a střídat se v těch týmech v rámci ministerstev, sbírat podněty studentů, co bude reálné, jak jsem psal, realizovat nebo alespoň rozpracovat z těch jejich návrhů, zkrátka jim dát touhle formou najevo, že je berete do debaty.
      Tohle měla výborně zvládnuto a kampaň na tohle zacílenu Danuše Nerudová, čiže ji na tohle určitě najmout. Měla s nimi nejlepší sociální dialog z politiků..
      Kantoři by s nimi měli probrat dopředu okruh jejich zájmů u té které školy, na většině škol dnes fungují studentské parlamenty, popř. něco jako ombudsmani z řad studentů, tzn. tohle by si měly školy s kantory dopředu rozpracovat, aby na ty debaty s vládními politiky nebo jejich lidmi z ministerstev dopředu šli už připraveni, i s nějakými daty případně. A takhle to objíždět. Spořka je bere rovnou do představentstva, tzn. velmi podobný model. Tady jim dáte možnost podílet se na zákonech, které se dotýkají přímo jich, popř. jejich rodin. Budou mít pocit, že jsou toho součástí. Pak mají motivaci jít k těm volbám a volit vás.

Nemyslím si, že křepčením na soc. sítích někoho z těch rozumných stáhnete k urně. Ti hloupější totiž volit opravdu nechodí, nebo by tam hodili kdo ví co, byť v té mladé kohortě volí děcka rozumně z dat.

• popř. ještě holky ze zdravotnických škol, zase pro podněty ze zdravotnické oblasti. Na zdrávkách je matika první 3 roky, fyzika první rok. Tady stejně půjde jen o studenty 3.-4. ročníků s ohledem na voličské právo.
        Tohle je podle mě politika konzervativních stran-ta diskuze a schéma, jak oslovit voliče spíše, než ty soc. sítě a regresivní šaškování na nich, to je spíše platforma populistů nebo krajních partají, odpovídá pak tomu i to osazenstvo-cílová skupina, které je stejně o volbách míjí, čerpají z úplně jiných voličských skupin, protože tahle založením jednodušší děcka k volbám stejně nechodí..

• Premiér Petr Fiala pomohl dostat na svobodu Čecha, kterého v únoru
        zadržela ázerbájdžánská vojenská hlídka kvůli nedovolenému překročení
        hranic ze sousední Arménie. Fiala to v pondělí letmo zmínil před
        novináři před odletem do Baku. Zdroj z diplomacie, který si nepřál být
        jmenován, Novinkám sdělil, že zadrženým skialpinistou je Daniel B.,
        kterého Fiala pomohl dostat ven tím, že se přimluvil u tamního vůdce
        Ilhama Alijeva.

zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-fiala-vysekal-cecha-z-azerbajdzanskeho-vezeni-primluvil-se-u-vudce-alijeva-40496891

kvalitní diplomatická práce našeho premiéra dostala čs. občana z vězení autokratické země..

• Například autoprůmyslu se velmi daří,
    zejména finálním výrobcům
    . U dodavatelů, kteří dodávají jiným závodům
    například v Německu, je situace trošku jiná. Běží i elektronika
    a farmacie, to jsou průmysly, které v současné době fungují. Navíc budou
    přicházet do Česka velké investice jako například závod Onsemi a doufáme, že se budou rozvíjet státní investice do infrastruktury,“ vypočítává Jahn.  

Zatímco v letošním roce by měly investice stoupnout pouze o 0,5 procenta, příští rok už by mělo jít o 3,4 procenta.

Vyšší kupní síla

„To
    jsou pozitivní známky a myslím si, že vzhledem k tomu, že v letošním
    roce byl pozitivní nárůst mezd, tak by mohla růst i spotřeba
    domácností,“ říká Jahn, který je přesvědčený, že v příštím roce se Češi
    budou mít lépe než v roce letošním a minulém.

V letošním roce podle průzkumu SP ČR a České národní banky vyrostly reálné mzdy o čtyři procenta a tento trend by měl pokračovat i v příštím roce. Zároveň se o 10 procent zvýší minimální mzda – na 20 800 korun.

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-byznys-rozhovory-cesko-jako-trojkar-mame-na-vic-rika-viceprezident-svazu-prumyslu-jahn-264773

děcka, nemůžete chtít po téhle vládě zase za 4 roky zázraky. Museli byste jí dát mandát na 8-12-16 let, abyste mohli takovou seriozní vládu posuzovat. Za 4 roky se snažila hlavně stabilizovat náš fiskální účet, který byl po předchozí vládě socanů a Andreje bohužel v katastrofálním 400mld propadu.
    Podařilo se uskutečnit reformy, digitalizuje se státní správa, což už se dělalo za kolegy Zajíčka, šéfa a kolegy Martina z Hospodářské komory, EKONOMIKA ROSTE, REÁLNÉ MZDY ROSTOU několik měsíců po sobě Martine, což přiznává i Martin Jahn, racionální ekonom, který obvykle spíše kritizuje než vidí to dobré. POROSTE MINIMÁLNÍ MZDA, Martin sám sděluje, že bylo správné, že se vláda rozhodla jít cestou investic, ne šetření (rada Kalouska), zmiňuje investice vlády do infrastruktury, které se v příštím roce budou zhodnocovat.
    Co se týče komunikace Martin je součástí Hospodářské komory, která může a má to v popisu své práce interpelovat vládní politiky, navrhovat pragmatická řešení v rámci makroekonomie, zbytek už je o vzájemných disputacích. Myslím, že tohle je zatím jediná vláda, která radám expertů dominantně naslouchá.
    Narozdíl od Martina si ale myslím, že se už na konci příštího roku začnou propisovat ty protekcionistické snahy Donalda Trumpa v rámci celní politiky v celé šíři globální ekonomiky, tzn. dojde na vyslyšení jeho stesků o vyšší nezaměstnanosti, ta se určitě zvýší, stejně jako inflace. Růst čajny je pro mě taky diskutabilní, bude záležet, jak se jim podaří vyřešit jejich aktuální ekonomické problémy, pravděpodobně reformami ve fiskální sféře, v té monetární se to nedaří + zase jak jim utáhne opratě Don stran cel + i EU, pokud by docházelo k nějaké dohodě na Západě. Ekonomiku čajny, i díky jejim vlastním problémům (domácí poptávka, pád realitního trhu, který tvoří třetinu tamního HDP) má v rukou nyní Západ jako nikdy předtím, tvrdím.
    Tzn. ten růst i té naší ekonomiky se zpomalí, pro rok 2026 ji tyhle tlaky, stejně jako zpomalení německé ekonomiky, určitě zasáhnou.
    Martin přesto zase vidí nečekaně optimisticky českou ekonomiku jako lídra EU, což jde zase děcka za kroky této vlády, která se hrabala z neskutečného stavu veřejných financí, aby nastartovala tento růst české ekonomiky s REKORDNÍMI INVESTICEMI V DĚJINÁCH ČS. VLÁD, který se po 4 letech její práce projeví (i na vašich peněženkách) až v jejím posledním roce vládnutí, jak vám sděluje i tenhle náš elitní ekonom ze Škody auto Martin Jahn. Z toho vidíte, jak to trvá, pokud navíc musíte napravovat věci po předchozí vládě-ách.

• a protože poroste inflace v důsledku té celní války Dona USA vs. EU, kdy hodlá zavézt 20% cla vůči EU, rostou a porostou ještě i příští rok reálné mzdy, tak je třeba se mít na pozoru v té monetární politice, proto jsem psal, že opět souhlasím s názorem víceguvernérky naší České národní banky, která chtěla ponechat úrokové sazby tak, jak byly. Martin tam výše zmiňuje, že firmy by si totiž přály zase zlevnit peníze.
      A jinak fotbalový obor ví, že zmiňuji, že neznám ekonoma-manažera, který by trpěl záchvaty pozitivismu, v podstatě všichni mí kamarádi z obchodní branže uvažují jako Martin racionálně, spíše vidí ty nedostatky, nebo nástrahy. čiže to výše není výtka vůči Martinovi, ale potvrzení toho, co říkám některým fotbalistům, že oni si mohou dovolit přemýšlet na tom hřišti nebo ve studiu pozitivně, v kancelářích se musí myslet ve výhledech racionálně, tam jde o výplaty..

Jinak pokud bychom vévodili žebříčku zemí EU v růstu ekonomiky, tak to by mělo být informací zase pro voliče pro příští rok.

Tohle se navíc nikdy v historii našeho členství, za žádné z čs. vlád nestalo. A to ještě rozjezd korejské investice v Orlové blokují tradičně levicové občané Orlové, tam to je chybou zase Andrejova hejtmana Moravskoslezského kraje, který tam měl tuhle investici s nimi vykomunikovat, což se mu bohužel nedaří.
      Ekonomika je děcka běh na dlouhou trať stran uplatnění reforem a promítnutí se tohoto do vašich peněženek.
      Proto vás taky Petr Fiala žádá o více času pro něj, aby se ty dobré kroky téhle seriozní vlády promítly i do vašich peněženek. Neříkám, že to bude za další 4 roky o těch 50tis, ale na 70-75tis průměrné mzdy je reálné se za ty 4 roky dostat, pokud budou kroky téhle nejlepší vlády v historii naší země komunikovány s profesními svazy a Hospodářskou komorou, tzn. i tady Martinem Jahnem tak, aby náš průmysl a firmy měly všechen čas jen na podnikání, ne byrokracii, kterou tady podnikatelům nakumulovaly předchozí vlády.

• Generální ředitel automobilky Renault
    Luca de Meo, který je zároveň šéfem Evropské asociace výrobců aut ACEA,
    vypočítal, že při současných prodejích představuje nová emisní norma
    pro evropské automobilky pokuty ve výši 15 miliard euro.
    „To jsou obrovské finanční prostředky.
    Za to se mohou postavit dva až tři výrobní závody, ať je to Gigafactory,
    ať výrobní závod na automobily či komponenty,“ dodává.

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/porady-inside-talks-automobilky-potrebuji-penize-na-pokuty-za-emise-zdrazi-auta-tvrdi-odbornik-260744

o tomhle jsem psal před pár dny. Tohle není dobře nastaveno. EU by měla spíše podporovat evropské automobilky v uvádění nových produktů na trh, bojuje s konkurenceschopností, čajnou hlavně v tomhle segmentu, protože Tesla má v Evropě taky nízké prodeje, prodává hlavně v čajně paradoxně. 

a zase update, dočítám článek a tady to říká kolega Novák, co píšu poslední týden, dva:

„Já ale stále věřím, že v Evropě
    dostaneme rozum, budeme více přemýšlet. Toto uvalení penále je
    kontraproduktivní. Sami sobě jako Evropanům způsobujeme obrovskou zátěž.
    Automobilky budou platit penále místo toho, aby investovaly do nových
    technologií, levnějších elektromobilů. Tohle jsou finance, které budou
    automobilovému průmyslu chybět,“ dodává Novák s tím, že zahraniční
    a neevropští výrobci pak budou mít větší šance tu uspět.

• Podle Draghiho je nutná modernizace
      infrastruktury pro dobíjení baterií zejména ve městech​. Čína také
      dokázala rychleji vytvořit celý řetězec elektromobility od těžby surovin
      na výrobu baterií, což jí umožňuje vyrábět elektrická vozidla s nižšími
      náklady a technologickou výhodou​. To by se měla naučit také Evropa.

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-byznys-trendy-analyzy-draghi-varuje-evropsky-automotive-se-musi-rychle-zmenit-jinak-nema-sanci-261181

to je ten outsourcing zdrojů, který neustále jmenuji, když píšu o elektromobilitě. Problém je ten, že takový germanium se těží jen v čajně, jak jsem psal. Ale čajna chce na evropský trh, je pro ni klíčovým, tzn. EU na ni má páky po tom zavedení cel. Už tady budou chtít totiž i vyrábět.
      Jinak tam jsou věci, které říká Mario Draghi, které psávám taky (průmysl základ nejen u nás, ale v Evropě, automobilky musí mít na investice, inovace směrem třeba do automatizace výroby, digitalizace, je nesmyslem je pokutovat navíc v době, kdy potřebuji od domácího trhu EU podporu), přečtěte si, rozumný pán, kdysi zachránil v podstatě euro a tím i eurozonu, protože už se jím platilo ve spoustě zemí tehdy. I proto bych nerad, abychom kdy na euro přecházeli, není pro to důvod a můžeme si tady měnu regulovat prostřednictvím intervencí naší centrální banky. Naše firmy obchodují navíc dlouhodobě v eurech a ani případná federalizace EU, o které se nyní mluví, na tohle nemusí mít vliv, nikdo nás do přijetí nějak zásadně nenutí a je třeba mít ekonomický feedback jako malá země.. Politici se mění, doba taky, nikdy nevíte, co se s EU do budoucna stane..

• „Já s jejich aktivitou v tenise nemám problém,“ tvrdí Lehečka. „Akorát vnímám obrovské otazníky ohledně kalendáře.

Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/atp-wta-zmeny-revoluce.A240320_191221_tenis_ten#cxrecs_s

možná s tvým názorem bude mít Jirko ale problém tvá partnerka.. už si se jí ptal?? :) Jinak odkazuji tebe i Rafu Nadala (můžeš mu to přeložit, nebo to udělám já, až ho potkám) na článek rozumného redaktora a bývalého úspěšného fotbalisty Neumanna ze sport.cz, který pracuje tak, jak slušný novinář má v rámci kritického myšlení, a vyzpovídal přímo aktérku, která v Arábii pracovala..
    Ten článek jsem bohužel nenašel, je možné, že byl smazán i provozovatelem - oligarchou, každopádně Robert Neumann určitě nakontaktuje na tu slečnu, se kterou jej dělal. Ono je vždy lepší a přesvědčivější mít ty informace z první ruky, od aktérů z té druhé strany barikády, pak to na tu diktaturu vrhá hned jiné světlo.
    Pak si to stačí přenést jen do našich podmínek, popř. jestli by tam Jirka s partnerkou chtěl takhle fungovat a myslím, že partnerka jako budoucí psycholožka mu ten názor obohatí.. :) někdy zkrátka záleží na výkladu. Já to ještě říkám lidem tak, aby si představili, žebych se já vůči nim choval třeba jako oni vůči mně nebo mé partnerce, jak by pak jednali v mém postavení zase vůči nim, lépe pak mé kroky chápou..

• tak Neumann to smazal sám, až to seběhlo trošku dolů (do historie), abych si nevšiml. Každý ať si názor udělá taky sám o takovém novináři... Nyní přicházejí provokace s články s Řepkou, nějakou další kopačkou - hráči rulety, tzn. stejná písnička jako v případě Haška, Veselého. Vy to opravdu nemáte v hlavě v pořádku, některé kopačky.. Ten fotbalový byznys musí vypadat..
      Já jsem slyšel, že jsi Neumanne pacient s bipolární poruchou. Jeden den plný upřímnosti, další v depresích všechno, co jsi napsal mažeš.
      Jedinkrát jsem nehrál ruletu, poker cokoliv, to tady potvrdí každý, vy na dálku v Praze o mně víte vše, to svět neviděl. Už proběhl alkoholik, uživatel drog, nyní gambler, lolitkář, co bude dál??
      Jedinkrát (ve 12letech) jsem hrál automaty, když jsem šel pro pivo tátovi a narozdíl od Řepky jsem v tom v pluse 45Kčs. A ani v tomhle bych se zrovna tobě, takhle mizernému novináři, nemusel zpovídat.. Vy se mi fakticky zdáte. Potřebujete opravdu návrat do školních lavic, v každém věku.
      Takové "odvážné" jedince tahle republika do budoucna určitě potřebuje. Akorát nevím, co na to říká ta slečna, kterou zpovídal ohledně těch poměrů v Arábii.. že s ním ztratila pro článek zbytečně čas..
      Možná bys mohl začít psát o tvém kamarádovi Peltonenovi kontra zneužívání dotací ve sportu, nyní je toho plno, co říkáš?? Ale pro to asi odvahu nenajdeš. Nebo možná na hodinu, než ty články pak pomažeš.
      Vy jste v tom fotbale opravdu někteří ho.vada, pak ten sport má vypadat.. Závist je fakt svinstvo holt, já ti ale za tvůj život nemůžu. Neměl si kopat do meruny a měl ses učit.. :)

• krom toho, kdybych trpěl abusem čehokoliv, tak nemám tyhle pracovní úspěchy, které mám. Takovému člověku se pak hroutí vše (gambler, alkoholik, drogově závislý).
        Naopak, eviduji pohledávku od bývalého kolegy, který tyhle nesmysly o mně šíří, buzeranta Záhumenského, v řádech už vyšších milionů korun. Ale na to bys musel mít dost rozumu, seriozní povahu, kritické myšlení, abys tuhle story celou pochopil. Vás definuje závist a výroba smyšlenek o mé osobě, čemuž nerozumím. Provokují psychopaté jinak.. pasivně i aktivně agresivně. Nemáte to v hlavě v pořádku někteří a bohužel se dostáváte tady v tomhle státě k veslům, což nevětší nic dobrého pro občany dole..
        ta kauza Peltonena jinak neustále běží, je to tam jednoznačné, tzn. můžeš na to navázat a prokázat povahu skutečného investigativce spíše, než si vymýšlet od stolu, máme už i novou - tenisovou..
        Jediné, proč jsme Záhumenského ještě tady nežalovali, byť to máme vše připravené, (nebudu vysvětlovat další právní věci, které se k tomu vážou, pač jsi stejně nemyslící, popř. kritické myšlení nějaké máš, ale jsi charakterově prázdným ), že to tady v tomto státě nemá smysl, díky aktivitě oligarchů vůči mé osobě.
        Ale připojíme to nyní k žalobám o odškodnění v anglosaském světě. K těm kopačkám Řepkovi a tomu z Libe máš blíže zaručeně ty, než já - viz. výše napsané.

Nikdy nic Neumanne nebudeš mít, pokud nezměníš myšlení a nezačneš u sebe, zabývat se vlastním charakterem.. Nikdy jsem takové povl lidi nepotkal, co v posledních letech, na to nemá ani ta doba 90tek, kterou mi chtějí nyní oligarchové asi refundovat, jinak netuším, proč nám vstoupili do života s partnerkou..

• u těch provokací - provokujete vykonstruovanými nesmysly a lží bezdůvodně, nikoho z vás absolutně neznám.. já se jen bráním vašim atakům naopak pravdivými informacemi o vás, to je zase Neumanne asertivita v psychologie, abyste věděli, že po sobě nenecháme tady nikdo šlapat vámi psychopaticky smýšlejícími. navíc je to obraz stavu společnosti, jejich hodnot a mementem do budoucna pro tuhle republiku.. 
          u novináře je to alarmující ještě o to více..

• popř. nás Neumanne ještě nyní napadlo, že tvůj náhlý názorový obrat a zprotivení se novinářské přísaze (četl si i jako bývalá kopačka Kodex novináře?? novinář nepíše články, aby je vzápětí mazal a ze serveru stahoval - ví to mimoděk šéfredaktor? - , ten si musí stát za svým) může být datován do doby mých mailů proti oligarchům s popsáním celé situace.
          tzn. dokud jsi měl pocit, že s Křetínským něco společně pečeme, tak si lezl do zadku horem dolem. Jakmile jsi dostal vysvětlení, tak si vše pomazal a začal si s politikou Haška a Veselého a provokacemi.

Ty jsi taky pěkný ptáček.. :) takhle se ale nahoru nedostaneš. Pač lidé jako já, kteří by ti tam mohli pomoci, mají kritické myšlení. A pak tam je ta druhá skupina, která by ti tam taky mohla pomoci, ale ti už nehrají fér a jen tě zneužijí.. Proto ti radím návrat do školních škamen a spoléhej na sebe - kult panteismu. Z tebe musí mít rodiče radost.. a jestli ne oni, tak strana z tebe bude mít radost určitě do budoucna..

• ale člověk nechápe, PROČ tohle děláte?? proč řešíte mě, oligarchové mou partnerku, proč se do nás zkrátka montujete?? trvá to roky, určitě to musíme replikovat už na západě, protože ta situace tady ve společnosti se nevyvíjí dobře.
            Nemůžeš Neumanne psát články na zakázku, ať už z provokací, nebo s vidinou nějakého prospěchu. Tak novinář nepracuje v demokratické společnosti. Musí ti to vysvětlit ale šéfredaktor, je to pod seznamzpravami, pracoval tam u vás i kolega Mádl, měl by si s tebou sednout a vysvětlit ti, co ti nebudu umět asi vysvětlit já, nebo to ode mě nevezmeš.
            jedno slovo HOLLYWOOD vás všechny FANATIKY poblázní tak, že přestáváte myslet, ale začínají se navíc drát na povrch všechny ty temné stránky vašich povah. Pokud máš se mnou nějaký problém, tak mi jako chlap zavolej a nedělej tyhle Haškovsko-Veselého provokace na dálku.

Psal jsem někdy já Haškovi v minulosti, když vzal tu Arábii, že je takový nebo makový? Jste fakt chlapci normální?? řešte vlastní životy, máte tam dost nedostatků, Hašek s Veselým nyní práce jak na kostele. Ty na tom taky kariérně nejsi dobře a jestli si to tady přečte tvůj šefredaktor a má rozum, tak jsi zítra bez práce nebo s nějakou dutkou, pač takového redaktora asi v týmu nikdo profesionální nemůže chtít.. pokud porušuje Kodex novináře..
            Ještěže na tom sportovním webu nemůžete psát o mém štěstí kontra pesimismu, přitom já jen reaguji na vaše podlosti celou dobu (buzeranta vůči mé partnerce a jeho dluhy vůči mé osobě, oli vůči mé partnerce a vás slaboduchých, kteří mě kdo ví proč neustále obtěžujete se svou temnou povahou, ať už mi nadbíháte, nebo provokujete následně, když to nezabírá, nebo usoudíte, že byste měli být na jiné straně barikády, jako ty Neumanne).

btw. měl Hašek tu mizernou trenérskou kariéru, jak jsi férově psal a pak tu glosu smazal, nebo už zastáváš nyní jiný názor?? :D jinými slovy - změnilo se tím smazáním něco ve tvém racionálním úsudku?

• pač šlo o exaktní zprávu, minulost už Hašek asi sotva změní..

• To se nepodařilo, ač jste po celou první půli soupeře přehrávali. Čím to, že se převahu nepodařilo využít?

Místy
    jsme měli drtivý tlak. Statistiky, držení míče, počet střel, vše šlo za
    námi. Pokud si vytvoříte takový tlak, je klíčové z toho vstřelit
    branku. Boleslav má kvalitu a čekat, že ji budete mačkat celý zápas
    a nic si nevytvoří, je liché. S naší finální fází nejsem spokojený. Do
    nějakých šancí se dostáváme, ale je to málo. S postupem času jsme
    situace sami začali přehrávat. Když bylo potřeba zakončit, hledali jsme
    zbytečně další volné hráče. Klíč pro vítězství byl v prvním poločase.

zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-bohemians-bez-golu-a-podevate-bez-vyhry-z-tolika-strel-musi-nejaka-vyjit-smutnil-vesely-5024322

ještě mě teď ve sprše napadla glosa k tomuhle. Jardovi nejde upřít, že Bohemku posunul i směrem k té fotbalovosti, byť je to historicky soubojový tým. Má k tomu ale taky největší podporu vedení, co fotbal sleduji a kádr Bohemky je nej od doby Tondy Panenky, tvrdím. Dopředu je Bohemka tuze nebezpečná, to jsem psal vždy, byť extrémně čitelná s tou rozehrávkou přes Kovaříka nebo Hrubého. Ale musí začít posilovat vzadu, tohle budu psát nadále, byť Jarda posadil Křapku (mělo se tak stát už dávno, hlavně v té pohárové Evropě), což ukázal ten příchod Vasila, kdy tu pasáž posledních 20 min. vyhrála na šance Bolka a ten obraz hry se s jeho příchodem otočil.
    Můžu sice chápat záměr trenéra Holoubka, kdy chtěl vsadit na soubojovou sestavu (Vasil je přitom ale hodně silný v soubojích, což tam ukázal i jeho střet s Kostlíkem, kdy Kostl od něj odletěl, ač o 2 hlavy vyšší), ale výsledek tohoto záměru vidí v hodnocení zápasu Jardou Veselým tady výše. Ten záměr prostě nevyšel. A nechat takového hráče a nej nahrávače ligy Vasila na lavičce a poslat jej tam až na posledních 20 min, což se sice málem ukázalo jako geniální, kdyby tu šanci dal, to mi přijde jako hodně velký luxus i pro takový kádr, jakým Bolka disponuje. Vasil totiž potřebuje bohužel více času na tom hřišti díky spalování šancí, potřebuje si začít počínat více rutinérsky, v té šanci stačilo pouze přehodit golmana, není třeba síly, toho prostoru tam bývá hodně, nejste-li už přímo blízko golmanovi. Tady mu ještě kousek k těm nej na světě chybí. Ale je to mozek Bolky, o čemž svědčí i ta kopa asistencí, v lize ojedinělá. Chápu, že tam měl jít do unavené obrany, což je slabina Bohemky, ale mělo se tak stát podstatně dříve, už klidně po té špatné 1.půli Bolky.
    Moc nerozumím tomu, proč pod trenérem Holoubkem Vasil ztrácí minuty, Bolka tak hazarduje s výsledky. Mají směrem dopředu tuze silný kádr, potřebují ale taky posilovat a přebudovat obrannou fázi, tvrdím roky..

• ředitel školy v Mělníce: Pro dnešek jsem zrušil běžnou výuku a děti zůstaly
    s třídními učiteli. Vždycky na podzim děláme cvičný poplach, tak jsme se
    i dneska seřadili před školou, a protože je na dnešek předpoklad
    velkého horka a děti se nemají při třicetistupňových teplotách učit, tak
    jsem nařídil třídnické hodiny.

jakpak to dělají asi v Rovníkové Africe nebo kdekoliv, kde rtuť teploměru nejde pod 25 stupňů běžně - napadá mě Kalifornie, aby mě někdo nenapadl, že Afrika je převážně rozvojovou.
    A pokud už je tepleji, tak jde výuku vytáhnout i ven, v takové biologii se to přímo nabízí, výtvarce taky. Ale i fyzice, pokud je kantor tvůrčí. Ale musí teda sledovat předpověď. :D
    Kam se to naše školství řítí...
    Vzpomeňte, jak jsme studovali my a klidně po revoluci.. jestli se řešilo, jaké je venku počasí..a tohle je právě o tom budování té frustrační tolerance u mladých, spolu s kritickým myšlením by se právě tohle měli učit ve škole, z rodin už to dnes nemívají totiž. čiže, až začnou mít v téhle škole v Mělníce psychologové problémy s dětmi, tak je třeba si nejdříve promluvit odborně s ředitelem. :) to fakt svět neviděl.. těchto tropických dnů bude přibývat, tak jim dejte 3 měsíce prázdnin, proč troškařit.. :)

• https://www.seznamzpravy.cz/clanek/volby-kraj-sokovat-a-strasit-okamura-na-vaclavaku-ukazal-jak-vypada-slibovane-turbo-259035

Japonce miluju, ale jejich kulturu a myšlení nikdy nepochopím. :D  už byste nám tady ale měli z té země vycházejícího slunce poslat taky někoho inteligentního.. a mohl by být teda i slušně vychovaný

• zase tady musím napsat jednu pro trenéry podle mě evidentní věc - Bohemku stačí roztáhnout a hrát míče za její obranu. Gablonz tam má znovu místa neurekom. Správně tam Luboš poslal dopředu 3-4 hráče, aby je roztahovali, ale zároveň chtějí nepochopitelně hrát se sudokopytnickým stylem Bohemky kombinační fotbal a riskovat asi zranění, hru by měli přitom zjednodušit, a překvapivě by jim ty nákopy a náběhy za obranu Bohemky na ta rychlá křídla a záložníky, kterých má Gablonz v tuhle chvíli neurekom, přinesly i daleko více příležitostí. Takhle musí spoléhat na standardky a špatné krytí a dostupování té dlouhodobě problematické obrany klokanů.
    Sparta vám to ukazuje každý zápas s Bohemkou.. :) že na to neumí reagovat je pak zjevné, i se zle zajišťují, což tomuto stylu rovněž nahrává..

• dnes už ta Rossova chyba stála Spartu body..... Ross musí hrát v tandemu dvou silných stoperů - tzn. s dvojicí Sorensen, Viťaz, Pany.. Ale já bych ho poslal třeba do Ugandy na safari..
      Sparta by se měla zamyslet i nad přínosem Solbakkena, za mě zahrál jen v jednom evropském zápase, tam byl výborný, ale jinak to není lepší hráč než nám tady běhají ti naši.
      Ale pokud tohle bude jediná ztráta Sparty v sezoně.. tak dobře, že si ty body vzalo Slovácko, mám je rád, můj druhý domov. :) Sparta ztratila ale zbytečné body a podala kyslík zkomírající Slavii

• tady se právě ukazuje ta jediná manažerská chyba Rosy, kdy pustil neuváženě Vydryse na hostovačku, aniž by to měl vzadu pokryto ligou prověřenými. Do toho musel počítat s přestupy Krejči, nyní chce dokonce prodat Viťaze.. pokud nemají vyhlédnutou odpovídající náhradu, ta se okamžitě navíc nechytne, pak je to pro mě zase manažersky jedna z Pohádek tisíce a jedné noci, ale asi se vedle takového počínání nedá klást cíl - obhajoba titulu.. zvláště při tom množství zápasů, které Spartu ještě čekají - snad přes 40, kdy Sorensen a Pany už mají nějaký věk a občasné zdravotní potíže, Pavelka ve středu obrany není taky žádnou jistotou.
        Ross pak nemůže hrát střed obrany, Larsova druhá zkušenost, Sparta mohla včera i prohrát..... Je otázkou, jestli může vůbec hrát cokoliv v téhle Spartě, vracíte se s ním do dob Hanciho kabaretních vystoupení, kterých se v Holandsku částečně zbavil, ale hlavně se mu tam tak nepropíšou do výsledku při těch hokejových výsledcích a velkých kvalitativních rozdílech mezi týmy, pokud zrovna Feye nehraje tedy s Ajaxem nebo PSV. Naše liga je jiná, taktická, silová, padá v ní málo branek, chyby se neodpouští. Sparta si musí hlídat vyváženost řad zkrátka, obrana je momentálně to, čím by se měli manažersky (scoutingově) zabývat..

• Gablonz nehrál vůbec dobře, druhou polovinu zápasu ani takticky, do té doby ještě měli nějaké průnikovky. Luboš mě překvapil, že nedokázal Bohemku přečíst, popř. hráči neplnili, co jim řekl. Na Bohemku stačí opravdu jednoduchý styl, divím se, že to vidí hlavně teda ve Spartě. Hrají to na ně stále. Mají velice nekomunikativní beky, prakticky hrají jeden na jednoho

• https://www.facebook.com/people/Adolf-Snehuliak/61552183386495/

že máme ke slovenské politické scéně - panoptiku (soudruhů z levice a nácků  ... krásné spojení 😃  ) ještě daleko, to je asi všem tady u nás v demokracii zřejmé. 

Ale
    tento nácek Huliak se sudeťáckým lookem je pravděpodobně její největší
    perlou a takovým věrným obrazem voličů současné slovenské vládní
    Potěmkinovy vesnice. Už jsem na jeho zdařilé stand-ups upozorňoval
    dříve.

Níže na stránce video s jeho nejnovějším artistickým číslem - kotoulem vzad v rámci politického diskuzního pořadu. V takové chvíli ani nepoznáte, jestli Adolf požil, nebo jde jen o vrozený defekt motorických funkcí..

• https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10227922294628731&set=p.10227922294628731&type=3

tady Adolf v jeho pracovním sudeťáckém munduru, Adolf ho standardně obléká i s věšákem (ramínkem).. velmi vtipná postava slovenské politické scény, takového tady máme jen Tomia a ten je ještě na půl cesty.. už si taky vysloužil vlastní fb satirickou stránku :)

• https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-krev-a-praseci-hlava-u-stadionu-hnev-fandu-v-olomouci-sili-mafianske-praktiky-reaguje-klub-5026304

Kvasnica tam koukám pořád řídí povstání proti Sigmě (na ceduli Ostrava na dálnici dáme jeho fotku, přeškrtnutou). Možná ty kriminalisty pošlete za ním, něco mi říká, že by mohl tušit, kdo tam provádí to neopodstatněné výtržnictví, pokud ty fotky měl takhle brzy a zase jako z udělání jako první..
    Jak jsem psal, že problém je ve sportovním úseku, tak ani v tom ne. To by olomoucké béčko neaspirovalo málem na postup do 1.ligy.
    Problém bude v těch zákopech.. sigma by si měla vyčistit klub od parazitů a konspirátorů. Zítra s tím možná po utkání áčka začne.

A Kvasnicovi zrušit akreditaci na zápasy, na což má právo, pokud vůči ní pronáší neopodstatněné lži na veřejné youtube platformě Deníku Sport + přímo v něm. Deník Sport má na Moravě vícero redaktorů, může zaskočit třeba kolega Koštuřík, jestli ještě píše, nemá to daleko z jihu.. Tohle tam úplně všichni pochopí, po jeho posledním znemožnění se..
    Musíte fakt ukázat ty koule, jak chtějí ultras. :)

• https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-cesko-boduje-v-novince-prestavba-bez-penez-splaci-se-z-uspor-za-energie-264617

a tady si můžete přečíst, jak fungují projekty nově rozjeté Národní rozvojové banky v úspoře energií budov. Využilo toho už několik známých institucí u nás včetně Národního divadla třeba. Funguje to u nás lépe než v zahraničí, jak se dočtete v článku od předsedy Asociace poskytovatelů energetických služeb.
    Tzn. další věc, která funguje roky na Západě dotažená touto velmi seriozní a pracovitou vládou.. :) Je to zase samozřejmě o úsporách u spousty příspěvkových organizací státu..

• https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-dodavatele-tlaci-zakazniky-k-fixaci-energii-ceny-jsou-az-o-20-nizsi-265211

a ještě jeden článek od téhle šikovné redaktorky Sofie. Děcka, ty ceny v článku jsou orientační.
      Pokud vám distributor, dodavatel nabídne smlouvu s cenovou nabídkou s fixací nebo na dobu neurčitou (coby pokračování vašeho produktu), NEMUSÍTE s ní souhlasit.
      Mně ČEZ nabídl úplný nesmysl 4,1Kč s DPH za kWh, s čím nešlo souhlasit.
      Nakonec jsme se dohodli na tzv. produktu energie na míru a mám to skoro o korunu levnější, což třeba v domech, kde topíte (jako já u sebe doma, nemám vůbec plyn) může dělat nákladovou úsporu 8-12tis ročně, což je fakt už dost. U mě to bude jen nějakých 2500-3tis Kč, ale i to jsou peníze. Navíc jde o princip, nejste před elektrárnou za voly a mají tam u vás snad i poznámku, že vám už kraviny příště nemají nabízet.
      Já jsem poslední roky prodlužoval fixaci vždy o rok, protože ty ceny u jiných produktů se nelišily příliš, v jednom roce jsme navíc měli všichni cenu jednotnou - těch 6Kč za kWh. Navíc se chystám odcestovat, tzn. nepovažoval jsem za nutné dostávat se na nejlepší nabídku, nyní ji myslím u toho ČEZu mám.
      Protože ty úplně nejnižší cenové nabídky, ale to u domácností, které na elektřině netopí, nevaří, ale jen s ní svítí, jsou někde na 2,7Kč.
      Podle mě nejlepší nabídku na trhu má ale innogy, kde snad jako u jediné společnosti můžete coby nový zákazník (asi, já bych tam novým byl) uzavřít produkt, kdy v prvních dvou letech máte tu částku na nějakých 3,2Kč za kWh, ale ve třetím roce padá pod 3Kč na 2,6Kč zhruba.
      Byl jsem připraven to tam jít zítra uzavřít, kdyby mi produktový manažer ČEZu nenabídl ten produkt energie na míru a s tou cenou jsme se nedostali na úroveń toho innogy. Pro 3.rok mi ale odmítl nabídku stanovit. Divil jsem se u innogy, že ten 3.rok nabízejí snad jako teda jediní na trhu takhle, protože tam sehrají roli emisní povolenky, jak jsem už psal níže, není k tomu ještě legislativa. Jen cena plynu půjde zhruba o 14% nahoru díky těm povolenkám. A z ceny plynu se odvozuje nesmyslně v Lipsku cena el.energie.
      Všechny ceny výše uvádím samo s DPH. Pokud topíte elektřinou, tak nejlepší nabídka u innogy podle mě, jinak jste-li u ČEZu jednat o produktu energie na míru za 3,2Kč za kWh, což si zafixujte na 2 roky klidně, to je dobrá cena. Delší fixaci vám nepovolí. V innogy mi říkali, že nejen oni nabízejí ten třetí rok, ale i ČEZ, což jsem se divil..
      Míval jsem v nejlepších letech před rokem 2020  2,65Kč za kWh včetně DPH, podle mě nejlepší cena na trhu u těch topenářských produktů. Dnes už na to všichni jen vzpomínáme, ale jsem jen necelých 0,60Kč od této super ceny i v současnosti. :) Hned jsem s nabídkou manažera ČEZu tedy souhlasil. Musíte jednat, pak to stáhnete i o tu necelou korunu.

• u innogy ta jediná nabídka pro český trh pro rok 2027 má opodstatnění zřejmě v tom, že je to vlastně maďarská MVM group a soudruh Orbán nakupuje plyn od soudruha Putina, což zřejmě bude trvat i pro rok 2027 a tu výjimku si vyjednají u EU, pokud teda soudruh Orbán bude vůbec ještě u moci po volbách v roce 2026 v Maďarsku, což není vůbec jisté..
        ptal jsem se manažera innogy, jestli tam mají nějakou podmínku, že s těma cenama mohou hýbat pro ten rok 2027 a říkal, že ne, tzn. innogy pro 3letou fixaci v produktu topení doporučuji jako jedničku, budete tam mít cenu nějakých 2,6Kč za kWh v tom třetím roce, ty první dva zhruba jako já u ČEZu. ještě na doplnění.

• Zákazníci nyní sice platí vyšší ceny
        elektřiny, a to především kvůli ceně povolenky, aby se mohla energetika
        dekarbonizovat. Ale následně po vybudování dostatečných kapacit
        obnovitelných zdrojů s levným provozem a dražších flexibilních
        elektráren, které je budou balancovat, by průměrná cena elektřiny mohla
        významně klesnout.
        POKUD SE NEPŘÍJMOU IRACIONÁLNÍ OPATŘENÍ NA POLITICKÉ ÚROVNI.

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-firmy-chceme-vyrust-na-100-miliard-eur-a-zavrit-uhli-rika-kretinskeho-prava-ruka-265194

tohle jsem vám psal před rokem nebo rokem a půl, že půjdeme s cenou energie ještě níže, než jsme byli v těch nej letech, až se ten pře(po)rod podaří.
        Je to stejné jako to máte už nyní u těch domácích fotovoltaik v kombinaci s čerpadly. Stáváte se ekonomicky nejen soběstačným, ale výrazně snižujete své provozní náklady na domácnost.
        Tady to finanční ředitel říká vše tak, že bych to podepsal. Zkraje budou věci bolet, ale nemusely tak, jak bolí, kdyby se vyřešil už dávno trh s emisními povolenkami. Je to stejná trapárna jako sankcionovat z Bruselu vlastní automobilky za to, že neuděláme novému produktu elektromobility dostatečný marketing, neoutsourcujeme včas výrobu do EU s těžbou surovin pro komponenty elektroaut, netlačíme na čajnu, v její těžké ekonomické chvíli, která už trvá dobrý rok, abychom ty ceny těch, které tady těžit nemůžeme, významně neponížili, až pak vyhrožujeme těmi dumpingovými cly.
        Za mě se co nejdříve musí rozjet vodík, protože to vyřeší energetiku průmyslu a spoustu úředníkům z Bruselu život. :)
        Zbytečně to sociálně zatěžuje společnost tyhle nedomyšlenosti v postupech a legislativě.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit