Fotbalové kluby loni za posily utratily rekordních 220 miliard korun
-
koukal jsem teď na Bolku a ti Maďaři jsou nejhorším soupeřem čs. týmů v historii pohárů, vůbec netuším, jak dali 2 branky.. Bolka jednoznačně lepší, neměli vůbec recept na Máru Matějovského, vypadali spíše jako nějaký tým z dědiny, z amatérského fotbalu. Bolka by měla jednoznačně postoupit. Jsou po všech stránkách lepší..
-
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-taylor-swift-podporila-kamalu-harrisovou-v-jeji-prezidentske-kandidature-259393
via hodně níže můj včerejší komentář k dnešní noční debatě Kamaly a Dona. Včera jsem psal o tom, co vyvádí sovětská GRU na sítích v rámci zneužívání umělé inteligence a Taylor s odkazem na tenhle fakt raději vystoupila dnes v noci s prohlášením NA SVÉM OFICIÁLNÍM INSTAGRAMU o podpoře Kamaly ve volbách, což je znovu od ní ROZUMNÉ jako poněkolikáté (v minulosti) ve vztahu k volbám v USA. -
-
Podle televize CNN debatu jasně vyhrála demokratka. Za vítězku ji označilo 63 procent respondentů, Trumpa 37 procent.
zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-treskuta-debata-harrisova-se-snazila-dostat-trumpovi-pod-kuzi-uspela-259392jak jsem psal včera níže, divil bych se, kdyby ne.. tohle je půda Kamaly, jako bývalé prokurátorky. Je zvyklá se na podobné situace navíc umět připravit. Tady Don pohoří nevídaně.. rozhodne právě ta dynamogenie.
výtah z článku výše:
Ani Kamala Harrisová se ale nevyhnula
nepravdivým výrokům. Lživě například Trumpa obvinila z toho, že
administrativě Joea Bidena, kde stále zastává post viceprezidentky,
Trump zanechal nejhorší nezaměstnanost od 30. let minulého století. Ta
se přitom v době jeho odchodu z Bílého domu pohybovalo jen kolem
6,5 procentmerito je, že Don argumentuje, že nyní je ta nezaměstnanost vysoká, ale ona je nižší právě, než když právě z toho úřadu odcházel on.. pohybovala se v minulých dnech a týdnech okolo 4% .. :) když odcházel Don z prezidentského úřadu, byla přes 6%. čiže Kamala argumentovala správně..
-
-
a to ještě Kamale v tuhle chvíli nepomáhá americká centrální banka (FED), která dusí americkou ekonomiku trvale vysokými úrokovými sazbami, slábne i dolar. Sazby by měly nyní ale razantněji dolů. Inflace ale USA netrápí, to Don zmiňuje zbytečně, tu už administrativa demokratů zvládla.
-
-
-
Změny klimatu představují z dlouhodobého hlediska pro světový kávový průmysl velké výzvy. Studie
vědeckého časopisu Plos One z roku 2022 došla k závěru, že i když svět
razantně sníží emise skleníkových plynů, tak plocha nejvhodnější pro
pěstování kávy by se mohla do roku 2050 zmenšit až o 50 procent.zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-kavu-na-burze-zdrazuje-take-zapachajici-ovoce-40488793
někde níže tady na stránce jsem psal v textu adresovaném jednomu novináři o tom, co vše ovlivńuje globální oteplování i z pohledu pak cenotvorby některých komodit na trhu - zmínil jsem kávu a kakaové boby, tzn. výslednou cenu čokolády a že se tohle pěstuje jen na 2 místech (kakaové boby okolo rovníku, tzn. Afrika + Brazílie, káva taky Brazilie a Vietnam). Cenu kávy vám, jak si můžete přečíst výše i v článku, nejen v úryvku, nyní ovlivňuje sucho v Brazílii a Vietnamu.. :) vše se vším tedy souvisí a úplně všechno souvisí právě se změnou klimatu..
-
tak kdo čekal lehkou skupinu, tak asi zírá.. :) psal jsem, že nás ta skupina pořádně prověří, pač Turci i Gruzínci jsou v up trendu a o Portugalcích nemá smyslu se bavit. Tak jsem zvědav, bude to souboj trenérů, jak jsem psal, pač ty tři týmy jsou v podstatě vyrovnané - Gruzínci i Turci jsou na tom lépe technicky než my, my zase bychom měli být takticky..a to je práce trenérů právě..
-
-
no já nevím, co Zelí chválí na těch Portugalcích. Do vápna vůbec nenabíhají - Leao je tragický, vůbec nedoplňuje u tyčí, neměli jedinou šanci. Naši hrají sice taky tužku, ale aspoň drží obranu. Ten zápas je tragický, druholigový vyloženě, ale měli bychom je dnes porazit, pač jsou ZOUFALÍ. vůbec netuší, co hrát, nemají náběhy, jako by se viděli dneska poprvé. vůbec se mi nelíbí, viděl jsem je často a hrají to jak přáteláček. :) čehož můžeme využít. Myslím, že nastoupí Mou po tomhle šampionátu, ten trenér je slabý, i s Belgií jsme s nimi hráli výborně, co si pamatuju pod trenérem Šilhavým, aktivněji. Cuf a Hrany se mi fakt líbí.
Podle mě ani ta šance Nalda nebyla, pač to byl ofsajd. Teď měli první šanci po 70. minutách..Jinak nejsou vůbec v pohybu, stojí. Portugalcům vůbec nevěřím na tomhle ME.. -
-
no já nevím, co na to napsat.. Kdyby nehráli naši, tak jdu o půlce spát, tak slabý fotbal.. Hranyho pochválím a pak tohle (ale buď v poho, to je fotbal, čekal jsem to podstatně horší), já ani nevím, jestli si to ti Portugalci ale zasloužili. Podle mě tam měla ta střídání přijít dříve, hlavně s Tonckem, který umí podržet balon. Pro mě je to takový Nedvěd s nedotaženou kariérou, to už píšu dlouho.
jsem fakt nasraný, pač jsme mohli i vyhrát dnes s tímhle Portugalskem. Podle mě nedojdou ani do čtvrtfinále, šamponci.. nemají vůbec team spirit, žádné automatismy, Leaa Cuf vymazal jako nic.. Ale moc se mu ani nechtělo, nedoplňoval vůbec u tyče. Portugalci hráli takovou béčkovou brazilskou copa cabanu.. -
-
ten první gol nebyl Hranyho, ale spíše Jindry. Mně se ten zápas nelíbil z obou stran. Mně se Hrany taky líbí, už jsem to psal, možná nejrychlejší stoper ligy. škoda, že takhle byl u těch golů, více by ten jeho výkon vynikl. Ale furt budu psát, že Portugalci neměli vůbec finálku.. absolutně bez timingu, náběhů, automatismů, podle mě špatná příprava jejich trenéra..
-
-
-
myslím, že Portugalci ještě přidají, hrají to tak, aby nás unavili. Bohužel neudržíme balon, trošku bychom ale měli, protože to takhle těžko na 0-0 uhrajeme, s tou únavou příjdou chyby vzadu, kde hrajeme zatím super. Hrany si vede dobře, měl jsem strach z nervozitky. Cuf se mi líbí docela.
Mohli bychom si dávat ty balony aspoň do prostoru, těžko Portugalce vymícháme, ale s náběhy za ně bychom mohli uspět, Pepe není taky žádný sprinter. Musíme asi prostřídat, kluci budou unavení i v tomhle počasí. Juras by se mi líbil, je prý teď ve formě, mohl by tam něco udělat vepředu. Musí tam někdo, kdo pomůže podržet balon a vynutí si třeba i faul, abychom to trošku rozkouskovali. Oni teď zaberou se obávám, hrají zatím jak po flámu, jako by se sešli před zápasem - x nepodařených náběhů..
-
-
Německu zkrátka ujíždí vlak a na
peroně s ním zůstává část českého průmyslu,“ tvrdí hlavní ekonom
auditorské společnosti Deloitte David Marek.zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-cesky-prumysl-zustava-v-recesi-ceka-se-na-nemecke-oziveni-259097
jsme na prahu recese dost pravděpodobně, i když si kolega Kalousek tenhle stav nepřipouští a vidí naopak konjunkturu. Vláda správně investuje, myslí dopředu, jak by manažeři měli.. tzn. neřešit následky, ale anticipovat a dělat preventivní kroky. Proto i rozpočet a jeho deficit je dělán konzervativně pro příští rok stran šetření a snižování deficitu. -
-
Volfík jako automobilka v Německu dramaticky propouští zaměstnance, to nevypadá moc prorůstově. Navíc to šetření Kalouska za jeho éry na ministerstvu financí nás tehdy poslalo do recese. Tahle vláda se jí snaží naopak zabránit, nebo aspoń její dopady zminimalizovat. Růst platů pomůže domácí spotřebě, která by měla HDP pomoci táhnout v příštím roce, který nebude díky závislosti našeho průmyslu na německém trhu moc růžovým. Myslím, že ani ten odhad růstu HDP nebude tak masivní, jak se odhaduje. šetření by v tuhle chvíli tu ekonomiku u nás ještě více přiškrtilo.
-
-
https://infotbal.cz/hotovo-liberec-ma-dalsi-posilu-eneme-podepsal-viceletou-smlouvu/
z těch mých vytipovaných hráčů před přestupním obdobím už moc nezbývá. Všechny si rozebrala Slavie (Bužek), Plzeň, Baník, Libe nebo i Karviná překvapivě (Denny Samko), popř. už dříve Bolka (Králík) nebo Ruža na Slovensku (Köstlík) s úspěšným trenérem Smetanou. Tak jsem na vás v nových klubech (těch top u nás ) zvědav. :) -
Ani hvězdní hráči ovšem nezakryjí otřesné potírání
základních lidských práv a svobod. Loni zabili strážníci na hranicích s
Jemenem stovky migrantů, vláda také odsuzovala lidi k desítkám let
vězení nebo smrti za aktivity na sociálních sítích, navíc je vystavovala
nespravedlivým soudním procesům a zneužívala vazební praktiky.Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/zahranici/saudska-arabie-bicovani-al-ittihad-al-hilal.A240412_104613_fot_zahranici_vp2
a ještě vytvářejí (OPEC) uměle krize s ropou a ropnými produkty, a takhle vám zdražují benzín a naftu spolu se Sověty. Něco pro Jirku Lehečku, Rafu Nadala a všechny, co se tam chystáte podporovat ten mafiánský režim.. -
https://infotbal.cz/zadne-vyprodeje-a-farma-nase-cesta-vede-do-evropy-rekl-novy-majitel-slovanu-liberec-kania/
tady to kolega Kania nominálně upřesnil - 130 mio bez přestupů a mládeže (jak jsem psal). Tomuhle se dá už věřit + že Libe musí podepisovat hráče natvrdo.. via níže vlákno o tomhle -
https://www.idnes.cz/fotbal/domaci-souteze/zbrojovka-brno-majitel-libor-zabransky.A240425_112534_fot_dsouteze_coch
není už tohle na zfilmování?? mně přijde, že tohle mělo lepší scénář než všechny ty čs. telenovely historicky.. byl jsem v napětí až do dnešního dne. Děkuji. -
„Tihle mladí kluci (Alcaraz se Sinnerem
- pozn. aut.) jsou v této sezoně úplně jinde,“ konstatoval Djokovič.
„Jestli mám mít šanci je porazit na olympiádě nebo US Open, budu muset
hrát o mnoho lépe, jsou fantastičtí,“ uzavřel Srb pozápasovou tiskovku.zdroj: https://www.sport.cz/clanek/tenis-sokovany-djokovic-na-mlade-uz-nestacim-vi-tenisova-superstar-5032211
tohle jsem psal právě, když Nole vyhlásil, že chce všechny grandslamy na konci minulého roku, pač mě to překvapilo, že to řekl. Věk totiž nezastavíš a všechny trumfy měli v rukou tyhle mladé pušky. Jedině teda, že by je taky postihlo zranění, což se Carlitosovi i stalo uprostřed antukové sezony. Ještěže se z toho dostal. Jinak byl podle mě v čele žebříčku dnes on. Na antuce má před ostatními největší náskok totiž, podle mě.