Fotbalové kluby loni za posily utratily rekordních 220 miliard korun
-
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-amerika-volte-kamalu-vyzval-americany-renomovany-list-the-new-york-times-40491131
New York Times podpořil Kamalu Harris v moudrém textu, celý bych ho sám podepsal.. :) -
-
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-lipavsky-zustava-ministrem-zahranici-fiala-jeho-demisi-neprijal-40491210#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart
vynikající diplomatická, manažerská práce premiéra a téhle vlády v rámci toho, že podržením ministra zahraničí zůstane návaznost na zahraniční politiku, kterou vede tahle vláda, prezident za stát v synergii, což v minulosti nebývalo (Milouš táhl na Východ, což mu, jak víme, vydrželo do dnešních dnů, Andrej musel díky čerpání dotací z EU pro Agrofert na ten Západ..). Kolega Lipavský je pak nejlepším ministrem zahraničí v dějinách téhle země, svědčí o tom i ten soulad všech politických vládních stran, které jej podržely, aby setrval. :) A zase něco z dobrého, co angažmá Pirátů ve vládě přineslo.
-
-
Pro Ukrajinu se chystá hezký Mnichov, míní Fico. Předseda vlády Fico má také strach o budoucnost Evropské unie.
Obává se sobectví velkých států, jako je Německo nebo Francie. „EU se
může rozsypat jako domeček z karet do půl roku,“ řekl v souvislosti se
situací ve Francii, kde padla vláda.A pro Slováky hezká devalvace, pokud se naplní Robova slova.. :D Tak to jste Robo v prdeli jako Slovensko (ale je dobře, že to víš a nic s tím neděláš :D stejně jako v případě kumulujícího se zadlužení Slovenska posledních 8 let, a to nebyly žádné krize za Robovy vlády ) a netuším, proč jste to euro dávno už teda nezrušili za tvých vlád. Rubl je teď v podobném srabu, jako by byla ale slovenská koruna, kdyby ta eurozona opravdu podle tvého scénáře skončila a devalvovali byste, čiže jedině přejdi zavčasu na ten juan z čajny.. :D Budu do budoucna koukat na slovenskou TV, tam je aspoň sranda.. pokud teda nemám slovenský passport..
Jinak tenhle argument s Francií jsem chtěl napsat u nás teď Markétě Pekarové, protože chce zakotvit zákonem tuším přijetí eura natvrdo u nás. To by nebylo moudré, ví to dokonce i Robo, koukej výše argumentaci. Ta současná geopolitická situace v těch nejsilnějších ekonomikách EU spíše děsí, než že by volala pro vstup do eurozony. V Německu, Francii, Holandsku, tuším i Belgii nacionalisté na vzestupu a volby přede dveřmi ve Francii a Německu.. -
-
...devalvace SE ZNEHODNOCENÍM ÚSPOR SLOVÁKŮ.. být vámi, už si je převádím na dolary.. i když byla lepší doba, kdy bylo euro k dolaru v paritě. Ale možná dolar spadne zavedením cel Donem teď, tak ještě chvíli počkejte, eurozona se rozpadne až za půl roku, říká Robo, čiže máte ještě nějaký ten čas. :)
-
-
Křetínský, já už s tebou žádnou dohodu uzavírat nebudu po dnešku a návštěvě těch dvou tebou zkorumpovaných poldů tady u mě doma.
Jediná by byla, že nás s Laurou mimosoudně vyplatíš, my každopádně měníme české
občanství za britské (z prevence) + obejdeš tady kompletně všechny
partaje domu a vysvětlíš spoluobčanům, jaký si zm.rd a co jste tady s tou
narušenou rodinou Kendziorových vše upekli ve spolupráci s těmi zmr.dy od policie,
co tady ustavičně za mnou chodí narušovat soužití v domě s
vykonstruovanými obviněními. V baráku tvrdíte, že jsem se zbláznil, že tvrdím, že mám nabídku z Holly - těžko se pak vysvětluje, že policajt může být i prostě zkorumpovaným grá.zlem.. Kendziorová jako rozdvojená osobnost doma na mě zkouší hry, abych ji vzal s sebou, zavře dveře bytu a po domě vykládá, jak mě chcete napravit za mé chování, už neřekne, že je součástí tohohle korupčního systému ve spolupráci s Křetínským. Plus ještě vykládala, že jsem se úplně zbláznil, kdy vykládám o Holly, načež to už vykládat nemůže, pač pivní Lojza dole pode mnou rozjel zase linii pravdy tady v hospě, kde i kamarádi vědi, že bych nelhal. Navíc to ví už půlka města, takže musela tahle svi.ně Kendziorovic ulhaná (tak jak má ulhané i ty své asociální spratky) otočit a vymyslela si, že jsem na vás a obecně i na ni, Osinu a ty její nevychované spratky zlý, přitom ona vyhozená ze soc. služeb, odevšad, kde zatím pracovala + dcery vyhozené z vysoké, s katastrofickou pověstí na střední u Terezy. Je to ostudou národa, co se tady rozjelo a děje. Jste ho.vada zkrátka, kdo se v téhle šikaně angažujete.
Jen v takovém případě tě tady i na tom
Západě už Křetínský nezažaluji. Zacházel si čím dál více ve snaze mě zdravotně,
ale i občansky (kriminalizací mé osoby tady v domě, obecně) poškodit a
je na čase začít kriminalizovat a otevírat světu tvou pandořinu skříňku
zkrátka. Jakou mafiánskou korupční síť poldů, soudců, státních zástupců -
všech těchto zkorumpovaných zm.rdů si tady za ta léta vybudoval, ve
snaze takhle šikanovat úplně nepochopitelně lidi jako já (ale určitě i další), kteří ti
pomohli k obchodním kontaktům.
Jsi naprosto neseriozní ho.vado, ulisné,
za zády jednající, tvářící se ,že ty nic, to vše oni apod. Chtějí nás rozhádat - cizí poldové, soudci, protiprávně jednající, vyšetřovatelka Terešková mi přímo potvrdí, že jsi za tím ty.. ty ulhaná svi.ně..
Nejsi chlap,
potřeboval bys rozbít ústa, to by ti pomohlo nejvíce ..Tzn.
přemýšlej, jak to chceš, ale vůbec teda nepočítej ty zmr.de mafiánský s
tím, že bych stebou na něčem ještě kdy spolupracoval. To je mé konečné
slovo. Bude to jen tak, jak píšu. Nenechám se tady dlouholetým kriminálníkem,
korupčníkem hanit, klidně si to s tebou rozdám, víš, jaké mám karty
venku a co jste tvrdili tady se Záhumenským ve spisech - že jsem blázen, že žádnou nabídku nemám, ambulantní ochranná léčba apod. Budeš mít co vysvětlovat s tímhle slovenským podvodníkem Záhumenským venku, kde jednáte úplně jinak.
Můžeš to tady korumpovat, britská ambasáda to bude za mě řešit,
kdo to bude za tebe ty ho.vado mafiánské řešit v té Británii a USA vše u
soudů a jestli tě tam neodsoudí k nepodmíněnému trestu, pač to jsou i
trestně právní věci právě, co máme v šanonu, to fakt nevím. Připrav si
zatraceně hodně mld na odškodnění tak, jak to vše pospojujeme za ta léta
šikany a perzekuce+ si ověř, jak v těchto kauzách tzv. mocných kontra
prostých občanů rozhodují standardně v anglosaském světě. možná jim
spíše necháme tu částku odškodnění otevřenou, pač 20mld by ještě mohlo
být málo v té konvergenci na koruny pro Brity a Američany+ při výdělcích
v tomhle oboru šoubyznysu kontra roky už trvající šikana, jedete to už
od roku 2018-19 s tím podvodníkem Záhumenským. jdu ti to ty zmr.de
dát i na tiscali diskuzi, aby to viděl fakt celý svět.. protože jste
už i stopli phishing tady v mailu dle mých zpráv, stahovali to ze světa, což se vám doneslo..
Jde o snížení mé životní úrovně, kdy jsem se nemohl legálně zaměstnat, abys nešikanoval mého zaměstnavatele, ted jste se chtěli dostat na mé právní zástupce s tímhle soudcem Martonem, což jsme zase prokoukli, ve snaze se jim mstít za jejich právní rady mé osobě.
Nemohl jsem už dávno odcestovat - policejní výslechy a soudy, na které jsem ze zákona musel, jinak bych byl předveden, ušlou mzdu - tady + ve světě, vše během celých těch 6 let šikany vás se Záhumenským, který mi navíc dluží miliony z agenturních provizí z práce mých holek. -
-
To, co jsi za mě kde platil, to je to poškození věřitelů, nikdo se tě o
to neprosil, navíc jsou to věci z podnikání mé osoby a Záhumenského (+ díky jeho podvodnému jednání i má druhotná platební neschopnost),
který mi dluží dnes už vyšší jednotky milionů, a to nepočítám úroky a
inflaci za ta léta - je to v právním státě lehce odžalovatelné s
výpovědí mých holek-modelek. Je to i nepochopitelné, že jsi to hradil,
svědčí to o tvé žraločí povaze, měl si nám dát odpočátku pokoj, měl jsem
své investory, odpočátku věci jen komplikuješ zkrátka, včetně narušení
mého vztahu s Laurou, kterou zastrašujete, nakonec z ní ještě uděláte
zlatokopku. Nikdy už na tebe názor nezměním, protože vím, co jsi
zač, a o co ti šlo - poškození mého zdraví, popř abys na mě něco měl
-napadení policistů, zdravotníků (proto ten virvál i v prostředí
nemocnice v době nočního klidu), soudce, byť v případě represivních
složek zkorumpovanců. Na vše máme listinné důkazy, pač jste mysleli, že
to budu vyhazovat asi. Prostě se o tvém jednání každý dozví nejen na
Západě, co jsi za dvojí tvář mafiána..
stále jsem doufal, že se nějak dohodneme, ale nejde to s tebou po léta, po léta lžeš Lauře, všem okolo o mé osobě, mých údajných psychických problémech, které neexistují (forenzní znalecký posudek výrazně v můj prospěch od prof. Hosáka, který jste ještě zfixlovali s tím soudce Martonem a z prof. Hosáka udělali nedůvěryhodnou osobu profesně, že by pustil člověka s paranoiou, bludy, tzn. psychotika s megalomanskými představami takhle z psychiatrického sezení, aniž by ho detekoval pro ústavní léčbu), naopak nenormální, narušení jste vy s podvodníkem Záhumenským, kdy tady lžete do spisu, že jsem narušený a žádnou nabídku nemám,venku za mě jednáte.
předložíme to venku, co jste tady se Záhumenským rozjeli a co jste nechtěli, ať se dostane nakonec před soud, jakože nenormální už je jednat za někoho neustále někde, aniž bys mě ty ma.gore vůbec kdy potkal, měli jsme uzavřenou nějakou dohodu, už jen tohle tě staví do nedůvěryhodné pozice, do toho podivné erotické nabídky pro Lauru od Záhumenského, to, co tvrdil ten ma.gor do spisu Dordovi, že vyslýchali moje holky (on ze své pozice nemá koho vyslýchat, přitom si to celé obvinění sepsal sám - bude se řešit), které tvrdí, že jsem magor, jim jste ZAKÁZALI se se mnou bavit, není to jejich vůle, nemáme žádné spory, vše je jen na bázi strachu postaveno.. klasicky po východní mentalitě.. Niki Trefilová, samotná Laura, Patricia Zajacová, Anča Konečná, kterým záhumenský zničil navíc ostentativně kariéru (mně na zlost - poškodil si ty psychopate je, já si ťukám na čelo), všechny potvrdí, že jsme měli ideální vztahy - než jste je vy dva zmr.di začali ZASTRAŠOVAT.. CELÝ SVĚT SE TO DOZVÍ, CO VY DVA JSTE ZA POŠUKOVÉ, MAFIÁNI A ROZDVOJENÉ OSOBNOSTI.
minimálně tomu Dordovi si to měl Záhumenský osvětlit, označuje mě v tom spise za blázna, ty jsi za mě jednal přitom venku ve věci Holly, aniž bych tě tím navíc taky pověřil, uvedl jsem to do spisu, blázni jste vy a my budeme chtít váš psychiatrický posudek před soudy v Británii a USA. thats it, kre.téni..
Jste oba ostudou národa, proto Škoda auto začala sponzorovat Baník, kterému fandím.. Vědí, co jste zač a co se tady děje..
Křetínský se pak jako opičák s epet přidal, aby zase tvořil clonu toho jeho mafiánského jednání a šikany přes zkorumpované složky tohoto státu - pilíře demokracie v tlaku na mou osobu.. pár klientelisticky nastavených novinářů mu na to zase skočilo, že se jako ponížil, jen to mělo připravit půdu pro další jeho šikanu, která začala dneškem s novým vykonstruovaným výslechem.. ale on v tom nejede zase samo, my si toho Poláka s chachary teda odlovíme mimo jeho službu a na louce mu uděláme křížový výslech, kdo si ho vodí a korumpuje - za to je Křetínský standardně 10-12 let, ne-li více, protože je to velmi společensky nebezpečné chování.. -
-
fix
-
nejde tady zkrátka zatím Záhumenského zažalovat, za jeho podvody vůči mé osobě v rámci Focusu Bratislava a našeho podnikání. Až nyní se dostala do úřadu Lenka Bradačová, tak to můžeme zkusit, do téhle chvíle vedl Nejvyšší státní zastupitelství bývalý vojenský estebák a podle toho to taky vypadalo v rámci policie a státního zastupitelství.
Dodnes jste mi navíc onu nabídku z Holly nepředali, dodnes jsi mi to nepředal, co ti přišlo do agentury Záhumenský, přitom se tě to vůbec netýká a nikdy netýkalo, což soudy taky vyhodnotí - zneužití informací v obchodním styku jako dělané. Naopak sis na základě mé práce s holkama začal parazitovat a dělat si kontakty v L.A., kde se taky všichni dozví vše o tobě a tvé zákeřné, parazitní, podvodné povaze. jak zastrašujete mé modelky.. nikdy jsme neměli narušené vztahy, bojí se vás...
Jste narušenci oba, dejte nám s Laurou pokoj a starejte se raději o vlastní právní zastoupení, zažalujeme to i tady, byť tady máš zkorumpované instituce, musí to dozorovat Nejvyšší státní zastupitelství s Lenkou Bradáčovou, aspoň se ukáže, jak na tom tenhle stát je.ty listinné důkazy jsou NEOTŘESITELNÉ, to, co píšu, tj realita, plus další věci, na úředních ,normovaných papírech soudů a policie, s podpisy zúčastněných. Jsem zvědavý, co se s tím bude dělat. Ti lidé musí každopádně skončit nebo vypovídat proti Křetínskému a Záhumenskému (Dorda)..
-
-
Kendziorová právě opustila ve 4hod. byt a někam odjela, takhle brzy
by to vypadalo i na Prahu a poradu s Křetínským zase na nějaké vypečené
intrice.
Vždy Křetínský, a na to vás oba upozorňuji, budu upozorňovat na to, že tuhle lidsky
problematickou osobu vyhodili i z takového oboru sociálních služeb, což
už ukazuje na skutečně narušenou osobnost. tzn. cokoliv spolu
případně vykonstruujete je předem devalvováno tady touto historií téhle
paní, všude, kam se vrtne, včetně narušených, asociálních dcer.
Už
se to zkrátka celé musí řešit na nejvyšší úrovni státu, pač Křetínský je velmi
zákeřnou osobou, Záhumenský ještě dvakrát tak, a já se nenechám vláčet
po policii těmito třemi narušenci + Osinou, byť nezmůžou nic díky
institutu abolice a tomu, jaké máme aktuálně charakterní prezidenta i
premiéra + brzy i změně mého občanství, kdy mě Britové zkrátka nevydají.
Já ti Křetínský v ničem neustoupím a nenechám se nijak
zastrašovat přes represivní složky, ani v ulhaném zastoupení téhle
narušené Kendziorové a jejich duševně zaostalých a postižených, neléčených dcer
(forenzní posudek seriozního znalce ze zahraničí nebo prof. Hosáka,
kterému důvěruji by to hravě potvrdil) s vykonstruovanými obviněními vůči mé osobě, táhnete
to přes ně ostatně neustále - mám přes tyhle narušence a tvé zkorumpovance -
soudkyně Vareninová, poldové na obvodu podmínku/nepodmínku a přestupek s platbou 2500, kdy
jsem měl chtít ty dvě její postižené dcery údajně zabít na chodbě +
jsem jim bránil v příchodu nebo odchodu, nevím, ani jedno se nestalo. Ony naproti tomu lžou matce o tom, že jedna studuje, ačkoliv už to půl roku není pravda a odvolávat se, nervovat se před přestupkovou, tohle Křetínský přesně chce, stejně bych tu pokutu dostal, byť je to v každém případě vždy slovo proti slovu, ale každý můj postoj k ženám teda zná, nikdy jsem žádnou neuhodil, vždy jsem je hájil, nikdy jim nevyhrožoval. Naproti tomu historie těchto mladých Kendziorových ze vzdělávací instituce ,aktuálně vyhozených i z vysoké + případný jejich psychiatrický posudek, by mi daly 100% za pravdu.
Teď na mě Kendziorová něco z parkoviště pokřikovala, nerozuměl jsem ji.. Každopádně
berte v potaz, že už se to začne řešit, každá vaše společná intrika,
včetně případné další šikany těch jejich narušených dcer tady za zdí na
Křetínského objednávku.. a to i směrem ven, tam hlavně teda..nenechám
si už nic od intrikářů, neférově jednajících, záludných jedinců líbit v
popotahování své osoby po úřadech... jen díky vaší závisti nebo u
Křetínského obavy ze svého blahobytu a poškození jeho teda iluzorní
pověsti venku..vše ti navíc Křetínský napočítám do žalob venku v
rámci intrik s touhle narušenou osobou, vyhozenou i ze soc. služeb,
aktuálně nucenou pracovat na Dohodu.
Do toho chápejte, že byť mě tihle narušenci žalují, tak to tady na mě neustále zkoušejí a očekávají, že jim asi odpustím, nebo netuším, jak mozek těchto patologických jedinců funguje. Přeci,když máte s někým vyhrocené vztahy (navíc z jeho vlastní vůle, já jen reaguji na jejich asociální chování, dole už jim byl navíc dán předpis toho, jak se v domě chovat), tak jej máte zařazeného v negaci, ony to berou tak, že po týdnu je vše ok a vezmu je do L.A. jako blbky neustále hrající počítačové hry, čumějící na filmy, sledující zkrátka Holly, zkrátka zewlující doma.
Navíc opravdu úplně tupé, to nízké IQ je charakterizuje snad ještě více než ta psychosociálně narušená osobnost v rodinné anamnéze obecně.. a tedy absolutně bez perspektivy - žádné rekvalifikace, snaha najít si práci, angažmá na úřadu práce, nic, sedí tady celé dny a narušují mé kruhy..
Jsem zvědav, co z toho zase bude, ale Křetínský, já s tebou žádné hry nikdy nehrál a nehraju, beru to odpočátku velice vážně, proto ty listinné důkazy proti vám v šanonu, které po léta sbíráme, tohle je válka, z tvého popudu a dopadneš špatně celosvětově..až vše ukážeme + popíšeme v kontextu, jakože už to vaše jednání se Záhumenským popisuji tady dosti jasně jako protiprávní - tady ze mě děláte blázna, venku za mě jednáte, to je pro vás na psychiatra zkrátka..
víš sám, co jste se tady vše navyváděli a těžko to půjde hodit na to, že se tady zbláznilo x soudců, poldů, státních zástupců, popř. dva kriminalisté z kriminálky, z nichž Terešková mi navíc, stále to budu psát, to, že za tím jsi ty, přímo potvrdila!!!
-
-
-
-
Woodová zdůraznila, že věří především části firmy vyrábějící robotaxíky.
zdroj:https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-byznys-doprava-faktor-musk-tahne-teslu-k-zemi-propad-v-evrope-nekonci-272511
ano, tohle si myslím i já... :) že momentálně je nejlepší investicí stran výdělku na propadu jejich akcií ta do Tesly a důvod mám stejný jako investorka Woodová. Už jsem o tom kdysi (před 2 roky) psal, že investice do autonomních automobilů-taxíků považuji za silně ziskovou v příštích letech. Tzn., kdo by se chtěl po investici do zlata svézt se mnou, pak tohle (akcie Tesly tedy, která v autonomních vozech-taxících je průkopníkem, navíc se sázkou na jejich aktuální propad :) ) + investice do zbrojařských firem v Evropě, německý Rheinmetal apod + tamních energetických společností...ta podpora vlád-y (u zbrojení nejen v Evropě té německé), byť je nesystémová, je totiž tak masivní, že to určitě pohne s akciemi firem v těchto odvětvích směrem nahoru, tzn. budete ziskoví.. :) + momentálně jsou lepší investicí evropské akciové trhy díky Donově ne úplně jasné celní politice, která dělá už jen americké akciové indexy silně volatilními..
-
Stanjura na stížnosti tohoto typu
reagoval v úvodním slově ve Sněmovně, kde zopakoval, že výnos
8,4 procenta považuje za přiměřený a že stát musí vzhledem ke stavu
rozpočtu vážit každý výdaj. „My jenom říkáme: dokaž, že máš nárok. Pokud
to dokážeš, dostaneš stejně, jako jsi dostal loni, předloni,
předpředloni,“ hájil se před poslanci ministr financí.zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-stat-bude-vice-hlidat-solarni-dotace-nepomohl-ani-tlak-velvyslancu-266216
tady tohle by si měl přečíst každý občan-volič, aby věděl, jak v příštím roce volit. Je to totiž to, o čem jsem psal. Pořád se skládáme na KALOUSKOVY SOLÁRNÍ BARONY, kterým byla velkoryse přiklepnuta podpora jejich byznysu, na kterou přispívá občan ve svých fakturách za elektřinu (vyjma roku 2023) neustále.
Až přišla tahle vláda a chce to v podstatě ukončit, byť je to změna pravidel v rámci rozehrané hry, Kalousek tuhle republiku uvrhl do velmi nevýhodného dealu před lety za svého ministrování, což je právě na ten paragraf vlastizrady. Tohle už je zčásti nová generace těchto jeho solárních baronů,mohou to být ale kámoši těch Kalouskových kámošů, v každém momentu je tedy třeba hájit (i za cenu té arbitráže, kterou už zahraniční solární baroni, kteří tenhle výnosný kšeft a boudu na čs. občany a čs. státní kasu od těch Kalouskových původních solárních baronů z roku 2009), byť s křížkem po funuse, ZÁJMY ČS. STÁTU A JEJICH OBČANŮ.Což Zbyněk Stanjura jako, narozdíl od Kalouska řádně hospodařící ministr financí, i dělá. Jedna arbitráž v rámci v minulosti uzavřených nevýhodných smluv pro stát se už navíc Česku a Zbyňkovi tuším vyplatila, platili jsme titěrné stovky milionů namísto původně žalovaných tuším desítek miliard.
V tomhle případě si navíc myslím, že za těch 15let už si nahrabali díky Kalouskovi nejen tihle lidé tolik, že musí na druhou stranu chápat (nebo když ne chápat, tak se nemohou divit), že konečně do křesla ministra financí usedl člověk, který má rozum a národní cítění a všechny nevýhodné kontrakty pro stát a jeho občany se tak nutně revidovaly.
Přečtěte si a v žádném případě nevolte už lidi jako Kalousek nebo ty, za kterými by Mirda (navíc v důchodu) stál.. Přineslo by to zase tohle a ještě mnohem horší věci, navíc se vám takhle u té podpory Mirdy vyprofilují u těch voleb ti budoucí klientelisté a tuneláři. Mirda by ve slušné straně, pod slušným vedením nemohl nikdy fungovat, což poznal po odchodu knížepána na změně přístupu k němu a politice TOP 09 u Markéty Pekarové. :) protože tohle výše jde i za tím knížepánem právě jako nadřízeným Kalouska -
-
tady k tomuhle Kalouskovu taky SOCIALISTICKÉMU nájezdu na peněženky nás všech ve prospěch jeho kámošů, solárních baronů, který všichni evidujeme už 15 let ve výročních fakturách za elektřinu (to je ta částka v regulované složce - nyní ji dělá cca 4500Kč k té samotné silové složce elektřiny) by bylo fajn poznamenat, že jej musel napadnout asi v nějaké z té jeho nirván, protože je to jako vystřiženo ze socialistické brožury subvencí křívících nápadně trh soudruhů z Čínské lidově demokratické republiky.
Vysvětlím vám to na něčem, co všichni znáte. Představte si vesnický obchod, kam chodí kupovat jen místní teda. V létě ale většina dědiny odjede na dovolenou a obchod je rázem 2-3 měsíce v mínusu. Pak přiběhne Kalousek jako MINISTR FINANCÍ (podle majitele betonárky Best údajně s konzervativním myšlením) a nabídne tomuhle obchodu státní příspěvky v téhle době, kdy nemůže prodávat vesničanům, pač jsou na dovolené. Ale vlastně v jakékoliv době, kdy vesničané nechodí nakupovat. Tohle je princip toho solárního Kalouskova tunelu, který v tuhle chvíli už i křiví trh, protože probíhá druhá vlna solárního boomu, ale ti, kteří nyní staví ty solární parky, tak už samozřejmě na tom trhu tyhle Kalouskovy malé domů nedostanou.
A proto je úplně normální, i z pohledu narovnání trhu, že náš současný, pro majitele betonárky Best, opravdu konzervativní ministr financí, který narozdíl od Kaldy hlídá každou korunu občanů, neprovozuje žádné tunely ze staní kasy-daní občanů tedy, včera v rámci toho nového LEX zákona ztížil těmto nyní už kámošům Kaldových kámošů (pač už to mezitím prodali těmto investorům ze zahraničí, když už Kalda nemá tu moc, stalo se to naopak rizikovým byznysem, který mohla už zrušit Alenka, ale narušuje jim ho až ZASE TAHLE SERIOZNÍ VLÁDA, KTERÁ KONÁ VE PROSPĚCH OBČANŮ, což Kalda neznal) jejich pozici v tomhle vyloženě AMORÁLNÍM nájezdu na peněženky čs. občanů - to kdyby se tihle zahraniční investoři chtěli hájit u arbitráže, že je poškozuje čs. stát, oni přes Kalouska vyloženě amorálně okrádají čs. domácnosti, které se jim na tohle schéma subvencovaného podnikání vesnického obchodu, které jsem popsal výše, jako ovce skládají už 15 let ve fakturách (s výjimkou teda snad tuším 2 let, kdy to na sebe vzal stát v době covidové a energo krize).
A ještě právě 5 let, díky Kalouskově ožralé velkorysosti, budou do toho roku 2029, kdy tahle Kalouskova socialistická halucinogenní subvence bude ukončena. Každá domácnost ale za tu dobu věnovala na tenhle tunel pro Kalouskovy kámoše-solární barony tisíce korun.
Tak jen ať to víte a ať víte, kdo až se proti tomuto tunelu zase postavil - TAHLE VLÁDA! -
-
tady k tomu ještě, že v té regulované složce vás včera vláda pro fakturu příští rok zbavila té stakorunové položky, kterou se ještě v této faktuře tento rok skládáme právě na tu flexibilitu sítě dodavatelům energií. Nyní už to nebude díky bateriovým úložištím, které pomohou nejen tomu síťovému vyrovnávání, ale zamezí i black outům, potřeba. ještě na doplnění. Příští fakturu byste tak měli mít lehčí v té regulované složce o dost podstatnou část stokorun s včerejším schválením toho Energetického zákona.
-
-
Tesla navrhovala, aby BRITSKÁ vláda finančně
podpořila prodej elektromobilů. Dotace měla podle Tesly pocházet
z poplatků na nákup benzinových a naftových aut. Společnost lobbovala
také za autonomní vozidla, vládě nabídla představení vlastní vize.zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-firmy-musk-lobboval-u-britske-vlady-aby-zavedla-poplatky-u-aut-na-benzin-a-naftu-266248
tohle je Elonova logická argumentace, vtipné na ni je, že s ní nemůže šermovat paradoxně u sebe doma v USA, protože Don je úplně opačného názoru - podporuje fosilní byznys, chce naopak ještě zvýšit těžbu v rámci toho tzv. bohužel neekologického frakování, aby se třeba stala pravdou ta jeho slova po volbách, a sice že USA těží více ropy než OPEC.
To pravdou v současnosti není, ale USA s těmi světovými cenami ropy mohou úplně klidně a s prstem v nose hýbat v odvetě na to snižování nebo zvyšování těžby jejich největšího konkurenta OPEC i OPEC+ , což ukázal i nedávno před volbami Joe Biden, kdy ten záměr Arabáčů zvýšit ceny zhatil zvýšením domácí těžby. Nejen proto tady ještě máte stále a zatím nízké ceny této komodity, druhým zásadním faktorem, proč se OPEC nyní ještě nepokouší hýbat s pro ně aktuálně nevýhodně nízkou cenou ropy, je aktuální ekonomická recese v čajně, protože horší kurz koruny by těm vyšším cenám tady u nás naopak velmi nahrával. Dále samo čekají na změnu v Bílém domě, pak to půjde vše asi v synergii, jak jsem vám, spotřebitelům-fosilním nomádům, kteří ještě nepřešli na elektroauta a VLASTNÍ EKONOMICKOU SOBĚSTAČNOST, psal, už tedy žádné zastání z USA s naopak masivním zvyšováním těžby. Leda že by tedy Dona překvapila inflace v důsledku zavedení jeho celní politiky, která ho dozajista překvapí dříve nebo později a tam by se mu dramatický růst cen pohonných hmot i v USA, kde už 17Kč za litr benzínu (oni to mají v galonech tuším) je pro Američana na shození americké vlády, pro představu. :) Ale jejich auta daleko více žerou pravda, zvláště ty SUV.
Británie nechce Elonovi nadbíhat, což do jisté míry chápu, ale tohle je ekonomicky cesta i pro EU - TA PODPORA elektroaut, ne tedy sankcionování automobilek. Musí přijít subvence v rámci členských zemí EU, představení spotřebitelům v duchu toho, že se může každý spotřebitel stát ekonomicky soběstačným v té kombinaci s domácí fotovoltaikou a nabíjením doma, kontra navíc úplně jiná poruchovost a životnost elektro auta a toho se zážehovým nebo spalovacím motorem.. Tzn. nejzazší cestou hodně zvýhodněných úvěrů na koupi elektroauta - nyní by tomu mohla nahrát i snižující se cena vstupů s tou nově uzavřenou dohodou - EU vs. MERCOSUR, tzn. s jižní Amerikou, kde jsou velká naleziště např. lithia nebo mědi (ty v podstatě jediná na světě v Chile a Peru) vyloženě nutných pro výrobu elektrobaterií. EU přestane v tomto dealovat s čajnou, která je navíc největším konkurentem evropských automobilek na poli elektromobility a začnou odebírat právě z jižní Ameriky, což bezpochyby sníží cenu evropských elektroaut pro domácí spotřebitele v EU.Tak pro zajímavost, že Elon musí s tím lobbingem tohohle 2. věku Průmyslové revoluce, jak já sázce na obnovitelné zdroje i vodík do budoucna osobně říkám, daleko za hranice.. :)
a update (naše ekonomka a europoslankyně už na to výše, co píšu, zareagovala a ty sankce pro evropské automobilky, kterými je Brusel dostal nelogicky do pozice nekonkurenceschopných, se budou revidovat.... tzn. Danuše prokazuje vyšší vliv v EU, než takový Saša Vondra, který tohle pravda křičel už dávno, ale nikdo ho neposlouchal, nyní už se toho aktivního lobbingu proti těmto nesmyslům z minulosti, díky kterým se EU střílí konkurenčně na trhu do vlastní nohy, tak koukám ani neúčastní):
Pokuty, které se mají od příštího roku uplatňovat vůči automobilkám,
které neprodávají dost elektromobilů, by neměly být tak přísné. Frakce
Evropské lidové strany (EPP), která je největší v Evropském parlamentu,
přišla s návrhem takzvaného zprůměrování, tedy rozložení plnění emisních
cílů do tří let. S tímto návrhem přitom souhlasí například i Asociace
evropských výrobců automobilů (ACEA), uvedla česká poslankyně Danuše
Nerudová (STAN), která byla jednou z vyjednavaček lidovecké pozice.
-
-
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-ptam-se-ja-kdo-by-mel-dostat-pridano-poradce-prezidenta-odpovida-258634#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.web.nexttoart
tady doporučuji všem, kdo chtějí OBJEKTIVNÍ informace prestižního hlavního ekonoma tak renomované auditorské instituce jako Deloitte DAVIDA MARKA o ekonomické situaci a možnostech rozpočtu, tedy to, co vláda může a naopak, co si nemůžeme v rámci fiskální zodpovědnosti dovolit, protože předchozí vláda (nyní opozice) bohužel předala rozpočet v rekordním deficitu mínus 330mld. Tahle vláda, která se chová zodpovědně, už jej přitom stačila stáhnout o 100 mld. :)
Proto myslím David vystoupil, protože někteří novináři pracující na objednávku historicky klientelisticky zaměřených politiků, kteří by se rádi dostali v příštích volbách k moci, dávají přednost prezentaci fabulací Kalouska, bohužel i Aleny Schillerové (jedné z těch, která nás zadlužila - doporučuji 10. minutu videa výše a tabulku, kterou David Marek vytáhne jako ekonom), Kalousek nás svým škrcením výdajů poslal do recese.
Tihle opravdu špatní novináří vám pak jsou jako občanům schopni doporučovat v rámci vlastních rubrik mimojiné i na seznamzpravy (zřejmě je nerediguje ani redakce Seznam byznys, měli byste se na novinařinu Markéty podívat) aktuálně investice do amerických dluhopisů v době, kdy v USA klesá inflace a FED bude razantně snižovat úrokové sazby.. :DDnes je opravdu žurnalistika o selekci informací, proto vám sem Davida dávám, proto také podle mě vystoupil v téhle situaci před volbama, aby podal národu objektivní informace.
Příště už tě Markéto budu jmenovat.. -
-
na konci, jak si Maruška povzdechla u názoru Davida na windfall, on je konzervativní, to se mi na něm ale líbí, protože takoví lidé mívají zásady a nelžou. Proto o Davidovi tvrdím, že je tady možná jediným ekonomem, kterého jsem neslyšel nějak účelově zalhat. Razí zkrátka v téhle věci názor - že daně mají být plošně spravedlivé.
Ta debata by měla být celá technokratická, o způsobu využití toho zdanění nad rámec. Banky to třeba samy přijaly na počátku, ale chtěly to rozpustit v investicích, což si myslím i já a tehdy jsem to psal, že by to bylo v době, jaká byla navíc, kdy jsme potřebovali dostat naši ekonomiku na tu předcovidovou úroveň co nejrychleji, tedy, že by to bylo nej řešení. Možná měla jít otázka na Davida tímhle směrem :)
Možná, že by se to i tomu Danovi Křetínskému z energo byznysu přijímalo snáze, kdyby byl dopředu znám už účel využití a nepřesunoval by odvody mimo ČR.
A vedle toho se měl progresivně zdanit hazard a z toho pak čerpat v rámci těch dávek státní soc. podpory. -
-
„Turnaje a sport celkově se spojuje se
sázkovými kancelářemi, které přitahují nové lidi ke škodlivému sázení.
Doby, kdy tabákové společnosti sponzorovaly sport, už jsou dávno pryč,
ale teď jsou partnery sázkovky, které aktivně ničí životy jiných lidí.
Každý si samozřejmě může se svými penězi dělat, co chce. Ale tohle by se
nemělo propagovat,“ uvedla dále rodačka ze Saint-Germain-en-Laye.zdroj: https://www.sport.cz/clanek/tenis-us-open-at-ti-mama-brzo-umre-tenisova-hvezda-celi-odporne-nenavisti-5035567#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=sport.web.nexttoart
a tady taková motivace pro našeho ministra financí pro to progresivní zdanění hazardu, tyhle ataky chorobných gamblerů totiž zažívají i naši sportovci, tenisty nevyjímaje.. tohle by mělo být úplně automaticky progresivně zdaněno v každé světové ekonomice jako patologický element, ze kterého se pak budou financovat společensky prospěšné záležitosti.
-
-
tam výše šlo samo o americké dluhopisy, to z textu každý asi ale vytušil...
https://www.csicr.cz/CSICR/media/Elektronicke-publikace/2024/PISA_2022_financni_gramotnost/html5/index.html?pn=31
tady přidávám něco, o čem David výše hovořil. Mezinárodní srovnávací PISA testy. Chválil úroveň základních škol současnosti, ale je třeba zmínit - tj. tabulka té strany předchozí (26-7) v odkazu výše, že, a tohle jsem psal, proto jsem si to teď znovu našel po Davidových slovech, nám právě na těch základních školách poklesla skupina těch zvláště nadaných, které zvládají ty nejtěžší úrovně testu oproti roku 2010, popř. tu úroveň střední.
Z téhle poslední strany zase vidíte, že se to propisuje pravděpodobně i do výsledků na středních školách ten trend, kde tu nejtěžší úroveň táhnou žáci na základních, nikoliv středních školách. To Davida vedlo možná ke zmínce, že je třeba pracovat v koncepci reformy školství především tímhle směrem + u vysokých škol, kde by to chtělo především sjednotit kantory platově, u toho bych začal. Není možné, aby byli placeni podle oboru, který vyučují, tam by se platově měla rozlišovat jen úroveň vědecké činnosti. Je jedno, jestli jeden je filozof a druhý matematik.
Podle těch čísel a grafů je ale třeba pracovat na všech stupních edukace dle mého. :) Je to rozloženo v populaci..Co je potěšitelné, že úroveň finanční gramotnosti, matematických schopností + pochopení textu (čtení) významně nekoreluje, to je ten koeficient 0,8 na předchozích stranách v kruhovém grafu.
-
-
Americký Národní zdravotní institut (NIH) je největším investorem do
biomedicínského výzkumu, a to s více než desetinásobným odstupem od
jiných států.To
se projevuje i na počtu publikovaných článků o medicíně ve vědeckých
časopisech. Americký NIH je nejčastěji citovaným zdrojem grantů.
„Omezení rozpočtu NIH znamená, že se zpomalí vývoj léků,“ varuje Miriam
Meradová, imunoložka zabývající se rakovinou na Icahn School of Medicine
v New Yorku. Momentálně s kolegy pracuje na novém léku. Tento výzkum
budou muset pozastavit, pokud nebudou vědět, jak to bude s financováním
jejich laboratoře. „A tohle se teď děje po celé zemi,“ dodává.zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/tech-trumpuv-utok-na-americkou-vedu-muze-mit-globalni-zdravotni-dopady-271710
popravdě nevím, proč se tady chce USA zbavovat své role světového HERO coby špičky světového výzkumu nemocí ohrožujícících celou civilizaci... Je to vyloženě proti tomu America the first.. pokud si s tím sloganem trošku semioticky pohrajeme.. Můžete totiž ekonomicky myslet na sebe a zároveň pomáhat a být uznávanou velmocí s globálním vlivem,což z USA právě tyhle projekty vždy dělaly..
Navíc tady nejde jen o pomoc směrem ven, ale i o ten domácí výzkum.. -
-
a zvláště v době, kdy se USA chystá investovat masivně do AI,kde se očekávají průlomy ve vědě stran objevů nových biomedicínských přípravků, bych spíše očekával,že bude ten americký zájem soustředěn na to udržení si globálního vlivu přes ten tradičně silný medicínský aparát. A vezmeme-li to s ekonomického pohledu, tak třeba na covidu vydělaly nejvíce právě americké farmaceutické firmy typu Pfizeru nebo Moderny a projevila se tam právě tahle akční vědecká síla americké biomedicíny, kdy byli schopni rychle a operativně přijít s účinnými vakcínami prakticky pro celý svět, pač ten sovětský Sputnik a ty čínské lektvary stály za ho..., jak víme... (počet obětí v Sovětském svazu, čajně vymřela prakticky jedna celá vědecká generace tím, jak se vyloženě moudře soustředili namísto ochrany té nejslabší kohorty v národě - tzn. chronicky nemocných a seniorů, na ochranu jedinců v produktivním věku... :) ).
čiže tuhle oblast stíhá i právě ekonomický zájem USA, proto pro mě překvapení, jak už jsem uvedl výše.. :)
-
-
Lišák hrál po roce. Doufám, že ho to nakopne do další kariéry,“
zdroj: https://www.efotbal.cz/article/fotbal-chance-liga-vyhra-v-plzni-mame-jiste-treti-misto-porveme-se-o-to-druhe-sliboval-hrdina-baniku-a944e800-8f64-4e22-b4a6-1a0d4cf43685
jak jsem psal, Lischák je pro Baník darem, pomáhá hodně i v béčku, s ním béčko boduje, vyhrává. Kéž by mohl nastoupit i dnes proti Opavě, aby béčko zkusilo udělat 3 body, které už by stačily na záchranu podle mě.
Včera se zase ale ukázalo, jak bylo dobrou volbou managementu Baníku angažovat Pavla Hapala přesně pro koncepci práce s mladými a tzv "no name" hráči, který umí složit sestavu i z mála, zná výborně z tréninku každého hráče, ví, kde je jeho místo, umí hráče zlepšovat, dostat ho na to jeho maximum, což vždy ukazuje na kvalitního trenéra.
Podle mě je to kandidát na repre - do U21 bych ho viděl už teď a měl by tam nyní podle mě úspěchy, umí pracovat s mladými, což už ukázal v Žilině, ale i u áčka by se mi líbil, protože umí udělat kabinu, udělat tam dobrou partu, je to zkrátka dobrý člověk, což je u trenéra podle mě pro hráče nejdůležitější.
Pak za ním jdou. Ukazuje se v jeho případě, že jsou případy, kdy i někdejší výborný hráč může navázat podobně výbornou kariérou trenéra..
-
-
no škoda, že jsme včera Opavu nedali. Nakonec tedy ne Lischák, ale Chaly vzadu, budeme potřebovat ještě asi pomoc Slavie B teď ve Varnsdorfu, který mám rád, ale musíte letos kluci dolů holt..
Chachaři rozjeli tradiční cynismus - když máš v chalupě druhou ligu, nevadí, že do ní prší :) v reakci na ten vyplavený stadion nenáviděného Slezského FC Opava...
Ti mladí chachaři si ale nezaslouží sestoupit, co jsem je viděl, navíc je vedení nechalo celou sezonu férově tu druhou ligu hrát, moc se to béčko hráči áčka neposilovalo, aby ten koncept mladých hráčů, sbírajících zkušenosti v mužském profesionálním fotbale - 2.lize, dával smysl.. -
Ostuda! Derby "S" rozhodl ve prospěch Slavie neregulérní gól, Oscar hrál rukou, hlásí komise
zdroj: https://www.efotbal.cz/article/fotbal-chance-liga-ostuda-derby-s-rozhodl-ve-prospech-slavie-neregulerni-gol-oscar-hral-rukou-hlasi-komise-815144b7-2945-4c4a-bf0b-aea59bffb7c8
neuvěřitelné, já snad omdlím... Kolega Kovařík se asi vylekal, když jsem jim začal vyhrožovat psychiatry, pokud nevyjde diagnoza na očním.. Ale stejně jste klauni, protože takových případů už bylo v lize neurekom, Baníku seberete 2.místo a Ligu mistrů, JEDNOZNAČNĚ NESPRÁVNĚ neodpískanými penaltami v jeho zápasech se Slavií a minule s Olomoucí, kdy měl hráč ruku od těla (pokrčenou v lokti) v pravém úhlu a byl do ní trefen, není jasnější situace pro pravidlo o rozšíření objemu těla..
Jste klauni prostě a buďte rádi, že do fotbalu nesypu peníze já, soudil bych se s vámi, pač je to podvod a lumpárna, který bohužel ovlivňuje ve finále ale hospodářský výsledek klubu, jak můžete vidět, pač ta situace nyní nastane. Baník je díky vám 3 body down a ty 3 body, které nemá a měl mít, budou určitě kruciální v té konečné tabulce v boji o to 2.místo, to už se rýsuje nyní docela jasně a předpovídal jsem to..
-
-
https://infotbal.cz/defenzivni-posila-pro-banik-chalus-konci-ve-svedsku-podepsal-triletou-smlouvu/
pecka! 😉😂 Baník se nejlépe s Plzní posiluje. Ještě doufám potvrdí Eweho a někdo ještě přijde.............. :) -
-
https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-skvela-zprava-pro-ostravu-brazilec-ewerton-zustava-do-baniku-prestoupil-5031145
here we go.. 😂 ještě Bellinghama kupte.. ale už tak je tohle kádr na titul rázem. :) když to Pavel dobře zkombinuje. Letos to bude nahoře hodně vyrovnané. :) ale nakupujem dále, ještě nějaké elitní ligové posily příjdouuu.............. já to vím..
-
-
https://infotbal.cz/hysky-avizoval-prijde-cesky-utocnik-karvinou-posili-vecheta-prsty-v-prestupu-ma-i-slavia/
tady popravdě nevím, o co se Sparta se Slavii bijí. Nebo teď už tedy jen Slavie. velmi průměrný hráč. Ve Slovácku by měl problém se dostat tuhle sezonu přes Ciciliu, tvrdím..a i minulou sezonu by jej měl, kdyby Cicilia neměl asi treninkové manko, něco tam s ním bylo. -
-
Působil jste klidně, ale na konci poločasu jste dostal žlutou kartu. Co se stalo?Byl
tam jasný aut, míč deset centimetrů za lajnou. Asistent to nemávnul,
byla z toho šance Slavie. Jen jsem se k situaci vrátil a za to jsem
dostal kartu.Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/trener-roman-west-slovacko-slavia-ligova-premiera.A240721_202917_fotbal_min?zdroj=cxrecs#cxrecs_s
jen taková glosa k trenérům, protože za tohle dostává žlutou snad každé kolo někdo. I když vím, že je těžké se udržet a kolega West měl tady asi pravdu, měl to navíc před nosem, ale je to zbytečné. Pokud by z toho padl gol, VAR by to stejně přezkoumával a ten gol by neplatil. Jedině snad, že by se z téhle situace stala nebezpečná standardka, tam to nemá světový fotbal vyřešené, i tohle by mělo být zrušeno pak v přerušené hře a míč by se měl vrátit k tomu autu. Jen roh z takové situace bych neřešil, to by už těch zásahů bylo hodně a hra by se zpomalovala. Ale trenéři mohou být v klidu, VAR hraje s nimi, pokud teda u něj sedí sudí s dostatečným IQ, což jsme viděli na Bohemce (doteď jsem neviděl záznam, ze kterého by bylo patrno oprávněnost jejich rozhodnutí), že nemusí být vždy zajištěno.. a novináři to navíc zpochybňují, sám hráč Jánoš rovněž..
-