Fotbalové kluby loni za posily utratily rekordních 220 miliard korun
-
https://infotbal.cz/kralik-po-sezone-opusti-dynamo-ceske-budejovice-ulovila-ho-mlada-boleslav/
dobrý trade Bolky na své nejslabší místo v sestavě.. :) škoda, že ho neulovil Baník, kterému by taky pomohl v kombinaci s Lischákem. -
https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/ceske-budejovice-fotbal-posledni-misto-analyza.A240429_792390_fotbal_ald
budu psát zas a znovu, mně se tenhle tým Budějek líbí. Hrají hezký, kombinační fotbal, trpí trošku i na nejvyšší kvalitu ligy v historii, do toho mají smůlu, protože třeba v Karviné určitě nebyli horší, měli i na výhru, prohráli smolně a takových zápasů tam bylo více. Hrají hlavně venku jako doma, pořád se snaží o svou hru. Takový tým by neměl spadnout přímo. V baráži mám stejný názor jako kolega Vácha, že by uspěli. Pokud se nahoru dostane přímo Dukla, která je nebezpečná a má zajímavou soupisku, ale bez trenéra Rady ji taky bude chybět ten jeho koučink X faktor, dostat se do baráže.
Ale na Vyškov i Táborsko by měly Budějky mít určitě, co mám ty týmy nasledované, Vyškov teď z tohoto období, pořád se to tam sehrává a už není čas právě.. -
pořádně divné kurzy sázkovek jsou na zápas Plzeň - Slavia. Aby bylo na Slavii 1,69 , když s Plzní není schopna poslední dobou vyhrát, to je nějaké podivné.. Na Plzeň pak přes 5 celých... DOMA..😱😬 Tvrdík ve čtvrtek v Plzni na pohárovém zápase. Pořád jde o souboj našich nej klubů, tyhle kurzy jsou KRAJNĚ PODIVNÉ.. Plzeň má půlku základní sestavy obměněnu oproti čtvrtku, čiže s kalkulací únavy nemůže být řeč, navíc Červík i Kalvach se nedají počítat, ti mají dvoje plíce, čiže v podstatě tam jsou 3 hráči + golman, kteří nastoupili i ve čtvrtek. No jsem na to zvědav. Ten český fotbal se z těch podezření ani nedostane...Odpovědní koukejte na ten bet radar... musí to jít přes hráče, pokud tam něco je a ti hodně rádi sázejí.. tohle je totiž za normálních okolností úplně vyrovnaný zápas, možná i o fous pro Plzeň, která je nyní ve formě i díky té Fiorentině, které nic nedovolila..čudné
Doufám, že Plzeňáci trenéra Koubka nepoděláte.. to byste byli i na
fotbalisty pěkná hova.da.. Motivaci tady Plzeň musí mít, jde o ligový
šlágr, před domácími fandy + jde o čest klubu. Navíc na Firenze máte 5x
menší šanci něco uhrát než tady. Na tohle jsem zvědav, sázkovky mají
většinou nej info totiž..😯😬 -
-
Ale pozor, v lize ukazuje jinou tvář, o které se bůhvíproč moc nemluví: všimli jste si vůbec, že nastřílel nejvíc gólů ze všech?
Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/miroslav-koubek-plzen-slavia.A240414_231927_fotbal_ald
a jak Plzeň přitom brání.. :) tzn. vyvážená ofenzivní i defenzivní fáze. Výborně zapadli Dweh i Robin Hranáč. To je podle mě nejrychlejší stoper v lize. Ještě jsem neviděl žádného útočníka, že by ho přesprintoval, a to už hlídal Tanka nebo to včera zkoušel na něj Jurečka.. tady kredit i trenérovi Kováčovi, který mu nahoru taky pomohl. Pro mě největší objevy ligy tuhle sezonu. Dweh umí dát i výbornou finální přihrávku takhle zezadu, v tom je Plzeň taky hůře čitelná.
Říká se, že před smrtí vypadá člověk nejlépe, ale taky, že pokud senior není ve společnosti, chřadne a zemře dříve, než by musel. :) Pan Koubek vypadá fantasticky, pač je mezi mladými, měl by ještě trénovat, pač pomáhá čs. fotbalu, růstu hráčů (Šulcík, Choras, zmínění stopeři, Souare zapadl fantasticky a dostává z něho to, co jsem v něm viděl i já ve Vyškově, Metsoko hrál taky včera dobře, Červika taky dobře vykoupili, chápu i příchod Traoreho, když ještě nebyl Červík, Plzeň i dobře podle mě scoutuje, nebo máme stejný pohled na scouting) a natáhne si ten věk do stovky. :) -
tak máme telata bookies. :) Hráči Plzně mají charakter a už to není náhoda, že je Slavie nemůže porazit. A nejenom Slavie. Byli byste sudokopytníci, kdybyste nej trenéra v lize podělali. Buďte rádi, že můžete ještě trénovat pod takovým analytikem. Totéž si myslím i o asistentu Trousilovi, to bude taky zajímavý trenér brzy. Plzeň má silný tým i v backstage.. :)
-
-
Apeloval na ostatní státníky, aby nezapomínali na to,
že „jsou důležitější věci než zůstat u moci“, a to jsou podle jeho slov
lidé. „Budoucnost budou mít ti, kteří zajistí svým lidem, aby mohli
svobodně dýchat, svobodně myslet, inovovat, vzdělávat se, žít a milovat
otevřeně a beze strachu. To je duše demokracie,“ řekl Biden.zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-amerika-neodvracejte-se-od-valky-na-ukrajine-apeloval-biden-40490303
a to je pravda, co řekl Joe v OSN. :) Máme nad tím Východem obrovskou výhodu a náskok v myšlení v tom, že jsme ještě schopni se k sobě chovat humánně i v téhle době bez hodnot všude na světě, kdy lidé přestávají myslet, číst (sledují jen nové technologie), záleží nám jeden na druhém, nejsme bezohlední, ještě pořád jsme tady na Západě nepřestali být lidmi. Protože tímhle držíme vždy ve finále při sobě - v kohezi. Oni nás chtějí rozdělit, jako jsou rozděleni oni na Východě, destabilizovat, jako jsou destabilizováni oni v rámci společnosti - proto v podstatě jediné ozbrozené konflikty na světě, které nyní vidíte, jsou ty právě na tom Východě.. To jejich chování vzájemně k sobě se jim tímhle způsobem vrací..
Můj otec mi vždy říkával - ať se ti děje, co se děje v životě, nezapomeň ve finále, že jsi člověkem.
Pod to vám dám článek, ze kterého poznáte, proč kritizuji zrovna mentalitu čajny, Sovětů a Arabáčů ze zemí Perského zálivu. Jak se chováme k sobě, tak se chováme i k tomu, co nám bylo svěřeno - a to je ta příroda, která není nikoho z nás tak, jak si nárokují soudruzi z Kremlu třeba území Arktidy.. -
-
čajna neválčí sice, ale ty každodenní popravy (vygooglujte si, vše je na netu), Sověti posílají na smrt i 18 leté rekruty, kteří ještě nemají ani za sebou základní vojenskou službu, ale sovětskou společnost netřeba komentovat, si myslím - všechny ty pády z oken výškových budov, na ulici na ježka a exitus..
U zemí Perského zálivu (Arabáčů) je to pak to chování ke gastarbeiterům z jiných asijských zemích, umírá jich tam stovky, tisíce na jednotlivých stavbách. Do tohoto jde zařadit i Katar. Mají narušené sociální vazby, úplně pak hodnotový rámec.. -
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-arkticke-ambice-ruska-neutuchaji-riziko-nejen-pro-bezpeci-ale-i-prirodu-234633
fakt si to všichni přečtěte, je tam vše o mentalitě těch zemí na Východě...Ve finále to jejich neurvalé chování v Arktidě ovlivní život ale nás všech, našich dětí. Je to tam vše popsáno
-
-
https://medium.seznam.cz/clanek/oli-strejbarova-pojistovny-se-predhaneji-ve-vysi-prispevku-na-pohybove-krouzky-deti-vi-o-nich-ale-jen-malokdo-83617
tady slečna upozorňuje rodiče, že si mohou požádat u své pojišťovny o příspěvek třeba na uhrazení lyžařského kurzu v rámci školy, nebo na pohybové kroužky svých dětí. Tak si to rodiče pročtěte.
Taky dobrá aktivita téhle vlády, že na tohle myslí, zvláště po covidových lockdownech :) -
-
https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/slavia-women-for-women-prvni-akce.A240903_134632_fotbal_malu
něco k tématu výše pro rodiče dětí ze zájmových kroužků, kde se platí členské příspěvky. Většina národa je u VZP, stát prostřednictvím téhle vlády vám s nimi může pomoci - viz. výše.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-sikela-dostane-na-starosti-energetiku-pise-denik-welt-258880#utm_content=ribbonnews&utm_term=Sikela%20eurokomisa%C5%99%20pro%20energetiku&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz
psal jsem v minulosti o historicky nejlepších vztazích, které máme, díky působení téhle vlády navenek, s Evropskou unií.
Náš současný ministr průmyslu, který vytvořil podle renomovaného ekonoma Davida Marka historicky jednu ze dvou nej koncepcí strategického směrování našeho průmyslu, by se měl přesunout na místo EUROKOMISAŘE PRO ENERGETIKU. Což je v době transformace Evropy směrem k obnovitelnům zdrojům jedno z nejsilnějších portfolií a přesně to, o které tahle vláda usilovala. Pomůže to i českým domácnostem stran vývoje cen energie do budoucna vzhledem k tomu, kolik práce je schopen Jozef Síkela ze své funkce zastat a že se jedná v tuhle chvíli už i o experta na energetiku, kterou se zabýval poslední roky v rámci téhle vlády, dříve navíc i finančníka (pracoval jako manažer v bankovním sektoru, kdy vedl Erste bank).
Další fantastický výsledek diplomacie téhle vlády. Ale i pro Evropskou komisi to bude určitě vítaná posila. Málokdy se stane, že politik je i odborníkem a hlavně MANAŽEREM v portfoliu, které zastává... věci jdou pak rychleji a ubývá byrokracie, což EU v současnosti potřebuje pro svou konkurenceschopnost
-
-
via komentář níže o výborné práci vlády obecně, kterou ocenily i profesní svazy, čehož se žádná vláda v minulosti nedočkala, že by ji chválil Svaz průmyslu i Svaz obchodu a cestovního ruchu. Tady se přidává i obvykle kritický bulvár s ohlasy běžných občanů. Celá vláda tuhle náročnou situaci se záplavami zvládla výborně, koordinovaně s hejtmany krajů, záchrannými složkami. Stejně jako zvládla v minulosti energo krizi a výtečně nás reprezentovala v rámci předsednictví v EU, včetně summitu v Praze. Doufám, že si tyhle současné vládní politiky lidé příští rok zvolí znovu, chtějí-li pokračovat v téhle nové éře politiků západního střihu, bez politikaření a korupčních afér, popř. nahrávek kmotrům, lobbistům apod.
https://www.super.cz/clanek/celebrity-na-takovou-chvalu-bude-jeste-roky-vzpominat-nejschopnejsi-ministr-vnitra-opevuji-lide-vita-rakusana-1508197
-
-
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-ukrajina-nabizi-zaplavenemu-cesku-pomoc-40488572#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart
Ukrajina nám nabízí pomoc s následky po povodních. :)
-
-
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-fiala-se-na-tiskovce-vytocil-kvuli-bartosovi-40490875
to se ptal tuším šéfkomentátor aktualne.cz ... On je trošku zabržděnější analyticky a tím pádem i v úsudku, kdo ho zná z tiskovek. Perlil už v době covidu, rád se poslouchá. Ptá se dokola 2x na stejnou věc, má asi poruchu soustředění. Aktualně je tuším navíc server oligarchy Bakaly, který vytuneloval OKD za spolupráce se socany (Sobotkou, Miloušem Zemanem), to také mnohé vysvětluje.
Za chvíli tady aby slušného novináře západního střihu pohledal. Ale vyžerete si to, budete sloužit do aleluja - autoritářům.. a klanět se pěkně zhluboka oligarchům :), Konečné, Okamurovi, žádná svoboda slova, což už někteří děláte teď cvičně. ženete to tady do pěkných sraček i jako 7. velmoc..
Jste lumpové, co píšete na zakázku a mohl bych už některé i jmenovat, ještě si ta jména nechám pro sebe, jen ze seznamzprav. Vůbec netuším, proč to tam Lukačevič trpí, to není o demokracii totiž. Syndikát novinářů už by měl taky reagovat. Pokud si těch některých jmen všimnu já, oni jako profesní organizace o nich musí vědět už měsíce dopředu. špatný novinář se totiž nemění.. -
-
ale dobře vám to řekl Petr Fiala nahoře v tom videu.. nýmandi.. opovažte se mě někteří oslovit v budoucnu, docela dobře si to prostředí mapuju. Jednak budu cizí státní příslušník a druhak vás pošlu obratem víte kam... doyebáváte tady demokracii svou vlastní slabostí a imbecilitou, popř. vlastním egocentrismem, narcismem, úplně zmagoření z kliků na ty vaše nesmysly, co smolíte v článcích někteří.
některé už ani nečtu, jací jste nýmandi.. -
https://www.novinky.cz/clanek/volby-on-line-druhe-kolo-senatnich-voleb-40490812
než by tam kdy Andrej měl většinu v tom Senátu, tak to si pro něj dříve přijde ta s kosou, čistě matematicky... tímhle tempem kontra jeho věk, vzhled, národ jinak blbne slušně, proto už nechodí ani k volbám, tohle falešné elity, manipulátoři, populisté, jedinci s touhou po moci (psychopaté), popř. s chutí ovládat z pozice moci zákonodárné i ty tři pilíře demokracie (soudy, státní zástupce, policisty) potřebují.. Pak už mají neomezenou moc ve státě - východní model (dnešní Sovětský svaz, popř. jakýkoliv totalitní - komunistický přeci)A víme, že skončí Andrej, skončí každý ten hňup s fake akademickými tituly z polské univerzity, co stojí za ním v téhle straně (teď nové kauzy představitelů ANO), včetně boha Havlíčka, který ty docentury a doktoráty taky lovil na pirátských pracech a podivných univerzitách, Andrej titul inženýra za komančů. Pak mají EKONOMICKY rozumět tomu dobrému, co tahle vláda dělá a Svaz průmyslu a Svaz obchodu a cestovního ruchu u téhle vlády podporuje.. :)
Andrej, co není u moci, tak zchudl tak, že už vypadl z TOP 10 i toho úžasného Forbesu a není to jen o tom, že kupoval fabriku na dusík v Rakousku, zadlužený 40mld u bank..katastrofa. Nebýt v EU, tak Andrej zkrachuješ, závislý na dotacích do mrtě..hlavně, že na tu EU se soudruhy Orbánem a Ficem plivete.
Běžte děcka za rok k volbám, nebo budete hořce litovat... -
-
https://www.novinky.cz/clanek/volby-do-senatu-fiala-jednoznacne-jsme-jako-vlada-vyhrali-40490872
je to Andrej furt matematika, kontra letopočet tvého narození v občance.. A už to na mě nezkoušej, ani tady přes tu blbku za zdí (a místní nýmandy z ANO buňky, se kterými kooperuje), ona pak je z toho tak vykolejená, komu dříve z vás oli sloužit, že se její duševní stav zhoršuje už na úroveń její dcery, která je kandidátka na papíry na hlavu, což jí říkám neustále..
co vy jste za StB aparáti..
-
-
-
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/trump-putin-usa-harrisova-prezidentske-volby-2024-ukrajina-valka-sankce.A240909_093910_zahranicni_jhr
ještě jsem zapomněl dnes na tohle...Don může být zcela v klidu. Tohle výše je zastíracím manévrem soudruha Putina. Jednak to prohlášení soudruha Putina má být špatným P.R. vyslaným Američanům pro Kamalu, že má JAKO podporu Kremlu a druhak souběžnou linií koná Kreml ataky pomocí AI, kdy si hackeři GRU berou jako rukojmí influencery ze Skandinavie, tuším i Německa, kteří mají vysílat na sítích (netu) podporu naopak pro Dona.
Tady děcka co nevidět půjde do té psychologické BIG 5 ta moje AUTENTICITA. To zneužívání umělé inteligence ji tam pomůže. :) Protože i tady ty s absencí kritického myšlení, kteří nejsou v rámci té AI schopni rozkodovat manipulace s jejich osobami, může právě vést.
Stačí si jen korigovat videa, která na sítích s těmito známými influencery vidíte z produkce těchto hackerů GRU, s oficiálními instagramovými profily těchto vašich influencerských model. Pokud na oficiálním instragramu influencera nic podobného, totožného s podporou Dona nevidíte, pak je to hra umělé inteligence sovětské rozvědky GRU s vámi, ve snaze znovu po ovlivnění voleb v USA. Influencer tam naopak bude zřejmě už dnes umisťovat i varování před tímto konáním, u těch, kterým se tyhle podvodné praktiky donesou. Jen si to musíte OVĚŘOVAT, v rámci vlastní korekce myšlení.
Stejně tak v rámci ostatních osobností kultury, veřejného života, politiky. Věřit dnes nemůžete na sítích (netu) ničemu, co vykazuje protichůdná prohlášení kontra to, co jste od těchto osobností slyšeli přes oficiální televizní kanály, jejich oficiální profily na sítích.Ty jsou AUTENTICKÉ. :) Zřejmě znovu poroste význam TV, net se stane takovou bulvární platformou. Kdysi jsem si kupoval cestou do školy časopis HROM, jak už jsem několikrát psal. Byly tam historky ze světa, kterým šlo těžko uvěřit, ale zasmáli jsme se ve škole. Stejně jako se zasmějete, když listujete bulvárem, kde také nemůžete věřit prakticky ničemu. Nyní se k tomu bulváru přidají ještě i sociální sítě, právě díky konání téhle sovětské rozvědky, která u nás v zemi vyhodila do vzduchu muniční sklad a vytvořila kráter, což tak nějak nebylo taky v plánu. :) Sami ty soc. sítě svým konáním znedůvěryhodní jako platformu. :)
-
-
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/volby-eurovolby-energetika-obchod-von-der-leyenova-muze-vse-na-posledni-chvili-zmenit-259263
tady k tomu jen krátce. Ať už se rozhodne Urszula jakkoliv, vybrala si správně. V politice nejen u nás chybí manažeři, proto roste její byrokratizace. Má s tím problém i EU. Jozef Sikela je pragmatikem, pohyboval se v obchodní oblasti dlouhá léta, umí vyjednávat, zároveň jít pro řešení věcí co nejkratší cestou, což bude pro posun EU v příštích letech a narovnání konkurenceschopnosti s čajnou i USA zásadním.
čiže jak portfolio obchodní, tak i energetiky je pro něj jako dělané. Tady u nás za jedno volební období vytvořil podle hlavního ekonoma Deloitte Davida Marka jednu ze dvou nej koncepcí hospodářské strategie směrování Česka od revoluce. S jeho prací je spokojen ostatně i šéf svazu průmyslu Česka Radek Špicar. Nemůže mít lepší reference než tyhle od těchto fundovaných nezávislých lidí z té teorie i praxe. -
-
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-mesto-si-na-likvidaci-nelegalni-reklamy-najalo-motorkare-z-hells-angels-259242
mimo merito věci a proč si najímá českobudějovická radnice nějaké pražské mafiány - jak je možné, že tahle grupa soudruha Putina tady vůbec může pod tímhle označením fungovat?? Je to symbol soudruhů podporujících Kreml.. jarní úklid ambasády Sovětského svazu se jich tehdy netýkal?
Co na to min. vnitra, popř. min. zahraničních věcí?? chacharů se zeptám odpoledne. :)
vůbec jsem netušil, že tady něco tenhle senior club soudruha Putina provozuje.. -
-
a tohle je úplně v tématu - te´d jsem si u kolegy přečetl leták SPD, kde soudruh Foldyna (ex ČSSD) moudře povídá, že velikost národa se posuzuje podle toho, kterak se umí postarat o seniory.
Moc hezké a je to sice pravdou, ale proč na to nemyslel s ČSSD dekády předtím za vlád Sobotky, Paroubka, Zemana a nevytvořili spolu tu důchodovou reformu teda?? :) tolik nezbytnou pro to, abychom ty důchody dnes ufinancovali. Problém je v tom, že vy socani a komunisté neumíte počítat a nechápete ekonomické souvztažnost, což bývá mantrou vašich programů, kdy vám nesedí má dati-dal. Abyste tvořili nějaké národní bohatství, potřebujete ve státě ty korporace, střední a menší firmy především a zajistit jim co nejlepší podmínky pro podnikání (ne EET, ne daň z úspěchu), protože ti vám odvádějí, ti vám zaměstnávají dělnickou třídu a tohle vše pak míří na ty důchody..
A oslím můstkem k dnešnímu Německu a jeho pádu do recese. Někdy není dobrý ani holub na střeše, pokud nechápe ekonomické souvztažnosti. Ale aspoň chápe tu současnost německé ekonomiky - tohle bude potřeba vysvětlit kolegovi Kalouskovi, který vidí zlaté časy. Už jsem to tady psal několikrát ty benefity green dealu, které příjdou - i v 19. stol si lidé museli zvyknout při přechodu z koňských zpřežení, koňské dráhy na ty wattovy parní stroje, ale přineslo jim to benefity, které zažíváte vy, fosilní nomádi, vlastně dodnes. A stejně tak neudát se tohle, tak jste dnes doma topili v kamnech a žili při svíčkách a petrolejkách.Pokud někdo nechápe tenhle důležitý přechod civilizace do toho, jak já říkám, dnešního 2. věku Průmyslové revoluce z toho pohledu enviromentálního (tzn. nutnosti zanechat dalším generacím - potažmo vašim dětem - drazí fosilní nomádi - tuhle planetu ještě obyvatelnou - koukněte se do dnešního Rumunska, už přemýšlí, co pěstovat na té vyprahlé půdě, budou muset do afrických plodin - a to máme za rohem, vyprahlá Sicílie - to už je soudruzi taky Evropa, tohle totiž souvisí totiž s tou vašim křídlem nenáviděnou migrací, pokud se neuživím díky klimatickým podmínkám ve svém teritoriu, pak mě pud sebezáchovy žene tam, kde to bude možné, ty extrémy počasí se pak taky promítají do cen komodit jako káva, čokoláda - tohle se pěstuje nota bene jen ve dvou oblastech na světě - střední Afrika + jižní Amerika, je jich několik těch komodit, balvani, vy chodíte jen na krám nakupovat, nadáváte na ceny, ale tyhle ekonomické dodavatelské řetězce a souvztažnosti z nich vyplývající, vám unikají), pak by se to měl snažit pochopit ekonomicky.
A pochopení tohoto pohledu hlavně u těchto egoistů a cyniků, otroků východních fosilních nomádů, právě očekávám. Protože jde koloušci i o vaši ekonomickou soběstačnost. Když pominu soudruhy z Kremlu lačné po tom nás tady na Západě uzurpovat, všemožně vydírat přes energo odvětví, tak tady máte ještě Arabáče z OPEC+ jako jedničku na ropném trhu ještě před těmi Sověty, se kterými se ale podle potřeby vždy dohodnou, když je třeba, a kteří vám nyní sice tu ropu zlevňují, ale nic jiného jim tak nějak ani z ekonomického hlediska nezbývá, pokud její největší odběratel čajna zažívá současný ekonomický pokles, hlavně ve stavební oblasti.
Oni si to ale tihle od vás, svých fosilních otroků, budou chtít jako v podstatě vždy vzít zpět tuhle dobu, kdy nevydělávají, jak jsou zvyklí, tzn. můžete při nejbližší příležitosti očekávat zase prudký růst cen ropy s řízeným utlumením těžby kartelu OPEC+ (čekám to hlavně na konci příštího roku a dále 2027, kdy začne platit i zelená daŇ EU, budou se ještě chtít totiž naposledy na vás zahojit, než jim a jejich vyděračským cenovým praktikám dáme i s touhle vaší poslední nostalgickou skupinou milovníků spalovacích a zážehových motorů nadobro sbohem).
Tohoto diktátu primitivů z Východu vás chceme my, kteří myslíme ekonomicky, tady na Západě zavčasu zbavit. :) Už v téhle době navíc můžete být pomalu soběstační v rámci solarů doma v kombinaci s těmi tepelnými čerpadly, na které tahle vláda taky pořádala dotace. Jakmile se ještě upraví legislativa v Energetickém zákoně + nastane rozvoj bateriových úložišť v rámci akumulace sítě, tak zase můžete bouchat pěstičkou doma a draculovat jen vy, kteří nejste dost finančně gramotnými, což je tak nějak podstatně v pochopení obchodní branže jako takové, nejen tedy pro zajištění vlastního ekonomického blahobytu.
Dále pak. Pokud manažer není schopen pochopit, že na trhu pro spotřebitele nerozhoduje výbava automobilu, ale dominantně jeho pořizovací cena, pak nemůže rozjet výrobu ničeho nového. Stejně tak, pokud k tomu nemá nakloněnu legislativu, nemají to prolobováno v EU a veškeré suroviny pro výrobu elektromobilů nejsou outsourcovány v Evropě. Už tehdy před 2 lety měly evropské automobilky, dokud se nerozjede těžba surovin nutných pro elektroprůmysl, požadovat cla na čínská auta.
Ale já vám řeknu jedno - ani dumpingová cla nic nevyřeší, máte-li volný trh. -
-
a protože neumíte vy socani a komunisté historicky počítat a analyticky (ekonomicky) přemýšlet, proto jste taky zvyklí historicky natahovat ruku těm dotacím. :) které mimoděk křiví právě ten volný trh za normálních okolností. V EU se dají tolerovat mezi členskými státy i pravicově smýšlejícím, protože je postavena na principu solidarity. Těm bohatším státům se to pak stejně vrací v tom trochu křivení toho volného trhu, mají na něm větší možnosti, díky možnosti vstupu na vícero trhů eurozony..
čajna zase potřebuje evropský trh, není pro ni vůbec marginálním, tzn. musí vyhovět, pokud na něj chce vstoupit. Domácí spotřeba je neuživí i díky domácí klesající demografické křivce. Každý má zkrátka něco, čajna nikoho nemá v hrsti, byť těží většinu komponentů pro elektroprůmysl. Něco si navíc Evropa začne těžit sama, zbytek je věcí jednání manažerů, jak píšu výše. -
Ti Číňané vám totiž přesunou výrobu do EU. Ale už vám tady budou muset
zdaňovat a z těch daní pak SOCIALISTICKY stát EU, kam tu výrobu
přesunou, prostřednictvím pobídek-vyjma úlev na daních- pro evropskou
automobilku, která u něj taky postaví závod, a tady budete někteří
soudruzi chápat, z tohoto sanuje tuhle evropskou automobilku, přičemž
čínské automobilce žádné pobídky nebo úlevy na daních od tohoto státu EU
nenáleží (pač tohle tady nechceme, ale zakázat to při volném trhu
nemůžeme, v tom je základ jednotnosti EU), aby se vyrovnaly podmínky v
tom, snad dočasném, nákupu elektrokomponentů od čajny (takové germanium
od nich budeme muset nakupovat ale stále, mají dominantní ložisko na
světě, ale už jsem slyšel, že se rodí start-upy pro výrobu sodíkových
baterií, sodík je určitě snadněji dostupnější, Japonci zase mají
technologii pevných elektrolytů, která prodlouží životnost baterií, a
kterou čajna bude určitě taky chtít, každý má něco, pak už je to o
obchodní domluvě, Japonsko je nakloněno Západu, tzn. jeden sleví tam,
Číňané budou muset zase u těch dodávek surovin, které EU nemá, v tom je
přeci síla volného trhu, rozhodně nás nemají v hrsti..).
čiže v Německu je to jedno velké manažerské selhání. Reakce na něj už je ale z ekonomického hlediska dobrá - musí se restrukturalizovat, tzn. i propouštět. A hlavně se z toho poučit. Včera jsem zrovna psal, že do struktur EU musí manažeři, kvůli pragmatičnosti, anticipace kroků a větší připravenosti projektů EU.
Ale green deal nebo tenhle 2. věk Průmyslové revoluce za problémy německého průmyslu fakt nemůže. Ten směr EU je určitě správným, což ukáže už blízká budoucnost, znamená totiž ekonomickou soběstačnost a sundání ze sebe otěží východních uzurpátorů - fosilních nomádů s jejich zdroji, u kterých navíc zase nevíme, a tohle zase ví každý holub na střeše, kdy se vyčerpají... :) -
-
kamarádi to nechápali, výše jsem se vyjádřil kostrbatě. Představte si, že čínská automobila projeví díky dumpingovým clům zájem investovat do závodu např. u soudruha Fica na Slovensku, protože jako první budou tihle soudruzi volit asi Slovensko nebo Maďarsko.
Tzn. slovenský i ma´darský stát z nařízení EU zdaní tyhle Číňany a zároveň přijme coby nového investora i evropskou automobilku, která ale dostane pobídku v podobě toho dlouhodobého osvobození od daní, čímž se ty síly na trhu vyrovnají. Je to lepší než cla, tohle je právem každého státu si určit, kterého investora podpoří, naláká. Číňany tady navíc nemusíme lákat, chtějí sem sami, aby nemuseli platit ta cla, zaplatí je ale v korporátních daních. :)
Pak je to taky ale o kvalifikované síle pro automotiv, kterou nevím, jestli na Slovensku ještě potenciální čínský investor najde,pokud už tam působí KIA, asi bude přebráno při stavu obyvatel Slovenska.
Mohli by i k nám v tomhle modelu, pokud by si EU udělala tyhle podmínky s členským státem, kam by ty čínské automobilky s výrobou mířily. My jsme strojírenská velmoc historicky, navíc by sem k nám přešla s výrobou zároveň třeba německá automobilka, nebo jiná evropská. Zkrátka následovat ty čínské nějakou evropskou a využít té federalizaci EU v tom, aby tady, v našem geografickém prostoru měla výhodu ta evropská automobilka a ta čínská to tomu státu zaplatila na daních a růstu HDP tuhle dlouhodobou daňovou úlevu pro tu evropskou..
u nás se to navíc dělá běžně, Hyundai ji má snad dodnes, nebo ji měl velmi dlouho.
-
-
-
-
-
-
https://www.sport.cz/clanek/fotbal-evropska-liga-pomsta-schicka-a-spol-leverkusen-sni-o-treble-musi-prejit-pres-as-rim-5027503
toho Karpsdorfa Mou chtěl vyhodit z klubu. Nechápal, že ho vůbec koupili. Tehdy se spekulovalo, kterého hráče měl na mysli a novináři vyčmuchali, že šlo o tohoto Holanďana. Pod Mourinhem už pak nehrál, co si pamatuju. divím se, že nyní tam zase je. :D -
méně lidí přišlo volit jen před 20 lety - titulek seznamzprav
tak, jak jsem to psal včera. Nejen Andrej by neměl přeceňovat tyhle volby, k sněmovním přijde možná i více než dvojnásobek. Možná je i dobře, že to takhle skončilo, protože se ti, kteří nyní nepřišli a volili by tuhle slušnou, neklientelisticky a protikorupčně jednající vládu, která podporuje to nejcennější, co v ekonomice po staletí máme - český průmysl, donutí zvednout a za rok přijít.. Tohle byly jen protestní hlasy..
A protože byly protestními, tak Andrej už příliš velký nárůst čekat nemůže, v těch 30% zbytku obvyklé účasti ve sněmovních volbách (tzn okolo těch standardních 60%) už budou brát hlavně vládní strany. Záležet bude, kolik z vás příjde. Nepřeceňoval bych to.Kolega Kuba má pravdu ale v tom, že ODS chybí nová krev v regionech, tady u nás dlouhodobě. Nemá pravdu ale v tom, že politika se nedá dělat optikou Prahy, to myslí asi vládní.
Bohužel každý Vasil nebo Andrej z Horní Dolní bude vždy i na krajské úrovni řešit digitalizaci stavebního řízení (na to dojeli i ti Piráti, kteří pracují v regionech výborně, jak zmiňuje Ivan Bartoš v článku níže), že má občan vyšší odvody o nemocenskou (tohle se zruší určitě, až se dostaneme pod 200mld zadlužení, pravice určitě není ta, která by kdy měla v programu zvyšování odvodů nebo daní národu, nějak ten šílený dluh za ty tunely Hamáčka a Vojtěcha z ANO u roušek z čajny musela tahle vláda řešit), půjde později do důchodu (za tohle taky ale nemůže tahle vláda - ta vás jednak nezadlužila vy jelimani, jediná se naopak chytla té už akutní důchodové reformy + dalších nutných reforem a úspor ve státní správě týkající se digitalizace, Andrej se na ni vykašlal v tom svém 1. volebním období, důchodovou reformu začal trochu řešit až v tom druhém, socani ji neřešili nikdy, přitom by to mělo být jejich téma), možná i tu inkluzi ve školství, která zasáhla spousty rodin sociálně i ekonomicky (přesunem dětí na soukromé školy, ale tu rozjeli 2017 ZASE socani s Andrejem), ale už si neuvědomí, že tahle vláda uchránila jeho děti od splácení šílených dluhů, do kterých je vrhl bohužel právě ten jejich Andrej se socany, kteří jsou právem v pánu i po těchto volbách. A pohřbil je Hamáček, který z té strany paradoxně vystoupil. Právě tím hospodařením, které s Andrejem vedli.
Tahle vláda zapříčinila tou zodpovědnou rozpočtovou politikou, že se posunul ten náraz na tu tzv. dluhovou brzdu (zadlužení 60% vůči HDP, k čemuž nás váže EU) o celých 10 let, tzn. nyní bychom na tu dluhovou brzdu narazili až v roce 2038. Když Andrej předával téhle vládě státní pokladnu, tak jsme byli prosím 5 let od tohoto nárazu..tohle by si měli lidé uvědomit.. šli jsme cestou Řecka, kdo si ty jejich problémy pamatuje..
šetřit v tomhle volebním období téhle vlády a dělat důchodovou reformu, řešit nějak inkluzi, to by musel i Andrej, kdyby ovšem vyhrál ty minulé sněmovní volby. Vám rostla reálná mzda nyní v posledních měsících, od ledna poroste minimální mzda, čiže i při tom šetření a dělání zodpovědných kroků směrem ke státní kase, si zase tolik stěžovat nemůže ani střední třída - byli jsme -400mld!!!! a tenhle stav zapříčinil Hamáček s Andrejem minulé volební období.
nejde žít na dluh, to musíte zpět do komunismu. Vyrazili by nás i z EU, jako to hrozilo jednu dobu Řecku, jestli si pamatujete..
-
-
MARIAN JUREČKA by neměl v žádném případě končit v té celostátní politice. Pokud v ní zůstane, zůstane i předsedou strany, tak má zase desítky hlasů tady od nás ve sněmovních volbách za rok. :) Naopak byste to měli spojit s kolegou Grolichem a táhnout za jeden provaz do těch sněmovních voleb.
Marian je manažerský typ, jeden z nejlepších ministrů vůbec, co kdy byli ve vládách od revoluce!! Udělal nejvíce práce, nyní ještě pomáhají jeho lidé Ivanu Bartošovi s tou náročnou digitalizací stavebního řízení, což celý proces schvalování staveb významně urychlí!!
Tahle vláda udělala největší kus práce s tou Klausovou z 90.let, která nám zase přinesla tu tržní ekonomiku a zbavení se té totalitní centrálně řízené ekonomiky, do které nás zase chce uvést Konečná, když ji posloucháte v debatách. Ale asi i Tomio Okamura - to byly ty jeho dotované ceny těch jeho dožinek, se kterými jezdil od města k městu... -
od ledna porostou platy ve státní sféře. Děcka, není vám 5, kteří máte volební právo, musíte chápat, v jakých sračkách tahle země byla po předání pokladny Andrejem a socany na konci toho minulého volebního období. Nemohli jste chtít pokračování ve žranici, musely přijít navíc nutné reformy, dělá se digitalizace, tahle vláda zvládla i předsednictví v EU na výbornou, postarala se o vás, soc. slabé, i v rámci energo krize, byť je vládou konzervativní a řešila ten obrovský dluh Andreje a socanů, do kterého uvrhli tuhle zemi.
Psal jsem vám před pár lety, že ŽRANICE SKONČILA. Václav Klaus to kdysi na konci devadesátek říkával tak, že si musíme všichni utáhnout opasky.
Musíte mít rozum a racionální uvažování. Nejde žít na dluh a dělat přitom populistickou politiku, chtít být členy EU, která má nějaká Maastrichtská kriteria, která musíme respektovat, popř. šlapat po vašich zaměstnavatelích - firmách, průmyslu v rámci EET, finanční policie a chtít, aby vám zvedali mzdy a rostla tak i ta reálná mzda (tzn. mohli jste výdělky překonat tu inflaci) jako se to děje v tomhle období apod., HDP (národní bohatství) se musí nějak budovat..tohle dělá až tahle vláda - tou koncepcí strategie našeho průmyslu (hospodářství) pro příští dekády. Tohle mohl Andrej taky tady s Hamáčkem už vytvořit, no nestalo se.. -
-
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-komuniste-svym-zvracenym-e-shopem-mohou-pachat-trestny-cin-40489621
tohle je k tématu výše - hrozí minimálně tichá koalice ANO a Konečné KSČ skryté za to Stačilo! V článku je to, co píšu odnepaměti a už jsem to zmínil několikrát. KSČ měla být dávno zakázána, jako je zakázána nacistická NSDAP, stejně tak pak její symboly, je to úplně stejná ideologie, jen na levé straně spektra.
Pak by měla policie právně snazší práci i ve stíhání takových záležitostí jako je uvedena ta v článku.
Propojení srpu a kladiva i se současným Ruskem je pak zřejmé z vlajek, které používají na svých tancích, tzn. symbol komunismu. Proto o současné sestavě Kremlu hovořím jako o soudruzích, jsou to vše stejně bývalí členové sovětské komunistické KGB včetně soudruha Putina. Komouš zůstane vždy komoušem..
-
-