Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Plzeň - Sparta  4:0  ups.. Sparta nevystřelila na bránu těsně před koncem zápasu, pouze jedna střela mimo tyče..

pojďme si říci na férovku, že nej trenérem tady v našich končinách je objektivně PAN TRENÉR Koubek, který má výrazně pozitivní bilanci jak s Jindrou ze Slavie, tak už i se Spartou a trenérem Priskem. Navíc se zaskvěl Souare, kterého jsem si myslel, že by mohl na levou stranu, pro tlak na Kpoza, který se mi zatím nelíbí (nevyužívá vůbec svého potenciálu, kterým je rychlost a vytrvalost, těch náběhů má málo za zápas, přitom se jako jeden z mála nemusí bát, že by se nestíhal vracet), koupit nyní v přestupním Baník. Stejně tak Červík tam hraje odpočátku v Plzni dobře, škoda, že tyhle hráče Baník nekoupil, jak jsem si přál.. 
    Zase ale dobrý tah Ady Šádka, koupili i Metsoka, kterého jsem psal k Souaremu. Podle mě je to navíc chytrý, náběhový hráč, sleduju Vyškov pravidelně, protože se tam jako v jednom z mála týmů 2. ligy (pak ještě Jihlava tam má nějaké šikovné hráče, Opava taky) dá nascoutovat pro 1. ligu.  Podle mě bude ještě lepší, zase dobrý nákup jako u Dweha. Plzeň může hrát prostě s kvalitním koučem, jak už píšu roky, každý rok o titul a neměla by se toho faktu bát. :)

• jakože klíčovým hráčem Plzně je dnes Choras, už jsem to chtěl napsat dříve. Vyrostl fakt v hráče, který teď Plzeň táhne. Ale i Šulcík pod trenérem Koubkem vyrostl. Kvalitní trenér prostě dokáže posunovat hráče někam k jejich maximu. Plzeň má silný a vyrovnaný kádr, navíc postavený na československé mentalitě dominantně, což může být silným a rozhodujícím faktorem v určitých chvílích. Doufám, že ten náskok trenér Koubek ještě stáhne a v nadstavbě si to všechny tři týmy rozdají o titul ve vzájemných zápasech. :)

• https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-sparta-je-pod-tlakem-bude-znovu-lidrem-sport-cz-nabidne-dalsi-audiokomentar-z-ligy-5025892

tak teď bude sparťani třeba poslat něco trenéru Koubkovi, aby nakrmil svůj analytický mozek a zase přechytračil Jindru, pač další kolo jede Slavie k němu. :) Sparta rozstřílí Bohemku, o tom ani potom.. a je to jako váhy spravedlnosti bohyně Themis..😀 moc hezký závěr ligy..

• Vláďa je sám sobě největším kritikem. Ví, že to nebylo
    optimální. Portugalci reagovali na naše postavení, jeho tam
    přečíslovali, potřeboval pomoct. Určitě si nějaké věci bude vyčítat,
    směrem do ofenzivy ale pár míčů vyvezl, přihrál Lukáši Provodovi na gól.
    Neměl tam špatné věci, a to, co se nepovedlo, si rozebereme na videu.“

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/euro-2024/jaroslav-kostl-rozhovor-cesko-portugalsko-gruzie.A240619_154428_euro-2024_dc

no mně se Cuf třeba líbil.. :)  úplně vymazal Leaa, který musel střídat už v 60. min, to úplně v plánu 100% nebylo a nevím, jestli pamatuje, kdy ho trenér i v AC sundával takhle brzy. A Leao je pro mě nej hráč současného Portugalska, nejvíce nebezpečný. Bez něho nevěděli, co hrát. Což bylo důležité. Krom toho ten 2. gol byl chybou sudího. Navíc Cuf nahrál i na gol, pracoval i dopředu, tak co od něj více chcete?? :)
    My máme myslím tendenci, a vidím to i u odborníků, vždy hledat jednoho konkrétního viníka. Ale problém podle mě byl zásadní v tom, že se pozdě střídalo. Tonda tam měl jít dříve, aby podržel balon, hned po tom našem golu, protože byly šance na brejky. Platil na Portugalce. Cufa bych vůbec nevinil, zahrál tam fantasticky, chtěl bych fakt vidět, kdo by takhle Leaovi znechutil zápas a zahrál tam takhle jako on. Tohle jsem nikde neslyšel ještě jako argument.

• podle mě jsme měli totiž vyhrát tak, jak jsme to měli rozehráno a jak na tom Portugalci byli zle ten večer i díky nezvládnuté taktice jejich trenérem.  neměli fakt vůbec nic, i ta šance Nalda byl podle mě ofsajd, v první půli tak neměli vůbec nic. Ve 2. tu šanci z prvního golu, druhý neměl platit a jinak zase nic.
      Překvapilo mě, jak snadno jsme je eliminovali. Jestli koukali soupeři na ME, co na ně pod tímhle trenérem stačí a platí, tak toho teď využijí. Hlavně si myslím Gruzínci, kteří hrají obětavě, ale dopředu jsou ještě mnohem lépe technicky vybaveni než naši a právě na ty brejkové situace. čiže, když budou mít trpělivost, tak jim tam párkrát utečou. Jsem na ty zápasy Portugalců dál zvědav.
      Turci by jim měli sedět herním stylem, pač hrají otevřeněji, ale taky se mohou zbláznit, dát první gol a s tím tenhle portugalský tým bude mít problém, když by prohrával. Pokud by nešli z 1. místa, tak vypadnou už v osmifinále, pač narazí na někoho silnějšího. Vůbec jim nevěřím. Nemají team spirit, neumí si poradit v těžkých situacích, hráli stále to samé, úplně bez pohybu obehrávali, a to navíc velmi pomalu, naše vápno. Proto i naši kluci stíhali se posouvat, nebyl tam žádný překvapivý moment. A když se o něj pokusili, tak si nebyli schopni nahrát na 10 metrů vzduchem, neměli vůbec timing, ty míče létaly do země nikoho. Podle mě zažijí velké zklamání na tomhle ME. A jak všichni viděli, stačí eliminovat Leaa, na kterého spoléhají, že v těch kritických momentech vždy něco vymyslí i tou akcelerací, kterou ale Cuf úplně vymazal. Prošel tam jen jednou a ten míč nikoho ve vápně stejně nenašel.
      škoda, že jsme to nezvládli takticky tím střídáním. Jít tam Tonda dřív, tak jsme přidali 2. gol podle mě, pač by ty míče podržel a rozděloval do těch brejkových situací klukům, pak tam mohl i mladý Juras, který by z toho taky těžil s Lingim.. 

Portugalci byli úúplně bezradní, ale úplně. Tak špatné jsem je dlouho neviděl. Ale i v přípravě neměli žádné čupr výsledky, i dost inkasovali pod tímhle trenérem, který už s tím měl problém, když trenéval Belgii, co si pamatuju.

• https://www.novinky.cz/clanek/domaci-lipavsky-spoji-pripadnou-demisi-s-odchodem-od-piratu-40490321

nejlepší ministr zahraničí v historii naší země! Demisi, odchod ze strany a pak ho znovu jmenovat. :) Kocourkov, ale to je celá čs. politika historicky.. Stejně jako Marian Jurečka by měl mít vždy na tomhle postu místo v každé vládě. Pokud bychom měli politiku západního střihu, kdy chcete na ty posty vždy ty nejlepší.

• (Erdogana)

jeho inteligenci a schopnost plánování apod. A druhá
    věc je turecká ekonomika, která nestíhá rozvoj Turecka, jež se skutečně
    mění před očima v moderní společnost, jenomže za cenu oslabování turecké
    liry a ohromné chudoby.“

zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/podcasty-zbytecna-valka-zbytecna-valka-eskalace-na-blizkem-vychode-40491327

ač s kolegou Mikuleckým ve spoustě věcí souhlasím, o lecčems novém se z historie Blízkého východu i dozvím, líbilo se mi, jak konečně někdo zase znemožnil  doktora filozofie marxismu leninismu soudruha Zaorálka, který, kdo ví proč, panebože učí 😱 na Filozofické fakultě Ostravské univerzity, tak v otázce intelektu Rečípa Tadžípa by ve mně našel oponenta. A souvisí to i s jeho dalším pokračováním úvah výše stran ekonomické nestability Turecka, popř. tamní kurzové měny.
    Rečíp je klasickým diktátorem v rámci toho arabského, popř. východního světa typu soudruha Putina, Ping Ponga v čajně, soudruha Orbána,  nic si s nimi nezadá, Turecko je pak dlouhodobě vojenský stát-diktatura, na tom se snad shodneme. A protože se má, jak to tak u moudrých diktátorů a narcistických psychopatů bývá, za nejmoudřejšího a všestranně způsobilého, pustil se i do vod, které mu jsou právě intelektuálně velmi vzdálené, tzn. do té monetární intervence v rámci turecké ekonomiky. Ale pustil se do ní takovým způsobem, který je úplným opakem všech příruček ekonomiky. Rečíp je prakticky už dlouhodobě takovou Tureckou centrální bankou, nehledě na rady tureckých ekonomů, že jde hlavou proti zdi. S dlouhodobě vysokou inflací (stabilně nad 75%), tam "bojuje" úplně opačně, než by měl, tzn. zvyšováním úrokových sazeb. On je naopak snižuje.
    Proto každému cestovali dlouhodobě doporučuji dovolenou v klidné části Turecka, s dolary v kapse. Bude to jeho nejopulentnější dovolená, jakou kdy zažil.. :) Na účet právě Rečípa.. O intelektu vůdce to ale napovídá leccos. Možná Milan může říci, že podporuje cestovní ruch těmihle sudokopytníckými opatřeními, na které nebyl schopen najít v rámci nějakého self-feedbacku doteď sebereflexi, protože se "překvapivě" dlouhodobě míjejí účinkem, ale asi by to bylo málo obhájit to nějakým vytříbeným intelektuálním potenciálem či jinotajem, který nám všem zůstává skryt. Protože snižuje právě kupní sílu vlastních obyvatel..Mnohé dostává do neopodstatněné bídy, ve které by nebyli, kdyby je vedl ekonom.
    Za ten stav turecké ekonomiky a liry na úrovni devalvace tak může jednoznačně právě Rečíp Tadžíp a jeho spuštění se do pro něj neznámých vod makroekonomie.. :) Protože jinak se jedná o čirého oportunistu, který by chtěl těžit z každé krizové situace v jeho teritoriu, tzn. jako lidový kupec dobrý, ale potřeboval by dovzdělat.. :)

momentálně tento měsíc podpořil Ukrajinu, jsem zvědav, co tím zase sleduje.. To se dozvíme ten měsíc následující.. :)

• Turecko - vojenská diktatura - někdo může zmiňovat ještě pojem policejní stát.. všechno sedí politologicky..
      Na Západě, kdyby někdo takhle hospodařil jako Rečíp, tak už by čelil revoluci nebo sesazení opozicí. Ale tím, že je Rečíp Tadžíp tím diktátorem, má zmáknuté i vojenské a policejní špičky ve státě, práská tam bičem jako pominutý v té ortodoxní fundamentalistické direktivě, jak to mají v těch jehovismem zasažených společnostech ve zvyku, tak i ten poslední trpící Turek skřípe zuby, ale drží jako poslušný idi.ot. Tohle známe ale i ze Sovětského svazu (tam si soudruh Putin bere za patronát zase patriarchu, který působí pak taky jako nesvéprávný), čajny (totalitní společnost byla vždy postavena na ukázněnosti, jinak jdeš sedět, nebo na popravu, to jsme si tady zažili taky), prakticky všech diktatur, kde to nikdy není pro většinu obyvatel žádný med a jsou tam šílené ekonomické rozdíly v rámci sociální stratifikace společnosti.. V Sovětském svazu už prakticky vymizela střední třída třeba a už to tam začnou poznávat i na výkonu ekonomiky (produktivitě práce) i díky té branné povinnosti a útěkům obyvatel se to tam začne projevovat rychleji, než by soudruh Putin čekal..
      Protože do Sovětského svazu se teď pracovně nikdo z obyvatel těch bývalých sovětských satelitů ani nehrne, aby náhodou nebyl poslán omylem na frontu :) , v důsledku nedostatku rekrutů.. proto tam možná už ani Kimy z KLDR neposílá tu svou námezdní sílu, určitě ne v takovém počtu, jako to bývalo a podporoval si tím vlastní dobré bydlo, protože podstatnou část tihle KLDR gastsoudruziarbeiteři museli odevzdávat jemu z toho, co v rámci družební výpomoci u soudruha Putina vydělali..

• https://www.idnes.cz/fotbal/euro-2024/norsko-cesko-fotbal-pripravne-utkani-v-oslu-premiera-trenera-ivana-haska.A240322_163131_euro-2024_min

podle mě je tahle situace práce pro krizového manažera do Eura, Ivan to měl převzít až pak pro nový cyklus, pokud si to takhle předseda svazu přeje. Krizové manažery tady máme dva - Jindru ze Slavie a pana Koubka z Plzně. Srazy jsou totiž jen dva do Eura a moc se toho stihnout nedá, klubům (Slavii i Plzni) by tenhle dočasný model určitě nevadil, mohli to vzít i oba spolu, oba mají rozum a určitě by se domluvili.
    Nejde podle mě ani tak o výkon nebo výsledek z dneška, jako spíše o tu nominaci, které nerozumím, se přiznám, pokud je do Eura tak málo času a Ivan chce tým naučit něco svého. Bylo by rozumnější do Eura pracovat s většinou hráčů, kteří už mají mezi sebou nějaké zažité automatismy, pokud uvažuji logicky.
    četl jsem dnes Vencu Svěrkoše a nedával mi ten jeho komentář smysl, pokud mluvil nyní o těch 3 měsících do Eura. Pokud mluvil obecně, pak tomu rozumím, ale do Eura se nemůže nic zkoušet, protože nastoupíme proti sehraným týmům, dnes to bylo podle mě vydatně vidět. Přehrával nás velice průměrný tým, vzadu to byl podle mě nejhorší tým, proti kterému jsme snad kdy hráli, to i San Marino tam jevilo nějaké známky systému. Ten golman to ještě svým výkonem podtrhl. Bylo hodně vidět, proč se nemohou Norové dostat na závěrečný turnaj, základem je vždy obrana v týmovém sportu, takhle o něm aspoň přemýšlím. Haalanda jsem si všiml až v 53. minutě, bylo vidět, že ten servis De Bruyneho mu není schopen zajistit ani talentovaný Odegaard. Přesto toho Norové měli dosti, řešit ty situace lépe. Proti silnějšímu týmu by už bylo rozhodnuto možná ve 20. minutě, ale jak říkám, to není výtka směrem k Ivanovi, do té situace byl vhozen a měla se řešit podle mě přes nej kouče v zemi, protože je velmi málo času.
    Celé to bohužel nedává smysl, alespoń mně ne a dost se tady hazarduje s výsledkem Eura, na které tým dotáhl ještě bývalý trenér + spousta hráčů, kteří nyní nebyli nominováni + někteří jako Vasil, kteří tu hru týmu v závěru kvaldy oživili + jsou bojovné typy. Ale tohle už za Ivanem jde a bude to muset po Euru vysvětlit, proč nominoval, jak nominoval, protože trenér Šilhavý mu předal tým, který narozdíl od našeho dnešního soupeře v té kvaldě uspěl, z toho je nyní do Eura třeba vycházet, ať už má Ivan se svým týmem ego, protože nic jiného tam nevidím, nedává mi to smysl zkrátka..
    Dnes to bylo se štěstím, ale nejhorší je, že to každý z nás asi takhle s touhle nominací čekal, protože je to jako zastavit u první hospody, sebrat pár chlapů a chtít vyhrát pak zápas i na okresní úrovni, když se ti kluci vidí na hřišti v tom složení poprvé. Tohle se podle mě ale učí na trenérských kurzech jako první, že je důležité dostat do týmu automatismy hry, u náběhových situací, které jsme vůbec neměli samozřejmě, je to pak evidentní. Tohle nevím, jak chce Ivan nyní v tak krátké době řešit (chce na něčem pracovat - teď ty 4 dny, nebo kdy??), pokud nenaváže na úspěšného kolegu Šilhavého. a to i z velké části v té konečné nominaci. Měli by tam navíc kluci, kteří to Euro vybojovali, to je už ale můj obor - psychologie (týmová). Začíná s hráči.
    Mně ten minulý trenérský tým přišel pokornější zkrátka. Tady na namistrovanost a ego není čas..

• Bývalý šéf Čínské fotbalové asociace Čchen Sü-jüan
      byl za korupci odsouzen na doživotí. Soud jej uznal vinným z toho, že v
      letech 2010 až 2023 přijal na úplatcích více než 80 milionů jüanů (přes
      260 milionů korun).

jo komouši nesnáší korupci, spojenou s klientelismem ještě více, tohle se v těchto režimech trestá tvrdě, byť jste komouš každým coulem, ohrožuje to totiž diktaturu a s jídlem roste chuť, říkají si papaláši nahoře, tzn. tenhle Čchen by mohl přerůst přes hlavu. Tohle učili doma i Hašana. :)

• úplně navíc nechápeme nikdo tady povolání těch nových hráčů, protože dominantně vůbec v Norsku nenastoupili. Nastoupila poměrně zkušená sestava, akorát v ní měla spousta hráčů úplně nové úkoly, hrála na úplně jiných postech, než jsou zvyklí nejen poslední roky, ale někteří i celou kariéru (Mojma, Šulcík). To asi nemohlo fungovat, pokud Ivan neměl angažmá v minulosti v Ustavu pro paranormální jevy..
      Navíc ten argument, že musí na něčem pracovat, na ten je protiargument - a co jste dělali doposud ty 4 dny srazu?? Pač už o moc více dní než ty 4 Ivane nedostaneš díky termínovce a žádná práce nebyla vidět, soupeř byl navíc velmi, velmi nekompaktní vzadu. Kdyby hrála sestava, která je na sebe zvyklá, tak je musíme rozbít těmi Šilhavým nacvičenými náběhy.
      Pak přijde rozhovor a celkem trefná otázka Davida Kozohorského - co měl tým hrát? A Ivan jako trenér, s trenérskou licencí, odpoví - měli jsme hrát na jejich půlce. S tím nelze nesouhlasit, řekl bych to samé, ale já nejsem trenér. Je to jako odpověď na otázku, která přichází krátce v odpoledním čase - co jsi dnes vařil? - No oběd..
      David Ivana nechtěl grilovat, jak to umí, tak to nechal už tak, ale nedozvěděli jsme se zase nic, jako jsme na hřišti neviděli taky nic z toho rukopisu Ivana, kterým by chtěl hrát. Tohle byl suverénně nejhorší výkon čs. repre, co pamatuji. A to se týmu pana Šilhavého vyčítalo Moldavsko apod, ale takhle nás nikdo dobrých 70 min. nedržel zavřené jako nějací Norové, kteří nebyli 20 let na ME a MS.
      Teď přijde ještě podle všeho slabší soupeř. Výběr soupeřů pro přípravu bych chápal, kdyby se ten tým nějak posunoval, min. 90% z něj tvořila ta zapracovaná kostra, protože není fakt čas nyní něco vymýšlet, ten bude pak 2 roky u dalšího cyklu před MS, tam je možno zapracovávat 6-7 více hráčů.
      Ale čert vem fakt výkon. Nechápu nominaci. Tenhle tým tedy pojede dominantně na ME, předpokládám. Protože jestli Ivan povolá nyní zase 6-7 nových, staronových, kde vezme čas na to je učit to, co učí nyní ty, které povolal.
      Celé to nedává smysl a působí to jako za komunismu, kdy nás soudruzi přesvědčovali, že jsme úplná telata a oni míchají lék na rakovinu v těch všech  ústavech.
      Všichni přece víme a experti to zmińovali, já jako laik už před týdnem, že je důležitá ta součinnost řad, aby se tým sehrál, získal automatismy v tom systému, který chce Ivan hrát. Už to bude dost práce do týmu dostat, ještě tak seznamovat nové kluky na pouhých 2 (!!) srazech.
      Hazarduje se tady s výsledkem na ME, ale ten půjde už za tebou Ivane (trenér Šilhavý tu práci dokončil, nyní jsme v krizové době, protože není úplně standardní odvolávat úspěšného trenéra před vrcholem a krizová doba si žádá krizové manažery, tzn. ty nejlepší na trhu o to více), právě v důsledku tady těch nesmyslných tahů, manažersky to pak odpovídá tomu, že Petr Fousek je možná diplomatem, ale určitě není manažerem. A funkce předsedy svazu (spolku, akciovky, s.r.o.) je určitě právě manažerská.. Celé to působí jako cirkus na kolečkách, proto padalo tolik kritiky v přenosu od expertů, to jsem taky snad ještě neviděl. Ale konstruktivní kritiky. Nebudu ji tady rozepisovat, protože to nejsou má slova, každý, ať si ten přenos zevčera pustí, sám jsem se tam dozvěděl spoustu nových věcí, protože hosté i David v přenosu byli upřímní k té neobvyklé situaci..
      Není Ivane čas, nevím, jestli si to uvědomujete v týmu..

• „Já jsem nastavený tak, že vše zlé je
    pro něco dobré. Jirka si vyzkoušel život obyčejného člověka, to mu dalo
    nějaké zkušenosti a zjistil, jak mu tenis chybí. Věřím, že do budoucna
    ho to udělá silnějším a lepším hráčem,“ řekl Navrátil. „Motivace tam je
    a myslím, že to bude i obrovská výhoda na konci roku, kdy ti kluci mohou
    být daleko unavenější. Tam bychom toho mohli využít,“ dodal.

zdroj: https://www.sport.cz/clanek/tenis-lehecka-jde-po-zraneni-do-boje-musime-byt-pripraveni-i-na-petisetove-bitvy-podotyka-trener-5035407

tož ba. Psal jsem to Jirkovi taky. Upevnil si vztah s partnerkou psycholožkou, která v tu dobu už tuším i dostudovala a mohla být zpět ze Států, vyšlo jim to načasovaně. Teď toho zase asi využil, protože ti, co absolvovali olympiádu a střídali povrchy, tak teď nemají takovou sportovní formu. Teď bude navíc US open a slam po olympiádě vždy přinášel překvapení právě na úkor hráčů, kteří tu olympiádu absolvovali. Tzn. vše hraje pro Jirku, stejně jako zmínka jeho trenéra, že může mít více sil na konci sezony a sbírat tam body + posun v žebříčku, ve kterém zase tak navíc nespadl.
    Trenér Navrátil s Jirkou udělal super práci v rekordně krátkém čase, to už jsem v minulosti psal. Hodně štěstí a už doufám bez zranění. :)

• https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/trener-jiri-sanak-olomouc-fanousci-pardubice-porazka.A240330_190934_fotbal_min

kdo pochopil tenhle rozhovor olomouckého kouče?? Olomouc by měla hledat nového trenéra, tenhle vypadá, že potřebuje odbornou pomoc.
    Klub má vyrovnaný rozpočet, není zadlužen, nemá žádné trestně právní problémy, jak bylo špatnými novináři naznačováno, problémy má tedy jen sportovní, a to už souvisí s tím, jak trenér připraví hráče na důležité zápasy, jaké má sám kritické myšlení a situaci jim dokáže vysvětlit, popř. je od těch věcí oprostit.
    Nevšiml jsem si sms včera na mobilu. Zdravím pane Saňák, možná zase zkusit Arábii ne?? :) Populismus nyní nepomůže, nyní je to o práci trenéra a ten musí být kvalitní, což se pozná na hřišti.
    Nejste loajální vůči svému parťáku, trenéru Jílkovi. Vás v tom videu níže ti mudrlanti chválí, ale jeho zcela neurvale shazují. Na mě si své frustrace ze špatné trenérské práce nevylívejte, to musíte právě na těch pseudonovinářích, kteří vám tam tu atmosféru UMĚLE narušili.. Hnus kvasnicovo-blaťákovskej.. :)   takhle profesionální novinář zkrátka nepracuje, to tak zkrátka je. Vyhledejte psychiatra, ten rozhovor je nejpodivnější od trenéra, který jsem kdy zažil.. a to jsem v obraze. Představte si toho, kdo není a čte to.. :)

Klub pravědobně získal tímhle rozhovorem i přiznání, kdo vynáší tomu Kvasnicovi z kabiny, když se nad tím lidé z klubu zamyslí kontra chvála do nebes Kvasnici. takhle pracuje btw bulvár - kdo mu donáší, ten má P.R. články. Musíte si tam udělat pořádek. Já jsem se jen zastal těch, na které bylo vzneseno špatnými novináři nepravdivé obvinění, protože intriky pane Saňák, ty jdou mimo mě. A stejně jako u Neumanna - pokud máte nějaký problém, můj tel. je veřejně znám, nemusíte konat rozhovory s freudovskou tématikou, stačí zavolat.. :) fakturovat na pojišťovnu vás ale nemůžu, čiže psychiatrovi až poté..

• všeobecně známé informace od bulvárních novinářek, pan Saňák má kontakty na "správných" místech - fialová má být má oblíbená barva + Liverpool ne můj moc oblíbený klub. :)  takhle mi to došlo v té sms a racio to nějaké má.. :)

vy se v tom fotbale nenaučíte někteří jednat na rovinu, jakože rozumu jste někteří nepobrali na to, na jakých místech vás ty kluby drží.

• btw včerejší návštěva na Andrově stadionu tuším 3300 i uprostřed prodlouženého víkendu, tzn. téměř o tisíc diváků více, za což může zřejmě prohlášení klubu, kde kolega Konečný vše transparentně vysvětlil.

• „Vysvětlím kolektivní rozhodování. Místopředseda Šidliák s
    předsedou Fouskem podepsali výpověď ze smlouvy ze Sport Investem za dva
    miliony korun. Přitom smlouva měla automaticky končit za rok zdarma.
    Zaplatili dva miliony korun za ukončení smlouvy, která by do roka
    skončila. Prý museli zlikvidovat nevýhodně smlouvy. Ve stejný den, kdy
    vyhodili z okna dva miliony korun, se Sport Investem podepsali novou
    smlouvu za osmnáct milionů. Ani jeden z nich o tom neřekl výkonnému
    výboru. Asociaci mohli způsobit škodu celkem za dvacet milionů, tomu se
    říká zpronevěra nebo porušení povinnosti při správě cizího majetku,“
    prohlásil Berbr.
    „Také podepsali navýšené smlouvy ze šesti milionů na 11,3
    milionu korun s realizačním týmem národního mužstva. Dělá to na mě
    dojem, že mohli asociaci připravit o dalších 5,3 milionu korun. To je
    další sólojízda této dvojice. Kdyby státní zástupce chtěl, doklady mám u
    sebe, ale jednodušší bude si je vyžádat na svazu i se smlouvami se
    Sport Investem. Kdo se tomu bude chtít věnovat, ať se zaměří na data
    smluv. Ti mi budou kázat o mravech? Existuje podezření, že tahle dvojice
    vyvádí peníze z asociace bez vědomí výkonného výboru,“ podotkl Berbr.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/domaci-souteze/roman-berbr-plzensky-soud-korupce-kauza-fousek-sidliak-obvineni-financni-machinace.A240426_171920_fot_dsouteze_min

tohle, pokud bude doloženo, tak je na okamžitou demisi Fouska i toho Šidliaka a potvrzuje to můj apel na NSA, že by měla provézt už v tuhle chvíli kontrolu hospodaření s prostředky zaslanými NSA na svazu - tak či tak. Už po vyjádření kolegy Psotky tohle měla udělat, když opouštěl znechuceně funkci technického ředitele, protože bude-li svaz fakturovat cokoliv ohledně koncepce mládeže, měla by už tahle VIZE dávno viset na webu svazu. On sám se vyjádřil, že se tam nic takového nepřipravuje a není to ani v tamním fungování možné.
    Komunistické hospodaření, vyloženě.. Co je vám do toho, kam my posíláme peníze...Je sranda, že to na ně odkrývá bývalý komunista. :D  Vypadá, že má na vše podklady, což si myslím zrovna osobnost typu praotce Romana hlídá, za vola ho rozhodně nemám..
    Co stojí provoz repre o 5,3 mio více by měli transparentně vyfakturovat, včetně smluv s trenéry kontra co bral trenér Šilhavý a jeho tým, protože už CV Haška neodpovídá funkci repre trenéra. Chápal bych ještě, kdyby se nabídl s nějakou slevou na platu, v úspoře financí, byť by to bylo u téhle vrcholové funkce v trenérském životě zvláštní..

• „Osočovat nynějšího předsedu
      a místopředsedu FAČR z nějakých nekalostí vnímám jako snahu odvést
      pozornost od mediálně velmi sledované vlastní kauzy. Není to žádné
      překvapení, je to tradiční účelový styl Romana Berbra a pokus
      o diskreditaci, který uplatňoval vždy, ať už ve fotbalových funkcích,
      nebo teď po dobu projednávání svého případu,“ zmínil Fousek.

tohle jako vyjádření nebude stačit nejen NSA, vyšetřovatelům, ale ani počítám novinářům.Touhle story se navíc už zabývá prý měsíc renomovaný sportovní novinář Luděk Mádl, který dříve v Deníku Sport odkrýval tyhle kauzy spolu se zesnulým sportovním novinářem Procházkou.

O uzavření nové smlouvy mezi STES
      a agenturou Sport Invest referoval už před více než měsícem fotbalový
      novinář Luděk Mádl na platformě Gazetisto.
      Podle jeho informací podrobili zbylí členové výkonného výboru zmíněný
      kontrakt kritice. Ta se měla odrazit i ve zprávě dozorčí rady, které
      předsedá Vladimír Kristýn, jenž je také členem výkonného výboru.

zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-berbr-zautocil-na-fouska-a-sidliaka-ze-z-facr-vyvadi-penize-reakce-od-tohoto-cloveka-bizarni-5027153

čiže lež je pouze to, že by o tom výkonný výbor nevěděl, nicméně to z reakce výše nedoporučili podepsat a podepsáno to stejně bylo. Fousek ani Šidliak to zatím nevysvětlili a omezili se jen na výpady vůči Berbrovi, který to odkryl. Ono není co vysvětlovat, to vysvětlit ani nejde, je to pravda a tohle by měl být signál pro audit na svazu pro NSA, která hospodaří s veřejnými prostředky a nyní se její předseda DUŠOVAL, že již mají nastavená, po tom skandálu z tenisu, kdy se jim nepodaří získat zpět 30 mio, opatření..NSA pak podléhá vládě, která to doufám už sleduje.
      tohle vypadá opravdu na vyvedení min. těch 2 mio, kdo se nad tím zamyslí. Pak je ještě třeba auditory ověřit, jestli ta částka 18mio odpovídá plnění v běžných podmínkách, nebo to bylo taky navýšeno a pak si to chlapci dělili jako těch 2 mio, nic jiného z toho nevychází. Proč by někdo někomu platil 2 mio za odstup ze smlouvy, aby s ním vzápětí uzavíral novou, tohle by se událo takto, kdyby se uzavřela smlouva mezi STES (svazem) a už jiným subjektem než Sport Invest.
      Berbr má pravdu v tom, že standardem řádného hospodáře s veřejnými penězi, a proto by měla NSA i kriminálka konat, by bylo, nechat tu smlouvu ten rok doběhnout a pak případně uzavřít teda novou i s tím Sport Investem.
      Působí to hodně hloupě na rozkrytí..přesně ale v duchu Fouska..

• „Opět doporučuji si prohlédnout smlouvu. Doneslo se k mně,
      že první výběrové řízení zrušili, protože vyhrála firma, kterou
      nepotřebovali. Najali stejnou firmou, s kterou smlouvu rozvázali a za
      stejných finančních podmínek, jaké byly předtím. Dělá to dojem, jako
      kdyby zcela záměrně vyvedli z asociace další dva miliony korun,“ řekl
      Berbr.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/domaci-souteze/roman-berbr-plzensky-soud-korupce-kauza-fousek-sidliak-obvineni-financni-machinace.A240426_171920_fot_dsouteze_min

Fousek by neměl blábolit, kdo co na něho vynesl a raději vše doložit a transparentně vysvětlit, aby nebyl zítra ve vazbě. úplně chápu, co praotec Roman sděluje, teď to jen prověřit, což je na policii a auditorském týmu.. má pravdu, že to působí zvláště, má-li to doloženo.
      Tohle jsem přesně věděl, že přijde. NSA zase čeká, až se ty peníze vypaří jako v tenise..

• .... praotce Romana nemám rozhodně za vola, na toho je třeba si dát pozor, ale kolegu Fouska jsem označil za "Blbce k večeři"... tahle story tomu odpovídá, pokud si mysleli, že je fotbalové hnutí klášter, kde se věci neroznesou, zvláště šíbrům jako praotec Roman.. Vyznívá to hodně jasně, kdo si to přečte a dává to smysl. Teď ještě ptát se, za kolik byly podepsány smlouvy se Sport Investem v minulosti, o kolik se ty cifry liší a nechat to plnění posoudit auditory, jestli to je suma odpovídající. 

NSA pak působí jen jako tlučhuba ,kdy nás její šéf ujišťuje, že mají už nyní do budoucna nastaveny opatření, aby ty veřejné peníze zachytili dříve, než budou v nedohlednu. Tady zase příjdou s křížkem po funuse, zdá se... a policie u toho bude zase daleko dříve po dnešním vyjádření Berbra..

• https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-nku-radi-vlade-setrit-a-systemove-reformy-258390pan Kala píše v posledních měsících samé nesmysly.. někdo mi říkal, že snad měl pracovat v minulosti i na fotbalovém svazu, což by také mnohé vysvětlovalo.  Je to úplný opozit toho, co by se mělo v časech krizí dělat, tzn. investovat, a úplný opozit toho, co píši samo já nebo radí nezávislí ekonomové.Tahle vláda dělá výbornou práci, už to zmínil i Radek Špicar, ekonomka Horská, David Marek taky pochválil, digitalizace navíc běží, proto netuším, o čem hovoří stran efektivity státního aparátu, možná si toho kroku vlády ze své pozice nevšiml. Efektivita, kterou zmiňujete, se dá snad vzít v potaz stran směrování
    financí-mandatorních výdajů - do dávek státní soc. podpory, čímž tahle
    PRAVICOVÁ vláda projevila svou solidaritu se zranitelnou částí národa, dělaly to tak navíc vlády v řadě vyspělých zemích.
    Vy jste navíc socan, tohle byste měl chápat. :D  Nebo to řekněte 
    občanům, kteří dopláceli na fakturách za energie na rovinu, nač to zaobalovat do textu, popř. jim můžete
    přispět ze svého platu člověka, který patrně kompetenčně nestačí ve své
    funkci (viz. mé výtky tady, kontra váš text)

Propouštění úředníků zcela jistě začne, jakmile se digitalizace posune. To i k té druhé správné výtce (ke škodě byly jen tyhle dvě) ve vašem textu o možné škodlivosti nízké nezaměstnanosti a přehřátému trhu práce, která může ovlivňovat produktivitu práce. Do toho probíhá pane Kalo i reforma trhu práce, Marian Jurečka už ji poslal do sněmovny, ta tady tomuto taky napomůže.
    Vlády socanů tady nebyly tohle implementovat dekády, stejně tak důchodovou reformu či reformu daňové správy. Tohle by měl ve svých komentářích zmiňovat, protože to první tahle vláda dokončí. Jako první v historii.

Zadlužení máme vskutku legrační, oproti některým sousedním vyspělým ekonomikám EU a psal jsem nedávno, že jsem viděl tabulku a graf a doporučuji i panu Kalovi si to najít, kde výkon ekonomiky EU je jen těsně za tou americkou a trochu odskočenou čajnou V PARITĚ KUPNÍ SÍLY, což je důležitý fakt. čiže ani tady v tomto nemá pan Kala pravdu ve své stati výše. Stejně tak prodeje Škody auto třeba nyní dominantně rostly, reálná mzda také roste, poroste i minimální, spotřeba domácností táhla naše HDP v minulých měsících, pane Kalo. :D 

Ekonomové se musí vaší stati smát. 

Opravdu nerozumím, o co vám jde, jestli už se připravuje na situaci po volbách a nástup Andreje, ekonomicky v reáliích současnosti bohužel jen matete veřejnost. 

Navíc každá reforma, po kterých tenhle pán volá, s sebou přináší nutné investice :) , to zřejmě taky tenhle člen sociální demokracie zvolený do funkce šéfa Nejvyššího kontrolního úřadu i hlasy komunistů v minulosti, taky netuší. 

Celé mi to zase přijde od tohoto pána tendenční, hlavně to postrádá ekonomické racio, bohužel. Navíc se jedná o bývalého či současného člena sociální demokracie, což taky leccos vysvětluje a netuším, jestli by socan měl dohlížet vůbec na hospodaření čehokoliv v tomto státě, protože jejich ideologií je bohužel utrácet, popř. obecně narušovat (zadlužovat) stát jako takový s následným přerozdělováním a obecně tendencí keynesiánství. Investice přinášejí budoucí zisky, to by měl pan Kala chápat tuhle mantru.. Už je na světě dlouho. Nemám opravdu rád manipulátory, váš text je účelový, zcela jednoznačně...

• https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-sef-nku-dostal-od-mynare-darek-jako-katarsky-emir-nevybavuji-si-to-tvrdi-230807

ještě dovysvětlení občanům..

• a na závěr své podivné stati cílené na pravěk nám pan Kala všem vytřel
        zrak tím, že by tahle vláda měla v následujícím období podle něj šetřit, což vyčetl asi z předcovidových
        dat roku 2018, pro změnu a v ekonomické teorii z něčeho, z čeho čerpá Rečíp Tadžíp už roky v Turecku. V době, kdy se německá ekonomika řítí do krize a my s
        ní..

celé je to ale jednodušší než se zdá a o válce letitých korupčníků s klientelistickým potenciálem s touhle neúplatnou, pracovitou vládou O VÁS VOLIČE právě... s vládou, která se zdá až podivná ve svém konání těmto zaběhlým v tomhle letitém korupčním světě lobbistů a obecně nám všem, kteří už nad politiky zlomili hůl, pač v politice se tohle jen tak nevidí - zůstat čistým a ještě něco vykonat pro občany, tuhle zemi.. Jako tahle první seriozní vláda od doby té KLausovy z 90.let, která ale dělala legislativní chyby, těžko jim lézt takhle zpětně do svědomí.. učili se za chodu spravovat stát s principy tržní ekonomiky.

proto se nám taky v éteru tak často znemožňuje v tuhle dobu i kolega Kalousek, v minulosti neschopen jak reformy daňové správy, tak spolupráce na důchodové reformě.. a když měli s Drábkem "digitalizovat" dávky, tak z toho byla korupční kauza jejich šéfa IT a muselo se to týdny dělat ručně na úřadech.. o armádních kauzách jeho lobbisty Hávy, kterému je přihrával přes Parkanovou, kterou vystrčil jako bílého koně, nemluvě. Jediný politik, na kterého se vyplatilo Transparency international vydat brožuru. :) za chvíli ji vydají o Kalovi.. oba blábolí to samé, Kalousek zemi za svého působení na min. financí v rámci stejných rad, jaké dává nyní, poslal do recese, Kala používá ekonomických teorií, jejichž zdroje by měl honem zveřejnit a ekonomové si ťukají na čelo.
        Seznamzpravy ten článek stáhli úplně z oběhu raději, z čelní strany, už ho musíte hledat složitě pod tématy, pač všichni tušíme, že šlo o P.R. kolegy Kaly, voliči to naštěstí nečtou, ale čtou tady tu mou oponenturu, věřím. :)

• o té německé ekonomice píši už dobrý čtvrt rok, že to tam spěje, tzn. vědí to i tihle dva.
          kolega Kalousek by si měl tu svou stranu založit, já se toho narozdíl od prof. Fialy nebojím. Skončilo by to jako souboj politických dinosaurů o promile voličů s Jirkou Paroubkem už bez nějaké ideové vyhraněnosti kolokvia voličů, pač kolega Paroubek má tu základnu patrně v komunitě fandů electroboogie, které zaujal svým nedávným moon walkingem. A Mirda by si konečně udělal takové datové referendum mezi voliči o sobě samém bez krytí knížepánem..
          Vycházím z prostých dat Markéty Pekarové, které se po jeho odchodu do politického důchodu buď ani nehly, anebo TOpka ještě posílila v rámci jednotlivých kvartálů dle průzkumů

• že se řítíme do recese spolu s německou ekonomikou, na níž je ta česká exportně až z 80% nekriticky navázána: 

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-firmy-nemecka-ekonomika-uvizla-v-krizi-podnikatelska-nalada-se-citelne-zhorsila-256583

musíme investovat, ne šetřit..

• do Rožnova navíc zvyšuje investici tamní americký investor v rámci výroby čipů, přinese to tisíce pracovních míst v problematickém regionu.
      Připravuje se zona pro zřejmě korejského technologického investora v Lutyni, kde to brzdí jen místní referendum občanů, taky tisíce pracovních míst, kam by mohla přejít ta půlka nově nezaměstnaných z ocelářské Liberty.
      tohle pan Kala ale vše ví, jenom se mu tyhle investiční akce této nejpracovitější a tím i nejlepší vlády v historii naší země nechce, jako socanovi ZVOLENÉMU DO SVÉ FUNKCE KOMUNISTY, moc propagovat. :)
      Dorazil se navíc tendr na dostavbu Dukovan, tohle jsem zmiňovat snad raději ani nechtěl, ekonomové vědí proč. Pan Kala se toho chytne nepatřičně ve svém dalším komentáři, nicméně už se to dokončit zkrátka muselo. Hned mu ale napíšu, aby zmínil, že to bude s půjčkou od korejské strany s minimálním úrokem + na zbytek vláda vydá dluhopisy občanům a institucím, čiže to zadlužení u těchto zásadních strategických a dlouhodobých investičních akcí bude PRAVICOVĚ minimalizovat.

Být u moci socani, tak to staví Rosatom a skončí to jako v Maďarsku, kde už ta elektrárna měla dávno stál a Sověti ještě u Orbána doteď nekopli do země.. :D

Do toho tahle vláda vynikajícím způsobem reprezentovala při předsednictví EU, kdo si vzpomene na summit konaný v Praze. Máme historicky nejlepší vztahy s Evropskou unií a díky prezidentovi, který také dělá dobrou práci a působil ve strukturách NATO, i s NATO.. :)

• při tom růstu reálné mzdy navíc neroste téhle vládě inflace, naopak spadla, což je taky hezký údaj, který je nutno zmínit. :) Zvláště naznačuje-li kolega Kala, že by měla vláda lépe cílit na té výdajové straně..
        dále se jí daří snižovat i deficit veřejných financí, který ji zanechala předchozí vláda socanů, tedy kolegů tady kolegy Kaly, v příštím roce už to bude o 100 miliard. :) Minulá vláda ji přenechala fiskální deficit tuším ve výši 330mld, nyní pro příští rok se plánuje 231. Můžete mít krásné představy, ale pokud máte takhle dopředu svázané ruce kolegy socany pana Kaly, tak už na tom startu vládnutí musíte pracovat s kompromisy v úsporách. Do toho vás navštíví další krize, proto ale také je třeba počínaní téhle vlády, která zvládla hned několik z nich (energo a dobíhající covidová - výpadek dodavatelských řetězců, navíc po revizi dat statistického úřadu jsme se nyní dozvěděli, že pod touhle vládou se i česká ekonomika vrátila už na úroveň předcovidovou :) ), aniž by tuhle zemi zadlužovala jako ta předchozí, potřeba také vyzvednout. :)  

navíc při tom všem pracovním nasazení vynikajícím, reprezentativním způsobem zvládla i předsednictví v EU spolu se summitem v Praze, což už jsem zmínil. 

Do toho zvládá to, na co se předchozí vlády socanů, ale i třeba Topolánkova (s Kalouskem na min. financí) vykašlaly, tedy ty nutné reformy - důchodovou, trhu práce, digitalizace stavebního zákona, která už taky mohla být dávno hotova, nyní ministerstvo vnitra dokončuje reformu samospráv.
        Pokud by se měla zamyslet nad nějakou úsporou výdajů, tak určitě v první řadě rámci právě té socany zle rozjeté inkluze a na ni navázané reformy školství, to už zmínil i David Marek, že by byla potřeba a už by to chtělo v tomhle rezortu konečně někoho manažersky zdatného. Ještě tam nikdo takový bohužel nebyl, přitom je to s vědou a výzkumem velmi důležitý až kruciální rezort státní správy. Ale bude to stát peníze-investice, pokud by měla být inkluze zachována tak ještě vyšší než patrně bez ní. Navíc v rámci ní bují ta státní správa, což kolega Kala tak vehementně kritizoval - roste počet těch soc. pracovníků, speciálních pedagogů bez toho tenhle fenomén nelze realizovat. Jako socan by to měl chápat, je to jejich dítě..
        Tak, jak budou propouštěni zaměstnanci ze státní správy, což bude muset už příští vláda realizovat, tak se mohou ale rekvalifikovat právě tímto směrem - do sociální sféry.  

čiže tak, !!! není vhodné mystifikovat občany téhle země, pane Kala. Ani z pozice Nejvyššího kontrolního úřadu, nebo spíše zvláště z této ne. Byť jsme ve Století manipulací, jak já říkám..někteří už se s tím sžili ale až nekriticky. !!!!

tyhle texty v ekonomických rubrikách navíc čtou hlavně ekonomové, pane Kalo a těm hned vyvstane na mysl, že se blíží volby a vy budete oportunistou, za blázna vás asi nemají.. čiže trošku redukce občanům

• digitalizace mohla být hotova za předchozích vlád, ale nikdo si na ni netroufl zkrátka.. a digitalizace stavebního ŘÍZENÍ spíše..
          a omluva za interpunkci, jsou to dlouhé texty -  ...., tak ještě výšší.... a   , bez toho tenhle fenomén...

pač kritici se budou chytat počítám každé kraviny, ale já vám za vaše komunistické povahy kariéristických oportunistů DĚCKA nemohu.. :) ta korekce pro občany byla důležitá..

• všichni víme navíc, jak členka soc. demokracie Valachová připravila při svém rozjezdu v tom roce 2017 současnou inkluzi ve školství, kam už se investovaly od té doby vyšší desítky miliard a nese to za 7 let fungování jen samá negativní data - 20% kantorů základních škol podléhá syndromu vyhoření, větší část z nich odkazuje na problémy, které s sebou přináší řešení kázeňský přestupků, 20% negramotných žáků dle údajů Školské inspekce. Kdyby CERMAT v posledních letech nesnižoval nároky na žáky u přijímacích řízení na střední školy, tak se ten zásah inkluze propíše zcela jistě bohužel i do dat tam. Už tím, že to musí dělat, tak jdou cítit obavy, které školský sektor s vlivy tohoto fenoménu má.
      Dále nám za těch 7 let inkluze povážlivě zřídla skupina těch nadaných, což lze přičítat důsledku právě inkluze, zpomalování výuky. Neposílil se vůbec sektor soc. pracovníků (tohle jsem třeba ve stati Kaly jako zamyšlení výše nezaznamenal - ten rozpor v rozjetí inkluze + nutnost zvedat platy, popř. přibírat vůbec nové síly do oboru soc. práce, což to s sebou bohužel nese, chcete inkluzi, musíte do ní investovat jako do určité formy reformy školství), především v nízkoprahových zařízeních (kam docházejí inkluzivní řešit školní povinnosti), popř. naopak těch terénních, kteří docházejí do rodin inkluzivních, u kterých už cítíte, že nemají zájem a do těch nízkoprahových zařízení by vám nepřišli, řešit tu mimoškolní výuku, domácí úkoly apod.
      Dále soudruzi vám roste šikana na základních školách - znovu data, což dozajista souvisí s inkluzivními.
      A především - tuhle socany zle rozjetou inkluzi nepřijala veřejnost - rodiče dětí - to je ten nárůst soukromých škol, stejně tak ji ale nepřijali ti nejschopnější kantoři, kteří na tuhle poptávku trhu zareagovali a promptně opustili státní zařízení - tedy ty základní školy, což stát (sociální demokratka Valachová) asi nedomyslel, přitom se to nabízelo..
      A smyčka do Krnova (najdete si ten článek tuším na novinky.cz nebo seznamzpravy), kde to rozjeli tak, jak celou dobu píši, že se to musí precizně připravit na všech frontách, zejména té mimoškolní části (+ podle mě i s internáty, abyste inluzivní dostali přes ten školní týden z podrůčí těch rodinných stereotypů romských rodin, kde je většina romské populace na soc. dávkách a nemají s tím celoživotně problém, pokud už jim tedy s nějakými úlevami dopřejete ty výuční listy nebo maturity a dětem pak tenhle životní styl rodičů přišel podivným, tohle je třeba docílit v myšlení těch, které tedy vůbec půjde resocializovat, už jsem psal, že největší absurdum inkluze je aplikace osnov základních škol na skupinu ADD dětí, divím se, že to psychologové nerozporují, pro ty bude nutná vždy speciální výuka a i tak bohužel část z nich končí v diagnostických ústavech), provozují to tam už ale 15 let po svém a přineslo to to, co by to patrně přineslo i na celostátní úrovni, kdybyste se zeptali socani v tom Krnově.. Tzn. zmizely jim vyloučené lokality..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit