Fotbalové kluby loni za posily utratily rekordních 220 miliard korun
-
https://www.youtube.com/watch?v=wWrplzeBcbY
tak k tomuhle se vyjádřím a taky na rovinu, pánové.
Pokud
si někdo poslechne tuhle debatu, má nutně pocit, že se jedná o spolek
bulvárních novinářů někde u piva. Vůbec ne veřejnou platformu. Celkově
bulvarizujete tímhle vystupováním společnost. Mělo by padnout pár žalob,
abychom se zase vrátili do normálních sfér žurnalistiky. Jenom
samé domněnky, a když se zmíní tzv. faktum, je to lež - web Sigmy,
doufám, že si to vyjádření kolegy Konečného přečte hlavně kolega
Kvasnica a dočte (ty informace už Kvasnica měl dávno mít, jsou veřejně
dostupné - výpisy z katastru, dotaz na odhady znalců, to že nekontaktuje
vedoucí představitele klubu, o kterém píše nic neříkající domněnky
typu - ztrácí se tam finance - jaké? v jakém případě? konkrétně??
zmiňuje to tenhle pseudonovinář i tady ve videu, to ukazuje na
profesionalitu jeho osoby jako novináře..), kde vedení pracuje
transparentně s využitím odhadu soudních znalců.Kolegu Blaťáka
čeká spousta problémů a měl by si najít hodně dobrého právního zástupce,
nechat možná vyhotovit i nějaký znalecký psychiatrický posudek o tom,
že se léčí někde s bipolární poruchou např., protože jinak se na
odškodném, dle mého názoru, jak jsem tu věc nastudoval, nedoplatí.
Kolega Konečný je po všech stránkách krytý znaleckými posudky, zápisy z
valných hromad apod.Podotýkám, že se nezastávám jmenovitě
žádných osob z vedení Sigmy, protože je absolutně neznám. Neznám
jednotlivé situace, které kolega Kvasnica zmiňuje veřejně - odkaz na
abusus alkoholu u sportovního manažera Sigmy zřejmě v pracovní době.
Pro tohle potřebuje ale taky důkaz, pokud to pustí takhle ven. Pokud ho
zpětně nemá, může rovněž čelit žalobě, protože tady napadá pracovně
právní vztah jeho a Sigmy, kdy Sigma tohle má tolerovat. Vrhá to špatné
světlo na obě strany. -
-
Dělal jsem pánové taky regionálního novináře, vše měl vždy pokryto (o
takovém Ozaniakovi jsem psal 20 let předem, než se nyní začal řešit -
kolega Mádl potvrdí, kolega Procházka už bohužel ne, seznamoval jsem je s
tou situací v regionálním fotbale na sev. Moravě - postupy sudích až o 2
soutěže za jeden ročník) a kolega Kvasnica si nemůže vůbec dovolit
napadat kohokoliv bez důkazů ve stylu - "kam mizí peníze v Sigmě, popř.
že hráči si platí za soustředění"
- vše je obsáhle vysvětleno tady,
včetně připuštění, že se může pracovat
lépe, např. v marketingu Sigmy, kolega Konečný se tam ani nepouští do
hodnocení sportovního úseky, vždy odkazuje na sportovního manažera, což
mu kolega Blaťák, taky netuším proč, vyčítal ve své bulvární stati na
hanackych novinkach -https://sigmafotbal.cz/article/15508-Odpovedi-ke-kauze-Blatak-Stanovisko-predsedy-predstavenstva-Petra-Konecneho
kolega
Blaťák ze serveru Hanacké novinky už maže články, stejně jako mně
mazal jeho vlastní články (názory, najednou už je ztratil.. :) verze dnešního novináře, který hltá kliky více než fakta,bohužel) před pár dny bývalý fotbalista Neumann na serveru
sport.cz o repre trenéru Haškovi, arabském fotbalovém světě.Přečtěte
si chlapci Kodex novináře. Dnes už to každý přeskakujete, když do té
profese někteří omylem zabloudíte. Nemáte dnes bohužel novinářskou
kulturu.Kolega Kvasnica měl nemalý vliv na kabinu v Baníku nedávno,
naštěstí tam
kolega Mikloško provedl průvan a některé, kteří vynášeli Kvasnicovi,
vynesl taky, a snad už ho k té kabině, jako zřejmě profesionálního
rozvračeče kolektivu kdekoliv vkročí, nepustí. Totéž se děje
pravděpodobně i v Olomouci, kde neříkám, že je vše růžové, ale podstata
leží úplně někde jinde. Sigma nemá v současnosti tak silné ročníky
mládeže, kterými pravidelně doplňovala rok co rok kádr, tzn. musí
stahovat kluky, kteří za ni dříve hráli (tady je problém ve věkové
skladbě kádru v současnosti, čekají je asi zase roky bídy, které musí
zvládnout, neuprosí-li nějakého investora, který neví, co s penězi
asi...), protože jsou omezeni i finančně - znovu odkaz na vyjádření
kolegy Konečného. Musí lákat tedy na regionální srdce, těžko přeplatí
kluby jako Baník, Bolka, taky Libe, tzn. ty, se kterými soupeří o
poháry. Přesto o ně znovu hrají, i v těchto ekonomických podmínkách.
Jsem manažer, hodnotím situaci takovou, jaká je, exaktně, nezabývám se
drby. Vše ukazuje tabulka. V mládeži pak úspěchy tohoto panelu roky
předtím. Navíc i za těchto roky tristních ekonomických podmínek - pokud
Sigma spadla, pak se do ligy zase vrátila a poměrně rychle zase nahoru.
Není podivné, že spadnout mohla, pokud chybí finance, hospodaří se z
málem. -
-
Tady k tomu vám sdělím sladkou manažerskou (ekonomickou) pravdu, kterou opakuji stále - jen
nadšenec (za mě cvok) investuje do čs. fotbalového prostředí (a to se
vůbec už nechci zabývat korupčními skandály, tzn. nějakou dejme tomu
ochranou investic - tzn., že sezona proběhne fér, pokud už nainvestuji),
zvláště do klubů na periferii, protože to chlapci novinářští nemá
absolutně bonitu v našich podmínkách. A jsem-li investor, pak mě zajímá
nejen návratnost, ale především maximalizace zisku. Proto podnikatel
podniká, investor investuje.A zeptejte se nejen na Baníku, ale i v
takové Slavii, Spartě, jak na tom jsou třeba za posledních 10 let
účetně. Ve Slavii ještě nemají ani postaveno mládežnické centrum, jinak
by šli do ztráty v miliardách, pokud by si na tohle tedy nesehnali
nějakého externího investora (netuším ale kde, kdo by chtěl nějak poté
těžit z něčeho jako mládežnické centrum, tahle investice jde za klubem,
jeho majitelem, čiže je třeba to taky zahrnout do účetnictví klubu). V
Plzni si Ada Šádek musel půjčovat na své vlastní triko, aby tu Plzeň
udržel na té úrovni, na které je. Pak roky chodil s bodyguardem, kdo si
pamatuje.. Patrně to souviselo s těmi úvěry, které udělal vůbec ne na
klub, ale přímo svou fyzickou osobu, jestli jsem to pochopil správně.
Tohle prostředí chce krizového manažera. Teď do něj jde i kolega Kania,
který podle mě absolutně neví, do čeho chce pustit své investice. A snad
mu to někdo s ekonomickým vzděláním vysvětlí a vezme ho u toho za ruku,
protože je to úplně jiný obor než pasivní byznys - kapitalizace
soukromého vzdělávání..A oklikou zpět, mudrlanti.. Olomouc roky
shání investora, protože zkrátka v českém prostředí "překvapivě" hoši
nejsou. :) Podívejte se na Kladno Jardy Jágra, to bude podobný problém.
Tam navíc ještě nefunguje v současnosti vůbec mládežnické centrum, což
potenciálního investora určitě odrazuje a pořizovací cenu klubu
ponižuje. To má Sigma třeba ROKY špičkové a je to elita nejen na Moravě,
ale se Spartou v celé republice. Přesto zájemce není..A to vybudované
centrum mládeže a jeho úspěchy, to jde chlapci mediální za tímhle
vedením, i kdyby tam poslední roky nastaly mezi trenéry a zaměstnanci
nějaké spory, roky předtím to fungovalo. Je to práce s lidmi, spory
mohou nastat. Stejně jako ta účast v pohárech se Sevillou, kdo si
pamatuje. Tohle se daří z regionálních klubů jen Slovácku a jeden
výstřel měl i Zlín, co si pamatuju. Roky předtím pak ještě Liberec a
Jablonec s Peltonenem bych raději vůbec nezmiňoval, každý tuší proč (ta
ochrana investic investorů investujících do čs. fotbalu..)To, jak se v
tomhle videu vyjadřuje Kvasnica o jednotlivých lidech z fotbalové
prostředí, kteří jsou podle mě dále ve svém oboru než on ve své
novinářské BULVÁRNÍ (rozvracečské) práci, to je podle mě i na
prozkoumání etickým panelem Křetínského vydavatelství. Postrádá to
absolutně fakta, ukazuje to jen na libovost frajera, vůbec ne novináře,
který ta fakta umí a je schopen vůbec nashromáždit..Čekal jsem popravdě na
vyjádření kolegy Konečného, protože už v základu se mi
nezdála argumentace, že by na tak exponované pozici jednal zrovna
právník bez nějakého krytí znaleckými posudky, relevantními zápisy z valných hromad, popř. argumentace kolegy
Blaťáka, že zaměstnanci něco Sigmě fakturují, není moc hodna
investigativního novináře, to má kolega Konečný pravdu.Žurnalistika
dneška nemůže být o lovení senzací, počtu kliků na článek, tu
žurnalistiku to pak bulvarizuje. Podle
mě by měl kolega Konečný podat trestní oznámení nejen na kolegu
Blaťáka, ale i tady na kolegu Kvasnicu v té věci poškozování Sigmy jako
právnické osoby neověřenými, zavádějícími informacemi. Baník by pak měl
postupovat podobně, pokud se tak začne vyjadřovat i o něm, vynášet věci z
kabiny, bulvarizovat je, narušovat práci v klubu, investici majitele Brabce.Co se týče Sparty. Sparta měla problém v
nastavení kabiny, kdo ten proces v ní sledoval. Taky z ní odešlo snad
15-17 hráčů (v podstatě tedy téměř celý tehdejší neúspěšný kádr) za poslední 2 roky a začali se
vybírat ti s jiným přístupem než měl třeba Julda, tzn. hráči, kteří si
plní i defenzivní povinnosti. Tam podle mě nešlo vůbec o background v
managementu klubu, jak naznačuje tahle debata, na ten si Rosa nikdy nestěžoval, že by byl problém s
Kotalíkem apod., čiže tady vůbec netuším, o čem zase filozofujete..
Na jediný sportovní deník v zemi bych čekal fundovanější debatu.. -
-
u Sparty byl rozhodující ještě i příchod a výběr trenéra, protože trenér Priske je do téhle chvíle stran scoutingu prakticky bezchybným, což je unikátní..
Dalším bludem Kvasnici i Blaťáka, který navíc může rozklíčovat i běžný fanoušek a mně to přišlo taky vyloženě jako legrační argumentace v dnešním tržním prostředí a globalizovaném světě, je to, že by měla Sigma - management zatajovat hráčům nějaké nabídky ze světa (z tuzemska to vyzní ještě legračněji při zdejší kultuře, která ve fotbalovém prostředí panuje - stačí jmenovat Peltonena a nikdo tomu nemůže věřit, co napíši nyní dále).
Už jen na taky vyloženě bulvárním serveru transfermarkt je u drtivé většiny hráčů krom nesmyslně odhadnutých cen (které ani odhadnout nejdou díky střetu poptávky a nabídky na trhu), které jsou pak tedy ve finále úplně jiné po dohodě klubů, taky jeden nebulvární, pravdivý údaj, a sice o tom, která agentura, agent hráče zastupuje. Na tenhle server, kterému dělá kdo ví proč reklamu nejeden novinářský elév, je tak už zvyklý chodit snad každý..
A jak zmiňuje i kolega Konečný, pak není pro nikoho, kdo poptává hráče Sigmy, už problémem a klub tomu nemůže nikterak zabránit, spojit se s agentem, agenturou hráče Sigmy a tu nabídku jim přednést třeba ještě dříve, než dorazí na klub..
Fakt mě překvapuje dnešní kritické myšlení a práce některých takynovinářů. Začíná se stírat rozdíl mezi seriozním mediem a tím bulvárním. Zvykli jste si dělat články nejen od stolu, ale fantasmagoricky pojaté. Hledáte ve všem fatamorgánu, byť to pak ve finále udělá sudokopytníky z vás, protože už od toho stolu nejste ani zvyklí vyhledat si listinné údaje veřejně dostupné na netu, natož si pro ně dojet do terénu, jak bývalo dříve zvykem, když net ještě nebyl tak rozšířen v redakcích.
Pokud něco někdo nepublikuje na instagrafu, facebooku, soc. sítích obecně, tak jste vyloženě bezradní a tvoříte historky - jedna paní povídala - , aniž byste se zabývali vůbec tím, že můžete čelit žalobám osob, jejichž práva takto pak poškodíte. Působí to hodně infantilně, vůbec ne jako profesionální žurnalistika. Jste ale asi obrazem doby holt, která je konzumní.. V TV plno reality shows, telenovel, pak tomu nemá podlehnout i tento obor a nezmítat se na vlně emoční rozkolísanosti, namísto dávání přednosti faktům tak, jak žurnalistika byla ukotvena ve společnosti odnepaměti. A je to taky dáno konkurzi, která provádějí media, a nejsou s důrazem na vybírání uchazečů, kteří mají za sebou studium té žurnalistiky. V deníku jako Sport by to ale mělo být samozřejmostí.
Tohle, co produkuje výše ve videu především kolega Kvasnica, je minimálně na nějaké procentuální ponížení z platu po jednání etického panelu vydavatelství, protože svým jednáním vystavuje tr. stíhání nejen sám sebe, ale i právě Křetínského vydavatelství a tady by neuhájili právníci vydavatelství nic před soudem.. Soudkyně by se jim ještě vysmála, tak jako se bude podivovat tzv. žurnalistické práci kolegy Blaťáka.
Pak jsou tam totiž ještě další možné žaloby stran osobnostní újmy od osob, o kterých se vyjadřuje na téhle veřejné platformě (znovu vydavatelství) výše tak, jak se vyjadřuje. A je to nepochopitelné třeba u trenéra Jílka..
Sport, pokud vím, ještě pořád nesklouzl do sféry bulvární, ani takhle nechce být majitelem vydavatelství (šefredaktorem, který by měl asi dnes za své kolegy vše už kontrolovat).. kolega Kvasnica jej tam ale posílá svým jednáním, kdy naprosto ignoruje arogantně i druhou stranu, o které se ve svých článcích vyjadřuje, namísto toho, aby jí dal, jak se sluší dle novinářského kodexu, naopak prostor k vyjádření navíc v problému, o kterém píše a nemá pro něj ani nashromážděny podklady.. to je vyloženě katastrofa.. -
-
a o tom, že se jedná o zvlášť společenský nebezpečnou aktivitu novináře, svědčí i nekritické skandování olomouckého kotle, aby si trenér Jílek koupil koule.. Kde to jsme?? Pokud bych chtěl postupovat stejně v duchu téhle doby, pak bych musel sdělovat světu, že by si měli kolegové Kvasnica a Blaťák koupit někde mozek.
Podle toho, o jak závažnou aktivitu novinářů se jedná, bude rozhodovat i soud v té pasáži o výši trestu v trestně právní a pak hlavně v té civilní rovině - výšce odškodnění nejen pro právnickou osobu (Sigmu), ale i všechny dotčené z klubu v elaborátu kolegy Blaťáka.
I Baník by se za určitých okolností měl mít na pozoru před aktivitou jednoho takového bulvárního novináře, kterou zastřešuje ale kvazi seriozní, dlouhodobě budovaná značka media jako deník Sport.
Ale tady chachaři vědí, kdo je kolega Kvasnica už dávno. Dost naznačuju, že máme jiný pohled na fotbal už dlouho, v tom vyjádření se skrývá mnohé, jen jsem si vědom právních důsledků, proto nezmiňuji vše takhle veřejně, ale soukromě je to samozřejmě možné. Na Baníku ale vědí své a už mu tam pšenka nekvete, tak se přesunul bulvárně do té Sigmy.. :)
-
-
-
-
-
https://www.idnes.cz/sport/tenis/machac-sinner-miami-ctvrtfinale-zpravodajstvi-online.A240327_141641_tenis_ikuc
tady hrála roli únava. První set byl vyrovnaný, trval přes 50 min., ale ve druhém Tomášovi došly síly. Před 3 dny byl snad 6 hodin v areálu, kdy bylo nepříznivé počasí, zápas se přerušoval, pak natahoval, letos tam je hodně kolapsů tenistů i diváků z nepříjemného počasí. Ve statistikách 1. a 2. setu to jde vidět třeba na průměrné rychlosti jeho forhendu, kdy ve 2. setu spadla asi o 15km v hodině, což je dost. Ale super turnaj a posun na 42. místo žebříčku je odměnou. :) Teď příjde ale Tomův méně oblíbený povrch - antuka, tak jsem zvědav. Ale už bude mít v pavouku lepší soupeře pro 1. kolo - kvalifikanty, tak by min. do 2. kola mohl na evropských antukových Masters i tak, což ho bude přibližovat té top 30 a možnému nasazení na všech velkých turnajích, tzn. u Masters automaticky do 2. kola přes bye 1. kolo.
Gratuluju, teď už je limit ta top třicítka, o které píšu roky, že na ni Tomáš bezpochyby má.. :) -
https://infotbal.cz/hancko-definitivne-na-odchodu-z-feyenoordu-zajem-ma-neapol-nahrada-je-z-recka/
Hanci šel ze Sparty za raketu, tuším to bude něco k 350-400mio s bonusy (vynikající obchod pro Spartu btw vzhledem k tomu, jak tam tehdy hrál a že jde o stopera, to je fakt velký kontrakt za hráče na tomhle postu..), teď má jít za 45mil. euro. Nemusím být matematik a na šestinásobek mi to nevychází s dost velkou rezervou.
Autor si odpověděl sám - v Itálii už hrál a neseděl mu tamní defenzivní styl. Hanci je útočný typ beka, má ale taktické rezervy, Itálie je právě hlavně o taktice, dost málo o útočení beků. Ale Neapol je dobrý klub, jenom pokud ho chce Liverpool nebo PSG, tak kde je problém?? :D to jsou kluby ještě o level výše.
Hanci se posunul, ale nedostatky zůstaly. Sleduji ho pravidelně a má své limity, on to asi ví taky. Jde to vidět v zápasech s PSV, ale i Twente mě překvapilo, že ho tam větrali. To jsou ještě kluby o level, dva pod většinou italských.
Ale je to byznys a pro agenta dobrá práce, že půjde zase výše. Jak už se mu tam bude dařit, není jeho věc, pokud jiná nabídka na stole není, pak by to bylo o tom vybrat vhodnější ligu než je italská. A asi není, pač PSG nebo Live, pokud někoho chtějí, tak ho prostě koupí - 45mio pro ně je pakatel.
Francouzská liga by pro něho byla asi taky rychlá (je tam hodně afrických hráčů z francouzských kolonií, ti jak to rozbalí, tak to je právě něco, co Hanci nemá rád tu hru na jeden dotek a na hraně ofsajdu), podle mě je pro něj Pyrenejský poloostrov - hraje se tam pomaleji, a protože tam si bude moci i zaútočit, kvalita beků tam není až taková jako všude jinde, vynikne tam podle mě nejsnáze.
hodně štěstí Hanci, držím palce. ;) a třeba se pletu a budeš v Neapoli hvězda, jak si myslí tamní deník :) -
Tomáš Pešír by to měl upřesnit, pač to vyznělo, že Hašan nám to vysvětluje lépe než Jarda Šilhavý. Já už Hašanovi dám pokoj, pač se málem rozbrečel, jak ho ten výkon zase vzal, ale musí zhodnotit své síly, nikdo mu ten post nenutil a je to skok. Musí se realisticky podívat, jestli jeho trenérské CV je na post u repre, já tvrdím, že ne..
Navíc klukům rozbil partu, těsně před ME a já vůbec netuším, když Veselý vykládal, že mají nějaký panel na svazu a dělají spolu nominačku, proč by do toho měl kecat předseda svazu?
Vy fakt nejste v kolektivizaci. Dostali jste zodpovědnost a máte si věci prosadit i přes předsedu. Odvolává vás výkonný výbor, ale aby předseda svazu kecal do nominace, to se snad děje v KLDR, tam do toho možná kecá ještě i Kim... Podle mě to není dobrý, protože základ není dobrý. Hatíte práci týmu trenéra Šilhavého, bohužel.. hlavně, že se tolik hanila -
-
https://infotbal.cz/hasek-je-komunikacne-o-hodne-lepsi-nez-silhavy-rekl-pesir-hra-se-mu-nelibila/
nepochopil jsem to jediný takhle. :D podle mě to ale myslel Tomáš naopak, pač Hašan zatím nic neřekl, dnes teda aspoň to, že měli hrát rychleji, minule, že na půlce soupeře. Takže posun tam je i pro diváka, ale Jarda šilhavý mluvil v souvětích, co si pamatuju... a vlastně mi to bylo i fuk, co povídal, pač jste hráli dobře. Celou sezonu hrát dobře nejde, kdo sleduje fotbal, nebo ho hrál, lidé musí vidět ale tu týmovost a soudržnost, tu tam teď bohužel nevidím. Ale jak říkám, tohle mohlo narušit ego předsedy svazu, který nevím proč kecá do nominace. Ale pokud to byla i Hašanova vůle, pak jsou v tom oba, že rozbili partu těsně před ME, což je nepochopitelné ve sportovní psychologii. Měli by pracovat právě na sehrávání v novém systému, což už je dost samo o sobě, ne tak tvořit ještě novou partu.
musíte si to vyžrat.. a pak zpět ke kořenům od nového cyklu.. -
-
ale Portugalci a Turci taky nezáří, byť mají o level, dva lepší soupeře než my, tak možná motyka vystřelí a nebudou v optimální formě, i když Turci budou v podstatě doma a Portugalci mají super team. Gruzie bude zase "žrát trávu", pač jsou na ME snad poprvé a v kombinaci s těmi talenty, co tam mají, to může být taky problém, který třeba Zelí nečeká, já jsem opatrný.
K tomu teda, abyste mohli do fronty na zázrak s ostatními věřícími, musíte zvládnout nominaci a vrátit tu partu zpět.
Pač klukům bude podle mě jedno, kdo je na ME vede a jak, oni jsou od Šilhavého týmu už tak sehraní a vědí, že je to jedna z mála hodnotných akcí za jejich fotbalový život, že pojedou už pak jako parta, jak jsme zvyklí. Netuším vůbec, k čemu tenhle sraz byl, proto jsem řešil tu nominaci. nedává to smysl ani teď, když je po něm..
-
-
-
https://www.idnes.cz/fotbal/euro-2024/cesko-armenie-priprava.A240326_130518_euro-2024_jic
a co ta pentle pro Armény Zelí?? celkem jasná.. :) faul Vlčáka, kopnutí do nártu. k tomu nic v tužce?? Hašan by se zlobil?? :) -
-
Zelí, Martin Hyský, vy se musíte naučit západnímu myšlení (furt jste v komunismus - kolektivizaci), neřešit ty, co mají kritické myšlení, že nejsou pozitivní. Pusťte si Kácu a Poboráka, ti žili roky na západě, vy musíte komentovat, co vidíte, ne se bát, že Hašana zítra potkáte. On asi bude nasraný, pač má východní myšlení, ale vy tam nejste pro to, abyste si upevňovali vzájemně vztahy, ale abyste právě projevili jako experti to kritické myšlení a komentovali férově. Pusťte si zahraniční kanály ty bývalé fotbalisty, jak to berou hlava nehlava, co vidí. Já taky fandím našim, ale nemůžu nevidět, že je to bída..
Zelí ještě řekne, že Norsko je na úrovni týmů, které hrají na ME a 20 roků tam nebyli. Až ho Tomáš opraví, že nemají obranu a golmana, na to už neřekl nic. Nemůžete omlouvat neomluvitelné, vypádáte pak jako ten Hašan s Veselým, kteří se derou do funkcí přes úspěšnější (jako se to dělo za komančů), tzn. jako ko.koti..
tzn. není to o pozitivním myšlení, je to o vnímání reality.. za 2 a půl měsíce je Euro a my hrajeme takhle a nominace je nepochopitelná, pač se mají sehrávat pod novým trenérem, nyní tam přibude 5-6 hráčů (protože předseda svazu a možná i Hašan si řeší Napoleonský komplex, Fousek už má tolik průserů, že na západě by už předseda dávno odstoupil, a ti kluci se omluvili, už pykali, nyní je to o Euru, ne o egu těch, co na tom hřišti ani nebudou) a ti se budou sehrávat se zbytkem týden před Eurem? To je ok Martine? Trenuješ.. tak z nás nedělejte jelita.. -
-
a kdo Martine nutil tam brát 2 a půl měsíce před ME Hašana mladé kluky??? Zelí - Gruzie má mládež už na naši úrovni, mají tam hodně mladých, zajímavých kluků, budeš překvapen. Ten fotbal tam jde nahoru.
Hráli jsme s týmy, kteří jsou daleko za námi..každý ať posoudí sám jak a co se na tady tomhle srazu stihlo a jaký je výhled směrem k ME. Máte ho za 2 a půl měsíce, už se sejdou jen týden před snad.. :) je divné, že si to uvědomujeme my fandové a vy, někteří experti, ne.. :) chtěl bych dnes slyšet Poboráka a Kácu, něco objektivního od expertů, pač Hašan nám zase řekne, že taktika byla střílet na branku..
souhlasím ve všem s Tomem Pešírem - Krejča a jeho post a proč, Choras.. Podle mě jste tam měli zůstat, trenér šilhavý dnes zase ukázal, jak je kvalitním trenérem. Tolik se hanilo Moldavsko a teď hrajeme total bídu a Zelí to omlouvá. Měli jste dokončit cyklus, měli jste úspěchy s Anglií, Španělskem, s těmi nechci vidět, jak by Hašan dopadl.. a dal bych mu na to i 2 roky přípravy, stejně by to byla katastrofa..
Zelí, ty budeš tak překvapený v červnu, že doufám, že se pak k tomu férově vyjádříš a nebudeš to omlouvat zase, že Hašan neměl dost času a skvrny na slunci apod..já vás fakt musím naučit kritickému myšlení a pryč od kolektivizace..
-
-
-
https://www.sport.cz/clanek/fotbal-reprezentace-stachanovec-soucek-prosadi-si-kapitan-svoji-a-nevynecha-ani-armenii-5025273
ty máš Neumanne v hlavě úplně nas.áno a věřím, že ti to brzy řekne i ten Tomáš, který se vymezuje proti totalitním režimům a podle mě je to rozumný kluk, soudě z jeho vyjádření. Na fotbalistu určitě, což nelze říci o tobě..anebo netušíš, co ten význam slova znamená. Jednou budeš výbornou posilou Rudého práva, jeho zadní strany..
https://cs.wikipedia.org/wiki/Stachanovsk%C3%A9_hnut%C3%AD
pro mě pak není určitě ctí, že si mě berou do hu.by takoví komunističtí ko.koti jako ty, Hašek a Veselý s vašimi glosami do médií. Kdybyste to měli v hlavě v pořádku, tak si uvědomujete, že působíte veřejně, čte to spousta lidí, co sesmolíte.. Ale to, že si to vůbec dovolíte, ukazuje na tu problematickou dobu dneška. Nyní o tom hovořil na idnes v revue i Jan Čenský, že by nechtěl být nyní mladý, že mladí sklidí tu dnešní současnost v budoucnu. Vaši současnost, s hodnotami, které reprezentujete s Haškem a Veselým (ten se projevil už v rozhovoru na idnesu dříve)..
Nezapomeňte ale, že ti reprezentanti působí na západě, v západní kultuře, tzn. jsou intelektuálně, zralostně dál než vy. Haškovi to působení venku neresetovalo tu špatnou, komunistickou výchovu (navíc působil v poslední době v diktaturách), vždy to vyleze na povrch v situacích jako ta se mnou, kdy se ta závist, SLABOŠSTVÍ (to je to, když si neumíš stát za svým názorem Neumanne, podle mě se mi budeš i vyhýbat jak čert kříži naživo) a malost se lhaním o mně projeví. Jste ko.koti a neměli byste být vůbec vidět už dnes.. :) -
-
a tu Veselého odu na radost - "Češi umí jen cinkat klíčemi." , kterou doteď mimochodem nevzal zpět, čiže si za ní Neumanne stojí (pač je to sudokopytník, ale zásadový, Neumanne), tu jednou komouši budou tesat do piedestálu toho Stalinova pomníku Fronty na maso, který stával tuším na Letenské pláni, až ho zase vytáhnou ze sběru a Veselého soudruzi prohlásí za nového, ale komunistického, Patočku.. A Jarda pojede vedlejšák ještě na Filozofické fakultě UK.. Já na to budu koukat z USA a počítat, kolik studentů se za jeho éry upálí jako Palach a Zajíc..Vy jste mystici, jenom netuším, co děláte u repre a proč Neumann oblažuje národ coby novinář
-
Bývalý šéf Čínské fotbalové asociace Čchen Sü-jüan byl za korupci odsouzen na doživotí. Soud jej uznal vinným z toho, že v letech 2010 až 2023 přijal na úplatcích více než 80 milionů jüanů (přes 260 milionů korun).
jo
komouši nesnáší korupci, spojenou s klientelismem ještě více, tohle se v
těchto režimech trestá tvrdě (psal jsem níže v textu před pár dny), byť jste komouš každým coulem, ohrožuje
to totiž diktaturu a s jídlem roste chuť, říkají si papaláši nahoře,
tzn. tenhle Čchen by mohl přerůst přes hlavu. Tohle učili doma i Hašana.
🙂
a to je naposledy, co jsem ti ty východní mystiku a stalinisto dělal reklamu (u rozumných ti to dělá stejně jen ostudu, Tomáš převrací oči v sloup), pač jste prý placeni od kliků a takoví jako vy by už dnes neměli být vidět, ale jsou a jsou čím dál drzejší, což je mementem doby. že není něco ve společnosti v pořádku. -
stejně tak chacharům - tady jsme antikomouši všichni.. :) už to nikdo nechce zažít to vaše prudké myšlení ve vedoucích funkcích s perzekucí těch, kteří disponují správných hodnotovým žebříčkem a hlavně rozumem.
už jsem ti psal Neumanne, že takhle po zádech nikomu nevylezeš s tímhle stylem chování, každý tě bude mít jen za děv.ku. Pač ti slušní se obklopují zásadně silnými osobnostmi, tzn. opakem tvé natury.. :)
-
-
https://www.idnes.cz/fotbal/euro-2024/norsko-cesko-fotbal-pripravne-utkani-v-oslu-premiera-trenera-ivana-haska.A240322_163131_euro-2024_min
podle mě je tahle situace práce pro krizového manažera do Eura, Ivan to měl převzít až pak pro nový cyklus, pokud si to takhle předseda svazu přeje. Krizové manažery tady máme dva - Jindru ze Slavie a pana Koubka z Plzně. Srazy jsou totiž jen dva do Eura a moc se toho stihnout nedá, klubům (Slavii i Plzni) by tenhle dočasný model určitě nevadil, mohli to vzít i oba spolu, oba mají rozum a určitě by se domluvili.
Nejde podle mě ani tak o výkon nebo výsledek z dneška, jako spíše o tu nominaci, které nerozumím, se přiznám, pokud je do Eura tak málo času a Ivan chce tým naučit něco svého. Bylo by rozumnější do Eura pracovat s většinou hráčů, kteří už mají mezi sebou nějaké zažité automatismy, pokud uvažuji logicky.
četl jsem dnes Vencu Svěrkoše a nedával mi ten jeho komentář smysl, pokud mluvil nyní o těch 3 měsících do Eura. Pokud mluvil obecně, pak tomu rozumím, ale do Eura se nemůže nic zkoušet, protože nastoupíme proti sehraným týmům, dnes to bylo podle mě vydatně vidět. Přehrával nás velice průměrný tým, vzadu to byl podle mě nejhorší tým, proti kterému jsme snad kdy hráli, to i San Marino tam jevilo nějaké známky systému. Ten golman to ještě svým výkonem podtrhl. Bylo hodně vidět, proč se nemohou Norové dostat na závěrečný turnaj, základem je vždy obrana v týmovém sportu, takhle o něm aspoň přemýšlím. Haalanda jsem si všiml až v 53. minutě, bylo vidět, že ten servis De Bruyneho mu není schopen zajistit ani talentovaný Odegaard. Přesto toho Norové měli dosti, řešit ty situace lépe. Proti silnějšímu týmu by už bylo rozhodnuto možná ve 20. minutě, ale jak říkám, to není výtka směrem k Ivanovi, do té situace byl vhozen a měla se řešit podle mě přes nej kouče v zemi, protože je velmi málo času.
Celé to bohužel nedává smysl, alespoń mně ne a dost se tady hazarduje s výsledkem Eura, na které tým dotáhl ještě bývalý trenér + spousta hráčů, kteří nyní nebyli nominováni + někteří jako Vasil, kteří tu hru týmu v závěru kvaldy oživili + jsou bojovné typy. Ale tohle už za Ivanem jde a bude to muset po Euru vysvětlit, proč nominoval, jak nominoval, protože trenér Šilhavý mu předal tým, který narozdíl od našeho dnešního soupeře v té kvaldě uspěl, z toho je nyní do Eura třeba vycházet, ať už má Ivan se svým týmem ego, protože nic jiného tam nevidím, nedává mi to smysl zkrátka..
Dnes to bylo se štěstím, ale nejhorší je, že to každý z nás asi takhle s touhle nominací čekal, protože je to jako zastavit u první hospody, sebrat pár chlapů a chtít vyhrát pak zápas i na okresní úrovni, když se ti kluci vidí na hřišti v tom složení poprvé. Tohle se podle mě ale učí na trenérských kurzech jako první, že je důležité dostat do týmu automatismy hry, u náběhových situací, které jsme vůbec neměli samozřejmě, je to pak evidentní. Tohle nevím, jak chce Ivan nyní v tak krátké době řešit (chce na něčem pracovat - teď ty 4 dny, nebo kdy??), pokud nenaváže na úspěšného kolegu Šilhavého. a to i z velké části v té konečné nominaci. Měli by tam navíc kluci, kteří to Euro vybojovali, to je už ale můj obor - psychologie (týmová). Začíná s hráči.
Mně ten minulý trenérský tým přišel pokornější zkrátka. Tady na namistrovanost a ego není čas.. -
-
Bývalý šéf Čínské fotbalové asociace Čchen Sü-jüan
byl za korupci odsouzen na doživotí. Soud jej uznal vinným z toho, že v
letech 2010 až 2023 přijal na úplatcích více než 80 milionů jüanů (přes
260 milionů korun).
jo komouši nesnáší korupci, spojenou s klientelismem ještě více, tohle se v těchto režimech trestá tvrdě, byť jste komouš každým coulem, ohrožuje to totiž diktaturu a s jídlem roste chuť, říkají si papaláši nahoře, tzn. tenhle Čchen by mohl přerůst přes hlavu. Tohle učili doma i Hašana. :) -
úplně navíc nechápeme nikdo tady povolání těch nových hráčů, protože dominantně vůbec v Norsku nenastoupili. Nastoupila poměrně zkušená sestava, akorát v ní měla spousta hráčů úplně nové úkoly, hrála na úplně jiných postech, než jsou zvyklí nejen poslední roky, ale někteří i celou kariéru (Mojma, Šulcík). To asi nemohlo fungovat, pokud Ivan neměl angažmá v minulosti v Ustavu pro paranormální jevy..
Navíc ten argument, že musí na něčem pracovat, na ten je protiargument - a co jste dělali doposud ty 4 dny srazu?? Pač už o moc více dní než ty 4 Ivane nedostaneš díky termínovce a žádná práce nebyla vidět, soupeř byl navíc velmi, velmi nekompaktní vzadu. Kdyby hrála sestava, která je na sebe zvyklá, tak je musíme rozbít těmi Šilhavým nacvičenými náběhy.
Pak přijde rozhovor a celkem trefná otázka Davida Kozohorského - co měl tým hrát? A Ivan jako trenér, s trenérskou licencí, odpoví - měli jsme hrát na jejich půlce. S tím nelze nesouhlasit, řekl bych to samé, ale já nejsem trenér. Je to jako odpověď na otázku, která přichází krátce v odpoledním čase - co jsi dnes vařil? - No oběd..
David Ivana nechtěl grilovat, jak to umí, tak to nechal už tak, ale nedozvěděli jsme se zase nic, jako jsme na hřišti neviděli taky nic z toho rukopisu Ivana, kterým by chtěl hrát. Tohle byl suverénně nejhorší výkon čs. repre, co pamatuji. A to se týmu pana Šilhavého vyčítalo Moldavsko apod, ale takhle nás nikdo dobrých 70 min. nedržel zavřené jako nějací Norové, kteří nebyli 20 let na ME a MS.
Teď přijde ještě podle všeho slabší soupeř. Výběr soupeřů pro přípravu bych chápal, kdyby se ten tým nějak posunoval, min. 90% z něj tvořila ta zapracovaná kostra, protože není fakt čas nyní něco vymýšlet, ten bude pak 2 roky u dalšího cyklu před MS, tam je možno zapracovávat 6-7 více hráčů.
Ale čert vem fakt výkon. Nechápu nominaci. Tenhle tým tedy pojede dominantně na ME, předpokládám. Protože jestli Ivan povolá nyní zase 6-7 nových, staronových, kde vezme čas na to je učit to, co učí nyní ty, které povolal.
Celé to nedává smysl a působí to jako za komunismu, kdy nás soudruzi přesvědčovali, že jsme úplná telata a oni míchají lék na rakovinu v těch všech ústavech.
Všichni přece víme a experti to zmińovali, já jako laik už před týdnem, že je důležitá ta součinnost řad, aby se tým sehrál, získal automatismy v tom systému, který chce Ivan hrát. Už to bude dost práce do týmu dostat, ještě tak seznamovat nové kluky na pouhých 2 (!!) srazech.
Hazarduje se tady s výsledkem na ME, ale ten půjde už za tebou Ivane (trenér Šilhavý tu práci dokončil, nyní jsme v krizové době, protože není úplně standardní odvolávat úspěšného trenéra před vrcholem a krizová doba si žádá krizové manažery, tzn. ty nejlepší na trhu o to více), právě v důsledku tady těch nesmyslných tahů, manažersky to pak odpovídá tomu, že Petr Fousek je možná diplomatem, ale určitě není manažerem. A funkce předsedy svazu (spolku, akciovky, s.r.o.) je určitě právě manažerská.. Celé to působí jako cirkus na kolečkách, proto padalo tolik kritiky v přenosu od expertů, to jsem taky snad ještě neviděl. Ale konstruktivní kritiky. Nebudu ji tady rozepisovat, protože to nejsou má slova, každý, ať si ten přenos zevčera pustí, sám jsem se tam dozvěděl spoustu nových věcí, protože hosté i David v přenosu byli upřímní k té neobvyklé situaci..
Není Ivane čas, nevím, jestli si to uvědomujete v týmu..
-
-
„Já s jejich aktivitou v tenise nemám problém,“ tvrdí Lehečka. „Akorát vnímám obrovské otazníky ohledně kalendáře.
Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/atp-wta-zmeny-revoluce.A240320_191221_tenis_ten#cxrecs_s
možná s tvým názorem bude mít Jirko ale problém tvá partnerka.. už si se jí ptal?? :) Jinak odkazuji tebe i Rafu Nadala (můžeš mu to přeložit, nebo to udělám já, až ho potkám) na článek rozumného redaktora a bývalého úspěšného fotbalisty Neumanna ze sport.cz, který pracuje tak, jak slušný novinář má v rámci kritického myšlení, a vyzpovídal přímo aktérku, která v Arábii pracovala..
Ten článek jsem bohužel nenašel, je možné, že byl smazán i provozovatelem - oligarchou, každopádně Robert Neumann určitě nakontaktuje na tu slečnu, se kterou jej dělal. Ono je vždy lepší a přesvědčivější mít ty informace z první ruky, od aktérů z té druhé strany barikády, pak to na tu diktaturu vrhá hned jiné světlo.
Pak si to stačí přenést jen do našich podmínek, popř. jestli by tam Jirka s partnerkou chtěl takhle fungovat a myslím, že partnerka jako budoucí psycholožka mu ten názor obohatí.. :) někdy zkrátka záleží na výkladu. Já to ještě říkám lidem tak, aby si představili, žebych se já vůči nim choval třeba jako oni vůči mně nebo mé partnerce, jak by pak jednali v mém postavení zase vůči nim, lépe pak mé kroky chápou.. -
-
tak Neumann to smazal sám, až to seběhlo trošku dolů (do historie), abych si nevšiml. Každý ať si názor udělá taky sám o takovém novináři... Nyní přicházejí provokace s články s Řepkou, nějakou další kopačkou - hráči rulety, tzn. stejná písnička jako v případě Haška, Veselého. Vy to opravdu nemáte v hlavě v pořádku, některé kopačky.. Ten fotbalový byznys musí vypadat..
Já jsem slyšel, že jsi Neumanne pacient s bipolární poruchou. Jeden den plný upřímnosti, další v depresích všechno, co jsi napsal mažeš.
Jedinkrát jsem nehrál ruletu, poker cokoliv, to tady potvrdí každý, vy na dálku v Praze o mně víte vše, to svět neviděl. Už proběhl alkoholik, uživatel drog, nyní gambler, lolitkář, co bude dál??
Jedinkrát (ve 12letech) jsem hrál automaty, když jsem šel pro pivo tátovi a narozdíl od Řepky jsem v tom v pluse 45Kčs. A ani v tomhle bych se zrovna tobě, takhle mizernému novináři, nemusel zpovídat.. Vy se mi fakticky zdáte. Potřebujete opravdu návrat do školních lavic, v každém věku.
Takové "odvážné" jedince tahle republika do budoucna určitě potřebuje. Akorát nevím, co na to říká ta slečna, kterou zpovídal ohledně těch poměrů v Arábii.. že s ním ztratila pro článek zbytečně čas..
Možná bys mohl začít psát o tvém kamarádovi Peltonenovi kontra zneužívání dotací ve sportu, nyní je toho plno, co říkáš?? Ale pro to asi odvahu nenajdeš. Nebo možná na hodinu, než ty články pak pomažeš.
Vy jste v tom fotbale opravdu někteří ho.vada, pak ten sport má vypadat.. Závist je fakt svinstvo holt, já ti ale za tvůj život nemůžu. Neměl si kopat do meruny a měl ses učit.. :) -
-
krom toho, kdybych trpěl abusem čehokoliv, tak nemám tyhle pracovní úspěchy, které mám. Takovému člověku se pak hroutí vše (gambler, alkoholik, drogově závislý).
Naopak, eviduji pohledávku od bývalého kolegy, který tyhle nesmysly o mně šíří, buzeranta Záhumenského, v řádech už vyšších milionů korun. Ale na to bys musel mít dost rozumu, seriozní povahu, kritické myšlení, abys tuhle story celou pochopil. Vás definuje závist a výroba smyšlenek o mé osobě, čemuž nerozumím. Provokují psychopaté jinak.. pasivně i aktivně agresivně. Nemáte to v hlavě v pořádku někteří a bohužel se dostáváte tady v tomhle státě k veslům, což nevětší nic dobrého pro občany dole..
ta kauza Peltonena jinak neustále běží, je to tam jednoznačné, tzn. můžeš na to navázat a prokázat povahu skutečného investigativce spíše, než si vymýšlet od stolu, máme už i novou - tenisovou..
Jediné, proč jsme Záhumenského ještě tady nežalovali, byť to máme vše připravené, (nebudu vysvětlovat další právní věci, které se k tomu vážou, pač jsi stejně nemyslící, popř. kritické myšlení nějaké máš, ale jsi charakterově prázdným ), že to tady v tomto státě nemá smysl, díky aktivitě oligarchů vůči mé osobě.
Ale připojíme to nyní k žalobám o odškodnění v anglosaském světě. K těm kopačkám Řepkovi a tomu z Libe máš blíže zaručeně ty, než já - viz. výše napsané.
Nikdy nic Neumanne nebudeš mít, pokud nezměníš myšlení a nezačneš u sebe, zabývat se vlastním charakterem.. Nikdy jsem takové povl lidi nepotkal, co v posledních letech, na to nemá ani ta doba 90tek, kterou mi chtějí nyní oligarchové asi refundovat, jinak netuším, proč nám vstoupili do života s partnerkou.. -
-
u těch provokací - provokujete vykonstruovanými nesmysly a lží bezdůvodně, nikoho z vás absolutně neznám.. já se jen bráním vašim atakům naopak pravdivými informacemi o vás, to je zase Neumanne asertivita v psychologie, abyste věděli, že po sobě nenecháme tady nikdo šlapat vámi psychopaticky smýšlejícími. navíc je to obraz stavu společnosti, jejich hodnot a mementem do budoucna pro tuhle republiku..
u novináře je to alarmující ještě o to více.. -
popř. nás Neumanne ještě nyní napadlo, že tvůj náhlý názorový obrat a zprotivení se novinářské přísaze (četl si i jako bývalá kopačka Kodex novináře?? novinář nepíše články, aby je vzápětí mazal a ze serveru stahoval - ví to mimoděk šéfredaktor? - , ten si musí stát za svým) může být datován do doby mých mailů proti oligarchům s popsáním celé situace.
tzn. dokud jsi měl pocit, že s Křetínským něco společně pečeme, tak si lezl do zadku horem dolem. Jakmile jsi dostal vysvětlení, tak si vše pomazal a začal si s politikou Haška a Veselého a provokacemi.Ty jsi taky pěkný ptáček.. :) takhle se ale nahoru nedostaneš. Pač lidé jako já, kteří by ti tam mohli pomoci, mají kritické myšlení. A pak tam je ta druhá skupina, která by ti tam taky mohla pomoci, ale ti už nehrají fér a jen tě zneužijí.. Proto ti radím návrat do školních škamen a spoléhej na sebe - kult panteismu. Z tebe musí mít rodiče radost.. a jestli ne oni, tak strana z tebe bude mít radost určitě do budoucna..
-
-
ale člověk nechápe, PROČ tohle děláte?? proč řešíte mě, oligarchové mou partnerku, proč se do nás zkrátka montujete?? trvá to roky, určitě to musíme replikovat už na západě, protože ta situace tady ve společnosti se nevyvíjí dobře.
Nemůžeš Neumanne psát články na zakázku, ať už z provokací, nebo s vidinou nějakého prospěchu. Tak novinář nepracuje v demokratické společnosti. Musí ti to vysvětlit ale šéfredaktor, je to pod seznamzpravami, pracoval tam u vás i kolega Mádl, měl by si s tebou sednout a vysvětlit ti, co ti nebudu umět asi vysvětlit já, nebo to ode mě nevezmeš.
jedno slovo HOLLYWOOD vás všechny FANATIKY poblázní tak, že přestáváte myslet, ale začínají se navíc drát na povrch všechny ty temné stránky vašich povah. Pokud máš se mnou nějaký problém, tak mi jako chlap zavolej a nedělej tyhle Haškovsko-Veselého provokace na dálku.Psal jsem někdy já Haškovi v minulosti, když vzal tu Arábii, že je takový nebo makový? Jste fakt chlapci normální?? řešte vlastní životy, máte tam dost nedostatků, Hašek s Veselým nyní práce jak na kostele. Ty na tom taky kariérně nejsi dobře a jestli si to tady přečte tvůj šefredaktor a má rozum, tak jsi zítra bez práce nebo s nějakou dutkou, pač takového redaktora asi v týmu nikdo profesionální nemůže chtít.. pokud porušuje Kodex novináře..
Ještěže na tom sportovním webu nemůžete psát o mém štěstí kontra pesimismu, přitom já jen reaguji na vaše podlosti celou dobu (buzeranta vůči mé partnerce a jeho dluhy vůči mé osobě, oli vůči mé partnerce a vás slaboduchých, kteří mě kdo ví proč neustále obtěžujete se svou temnou povahou, ať už mi nadbíháte, nebo provokujete následně, když to nezabírá, nebo usoudíte, že byste měli být na jiné straně barikády, jako ty Neumanne).
btw. měl Hašek tu mizernou trenérskou kariéru, jak jsi férově psal a pak tu glosu smazal, nebo už zastáváš nyní jiný názor?? :D jinými slovy - změnilo se tím smazáním něco ve tvém racionálním úsudku? -
-
pač šlo o exaktní zprávu, minulost už Hašek asi sotva změní..
-
-
-
-
-
-
Byl to desátý zápas bez vítězství. Je to už ubíjející?A
z toho osmá remíza... Já prostě nevím. Tohle jsem nikdy nezažil. Hráči
makají. V týmu je dobrý duch. Kluci chtěli vyhrát. Nikdo není zlomený,
ale nám to jedno není. Hráči to vnímají, je to dlouhé čekání. Ve Zlíně
jsme byli blízko. Teď bude pauza. Hráči dostanou příští víkend volno.
Doufám, že si vyčistí hlavu a vrátí se s elánem. Sezona je dlouhá,
neměli dva dny volna v kuse. Když si orazí, může jim to pomoct. Nezbývá
než věřit, že to brzo někde zlomíme. Mrzí mě, že jsme předtím hráli 0:0 a
když už dáme dvě branky, tak neudržíme nulu.Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/fortuna-liga-25-kolo-zlin-bohemians-jaroslav-vesely-rozhovor.A240316_191838_fotbal_tals
z x posil, které Jarda na hodně tolerantním vedení Bohemky vyprosil, byly všechny ofenzivní, tak je asi nyní hloupost brečet, že Bohemka neustále inkasuje. Já bych si z toho kádru nechal směrem dozadu jen Kostlíka, toho Jarda zvedl neuvěřitelně. A v tom systému Bohemky bych musel i Kovaříka, protože dělá rozehrávku Bohemky. Jinak je to o generační výměně, přičemž ten mladý kluk, který dnes stál pro karty, je nahoru dolů. Někdy zahraje, jindy zase úplně propadne..
Jarda má nějaké fluidum, které já nevidím, se kterým útočí na majitele klubu a ti nakupují jako by měli bipolární poruchu, pač kádr má BOhemka široký jako první tři týmy tabulky, ale naprosto nevyvážený. I Zlín, který je na padáka, měl proti ní dnes zase 4-5 tutovek, 2 dal, čiže Jarda může být rád za ten bod a asi se k té záchraně nakonec proremizuje a mine je i baráž. Každopádně na zranění si nemůže stěžovat, pač furt má tolik hráčů k dispozici, co právě ten Zlín nebo třeba Libe v plné palbě, díky horentním nákupům od vedení. čiže nyní za vedením a uprosit je o posily dozadu konečně.
Faul na Berana nebyl, normální souboj o míč, to nevím, co tam Jarda viděl, Slon měl jít ale ven, to má Jarda pravdu.. Černín zahrál fantasticky, když ho trenér Červenka vysunul dopředu, kde je zvyklý, díky trenérovi Líšně, který taky vaří z vody, hrát. Jeho ještě může koupit třeba takový Ada, pač ten hráč je hodně zajímavý do tlaku, na tu výšku umí i nohama, líbil se mi už v Líšni, nedivím se, že si ho Zlín, ve své situaci, stáhl. Trenér Červenka tam dělá dobrou práci, Zlín Bohemku přehrával od toho prvního inkasovaného golu, což mě tedy překvapilo. čekal jsem, asi jako Jarda, že to dnes ve Zlíně zlomí.. Může být rád za bod tady odtud.. -
-
Hosté reklamovali jeho předchozí zákrok na půlce. Sudí
Radina ale tvrdý střet s Ristovskim, který po duelu s Černínem odpadl,
vyhodnotil jako dovolený. „Jednoznačný faul. Jestli to nevidí pan Radina
a ani VAR, tak ho zrušme. K čemu jinému by se měl vrátit?“ vyjel kouč
klokanů Jaroslav Veselý po arbitrech.a tak to se Jardovi omlouvám, myslel jsem, že má na mysli ten souboj s Beranem těsně před centrem Černína do vápna. Tam to byl normální souboj, jen bohužel pro Bohemku na Berana vyšel tak o 20-30kg těžší protivník.. :) Tohohle souboje jsem si nevšiml na půlce, čiže no comment..
-
podle mě Zlín ale dobře posílil - ten Černín, zajímavý je ten Gruzinec, který teď ale kvůli zranění nehraje, Gonzalez je už otestovaný z Olomouce, ta devítka - černoušek je taky zajímavý a silný na míči, udrží obránce na zádech, ten se taky může vyhrát pro ještě lepší tým. mají dobrou zálohu, stejně jako Budějky, proto podle mě spadne Karviná, která teď nebyla vůbec lepší v tom zápase s Budějovicemi, zase smůla pro Budějky, minimálně na remízu měly. Karviná mi přijde nejslabší složením kádru.. Zlín a Budějky ale mají hrozně úzký kádr, můžou rozhodnout i zranění..
-
-
v Americe se včely vysávají vysavačem.. celé jsem si to teď natáčel na mobil, pač to jsem v životě neviděl. Ukážu to kamarádům hasičům, kteří zbytečně ty roje vykuřují. V Indian Wells přijel borec, look jak Elvis - mikina bee king :D , žádné ochranné pomůcky, vytáhl vysavač a celý roj vysál, pak vzal rozprašovač a teď tam běhá po celém areálu a ostřikuje kde co jak vořech, když očůrává patníky, aby si značkoval území. Ale nulový pud sebezáchovy.. :D Absolutně vysmátý.. Vím, že i u nás mají včelaři už imunitu proti píchnutí, ale ještě jsem žádného z nich neviděl i tak jít do úlu bez ochranných pomůcek, až tady toho amerického Elvise. Měl jen sluneční brýle a ty měl spíše ho podezřívám proti ostrému kalifornskému slunci, než že by jimi chtěl čelit agresi, když jim tam chtěl vysát do vysavače královnu. Teď se podle mě čeká, jestli tu královnu-y dostal, pač jestli ne, tak to se na tom kurtu dneska nehraje.. :D ale mám 15 min. video naprostého psychopata mezi asi miliardou včel, které sedly zespod na kameru.. to naši hasiči, ale asi i včelaři budou zírat. Tohle video asi nikdy nesmažu z mobilu. :D a frajer si ještě natáčel na mobil mezi tou miliardou včel kameru, která ho přijela zabírat, okolo něho stovky pěkně nasraných trubců a dělnic.. :D až pak jim začal vysávat královnu s partou další tisícovky včel, které ji chránily a seděly na ni v brutálním roji. To tady v Evropě fakt neznáme, my vykuřujem, nebo se ten roj myslím vezme do nějakého pytle.. Nebo tady to hasič jede chemicky, ale celý v ochranném oblečení, úplně zbytečně.. :D Ten Elvis tam byl jen v riflích s mikinou bee king, ale ještě teda nemá vyhráno, pač se furt nehraje a už na tom maká půl hodiny, úplně sám :D
https://teplicky.denik.cz/zpravy_region/dubske-deti-byly-v-ohrozeni-proti-roji-vcel-zasahli-hasici-20191004.html -
-
bavil jsem se teď ráno v práci přes whats s kamarádkou mikrobioložkou a včely prý útočí na tmavá místa. Proto jste se pravděpodobně nesetkali ještě s romským nebo černošským včelařem.. :D Ten Elvis byl vybaven, sice primitivně, ale útočí prý nejvíce na oči (stín od těch očních oblouků, které máme), měl brýle a vůbec ne náhodou bílou mikinu bee king. Agresivní jsou jinak stejně jako ty naše. člověk ale snese prý 10 žihadel na kg vlastní váhy, pokud se tedy nejedná o alergika, což bee king být nemůže. :D On mohl mít takový metrák, tzn. musely by se tam včera do něj pustit asi všechny, pač více než tisíc jich tam nebylo, to spíše asi méně. čiže profík. 😉😇
https://www.youtube.com/watch?v=otGKo45Ua8g
a tady je ten Elvis v akci od 1:20 i s vysavačem.. -
https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-petadevadesatilety-senior-prezil-600-vcelich-bodnuti-127820
tak v USA taky vykuřují, tenhle Elvis šel asi kolem a tak to vzal vlastní metodou - vysavačem.. :D
-