Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hlavní zpráva, která vyplývá z prvního nástřelu volebního programu ANO,
    který jeho šéf Andrej Babiš představil na svém portálu Hlasovka: Za rok
    se vládní deficit zvýší o dalších 100 miliard.
    „Nikdy nebudeme zvyšovat věk odchodu do důchodu. Podpoříme výstavbu nových bytů. Priorita jsou levné energie.“Každá
    z těchto hlášek z videoproslovu Andreje Babiše mířila na příslušníky
    jiné sociální skupiny. Snad aby se každý mohl začít zajímat o to, jak se
    mu zlepší život, pokud zvolí hnutí ANO průhonického miliardáře.
    Výčet
    kroků plánovaných po vítězství v říjnových volbách naopak nevzbudil
    velké nadšení mezi experty
    .„Program,
    který slibuje rozdávat lidem peníze z eráru, tedy z peněz daňových
    poplatníků, nemá smysl,“ shrnul svůj kritický postoj k dosavadnímu
    programu ANO Daniel Münich z institutu CERGE-EI pro server Novinky.cz 
    (ZVLÁŠTĚ, KDYŽ JIM DO TĚCH KALKULOVANÝCH NÁKLADOVÝCH cen PROMLUVÍ JEŠTĚ
    100% INFLACE, KTERÁ JEŠTĚ PŘIJDE - má pozn)
    Nápadů,
    které se kompletně schovají pod tuto Münichovu definici, podle níž stát
    občanům pouze rozdělí peníze, které jim předtím vzal na daních, má šéf
    ANO celou řadu.
    zvýšení
    slevy na vlak pro důchodce a studenty ze současných 50 na 75 procent
    (2 miliardy)  - DOPRAVNÍ EXPERTI OZNAČUJI ZA NESYSTÉMOVÉ A BEZÚČELNÉ
    btw..čiže jen populistické, neřešící podstatu (má pozn)

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/volby-do-poslanecke-snemovny-babisovy-sliby-zatim-vychazi-na-100-miliard-279690

to
    je to, na co jsem upozorňoval v jiném vlákně právě, aniž by to bylo
    útokem na Andreje, kde na ty sliby chcete vzít (nezvedat daně -
    korporátní chcete snižovat - Petr píše,  že to bude stát 22mld rozpočet, o dalších fyzickým osobám-občanům mlčíte) a
    neskončit to jako minule, před 4 roky, což tahle současná vláda musí po
    vás sanovat..
    V grafu, uveřejněném Petrem v článku, máte v rámci
    distribuční křivky důkaz, kdo se choval zodpovědně k fiskálnímu stavu
    účtu (veřejných financí) a snažil se schodek státního rozpočtu
    snižovat.. Byla to tahle současná vláda..
    pač nám tyhle deficity
    kumulují neustále se prohlubující státní dluh a zdražuje tím pádem i
    jeho obsluhu (rostoucí úroky z něj, jejichž nominál bychom mohli použít
    jinde)..O rozjetí inflace tou 100mld injekcí jsem psal jako Petr už v
    reakci na článek kolegy SVobody z novinek v některém z vláken tady,
    před pár dny..

• Dnes máme takové požadavky na děti, že známkou jejich posun nelze objektivně hodnotit.“

Stokrát
    jsme slyšeli, že moderní škola by se měla měnit tak, aby se děti méně
    „učily znalostem“, naopak více si „osvojily kompetence

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nazory-komentare-suplik-proc-si-tolik-lidi-mysli-ze-vysvedceni-bez-znamek-by-ztratilo-smysl-279755

je to jako učit vlastní děti finanční gramotnosti.. Už klidně od 7 let, kdy zvládají jednoduché počty. Něco jako krása složeného úročení.. Dát dítěti kapesné třeba 200Kč s tím, že mu připíšete úrok 5% každý měsíc, ale jen z částky, která mu na konci měsíce zbude.. Tzn. pokud nic neutratí, dostane na konci měsíce 210Kč + nových 200 jako kapesné na další měsíc, ale už tedy úročíte těmi 5% jako rodič pak na konci měsíce února těch 410..
    Krása je v tom, že máte kontrolu nad utrácením svým dětí, dítě to zároveň motivuje neutrácet za Mc Donaldy, ale toho hamburgera si dát buď doma v jiné kvalitě, nebo někde v seriozní restauraci zpracovaného ze 100% masa v rámci rodinného výletu. Nakonec zjistí, že bylo dobré si počkat na tyhle situace, protože si neubíral z úroků pro další měsíc..
    Dobré je si ale předem stanovit cíl, kam ty peníze pak dítě na konci roku bude směrovat. Dám příklad - kluk hraje fotbal, vy mu máte ochotu koupit kopačky v cenové relaci do 2tis, on chce ale ty Messiho nebo Nalda za 4. No tak ok, tak zatím dostaneš tyhle za 2tis, a příští rok si přidáš k těm novým 2tis to, co si naspoříš přes tento rodinný systém za celý rok.
    Nebo můžete na to jít hned vyšší částkou s tím, že ale musíte zohlednit věk dítěte, aby dokázalo pochopit v 8 letech už úročení z tisíců korun. U 500 Kč totiž úročí 75Kč měsíčně, na konci roku dojde namísto jen 6tis standardu kapesného za rok bez tohoto rodinného úročení k dejme tomu 10tis, pokud neutrácí a na konci roku dítě přemýšlí - pokud tu částku utratím celou, čeká mě nové šetření z "nuly" stran úročení další rok. Nakonec dojde, pokud je po vás, finančně gramotných, k tomu, že bude dobré utratit jen část z těch peněz a zbytek si převést do dalšího roku tak, aby na konci toho dalšího generoval už vyšší zisky z takovéhoto spoření, ale zároveň mu to už během toho 2. roku umožní i nějaké rozumné útraty (díky vyšším úrokům samo) tím, že pracuje s vyšším základem než na počátku tohoto rodinného rozjezdu práce na jeho finanční gramotnosti..
    Vše si přitom řídí samo, vy jej jen pak konfrontujete s jeho rozhodnutími, protože jako jsem včera četl u Filipa Blažka - musí si nabít ústa, naučit se být zodpovědné za svá rozhodnutí v životě. Tzn. s manželkou si můžete myslet své, bavit se o jeho rozhodnutích po večerech soukromě, ale ta cesta nakládání s vlastními financemi je jeho volbou..
    V konečném důsledku vám v 15ti řekne - podvedli jste mě.. Pač šlo pořád totiž o vaše peníze, které byste mu na ty věci stejně dali, jen si na ně musel chvíli počkat (trénujete tak u něj zase nízkou frustrační toleranci  :)  ), než si na ně našetřil - učí se tak i více věcí si vážit, že dražší věci nepadají z nebe, ale je třeba si je zasloužit (tady spořením a odepřením si těch Mc Donaldů, Coly, sladkostí, které mu ve finále stejně kazí zdraví, což mu ale dojde stejně později, můžete do něj tohle hučet, jak chcete v 7-8, funguje v malé soc. skupině dětí nějak vychovaných, chce asimilovat, tady tímto systémem jste jej od toho odlákali chytře ale právě něčím jako krásou složeného úročení, pač dítěti v 7-8-9 letech spousty věcí stejně nevysvětlíte, ale vyhnete se hádkám a má to vše nějaký smysl ne? :)  ).
    V 15ti vás sice obviní, ale garantuji vám, že už od 14ti nebude moci dospat čekajíc na ty patnáctiny a možnost založit si svůj první samostatný účet, ale už oficiálně v bance.. Už bude vědět, do čeho totiž jde díky vám, rodičům. Těch produktů jde vymyslet vícero v rámci rodinné domácnosti, tohle je takový základ pro všechny.. To stran osvojování si těch kompetencí, s čímž souhlasím, stejně jako odborník v článku..

• a kdo by měl pocit při tom spoření z pětistovky u svého dítěte, že najednou disponuje v 8-9 letech velkým množstvím likvidity na konci roku, tak může vlastní dítě zaúvěrovat. Zkrátka to, co byste mu pořídili z dražších věcí, to si dítě kupuje samo z tohoto rodinného bankovního modelu. Tzn. napadá mě elektrokolo apod. za 20-30tis, vysvětlíte dítěti, že musí disponovat nějakou akontací, aby obdrželo od vás úvěr za předem stanovených podmínek stran měsíčních splátek.. Učí se přitom stále pracovat s penězi, jen na jiném bankovním produktu..
      Proto jsem psal, že v tomhle modelu je nutností definovat si ten cíl, kam ty peníze pak poputují, pokud je vaše dítě teda neutratí. Pak mu musíte vysvětlit, že ztrácí nárok na nadstandard, postaráte se mu jen o ten standard. Kolo tedy nebude elektro, ale klasické, kopačky za ty 2tis, ne žádné naldovky či messi atp. :)
      Ve finále má do těch 14-15 let radost, že si ty věci koupilo tzv. za své peníze, než mu dojde, že jste jen trénovali jeho finanční kompetence pro život..

• Trenéři jsou v téhle problematice až na posledním místě. Pokud nezměníte
        základní pilíře a věci od kořenů, které jsou shnilé, tak jsou všechny
        debaty zbytečné
        . Nechte tam Mickey Mouse nebo Kačera Donalda, protože
        nemáte vůbec šanci. A kolem vás projede šinkanzen civilizované fotbalové
        Evropy.

zdroj: https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-chance-liga/463301/skautem-sparty-csaplar-reaguje-a-tvrdi-repre-muze-vest-mickey-mouse-jestli.html

dejte už mu, prosím Vás práci v tom fotbalovém hnutí.. Pokud jde o statistiky Csapláre, pak pod tím Šilhavým jsme byli konkurenceschopnými - najdi si to a až uhraješ s Anglií, Španělskem, Belgií takové výsledky, po takových výkonech, nebudeš muset pak produkovat tohle nízké chování + nebudeš za toho H(š)aška, pač příležitosti si dostal, ze Zlína si utekl jako malý kluk třeba a jinde to taky nebylo slavné, ale neustále máš, co ke sdělení..
        Pokud jde o čísla ekonomiky Japonska, co jsi Csapláre nepochopil z mých komentářů jako statistik z posledních 2 let?? Ta má sdělení se nyní navíc potvrzují - Japonsko nejzadluženější s Eritreou na světě, padá tam jeden premiér, min. financí aktuálně za druhým.. Toyota samý skandál, pak se klaní jako pominutí, u ilegálního zabíjení velryb tomu tak bohužel ale není.. Pokud jde o tvou závist, můžu ti zase dát vizitky na mé kamarády-ky ze studií, dnes jde terapie i online..
        Až se potkáme, doufám, že mi řekneš věci do očí, že tohle nebylo jen nějaké tvé další zoufalé P.R., jak se tzv. v téhle vaší narušené komunitě čs. fotbalu, zaháknout..
        Kdybys míval pravdu, jako já, popř. výsledky, jako já, tak ti tohle nepíšu.
        Ale to bys taky neměl potřebu takhle lacině vystupovat.
        Kde jsi trénoval bez kolegy Škorpila, kterého považuju za férového chlapa, tam to dopadlo, jak to dopadlo, vypadáš na teoretika a kontinuálního ubrečence, alibistu (chyby jsou všude jinde, jen ne v tvé práci), absolutně ale netuším, proč si bereš do huby mou osobu, která je mimo fotbalové hnutí, jako laik.
        Ty jsi přece profík, jen tě nikdo teda nechce. Třeba tě ten Jarda Starka ale osloví, asi bys tam i zapadl jako minule.
        Všechno tohle jsem ti schopen zopakovat do očí, co ty mé osobě bez jinotajů? Machruj na lavičce přes výsledky v té své koncepci, ne takhle na dálku a lacině v dalších nic neříkajících, obecných článcích. Proč ty své záležitosti a zázračné recepty pro český fotbal neaplikuješ do praxe v angažmá, kde ti dají šanci, ten klub přes tu mládež, scouting nezvedneš, bych se tě jako první zeptal??
        Pak hned, co máš za školu, pač to asi bude ten neuralgický bod tvé osobnosti.. Pokud si se musel chytit navíc kácení stromů, což tady potřebujeme teda ze všeho nejméně, max tak po kúrovci na Šumavě.. Makej na sobě, přestaň řečnit a ta šance přijde, ovšem musíš ji umět uchopit, ukázat i mně jako pouhému fanouškovi, Evertonu, všude, kde jsi byl, že nejsi jen tím teoretikem, což se zatím bohužel nedaří.. Tímhle štěkáním se nijak nerehabilituješ, za každého mluví jeho práce, popř. ty prognozy, které se plní, pokud je tím analytickým typem.
        tohle jinak bylo výše taky o lidských kompetencích - asertivitě, upřímnosti, férovosti..

• ještě k trenéru Šilhavému a Chytrému STATISTICKY přidávám čtvrtfinále ME a daleko lepší projev i výsledek tedy i v té srovnávací statistice vzájemného zápasu s Chorvatskem, tehdy navíc s jejich nej hráči na vrcholu, kdy jsme s nimi remizovali 1-1 zase po velmi dobrém výkonu a projevu, což nelze říci právě o tom zápase nyní pod Haškem, který navíc dealoval s nechvalně proslulým Hušákem - další můj analytický výkon... Ve funkci končil JAKO NÁHODOU pak téměř ve stejnou dobu jako tahle ikona korupce a manažerské neschopnosti té doby..
          Jestli chce kolega Csaplár kritizovat nebo srovnávat mé analytické schopnosti s jeho, tak to nevím, jak by dopadlo stran těch dat.. Podle mě tohle není zkrátka tvůj rank - fotbal. Nevím, co máš v těch compech za zázrak, ale do praxe se ti to bohužel nepřevádí, navíc upřímně ani netuším, jak bys k tomu bez těch škol přišel, tohle se učí a brousí právě tam, včetně schopnosti užití toho kritického myšlení, kterým vždy argumentuji.
          Ale tady myslím šlo úplně o něco jiného a zase je to něco, co vás jako komunitu charakterizuje bohužel, já k tomu vždy píšu - education is the light zkrátka. Nic, proč by měli významní sponzoři směrovat své finance do čs. fotbalu. Musíte si tam nejdříve kultivovat prostředí a přestat hrát tyhle laciné, moloch hry. Mě každopádně do toho pro příště netahej. Pokud se chceš lidsky pobavit o svých útrapách života, jsem ti k dispozici i se svým vzděláním, ale tohle už příště nedělej.. Navíc ze sebe děláš sudokopytníka, po faktické stránce, což vzdělaní a trošku přemýšliví, kteří mé komentáře historicky sledují, vědí. Křeťa navíc ví, že už jsme dávno mohli podat žaloby, je tam toho dosti, z mé strany jde o velice korektní přístup k tomu, jak se on zachoval k nám s Laurou.. Proto taky tolik benefitů nyní pro nás..
          Mé věci, narozdíl od těch nekonkrétních prognoz tvých, se bohužel navíc vyplňují.. A nejsem tomu často teda rád.. Nyní vše jde naproti třeba tomu, co jsem psal před pár lety, když byl ještě podstatně větší klid, než nyní, že se blížíme 3. světové..

• popř. máš snad postižené dítě, tak třeba je tvou cestou věnovat se jemu a dát jemu, co potřebuje, a nepotřebuješ si neustále něco dokazovat v tom fotbalovém životě, kde to chce být u nás trošku hajzlikem..
          Tím, že budeš ale křivit hřbet po vzoru těch intelektem slabších tro(t)llovat v té vaší fotbalové komunitě, tak si ani v tom molochu čs. fotbalu stejně nepomůžeš, pač máš dost možná v životě na víc - soc. služby třeba a jejich management. Dost si mě překvapil.
          Pač tu práci v lese s kácením sice nijak nekvituji, sám bych to nedělal (spíše potřebujeme obnovovat lesy), jedině v případě toho kúrovce, ale oceňoval jsem, že se umíš postavit k práci + pomoci té rodině, když jste si prošli tímhle..
          Tohle je pro mě překvapením. Někdo tě chce asi mimo čs. fotbal, třeba si slušný, charakterní chlap, jen zkrátka na nepravém místě a v komunitě, která tě deformuje lidsky.. Tímhle chováním si ale zkrátka v životě nepomůžeš, působí to zoufale totiž..
          Já mám jinak s Křeťou z mé strany korektní vztah, což on ví, čiže jestli ses takhle přihlásil o místo po Rosovi st., tak to sis myslím zavřel do toho fotbalu dveře už úplně, jak každému dojde, o co ti v tomhle článku šlo.. Proto jsem se taky ptal na vzdělání - nemůžeš mezi manažery se základním vzděláním nebo výučním listem, pak se takhle rychle odkopeš..
          Buď si charakterově křivým a není tě škoda, nebo naprosto zoufalým v rámci svého života, to mi na to hraje spíše, když tak o tom, co o tobě vím, přemýšlím. Musel bych se s tebou pobavit, abych si to rozklíčoval...

• Generální tajemník OSN António Guterres varoval, že konflikt se může vymknout kontrole, což by mělo katastrofální následky pro civilisty, region i svět.

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-iran-izrael-usa-konflikt-aktualni-deni-279724

jaký by to mělo následky pro svět?? do týdne by bylo hotovo, pak by U.S. army šly po islamistech v regionu ještě, aby Irán nemohl aktivovat ty spící džihádisty a neobnovily se ty ataky typu 11.září v USA. Blbé je jen to, že pro tenhle účel Don úplně netakticky stáhl z americké základny v Sýrii vojáky.
    Pač tihle se formovali právě tam, popř. Afghanistánu, odkud už se USA taky ale stáhli v minulých letech + v rámci centrální Afriky, kde to USA budou muset asi taky vyčistit nyní.. Jinak jim Irán nemůže vůbec nijak ublížit.
    Max. tak zdraží ropa, pač tím průlivem okolo Iránu jde 30% světových dodávek, ale vy co máte ELEKTROVOZY, tak nejenom, že máte ekonomicky rozum :), což se ukazuje právě v takovýchto širších konfliktech, kterých bude svět čím dál více plný díky Východu bez rozumu (válčí se jen tam historicky poslední roky), navíc také nepotřebujete dálniční známku, narozdíl právě od fosilních nomádů, kteří asi ještě nepobrali finanční gramotnost, ale je to pro tyhle takové postupné zvykání si na zdražování benzínu a nafty, kdy tyhle komodity tady u nás pak již neslezou pod 40Kč za litr od toho roku 2027, jak už jsem psal, díky zelené dani na fosílie od EU. :)

• Dopady amerického útoku na Írán vyšponují ceny ropy nahoru. Poznají to i čeští řidiči, patrně už v pondělí. Čerpadláři zpravidla přeceňují rychle. Do léta by ceny benzinu mohly skočit o dvě až pět korun.

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-ceny-ropy-pujdou-po-uderu-na-iran-nahoru-jak-zdrazi-benzin-pred-letem-279828

k mé ranní zprávě pro fosilní nomády, ceny ropy poletí nahoru.. :) akorát si nemyslím, že to u benzínu a nafty bude jen u menších čerpaček, protože se všichni budou chtít z petrochemie zahojit (hlavně teda zase Arabové se svými neudržitelnými náklady a ekonomicky iracionální, nekontrolovanou rozmařilostí), pač teď se jezdilo chvíli za hubičku.. Nyní už to nesleze až do toho roku 2027, kdy EU na benzín i naftu pověsí ještě onu zelenou daň a zůstane to přes 40Kč za litr už nastálo.. byť Don asi bude mít snahu intervenovat nejen sám doma zvýšením těžby, ale i teda tlačit na ty Araby s EU a G7 (tam se nyní pustili totiž ropné sankce na Sověty s ještě nižší sazbou na ropu dopravovanou jimi po moři), aby ho následovali a ta cena ropy neletěla tak raketově vzhůru, pač ho to bude drtit i inflačně v americké ekonomice.. je to ale o finanční gramotnosti přátelé, pač vedle taky je třeba u elektrovozů vzít v potaz jejich daleko vyšší životnost + menší míru amortizace (opotřebení, oprav) v důsledku toho, co skrývá pod kapotou auto na spalovací či zážehový motor a auto na baterku, kde je toho nápadně méně, aby to jelo přitom stejně, navíc v tichém provozu, což ocení třeba rodiny s malými dětmi, které často usínají cestou..

I proto se hlavní ekonom investiční
      skupiny Natland Petr Bartoň domnívá, že by uzavření Hormuzského průlivu
      Spojené státy téměř nepoškodilo.

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-ceny-vseho-mohou-vyletet-nahoru-svet-ceka-na-reakci-iranu-279851

Markéta, další článek o tomtéž dnes.. Jak by se to Petře nemohlo v USA projevit, navíc při existenci všech těch cel stran dovozu?? u domácích, amerických, firem, ne, ale v dovozu přeci určitě.. jakože ty náklady už mají některá odvětví od Dona tak našponovány. A to zdraží konečnému spotřebiteli v USA výrobky z dovozu, čiže i ten domácí růst inflace.. Don by určitě intervenoval i stran podpory těch sankcí na Sověty od G7 na ropu přepravovanou po moři..
      A ano, zdraží vše i nám všem ostatním (u hnojiv vyráběných ze zemního plynu i zemědělské výrobky, kde je to ale postupné vždy), firmy zahrnují jakýkoliv nárůst cen u vstupů do konečných cen, proto jsem ale psal, že v takových situacích jako tato, těží už ty, které byly prozíravé (na Východě se bude válčit stále a je tam snad 50% světových těžených zásob ropy - Saudi, Sověti, Irán, čajna) a prošly už obnovou toho vozového parku u těch cen za pohonné hmoty - příkladem budiž třeba rychle rostoucí Rohlík, i ČEZ už snad kompletně přešel na obnovitelné zdroje u svého vozového parku, snad vyjma SUV do terénu, tam si myslím, že to budou ta poslední procenta, která mu ještě chybí.. Tihle jsou teď před konkurencí a do budoucna.. :)

• Nový majitel na spadnutí. Sigmu koupí SPL Holding, obchod schválil hlavní akcionář

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/sigma-olomouc-prodej-spl-holding-fotbal-jakub-benes-sk-olomouc-sigma-mz-akcie.A250620_201316_fotbal_hava

a ještě místní, světově známá, seriozní firma, dobře si v Olomouci vedení počkalo na první větší úspěch jejich práce a nyní prodají za maximum ceny.. :)
      V Olomouci dělají fotbal ekonomicky dobře, sportovně musí nyní zapracovat zase na mládeži a přilákat zpět nějaké trenéry, kteří jim tuším, jsem slyšel z fotbalových kruhů, odešli, ale ta ekonomika a poctivost v řízení to zachraňuje, což se jim vrací i v zájmu o tenhle regionální klub, pač Sigma je něco jako Škodovka - výkladní skříń naší ekonomiky v oboru strojírenství, raději to píšu, pač to málokdo ví.. ;)
      Jinak tady u Sigmy to pojištění si práv a povinností stran strany kupujícího a prodávajícího evidentně žádné překážky nepředstavuje.. což je minimálně zvláštní..Zasvěcení v obchodě vědí, že asi protože se sešly dva světy - Sigma, která se buduje dekády stran značky a oligarchický Kaprain, kde je ten klasický oligarchický model přeprodávání, naší ekonomiky.. Proto taky sáhlo ekonomicky zdatné vedení Olomouce po tom prvním, pač klub není burza..

• Vyšší penze, platy a lacinější elektřina. Andrej Babiš představil
    ohňostroj populistických nápadů, aniž by řekl, z čeho to všechno
    zaplatí.
    Babiš je představil ve svém videopořadu
    Hlasovka na sociálních sítích. O tom, kde na všechny sliby vezme
    peníze, vůbec nemluvil. Cesty jsou podle ekonomů v zásadě jen dvě: Buď
    si Babiš na sliby půjčí a zvýší zadlužení státu, nebo musí zvýšit daně.

Inspirace u soudruhů Fica či Orbána.
    Obě země mají výrazně vyšší dluh než
    Česko. Ficovo Slovensko je dnes dokonce nejrychleji se zadlužujícím
    státem v EU. Rekordně zadlužené Maďarsko s ohromnými rozpočtovými
    schodky si zas muselo loni v tichosti půjčovat peníze od Číny.

Co konkrétně Babiš slibuje? Nejvíc si
    toho nachystal pro seniory, svou klíčovou voličskou skupinu. Chce opět
    zavést rychlejší valorizace penzí a také vrátit důchodový věk z 67 na
    65 let. A nově zavést měsíční příplatek k důchodu: Od 80 let 500 korun,
    od 85 let tisícovku, od 90 let patnáct set a lidé starší 95 let se mají
    těšit na dva tisíce korun navíc. 

Lídr ANO také slibuje lacinější
    elektřinu, což chce zařídit tak, že stát vykoupí třetinu akcií
    energetického kolosu ČEZ, kterou dnes vlastní investoři a drobní
    akcionáři. „Priorita jsou levné energie a na to máme absolutně
    dopodrobna propracovaný plán výkupu,“ ujišťuje Andrej Babiš.
    Chci, aby hospodářství bylo založeno na
    výkonnosti privátního sektoru, který musí přinášet zisky. Tyto zisky
    budou generovat slušné mzdy pro lidi, kteří logicky budou utrácet.

zdroj:https://www.seznamzpravy.cz/clanek/volby-do-poslanecke-snemovny-babisovy-darecky-ano-bude-muset-zvysit-dluh-nebo-dane-278948

taaak, konečně se i tenhle redaktor seznamzprav VZPAMATOVAL  a napsal pro jednou pravdu o těch vzdušných zámcích opozice..
    Vypadá to totiž na další brutální fiskální zadlužení, které by zase pak měla odsanovat pravicová vláda jako tato NEPOPULÁRNÍMI KROKY v rámci šetření, jako byl nucen aplikovat kabinet prof. Fialy nyní po předchozí vládě Andreje se socany s výsledným saldem veřejných financí  MÍNUS 400MLD..
    část toho popsal redaktor v článku - obrovské výdaje (dostavba Dukovan, modernizace armády + výdaje dle nároků NATO na obranu + modernizujeme dopravní infrastrukturu státu - dostavba dálniční sítě, železniční rychlodráhy), ale investičního multiplikačního charakteru, které rozjela vláda pro budoucí prosperitu země..
    Do toho chce Alenka zavádět EET, kolega Havlíček hovoří o tom, že by to chtěl stavět ale na firmách, ten model, který popisuje, ten je správný v koloběhu ekonomiky, problém je, že pokud chtějí spoléhat na firmy, nemohou je dusit EET, posílat na ně finanční správy, ale platí to ZÁPADNÍ - čím méně regulací, tím větší výkon ekonomiky..
    Tzn. měli by se spíše zaměřit na odstranění byrokracie - dobudovat digitalizaci tak, aby tady bylo možno založit firmu na dva kliky, snížení korporátních daní, tomu nevěřím, až to uvidím, protože daně bude příští vláda nucena zvyšovat, pokud Andrej plánuje tohle vše výše, dále bude třeba dobudovat digitalizaci stavebního řízení, aby se urychlilo povolování staveb, o tom by měli hovořit jako o prioritě.
    EU se snaží rozjet vlastní kapitálový trh, zatím není moc jasné, z čeho jej hodlá financovat.. Psal jsem, že z penzijních fondů nebo fondů životního pojištění asi ne, státy EU se enormně zadlužují (probíhá investice do armád), bude problém s následnou obsluhou dluhu u jednotlivých. Na tohle se Andrej bude taky muset spoléhat, protože na Německo nebudeme asi moci, jak píše správně redaktor, tam ty peníze z prolomení té dluhové brzdy nejdou bohužel do sfér s vyšší přidanou hodnotou, např. v té automotive, ale naopak nesystémovým směrem - Němcům se hroutí inženýrské stavby + investují do obranného sektoru.
    Pokud si Andrej bere za vzor soudruhy Fica a Orbána, výše redaktor výborně vypíchl současnou ekonomiku Slovenska a Maďarska, o kterém už píšu navíc dlouho, kam se s Orbánovou přerozdělovací protekcionistickou politikou řítí a jak tím roste závislost těchto dvou zemí na dotacích z EU..
    Dále důchody.. Andrej už to nezažije, proto mu chybí zodpovědnost. Hovoří o tom, že tady nechce Ukrajince, podporovat je, ačkoliv odvádějí do rozpočtu a už jsou pro tuhle ekonomiku kruciální nejen těmi odvody, ale i v takovém oboru stavitelství, pohostinství, kde pokud by nyní odešli, tak se nám ty obory zhroutí zkrátka, pač jim budou chybět pracovní síly.. Češi to nechtějí za ty peníze zkrátka už dělat.

• Za 2dekády přitom odchází (Andrejovi už ne, tak takhle dopředu holt
      neuvažuje, to už v politice nebude zkrátka, ale je to nezodpovědné, on
      děti zajistí, ale platit to budou muset vaše děti střední třídy, co tady
      natropí) do důchodu ta početně silná generace nás, Husákových dětí, a
      bez pracovní síly ze 3.zemích světa, které tady budou odvádět v
      produktivním věku do rozpočtu, tyhle mandatorní výdaje zkrátka tahle
      země nemá šanci ufinancovat...
      Andrej chce populisticky přitom
      snižovat věk odchodu do důchodu, ale nechce přivádět přitom zahraniční
      pracovníky. To se vylučuje.. Měl by vysvětlit, jak chce ten důchodový systém nejen nyní,
      ale do budoucna tedy ufinancovat!!!!

Věk odchodu do důchodu se nyní
      posunoval i v takovém Dánsku, které je na tom ekonomicky úplně jinak než
      my, lidé tam odcházejí už taky v 67 letech, ve vyspělých zemích celosvětově stárne populace, zároveň se nám ale s rostoucí životní úrovní + úrovní zdravotnictví prodlužuje délka dožití, je tedy logické, že budeme i déle pracovat, bude-li to systém vyžadovat.
      V Japonsku, které je na tom
      ekonomicky naopak tragicky (s Eritreou vévodí světu v rámci výšky
      státního dluhu vůči HDP, tam se asi Andrej nechceme dostat), a tohle by
      byl výhled, pokud by platilo to, co Andrej slibuje + to, že neví, odkud
      na to vzít a slibuje tak nemožné, v Japonsku tedy lidé pracují prakticky
      až do smrti (nízká produktivita práce, pač víte, že jinak v Japonsku není výjimečná 12-14hod. pracovní doba), nevyžijí z důchodu..Dokonce i v čajně budou muset
      znovu zvyšovat věk odchodu do důchodu tvrdím, už tam jsou na 60 letech,
      ale znáte pracovní podmínky Číňanů a tady u nás v průmyslu, nejde to
      srovnat.. čiže je třeba férově říkat reálné sliby + za tím hned, kde
      na to vezmu, popř. jak to zadluží příští generace.. Nejde jen o
      vítězství ve volbách a EGO, ale o zodpovědnost k dalším generacím,
      národu..

Dále, co se týče ČEZu, tady to probíhá asi takhle. Soudruh Tykač navyšuje (jako by věděl něco více) svůj podíl v něm jako olík-minoritní akcionář, protože se plánuje zase s vyplácením těchto minoritních, LEVICOVÝCH, oligarchických akcionářů (ze státních peněz, tzn. peněz nás všech) výkup těchto podílů Andrejem-tzn. státem.. Za jaké sumy z vašich peněz ze státní kasy asi všichni tušíte..
      Nyní, v době, kdy tohle zase píšu občanům téhle země, mi volal exekutor Křeti, který mi chtěl zase povyhrožovat. Válek ze Zlína, čiže si udělejte představu.. Tahle vláda zkrátka nevyhovuje oligarchům téhle země, kteří nyní dostali na 4 roky stopku ke státní kase a státním zakázkám :) ,  a je třeba to občanům psát tak, aby šli k volbám.
      Válku, klidně přijeď, vyřídíme to spolu jako chlapi, jak jsi prodejným. Křetínský, ty máš ještě pár dnů, pak ti příjdou předžalobní výzvy do datové schránky a budeme všechny tyhle nesmyslné tlaky řešit u soudů tady i v zahraničí, mně nebude nějaký další tvůj poskok vyhrožovat - jsou to vše navíc věci druhotné platební neschopnosti, které necháváme právě k soudům (důkaz o poškození mé osoby a asociálnosti Záhumenského, který se nemá ke splácení) a žalobám zase na Záhumenského, pro jeho podvod na mou osobu v rámci agentury Focus Praha a Bratislava, kdy mi dluží už vyšší jednotky milionů Kč s úroky a inflací.. Nic přitom není promlčeno, pač v trestné činnosti pokračuje s mými modelkami Terezou Smejkalovou a Patricii Zajacovou, zbytek dívek už pod ním odmítl pracovat. Odmítnout i tyto dvě, museli bychom žaloby podávat, ale ta promlčení lhůta by tam byla i tak ještě předlouhá od doby ukončení nevolnictví pod Záhumenským poslední mé holčiny..
      čiže pro občany pravda zase a já si s právníky poradím. Měl jsem Křeťo trpělivost dlouho, dostal si nespočet šancí se zachovat obchodně fér, ale jedeš stále ty své unfair praktiky, soudy na Západě a věřím, že i tady, ti to sečtou.

Válka jsem samozřejmě poslal do pr.dele.. Odepsal - jak myslíte.. Mně nebude nikdo v demokracii vyhrožovat!!! z těch tvých poskoků, zvláště ,když jsem v právu!! Vytáhli jste zase tuhle 10 let starou propadlou pojistku, ačkoliv víš Křetínský, že na mě Záhumenský spáchal podvod a nebyl jsem v té době schopen ji platit, tohle si zaplatí Záhumenský zkrátka..jinak půjde do exekuce on.. A nová vláda po Ficovi to po něm bude i vymáhat..

• Ceny
        zemědělských výrobců klesly oproti květnu o 1,5 %, ale ve srovnání
        s loňským rokem byly vyšší o 15,7 %. Uvedl to dnes Český statistický
        úřad.

Meziročně
        ale byly ceny zemědělských výrobců celkově vyšší o 15,7 %, tedy stejně
        jako v dubnu. Konkrétně ceny ovoce oproti předchozímu roku stouply
        o 36,3 %, olejnin o 24,6 % a obilovin o 14,7 %. Ceny vajec se zvýšily
        dokonce o 43,6 procenta.

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-ceny-zemedelskych-vyrobcu-oproti-lonsku-stouply-o-temer-16-procent-279248

tohle je pokračování k Andrejovi (majiteli Agrofertu) + o tom, že v zemědělství u nás odpradávna tahají za nitky LEVICOVÍ AGROBARONI (oligarchové + Jandejsek jako podporovatel Stačilo-KSČ! s pozůstatky totalitních JZD), kteří logicky nemusí tuhle vládu, která najela spíše na podporu menších, ekologicky hospodařících, privátních zemědělců..
        Tady daty potvrzeno to, co jsem psal už dříve v jiném vlákně a kritizoval to i nezávislý odborník kolega Havel, že tyhle nesmyslné jimi uměle vytvořené inflační tlaky chtějí hodit na tuhle vládu před volbami..

• tady jinak lže i Okamura, ten totiž rozjel net reklamu, že za tyhle současné NEOPODSTATNĚNÉ inflační tlaky na vás jako národ mohou řetězce..
          Chce tak odklonit vaši pozornost právě od těch skutečných viníků, spolusympatizantů s Východem, rusofilů, LEVICOVÝCH AGROBARONŮ, se kterými spolupracuje - to jsou ty jarmarky SPD za nesmyslné ceny, ( aby si vás koupili neeticky, než vámi začnou manipulovat v té diktatuře - viz. níže, kterou chtějí ve změně režimu nastolit spolu s hospodářským úpadkem samo ), odkud mu tihle KSČ AGROBARONI Jandejsci apod. dodávají, že je to podvod na vás, pač cenově by to takhle nešlo v rámci národního hospodářství, v makroekonomii, provozovat pro celý národ, to už vám nemusím připomínat.. Zkrátka zase něco made in tihle naši pětkaři..
          Retaily si možná taky nějaké procento přihodí, ale nejsou původcem, nakupují draho už od výrobců, LEVICOVÝCH AGROBARONŮ, podporovatelů Stačilo-KSČ! v případě Jandejska, Patrik Tkač z J&T pak má podíl v čínské CITIC + ještě snad doposud neprodal s otcem a kolegou Jakobovičem hotel těmito vlastněný přímo naproti Kremlu, taky AGROBARON u nás + další olíci...

Majerová z Trikolory pak má VELKÉ problémy ve straně stran účetnictví strany (vypadá to na zpronevěru stranických peněz), kdy se zbavuje těch, kteří na to ve straně upozorňují.. S tímhle už měl jinak problém i Okamura, najděte si v googlu - Reporteři čt ho s tím identifikovali.. Jde z toho vidět to zaměření na státní kasu do budoucna, to byste jako národ měli kritickým myšlením vytušit..

To máte zase tady:   https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-ucty-nikdo-nevidel-trikolorou-hybe-spor-o-stranickem-hospodareni-272516

To, že LEVICOVÍ AGROBARONI + tahle verbež rusofilů SPD (Okamura financován v minulosti Kremlem, nikdy to nevyvrátil) + TRIKOLORA jsou zaměřeni na Východ a nejenže to nejsou žádní vlastenci, ale jsou to navíc rusofilové, proto mají v programu vystoupení z NATO, které žádnou suverenitu naší země neodebírá, ale už by sem mohli právě ty sovětské tanky, jako v tom 68 a nebyli jsme tímhle obranným paktem chráněni.
          Proto taky s tím Vidlákem a soudružkou Konečnou ze Stačilo-KSČ! chtějí měnit režim (upozorňuji vás na tohle 2-3 roky, že se tohle tady formuje), jak vám aspoň férově sdělili už takhle před volbami, podobně nyní  vystoupil ostatně i jejich levicový rusofilní spojenec Fico od zase slovenských pětkařů. Na jaký by jej Majerová chtěla měnit, jako údajná konzervativní, pravicová politička?? Diktaturu. Chtějí ovládat vaše životy zkrátka, jako se to děje na tom Východě v čajně a právě tom Sovětském svazu, jak můžete vidět i s tamní životní úrovní venkova např., která je KATASTROFÁLNÍ, jak v čajně, tak i v tom sojuzu, oproti životní úrovni obyvatel na venkově u nás.

Nyní chtěla věšet současnou vládu (za co stran vládnutí, to netuší nikdo, pač tahle vláda nezadlužuje zemi jako ty předchozí, naopak je i Bruselem chválena za zodpovědnost a finanční stabilitu) - ODS ji totiž vyloučila ze strany v  minulosti, stejně jako např. korupčníka Peltu (jablonecká buňka - ODS se s takovými nemaže, kolega Blažek musel nyní pozastavit členství ve straně, odejít z funkce ministra spravedlnosti i přes reformu justice, kterou zpracoval a byl za ni zvolen Právníkem roku např.)...
          Tresty pověšením se jinak užívají v Iránu, čajně, čiže ta inspirace Majerovou provází i tady v těchto příspěvcích na soc. sítích.. že je to eticky mimo, to už musíte posoudit sami, jestli se takhle může vyjadřovat předsedkyni partaje, která usiluje o vstup do parlamentní DEMOKRACIE.. Ale těmto jde o tu změnu režimu na diktaturu, jak sdělili, tak asi může..

Potvrzení jejího zaměření na Východ tady - JAKO ÚDAJNĚ PRAVICOVÉ, KONZERVATIVNÍ POLITIČKY, na Východě přitom samý soudruh, i se tak soudruzi oslovují v korespondenci - nedávný úvod dopisu Kima z KLDR soudruhu Putinovi.. Navíc jsou to bývalí soudruzi z KGB..
          Ale oni to mají ti naši pětkaři v hlavě popletené - Vidlák z Nemanic zase hlásá, že by v životě nekandidoval za KSČ, ale teda jak se jeho program a program KSČ protínají, to už nezmiňuje, pokud má takový odpor vůči téhle totalitní, nyní už brzy zákonem navíc zakázané, straně u nás..
          Lačni po korytech, každého musí napadnout (výše důkaz u vyvádění peněz ze stranického účta Okamurou a Majerovou), proto v tom ideově mají takových chaos..

https://manipulatori.cz/majerova-opet-siri-ruskou-propagandu-zamlcuje-ruske-bombardovani/

• Aby nekupoval auta a stavební parcely, ale investoval do sebe a svého týmu.

Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/radek-stepanek-maxim-mrva-tenis-prostejov-challenger-unicredit-czech-open.A250608_154718_tenis_hava?zdroj=cxrecs#cxrecs_s

aniž bych tady chtěl rozporovat tenisové věci, to je obor Radka, tak za ekonomiku, a hlavně pak dneška, kdy se ceny pronájmu a splátek hypoték sjednotily 1:1 - stavební parcelu si určitě Maxi hned kup, klidně i s půdou, pokud ji ještě tedy seženeš (porostou i ceny půdy) a něco na ni postav, zvláště pokud si na ni tedy tenisem vyděláš.. Počítám, že ceny nemovitostí se u nás jen tak nehnou směrem dolů, díky rostoucí poptávce a nízké nabídce i v příštích pár letech, čiže z toho tenisu, kde se navíc můžeš kdykoliv zranit a skončit, budeš alespoň mít nějaký KAPITÁL do života tzv. po tenise, který navíc můžeš dále zhodnotit při jeho případném prodeji (nemovitost zhodnotíš mezi 10-15% téměř vždy, hlavně pokud jde o novostavbu, ceny půdy porostou tím, i jak ji volné ubývá v Česku, jak jsem psal), nebo popř. jeho zástavě v rámci nové hypotéky u 2.nemovitosti u banky za už mnohem lepších podmínek, než kdybys ničím neručil a takhle dále můžeš zhodnocovat.. :)
    Dát vše z prize money jen do trenérů a fyzio apod., to si mohl dovolit na začátku kariéry tvrdím jen někdo jako CARLOS ALCARAZ, u kterého jsem už v 15ti viděl, že bude global star, proto jsem to i psal.. Za 35 let, co sleduju světový a náš tenis.....
    Jinak to jde predikovat málokdy takhle dopředu, to víte jako tenisté sami, navíc i Carlitos čelil riziku zranění a konce kariéry..Ale zároveň víte, že už dnes by mohl skončit, protože je už za tak krátkou dobu trvale zajištěný a nejmladším tenisovým miliardářem (v souběhu i marketingových smluv) v historii tenisu.. Má ale extrémní talent, ty musíš Maxi asi více myslet na to, co bude právě po té kariéře, proto ti píšu ten ekonomický oposit názoru Radka výše..
    U nákupu aut jako spotřebního zboží ale souhlasím. Na ty se vykašli, ztrácí trvale hodnotu už v okamžiku nákupu. JInými slovy, už nikdy, byť nové auto, neprodáš za jeho pořizovací cenu, byť bys tak chtěl učinit obratem hned, jakmile vyjedeš ze salonu po jeho čerstvé koupi.. :) čiže proděláváš na téhle akvizici každopádně..

• Ekonomika je na tom ve skutečnosti hůř, než tvrdí oficiální čísla, protože režim údaje o výši HDP a další ukazatele falšuje.

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-jejich-slabinou-jsou-ted-tanky-rika-znalec-ruska-a-zkuseny-vojak-278674

tohle je informace pro novináře u nás, kteří neustále replikují ekonomická data z Kremlu. NEJSOU REÁLNÁ, režim je zkresluje.. Inflace 9% tedy určitě ne, když vidíte, že tam brambory letí přes 100% nahoru, máslo bylo na tom podobně nedávno - přitom víte, že tohle je spotřební koš se základními potravinami. Už jsem to psal několikrát, že tomu tak je, přesto jsem to teď zase někde od čs. novináře ze seznamzprav nebo novinek četl publikovat, tato data Kremlu.
      Ekonomika Sovětského svazu je před zhroucením zkrátka. vůbec by už nemohli válku vést, nebýt dodávek zbraní z KLDR případně Iránu, protože jim chybí výrobní prostředky, jsou ve stagflaci zkrátka. Popř. bez náhradních dílů z čajny..
      Momentálně se jim hroutí i železniční doprava, kde podobně jako u dodávek  dílů pro letecký průmysl (západní letecké společnosti je pro Boeingy, Airbusy odmítají dodávat samo), nemají díly pro opravu lokomotiv. A sovětská válečná logistika je přímo ZÁVISLÁ právě na ženijní dopravě po železnici..
      problém  je tedy ten, že Sověti jsou závislí na železniční dopravě - jak public, tak ekonomicky, protože po řekách mohou dopravovat jen ze severu na jih, ale ze Západu (k Moskvě) na Dálný Východ, nebo v případě války opačným směrem, mohou díky právě mizerné infrastruktuře (ještě snad horší než v čajně na venkově) v podobě dálniční sítě, která je v šíleném stavu, přepravovat osoby a náklad jen právě po té železnici, která nyní kolabuje.
      čiže nepřetiskovat ideologické nesmysly.. tohle jsou ověřená fakta ze zahraničních medií

• V tom smyslu údajně měli i dlouhodobě ovlivňovat Daniela Křetínského, od roku 2004 šéfa a v zásadě i majitele pražské Sparty.

Ve fotbalovém prostředí mnozí slyšeli jiné Křetínského zdůvodnění. Nepovažoval Ivana Haška za dostatečně moderního trenéra.

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-nosici-vody-prislo-potvrzeni-z-chorvatska-hasek-je-bohuzel-opravdu-trener-z-praveku-278784#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.web.nexttoart

tak na tohle se pánové Křeti zeptám, pač mám pocit, že ho Křeťa taky odborně nebere a nikdo ve Spartě za kvalitního trenéra + nemusí komouše (zpochybňuje prý i jeho titul JUDr z dob komunistů, stejně jako já a v podstatě všichni historici a archiváři zločinů komunistického režimu), do toho i rusofily. 
        Ty dva tituly, které Hašan udělal, to bylo se suprovou generací přeci, jakou Sparta od té doby už do této doby neměla..U takových hráčů, v rámci naší v té době slabé ligy, kdy tituly vyhrávala jen Sparta nebo Slavie, by to zvládl i každý z vás, tvrdím..

Dále.. Hašek je z ideologie výchovy k marxismu (otec opravdu elitní komunista jako bývalý normalizační soudce, prokurátoři a soudci byli těmi nejhoršími v národě, pač pracovali na objednávku režimu, odsuzovali nezákonně často nevinné, kteří byli komunistickému režimu nepohodlní, popř. na ně vyžadovali ony falešné psychiatrické posudky a la Cimický, který je těmto na zakázku produkoval, aby se mohli disidentů zbavit.... ti, kteří neutekli za hranici, byli dávkovaní antidepresivy a jinými dryáky v psychiatrických léčebnách, takhle jim tzv. vymývali soudruzi mozky.. řekne vám to každý historik..)  naučen závisti, čiže z něj nedělejte hlavně spasitele čs. fotbalu, který odstranil Vacka, zkrátka mu ten profit zase záviděl jako mně Holly. Vůbec doposud netuším, proč mě začal hanit, vůbec ho neznám a ani poznat nechci..
        Komunisté jsou jinak takhle vychovávaní k destrukci, proto ta strana nikdy neprodukovala státotvorné politiky, ale jen REVOLUCIONÁŘE.. zeptejte se politologů...
        Dále k té Sazce.. Tu v té době ovládal jistý Hušák, kterého všichni dobře známe právě ze skandálů Sazky, v roce 2011 v ní zrovna končil. Tak se začněte zajímat, jako investigativci, proč Váňa tu zakázku přesměroval zrovna na tu Sazku tehdy dominantně ovládanou tunelářem Hušákem spíše, než že by chtěl být užitečným čs. fotbalu už tehdy. K tomu připojte nyní Fouskem STÁLE NEVYSVĚTLENÝCH 5mio navíc v rozpočtu repre, ačkoliv Haška ani Veselého určitě nelze považovat za lepší trenéry než byli kolegové Šilhavý s Chytrým (to ostatně všichni vidíme - pod Šilhavým jsme s podstatně navíc lepším Chorvatskem s jeho oporami na vrcholu před 4 roky remizovali 1-1, včera nás porazili už dědouškové, jak je chorvatský tisk sám nazývá + navíc měl Hašek k dispozici podstatnou část hráčů co i tehdy šilhavý + pokud nové, tak zase hrající ve výborných klubech, ve výborném věku, navíc naše ligové týmy produkují v Evropě atraktivní fotbal, hrají jej právě hráči, které má Hašek v repre, ale holt pod lepšími trenéry Koubkem, Trpišovským a nyní už zase Priskem), aby se jim navyšovaly peníze o takovou šílenou sumu
        , a v kupě vám to dá tu skutečnou osobnost tohoto pána..
        Navíc se zdá, že ta suma se takhle mohla účelově vyvést z rozpočtu svazu a následně se dělila zase, jak ve fotbalových kruzích z nejrůznějších kauz z minulosti známe, někde na pumpě.. Každopádně by o tom musel vědět zase ten Hašek, pač s tím rozpočtem repre pracuje a těch 5mio na něco jít muselo..
        Pak angažmá v Arábii, kde jde taky hlavně o peníze a máte to životní zaměření Váni kompletní ve spojení s tou celoživotní závistí všem okolo sebe kariérně a finančně výše, což u komunisty nepřekvapí (ze závisti mezi lidmi vychází ideologie marxismu, komunistické kádry si pak rozdělovaly funkce odnepaměti, aniž by teda záleželo na kompetencích jednotlivých)..
        Není to tedy ani v jeho případě o nějaké produkci moderny jako spíše o tom totalitním bažení po korýtku, tady navíc dobře honorovaném. Komunisté nikdy neměli soudnost, proto ji nemá ani Hašan a nadále, i po téhle zoufalé už rok a půl trvající produkci, nesložil s Veselým svou funkci a taky to nikdy neudělá.
        Jako předseda svazu to udělal, pač měl už tuším lukrativní angažmá a chtěl vypadat jako ten deus ex machina... V kontextu s těmi 5 mio a jeho současností vám to musí tu jeho P.R. minulost jen dokreslovat.
        V Lize národů jsme pak měli vše soupeře, kteří jsou v žebříčku pod námi. Kdykoliv jsme narazili na někoho na naší úrovni nebo lepší, tak jsme pod Haškem vyhořeli.. Jaký to zase rozdíl oproti angažmá předchozích trenérů Šilhavého s Chytrým, kterým se ale vyčítala nějaká remíza v Moldavii, což se statisticky vždy stane i nej týmům světa, že nemají občas den. Přitom Fousek a spol, i vy někteří novináři, jste absolutně nereflektovali, že jsme pod těmito dvěma pány poráželi Anglii, remizovali se Španělskem, Belgií (těch suprových týmů jsme zdolali vícero + hráli hlavně atraktivní fotbal), to tvrdím se pod Haškem a Veselým nikdy nezadaří.
        Byť motyka občas vystřelí všude, ta statistická chyba funguje i degresivním směrem totiž..

• čiže abyste nepřišli pak po té zpětné investigativní práci okolo Hušáka a Sazky na to, že vás Váňa jako novináře zase převezl (pač si vybral zrovna nejkontroverznější osobu té doby, Hušák navíc končil ve funkci přesně v roce, kdy to položil i Váňa na svazu), nabalil si prkenici na tomhle přesměrování marketingových práv čs. fotbalu z bláta do louže a pak vítězoslavně položil tu funkci předsedy svazu, ve které stejně  zase nic nevykonal (ale zase sklidil slávu, což jsme tady tedy zírali už tehdy, !!! ale nikdy neřeším někoho, kdo neřeší mě, aniž bych ho znal a on znal mě !!!, nás tady tenhle váš text opravdu překvapil, pač Váňa tady má historicky marketing, že člověk zírá a netuší proč právě, pač charakter tomu tedy neodpovídá - dodnes neodsoudil jako veřejná osoba, na kterou jde nesmírně vidět, třeba tu okupaci Sovětů, vůbec se k tomu ideologicky raději nevyjadřuje jako komunista) a odešel za tím lukrativním arabským angažmá, kde trénoval stejně jen taxikáře a pumpaře v amatérském fotbale, následně přijde repre u nás, což je manažersky nejen nepochopitelné od Fouska, ale hovoří to o tom molochu soudruha Tvrdíka a spol, který vytváří v čs. fotbale poslední roky po vzoru jeho angažmá v politice aka Zemáku..
          Ale je to taky teda snad jediný bezvýznamný trenér s trenérským životopisem, jaký má, který se PODRUHÉ dokázal vrátit do funkce repre trenéra, která je pro každého kouče přitom trenérským vrcholem kariéry, ke kterému by se měl propracovat přes nějaké RELEVANTNÍ předchozí úspěchy tedy..
          Tohle se nepodařilo snad ani Uhrinovi s Brucknerem.. Možná by ještě mohli, kdyby na to přišlo, pokud máme takovou nouzi o trenéry podle Fouska s Tvrdíkem..
          A teď čistě analytická část - takový trenér Koubek tím trenérem repre třeba nikdy nebyl, pouze asistentem u repre, ač by si to zasloužil, nejen pro čs. fotbal odvedl podstatně více, Jindra tím místem nepochopitelně pohrdl, čiže tohle přeskočíme a pak jsou tady takoví jako Marcel Lička, na které v úvahách o tomhle místě nebylo vůbec pomyšleno, ačkoliv mají kariérně úspěchů na 3 kariéry Haška i Veselého už nyní v jejich mladém věku. Navíc na Východě, kde se v takovém Bělorusku nebo Sovětském svazu trénuje podstatně hůře (korupce v tamním fotbale, která komoušské režimy provází), přesto tam dokázal uspět i s provinčními týmy a získal tam dokonce ocenění trenér roku, což pro cizince není v téhle neobyzantské společnosti východních mystiků vůbec jednoduché..

Místo asistenta pro kamaráda Váni Veselého je pak taky diskutabilním, pač tady máme ty Jílky, Svědíky, Janotky, možná i Tondy Baráky st. (vychoval neskutečně talentů, reprezentantů pro čs. fotbal v Příbrami, hráči ho respektují, prošli mu rukama od dětských let, Hašek, pokud vím, jako to u kariérních skokanů bývá, neprošel ani angažmá u mládežnických repre, což je taky hodně zvláštní) nebo future powers Radky Kováče, Trousily, Kozly, Hyské, kteří jsou úspěchy podstatně dále než Veselý, kterému se povedla jedna sezona v Bohemce, kdy motyka vystřelila a soupeři byli v krizi (Baník budoval současný tým, jablonec v háji, Sparta taky, byla tu sezonu krize vícera týmů, od té doby si s Bohemkou neškrtl v té šestce, naopak s ní lavíruje na pomezí sestupové zony a středové skupiny, přestože má kádr o 4-5 příček určitě výše a měl by bojovat s tou Olomoucí, Hradcem, Libercem určitě), pak navíc přišla pohárová Evropa a tam naprosté fiasko, kdy proti provinčnímu Bodo dostal málem 15 branek.
          Přitom má v Bohemce od majitelů takové možnosti, jaké tam nedostal žádný trenér před ním a Bohemka, tvrdím, disponuje poslední roky nej kádrem od dob Panenky.
          Celé je to o tom komoušském molochu s já na brachu, brácha na mě, který čs. fotbal současnosti bohužel provází..Proto se do něj taky nechce seriozním sponzorům a generálního máme taky deviantní Penny (jedničku v seznamu pokutování od ČOI pro opakované klamání spotřebitele, což tedy k Veselému a Haškovi sedí, pač první prohlásil, že Češi umí jen cinkat klíčemi, druhý syn elitního komunisty a sám komunista, těžící z výhod - titul JUDr neoprávněně získaný a Penny holí přes klamavé ceny jako discont ty nejzranitelnější v čs. národě - nízkopříjmové, kteří sem chodí nakupovat v domnění, že nakupují nejlevněji na trhu..), což marketingově pod současný svaz zapadá..

• čiže abyste z ikony boje proti korupci ve fotbale tehdy neměli dnes po té investigativní práci zase dalšího pokrytce a korupčníka, což by u komunisty teda nepřekvapilo, za totality korupce kvetla, to víme všichni, a to hodnotové zaměření komoušů všichni známe, vychází to taky z té jejich ideologie - potírat hlavně intelektuály a vzdělané, pač jsou budovatelským ohrožením.
            Je opravdu zajímavý totiž ten souběh myšlenek Haška a nuceně teda i Hušáka, kdy Hašek tehdy NAJEDNOU na svazu skončil a všichni zírali a divili se, proč tak náhle, když přes 2 roky budoval teda to protikorupční prostředí, jestli to spíše nebylo navázáno na to, že už nemohl těžit z toho spojení s tunelářem Hušákem, z toho dealu, který mezi sebou tehdy upekli.. Pač Hušáka pak čekala pětiletka soudů..
            No a pokud byste téhle celkem ale logické tezi nevěřili, tak vám kamarádi přišli na tu nejjednodušší, tak jako definujeme v základu myšlení komunisty tedy.. šlo zkrátka v případě Haška, a tak by to asi i vysvětloval, o ten NOMEN OMEN, zkrátka se mu spojila ta marxisticko-leninská rádobybudovatelská výchova konfliktu ve společnosti z domova se jménem generalisima Gustáva Husáka... Husák-Hušák to už zní stejně..
            Mařenka ze SOCDEM z té výchovy z domova třeba žije dodnes.. pro ni je, jak sdělila, Gustáv Husák prvním řešitelem bytové krize u nás se začátkem výstavby sídlišť v tom 78.roce. Jak tenhle komoušský chosrasčot vypadal, to jste pak mohli vidět klasicky v těch kultovních svěrákovsko-menzelovských filmech typu Vesničko má středisková, kdy Otík Rákosník jde panoramatem takovéhoto komoušského sídlištního chosrasčotu, všude okolo haldy hlíny, kaluže, které dělnická třída po ránu cestou do práce přeskakuje, v práci pak všichni viděli podle bot a zastříkaných kabátů a kalhot, kdo kde bydlí..
            Dnes naproti tomu víte, že se do nového stěhujete už s developerem opravené infrastruktury okolo vašeho bydlení..
            Tak jen ať se vám ty staré časy, ve kterých excelovali tihle analyticky vyloženě vybavení Haškové a jejich rodiny tak, jak nám Váňa exceluje dnes u repre a s dealováním s tunelářem Hušákem exceloval i v pozici toho tzv. protikorupčního předsedy svazu, nevrátí po příštích volbách v podobě toho Okamury, soudružky Konečné nebo Turka, což jsou tedy taky lumeni a nedouci (pětkaři a všichni teda se zaměřením na ten komunistický, autokratický Východ - Sovětský svaz a čajnu, případně Irán, koukněte se, jak se tam lidem žije). Ti to taky myslí dobře, jak hlásají, což tihle milovníci totality a diktatury dělali vždy, když ptáčky lapali..
            Jak se chová v kabině Bohemky Veselý to taky pak ilustruje to, k jaké ideologii tenhle taky lumen tíhne..

• A k závěru vašeho textu a vašemu konstatování, že je Hašan trenérem z
          Pravěku a generalita čs. fotbalu by si to měla uvědomit co nejdříve jen
          tolik ,že tu generalitu čs. fotbalu tvoří předseda, který podporuje
          korupci v čs. fotbale ve svých vyjádřeních v médiích (čiže žádná
          změna,jak jsem už psal), sám byl dosazen na základě molochu Ady Šádka a
          soudruha Tvrdíka z nedávné valné hromady, místopředsedou byl rovněž
          molochem výše jako statista pro oba pány výše zvolen pokrytec,
          charakterový dezolát Pešír (jeho výstup s rudým obličejem ve studiu čt proti bývalým kolegům Šilhavému s Chytrým je legendárním ve fotbalových kruzích dodnes a dost lidem ukázal svůj charakter..), který má z fotbalových kruhů doneseno
          utkvělé představy o své genialitě jako narcis, ačkoliv na papíře je to
          vyučený kuchař a manažerské schopnosti tedy nulové (ty by tady k tomu
          vyhodnocení současnosti u repre právě potřeboval), nijak je navíc
          nezdokonaluje, ve fotbale navíc nic nedokázal ani jako hráč, natož
          funkcionář, oba evidentní kariéristé zaměření na sbírání funkcí
          (předseda svazu byl z hokejisty např. hned generálním ředitelem a genius
          to tedy určitě není, jak ukazuje právě jeho manažerské angažmá právě ve
          fotbale-Slavie, Bolka a kdo ví, co by nám řekl kolega Zábranský k těm 2 titulům
          Komety, jak moc se na nich podílel on řízením ze zákulisí, jak Libora
          pozoruju temperamentem, jeho manažerskými schopnostmi a jak moc právě současný předseda fotbalového
          svazu tehdy navíc čerstvě po vyhození ze Slavie a na úplném počátku kariéry..) a hlavně loutky Ady a soudruha Tvrdíka...
          čiže s tímhle přáním musíte do Plzně a na Slavii, nikoliv na Strahov. Ale počítejte teda s tím, že se tam před vámi Jarda zase chytne "manažersky" za hlavu a začne si sypat popel na hlavu, že já jsem toho Hašana prosazoval, stejně jako to nyní nedávno udělal v případě kolegy Fouska..
          Ale hlavně, že nyní byl zase asertivním v rámci volby nového předsedy, temperamentem a charakterem toho Fouska připomínajícího a hlavně úplně nepochopitelně místopředsedy, kdy charakterový dezolát Pešír, absolutně bez zkušeností z řízení svazu, tzv. porazil zkušeného a charakterově vybaveného Rudu Řepku..
          Pak se jak soudruh Tvrdík, tak Pešír uvedli hned nezapomenutelnými citáty, které ukazují, jak to s čs. fotbalem oba myslí...
          Jarda prohlásil, že se v žádném případě nemůže měnit komise sudích (které Slavie vůbec nekorumpovala samo v cestě za titulem v důležitých momentech sezony, nikdo jsme si ničeho nevšimli)... :) a Pešír zahrál na svou strunu 24hod. narcise i ve spánku, kdy prohlásil, ŽE JE PŘIPRAVEN POMOCI ČS. REPRE, jako by nám sděloval, že ty úspěchy Šilhavého s Chytrým jdou za ním, za pokryteckým chudákem, který objednával ale jen fakticky přitom hotely pro soustředění.. :)
          A včera jsme teda viděli asi jeho první solo manažerský zářez u repre... teda už bez těch Šilhavého s Chytrým..

• kdyby tě Pešíre zase braly mrákoty z textu výše, tak prosím tě hlavně nedělej narcisticky zase tiskovky a neobtěžuj se svou poruchou osobnosti novináře, ale obrať se rovnou na psychiatra...
            Ten ti řekne, že do Diagnostického a statistického manuálu psychiatrických oněmocnění byla nedávno zanesena jistá GELOTOFOBIE, což je teda chorobný strach narcise ze znemožnění sebe sama ve veřejném prostoru..

• a ještě teda k té poznámce z článku, že za Váňovo dlouhodobé neangažování se na lavičce českých prvoligových klubů (do druhé ligy by nešel přirozeně, už je dál... :)   pod úroveň) i v současnosti může Košťál s Vackem a jinak distingovaný a inteligentní Pavel Paska, náš stále historicky nejúspěšnější fotbalový agent, zase jen tolik..
              Zase tyhle pány v našem současném fotbale nepřeceňujte vlivem... Košťál vlastní hotel někde v rakouských Alpách, kde i žije a na čs. fotbal prý už ani nejezdí, Vacek je kdo ví kde a pro Pavla Pasku je tohle zákulisní jednání, troufnu si říci, jak pracuji s lidmi 20 let a dokážu je odhadnout i s jejich motivacemi, pod jeho úroveň. Navíc v jeho věku, s jeho životní moudrostí, kterou prokazuje snad v každém rozhovoru s vámi novináři. Tohle byla zbytečná podpásovka..
              Spíše bych nepodceňoval manažery čs. klubů v jejich pohledu na Hašanovy trenérské skills, navíc i on sám se vyjádřil tuším tak, že pro něho v Česku existuje jen jediné angažmá pro jeho trenérskou úroveň, a to je Sparta.
              Zase mi došlo spousty sms zpráv z fotbalového prostředí, tak ještě na doplnění..

• Přepálené ceny nemovitostí dusí českou ekonomiku..
    Přestože většina evropských zemí
    vykazuje hodnoty blízké dlouhodobým průměrům, Česká republika a Polsko
    zůstávají extrémy: první s výraznou nedostupností bydlení a druhé jako
    atraktivní lokalita pro investory díky relativně nízkým cenám ve vztahu
    k nájmům,“ píší autoři Luboš Komárek a Petr Polák.

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-cash-only-prepalene-ceny-nemovitosti-dusi-ceskou-ekonomiku-278601

nemovitost nebude nikdy spotřebním zbožím, pač na ni vyděláte tak či tak mezi 10-15% v jakékoliv době prakticky, což se o spotřebním zboží (jakémkoliv i zářícím novotou) říci nedá - to tu hodnotu ztrácí už v momentě jeho nákupu přeci..tohle nebyl od jinak šikovného ekonomického redaktora dobrý příklad..
    Polsko pak taky není úplně vzorem - třeba trh s byty v hlavním městě Varšavě eviduje spousty sice vystavěných menších bytů, ale s předraženou pořizovací cenou, což ten trh s byty nijak nesaturuje...
    Souhlasím ale s tím, a znovu odkazuji na mou reakci na rozhovor s Pirátem Kubou Michálkem, že u nás jsou problémem povolovací procesy - milujeme byrokracii, proto poptávka stabilně převyšuje nabídku, a to u nás žene tu pořizovací cenu bytu vysoko..

• Myslím, že Evropa je vynikající v tom
      vymyslet produkt či službu a poměrně rychle je dostat z primárního nebo
      aplikovaného výzkumu do nějakého pilotního programu za pomoci různých
      grantů či dotací. Ale pak je to absolutní selhání.

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-firmy-uplna-kravina-sef-draslovky-si-nemysli-ze-evropu-dostanou-z-krize-inovace-278446

a ještě jeden článek od tohoto šikovného ekonomického redaktora, když už jsme u toho, na který jsem nechtěl původně reagovat, pač už jsem to taky sám psal, že EU chybí (a už se na tom snad pracuje) jednotný kapitálový trh, proto se taky evropské start-upy přesouvají často za kapitálem do USA. A o konkurenceschopnosti EU pak můžeme jen povídat, včetně finálního přesunu té přidané hodnoty akvizice mimo hranice EU k americkým kapitálovým fondům coby investorům těchto. čiže ty počáteční vstupní investice EU jdou tady ve finále za Oceán..
      Tady to navíc pan kolega taky zmiňuje, tak jen ,že s tím naprosto souhlasím, stejně jako s tím soubojem o dotace v útlumu těžby uhlí u nás směrem k paroplynovkám třeba. O ceně energií, kterou ovlivňují pro průmysl emisní povolenky nemluvě.. Nyní se k tomu přidají emisní povolenky pro domácnosti, zdraží prakticky vše fosilně produkované - benzinky - tam snad až o 3Kč na litr pohonných hmot,  dále, kdo by vykupoval uhlí, když jeho cena jenom poroste..
      Co může být ale problém do budoucna při tvorbě tohoto trhu, a nad tím se nikdo nezamýšlí, nebo jsem o tom tedy ještě nečetl nikoho z Bruselu nahlas uvažovat, je jeho financování, protože tohle můžete financovat z penzijních produktů,popř. produktů životního pojištění, ale tím, jak se evropské státy + EU jako taková zadlužuje  v důsledku obranných investic (Německo jde i přes tu 60% dluhovou brzdu vůči vlastnímu HDP v tomto..) pak může být problém s financováním obsluhy tohoto státního dluhu jednotlivých národních rozpočtů a EU jako takové..
      EU ten kapitálový trh nyní startuje zkrátka v té pro sebe nejhorší možné investiční době, kdy toho mají Brusel i národní rozpočty členských států ufinancovat neurekom..

• Mladá Ukrajinka v SPD: Je mi nepříjemné, kam dospělo rozdělování společnosti

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-mlada-ukrajinka-v-spd-je-mi-neprijemne-kam-dospelo-rozdelovani-spolecnosti-278002#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.web.nexttoart

toto je děcka celkem vtipné, pač slečna si stěžuje asi na antisemitismus v naší společnosti, ale tak nějak největší výhrady vůči Ukrajincům má její nadřízený, Tomio Okamura.. mají to snad i v programu - ukončení podpory její rodné vlasti, proto je absurdní, že za ně slečna vůbec hodlá kandidovat. Mohla si vybrat jakoukoliv jinou stranu u nás (vyjma teda Stačilo-KSČ! - za chvíli už budete mít problém psát KSČ kdekoliv, tahle slušná, seriozní a pracovitá vláda ji dostala konečně do trestního zákoníku, už ji tady budeme mít za chvíli zakázánu jako na Slovensku..) a dopadla by nacionalisticky lépe.. Nedává to smysl..
        A tak je to podobně absurdní, jako když soudruzi z Kremlu tvrdí o nás tady na Západě, že jsme fašisti, ale ten korporátní fašismus v rámci té sovětské plutokracie, jako státního zřízení současnosti, produkují nejvíce oni :), krom teda toho, že se soudruh Putin inspiroval zřejmě právě v Hitlerovi v rámci té chuti po rychlém obsazení Ukrajiny, Hitler měl v rámci 1. světové přeci stejný záměr s Francií, tam mělo jít taky o bleskovou válku, když napadl ji a pak i Sověty právě.
        A taky to vyústilo ve zklamání a tu poziční válku nakonec..
        Ale reminiscence i v tomhle případě s nacistickým Německem určitě na straně Kremlu..

ještě k myšlenkám té slečny, které jeví znaky ambivalence - opěvuje solidaritu téhle naší společnosti, kterou razí i vláda, jež reprezentuje tu většinu ve společnosti, která stojí za Ukrajinou v rámci její podpory, ale podle slečny tím vláda rozděluje společnost..
        To nedává smysl ani tedy v té její úvaze, že solidarita je správnou skill.. Společnost snad rozděluje především ten, kdo štve tu menšinu proti většině, odhlédnuto teda od utilitárního rozměru.. :)
        Děcka, běžte k volbám, nebo se budete sakramentsky divit, kdo v té sněmovně sedí za vaše daně, jako se diví nyní ostatně i Slováci s jejich pětkaři každý den v éteru slovenských TV..

• Dukla představila první letní posilu. Černák podepsal víceletou smlouvu

zdroj:https://infotbal.cz/dukla-predstavila-prvni-letni-posilu-cernak-podepsal-viceletou-smlouvu/

tenhle nevím, jestli neměl skončit v Baníku, jak jsem psal..Jestli je zdravý, tak budeme litovat, pač je to opravdu kvalitní hráč na pravou stranu, kterou máme navíc v Baníku asi jako nejslabší post.. navíc byl určitě v cenové relaci, v jaké Baník kupuje hráče, pač nyní dlouho nehrál. Ale fotbal určitě nezapomněl, dobrý deal Dukly, tenhle kluk jim vyřeší nadstandardně pravou stranu, bude-li zdráv, což mu přeji...

zdroj: https://infotbal.cz/cernak-oznamil-jablonci-ze-neprodlouzi-smlouvu-a-odchazi-za-jinou-vyzvou/

navíc má rozum, nepodepsal to tam Peltonenovi, což jsem psal, že by neměl nedávno a raději přestoupit. Ale je fakt, že byl zřejmě dlouho zraněný, takhle to tvrdil aspoň Gablonz..

• Sto miliard na AI gigafactory. Česko se uchází o unijní podporu a peníze..„Žádost na Evropskou komisi podáme do 20. června,“ říká ministr Lukáš Vlček.

Ministerstvo už vybralo lokalitu
      s dostatečným přísunem elektrické energie, protože provoz
      superpočítačového centra je v tomto ohledu velmi náročný. Zároveň jedná
      s potenciálním soukromým spoluinvestorem.

zdroj:  https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-sto-miliard-na-ai-gigafactory-cesko-se-uchazi-o-unijni-podporu-a-penize-278595

tohle bude, hádám, odpověď vlády Miloši Čermákovi.. Proto se asi kolega Kupka neozval, pracuji na tom požadavku solo cestou.. :)
      Včetně zajištění soukromého investora + místa s dostatečným energetickým přísunem, jak jsem navrhoval, pač Milošovi chyběl zdroj financování.. Pokud na to nedosáhneme, pak bychom měli zkusit tu cestu zemí V4 s podporou Bruselu a postavit to někde na hranicích s Polskem, Slovenskem a Českem tady u nás.
      Tahle pracovitá vláda jinak myslí i na AI koordinátory pro školy - konec článku, nejen pro Miloše.. Už na to uvolňují peníze, čiže se v tom segmentu koná..

• Zároveň
    Tesla připravuje technologickou ofenzivu — už 12. června má v texaském
    Austinu spustit pilotní provoz plně autonomních vozidel, tzv. robotaxi.
    Tato iniciativa má nejen přilákat pozornost zpět k technologické
    výjimečnosti značky, ale také přinést nové zdroje příjmů.

Finanční
    trhy návrat Muska uvítaly. Akcie Tesly od dubnového minima kolem
    220 dolarů výrazně posílily až na současných 346 dolarů, což představuje
    nárůst o více než 50 procent.

Ives zároveň zvýšil cílovou cenu akcií
    na 500 dolarů, a to zejména díky očekávanému spuštění služby plně
    autonomních taxi.
    Tento krok označuje za začátek „zlatého věku
    robotaxi“, který by podle něj mohl do konce příštího roku zdvojnásobit
    tržní hodnotu Tesly na dva biliony dolarů.

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-firmy-konecne-akcionari-tesly-vitaji-muskuv-odchod-z-vlady-278137

nakoupili jste si v určitou dobu výrazně podhodnocené akcie Tesly před pár měsíci, když byly těsně nad 200 dolary, jak jsem vám psal?? Už nyní byste zhodnotili jako u zlata - 50% profitu (nakupovali-li jste už zlato minulý rok).. A do konce roku byste mohli zhodnotit jednou tolik, tzn. 100%... Důvod tohoto "náhlého" růstu jsem vám psal, tady vám ho zmiňuje i Lukáš.
    Další medvědí trh.. :)

• Time to drop the really big bomb:@realDonaldTrump is in the Epstein files. That is the real reason they have not been made public.Have a nice day, DJT!

— Elon Musk (@elonmusk) June 5, 2025

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-musk-se-chytl-s-trumpem-a-akcie-tesly-vyrazne-oslabuji-278534

tak to vypadá, že s tou investici do Tesly budeme muset všichni ještě chvíli počkat, než si to oba pánové vyřídí.. :)

• jména těch, kteří vám s touhle novou medvědí investicí pomohou, jsou stále stejná.. David Marek (Deloitte), Michal Semotan (J&T investment), Vít Hradil (Investika), Tomáš Pfeiler (Cyrrus), popř. kolega Bláha (Patria Finance při ČSOB)..
      Pokud se neorientujete, neváhejte tyto oslovit, protože vám pomohou i včas případně prodat, objeví-li se nějaké negativní vlivy okolo této investice.
      Jinak ale čekám amplitudní růst i u Tesly, tzn. ti, kteří jste ještě neinvestovali, stále vám tam leží profit min. 50%, podle investorky Woodové dokonce ještě mnohonásobně výše, já ten strop neznám, ale peníze na Tesle podržíme.

STejně tak se vám vyplatí držet nějaké peníze setrvale i na tom zlatě v těchto časech
      , byť nyní spadlo o cca 7% (protože trhy zaznamenaly oživení - pokud vám ale neroste zlato, poroste vám pravděpodobně Tesla, popř. investice do obranného průmyslu v Německu, investoři totiž přesouvají peníze z konzervativních investic do těch venture, nebo klasických korporátních akciových, jejich nálada se mění, jako se mění ta Dona zkrátka :)  ), ale kdo sleduje vývoj na trzích, ten ví, že zlato roste kontinuálně a nikdy na něm prakticky nemůžete prodělat, protože je první konzervativní investicí vedle dluhopisů, kam směřují peníze investorů v těžkých časech. Tzn. to, co jste nyní vydělali se mnou za rok, to v běžné době na zlatě vyděláte třeba za 3-4-5 let držetní peněz na této komoditě, tohle byl medvědí trh, neděje se tak často, proto jsem vás  na to upozorňoval (vlivy celní politiky Dona, dopředu známe, bylo jisté, že to trhy zahýbe, hlásil to min. půl roku před inaugurací)..
      A teď, jak se počítá profit, a to mě překvapuje, že mi o tohle vysvětlení včera na whatsu kamarádky psaly:
      pokud vložíte 10mio na zlato, zhodnotíte 50%, máte 15, tzn. 5mio čistého před zdaněním výnosů z kapitálových trhů. U 30%, pokud jste vložili až na začátku tohoto roku, máte 3.. jsou to klasická procenta z učiva základní školy, není třeba v tom hledat vědu.
      Totéž u Tesly..

• Jenže nadměrné množství tuků a cukrů ve
    stravě dokáže největší vnitřní orgán lidského těla zničit stejně. Vede
    totiž k rozvoji takzvané jaterní steatózy neboli ztukovatění jater.
    (ono to zase takové překvapení není, pač alkohol obsahuje pěkný galon cukru, když si přečtete obsah, čiže je ve výsledku jedno, jestli konzumujete ten, nebo nějaký prefabrikát-polotovar, který bohužel čs. stát-ministerstvo zemědělství pouští na trh, píšu už o tom roky, řešil to z min. zemědělství POUZE Marian Jurečka..)

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/magazin-zivotni-styl-jidlo-nici-jatra-vic-nez-alkohol-pribyva-tak-rakoviny-lekari-mluvi-o-epidemii-278128

za tímto je i fenomén dvojí kvality potravin, to tady už zase neřešíme... proto točím tak 30-40 druhů ZDRAVÝCH potravin (po čtení obalu nebo s tou Marianovou a-klasa značkou) a do nových dobrodružství s novými se raději nepouštím.. tohle by měl regulovat určitě stát!!! Marian Jurečka to dělal, nový ministr zemědělství dělá nevím co.. přitom na to má potravinářskou i ČOI.. Trpí zdraví obyvatel, vrátí se vám to v ekonomických číslech - produktivita práce + samozřejmě mandatorní výdaje..

Je třeba zapojit do stravy luštěniny - fazole, hrách, čočku, ovoce, zeleninu...Fungují i často jako antioxidanty právě.. Celozrné pečivo + omega 3 mastné, tzn. ryby typu losos..
    Ale úplně nejlepší děcka je číst obaly a mít se rád, pokud vás nemá rád teda min. zemědělství.. V Německu, kde mají taky své problémy s obezitou, je ale vysoký dohled nad touto dvojí kvalitou potravin. Taky je tam mají na trhu, ale v podstatně menší míře než u nás a týká se to spíše než šizení těch potravin konzervanty-éčky, tak obsahem nadměrné dávky těch tuků..
    Sledujte jako já na obalech množství NASYCENÝCH MASTNÝCH KYSELIN (mám takovou hranici max. 15g/den, pak už to cítím v rámci trávení), výrobci to udávají hned pod údajem o tucích ve výrobku právě.. Nezapomeňte ale to balení násobit, výrobci uvádějí v tabulkách hodnoty ke gramáži pouze 100g, tzn kupujete-li si výrobek o 400g a hodláte jej sníst celý, tak všechny hodnoty na obalu samo krát 4...
    Plus je to taky intelektem obyvatel a věcí rodiny - mámy většinou čtou jediné ty zadní strany výrobků, co obsahují při nákupech, tyhle zodpovídají za stav svých dětí a rodiny.. Může to dělat ale i chlap - šidíte sebe.
    Ještě platíte takovým komoušům Jandejskům, kteří vám v současnosti navíc předražují potraviny za to, že vám kazí zdraví a navíc na vás šetří v tom nekvalitním obsahu plném éček, hlavně teda u balených potravin-nejen uzenin, obecně polotovarů.. Plus samozřejmě energetických nápojů, slazených nápojů, je potřeba číst obaly, jestli se vám více vyplatí džus před Colou či fake colou a tím energy drinkem, jinak preferovat freshe a dělat si je doma z ovoce..
    jinak babská rada - na játra je fajn častá konzumace česneku, má čistící účinky.. Játra jsou jinak takovou čističkou organismu.. pokud vám nefungují, ta infekce v těle se vám přenáší i do mozku, a to už je pak průšvih..

• Famózní, krásná, dokonalá! Pohublá Halina Pawlowská na nové fotce ohromila příznivce

zdroj: https://www.super.cz/clanek/celebrity-famozni-krasna-dokonala-pohubla-halina-pawlowska-na-nove-fotce-ohromila-priznivce-1515351

i já se přidávám, že to Halině sluší, omládla neskutečně a určitě se i lépe cítí ve dni..😇 Fotka dole pod článkem.
      A k textu výše, jako antioxidant je fajn i samo ten selen,zinek forte, který vám od Pharma Nord doporučuji už delší čas. Eliminuje i volné radikály..

• Za rok hrát baráž nebudeme, řekl majitel Dukly.   😯
    Sebevědomí majiteli pražské Dukly rozhodně nechybí.

zdroj: https://www.efotbal.cz/article/fotbal-chance-liga-prvni-liga-je-tam-kde-ma-byt-za-rok-hrat-baraz-nebudeme-rekl-majitel-dukly-kouce-neodtajnil-32077434-4965-4e93-8e55-9857879ec601

tady tenhle nový kluk v lize, který podle mě nemá ani páru o fotbale, což už je zvláštní, že do toho segmentu u nás investuje, mě do budoucna zajímá, včetně jeho ekonomických čísel v Dukle v příštích letech..
    Vůbec podle mě neví, o čem mluví, a jakou má konkurenci okolo + co na něj číhá v 2.lize v dalších letech za další konkurence s jazykem na vestě (a větší konkurence, tím vyšší investice do kádru, logicky = přímá úměra.. v blízké budoucnosti bude v lize hrát dobrých 10-11týmů o poháry a 5 trvale o sestup). Dukla určitě JE i příští sezonu kandidátem na padáka při stávajícím už zase o rok starším kádru, pokud neudělá přestavbu kádru, neomladí, nezapojí tu svou kvalitní mládež, což může ale klidně 2-3 sezony právě trvat..
    jsem na něj zvědav, ambice vysoké, i stran fanoušků, návštěvy Dukle porostly, ale včera to tam byly asi děti na Dětský den, jinak ho čeká i v tomhle, aby mohl rozjet ten svůj obor-ticketing, hodně mooc práce.. Fakt podle mě nemá vůbec páru o reáliích fotbalu u nás.. Nevím, jestli si nechal udělat nějakou analýzu, pač ta investice není malá právě..
    z toho, co povídá do médií zatím, asi i pro konkurenci v lize působí trošku jako alien.. včetně posouzení té konkurence a stavu jejich kádrů..
    sebevědomí je fajn, ale musí vycházet zase z reality právě..fotbal je koncepční práce, nic nejde přes noc a Dukla zatím ztrácí mladé kluky, co čtu, že jsou na odchodu a v kádru má spousty třicátníků, na kterých to ale staví momentálně..
    čiže by mu měl Martin Hašek zodpovědně říci, že své angažmá v Dukle vykopne nejdříve pěkným budgetem investic, aby byla reálná šance, že se Dukla z těch sestupových vod fakticky posune, v Dukle je nutná přestavba kádru, to 2 roky potrvá, tvrdím, a to budou muset mít ještě štěstí na kabinu + trenéra..
    o ekonomických číslech nemluvě, ta by měl ale jako manažer vnímat na prvním místě.. :) To by ale asi neinvestoval do čs. fotbalu, tyhle hračky si mohou dovolit podle mě jen olíci u nás, kteří mají ještě o nulu,dvě více na kontě než tento kolega...

Ono už je teda obchodně zvláštní a působí naivně, že tu Duklu nekoupil až po sezoně, pač kdyby spadli, tak je za sudokopytníka v obchodní komunitě. Navíc by prodělal už ze startu, protože předpokládám, pokud by Dukla spadla, tak jako druholigová by měla úplně jinou cenovku.. Snad to měl ošetřeno ve smlouvě s předchozím majitelem, což byl ještě jiný obchodník a hospodářský výsledek -500mio.. :)

Jsem zvědavý, co v tom tenhle mladík hledá, nechám se překvapit, zatím ho moc nechápu.. Jestli chce rozjet ticketing v celé lize, ale na to nemusel kupovat klub, na který právě chodí nejméně fandů v lize historicky, to stačilo oslovit LFA s nějakým konceptem a vystoupit s tím a probrat ten ticketing plán na gremiu klubů..

• Souboj o Sadílka ukázal, čí nabídky jsou nyní v lize nejatraktivnější

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-nosici-vody-souboj-o-sadilka-ukazal-ci-nabidky-jsou-nyni-v-lize-nejatraktivnejsi-278200

ano, i fotbalové kluby jsou firmami. Proto kluci spíše požádejte pak nějakého ekonoma, aby vám na konci sezony projel závěrku Slavie a třeba té zodpovědně ekonomicky řízené Sparty nebo Baníku.
      Připomínám, že to není jen o tom koupit kluka ze švédské ligy za nesmyslnou raketu 100-125mio., protože i kdyby se jednalo opravdu o Pelého, ten obchod ponese VE SPORTU vždy svá rizika (zranění je prvním z nich, pak taky přizpůsobení se lize, obecně forma, až po ta klasická, která pojí všechna zaměstnání napříč trhem práce - jak zapadne do kolektivu-kabiny) a fotbalista je Míro jako spotřební zboží často, hlavně v našich podmínkách..
      V okamžiku nákupu, pokud teda nevyletí a nechytne se a je jen v průměru nebo se mu naopak vůbec nebude dařit, jsi rád, když se ti peníze za něj v následném transferu vůbec vrátí..
      Do toho celého dealu Míro musíš totiž připočíst i jeho plat právě.. Mám dojem, že vy sportovní novináři současnosti u nás vidíte jen to pozlátko, že někdo přijde, já zase ta čísla za tím..
      Slavie navíc má podepsán rekordní počet fotbalistů, tzn. velmi vysoké provozní výdaje, což člověk nechápe, pač nad tím nemají ani kontrolu.. Srovnejte roční závěrky na konci této sezony, u Jardy je to třeba jako hospodáře sledovat vždy (nejen ČSA).. On eminentně za sebou potřebuje kapitál, pač hospodařit jako Olomouc třeba, tak už Slavie pokrachuje - údaje, které jsem zmínil výše.. :) 
      Je to takový ten orbánovský způsob socialistického chosrasčotu, akorát,že Orbán to má pro veřejnost jako větší navoněnou bídu, Slavie tu a tam opravdu dobrý obchod udělá (Jurásek naposledy, rýsoval se i Pelé, ale netuším, proč jej neprodali, pač Zmrzlý je minimálně srovnatelným, dopředu určitě lepším)..

• pač abyste nakonec nedošli k pro sebe překvapivému závěru, při tom srovnání výsledku hospodaření takové Olomouce a Slavie, že v Olmíku po příští pohárové sezoně evidují zisk a ve Slavii, která dělá obchody jako Juras, Kinský jsou rádi, že jsou na svém, nebo dokonce ještě ve ztrátě..
        V čs. fotbale to ještě dlouho v nejbližších letech bude o tom hlídání si nákladové položky totiž. S tím mají problém právě ve Slavii, byť se jedná o špičku našeho fotbalu.
        Plus jak už jsem psal novému majiteli Dukly, že ho čekají obrovské investice, nebo nutnost zapojit mládež (což vidím jako cestu příštích let pro většinu klubů, protože...), protože s nástupem olíků do ligy určitě porostou (mimo nějakou přirozenou ekonomickou valorizaci) uměle  (inflačně) i ceny hráčů, tzn. pokřiví se trh, tedy koho ještě nepřivedla k ekonomickému rozumu ta jediná ekonomicky správná česká cesta sázení na mládežnické akademie, ten buď zkrachuje, s klubem spadne, nebo na ni bude muset urychleně najet.
        V tom vidím jako zásadní ten konkurenční příspěvek vstupu kapitálu do tolika čs. klubů, byť tomu teda nerozumím, co tyto motivuje.. :) I vzhledem k okolnostem, kdy nemají nad svou investicí prakticky kontrolu (sudí, volba vedení svazu a názory jeho předsedy na korupci to zase ukázaly)
        Teď jsem četl, že už se tak děje i v menších klubech typu Chrudim, kde investor taky pochopil, o čem investice do čs. fotbalu je, pokud už ji realizuje.. Arte Brno, Zbrojovka o téhle cestě mluvili okamžitě..
        A zpět ke Slavii.. Ta už třeba staví centrum mládeže dobrou dekádu a stále nestojí - dříve jej budou mít v Brně, kde to jde pragmaticky.. Přitom Slavie si na něj už dávno vydělala, měla jen reinvestovat v minulých letech, navíc tím, že disponuje vlastním kapitálem, tak má příjem i z něj (stadion)..
        O tom právě píšu, že to tam nemá zatím ekonomický řád na to, aby měli systém v tom, proč podepisují a drží v kariérách 100 mládežníků.. Pak jim ti nejschopnější stejně utíkají ke konkurenci, tak jaký to má význam. Slavie není stále efektivní zkrátka, čiže ten článek postrádá ekonomické racio.
        Jakože Olomouc třeba nyní čeká reinvestice taky do té mládežnické základny, kdy budou muset nalákat zpět ty kvalitní trenéry, scouty, popř. takového prověřeného úspěšného Tondu Baráka st., pokud nezakotvil teda v Brně, aby mohli za pár let zase těžit z těch úspěchů z práce s mládeží, protože momentálně se jim zúročuje dekáda předtím.
        Jinak by museli totiž taky tou nesmyslnou cestou přeplácení hráčů už při tradech na čs. trhu, což by si v tomhle klubu určitě nemohli dovolit a není to zkrátka dobrou vizitkou hospodaření jakéhokoliv čs. klubu, protože se to hned propíše do čísel.
        Pač firmu nedefinuje v rámci úspěšnosti podnikání to, že zůstane na nule několik let po sobě, nebo v mírné ztrátě, byť v čs. fotbale bychom za to mohli některé pochválit díky minimu příjmů z něj, ale pořád právě ta maximalizace zisku..
        A oklikou zase ke Slavii. Slavie by mohla být vysoce zisková tvrdím, kdyby tam historicky lépe hospodařili.. :)

• Kluci si zaslouží kredit za tu těžkou sezonu,“ oddechl si nahlas Střihavka.

zdroj: https://www.efotbal.cz/article/fotbal-chance-liga-jeste-varim-priznal-emoce-po-vypjate-barazi-kouc-pardubic-nastvala-ho-cervena-karta-0bb0bdbf-985b-4cb3-a049-c0a3e54451c5

s takhle mladým kádrem dobrá práce.. :) Pardubice byly 3 poločasy jasně lepším týmem, koukal jsem na oba zápasy. Až ten poslední je Chrudim přehrávala, což přičítám mladému kádru ..věřím ale, že pomohl i trenér Krejčí konzultacemi, pač se ta hra Pardubic hned zvedla (tuším navíc 3-4 výhry a remíza Pardubic hovoří taky jasně), když nastoupil.. ale i David má budoucnost jako trenér, věřím.

• Nejspíš mě čeká druhá italská liga, ví Fila.

zdroj: https://www.efotbal.cz/article/fotbal-serie-a-nejspis-me-ceka-druha-italska-liga-vi-fila-myslenky-na-prestup-musel-by-byt-uspech-na-euru-354a3a11-37d5-457d-8d67-9ec822309577

ale za rok zase první, pokud udrží kádr. :) Mají zajímavý tým a dobrý systém pod timhle trenerem Eusebiem Di Francescem. Měl by tam mít ještě smlouvu. Koukal jsem na ně párkrát a s Juve byli např. určitě lepším týmem po většinu zápasu

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit