Úspěšný trenér Jürgen Klopp skončí po sezoně u fotbalistů Liverpoolu
-
Přepíše nebezpečná hra pravidla? Experimenty s trojkami zlobí Ameriku
zdroj: https://www.idnes.cz/sport/basket/nba-strelba-za-tri-body-statistiky-uspesnost-sledovanost.A241217_152236_sport-basket_czo?zdroj=cxrecs#cxrecs_s
tohle NBA vymaže kdykoliv zkrátka jen pravidlem, že všechny střely, vyjma trestných hodů, jsou za 2 body od určité chvíle a zase se bude hrát co nejblíže koši, přes pick and roll, dunky apod. :) -
https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-blbecek-reagoval-zelenskyj-na-putinuv-navrh-experimentalniho-uderu-na-kyjev-40501874
tohle by neměl soudruh Putin chtít realizovat, i kdyby se tahle z Krakonošských pohádek z Východu zakládala výjimečně na pravdě, jakože Don jim sestřelí všechno, i tu kopuli toho chrámu na Rudém náměstí, jak už do Kremlu avizoval. Navíc minule, když takhle soudružsky klel a vyhrožoval, tak se ten jeho supermoderní tank sovětské výroby nerozjel na Rudém náměstí jen při vlastní přehlídce Sovětů a museli ho odtáhnout. Od té doby už o tomhle technologickém zázraku sovětské výroby teda nepromluvil a naopak jsme byli svědky toho, že byli nuceni ukrást indické tanky, které měl sovětský svaz servisovat, on je servisoval, ale pak je hned poslal, samo bez vědomí Indů, na frontu. Byla z toho tehdy před rokem pěkná diplomatická přestřelka Dillí a Moskvy.. :) -
Sověti MĚLI, stejně jako třeba ale čajna nashromážděné masivní prostředky v rezervách, je to podobné žonglování s rezervami v rozpočtu jako prováděl tady svého času Mirda Kalousek, přináší to halucinace stran čísel, ale to podhoubí je tak vratké a v článku a já jsem o tom psal už před rokem a půl snad, že rubl zamíří k devalvaci postupně, inflaci odhadl po mně švédský ekonom taky na 30%, firmám se nevyplatí při těch úrokových sazbách (a mají ještě růst kupodivu až k 24%) vůbec vyrábět, je pro ně lepší to cash-flow držet na spořících účtech, což zase zapříčíní růst nezaměstnanosti, protože v rámci této strategie budou firmy škrtit všechny náklady, mzdové se nabízí jako první. A to znamená nevyhnutelné snižování toho národního bohatství samo, pokud se nevyrábí a ještě větší hovění se v té současné stagflaci.
Lidé navíc budou chudnout ještě více než Sověti chudí jsou, což může znamenat čím dál více protestů v ulicích. Sověti už tisknou potravinové lístky jako se to dělalo za 1. a 2. světové války. Už z tohoto všichni vidí, že ta čísla jsou krátkodobou - čtvrtletní iluzí, než přijde ten ekonomický pád až pod to 1% HDP, jakože očekávám opravdu devalvaci rublu za těchto ekonomických podmínek, kdy jsou Sověti i bez rezerv a už to píšu delší dobu. Inflace tím pádem ještě taky neřekla poslední slovo.
Sověti nebudou zkrátka moci v tom roce 2026 už válčit, protože nepojede už ani většina zbrojovek. Jediné, co jim zbyde - platit nerostným bohatstvím třeba zrovna v KLDR, která jim posílá vojenskou sílu + nějaké zbraně. Irán to třeba ale nepotřebuje, je to třetí největší těžař ropy na světě, navíc se na ně chystá Don na ty jejich zbrojní fabriky a jaderný program, tzn. Sověti se budou nuceni nějak dohodnout s Ukrajinou..
Sovětům jinak ublížily sankce na tu jejich poslední nesankcionovanou Gazprom bank, přes kterou jde ale všechny platby právě za vyvážené komodity, což je to poslední, čím Sověti disponují a co je drží nad vodou - to nerostné bohatství distribuované do spřátelených zemí ale za ceny výrazně pod obvyklými maržemi..zkrátka si je každý nyní maže na chleba a dostává je na lepší ceny, proto čajna zvedla dovoz ropy několikanásobně, stejně jako Indie, pač je to pro ně výrazně výhodný obchod. -
soudruh Putin: "Ekonomicky jsme předstihli Německo a Japonsko.."
zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-ruska-ekonomika-je-v-poradku-uklidnuje-putin-obcany-40501750#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart
což jsou právě dva státy, o kterých už dobrý rok píšu, že jsou momentálně na nejhorší ekonomické trajektorii ve svých dějinách, čiže nevím, jestli je to na chlubení.. :) A soudruh Putin mohl dodat - a Sověty předstihne příští rok i Česko bez nerostného bohatství, kdy už utlumíme i ty doly. To Sověti mají klesat na 0,5-1,5% HDP totiž, my naopak rosteme a ten trend momentum je v ekonomice taky zásadní, signalizuje totiž pohyb a tempo ekonomiky do budoucna..
Ale ani tohle už nebude pro rok 2026 pravda, tam už na Sověty totiž čeká bankrot. Do toho mají v Německu a Japonsku ještě teda na míle daleko. Soudruh Putin si vzal na pomoc jen čísla ekonomického růstu národního bohatství, ale zapomněl dodat, že ve všech 3 státech teda padají, Sověti padají jen z větší výšky, abych to popsal fyzikálně. Rychlost bude ještě ten příští rok u všech tří zhruba stejná, v roce 2026 Sověti ale ten svůj ekonomický pád akcelerují, zatímco ta křivka u Německa a Japonska má tvar distribuční křivky. :) V tom je asi ten nejzásadnější rozdíl ve střednědobém výhledu všech tří zemí.
růst 3,9% je pak iluze soudruha Putina, stejně jako ta inflace 9%, nebo už přiznávají tedy 13, realita je někde ale na 30-40%, což potvrzují i ty nesmyslně vysoké úrokové sazby. Můžete si to srovnat i s našimi podmínkami, inflaci jsme tady měli nějakých 16,5% a s růstem úrokových sazeb si naše centrální banka vystačila na úrovni 8%.. čiže asi tak, soudruzi nikdy neuměli počítat a nikdy neměli ekonomické experty. To už to měl soudruh Putin vyjádřit spíše v tom boršč indexu, který je taky ale zavádějící, protože někdo do té sovětské národní polívky dává máslo a brambory, někdo třeba ne, a zrovna máslo a brambory šly v Sovětském svazu nyní diametrálně nahoru - 35% a 80%.. :) čiže děkujeme sojce z Východu za další pohádky na dobrou noc, my si tady jako krakonoši ale myslíme svoje.. -
válku s NATO pak už vůbec neplánujte, na tu už byste neměli tím tuplem, a to pro příštích min. 5 let, spíše dekádu. čajna vám navíc nepomůže, pač se topí ve vlastním fiskálním marasmu a více než na blbosti s obsazením Evropy myslí na reálný vpád na Tchaiwan, Irán má vybombardované výrobní zbrojní továrny Izraelem, nyní jim chce zrušit jaderný program vybombardováním těch jaderných Don, nemá vám kdo pomoci v rámci téhle nové psychopatické myšlenky..
Soudruzi nikdy neměli intelektuálně na růžích ustláno. Podle mě, vyjma teda té vaší ředitelky centrální banky, všichni soudruzi v Sovětském svazu přemýšlíte jen tak, jestli bude druhý den na Vodku Staličnaju. Ale ezoterici a teda i prof. alkoholici doporučují žít okamžikem, ze dne na den tedy, z krvavého zraku soudruha Gerasimova a dalších sovětských generálů lze tedy usuzovat, že se tímhle celoživotním myšlenkovým úsilím majitelů třetího oka on sám i řídí.. -
https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-na-ukrajine-pristi-rok-vyhrajeme-slibil-putinovi-ministr-obrany-uz-se-pripravuje-na-valku-s-nato-40501343
no to soudruzi budete muset, tedy uskutečnit to, co se vám už teda 2 a půl roku nedaří, a sice vyhrát a obsadit tu Ukrajinu, protože pro ten rok 2026 vám věštím státní bankrot z čísel vaší ekonomiky, rozhodně pak takhle nákladnou válku už nebudete moci ufinancovat a s tímhle by mělo pracovat i ukrajinské velení v rámci snah o dohodu. čím více se totiž bude blížit nový fiskalní rok v Sovětském svazu, na který nemají ještě rozpočtováno, tím by se měli soudruzi ze Sovětského svazu, umí-li počítat a hlavně naslouchat své ředitelce centrální banky, mít větší chuť dohodnout, a to i pro ně v nevýhodnější variantě.. :) -
https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-dostihu-mel-plne-zuby-kun-v-zavode-shodil-zokejku-a-probehl-se-ulicemi-40500991#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart
toto je taky do tématu kuriozit, čiže tady k Robovi..
Na to, že byl outsider dostihu, tak ten valach ten dostih zpropagoval nejvíce..Podle mě chtěl majiteli ukázat, že má na víc, teda i na delší tratě, pač ta dědina, kde ho pak našli, je podle mapy distancí asi tak jako celá naše Velká pardubická..
škoda, že ho ti settlers zadrželi, možná už byl dnes na trajektu v Doveru.. -
financovat tu válku nebudou moci v tom roce 2026 taky, protože nepojedou už ani zbrojařské fabriky.. :)
-
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-delnici-v-rusku-hromadne-opousteji-stavbu-klicove-dalnice-mesice-nedostali-vyplatu-40501150
toto jsem zrovna včera říkal kamarádům, že to bude průvodní jev té stagflace, která v Sovětském svazu aktuálně probíhá a je a bude podpořena ještě zvyšováním úrokových sazeb. Firmám se totiž paradoxně nevyplatí vůbec vyrábět, cokoliv dělat, pro ně je nyní v té sovětské ekonomice lepší mít to své cashflow na těch vysokých úrocích v bankách, vydělají pomalu stejně a hlavně je to bez rizika, že vám odběratel nezaplatí, protože ty dluhy mezi firmami budou přibývat.
Tohle financuje teda přímo stát (navíc tohle má multiplikační efekt v rámci ekonomiky, pokud jim spadne i inženýrské stavitelství, tak to je dalším hřebíčkem do rakve sovětské ekonomiky, která se potápí a v roce 2026, tvrdím, už nebudou schopni financovat takhle nákladnou válku), ale korupce a zpronevěry v těchto režimech jsou na denním pořádku, tzn. tohle může být ještě ten druhý možný efekt. Ale stejně tak nebudou dostávat mzdy zaměstnanci v soukromém sektoru z důvodu předlužení firem a zpožďujících se výplat faktur. Sovětská ekonomika jde ke dnu zkrátka, ten růst mezi 0,5-1,5% v příštím roce je katastrofálním.. -
Poté, co akce začala, změnila podle nich divoká
prasata své návyky. V době intenzivních odstřelů zalehla a za krmením se
vydala až ráno, kdy se už nestřílelo.zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/domaci-po-policejnich-strelcich-zustalo-na-severu-cech-44-zabitych-divocaku-a-nastvani-myslivci-40500898
toto dám tady k Robovi. Podle mě z toho plyne poučení, že ty svi.ně je třeba lovit na směny.. čiže kolotoč - denní, odpolední, noční. Nebo jak ony vidí přestávku v odstřelu, tak sa dú nažrat a celá schůze jde do kopru.
Podle mě by si ale naši zelení lesní mužíci měli všimnout jedné věci, a to že nikdo během téhle mise elitních policejních odstřelovačů nezařval, nebyl postřelen omylem, že by ten odstřelovač krvavýma očima třeba viděl v tom postřeleném kolegovi tu svi.ni, jak se to běžně stává v té rumové allianci mysliveckých sdružení reprezentantů likérky Fruko Schulz v rámci střelecké sezony.. -
....roky nikdo z Jugoslávie nepřicestoval, až Robo, sjednotitel Jugošů v konfuciánském řádu a stylu. šici Jugoši díky Robovi konvertovali z pravoslavného k čínskému Konfuciovi. :)
Slovenský premiér dlouhodobě odmítá podporovat
Ukrajinu. Už v předvolební kampani avizoval, že pokud se stane
premiérem, nepošle Ukrajině ani náboj.a poslal.. tohle je často opakovaný novinářský mýtus - Robo dodává Ukrajině komerčně přes slovenské zbrojovky a RÁD.. :) Souvisí to totiž nejen s jeho myšlenkovou kapacitou, ale i tím hodnotovým zaměřením... chce mír, ale když na té válce můžeme vydělat, tak proč ne.. ambivalence je jinak projevem psychopatů a sociopatů..
V rozhovoru zapomněl zmínit, že po mnichovské dohodě
to bylo právě Slovensko, které s nacistickým Německem kolaborovalo
a jako Slovenská republika, která fungovala od roku 1939 do roku 1945,
se zúčastnilo druhé světové války na straně Osy.
via výše napsané - Hlinkovy gardy vedené Tisem soudruhu Ficovi nic asi neříkají, možná je ale nechce zmiňovat, protože tak jako šli proti Čechům na slovenském území , deportovali Židy z území Slovenska, tak sám Hlinka byl třeba proti maďarizaci Slovenska a Robo tuhle nenávist aktuálně úplně vymazal v rámci těch pravidelných líbaček se soudruhem Orbánem. Tak ještě na doplnění. Ale mohli bychom se bavit teda i o tom, že ten současný sovětský model plutokracie (s vyvolenými oligarchy okolo vůdce) je vlastně Mussoliniho korporátní fašismus. že v Sovětském svazu současnosti nejde ale ani tak o vlastnictví výrobních prostředků, statků (tedy i peněz), ale o tu beztrestnost před zákonem vyvolené skupiny (a to je zase prvek nacismu..) :) výše píšu, že soudruzi neměli nikdy intelektuálně na růžích ustláno. Tady v tomto bodě tu svou úvahu z předvčerejška tedy podtrhuji..zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-fico-zapad-ukrajinu-obetuje-dopadne-jako-ceskoslovensko-po-mnichovu-40500809
kurzivou má doplnění tučného textu redaktorova z článku ze zdroje výše.. -
Slovenskému premiérovi Robertu Ficovi se při státní návštěvě Brazílie dostalo nečekaného přivítání. Je to vlastně poprvé, co Brazílii navštívil premiér z Jugoslávie. A my jsme šťastní a poctění
zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-stredni-evropa-video-fica-v-brazilii-privitali-jako-premiera-jugoslavie-266191#utm_content=freshnews&utm_term=fica%20si%20spletli%20s%20premierem%20jugoslavie&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz
soudruzi neměli nikdy intelektuálně na růžích ustláno, ale že si před vzájemnou líbačkou nezjistí taky vzájemnou geografickou polohu, spojí ji s roky neexistujícím státem (proto odtud roky taky asi za tím Lulou nikdo nepřicestoval, to rozum dává), to tu ještě nebylo.
Až pojedeš Robo zpět, tak teda NA BĚLEHRAD... jako ten Švejk.. :) -
https://www.sport.cz/clanek/zimni-sporty-biatlon-bozi-jasala-davidova-a-dekovala-byvalemu-kouci-prosel-se-mnou-tezky-rok-5041654#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=sport.web.nexttoart
GRATULACE Markét, pro mě si byla ale vždy nejlepší.. :) zítra se asi kouknu -
V takovém případě určí polohu míče
a hráče geometrická metoda zvaná triangulace. Vyhodnocuje záběry
z ofsajdové kamery a kamery za bránou.zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-nevim-co-rict-certil-se-smetana-po-odvolani-golu-szikszay-predstoupil-pred-novinarsky-tribunal-5041634
Xi spal v knihovně... je to ale geodetická metoda, určuje v reálu polohu určitých podstatných měřičských bodů kdekoliv na zemském povrchu s tím, že se trigonometricky zaměřuje jejich síť.. tady se to při tom počtu snímaných kamer při fotbalovém zápase přímo nabízí k užití. Proto je to v reálu tak kalibrované, víte, s jakou přesností musí pracovat geodeti v terénu s niveláky.. Pokud vám ale vyskočí onside, nemůžete chlapci hlásit ofsajd, jako v případě golu Souareho na 3-0 znovu proti Bohemce, jak jinak letos, který nebyl, kdo ví proč, uznán. Tam to nejde ovlivnit, protože se pracuje v prostoru s body a ten systém to vyhodnotí, nemělo by se s tím dát fixlovat, pokud jde o technologii té triangulace..což je v prostředí našich sudích a jejich komise vyjma kolegy Roučka jenom teda dobře..
čiže upřesňuji.. -
Společným znakem těchto KRIMINÁLNÍCH e-shopů je například to, že
nemají na webu uvedeny žádné kontaktní údaje, na které by se zákazníci
mohli obrátit.
zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-bezpecnost-podvodnici-nalicili-pred-vanocemi-tisice-on-line-pasti-40500213
děcka bacha na tyhle IT podvodníky dnešní doby. Nakupujte v kamenných obchodech, kdo si není jistý vlastním kritickým myšlením. To kritické myšlení spojeno s vrozenou podezřívavostí by vás mělo od těchto ochránit.. :)
A začněte číst, mně by se tohle nemohlo v životě stát, co čtu u některých na netu, že někomu poslali peníze, protože prostě primárně nedůvěřuji už v dnešní době díky tomu, že vím, v jaké společnosti se nacházíme.
Co na mě už někteří z té šedé zony čs. šoubizu zkoušeli + Kubáň z usteckého fotbalu.. Vše si ověřujte, dnes se chce dost lidí po jiných projít, pač mají pocit, že jsou nejchytřejší a nemá to paradoxně u drtivé většiny reálný základ (jsou to hlupáci).. doba egoismu a manipulací, což souvisí i s tím přijetím nízkého hodnotového žebříčku..
-
NOMINACE SUDÍCH TOTO KOLO: Dnes Všetečka na Spartě jako hlavní, zítra je u VAR (nejdůležitější sudí podle mě v dnešním fotbale) pro sichr problémů Plzně v Karviné..
Všetečka je nejnasazovanější sudí na zápasy Bohemky, nebo o čelo obecně, má za sebou taky nejvíce skandálů (rozporuplných, lživých výroků).
Až se zbavíte českého Fouska, bude třeba se zbavit celé komise sudích a také Haška s Veselým u repre, aby jednak skončilo nesmyslné tlačení dnes kontroverzní Bohemky se synem Haška a fotbal se zase vyčistil (na chvíli). Tzn. ideálně vrátit zpět kolegu Příhodu, který odešel kdo ví proč, bylo to povidné rozhodnutí. Kolega kovařík je velmi rozporuplná osoba, hlavně, že se vůči korupci a fixed matches vymezoval. Dnes ze sebe dělá idiota veřejně on. -
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-usa-varuji-rumunsko-pred-odvracenim-od-zapadu-40499923#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart
tohle zase tak divné děcka není, pač USA tam mají raketové základny + tuším i důležitý radar, pač je to východní hranice NATO. čiže moc se jim divit nelze. V Rumunsku trošku revoltuje venkov, rumunské venkovské obyvatelstvo volí tyhle prosovětské síly a souvisí to i s globálním oteplováním právě, protože třeba rumunské zemědělství je nuceno přecházet na pěstování tropických plodin, trpí tam nedostatkem vody, čímž se horší životní úroveň - výnosy ze zemědělství jsou nízké.
to jsou právě ty záležitosti, které vysvětluju Turkovi, ale je to házení perel sviním, pač je to rusofil, čiže si mne ruce v každé nestabilitě, kteréhokoliv světového regionu jako ne příliš intelektem a analytickým způsobem uvažování obdařený jedinec.. pač 3.světovou nechce prý ani soudruh Putin, Turku.. -
Podstatnější je, jaký je vývoj výsledků v čase.
Poprvé jsme byli zapojení do šetření v roce 1995, další cyklus byl
v roce 2007 a tam došlo k výraznému zhoršení výsledků z matematikyzdroj: https://www.novinky.cz/clanek/domaci-v-matematice-a-prirodnich-vedach-jsou-cesti-zaci-nadprumerni-na-deti-z-90-let-ale-nemaji-40499844
Sověti tam sice v tabulce nejsou, ale myslím, že by to ze zkušeností s nimi z poslední doby minimálně dekádu dozadu na výsledcích minimálně v TOP 50 nic nezměnilo.
chtěl jsem ale napsat, že ta generace ještě před rokem 90, kdy tahle data nemohla být ještě sebrána, byla určitě ještě lepší.
Ono se to pozná během 20 let, kdy bude opouštět ten produktivní věk, jak ta generace Z potáhne ekonomiku, protože o té je ta finanční matematika.
Ale jsem si tím jist, že tohle je jenom marginální rozdíl, u té mé generace by ta křivka byla ještě více do té amplitudy. Vím i, jak jsme byli úspěšní na mezinárodních olympiádách po tom roce 90, kdy už ta naše generace byla tedy na středních, pač tohle jsou data základek z té doby. -
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-zapadni-hydra-me-nepustila-na-maltu-stezuje-si-zacharovova-40499885#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart
mě Marijo nechcou pustit na Krym, prý jsem z nikoliv přátelské země... tak jsem tam chtěl, ale už jsem si našel jinou alternativu teda. Tak se na to dívat i z druhé strany. Teď tam jela holčina z Ukrajiny za nemocným tátou, jak jsem četl v článku, a na půl roku jste ji posouvali vězmicemi v Sovětském svazu, že je asi zvěd. Já ten článek najdu..
Pěkná lumpárna, i v takové situaci tu holku takhle trápit i jako východní mystikové teda..
here we are, zděs:
https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-ukrajinka-chtela-na-krym-za-nemocnym-otcem-a-stravila-dva-roky-v-ruskem-vezeni-40498842 -
tohle u nás jinak řeším posledních 15-20 let, varuji před tímhle trendem, který už je několik let v USA a Británii, dnes už jsme na stejné trajektorii, bohužel.. taky to zasáhne naši ekonomiku, proto jsem před tím varoval už v minulosti..
Dnes máme obezní skupinu už nejen dospělých, ale i bohužel té mladé generace, o čem jsem právě hovořil, když jsem chodíval po školách a viděl i nástup těch automatů se sladkostmi tehdy, pak se to během 10 let proměnilo sice i v nástup automatů na mléka, které se stavěly vedle toho, ale ten trend už běžel. Poslední fází, když jsem končil v oboru a se scoutingem škol, bylo, že se omezoval už i sortiment bufetů ve školách, jak alarmujících dat ten trend dosáhl. Dnes už jsme stejně v pytli jako USA, ti ten vývoj nezachytili vůbec, nyní to budou řešit radikálními opatřeními, jak si můžete v článku přečíst, že tam bude do roku 2050 obezní prakticky 90% populace, což zahltí samo zdravotnictví.Tohle u nás ještě není, ale ani by nemělo být, protože bojuje už s křivkou důchodů a porodnosti právě.