Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak nevyvážený a tendenční článek jsem už dlouho nečetl. Bohužel autor zapoměl na to, že revoluce byla ukradena lidmi, kteří se po celou dobu co byli u moci většinou obohacovali na účet společnosti. To co za socialismu ukradli lidé ve fabrikách se jistě nevyrovná tomu, co bylo rozkradeno od roku 1989. Ta opravená šeď domů, tak tu jsme si zaplatili všichni vykoupením zkrachovalých úvěrů prvotních podnikatelů a podnikavců z veřejných peněz. Tyto úvěry si pak ti samí lidé zakoupili přes prostředníky levně u konsolidační banky, na kterou byly převedeny. A na závěr - mnoho toho nevyrábíme, většinu dovážíme a to hlavně také z dílny světa Číny, sami už toho moc vyrobit neumíme, protože textilky, cukrovary, hutě, strojírny , atd. jsme nechali zkrachovat, aby se vše mohlo dovážet. A na závěr - při pohledu na státní dluh by si měl autor chvalozpěvu uvědomit, že si vše pořizujeme na dluh, peníze ve SR nestačí, není vyrovnaný tak jako dříve. Jaká je bilance zahraničního obchodu a platební bilance? A to vše musí mít jednou zákonitě vliv na naši měnu, která už byla po třetí devalvována a tím i na kurzy k ostatním měnám a peníze nás všech znehodnoceny. O nárustu zločinnosti v ulicích nemluvě, prestože stát má 40 tis. policistů, kteří něco píší v kancelářích a na ulicích je není vidět. Socialistická pozornost (úplatky jak o nich autor hovoří) - všimné v podobě láhve koňaku - je nesrovnatelné s milionovými úplatky. A co bezdomovci a počet sebevražd? Takže prosím příště jako profesionál zvážit i druhou stránku věci. Máme však svobodu a ta je neocenitelná. Člověk je ale svobodnější tím víc, čím má více peněz a za peníze může být i zločinec osvobozen. *11*
  • Nevidím důvod proč článek, který vyšel na Blac.cz se řadou zrůdných myšlenek se musí objevovat i na tiscali.cz. Přece to co bylo špatného a kritizovaného ve starém režimu by mělo spět, a k tomu se i třepalo klíčema, k lepšímu v novém režimu. Bohužel současné výsledky odpovídají zcela jiné realitě a to nelze stále okomentovávat špatností minulého režimu.
    • Pavle, čtu ten článek znovu, ale žádné, jak píšete - zrůdné myšlenky nenacházím. Také tu dobu pamatuji, Je to jen strohé a pravdivé konstatování tehdejší reality. Současné výsledky je jiná otázka.
      • Tak si ho přečtěte ještě jednou a pomalu.Pokud to nebude stačit tak jste žil asi někde v EU.Mě stačí projít si na tři hodiny Prahu,abych pochopil,že jsem rád,že jsem necinkal klíči a nemrzl na Letné a na Václaváku,abych teď zjistil,že jsem dělal křoví.
      • Osobně vidím nebezpečí tohoto článku v polopravdách. Každý politický systém ovládá masy, pomoci takovýchto článků se jim snaží namluvit, jak skvělý je jejich život. Přečtěte si příspěvek pana Václava.
      • Problem je ale ten, ze se tu skoro 25 let porad jen dokola konstatuje nase minulost, furt se cumi do minulosti a furt se vsechno svadi na minulost. Realita a budoucnost jako by nebyly podstatny. Porad se zije minulosti. A lidi co si volime, aby resili soucasnost a budoucnost, tak delaji uplne to samy.
  • No vidíte a dnes si může vaše teta sehnat trávu a perník u Vietnamců a obojí zalít kvalitním chlastem s metanolem. Ukazovat je nutno obě stany mince.
    • tom (inkognito)
      6 se líbí, 10 se nelíbí
      Líbí Nelíbí
      vážně nemocný taky nemusel pořádat veřejné sbírky, aby přežil. To ne pokud to nebyl pohlavářův synek tak byl bezšance prostě nepřežil taková možnost tu ani nebyla, moc dobře si pamatuji jak teta před 89 horko těžko sháněla léky ze západu
    • Určeno pro tom
  • Prej "Pravda vitezi". Ha ha ha, zrovna tohle je ta nejvetsi lez.
  • 17.listopad a sametová revoluce byla pro naší zemi to největší zlo po okupaci.Po této revoluci se chopili moci podvodníci a zlodějové,kteří od té doby rozkrádli co se dalo,kteří přivedli stát k obrovským dluhům,kteří dovedli národ k chodobě,spoplatnili co se dalo a o nezaměstnanosti ani nemluvě.Jedině komu pomohli jsou romové,kteří nepracuji,drancuji,kradou a napadají slušné lidi a stát jim za to vše platí a policie jim pomáha a chrání je.Proč takové zlo nebylo za totality,proč byla práce,zdravotní péče zdarma,léky zdarma a cikání museli makat,důchodci byli spokojeni a nemuseli žebrat a fronty před popelnice byly vyjímečné.Za to vše díky 17.listopadu.1989.
    • na za to podekuje hezky narod sobe pac VETSINA si tu svoloc ODS+CSSD porat dokolecka volila kdyz volite voli a ne lidi co maj charakter a vyssi moralku nemuzete se divit ze je to vsude samej zlodej, ale to uz je tak typicky ceske nezby bezny cechacek chudeho skromneho a vask poctiveho souseda zvolil to radsi da hlas PANUM co v tom u mi chodit prece by pres srdicko neunes aby soused mel poslaneckej plat kdyz je to stejne "obycejnej clovek" jako onni. Malejch stran s perfektnim programem je v kazdych voblach plno ale cechacci nevili podle programu ale podle TV nova a tech co jsou v novinach tak toz si nestezujte!
  • Tesejte, tesejte pane Tome. Buďto jste bohatý tzv. kontroverzní podnikatel a máte na tesání lidi, nebo jste hodně mladý a před 89 nevidíte, pak máte na tesání dost času. Mně je 60, jsem živnostník, takže kapitalista, ale ten článek je podle mě zajímavým způsobem ohnutý, prostě je to celé zavádějící. Před 89 bych se nechtěl vracet, ale představoval jsem si to jinak, a nejvíc mě vadí, že ti co se vykašlali na zákony, jsou na tom, kromě těch známých zavřených nebo stíhaných, mnohem líp. A ten článek mi vadí, prostě autor přikrašluje něco, co fakt stojí za h...o. A slabší jedinci jsou na tom mnohem hůř, než před 89, to ,taky není dobře. Já jsm to třeba zvládl, ale stačí třeba úraz nebo podraz ze strany někoho blízkého jste f pr..li. Před 89 vás těžko mohl někdo poseknout tak, abyste šel do exekuce, nokonec, to ani neexistovalo, a vážně nemocný taky nemusel pořádat veřejné sbírky, aby přežil.
    • vážně nemocný taky nemusel pořádat veřejné sbírky, aby přežil. To ne pokud to nebyl pohlavářův synek tak byl bezšance prostě nepřežil taková možnost tu ani nebyla, moc dobře si pamatuji jak teta před 89 horko těžko sháněla léky ze západu
  • Autor zřejmě žije v nějaké úplně jiné zemi..... *3*
    • Také mám stejný pocit.Dnes jsem poslouchal Šiklovou a dozvěděl jsem se,že jsme bohatá země.Já to ,ale 25 let nepozoruji.Někde jsem četl,že 100x opakovaná lež se stává pravdou.
  • Jak se může něco slavit co nebylo. Vždyť to bylo pouho pouhé předání moci s ústupky. To tvrdím od začátku a nikdo mi to nevěřil. Revoluce bez mrtvých neexistuje. Navíc to byl velký podvod na prosté občany. Ti co byli zasvěcení, tak si na tom narvali dost majetku. Kdyby si to vydělali poctivě, tak je mi to jedno a přál bych jim to! Nepoctivě vydělané peníze je svinstvo. Já osobně do této doby sviňáren a podvodů nepatřím, byl jsem vychováván v duchu: poctivostí nejdál dojdeš. To bohužel v demokracii neplatí. Takže nemusím říkat kam jsem poctivostí došel *2* , tady na to smajlík není asi sem ( . ). *2*
    • a kam by jsi dosel s poctivosti pred 89? Byt bys nedostal pac si poctivej a urednika by jsi nepodplatil, k mori by ses taky nepodival pac jsi poctivej a urednika by jsi pro vizum/povoleni nepodplatil, z tuzexu by jsi taky videl jen vylohy pac jsi poctivej a bony od vexlaku by sis nekoupil, sunku bys nemel ani na vanoce pac jsi poctivej a proto by jsi reznika aby ti ji schoval nepodmaznul... atd.
      • s uředníky vycházím stále dobře, do ciziny nejezdím, protože nic zvláštního na tom nevidím, tady je mnoho kulturních památek a zajímavostí taky, do tuzexu jsem chodil, bony se daly v pohodě sehnat, nejen od vexláků, od těch jsem je koupil jen v nouzi, nebo když mi chybělo. šunka byla normálně, ovoce moc nemusím, ani jej moc nekupuji, je to většinou spíše pokrm pro prasata. Nikdy jsem neměl ve zvyku nikoho podplácet. Po moři netoužím. K němu se dalo dostat i dříve, to samé utéct. Ten kdo se choval normálně, tak to bylo v pohodě. Měl jsem příbuzný na západě, dlouhé vlasy a jelikož jsem byl normální, tak jsem neměl problémy.
      • Byl jsem taky poctivý a to co píšeš jsem dělat nemusel.Potřeboval jsem bony tak jsem si je za 5,-Kčs koupil,U moře v NDR jsem byl každý rok.Byt od podniku také díky tomu,že jsem měl dvě děti.Šunku od kosti jsem si chodil kupovat do Rytířské - to byla kvalita za 6 Kčs.
        • Kde jsi koupil bony za 5 korun?Já je kupoval od veksláků kolem 8 korun za bon.Do NDR k moři bych nikdy nejel.Voda je tam studená.Kdo nepřikrádal , okrádal svoji rodinu- heslo za komunistů
          • Já ti to řeknu, v Palackého ulici,ale již tam nechoď /zeje tam jen díra jako po výborné prodejně Diamant na Václaváku /a valuty také.Do NDR k moři bys nejel je studené,to je dobré si zjistit informace,kdy je tam teplé.To ti v Plzni neříkali?A o okrádání ,které mi tam podsouváš není ani řeč.Já neplácal,ale řádně vydělával a představ si jako elektromontér po stavbách,které tvoji oblíbenci zlikvidovali a stačilo jim k tomu 24 let.
        • jak mého dědu, hospodáře, pro nic, zavřeli, sebrali mu koně, krávy, veškerá pole atd. a nic nezmohl.
          A u Berlínské zdi jsi se cítil jak Huse? Jako na hranici?
          • Můžu říci,že výborně,protože každou sobotu přijel do vých. Berlína autobus plný vojáků USA ,Anglie a Francie a hurá do obchodního domu Centrum na nákup kvalitního zboží za hubičku.V pěkných vycházkových uniformách a také vojáci SSSR v plátěných uniformách a tehdy jsem si uvědomil,že oni vyhráli válku,ale prohraly mír díky jejich politice a dnes si tady také tak připadám u nás jako v rozkradené zemi.Jinak mám také negativní zkušenosti jako vy u nás.Bohužel výchova Čecha a Němce je diametrálně rozdílná.A že si nás nikde neváží to mě u té zdi vadilo nejvíc.Proč asi?
  • Netvrdím,že před převratem bylo vše ideální.Nikdy nebylo a nebude.Jen opakuji,že je to o systému a platí,že i ta "svoboda"jak pro koho.Nejsem rasista nebo se snažím tolerovat třeba cikány ale to co se děje kdy si žijí bez práce a příjmy,že většina dělníků může jen závidět.Nebo průměrný plat těch uváděných více jak 23000kč.Kdo ho má?!Nebo tisíce lidí bez práce a i bez domova!!!Nebo ostatní třeba tech. vybavení.Kdo ví,že i internet,bez kterého si už život nedokážeme představit tak třeba Bílý dům se připojil až v 1993!
    Mohl bych uvádět snad tisíc příkladů a pravdivých ale jeden na konec!Takže znova opakuji jak pro koho!
    http://www.verejnydluh.cz/
  • Nechápu pořád jednu věc. Že KSČ měla svoji ideologii a své ideology, že jsem si přečetl článek o světlých zítřcích a skvělé budoucnosti v Rudém Právu to se dá pochopit. Vedení moc odborných vědomostí nemělo a tak to museli nahradit nadšením. Ale všichni občané znali pravdu a věděli že to je špatné a že jsme díky přátelství a spojenectví ze SSSR ve s r a č k á c h až po krk. Proč ale dnes, když je svoboda tisku a slova, už nemusíme si navzájem plakat na rameni někde na šatně, vidíme rozdíly v životní úrovni mezi námi a Bruselem, čteme denně o svinčíku který tady je, vidíme statistiky nezaměstnanosti, bezdomovce, kteří mohou jít do basy za to že jsou, zisky které se tady vytvoří jdou zase jinde, řadový občan který se nechává zaměstnat bude rýt hubou o zem a politicky režim už to nezachrání. Nebude to trvat 50 let než se lidi naučí spolu žít jako lidi, respektovat se, mít k sobě úctu, ctít své názory, tak taková doba je v nedohlednu. Proč pořád jsou řiťolezci, pisálkové, kteří ze slzou v oku se rozplývají nad úžasným pokrokem a blahobytem , který prý zde je? Někdo je snad nutí , aby takhle lidem mydlili hlavy. Aby se snažili otrávit lidem pěkný den. Kdo odsud uteče vyhraje. Výzkum říká, že 38% Čechů by si tuhle zemi nezvolilo pro život a 17% tady nechce žít. Odpovídali občané nad 15 let věku.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit