Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • voperovat kravám katalyzátor. Vypadá to, že některá část lidstva Hodně Debilnatí.

  • vanhorne

    Ti prdici volove jsou daleko skodlivejsi, nez ty kravky.

  • josef.chmela

    To už je opravdu magořina. Někteří magoři se chtějí neustále zviditelňovat a ukázat jak jejich práce je důležitá. Většinou jsou to však pouze neschopné vyžirky.

  • mun.go
  • ŘEŠENÍ TADY JE 

    - pěstovat maso (tedy spíše "maso"= svalové buňky, svalová vlákna a syncytia) jako tkáňové kultury. 

    Pokusy na toto thema už tu byly a jsou. Problémem je cena - o několik řádů dolarů vyšší, než cena masa krav z pastvin.

    • Pavel.Jegl

      Copak cena. Má to ještě další háček: Masu z kmenových buněk chybí tuk.

      • To je pravda ... 

        Ale tento problém nezdá se býti neřešitelný - vždyť i tukové buňky lze pěstovat jako tkáňovou kulturu...

        • Pavel.Jegl

          Také doufám v to, že se vše jednou (co nejdřív) vyřeší a budeme jíst maso a nezabíjet.

          Lidstvo by to posunulo mnohem dál než kdejaký technický vynález.

          • Já naopak doufám, že se vámi ždané Karlem Marxem definované vydělení člověka z přírody za mého života "nevyřeší".  Lidstvo by "to" (použiji-li vaši novořeč) neposunulo vůbec nikam.

            I mrkev je živý organismus, i ořech je zárodek života. 

            • ... a co teprve slimáci z okolí Č. Budějovic, vhazovaní živí do rozpáleného oleje, aby se zkroutili do rohlíčků růžové barvy, nesmírně chutných...

  • Alarmismus a ekoterorismus jsou nová náboženství, škodlivější než ta ostatní !

  • Marcelskrc

    No tak poťeš koště Indii


  • Kdosi tu psal o přemnožení lidí na planetě.

    Což o to, je to naprostá pravda, ale nelze obyvatelstvu upírat právo na existenci. Otázkou pak je, zda je současně nehumánní jim upírat i právo na množení. Spíše bychom to mohli nebo měli nazvat základními nebo nezadatelnými lidskými právy.

    Co by však mělo být omezeno, je dosud stále hypotetické právo na migraci, které je poněkud s krátkým rozumem protlačováno bez ohledu na planetu. Nebo jsme ochotni připustit, že místo přemnožení se jen v učitých světadílech bychom měli zajistit rovnoměrné znásobování počtu obyvatel po celém světě? Místo cílené osvětové depopulizační práce v konkrétních oblastech s přinesením konkrétních benefitů obyvatelstvu nechávat nerušeně fungovat lidské množírny a pozorovat rozptyl jejich potomků po planetě?

    Za chvíli těch krav ani dalšího už na uživení nebude dost. Příroda přestane až na výjimky existovat a dvoj či trojnásobný počet obyvatel oproti dnešku zavdá příčinu k hladomoru a takovému řádění hladových, že se to bude vymykat i našim představám, zatím vždy věrně zachycovaných hollywoodskou továrnou na děsivé sny.

    Nikomu nepřeji zažít to co lidé v obleženém Leningradu nebo v koncentračních táborech, proto by měla z iniciativy OSN vzniknout konečně po letech smysluplná aktivita, a to celosvětová kontrola porodnosti, financovaná vyspělými státy, třeba i Českou republikou. Třeba by byla možnou cestou nějaká forma recipročního plnění za vzdání se plození dalších dětí nad dvě. Další možností je rozvoj tamních zemí s vyloučením rozkrádání pomoci místními elitami.

    Jsem připraven i nějaké % z platu pravidelně odvádět ve prospěch takových aktivit. Je to stále mnohem smysluplnější než financování budoucích množících se enkláv kolem nás bez toho, aniž by se jim někdo skutečně věnoval. Tedy ne je submisivní formou lidskoprávně informovat pouze o jejich právech, ale především o povinnostech a státní mocí vyžadovat jejich dodržování. A nikoli tak, jako se to dosud překvapivě děje především v západní Evropě. Vždyť je to nejen ku škodě vlastních občanů, ale především těch nově příchozích a koneckonců i celého státu a EU vůbec...

  • Emisní šílenství a související demagogie, resp. propaganda generují emisní byznys. Zase jde jen o další podvodný projekt, jakým je kšeftování s emisními povolenkami. Pár všiváků se napakuje a my ostatní se na tyto podvodníky skládáme, jako třeba na solární barony, jimž v každé kilowatthodině platíme alikvotní část na, eufemisticky řečeno, podporu obnovitelných zdrojů. A lidé-spotřebitelé platí jak mourovatí a bude hůře, protože gauneři vymyslí další podvodné projekty. Celé gretensko-zelené šílenství, migrační šílenství  a mnoho dalších podvodných projektů jsou jen vydařené pokusy o maximální vyždímání peněženky občana. Teorie o metanolové krávě a její vině na znečišťování ovzduší jsou svojí iracionální podstatou podobné nacistickým teoriím o nadřazenosti árijské rasy atd. Přijímání teorie o metanolové krávě odstartuje další šílenosti, až budeme smeteni velkou vlnou různých šíleností. V pravěku lovci dávali oběti bohům, aby si je naklonili, teď se máme my občané obětovat pro naplnění morbidních vizí několika excentriků, kteří se na úkor nás všech chtějí oddávat své chorobné libovůli. Přírodní zákony jsou silnější než chorobná libovůle Angely či Grety.
  • Namísto inkvizice dnes máme ekologisty. Neupalují, ale jsou pro lidi stejně nebezpeční, jako "Boblingové" v 17. století, spíše však ještě nebezpečnější.

    • Pavel.Jegl

      Nevím, zda se vše dá házet na "ekologisty". Je v tom namočena taky zemědělská politika a zemědělská lobby. Kdyby nebylo tolik dotací, nebylo by nejspíš tolik krav. A kdyby nebylo tolik krav, nebylo by tolik metanu. A nemuseli bychom uvažovat o dani z masa. Řešení, která popisuji jsou absurdní, ale obávám se, abychom nezvolili to nejhorší: dotované vybíjení krav a namísto kravského hnoje nervali do půdy jen chemická svinstva, která vodu nezadrží.

      • Cituji:Kdyby nebylo tolik dotací, nebylo by nejspíš tolik krav.

        Přesně!

        Zbývá jen vysvětlit, proč v ČR s růstem dotací počty hospodářských zvířat klesají.

        Stavy skotu ve světě se meziročně nepatrně zvyšují - chová se necelá miliarda kusů, největší producent, Indie, se počet kusů pohybuje těsně pod třetinou celkového poštu. Významný vliv na růst světových stavů skotu má druhý největší chovatel, Brazílie (20 % celkového stavu). V USA se počet kusů chovaného skotu zvyšuje cca o 3 % (9 % celkového stavu). 

        Třetím největším producentem hovězího je Čína (10 % celkového stavu)

        Největším exportérem hovězího je Austrálie s cca čtvrtinou celkového stavu.

        Otázkou tedy je, jak mnoho dotací pobírají chovatelé v Indii, Brazílii, Číně a nebo třeba v Austrálii a jak mnoho se tyto zmnožují.

        • Pavel.Jegl

          Odpověď: Jsme na vnitřním trhu Evropské unie. 

          Dotace nejsou v EU rovné - mají dvě složky: národní a unijní.

          • Vaše tvrzení nerozporuji, jde o obecně známý fakt.

            Rozporováno je tvrzení:"Kdyby nebylo tolik dotací, nebylo by nejspíš tolik krav.", které je obecné a lze jej tedy vztáhnout na celosvětové stavy skotu.

            V zemích EU počet chovaných kusů hovězího dobytka od roku 2016 většinově klesá, v celé EU klesá. Roste pouze v Polsku, Itálii a Španělsku, to ale pokles v ostatních zemích nevyrovná.

            Atd.

      • Celý dotační systém je, slušně řečeno, nerozumný.
        • Přesně!

          Dotace jsou zlo a nemají být poskytovány.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit