Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ..česko si může a to bez diskusí... označovat koho chce za hrozbu.. ale hlavně musí označit viníka toho všeho neskutečného bordelu.. a to je ... ad1. samotná SOUČASNÁ VLÁDA, ad.2 EU, ad3. mírotvorné NATO  ...když odstraníme z těchto tří hrozeb,  alespoň dvě ... budeme úplně v poho 😛

  • gaheris

    Přímo a bez vytáček říkám, že největší bezpečnostní hrozbou pro Českou republiku je v první řadě naše vláda, hned v závěsu pětidemolice ruku v ruce s EU !

  • Diwa

    Tvrdím jedno, že tahle EU nás dovede do totálního krachu a třetí světové války !!!

  • V Novém Jičíně reinkarnují 50 let starý železný šrot v naději, že z toho zase udělají zbraně. My to platíme a potom to odvezeme jako pomoc na jatka na Ukrajině. Bude jistě čest se nechat uškvařit v takovém stroji.

    Proč nenasadí na hlavu tankistickou kuklu divoženka Černochová, neposadí se do té plečky a nevyřídí si účty s Ivanem sama? 

  • Reálný a odpovídající psychologický profil toho agresivního koštěte. 

    Kde je důstojnost českých důstojníků, že se sebou nechávají tak zametat?
    Armádu nemyslících idiotů potřebovali snad jen komunisté (a přesto i tehdy někteří mysleli). Nebo jí potřebujeme zase?
    Voják nesmí být členem politické strany (v pořádku), ale je to především občan České republiky a má plné právo na svůj názor a může jej svobodně sdělit. Tím neporušuje žádný předpis.
    A že se nechá důstojník Svoboda vláčet dočasně ustanovenou špatnou úřednicí je jen důkaz ubohého stavu důstojníků současné armády. Neměli by si nechat vzít důstojnost. 

  • A kdybychom žádného skutečného nepřítele neměli - tak my si ho vyrobíme!!!

    Myslíte, že nějaké lidi v Číně zajímá nějaké Česko? Jen naše média vytváří pořád clony pro domácí zlodějiny. Běžte se podívat do světa, kde se řeší konflikt na Ukrajině? Ze 195 zemí, které jsou v OSN? Jsme my to ale bojovníci.

    Napřed si vyrobíme nepřítele z Ruska a teď z Číny. Tedy ti z nás musejí mít naděláno v kalhotách. 

  • Do své rakve.

  • vanhorne

    Jinymi slovy, Cesko se vzdalo Zemanova deditstvi a zatlouklo posledni hrebik do jeho rakve.😊

  • TheGGG

    zatímco Macron se snaží vymanit z vlivu jů es ej, naší bezpáteřní lokajové udělají cokoliv co jim v bruselu a washingtonu přikáží.... skutečně jsme jen kolonie.

  • Ano. Halapartny, kosy a kopí si ponechat nastavit a vyházet je na ně z oken jak při první defenestraci. Nic jiného nezaslouží. Každého obviňují ze strašení válkou a sami nás do ní záměrně zatahují.

  • Bohužel, stalo se a to díky politikům.

  • Dobré pro obchod 🤣🤣🤣

  • Macron (stále se někde chovající jako sexuální loudil) ovšem po příjezdu z Číny co prohlásil ? Že Evropa se nesmí stát nikoho vazalem a v souvislostmi s globálními
    turbulencemi musí nyní bojovat za svou "strategickou autonomii," jinak
    skončí v propadlišti dějin... Čili jako vždy - ani v Číně se svými vlhkými sny neuspěl. Navíc jakoby mluvil za Evropu, i když v Evropě je jeho politika nelibě trpěna. Zejména Německem. A Německo má stále platný Vázací (vazalský) pakt s USA. Tedy záleží na názoru i na "strategickou autonomii"v drtivé většině Spojených států amerických a ty Evropu obětovávají a vysávají a Francie je pro státy na vedlejší koleji. Rozhodně nechtějí, aby Evropa byla strategicky silná, protože by potom konkurovala Spojeným státům americkým. Tedy - Macron je mimo mísu. Francii už Spojené státy vyšplouchly od vojenské masivní zakázky a založily vojenský pakt mezi Spojenými státy americkými, Británií a Austrálií. Asi po dvou týdnech prezidentování Macrona jsem byl názoru, že ani rok na funkci nevydrží, protože dělal a dělá jeden kopanec za druhým. Například ze silné demonstrace Žlutých vest byl tak vystrašený, že jim kývnul na všechny požadavky, dokonce i na vystoupení z NATA, ale od prvního dne vydával pokyny na zatýkání organizátorů demonstrace. Jeho předchůdce byl slabým neschopným prezidentem. To Le-Penová je z jiného materiálu. Macron globalistice vůbec nerozumí. Globalisticky strategický a konceptuální je z politiků pouze Putin. Dokáže také úspěšně řídit složité sociální supersystémy.

    S nositeli názorů z opačného politického a
    intelektuálního břehu nediskutuji a s gustem je ani nezačínám číst. To už by bylo
    smysluplnější vařit zdejšímu politickému jelimanovi z redakce kávu z pražených žaludů (přidal bych drcené cvrčky).

  • Evropa musí snížit svou závislost na USA a vyvarovat se zavlečení do konfrontace mezi Čínou a Spojenými státy ohledně Tchaj-wanu. Tak zní podle Politica hlavní poselství rozhovoru, který zpravodajskému webu francouzská hlava státu poskytla cestou z jednání s čínským prezidentem.

  • A Macron byl v Číně prohlubovat dobré vztahy, kde se dočkal honosného přijetí na červeném koberci. Jaký rozdíl v přístupu velké země EU a malého mopslíka ČR na vodítku USA.  

  • Není rozumné si proti sobě poštvávat vlivné státy. Ideologie dovedená ad absurdum v zahraničních vztazích je slepá ulička a zhoršuje mezinárodní bezpečnostní situaci. 

  • Tady dnes jelimanem z redakce na měsíc vyškrtnutý bajonet, dříve třeba haraburda nebo 13ayxc, nebo 15ayxc, nebo cvbn, nebo kohorta, nebo pagemas, nebo lagemas, nebo plmrtd, nebo nmkl, nebo imaklp (především však historicky  Masunta). 

    Existuje mezinárodní stupnice do 40ti. Psychiatři na ní dokáží testem zařadit každého. Nad 20 se jedná o psychopata. V USA se jedná o psychopata, když se jedinec nachází na stupíncích nad 30 - možná i proto to tam tak vypadá... Každý řídící pracovník by měl být otestován a získat svůj stupínek. Kdo je psychopat, neměl by nikoho řídit - do řídících funkcí se však právě oni cpou a nadřízení jim nebrání. Vědí, že se budou hrnout do řešení problémů, což je jejich vlastnost. Všichni psychiatři se shodují v tom, že jediná záchrana před psychopatem je od něho utéci. Psychopata zvládne jen silnější psychopat. Někteří psychiatři považují psychopaty za nelidi - tak jsou odlišní. Bez empatie a po zádech druhých šplhající, odpor nesnášející, mstiví, psychopatické záchvaty předvádějící, oční bulvy často vyvalující. Jakmile mohu - říkám jim proto, že na jejich názoru nezáleží. To dokáže jejich hýčkané ego velmi naštvat. Myslím, že opakem je zenová mysl. Rádi používají vykřičníky, psaní velkými písmeny a rádi zvýrazňují text podtrháváním, nejlépe i barevně. Když jsem šetřil stížnosti, ručně psané, jejich texty se vyznačovaly právě těmito znaky. Také rádi používají osobní zájmena jako já, mně, mi. Úspěšní psychopaté jsou často na funkcích. Neúspěšní pod dozorem (nebo alespoň v péči) psychiatrů. Někteří jsou trvale na psychiatrických léčebnách. Někteří psychopaté jsou tak psychopaticky silní, že dokáží manipulovat i svým psychiatrem.


  • AUTOR:  MUDr. Jan Hnízdil:

    Na svém profilu
    (janacernochova.cz/o-mne/) uvádí v rubrice zájmy vojenskou historii a
    techniku, přírodu, potápění, sportovní střelbu, vytrvalostní běh,
    motorky a rockovou hudbu. Povětšinou vyloženě „mužské“ zájmy. Nikde ani zmínka o rodičích, sourozencích, přátelích, partnerovi, o dětech. Nikde ani stopa lidskosti.


    Chladná, bezohledná, bezcitná,
    arogantní, zbraněmi harašící, mužům velící a mužům se mstící. Takové
    chování signalizuje emoční zranění. Volba silového resortu, mužské
    koníčky a mužské prožívání života (kariéra na prvním místě) často
    naznačují problém s otcem. Mužům se chce zalíbit (spíš na úrovní přijetí
    než estetické), vyrovnat se jim, současně k nim cítí pohrdání a
    nenávist. Tato rozpolcenost jí znemožňuje prožívat kvalitní partnerský
    vztah, vede k samotě a tím pádem i bezdětnosti. Hektické pracovní
    (bojové) nasazení její samotu zaplňuje, pomáhá zapomenout na emoční
    bolest, na opuštěnost, na to, že není milována. Vnější válečnické
    projevy jsou odrazem její války vnitřní. Ta se ale zbraněmi vyhrát nedá.
    Za svůj zpackaný život se proto mstí každému, kdo má to, co jí chybí:
    vnitřní mír, lásku a vztah.


    Použitá literatura: Všichni
    jsou psychopati, jenom já jsem letadlo, Hnízdil Jan, Tříska Michal, NLN,
    2020. Michalovi děkuji za spolupráci na knize i za připomínky k blogu.


     


  • Je to možné. Máme v zákoně uvedeno, že nesmíme podporovat zahraniční konflikty, a jak vidět, právě tato podpora je pro některé hlavní úkol.

  • mun.go

    "Považuje ale za možné, aby Praha časem na Ukrajinu poslala tanky Leopard, které dostane z Německa..."

    Není někde ve smlouvě zákaz přeprodeje do jiných zemí? Třeba Švýcarsko uplatňuje zákaz re-exportu svých výrobků. 

    Španělská ministryně obrany Margarita Roblesová prohlásila, že Švýcarsko odmítá povolit své zemi reexport válečného materiálu na Ukrajinu.

    Švýcarsko se pevně drží linie, že by jeho neutralita byla poškozena tím, že by jiné země mohly posílat na Ukrajinu zbraně a munici švýcarské výroby.  Švýcarská vláda odolala tlaku Německa, aby schválila re-export munice pro zásobování protiletadlových vozidel, která se již na Ukrajině nacházejí. Nyní se zdá, že podobný tlak vyvíjí Španělsko i na Švýcarsko. "Chápeme, respektujeme a akceptujeme neutralitu, ale potřebujeme povolení Švýcarska pro tento typ materiálu, které nám v tuto chvíli není uděleno," řekla Robles na setkání španělských velvyslanců tento týden.

    I když - pro Ukrajinu všechno ... podle ukrajinských představ.

    Švýcarská zahraničněpolitická tradice neutrality by neměla zahrnovat blokování reexportu švýcarských zbraní na Ukrajinu, prohlásila v pondělí ukrajinská velvyslankyně ve Švýcarsku a dodala, že zbraně jsou naléhavě potřebné k vítězství ve válce proti Rusku. Švýcarská vláda tento měsíc prohlásila, že nebude měnit svou dlouhodobou politiku, která zakazuje každé zemi, která nakupuje švýcarské zbraně, aby je posílala straně konfliktu. V rozhovoru pro agenturu Reuters na ukrajinském velvyslanectví v Bernu Iryna Venediktová uvedla, že neutralita a re-export zbraní na Ukrajinu by měly být vnímány jako oddělené otázky - píše Reuters 27. 3. 2023.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit