Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Káva už pro mne osobně spoustu let neznamená jen palivo, abych dosáhl jistého pracovního výkonu, ba naopak je to jistý druh gurmánského zážitku, který si rád vychutnám v klidu :-) Snažím se neustále objevovat nové druhy tohoto lahodného nápoje a díky širokému sortimentu některých českých eshopů (kde navíc lze dost často využít slevových kuponů) je to dnes už "brnkačka" :-)

  • My si s manželem potrpíme na kvalitní kávu, takže jsme si koupili kvalitní automatický kávovar z Cesk, do kterého sypeme celá kávová zrna a takové kávě se nic nevyrovná. Je velký rozdíl v tom, jestli je káva připravená z mletých, nebo celých kávových zrn.

  • Já teda kapslovač můžu jen chválit. Navíc si člověk ani nemusí kupovat ty klasické kapsle z obchodů, existují totiž i znovuplnitelné, které jsou tím pádem i ekologické. Já si je kupuju odtud: https://www.gourmetkava.cz/cs/kapsle-pro-nespresso--41pk 🙂

  • Prosím vás, mě by zajímalo, do kterého kávovaru pasují tyto kapsle Jacobs?
  • Kafe jsem pil do roku 1989 potom již nikdy a přesto jsem z toho žrádla a pití z EU na dialýze,ale beru to jako demokratický pokrok ehm chrchlo Havle.
    • Zřejmě si myslí pisatel, že za komančů se kávové boby pěstovali u nás nabo v SSSR a teď je sem vozí ty kapitalističtí imperialisté. Opak je pravdou, Veškerá technologie v Tchibu - Jihlavanka, Douwe Egberts a pod. byla ze západu, protože komanči by to nevyrobili ani náhodou a dovoz z Kuby byl kvalitativně problémový a toliko kávy se tam ani nevyrobí.
  • Za nejstrašlivější otázku v české gastronomii považuji „Turka nebo instantní?“. A co se týče kavárnských řetězců – z mnoha cest jsem si přivezl poznatek, že v zemích, kde se mluví románskými jazyky, mívají mnohem lepší kávu než tam, kde se mluví anglicky. Takže kavárny a řetězce s anglickým názvem pro jistotu ignoruji. (A naprosto souhlasím s článkem, že pro domácnost je nejlepší moka konvička. Má ji i většina Italů.)
  • O kávě loccos vím. Pracoval jsem pro dosti provozů a pražíren, tak něco z praxe. Káva se nejnom klasicky sbírá, suší, vlhčí, praží, balí a brenduje, ale hlavně se z ní za pomocí chemie dostává kofein a chuť a jiná chuť a třeba i umělý kofein do ní přidává. Je to dosti náročný proces, ale vyplatí se. Potom se nemůžeme divit, že celkově je káva kvalitativně tak trochu horší. Turek(řecká káva), espresso, rozpustná, melta, jakákoliv může být dobrá, pokud není ošizená a je z těch nejlepších produktů, což v ČR je velký problém. Ne každý má na 2-3 kávy v kavárně a tak zůstává a hlásá, že turek je nejlepší káva, a to třeba i z kávy Standard. Tento článek je pouhou mikročástí o kávě a značkách. Je pravda, že v Německu ve státním sektoru se kávové kapsle nesmějí z ekologického hlediska používat. A nepomůže tomu ani Džorž Klůny. A Starbucks? Divím se, že ještě nezkrachoval. Předraženo, nekvalitní, nekulturní, trapné, přemnoženo.
  • to si koupíte nektarinku z Italie. Nakousnete - a ouha. Ona je je uvnitř megapecka. Je to tedy odrůda kterou by v Italii nikdo nekoupil. Prostě přímo by jí opovrhli a zavrhli též prodejce. Tady drzý řetězec to valí do reklamy na první stránky. Není většího loupežníka než Kaufland.
  • V minulosti jsem pil 2 kávy denně. Nyní, už ani tˇuk. Žaludek mi tento božský nápoj vrací zpět,
    Nevím, co tam nyní míchají!
  • Kafe vůbec nepiju, buší mi po něm hercna.

    Za volantem přemáhám únavu a touhu po spánku pitím Pepsi-coly, za den maximálně 0,5 l.

    Nebo si dám nějaký energeťák, max. 0,25 l.
    Nejlépe mi chutná a v žaludku nezlobí úplně obyčejný FIRE-BIRD, černá plechovka, v PENNY je za Kč 6,50.
    Plechovka je zálohovaná, značená "POVRATNA NAKNADA" 50 1p, takže by se dala vhodit do automatu tuším v Chorvatsku.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit