Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já si vařím každý den také kávu, ale ne žádné latté a podobné mléčné kávy, ale poctivou pořádně silnou kávu. Letos jsme si s manželem koupili k Vánocům kávovar a byl to ten nejlepší dárek, který jsme si mohli koupit. Lepší kávu jsem totiž ještě nikdy nepila. Nejdřív mi připadalo zbytečné, abychom vybírali nějaké profi kávovary, když si budeme vařit kávu jen pro sebe, ale teď jsem ráda, že jsme si nevzali ten nejlevnější, který by nám určitě tak dobrou kávu nepřipravil.

  • Já teda kapslovač můžu jen chválit. Navíc si člověk ani nemusí kupovat ty klasické kapsle z obchodů, existují totiž i znovuplnitelné, které jsou tím pádem i ekologické. Já si je kupuju odtud: https://www.gourmetkava.cz/cs/kapsle-pro-nespresso--41pk 🙂

  • Prosím vás, mě by zajímalo, do kterého kávovaru pasují tyto kapsle Jacobs?
  • Kafe jsem pil do roku 1989 potom již nikdy a přesto jsem z toho žrádla a pití z EU na dialýze,ale beru to jako demokratický pokrok ehm chrchlo Havle.
    • Zřejmě si myslí pisatel, že za komančů se kávové boby pěstovali u nás nabo v SSSR a teď je sem vozí ty kapitalističtí imperialisté. Opak je pravdou, Veškerá technologie v Tchibu - Jihlavanka, Douwe Egberts a pod. byla ze západu, protože komanči by to nevyrobili ani náhodou a dovoz z Kuby byl kvalitativně problémový a toliko kávy se tam ani nevyrobí.
  • Za nejstrašlivější otázku v české gastronomii považuji „Turka nebo instantní?“. A co se týče kavárnských řetězců – z mnoha cest jsem si přivezl poznatek, že v zemích, kde se mluví románskými jazyky, mívají mnohem lepší kávu než tam, kde se mluví anglicky. Takže kavárny a řetězce s anglickým názvem pro jistotu ignoruji. (A naprosto souhlasím s článkem, že pro domácnost je nejlepší moka konvička. Má ji i většina Italů.)
  • O kávě loccos vím. Pracoval jsem pro dosti provozů a pražíren, tak něco z praxe. Káva se nejnom klasicky sbírá, suší, vlhčí, praží, balí a brenduje, ale hlavně se z ní za pomocí chemie dostává kofein a chuť a jiná chuť a třeba i umělý kofein do ní přidává. Je to dosti náročný proces, ale vyplatí se. Potom se nemůžeme divit, že celkově je káva kvalitativně tak trochu horší. Turek(řecká káva), espresso, rozpustná, melta, jakákoliv může být dobrá, pokud není ošizená a je z těch nejlepších produktů, což v ČR je velký problém. Ne každý má na 2-3 kávy v kavárně a tak zůstává a hlásá, že turek je nejlepší káva, a to třeba i z kávy Standard. Tento článek je pouhou mikročástí o kávě a značkách. Je pravda, že v Německu ve státním sektoru se kávové kapsle nesmějí z ekologického hlediska používat. A nepomůže tomu ani Džorž Klůny. A Starbucks? Divím se, že ještě nezkrachoval. Předraženo, nekvalitní, nekulturní, trapné, přemnoženo.
  • to si koupíte nektarinku z Italie. Nakousnete - a ouha. Ona je je uvnitř megapecka. Je to tedy odrůda kterou by v Italii nikdo nekoupil. Prostě přímo by jí opovrhli a zavrhli též prodejce. Tady drzý řetězec to valí do reklamy na první stránky. Není většího loupežníka než Kaufland.
  • V minulosti jsem pil 2 kávy denně. Nyní, už ani tˇuk. Žaludek mi tento božský nápoj vrací zpět,
    Nevím, co tam nyní míchají!
  • Kafe vůbec nepiju, buší mi po něm hercna.

    Za volantem přemáhám únavu a touhu po spánku pitím Pepsi-coly, za den maximálně 0,5 l.

    Nebo si dám nějaký energeťák, max. 0,25 l.
    Nejlépe mi chutná a v žaludku nezlobí úplně obyčejný FIRE-BIRD, černá plechovka, v PENNY je za Kč 6,50.
    Plechovka je zálohovaná, značená "POVRATNA NAKNADA" 50 1p, takže by se dala vhodit do automatu tuším v Chorvatsku.
  • Tak zkusil jsem tu kapsli, ale to je opravdu žbrynda která vedle kávy ani neležela. Vůbec se nedivím, že jsou co chvíli v akci. A to jsou ještě pořád sakra předražené. Opravdu fuj.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit