Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • KIMCID

    😁😁😆

  • Vystoupit z EU a rychle vlézt zase do ruské p....e, která je tam na obrázku. Jenom nechápu, proč ti ruso-řiťo-lezci doté ruské p....e nevlezou, když je to tak láká a chtěli by tam zase zatáhnout všechny.

  • ObcanHaveI

    Jen pryč! Rychle pryč!

    Jen pryč z tohoto náckovského spolku, klidně jako Tomíci!

  • Pavel.Jegl

    Svatá prostoto. A Československo se rozpadlo kvůli útoku novičokem.

  • Jugoslávie se rozpadla díky bombám USA, Velké Británie a Francie. Jinak by tam nemohlo vzniknout to, co tam protiprávně vzniklo. 😈

  • Ano, nepásli, já mezitím, co  ty jsi pásl ty kozy, vystudoval dvě VŠ, technického zaměření. Řídil podnik s 1500 zaměstnanci a to je něco, co ty nemůžeš pochopit, jako pasáček koz. A je fakt, že jsme si nepotykali, tak se toho drž a mluv, až budeš tázán.😈   

  • O.K., díky za odkaz. Dobře napsáno. Jen se to asi pořád nedostalo do podvědomí lidí. Když diskutuji se známými, tak je téměř jediným jejich argumentem, že dostáváme víc, takže je to fajn a je zbytečné přemýšlet o tom, co bude zítra. Bohužel... :(

  • Jeden jiný úhel pohledu, ale je k věci, naše významnost ve světě, v Evropě, z onoho specifického úhlu pohledu. Byly doby a není to tak dávno, kdy jsme byli na výši, která by dnes byla také na výši. 

    Co je řešeno? Toto:

    https://www.youtube.com/watch?v=GfjH8k3O_ZM


    Porovnávám náš význam v rámci EU.  Je mizerný a zanedbatelný. Ale kdyby bylo zachováno to, co jsme měli k dispozici před ještě cca 30 lety, tak bychom byli v centru zájmu a nikdo by si nedovolil to, co si nyní k nám dovolí. Stále je možnost se v tomto znovu aspoň přiblížit. 😈

  • Pavel.Jegl

    Připomínám to každou chvíli. Takže aspoň jeden příklad.

    https://zpravy.tiscali.cz/co-si-pocneme-az-nam-eu-zavre-dotacni-kohoutky-295598

  • Pavel.Jegl

    Tohle je prostor pro diskusi čtenářů, takže pokud k tomu, Tiradore nic vlastního nemáte... Pokud to vnímáte spontánně a ekonomika je pro vás španělská ves, napište to prostě spontánně.

    Apropó, nepamatuji se, že bychom se někdy domluvili na tykání a Babišovy kozy jsme spolu nepásli.


  • Pavel.Jegl

    Nemusí být ani investigativní.  Ta věc je novináři zdokumentována. Psalo se o tom, kdo ji vpašoval do vyhlášky i kdo ji schválil. Nebylo těžké to zjistit. Jenže je to věc z roku 2002, je to už řádka let, co se o ní psalo, bylo to ještě v printu, takže vám nemohu dát link.



  • Tak to se musíš optat paní ekonomky. Renomované ekonomky. Chtěls po někom odkaz a já ti ten odkaz nabídl. A současně, nesouhlasím s tvými pohledy na tuto věc. Já vnímám zcela spontánně, že naše účast v EU není pro nás smysluplná. A abych ti to připomněl na konkrétních detailech, EU  nás těmi podivnými, silně vymezenými dotacemi nijak neobohatila, protože už ten princip, kdy řekne "tady máš něco, ale můžeš to použít pouze na toto a ne na tamto, a to ještě pouze s tímto omezením, je absolutně nefér. My odvádíme naši částku a nesmíme použít nic , stejně jako EU. A tato "půjčka" je dočasná. 2020 (2) končí a my už o těch "velkých" dotacích neuslyšíme. Zato budeme plati i nadále, ale bez termínové omezení, prostě "na furt". I malé dítě si snadno vypočte, KDY se to srovná. A dál už nemá smysl vypočítávat, to, na čem jsme "díky" dotacím zkrachovali,co jsme ztratili na věky a že jsme v poloze obrovské montovny subdodávek pro Německo a další. Celky s vyšší přidanou hodnotou vyrábět nemáme a ani nemůžeme když, "konkurence z EU" je u nás zlikvidovala. 😈

  • Jenom to, že můžeme konstatovat, co se během členství v EU zlepšilo a co zhoršilo. U obojího se můžeme ptát, jak velký vliv na to členství (ne)mělo. Když někdo napíše, že se nám zlepšila životní úroveň, bude to jistě pravda, ale stejně tak bude pravdou, že se životní úrovreň zvedala i v období 1990 - 2003, kdy jsme členy EU nebyli.

    A stejně tak je jistě pravdou, že se životní úroveň lepšila dokonce i v období 1950 - 1989, tzn. za bolševika. Samozřejmě že pomaleji, než na Západě, ale nepochybně se lepšila.

    A argument, že jsme čistí příjemci, je samozřejmě jen časově omezený a každý víme, že přijde doba, kdy budeme čistými plátci a to už trvale. Jen se o tom moc nepíše, že? 


  • " Když vyvolala nevoli mezi zákazníky, kterým nechutnaly zapařené koblihy, vymlouvali se úředníci na unijní směrnici o bezpečnosti potravin.Směrnice však pečivo v mikrotenových sáčcích nenařizovala, ba ani nedoporučovala."

    .

    No a co udělá investigativní novinář? Zjistí, kdo s tím nápadem přišel jako první, kdo ho schválil a toto zveřejní, ne?  

  • Slováci jsou na tom jak my, ba co hůře, ještě více v "píp". Stačí sledovat jejich kauzy v nejvyšší politice.😈

    Rozděleni nebylo nutné a způsob tohoto "downsizingu" zdá se býti poněkud nešťastným...pro nás pro všechny. Na malé-slabé, každý kašle 😈

  • KIMCID

    Nemusí cenzore.

  • Plést si geografii, kulturu a historii s aktuálním politickým uspořádáním (přechodným a krátkodobým, jak je tomu u politických projektů pravidlem) je sice možné, ale mezi průměrně vzdělanými lidmi poněkud hloupé. Pokud tak nečiníte ve mzdě - dobrovolně to snad nelze dělat.

  • Pavel.Jegl

    a proč bych ji měl opouštět?

  • Skutečně? Tedy jste opustil "práci s daty online" bez odkazování?

  • Co je to "kvalita společnosti"?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit