Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mě osobně by třeba zajímalo, kolik mají krajské úřady celkem zaměstnanců. Tedy v celé ČR. Asi by to šlo někde dohledat, kdybych překonal vrozenou lenost.

Asi dost veliká fabrika.

Hledáme kde ušetřit v systému státní správy? Tady příkladně.

Většinově nechceme Senát, evidentně většinově nechceme Krajské úřady - přesto existují. Proč? 

To je třeba běhat po ulicích a skandovat pod vedením placených organizátorů? Proč demokracie nefunguje? 

• Proti senátu brojí ti, jimž senát "šlape na paty" a tak nemohou "řídit stát jako (svůj) podnik", tj. kdo neposlouchá fýrera tak dostane z úřadu výpověď. A přikyvují jim k tomu lidé, kteří nechápou, že princip parlamentní demokracie spočívá mimo jiné v dělbě moci a že tedy větší zárukou svobody a demokracie je dvoukomorové parlament.

Spíš se mělo:

1. uvážit snížení počtu poslanců ze stávajících 200 na na 81 jako je senátorů, nebo alespoň na 100;

2. vyhnat ze sněmovny členy organisace podle zákona zločinné a opovržení hodné; a tu policajtskou mlátičku, která si na Ukrajině hrála na představitele ČR postavit před soud za vlastizradu.

• Vážený Občane:

Proti senátu brojí ti, jimž senát "šlape na paty" - Senát České republiky mě osobně v žádném ohledu na paty nešlape.

Je mi naprosto lhostejná tahle trafika plná užvaněných gerontů.

Už z toho dehonestujícího vyjádření, které užívám velmi nerad, není známkou toho, že bych nechápal principy parlamentní demokracie. 

Je to jen můj ryze osobní postoj. 

• Pane kolego, omlouvám se, to nebylo vůbec myšleno osobně. Myslel jsem to obecně. Je mnoho občanů této země, kteří nechápou, že základem svobody a demokracie je dělba moci na

1. moc zákonodárnou - ta stanoví pravidla chování, strukturu státní správy atd. a to nikoli podle "přání vládce", ale podle jistých obecně platných nadčasových principů, jejichž dodržení je zárukou svobody, demokracie, prosperity a rozvoje dané země;

2. moc výkonnou - ta podle těch pravidel koná;

3. moc soudní - ta řeší případné spory, zda určité jednání bylo či nebylo v souladu s platnými pravidly;

4. někdy se sem řadí i moc sdělovacích prostředků - jejich úkolem je, lidově řečeno "šťourat a co vyšťourají tak rozkecat" a tím znemožnit úřední činitele přestoupivši platná pravidla.

A základem fungování toho všeho je dělba moci; čím víc je moc rozdělena, tím obtížnější je pro jednotlivce soustředit ve svých rukách rozhodující míru moci. Tak to funguje zejména v USA.

• KIMCID

1.ano2.blbost popírá to demokracii

• Členové organisace ze zákona zločinné a opovržení hodné nemohou mít v civilisované společnosti právo rozhodovat o právech a povinnostech ostatních občanů. Samozřejmě v případě, kdy se domnívají, že jim jsou někým omezována zákonem daná práva, mají i oni právo obrátit se na soud. V každé civilisované společnosti také existují jistá morální pravidla, která jsou pro každého závazná.

• KIMCID

Omyl to bys use zakázat každou strnu do které komár zalez od ODS až po Ano

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit