Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • vojtechbures
    Jenže žádný řemeslník nepojede opravit protékající záchod nebo vyměnit lustr. Ti mají lepší kšefty.
  • Pokud dotyčný "hodinový manžel" plní daňové a poplatkové povinnosti, není co řešit. Stát se zase se.e do věcí, po kterých by mu mělo být kulový *10*
  • Kdo je ten červenej pitomeček???
    Jo aha, to je teplej dědek Semjon Gayínek!!!

PCHE !!!

CHICHICHI, teploušovi smradlavýmu ta rudá stoupá jako horečka!!!
    • A co jste tím chtěl říct k tématu?
      • ... ten primitiv nikdy téma nepochopil, tak buďte trochu shovívavý k nemocnému :)))
    • BTW chlubit se, že fixluješ s hlasováním je opravdu hodno zbabělého degeše

jsi bolševický odpad *11*
    • je dobře, že jste zlej trolle opět začal mongoloidně gájínkovat *3*
  • Jenže tzv.hodinoví manželé..vznikli paradoxně, právě kvůli zaplnění mezer..v požadavcích od obyčejných lidí na řemeslné i jiné doplňkové práce, včetně např i opravy na PC atd.. kde skuteční řemeslníci a firmy..tyto práce nechtěli, či i odmítali dělat, protože to byly pro ně tzv. neefektivní vymrdávky a šontačky s malým ziskem., kde dokonce své zákazníky přímo často i vybízeli a stále vybízejí..ať si na to či ono..seženou raději "někoho jiného", že oni na takové věci nemají potřebné "kapacity a čas"..Bude se to stejně dělat dál., akorát se ten tzv.hodinový manžel se zákazníkem domluví tzv. " jinak a výhodně"..Dělalo se to tak vždy už i za totáče tzv. na fuškách., ani ti to nedokázali zrušit, oni sami si totiž fuškaře brali taky, stejně jako i ti jiní okolo..
    • Ti tzv. fušéři, to však byli odborníci, kteří dělali to, co v zaměstnání. Na opravu plynu si lidé pozvali známého plynaře, na elektřinu elektrikáře....
      • I tenkrát záleželo, jak u čeho i koho..Byli ti, co to fakt odborně uměli a dokonce byli i přiměřeně poctiví., ale těch bylo sakra málo..a pak hodně těch fušeřů, co na co sáhli, to akorát dodrbali..Ten systém byl celkově padlý na hlavu..všude se dělalo na fuškách i např.v pracovní době.,hlavně, co nejvíce s kradeného materiálu, samá improvizace u všeho a na všem..a ta kvalita, často zdaleka dobrá taky nebyla a bylo celkem jedno, jestli to bylo "přes podnik" či fuškou, co rovněž vyplňovala tehdejší požadavky a mezery na trhu, kde se sice všude tzv. plnil plán, málem na "127% i víc., ale jinak to stálo za lejno..Stát si prostě neumí nikdy vážit lidí, co se snaží pracovat a snaží se jen takovým házet klacky pod nohy, rozeštvávat lidi mezi sebou a nenechat je vydělat za to, že chtějí pracovat, klidně i manuelně a být užiteční..
  • No ono je to taky otázka nějaké kvality práce a hlavně i záruky. Já jsem chtěl mít udělanou třeba dlažbu v kuchyni a koupelně, to stejné obklady dobře. Proto bych si nedovolil na to vzít nikoho jiného než firmu, která mi na to dá záruku. Sehnal jsem firmu z Brna https://sedlacek-koupelny.cz/ , se kterou byla perfektní komunikace. 

• už aby padla EU na hubu a opět se vrátili sovětští řemeslnící *3*
    • ... a vrazili do parátů nejprimitivnějšího BTW balalajku :)))
  • Nebuďme naivní, jde o daň a její nevybrání.
    Proto na to skuhrání řemeslnické šlechty i přes její nemravné ceny stát, tj. poslanci, slyší. Daně jsou peníze k dispozici mocným a vůbec nevadí, že před těmi správnými tendry "ještě" nejsou jejich. Spotřebitel je zdrojem DPH - dojnou krávou a řemeslník vhodným dojičem. I proto musí mít řemeslníci vyšší ceny než neplátci DPH. DPH je hlavní plnič rozpočtu. Daň z příjmu FO, kterou by teoreticky hodinový manžel přiznal, je v rozpočtu tak zanedbatelná, že např. Lucembursko ji vůbec nevybírá, aby ušetřilo na nákladech státu za výběr. U nás z 1000 daní platíme asi 300 za průchod rozpočtem = za platy a zúřadování. Přes 20% z celého rozpočtu! Pěkné peníze.
  • milacekpublika

Já myslím, že tohle je klasické tržní hospodářství. Jestliže se řemeslníci nejsou schopni uživit a dá si je do latě "hobík" s vodováhou a kladivem, tak ať nepodnikají. My jsme si na obložení schodů taky brali hodinového manžela, který byl o něco levnější, mohl hned a navíc měl skvělé reference a byl to sympaťák. :) Já jsem mu u toho dělal druhé ruce a za půl odpoledne bylo hotovo. :-) 

• V bytě jsme měli několik malých problémů. Nefunkční vypínač, netěsnící sifon, viklající se madlo u schodů. Opravář na každý drobný problém? Ne. Zkusila jsem hodinového manžela z Prahy https://hmlukas.cz/ a byl to nejlepší nápad. Přijel vybavený, opravil všechno během jednoho dopoledne a dokonce ještě připevnil uvolněné lišty, kterých jsem si ani nevšimla. Co mě potěšilo nejvíc? Uklidil si po sobě a všechno vysvětlil. Určitě ho zavolám znovu. Rychlá domluva, férové jednání, skvělá práce.

• jediné řešení je vystoupit z EU a přivinout se do vlídné náruče Ruské Federace
    • Tak si sbal čemodan a urrráá v vostočnyje stěpi. Naše země patří po staletí do EVROPY,, naše civilizace je evropská, píšeme a myslíme latinkou a ne azbukou. Naše civilizace je založena na dělbě moci, nikoli na její koncentraci. To platilo už ve středověku, kdy byla oddělena moc světská, panovníkova, od moci duchovní, církve. Na východě píšící azbukou tomu bylo naopak, obě moci byly koncentrované do rukou panovníka, který měl pouze na výkon duchovní části své moci popy.
      • tolik zbytečných keců... a přitom jen stačilo abys napsal, že jsi psychicky v hajzlu *15*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit