Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No ono je to taky otázka nějaké kvality práce a hlavně i záruky. Já jsem chtěl mít udělanou třeba dlažbu v kuchyni a koupelně, to stejné obklady dobře. Proto bych si nedovolil na to vzít nikoho jiného než firmu, která mi na to dá záruku. Sehnal jsem firmu z Brna https://sedlacek-koupelny.cz/ , se kterou byla perfektní komunikace. 

• Když sama ženská potřebuje sestavit skříň nebo vyčistit odpad, tak je jedno, jestli přijde řemeslník nebo hodinový manžel. Stejně si hodně řemeslníků i takhle přivydělává. Na internetu je docela dost portálů, jako např. http://www.freelance-market.cz/c/%C5%98EMESLN%C3%ADK, kde se najde obojí, člověk si stejně většinou vybírá podle poskytovaných služeb a ceny.
  • Nebuďme naivní, jde o daň a její nevybrání.
    Proto na to skuhrání řemeslnické šlechty i přes její nemravné ceny stát, tj. poslanci, slyší. Daně jsou peníze k dispozici mocným a vůbec nevadí, že před těmi správnými tendry "ještě" nejsou jejich. Spotřebitel je zdrojem DPH - dojnou krávou a řemeslník vhodným dojičem. I proto musí mít řemeslníci vyšší ceny než neplátci DPH. DPH je hlavní plnič rozpočtu. Daň z příjmu FO, kterou by teoreticky hodinový manžel přiznal, je v rozpočtu tak zanedbatelná, že např. Lucembursko ji vůbec nevybírá, aby ušetřilo na nákladech státu za výběr. U nás z 1000 daní platíme asi 300 za průchod rozpočtem = za platy a zúřadování. Přes 20% z celého rozpočtu! Pěkné peníze.
  • S tou výměnou lustru - chi - koupili jsme nový - podle dávné výuky ve škole - jsem jej zapojilka - prostě dráty - barva na barvu- červená, modrá - uzemnění černé. . Drahé polovičce se to nelíbilo a povolal před zapnutím souseda - mistra z elektroučiliště. Saamozřejmě to bylo špatně - co chcete - ženská - musel to chudák opravovat s patřičným komentářem. Brala bych to - kdyby po zapnutí - nevyhodilo pojistky v celým baráku. *1*
    • to že ti soused šustí ženu je smutné, na druhou stranu proč to vytahuješ *7*
    • máš lustr na ss, tak to máš podle barev téměř dobře
  • Kdo je ten červenej pitomeček???
    Jo aha, to je teplej dědek Semjon Gayínek!!!

PCHE !!!

CHICHICHI, teploušovi smradlavýmu ta rudá stoupá jako horečka!!!
    • A co jste tím chtěl říct k tématu?
      • ... ten primitiv nikdy téma nepochopil, tak buďte trochu shovívavý k nemocnému :)))
    • BTW chlubit se, že fixluješ s hlasováním je opravdu hodno zbabělého degeše

jsi bolševický odpad *11*
    • je dobře, že jste zlej trolle opět začal mongoloidně gájínkovat *3*
  • už aby padla EU na hubu a opět se vrátili sovětští řemeslnící *3*
    • ... a vrazili do parátů nejprimitivnějšího BTW balalajku :)))
  • ... dnes na tiscali žádná zajímavá témata, tak špičková česká inteligence řádila zde :)))
  • Ještě bude potřeba zavést přísné pokuty všem, kteří si závady ve svých domácnostech opraví sami a vezmou tak práci profesionálům.
  • Takže předpokládám,že stát taky nakáže těm rádoby řemeslníkům co jim hodinoví manželé údajně berou práci,že budou dělat např. kapající kohoutek za pár šupů atd.
  • Občas pracuji jako nelegální hodinový manžel. Tzn, že se za něj nepovažuji. Jsem požádán sousedem nebo sousedkou o provedení nějaké drobnosti. A při práci si vyslechnu, třeba jak na opravu kohoutku přijeli dva instalatéři, jeden pracoval, druhý jej kontroloval. Za půl hodiny vyfasovali 2x 500 Kč + 100 Kč za dopravu. Pravda je, že to prý mohlo být levnější - bez dokladu. S druhým kohoutkem se sousedka obrátila na mě. Sfouknul jsem to za pár buchet. Pravda je, že i peníze mi chtěla vnutit.
    Chápu, že opravovat jako hodinový manžel bez oprávnění plynový kotel je prasárna a toho kdo to dělá by měli pro výstrahu zastřelit.
    Na druhou stranu je spousta lidí, kterým nechce staré věci nikdo opravit - vyhoďte to...
    Stát zase bude hledat důvody, jak nás bude moci svobodně uregulovat. Na to jsou naši úředníci skuteční machři.
    • No, vyučenej odborník mi kladl dlažbu - lednice se musela podkládat aby se nevyklala. Přišel hodin. manžel - dlažbu odstrabil a položil nově - žádné podkládání. A cena - chi... takže tak.
    • Nechápu proč by hodinový manžel měl jenom sekat trávu. Pokud má vyžadované oprávnění dělat danou práci, tak mu nikdo nemá právo tu možnost brát. Dnes je stejně většina řemeslníků bez kvalifikace. Doma si obloží koupelnu a už je obkladač )))))

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit