Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • když se na to podíváme z nadhledu,možná že ten jeho výrok že je(osamocený) jak kůl v plotě je pohled který se naskytne každému vládci který rozhoduje nepopulární věci.A možná,že je to i vyjádření toho,kam Západ komunisty vmanipuloval-podrýváním státní autority a zaplétáním komunistů do mezinárodních a pro smluv o lidských právech je svázal veřejným míněním do toho kozelce,který už si netroufli roztrhnout.

                   Dnes jsme my kteří se držíme tradičních hodnot našeho života vmanipulováváni do podobné situace.Jen není jasné kým a co likvidací křesťanských hodnot má vzniknout. 

  • Váš názor Vám neberu. O tom jak se umíme bránit něco víme z historie. 

  • "Milouš Jakeš nebyla směšná figurka, která si pletla bojlery s brojlery. Byl to člověk, který se zapletl se zločineckou ideologií. Mohl něco udělat, ale neudělal. Jeho zaslepenost se nezastavila vůbec před ničím, ani před lidskými životy." - tak to shrnula paní Monika le Fay.

    A má pravdu!

  • na druhou stranu bylo 5 let po válce  , pokud by Madaři dorazili s Němci do Moskvy činili by totéž ,spíše zarážející je že se na to dnes odvoláváme a to v zemi která byla zákeřně napadena" kámoši"okolo včetně těch Madarů v 68 ,koneckonců i v 38-39 ?Je zarážející jak se tohle neříká , i ten Koněv vlastně dostal náhubek vzhledem k dějinám ?Škoda že jsme nezůstali kališníky a nehnali je všechny -uznávám že to nešlo.Dneska i těm husitům davají nálepku extrazločinců a křižáky mame v růžových barvách .To je hnus nonplusultra ,(dějiny - dokud ten boh nebude přešitá 4procentní černoška se šikmíma očkama tak nepřestanou.)

  • problém je že i přesto nemůžou najít správné lidi ,at chcete či ne pokud hledáte lidi musíte je také zaplatit nebo si myslíte že se o Vaši bezpečnost budou starat Ukrajinci ,Rusové,Slováci neho Filipínci ,pak jste skončil.(zejména první dva jmenovaní nedokážou vytvořit stát pro normálního občana ani u sebe ,i když jak vidí kalacha nezustane žádné oko suché a to doslova)Krize vzniká když začnete dovážet manuální pracovníky ,pak ozbrojených složek a jako správný nacionální netáhlo bez dětí se divíte kam taková společnost jde.Oni se totiž ty příčiny úpadku nemění ani v té globalizované společnosti.Krize řemesel a výroby ,krize vojenství -bezpečnosti , krize politická - občanská práva získává každý , pak ještě ty z vyšší moci - ona ta příroda taky umí.To tady vše už bylo a je na nás jak se z toho poučíme poznatků máme dost.No a na globální stát pro všechny lidi na zemi to zatím nevypadá

  • Je známo,že ti,co dnes jsou "hrdinové" a vše před rokem 1989 odsuzuji,ti nejvíce lezli soudruhům

    do zadku.Zkrátka,chtěji svoji minulost zakrýt,proto je nikdo nebere vážně.Jsou to komediánti.

  • Nepleťte si  důchod s"výsluhovou rentou",

    ta, při délce služby 15 let činí  5 % (u PČR 20%) průměrného měsíčního platu za tuto dobu, za 16-20 let se navýší o dalších 6,5 % (u PČR o 3%) za každý rok a za další každý rok se navýší o 2,5 %, poté o 1% za každý další rok - přitom nesmí přesáhnout 60% PRŮMĚRNÉHO HRUBÉHO MĚSÍČNÍHO PLATU (u PČR 50%) v Česku. 

    Výsluhový příspěvek při odchodu do starobního důchodu příjemci neseberou JEN tehdy, jen, je-li VYŠŠÍ NEŽ DŮCHODOVÁ DÁVKA. Rozhodně jej ale ten, kdo ho pobírá, NEDOSTANE CELÝ, ale  JEN ROZDÍL mezi starobním/invalidním důchodem a "rentou", aby došlo k dorovnání příjmu.

    A pochybovat o "užitečnosti práce" vojáků a příslušníků bezpečnostních sborů je poněkuď chucpe. 

  • Není prostě důchodce jako důchodce. Novodobí papaláši se o sebe umí postarat i bez důchodu. Podívejte se na výsluhy "profesionálních vojáků." Tu potom berou místo důchodu. Málo kdo jde pod 25 000. 

    Ale jim to nezávidím. Jen nevím, jestli je to v poměru s tím, co užitečného dělají. 

  • Něco málo pod 19.000 Kč - což je důchod cca 6% těch, kdo důchody pobírají. 

    68% důchodců v této zemi pobírá starobní důchod v rozmezí  8.000 - 12.000 Kč, což je cca 42 - 63% důchodu  podobných bolševických papalášů.

    Nejvyšší starobní důchod z bolševických papalášů roku 1989 má  jistý Miroslav Štěpán,  20.162 Kč měsíčně. 

    Kam se ale hrabe na polistopadové politiky, jmenovitě pana Špidlu, pobírajícího důchod, přesahující 130.000 Kč měsíčně, nebo pana Grégra,  pobírajícího důchod přes 50.000 Kč měsíčně. Zatímco panu presidentu ČR , ing. Miloši Zemanovi byl  kdysi vyměřen důchod ve výši 14.000 Kč měsíčně....

  • U hodnocení díla Karla Marxe bych byl s tou jednoduchostí řešení neodpovídajících tehdejší realitě velmi opatrný. Tedy pokud nevyl Váš příspěvek ryze ideologický. 

    Tato díla zkoumali a zkoumají vědci a nejsou většinou Vašeho názoru. 

  • Rozdíl = "u" ...

  • S tím nelze než souhlasit. A byli také lidé, kteří ve snaze řešit bídu a utrpení, které viděli kolem sebe vymýšleli jednoduchá řešení neodpovídající realitě, jako např. K. Marx. A pak přišli psychopatičtí fanatici, kteří ty jejich nápady zneužili pro svůj prospěch, jako jistí Uljanov. 

  • Největší škody v dějinách vždycky natropili lidé, kteří byli až do morku kostí oddáni nějaké vznešené myšlence. Sloužíce potom vznešeným ideálům, přestávali za nimi vidět lidi a chovali se k nim s mimořádnou bezohledností, která ve svých konečných výsledcích byla oněm ideálům na hony vzdálena.

    Jiří Mach: příběhy ze starých listin

  • Bleju

  • nikdo jim nenutí pocit viny,ale v tom to právě je,že ho měli mít sami a vyvodit z něj správný závěr.

  • Jistě, jenže bylo rozhodnuto o demokracii. A ta je buď pro všechny nebo prostě není. 

  • měli to vzít jako svou chybu a už v ní nepokračovat,takže vystoupit z KSČ a být rád,že smějí mlčet a nikdo jim to nepředhazuje a znovu to nevolit !

  • A kolik ze mel ten duchod ? 

    Jeho vec a tvoje zbytecna starost mam ten dojem. 

  • Otázka pro řešitele rébusů:

    Jak velký je rozdíl mezi Miloušem a Milošem?

  • Kdyby byl k něčemu,riskoval by a vydal by rozkaz a obklopil se tvrdým jádrem z podobných jak je sám.Jenže on se odnaučil samostatně myslet a jen si stěžoval,že je jak kůl v plotě,což taky byl-nesamostatný podruh sovětů. A my díky tomu měli takovou nedodělanou pseudorevoluci bez hrdinů a šibenic,a teď za sebou táhneme zbytky komunismu jako smrad.


    // mimochodem není vůbec jasné kdo to vlastně vyhrál? Havel,jistě,ale ne už disidenti.Havel si nevytvořil žádnou sílu která by revoluci provedla a dokončila,takže výsledek je polovičatý a potměšilý//

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit