Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • josef.chmela

    Jak tak probíhám stránkami tak mám opět dojem, že Jégl a jeho nohsledi dostali za úkol, po několikatýdenní pauze, opět zahájit měsíc boje proti komunistům a socialismu. To zase bude na Tscali nablito.

    • Chmelo, napadáte Jégla, že zahájil měsíc boje proti komunistům a socialismus...

      Tak to vypadá, že jste komunista, kterému se po socialismu stýská...

      To by se jednomu opravdu chtělo blít...

      • koukám že zakuklených komunistů je hodně jen kdyby je někdo mohl vrátit do té opěvované doby , třeba na Příbram nebo do Jáchymova a ne jako dozorce.

    • vanhorne

      'že Jégl a jeho nohsledi dostali za úkol,'

      Nemusis se bat verny soudruhu. Ani tisic Jeglu ani Million chvilek

      zatim nedovede zviklat nasi pevnou viru v rodnou stranu ANO. Dokud nas vede nas veliky vudce agent ŠTB registračné číslo:26085 Bureš,nikdo, pamatujte si to, nikdo nas neohrozi a Capi Hnizdo nam nikdo nerozkope. 

      • se člověk nestačí divit ,ještě že nemusíme povinně plakat ,je vidno jak se zapomíná.

    • Soudruh "opičák" (podle autoportrétu) zase od svých chlebodárců dostal za úkol zahájit opět měsíc boje proti svobodě, demokracii a morálce a prosazovat "socialismus"... rudý nebo hnědý? To je vlastně jedno.

      • josef.chmela

        Já jsem možná "opičák" ale ty jsi tu vyhlášený "mimoň". Já chlebodárce nemám, jsi vedle, tak jako ve všem. Kde ve svém příspěvku prosazuji socialismus a bojuji proti svobodě? Vždyť ty ani nerozumíš psanému textu nebo neumíš číst.

        Máš to v té tvé hlavě už celý popletený a ta tvá demagogie a různé fobie ti úplně zdevastovaly mozek. Jsi tu opět většině pouze k smíchu.

        • Tak jen se směj, "opičáčku", smích je přece zdravý. A když půjdeš kolem, tak se stav, dostaneš banán, nebo i dva. No, nic ve zlém. 😀

  • Jakes byl na dnesni pomery cestny clovek. Dokonce se dozil toho ze jeho slova maji vetsi vahu nez v dobe kdy je rikal. Odpocivejte v pokoji.

    • kdepak jen neměl dnešní možnosti a vzhledem k věku a víře byl už odepsaný , k moci se vrhli mladší a dravější kteří pochopili co se jim otevřelo , když vlastně  nikdo nebyl potrestaný a jedeme v tom dodnes.To heslo neznám špinavé či čisté peníze ,jen peníze  , to hovoří samo za sebe ,taková "privatizační narkoshra "akorát až na jednotlivce s klidným životem.Ale nemá cenu se hrabat co bylo ,důležitý je dnes a co bude.

  • A to se nám tady vygeneroval zcela nový kůl.Jmenuje se nějaký Kalousek.Spolehlivý odháněč voličů své strany.A že už těch partají  panečku prostřídal, mistr převleku a podrazu.Nyní nám vyhlášený křivák zavětřil - a už mizí z Titaniku zvaného TOP.Jak mazané! Hochu děkujeme.Nikomu tady nebudeš chybět. A kupte si s Kalouskovou pořádný hadr.To jak vám lidi budou chodit před dveře děkovat.

    • ono to nějak souvisí že Jakeš dožil?

    • Zajímavé jak M. Kalousek stále někomu "pije krev". Asi proto, že říká pravdu. Říkat pravdu zakázali nejdříve budovatelé "hnědého socialismu" a pak v tom pokračovali budovatelé "rudého socialismu" čili komunismu.

      • Jak někdo se může pozitívně vyjádřit o ožralovi Kalouskovi.Ten je v politice od roku 1986,kdy slíbil věrnost socialistickému parlamentu a pak,aby se udržel u koryta,tak pokračoval,ale v jiném gardu.

        Nejprve u Lidovců,kdy chtěl s pomocí komunistů do vlády ČSSD.Ti ho brzy prokoukli a doporučili mu

        odchod.Aby se udržel v politice,založil novou partaj,TOP09,ale ta je nyní už nevolitelná.Proto

        hodlá i tuto partičku opustit.Co bude dál,je velmi těžko předvídat.Nejlépe by bylo,kdyby už konečně

        zanechal "politikaření".

        • no když se někdo může pozitivně vyjádřit o Jakešovi,Husákovi či aktuálně Zemanovi,Babišovi tak ten Kalousek je v normě🙂

  • Jinak - Milouše se nijak nezastávám, ale je "na druhém břehu", nemůže se bránit, tak ho nechte být...

    • To je přece takový hezky česky zvyk . Kopání do mrtvol . Hezký se počká až dotyčný ( nà ) , zemře , případně se dostane do věku kdy se již nemůže bránit a potom s ním hurá na šibenici . 

      Argumenty po letech takhle obžalované ( ho ) , se neuznávají předem. 

      Nejsme jako oni přece , že ano. 

      Musí být krásné v současných Čechách svobodně žít. 

      • dožít měl ve vězení ,ale to není chyba obyčejných lidí ,takže každý nepotrestaný darebák v dějinách jako by nebyl ,ten který už umřel či ho popravili je taky čistý?.To je divná logika , kde že to žijete.?

        • Ti "obycejni lide " jsou zaklad kazdeho statniho zrizeni. Oni jsou vetsinou vzdycky v nejake periode lakani k taskaricim zvanym volby. Tam se nejak zvoli , podotykam nejak , ti neobycejni , kteri nejaky cas , nez to praskne , to ktere statni zrizeni nekam vedou . V CZ je ta saskarna skoro jako uz v Italii , snad co 2 roky v prumeru. Rika se tomu predcasne , urdnicke a jake jeste volby. 

          Ke kazdym volbam patri neodmyslitelne tzv Volebi gulas. Ten navari a obycejne lidi s tim oblbne nejaka ta banda , vetsinou vsechny. Ktere se to podari nejlepe , ta se potom dostane ke korytu a snazi se ho vyzirat co nejdele. Milous Jakes to mel ve sve dobe snazsi. Jeho banda to mela uzakonene, nikdo jiny vyhrat nemohl , resp. ani nesmel . Sel by sedet . Po te manzestrakove srande se to na oko zmenilo a tim padem se muselo zmenit take chovani tech tzv politiku , parazitu  . Dnes to funguje tak , ze zvoleny nekym nejak svoje zvoleni pouziva jako obranu pred svoji kriminalni minulosti , dokonce v te kriminalni cinnosti jeste pokracuje. Neodstupim pametajte si to ! Nebo tak nejak podobne to ten pravy soucasny Cech obcas vykrikuje. Gulas umi navarit nejhustsi , takze volby vyhraje a muze si to dovolit. A take tezi z neschopnosti a rozkradani statu minulymi vladami po dobu asi 25 let. Tenhle krade take , jen to umi lepe zabait a spodina ho za to jeste v podstate chvali. 

          Cinnost Jakese , Strougala , koho jeste kdo nestacil zhebnout vcas , neni zadne tajemstvi a je znama od toho sranda prevratu v r 89. To bylo jakesovi 67 , jestli dobre pocitam. Tak proc nebyl s dalsimi kumpany souzen tenkrat ? Kdyz byl jeste relativne zdravy a v primerenem veku ? 

          Stejne tak ti ostani , stejny metr a stejna otazka. 

          Ta Brozova , udajne nejak spojovana s odsouzenim svetice M. Horakove to same. Neodbocuji od tematu , zase politika a dost divna. Cekalo se az ji bylo asi 85 a potom pred soud a do kriminalu. Proc tedy ne hned v r 89 ? To ji bylo take asi 65 , cili jiny clovek nez v 80 letech. Jeji argumentaci jsem pouzil minule. Proc jste me nesoudili hned v r  89 , to mi to jeste myslelo a mohla jsem se branit ?! Odpoved zadna , jen za mrize s snad 80 + starou babou. Nejsme jako oni , kdepak. Umeni stacit vcas umrit , popravy uz nejsou v mode je take umeni. Nejaky historik ve veku 22 let , to potom prekrouti , da do pera , zfilmuje se to a dejiny jsou hotove. Jedno kde je pravda. Koho by takova blbost zajimala ze ano ?! 

          Takze asi toli o tom kde mel kdo dozit , proc nedozil a vubec kdo je vinen a nevinen. 

          • Čin nepotrestaný - neznamená že se nestal

             , vymahatelnost práva - můžete mít psané právo  ,pokud ho nevymáháte či nechcete vymáhat ,popř.nemůžete je to jen a jen psané slovo.Vždy jsem se divil že v Německu zůstalo tolik nacistů nepotrestaných , či jim tresty byli kráceny a pod.dnes jsem to pochopil - prostě jiní lidé ve státní správě nebyli ,a to si nevládli po válce sami ale byli okupováni a nebýt okupační správy tak se smáli jako dneska někteří postkomunističtí představitelé.viz.Andrej z agroestebe.Bohužel se musim dívat jak začíná právo v Evropě ustupovat činům které v tomto prostoru nemají min.200 let co dělat ,(některé oblasti velkých západních měst.)

            V zásadě jste to shrnul správně a není to jen o CZ.

            • Takže shrnuto. Jakeš , Bilak , ta tuším Brožová , Štrougal , prostě tihle všichni jsou vinni tím že se nedostali v nějakém řekněme přiměřeném věku a termínu před soud a nebyli odsouzení. Patlat se s gerontem 80 + který už stejně nechápe pořádně o co jde a je mu to všechno jedno , do hajzlu z rozsudkem , kde je hrobník , to má potom logiku... Uznávám že jsem se opět poučil. 

              • Reakce na příspěvek:

                to není o věku ale o vině  i když je skutek promlčen má být souzen ,tady k žádnému promlčení nedošlo ani soudu a proto dnes lidé co neví o koho šlo tvrdí - o nebožtíkovi jen dobře ,ne !mlčet můžete na pohřbu , ale v následném zhodnocení minulosti ne , to pro tu přítomnost a budoucnost ,nejde jenom o Jakeše.

    • Omylem zadáno 2 x .

      Sorry jako , nebo jak to je tou novou češtinou.

  • Současní lepšolidi nesahají tomuto člověku ani po kotníky.Ať odpočívá v pokoji.

  • Tak ten zde zmiňovaný mluvčí čehosi víc než divného , jakýsi Vondra , se svymi kvalitami zvecnelemu Jakešovi minimálně vyrovná. Pokud ho rovnou nepredčí. Těžko posuzovat který z nich je pro Čechy větší katastrofou. 

    Každopádně Jakeš už skončil. Vondra ještě bohužel ne. Takže tam můžeme očekávat další Promopra a podobně veselé historky. Jakešův projev pobavil . Vondrův výkon celkově přišel daňové plátce v CZ už na víc peněz a ostudy než ten Jakešův . 

    Těžko , opravdu těžko posoudit , kdo je větší hrůza. Ovšem pokud to spojíme , dejme tomu tandem Vondra , Klaus .. Potom jsou tito posledně jmenovaní vítězí bez konkurence. Žabař Jakeš , chtělo by se napsat..

    • na kolik peněz asi přišlo Československo těch 40 let komančů?Nejsou jen dluhy vnější ale i vnitřní a v tom komanči nemají konkurenci

      • Pavel.Jegl

        Pokoušel jsem se na to odpovědět tady:

        https://zpravy.tiscali.cz/komuniste-dluzi-biliony-a-neplati-309613

        https://zpravy.tiscali.cz/komunisticke-zrudnosti-nechat-prahu-vychcipat-nebo-ji-dobyt-tanky-320742

        A doporučuji Pavla Kohouta (ekonoma):

        https://finmag.penize.cz/ekonomika/266530-nas-ucet-za-komunismus

        • Tohle už se tušilo za komunistů a zcela se odhalilo po 89 , koneckonců se s tím potýkáme dodnes ,na druhou stranu dnes je dnes a nelze se stále vymlouvat , začalo to přesně v okamžiku toho nebožtíka z Madarska a Indie co by sponzorů jedné strany té budoucí modrooranžové oposmluvní koalice , "více Kožených a jsou jen jedny peníze ."Je otázka zda to šlo udělat lépe ,asi určitě ,ale také daleko hůř .To že se SSSR vůči satelitům choval jak imperialista a Otesánek snad ani není třeba připomínat .

        • Dosti zavádějící. Něco takového ani spočítat nejde. Kolik má potom každý stát , zanikly / vznikly , nezaplacených účtu za svoje různá státní zřízení v dějinách. Co by bylo kdyby , tak možná za jeden večer v hospodě. Za provoz státního zřízení nemožné.

          • ok tak zvažte ten uran do SSSR to lze a spočítejte cenu at se máte čeho chytit

            • To už by nějaký ten materiální rozměr s politickou formu mít mnoho , souhlas. 

              Pochopitelně uranovou aféru nepamatuji , jen z doslechu . 

              Materiální ztráty bych pro tehdejší ČSR tipl o něco nižší než třeba později totální propadák zvaný Kuponová privatizace. 

              Na uran žádnou hlavu která to vymyslela / nevymyslela komunisté nenasadili. Na KP posadili její autoři Tříska Ježek Komárek ...největšího diletanta , který byl také nejjesitnesi s nejhloupější že jim to sežral. Jistý V Klaus . 

              Na uran už se de facto zapomnělo. U KP To ještě chvíli potrvá . Např superprivatizator Viki Kožený v podstatě stále ještě spokojeně žije někde snad v Tichomoří nebo kde. Nakonec proč ne. Má na to . Více takových Kožených ! Hádejte autora citátu.

              • Reakce na příspěvek:

                ten citát to přesně vystihuje a jeho autor je znám i jinými hesly , no ale už je dnešek a koukat do budoucna.(a budoucnost nevidím v tom že Německo či EU bude placeným čínským trojským koněm uvnitř Atlantické civilizace výměnou za peníze pro svůj všeobjímající sociální systém  , to nám pak zbude ta v4 s nervama v kýblu )


  •                                                                        Čest jeho památce!

    • Fuj  -  takovou hanebnou ptákovinu bych nikdy nenapsal...

    • Opět tu pod mým nickem exhibuje nějaká bolševická ...

    • No tak čest památce.Přesněji konečně, že zatřepal kopytama.Je to především vyhlášený kolaborant.V době normalizace zpackal životy milionů lidí.To byly pohovory, prověrky vyhazovy z práce. Je moc dobře, že tento arogant a darebák už vyfičel.Stejně mu hrozilo jednání u soudu za ty sprorosťárny.Běžný člověk řekne - fuj Jakešovi.

      • aspon někdy s tebou může člověk souhlasit

    • Spíš bych napsal "Budiž mu odpuštěno vše co napáchal".

      • ono vlastně tím jak dožil mu bylo odpuštěno už v 89 , vlastně  hodný pomýlený pohádkový dědeček  a né jako tupej aparátník co chtěl po dělnické třídě jezdit tanky a nechat střílet z vrtulníků , nechat letět stíhačky v nízké výšce nad Letnou rychlostí větší než nadzvukovou  ,aby si lidi s protrhnutýma bubínkama připomněli že zlobili ,ani jako velitel milicí co chtěli střílet po spolupracovnících.Ještě že to šlo jinak než si tihle "hodní komunisté představovali"

  • Prostě zemřel člověk. Člověk minulosti. Do mrtvých se nekope.

    Ať jeho roli a význam ( ev. nevýznam) posoudí objektivně historikové.
    To ale asi nebude možné, protože víme, co tihle panáčci dovedou...

    • Pavel.Jegl

      Zmiňoval jsem postoje Miloše Jakeše, které byly patrné z jeho výroků. Nepřibarvoval jsem je. Miloš Jakeš je nikdy nepopřel, ani se za ně nestyděl. Takže pokud, Jindřichu to bylo kopání, nakopal se sám Jakeš.


      • někdy si myslím že dějepis má přesně opačný směr ,co bylo dávno se pitvá a ta nedávná minulost se zamlčuje či nevyučuje , zrovna Jakeš byl jedním z těch co litoval že nepoužili všechny prostředky k potlačení , chtělo by to asi v rámci výuky někdy pochybovače pokropit studenou vodou a slabší ránu po stehně obuškem ,odvoz za Prahu v antonu a pár výhružek o pověšení .Dalo by se to nazvat škola-poznání hrou , alespon trošinku přiblížit tu realitu.

    • škoda že jste nebyl v té době na vojně jako zakladák tankista   ve Slaném , jak se tihle lidé mohli dožít tak vysokého věku a nepotrestáni ? , s nadstandartními důchody .Třeba soudruh Zemek by Vám k tomu hodně pověděl ,dneska stíhají lidi že někdo řekne at se ten člun s uprchlíky radši potopí a tihle komunistické swině měli moc a přáli si aby z Václaváku bylo Náměstí nebeského klidu ,nebýt strachu z Gorbačova jak byli navyklí tak tomu taky bylo a paniky že neví jak dál tak tomu tak bylo.

  •                                    doufám že se smaží v pekle po boku Grebeníčka a pod.                                    



    jste se docela zbláznili podle těch příspěvků , 

    když nemůžeme hovořit o mrtvém dobře - máme mlčet ?Pokud jo , tak vlastně nikdy žádný tyran na zemi nežil ,divná logika.

    • Věříte na peklo pane martinko nebo pane okoune? Dobré.....Někdy by se měl člověk také podle toho tedy chovat, nemyslíte?

      Nikdo nepřipisuje zemřelému nic, jen jsem konstatoval, že majestát smrti by se měl ctít alespoň u slušných lidí.

      Nejsme prostě neslušní. Nebo být můžeme. To je na Vás. 

      • "že majestát smrti by se měl ctít alespoň u slušných lidí."

        stačí aby daný nebožtík udělal více dobrého než zlého , má právo na pietu

        Bohužel tenhle případ až do své smrti litoval že nepoužil většího násilí proti bezbranným lidem , tím pádem nemá!!!!!  na peklo nevěřím ,skutky světské měli být hodnoceny zde za jeho života ,bohužel se tak nestalo a jestli se tak stane v pekle to jsi nejsem jistý.(nevěřím neznamená že neexistuje a naopak)

  • To byl jeden z těch komunistických zločinčů,jako Bilak,Indra,Kolder,Hofman , kteří podepsali tzv.zvací dopis .V důsledku následné okupace a normalizace tato lůza měla skončit v Jáchymově.

    • Myslím, že v Jáchymově bydlí spousta lidí. A snad to není lůza. Vaše historické rozhořčení ale snad chápou především senioři z větší části. 

      • mám rád sarkasmus ale tady si přes čáru ,jestli jsi nepochopil na co reaguješ pak není co dodat

        tam skutečně umučili komunisti lidi který bojovali i za tvou svobodu již v 2 sv.válce a nasazovali svůj krk aby si takovejhle odpad moh dělat srandu ,a nebyli to jen vojáci ze západu ale i z východu ,

        • Pane martinko, pochopil, ale posílat v jisté době někoho na nějaké místo, kde by jim bylo docela dobře - nemá prostě logiku. 

          Pokud se člověk člověka neodnaučí jiného za opačný názor mučit, tak to s námi bude vždycky špatně. 

          Vy osobně si myslete co chcete, já bych Vás do žádného internačního tábora neposlal. To je Vaše dědictví po těch proklínaných komunistech. Život je pro vás jen buď a nebo. 

          • ale lidi jako Jakeš by tebe i mě poslali bez mrknutí oka klidně na šibenici či fárat uran až by jsme chcípli bez ohledu na názor.Ono když sedíš proti v té době komunistům vojákům a oni na tebe řvou  ,co sis to dovolil říct že nepůjdeš střílet do lidí na jejich rozkaz a že by takové měli pověsit na buzeráku pro výstrahu ostatním a ještě dostaneš pár facek a píše se listopad 1989 ,takže uplně nevíš jak to skončí tak máš takové jiné vnímání ,ale to jen na okraj.

            Ještě jednou lidi co se podíleli na vraždách vojáků po 2 sv.válce nejen z těch západní fronty měli po 1989 sedět doživotně a všichni co tyto postupy schvalovali či schvalují mají být odsouzeni i dnes a ne dožít s pohádkovým důchodem jako Jakeš ,kterému lze přípočítat velezradu , schvalování činů které mohly vést ke skutečné krvavé a ne sametové události rozhodně z těchto lidí nemá vzejít premiér či jiný politik.

            • Bohudík nemám podobnou zkušenost. Máte pravdu, kdo se dopustil zločinu, neměl by být ve slušné společnosti ve veřejné funkci. 

    • josef.chmela

      Tzv. komunističtí zločinci byli úplní neškodní začátečníci proti dnešním zločincům z ODS, TOP09, Starostů, KDU-ČSL a podobným stranám, kteří podepsali a podpořili zákony a zvací dopisy aby se po naší zemi mohli volně prohánět  největší teroristé světa - armáda USA (více než 700 voj. základen po celém světě).

      Bohužel, tito zločinci budou souzeni až po změně režimu a toho už se zřejmě nedočkám ale mí potomci určitě.

      • Opičáčku, komunističtí zločinci se po Listopadu oklepali, převlékli si strachy pos.ané spodky za čisté, začali vykřikovat, že vždycky bránili svobodu a demokracii a vecpali do uvedených stran. Ale jejich chování se nezměnilo, ani změnit nemohlo, protože "bývalý" komunista je totéž co "bývalý" černoch.

        • Je známo,že ti,co dnes jsou "hrdinové" a vše před rokem 1989 odsuzuji,ti nejvíce lezli soudruhům

          do zadku.Zkrátka,chtěji svoji minulost zakrýt,proto je nikdo nebere vážně.Jsou to komediánti.

      • Pane Chmelo, režimy se zcela jistě měnit budou. Jen si při vědomí toho, čeho jsme dnes svědky nemyslím, že by to byl vývoj vždy k lepšímu.

        Povládnou především agresivní hlupáci, figurky oligarchů, kteří rozdávají nálepky, žádné hodnoty jim nejsou vlastní, krom majetku a neúprosně zlikvidují každého, kdo začne myslet.

        To naše děti a Vaši vnuci nebudou mít právě jednoduché.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit