Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • když se na to podíváme z nadhledu,možná že ten jeho výrok že je(osamocený) jak kůl v plotě je pohled který se naskytne každému vládci který rozhoduje nepopulární věci.A možná,že je to i vyjádření toho,kam Západ komunisty vmanipuloval-podrýváním státní autority a zaplétáním komunistů do mezinárodních a pro smluv o lidských právech je svázal veřejným míněním do toho kozelce,který už si netroufli roztrhnout.

                   Dnes jsme my kteří se držíme tradičních hodnot našeho života vmanipulováváni do podobné situace.Jen není jasné kým a co likvidací křesťanských hodnot má vzniknout. 

  • "Milouš Jakeš nebyla směšná figurka, která si pletla bojlery s brojlery. Byl to člověk, který se zapletl se zločineckou ideologií. Mohl něco udělat, ale neudělal. Jeho zaslepenost se nezastavila vůbec před ničím, ani před lidskými životy." - tak to shrnula paní Monika le Fay.

    A má pravdu!

  • Největší škody v dějinách vždycky natropili lidé, kteří byli až do morku kostí oddáni nějaké vznešené myšlence. Sloužíce potom vznešeným ideálům, přestávali za nimi vidět lidi a chovali se k nim s mimořádnou bezohledností, která ve svých konečných výsledcích byla oněm ideálům na hony vzdálena.

    Jiří Mach: příběhy ze starých listin

    • S tím nelze než souhlasit. A byli také lidé, kteří ve snaze řešit bídu a utrpení, které viděli kolem sebe vymýšleli jednoduchá řešení neodpovídající realitě, jako např. K. Marx. A pak přišli psychopatičtí fanatici, kteří ty jejich nápady zneužili pro svůj prospěch, jako jistí Uljanov. 

      • U hodnocení díla Karla Marxe bych byl s tou jednoduchostí řešení neodpovídajících tehdejší realitě velmi opatrný. Tedy pokud nevyl Váš příspěvek ryze ideologický. 

        Tato díla zkoumali a zkoumají vědci a nejsou většinou Vašeho názoru. 

  • Otázka pro řešitele rébusů:

    Jak velký je rozdíl mezi Miloušem a Milošem?

    • Rozdíl = "u" ...

  • Kdyby byl k něčemu,riskoval by a vydal by rozkaz a obklopil se tvrdým jádrem z podobných jak je sám.Jenže on se odnaučil samostatně myslet a jen si stěžoval,že je jak kůl v plotě,což taky byl-nesamostatný podruh sovětů. A my díky tomu měli takovou nedodělanou pseudorevoluci bez hrdinů a šibenic,a teď za sebou táhneme zbytky komunismu jako smrad.


    // mimochodem není vůbec jasné kdo to vlastně vyhrál? Havel,jistě,ale ne už disidenti.Havel si nevytvořil žádnou sílu která by revoluci provedla a dokončila,takže výsledek je polovičatý a potměšilý//

  • Za povšimnutí stojí, že zemřel v LDN - při jeho důchodu mu rodina mohla zaplatit privátní sestru  

    i návštěvy lékaře podle potřeby.

    Také to o něčem - v jejich myšlení - svědčí... 

    • A kolik ze mel ten duchod ? 

      Jeho vec a tvoje zbytecna starost mam ten dojem. 

      • Něco málo pod 19.000 Kč - což je důchod cca 6% těch, kdo důchody pobírají. 

        68% důchodců v této zemi pobírá starobní důchod v rozmezí  8.000 - 12.000 Kč, což je cca 42 - 63% důchodu  podobných bolševických papalášů.

        Nejvyšší starobní důchod z bolševických papalášů roku 1989 má  jistý Miroslav Štěpán,  20.162 Kč měsíčně. 

        Kam se ale hrabe na polistopadové politiky, jmenovitě pana Špidlu, pobírajícího důchod, přesahující 130.000 Kč měsíčně, nebo pana Grégra,  pobírajícího důchod přes 50.000 Kč měsíčně. Zatímco panu presidentu ČR , ing. Miloši Zemanovi byl  kdysi vyměřen důchod ve výši 14.000 Kč měsíčně....

        • Není prostě důchodce jako důchodce. Novodobí papaláši se o sebe umí postarat i bez důchodu. Podívejte se na výsluhy "profesionálních vojáků." Tu potom berou místo důchodu. Málo kdo jde pod 25 000. 

          Ale jim to nezávidím. Jen nevím, jestli je to v poměru s tím, co užitečného dělají. 

          • problém je že i přesto nemůžou najít správné lidi ,at chcete či ne pokud hledáte lidi musíte je také zaplatit nebo si myslíte že se o Vaši bezpečnost budou starat Ukrajinci ,Rusové,Slováci neho Filipínci ,pak jste skončil.(zejména první dva jmenovaní nedokážou vytvořit stát pro normálního občana ani u sebe ,i když jak vidí kalacha nezustane žádné oko suché a to doslova)Krize vzniká když začnete dovážet manuální pracovníky ,pak ozbrojených složek a jako správný nacionální netáhlo bez dětí se divíte kam taková společnost jde.Oni se totiž ty příčiny úpadku nemění ani v té globalizované společnosti.Krize řemesel a výroby ,krize vojenství -bezpečnosti , krize politická - občanská práva získává každý , pak ještě ty z vyšší moci - ona ta příroda taky umí.To tady vše už bylo a je na nás jak se z toho poučíme poznatků máme dost.No a na globální stát pro všechny lidi na zemi to zatím nevypadá

          • Nepleťte si  důchod s"výsluhovou rentou",

            ta, při délce služby 15 let činí  5 % (u PČR 20%) průměrného měsíčního platu za tuto dobu, za 16-20 let se navýší o dalších 6,5 % (u PČR o 3%) za každý rok a za další každý rok se navýší o 2,5 %, poté o 1% za každý další rok - přitom nesmí přesáhnout 60% PRŮMĚRNÉHO HRUBÉHO MĚSÍČNÍHO PLATU (u PČR 50%) v Česku. 

            Výsluhový příspěvek při odchodu do starobního důchodu příjemci neseberou JEN tehdy, jen, je-li VYŠŠÍ NEŽ DŮCHODOVÁ DÁVKA. Rozhodně jej ale ten, kdo ho pobírá, NEDOSTANE CELÝ, ale  JEN ROZDÍL mezi starobním/invalidním důchodem a "rentou", aby došlo k dorovnání příjmu.

            A pochybovat o "užitečnosti práce" vojáků a příslušníků bezpečnostních sborů je poněkuď chucpe. 

            • Váš názor Vám neberu. O tom jak se umíme bránit něco víme z historie. 

    • holt ten dobrý důchod famílie utrácela jako sponzorskéj dar 🙂

  • Zemřel poctivý a pracovitý člověk.

    • Bleju

    • Poctivý a pracovitý...

      Mnooo...

      U komunistů - aparátčíků 

      se s těmi vlastnostmi 

      setkáte jen těžko...

    • Ale utopit Listopad 1989 v krvi jako to udělali východostepní nájezdníci v r. 1956 v Maďarsku, to se mu i přes jeho "poctivost" a "pracovitost" nepodařilo, ač o to usiloval.

      • Kdyby opravdu chtěli, která síla by je zastavila? Vystřízlivělý Landovský?? Nebo snad Vy? 

        • Jenomže ony rudé bestie chtěly, ale z CCCP "bratrskou pomoc" čekat nemohly, protože tehdy měl východostepní rudý chanát vlastní problémy. A naše rudá smečka se bála, že bez ruské "bratrské pomoci" by skončila na kandelábrech.

          • v té době měli Sověti v čele sic tajemníka ale jeho inteligenci dnes vděčíme že  u nás nejsou  události Rumunska nebo Jugoslávie ,či nasledně zemí tak bratrských že nejvíc lokálních konfliktů potkalo bývalý SSSR a samozřejmě tomu pánovi s doutníkem který byl proti Mnichovu 38 a po válce dal ČSR stát jenž se následně neutápěl v národnostních či náboženských konfliktech když si čuchnul jen trochu k svobodě.Nechtěl bych zažít ty dva miliony prý neprávem odstěhovaných "ajne rajch ajne folk" .I to dělení nakonec dopadlo z světového hlediska na 1* .

            Tak hovoří suchá historie bez cukrlátek

          • Tak nebo tak, dobře že to skončilo bez ktve na ulici a těch kandelábrů. 

            • Ano, to bylo právě to velké štěstí a jsem moc rád, že ta krev na ulici a ty kandelábry nebyly; to by slušné lidi děsilo.

              Ale zašlo se naopak příliš daleko s tím "nejsme jako oni". Protože ti "oni" místo toho, aby si vážili všeobecného odpuštění, jehož se jim dostalo, tak to považovali za slabost a náležitě toho využili: "naprivatizovali" si co se dalo i nedalo, nalezli ke korytům a "jede se dál".

              A díky přílišné shovívavosti a "stádovitosti" mnohých voličů máme dokonce v parlamentu členy "organizace podle zákona zločinné a opovrženíhodné..."  Neumím si představit, že by v Německu měli v parlamentu jakousi NSDBAP (Nazionalsozialistische Deutsche und Bayerische Arbeiterpartei - Národně socialistická dělnická strana Německa a Bavorska).

              • Reakce na příspěvek:

                Ano, Vaše názory jsou v tomto ohledu konzistentní. Jak měli soudruzi podle Vás náležitě projevit vděk, že jste je nepopravovali a nelágrovali? Vzdát se občanských práv? Když řekněte "A" chtělo by to i "b". Nebo si měli obléct komže a označit se rudou hvězdou jako podřadní lidé? 

                • Reakce na příspěvek:

                  měli to vzít jako svou chybu a už v ní nepokračovat,takže vystoupit z KSČ a být rád,že smějí mlčet a nikdo jim to nepředhazuje a znovu to nevolit !

                  • Reakce na příspěvek:

                    Jistě, jenže bylo rozhodnuto o demokracii. A ta je buď pro všechny nebo prostě není. 

                    • Reakce na příspěvek:

                      nikdo jim nenutí pocit viny,ale v tom to právě je,že ho měli mít sami a vyvodit z něj správný závěr.

                • Reakce na příspěvek:

                  neměli se přestat obávat že jejich činy zůstanou bez odezvy !!!!!!To stačilo a taky ta odezva měla přijít a ne se hádat až když natáhnou brka.

                  Jinak s tou hvězdou a podřadnými lidmi to je též přes čáru ,už jenom z toho důvodu že v koncentrákách "hodného strýčka ády" trpěli a umírali lidé napříč náboženstvím a národností.Nějak se mi zdá že začínáte sympatizovat s těma totáčema , to se pak kávičky ve  wuchánku nedočkáme pokud tudy půjde mladší generace.

                  Tak at to nedopadne jako velký útěk "a kolik z těch střelených na útěku je raněných" "žádný pane"

    • na tohle jsou paragrafy , to je šíření poplašné zprávy 🙂🙂😉

  • To byl jeden z těch komunistických zločinčů,jako Bilak,Indra,Kolder,Hofman , kteří podepsali tzv.zvací dopis .V důsledku následné okupace a normalizace tato lůza měla skončit v Jáchymově.

    • Myslím, že v Jáchymově bydlí spousta lidí. A snad to není lůza. Vaše historické rozhořčení ale snad chápou především senioři z větší části. 

      • mám rád sarkasmus ale tady si přes čáru ,jestli jsi nepochopil na co reaguješ pak není co dodat

        tam skutečně umučili komunisti lidi který bojovali i za tvou svobodu již v 2 sv.válce a nasazovali svůj krk aby si takovejhle odpad moh dělat srandu ,a nebyli to jen vojáci ze západu ale i z východu ,

        • Pane martinko, pochopil, ale posílat v jisté době někoho na nějaké místo, kde by jim bylo docela dobře - nemá prostě logiku. 

          Pokud se člověk člověka neodnaučí jiného za opačný názor mučit, tak to s námi bude vždycky špatně. 

          Vy osobně si myslete co chcete, já bych Vás do žádného internačního tábora neposlal. To je Vaše dědictví po těch proklínaných komunistech. Život je pro vás jen buď a nebo. 

          • ale lidi jako Jakeš by tebe i mě poslali bez mrknutí oka klidně na šibenici či fárat uran až by jsme chcípli bez ohledu na názor.Ono když sedíš proti v té době komunistům vojákům a oni na tebe řvou  ,co sis to dovolil říct že nepůjdeš střílet do lidí na jejich rozkaz a že by takové měli pověsit na buzeráku pro výstrahu ostatním a ještě dostaneš pár facek a píše se listopad 1989 ,takže uplně nevíš jak to skončí tak máš takové jiné vnímání ,ale to jen na okraj.

            Ještě jednou lidi co se podíleli na vraždách vojáků po 2 sv.válce nejen z těch západní fronty měli po 1989 sedět doživotně a všichni co tyto postupy schvalovali či schvalují mají být odsouzeni i dnes a ne dožít s pohádkovým důchodem jako Jakeš ,kterému lze přípočítat velezradu , schvalování činů které mohly vést ke skutečné krvavé a ne sametové události rozhodně z těchto lidí nemá vzejít premiér či jiný politik.

            • Bohudík nemám podobnou zkušenost. Máte pravdu, kdo se dopustil zločinu, neměl by být ve slušné společnosti ve veřejné funkci. 

    • josef.chmela

      Tzv. komunističtí zločinci byli úplní neškodní začátečníci proti dnešním zločincům z ODS, TOP09, Starostů, KDU-ČSL a podobným stranám, kteří podepsali a podpořili zákony a zvací dopisy aby se po naší zemi mohli volně prohánět  největší teroristé světa - armáda USA (více než 700 voj. základen po celém světě).

      Bohužel, tito zločinci budou souzeni až po změně režimu a toho už se zřejmě nedočkám ale mí potomci určitě.

      • Opičáčku, komunističtí zločinci se po Listopadu oklepali, převlékli si strachy pos.ané spodky za čisté, začali vykřikovat, že vždycky bránili svobodu a demokracii a vecpali do uvedených stran. Ale jejich chování se nezměnilo, ani změnit nemohlo, protože "bývalý" komunista je totéž co "bývalý" černoch.

        • Je známo,že ti,co dnes jsou "hrdinové" a vše před rokem 1989 odsuzuji,ti nejvíce lezli soudruhům

          do zadku.Zkrátka,chtěji svoji minulost zakrýt,proto je nikdo nebere vážně.Jsou to komediánti.

      • Pane Chmelo, režimy se zcela jistě měnit budou. Jen si při vědomí toho, čeho jsme dnes svědky nemyslím, že by to byl vývoj vždy k lepšímu.

        Povládnou především agresivní hlupáci, figurky oligarchů, kteří rozdávají nálepky, žádné hodnoty jim nejsou vlastní, krom majetku a neúprosně zlikvidují každého, kdo začne myslet.

        To naše děti a Vaši vnuci nebudou mít právě jednoduché.

  • Jakeš ani celá jeho parta nemohl nechat nic rozstřílet bez vědomí SSSR. My jsme mohli akorát tak prd, protože kdyby jsme něco udělali, co by bylo v rozporu s rozhodnutím bývalého SSSR, tak by nás rozšlápli jako červa.

    • Ano, rádobycarové voždi CCCP naši zemi považovali za svou gubernii, tj. kolonii. A tak místním gubernátorům nezbylo než vzít na vědomí, že tentokrát nelze očekávat zásah jako v r. 1956 v Maďarsku, kde ta "bratrská pomoc" jenom v samotné Budapešti podle pamětníků stála život na 50 tisíc občanů.

      Podle očitých svědků když občané v Budapešti demonstrovali za svobodu a demokracii, tak sovětskije tovarišči při "bratrské pomoci" pomocí tanků zatarasili ulici, aby nemohl nikdo utéct a z druhé strany projeli ulici tanky a civilisty zmasakrovali po pásy tanků.

      • na druhou stranu bylo 5 let po válce  , pokud by Madaři dorazili s Němci do Moskvy činili by totéž ,spíše zarážející je že se na to dnes odvoláváme a to v zemi která byla zákeřně napadena" kámoši"okolo včetně těch Madarů v 68 ,koneckonců i v 38-39 ?Je zarážející jak se tohle neříká , i ten Koněv vlastně dostal náhubek vzhledem k dějinám ?Škoda že jsme nezůstali kališníky a nehnali je všechny -uznávám že to nešlo.Dneska i těm husitům davají nálepku extrazločinců a křižáky mame v růžových barvách .To je hnus nonplusultra ,(dějiny - dokud ten boh nebude přešitá 4procentní černoška se šikmíma očkama tak nepřestanou.)

      • No vidíš a kdyby to byli Američani, tak ti by je v rámci bratrské pomoci rozbombardovali. To jim jde nejlíp, pokud možno na hodně slabšího protivníka....ha...ha....viz Jugoslávie......

        • josef.chmela

          To víš, největší teroristé světa - USA - jsou i největší zbabělci.

          • Proč jsou všichni rudop.delníci tak... hmm... nedostatečně chápaví?

            • Protože ty jsi občan mdlého rozumu.....

  •                                    doufám že se smaží v pekle po boku Grebeníčka a pod.                                    



    jste se docela zbláznili podle těch příspěvků , 

    když nemůžeme hovořit o mrtvém dobře - máme mlčet ?Pokud jo , tak vlastně nikdy žádný tyran na zemi nežil ,divná logika.

    • Věříte na peklo pane martinko nebo pane okoune? Dobré.....Někdy by se měl člověk také podle toho tedy chovat, nemyslíte?

      Nikdo nepřipisuje zemřelému nic, jen jsem konstatoval, že majestát smrti by se měl ctít alespoň u slušných lidí.

      Nejsme prostě neslušní. Nebo být můžeme. To je na Vás. 

      • "že majestát smrti by se měl ctít alespoň u slušných lidí."

        stačí aby daný nebožtík udělal více dobrého než zlého , má právo na pietu

        Bohužel tenhle případ až do své smrti litoval že nepoužil většího násilí proti bezbranným lidem , tím pádem nemá!!!!!  na peklo nevěřím ,skutky světské měli být hodnoceny zde za jeho života ,bohužel se tak nestalo a jestli se tak stane v pekle to jsi nejsem jistý.(nevěřím neznamená že neexistuje a naopak)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit