Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Blbě si hledal, Rus NENÍ Viking, ani nemůže

  • Mohl byste dát nějaký příklad, jak byla ve středověku rozvíjena
    římská kultura? Opravdu považujete křest za typický znak římské kultury?
    Nu, je to jeden z mnoha paralelních dějepisů, ale jeho zastáncem
    rozhodně nejsem.

    Kostely jsou zasvěceny kdekomu, co jste svou připomínkou mínil dokázat?

    Karel Veliký konal skutečně v duchu římské kultury a kupodivu zároveň jako obyčejný východostepní nájezdník: V roce 805 přivedl do Čech trojí vojsko, které se spojilo někde
    u soutoku Labe a Ohře. Asi 30 tisíc bojovníků oblehlo hradiště, které se
    v kronikách nazývá Canburg (popisují Annales Mettenses priores a Chronicon Moissacense). Češi se jim
    nemohli postavit v otevřeném boji, ale hradiště po 40 dnů ubránili.
    Karlova armáda sice vyplenila okolí po obou březích Labe, ale pro nedostatek
    potravy se musela vrátit domů. Výprava následující rok pokračovala pod vedením
    Kara Juniora, a aby v Čechách po druhém
    vyplenění nepropukl hladomor (popisují říšské anály Annales regni Francorum a Chronicon Gothanum), Češi se podřídili a
    přistoupili na placení tributu.

  • russ_land

    <ya-tr-span data-index="77-0" data-selected="true" data-translation=" Я сидела на холме в Ужгороде и видела, как у меня над головой пролетает туча самолетов в направлении чехословацкой границы." data-type="trSpan" data-value=" Я сидела на холме в Ужгороде и видела, как у меня над головой пролетает туча самолетов в направлении чехословацкой границы."> Я сидела на холме в Ужгороде и видела, как у меня над головой пролетает туча самолетов в направлении чехословацкой границы.--------да да вся армия и авиация ссср проезжала и пролетала мимо её дома  вот же лживая сочинительница </ya-tr-span>

  • neodpovídej za Juru 72-napsal příspěvek,který straní nepříteli a přeje škodu vlastním,to je zrada a to by měl vysvětlit.

    Jinak Afghánec a Iráčan jsou slimáci a hamiti,já jsem křesťan a árijec.Takže mi jsou u p.dele a jestli mi ti zm.di vlezou do bytu,tak pak už nepolezou nikam.A to samý uděláš taky,protože tady si na blbýho jen hraješ.

  • naše názory nám oběma přijdou jako pomatené,neb se na svět díváme z různých hledisek.Můj pohled je český,ale tvůj není moravský,jinak bys věděl,že máš stranit svým na Moravě a ne Rusům ani Iráčanům kdesi v p.deli.Udělej si v palici pořádek a řekni si,co máš s kým společného-jsou Moraváci bližší Američanům,nebo Iráčanům?řekni si-co mám společného s Iráčany a co s Amerikou?A podle toho bys měl stranit svým vlastním lidem.

  • No a co ti vyšlo Občane? Jsi nevzdělanec nebo šovinista? Anebo jsi spíš Německý Nacista s vírou "ve vaši nadřazenost"? Tvé pomatené názory totiž tomu  často nasvědčují....😀

  • ale jo,přečetl jsem si to,jako legrace dobrý,ale jestli se podle toho řídíš tak je to s tebou horší než jsem myslel,ale nevadí-prostě se na svět dívej jako Moravan a ne jako Rus nebo Iráčan.

     

  • Tvou hloupost nemá ani smysl komentovat. Už jsem ti napsal že jsem Moravan. Trochu se vzdělej v historii. Máš evidentní mezery ve vzdělání. Nebo si vyplň dotazník aby sis ujasnil kdo vlastně jsi zde ke stažení http://www.kruhrodu-moravy-slezska.estranky.cz/clanky/dotaznik.html

  • Jsi zmatený a úplně mimo mísu,ve světě se neorientuješ protože ti chybí tvoje vlastní stanovisko-uvědom si,že jsi Čech a podívej se na svět jako Čech nebo to aspoň zkus.Pak uvidíš co máš společného s hamity,(t.j. nic) a s vlastním národem (t.j. všechno) a podle toho se zařídíš.Zkus to,česky už mluvíš,tak to snad půjde.

  • Každý je tvůrcem svého osudu a každý musí nést následky svého konání. Co ty, přeješ Afgáncům a Iráčanům a ostatním smrt? Pak ti oni jednoho dne zazvoní u tvých dveří.....

  • Já ti nevím thraxxi jestli jsi tak pouze mírně řečeno "nevzdělaný" anebo uplacený a šíříš tady bludy a mystyfikace za úplatu? Podle toho, co jsem za posledních pár let o Iráku  četl americké dobrodružství má za následek minimálně desítky tisíc mrtvých Iráčanů. To číslo je spíše blíže statisícům. Nejedná je jen o prosté zastřelení ale vše co Američané tam způsobili. A tobě je to málo???? V příspěvku výše tvrdíš "Rusi sem vtrhli,porušili všechny úmluvy a zákony,zavraždili 200 Čechů a smrděli tady dvacet let". Takže když Rusové pozabíjeli 200 Čechů je to teror a když Američané udělali totéž a pozabíjeli desetitisíce Iráčanů tak je to co? Akt humanity? Buď jsi hlupák nebo zločinec. Pokud jsi hlupák tak prosím tě mlč a nevykládej takové kraviny kde usvědčuješ sám sebe.  A pokud by nějaký zločinec tobě podobného myšlení vtrhl do mého domova a začal s terorem, tak ti garantuji že já osobně takového grázla zlikviduju. 

  • Západní svět vznikl bitvou u Actia a Řecko-Římská kultura je jeho základem.Když Clodovicus převzal vládu v západní části říše,římskou kulturu dál rozvíjel a nelikvidoval ji.Tím,že se dal pokřtít 550? a tím,že se Frankové distancovali od Germánů tvrzením o původu z Troje,pokračoval Řím fakticky dál až říši obnovil Karel Veliký.(jemu je zasvěcen Karlov vPraze).

    Pak následuje letitý vnitrofrancouzský spor-otázka dvou ras-,který končí VFR.To,že se Galořímané odlišovali od Franků jako "dvě rasy",vypovídá,že asi vypadali jinak.

  • Rozdíl mezi Římem a barbary byl pouze v tom, že barbaři byli vousatí. A, samozřejmě, o římskou civilisaci nestáli, měli své bohy, svou kulturu.

    Vlastně jste použil správnou analogii - prostě i slepé kuře zrno najde. Římané tak dlouho přinášeli civisaci barbarům, až barbaři Řím rozkotali a nastal středověk. Zdá se, že aktuální vývoz demokracie dosahuje své hranice a někteří z přítomných diskutující středověk  v počáteční fázi zase zažijí - inu, kdo se z minulosti nepoučil, musí ji prožít znovu.

  • desítky tisíc mrtvých tam nebyly a i kdyby byly,je to pořád málo,prostě notorická chyba USA-nedokončené války.Tobě to přijde zvrácené,ale to je proto,že se na věc díváš z jakéhosi mírového úhlu.Jenže mír nastává až PO válce,ne za permanentního dnes říkáme terorismu,dřív se tomu říkala malá válka.Prostě je třeba nepřítele porazit tak,aby se už NIKDY nevzpamatoval.A taky je třeba mít ohled k vlastním -hledět na vlastní daňové poplatníky,válka se musí živit sama sebou ne aby ji platil dělník doma.Proto je třeba zabíjet kolik je třeba a ne míň a brát co je třeba a ne míň.

    A rozdíl mezi NATO a Ruskem je jako mezi Římem a barbary-Řím přinášel civilizaci ,ti druzí hrubost a víc nic. 

  • jistě zajímavé čtení,ale v principu platí,že do toho co mezi sebou Rusi mají,nám nic není.Nás má zajímat jen to,co nám provedli-narušili naši suverenitu,vraždili a kradli a nemělo to konce.Věc není uzavřená a na straně má dáti nevidím od Rusů nic,takže jsou to zachvátčici na věčné časy a nikdy jinak.

  • ano,se smrtí voják počítá.Ale já se ptám jury 72,jestli jim smrt přeje,a to je něco jiného.

  • Kdo jde okupovat cizí zemi, musí se smrtí počítat......museli s ní počítat Němci v Sovětském Svazu i Američané ve Vietnamu....nebo ty bys snad vítal agresora chlebem a solí?

  • sorry thraxxi ale mluvíš nesmysly. Jestli se ti něco nelíbí u Rusů, logicky by se ti to nemělo líbit ani u jiných. Tvá tvrzení že prý údajně NATO přepadá cizí země a národy pro jejich "blaho" a že jim přináší jakousi "demokracii" hraničí s dětskou naivitou pokud tedy vědomě nelžeš. NATO nemůže šířit něco, co samo nemá. Kromě Švýcarska nikde na světě pokud vím, demokracie není. A i kdyby byla, nemůžeš ji přivézt druhým na pancířích tanků. Představa že vnutíš svému sousedovi svou představu dobra s kulovnicí v ruce a on ti poděkuje, je mylná.  To se potom chováš stejně jako Sověti kteří šířili Socialismus nebo Nacisté kteří šířili fašismus. Není mezi tím rozdíl. Lidé se proti NATO a hlavně proti Americe bouří proto, že navzdory oficiální propagandě šíří teror a vykrádá a decimuje obsazené země. Ale to bys poznal sám až by ti americký voják k tobě domů dovezl "demokracii"  povraždil tvou rodinu a zdevastoval tvou zemi. Do té doby než k tomu dojde, pochopitelně věříš dětským pohádkám, jako Němci svému ministru propagandy Goebblesovi že prý přináší světu mír civilizaci a blahobyt. Teprve když teklo Němcům do bot pochopili že naletěli. Taky tě čeká tohle trpké probuzení z iluze.


    Už to, jak prezentuješ, že bys přepadl Irák a kradl mu ropu, vypovídá o tvé zvrácenosti. Zve tě tam snad někdo? Co kdyby někdo cizí vpadl k tobě do bytu, a začal ti rabovat ledničku s argumentem že ti přináší dobro. Dej si pozor nato, co bys dělal druhým, mohli by to stejně tak druzí udělat tobě. A teprve  pak bys pochopil své zvrácené myšlení. Ale bylo by pozdě....A perlička na závěr...Amerika se chovala v Iráku a jinde mírumilovně....to si snad děláš srandu nebo jsi na drogách a nevnímáš realitu? Co ty desetitisíce mrtvých? Rozbitá infrastruktura? Zamořené území ochuzeným uranem? Všudypřítomný teror? Takovou hloupost snad ani nemá cenu komentovat.....

  • přeješ jim smrt?

  • správně-žije se dopředu,ne dozadu a navíc německé zločiny z války jsou zveličené a Němci neměli nikdy možnost se hájit.Vyšlo by totiž najevo,že Hitler snil o tom,co Stalin dávno dělal a v USA krev z genocidy původního obyvatelstva už zaschla.A o tom co bylo po válce raděj nemluvme,no,užili jsme si to,snad už se na to zapomnělo


Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit