Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ukrajinský rodák sem poslal hordu ukropských netvorů, spolu s kamarády z Varšavské smlouvy!

    Ukrošistům NIKDY neodpustíme!

  • V r. 1956 ruské stepní bestie poskytly "bratrskou pomoc" Maďarsku. Rodilí Maďaři vyprávěli jak to probíhalo: Když se v Budapešti konaly demonstrace proti okupaci, tak ty ruské bestie zatarasily ulici tanky a z druhé strany projeli ulicí jeden tank těsně vedle druhého... Jen v samotné Budapešti prý zmasakrovali na 50 tisíc civilistů...

    U nás ty bestie povraždily "jen" asi 120 civilistů. A rozstříleli fasádu Národního musea. Stopa tam jsou vidět dodnes...

    • 50000? příští rok budeš psát číslo s pěti nulami

      • Ale toto zacházení s čísly a fakty je u Obcana normální, ne?

        Autoři Mlejnek a Šustrová (2013) uvedli toto:

        "Povstalci se nezalekli a hrdinně se postavili mohutné
        přesile. Urputné boje trvaly v Budapešti ještě týden a Rudá armáda
        musela dokonce nasadit i tehdy nejmodernější proudové stíhačky MIG 15.
        Bilance byla tragická: 4000 mrtvých, na 16 000 raněných, 1000 lidí
        zmizelo beze stopy, 200 000 Maďarů uprchlo ze země do Rakouska. Imre
        Nagy nejprve hledal ochranu na jugoslávském velvyslanectví v Budapešti,
        Tito ho však ve shodě s Moskvou nechal vydat a Nagy byl internován v
        rumunském městě Snagovo. Odolal hrubému nátlaku, aby uznal (a tím
        legitimizoval) Kádárovu dělnicko-rolnickou vládu, a roku 1958 byl po
        zinscenovaném procesu popraven."

        Je dobré mít na paměti, že povstání proběhlo deset let po válce a Maďarsko bylo poraženým státem, spojencem Třetí říše.

        • Koukám, že soudruh filius má zase hned po ruce "argumenty". Asi je za to placen StB potažmo FSB-KGB nebo je to přímo jejich "synek".

      • Opakuji co j sem slyšel od rodilých Maďarů: jen v samotné Budapešti nejméně padesát tisíc zmasakrovaných civilistů!!!

        • Žádnému cizinci bych se neodvážil opakovat, co jsem četl od rodilého Obcana. To abych nesklidil posměch.

    • a co hvězdnaté pruhované bestie a naši poskoci a žoldáci v afghánistánu, taky máš nějakou historku?

      • Kdyby to tam rudé bestie se srpem a kladivem nerozvraceli a nevyvolávaly tam "národně osvobozenecký boj", nebylo by třeba tam zasahovat. Stačí si přečíst historickou literaturu a člověk se dozví, jak se ti stepní nájezdníci chovali a stále chovají.

        • Mohl byste nějakou knihu o národně osvobozeneckém boji v Afghánistánu v letech 1973 - 1989 laskavě připomenout? Podle vplně dostupné literatury se nejednalo o národně osvobozenecký boj, to si pletete s porážkou anglického expedičního sboru, ale o občanskou válku. Atd.

          • Celý problém nastal, když do Afghánistánu vtrhla zločinecká Sovětská armáda podpořit komunistickou vládu, tak jako dřív podporovala Hitlera, Kaddáfího, Saddáma nebo Assada

            http://www.reflex.cz/clanek/historie/61140/pred-35-lety-sovetsky-svaz-vpadl-do-afghanistanu-a-zahajil-tak-sebedestrukci.html


            Počet padlých spojenců za 17 let od roku 2001 je 3400 

            počet padlých sovětských vojáků byl za 10 let (1979 -1989) 26 000 včetně 5 generálů a cca milión afghánských civilistů

            • No comment.

  • je mi líto našich usmrkanců, kteří umírají v Afghánistánu za zájmy teroristických států amerických

    • KIMCID

      Drogovému světu vládne Afghánistán

      Pákistán je dnes tranzitní zemí pro narkotika z Afghánistánu. „Odtud pochází až 90 % celosvětové výroby heroinu. Za jeden rok teď posílají do světa až 9000 tun opia, což je asi 50x víc než v roce 2001, kdy tam Američané svrhli Tálibán. Přitom je země pod mezinárodní okupací, a to i naší armády.“

      Afghánistán jako chudá země je hřištěm drogových mafií. Opatření jsou spíš kosmetická. „Tím, že Afghánec pěstuje drogy, je automaticky zločinec, ale i zdroj příjmu pro celou zemi. Když Tálibán v roce 2000 zakázal pěstování opia, mělo to i podle OSN ohromný dopad na životní úroveň statisíců lidí. Kdyby se dnes s drogami přestalo, budeme řešit velký hladomor.“

  • líto si strč do té své rudé pr-ele ty rudá k-ndo , bolševik patří na šibenici a všichni co se k němu hlásí tak jakbysmet. Táhněte si bolševizovat svoje gubernie a nás nechte na pokoji.
    • KIMCID

      Ano pověsit tvoje doktory,učitele a půl tvé rodiny jsem pro

  • Probém je v tom, že rusákovi (rusačce) se nedá  věřit ani nos mezi očima. Takže pindy jaké si sovětské pííííí...p  jsou stejně relevantní  jako např. prohlášení že putin je člověk a ne pouze KGB-cká zrůda.

    Rusák je jen prašivý vychodostepní nájezdník a tak je s ním potřeba jednat - nejdříve pár pořádných dělnických přes jeho prolhanou držku, pak z něj možná vypadne alespoň část pravdy, že ano rusácká čmáralko.

    • KIMCID

      Vile jsi hloupí buran nic víc. Nejdál si byl u Lipna tak tu nemluv o Rusku a Rusech

    • Rus je Viking,je to primitivní osobnost ,imponuje mu násilí protože nic jiného ani nezná,teda vyjma chlastu, a kdybyste mu natloukl,tak by si vás vážil,ale taky by vás nenáviděl.

      Rusi a to včetně Brežněva byli obelhaní českými zrádci-Bilak,Kapek,Indra apod.ti přesvědčili Brežněva aby proti nám použil hloupě sílu.

      Myslím,že jsme se nezachovali špatně-ani Rusi přece nepovstali proti Stalinovi když je hubil a posílal na Sibiř.A tady se skutečně neplánovalo nic proti socialismu-jenže naši zrádci nás v Rusku pomluvili.

      A o tom to vlastně bylo.Špatné bylo na nás jen to,že jsme zrádce nepověsili na kandelábr a nepotrestali ty,kteří se na tom podíleli.

      A ta baba ruská raděj kdyby hubu držela.

      • KIMCID

        Moralizuje tu člověk z národa zlodějů :D

        • Ty jsi také rusák? No konečně jsi se vybarvil.

          • KIMCID

            já se tu na rozdil od tebe nehonosil nickem VIL.

            ale když chce někdo osočovat a moralizovat měl by si zamést před svím prahem.

            co jis pro to v čechách udělal ty?

  • To u nás máme jiné převeliké spisovatelské šmudly.Zmastili petici proti K. Gottovi. Prý aby nezpíval někde v Lipsku. Prý není mravně nečistší.Ale ejhle pikolík! Pak vyšlo najevo že tady žalovníčci jsou ublíženi. Totiž nikdo tam nepozval je! Hrstka hladových páchnoucích staříků, sedících v páchnoucích zaprděmých křesílkách chtěla ukázat svoji sílu. Zatím pro všeobecné obveselení ukázali svoji nezměrnou blbost a závistivost. Umounění pisálci by chtěli na výsluní. Ale on jaksi není zájem. To zamrzí co vy hladi, že?

  • naši mrtví žoldáci nám připomínají okupaci Afghánistánu

    • KIMCID

      naši vojáci chrání pěstitele opia před Talibanem.

      Kolik asi zabije ročně heroin lidi ?

  • Vyšší princip schématu. 

    Rozděl, poštvi proti sobě a panuj. Kapitalistický prosperující západ. - Komunistický totalitní východní blok. Otázka kdo, co tehdy stál za oponou skutečné moci, jaký záměr? Z vleklých křivd se dá stále perfektně těžit, využívat. Tato diskuse je perfektní vzorek nikdy nekončícího názorového souboje těch co přináleží k rodinám, komunitám a jedincům na které mělo dění odlišný dopad podle jejich momentálního zařazení, názorových skupin, odlišnosti ve smýšlení ve společnosti. Daná doba, dané postavení, dané zařazení...Názorové tyto odlišné skupiny, odlišných osudů se někdy mají vůbec nějakou šanci dohodnout? Komu to prospívá? Kdo by ale mohl mít vyšší moc a stále ji nemá? Jste to vy. Vy lidé....

  • a dnes není proti, když americké teroristické státy a naši žoldáci okupují Afgánistán?

  • Tak trochu vyváženosti z "demokracie". Když po osvobození odešla Sovětská armáda domů, měla odejít taky Usácká armáda z Německa. Ta v tam bohužel zůstala dodnes. No a když Západ začal bořit  mírové dohody z války, tak sem zas vojska VS zase napochodovala. A na pár let zůstala a pak zas odešla. Americký vši v Německu jsou dodnes. No a pak dál....Já se připojuji k Tý "strašný hrdince ruský"a jsem zas novodobě proti okupaci Afghanistánu, Iráku, Mali a dalších zemí vojáky České armády" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!   Nesouhlasím s tím, nemáme tam co dělat, nikoho oplakávat nebudu. Afgháncům se omlouvám, pouze oni mají právo si zajistit svoje směřování země a budoucnosti bez vojenských zásahů cizích zemí !!!!!!!
    • já jsem slyšel,že amíci z Německa odešli,nebo aspoň většina,byly tam z toho problémy-obraty obchodníků a tak..A jestli nechceš někam do Iráku nebo Mali,tož tam nechoď,vždyť tě nikdo nenutí.Sám bych tam nešel-je tam hmyz a hadi a ani si tam kluci pořádně nezastřílí,jsou tam jen slimáci a zrada.Plynem by na ně měli jít.

      • "Ruských vojáků je v současnosti v Evropě o něco víc než Američanů (60 tisíc), ruské síly v Evropě jsou o něco větší, ale zhruba srovnatelné - v západním vojenském okruhu je na několika základnách odhadem 80 až 100
        tisíc ruských vojáků. Ruská federace tyto údaje totiž oficiálně
        nezveřejňuje. Podle ruských obranných serverů jsou v evropské části
        Ruska rozmístěné dvě armády, tři výsadkové divize a dvě brigády
        speciálních sil. Navíc tu má ruské námořnictvo baltskou, černomořskou a  severomořskou flotilu. Největší armádu ze Severoatlantické aliance má na
        hranicích s Ruskem Turecko (510 tisíc vojáků) a Polsko (96 tisíc)."

        Zdroj: https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/1031069-nejvice-americanu-slouzi-v-nemecku-kde-je-i-nejvetsi-letecka-zakladna

        Předpokládám, že sčítat umí každý.

    • To je dobře, že jsou USA v Německu. Nebýt Stalinova poskoka Beneše, byli by USA nejspíš i u nás a po šesti letech hnědého socialismu jsme si mohli ušetřit půlstoletí rudého socialismu. Zatímco USA v poraženém a rozbombardovaném Německu vytvořili hospodářský zázrak, v "osvobozené" ČSR, které se fronta vyhnula, dokázal  CCCP z civilisačně, kulturně a průmyslově vyspělé země udělat vydrancovanou provincii své stepní říše.

      • KIMCID

        zato 28 let demokracie je opravdu příkladných :D Krom české pošty a ČESKÉ DRÁHY UŽ ČESKU NIC NEPATŘÍ :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit