Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Už by by bylo na čase ,nejen Kalouska ale i ty ostatní zmrazit jako ty důchody,Mohli by se na ně chodit dívat další generace, pokud nějaké budou, jako na pravěká hovada, která naší republíku rozkradla a prožrala a pak začala požírat lidi.
    • Jak dobře rozeštvat občanskou pospolitost ???? ==== Finanční válka: zbraň nejtěžšího kalibru *10*
    • Já bych je nemrazila. Ještě by se našla technologie a nějaký filuta by je rozmrazil. Pěkně vypreparovat a pak do muzea s nimi.

      Je vidět, že státní finance řídí chemik, který o ekonomii nemá ani ahnung. Zvyšováním daní do státního rozpočtu nepřiteče ani desetník navíc. Jen lidé budou ještě víc šetřit. Když mi prostě na utrácení nezbyvá, tak utrácet nemůžu. To pochopí i blbej.
      Je potřeba nějakým způsobem podpořit ekonomický růst. Já osobně bych viděla téměř neorané pole v podpoře drobných podnikatelů. Je spousta zemí, kde začínající podnikatel třeba určitou dobu nemusí platit daně. Pořád je lepší živnostníka osvobodit třeba na 2 roky od daní než ho živit na úřadu práce.
      Ano, pan Kalousek má pravdu, že si žijeme jako prasata v žitě. Ano, ve srovnání se zeměmi třetího světa určitě ano. Stále ještě kolem našich měst nejsou slumy.. Ale ve srovnání se zeměmi vyspělými, kam jsme za první republiky jednoznačně patřili a po revoluci 89 jsme od nich nebyli až tak vzdálení, tento výrok je zcela mimo.
    • Plně souhlasím!!! *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16*
  • Škoda, že tyto příspěvky nečtou politici. Protože jsou zástupci voličů, měli by jít příkladem a snížit platy jak vládě, tak poslancům a senátorům na úroveň průměrného platu v republice. Pak by snad pochopili, jak se žije lidem v této republice a potřebné úspory by byly hned.
  • To zůstává rozum stát co ten de..nt v křesle ministra financí předvádí. Stále jen zdražovat a ožebračovat lidi. To že politici kradou za bílého dne a nikdo jim nakradené miliony nesebere, to že miliardy leží ve švýcarech a nikdo je nechce, to že se na ministerstvech rozdávají statísícové odměny, to vše mu nevadí. Je to všechno jedna sebranka, kterou patří postavit ke zdi.
  • Úspory nic nevyřeší když nedají lidem dostatek práce tak můžou škrtit kde chtěji a stejně více nepřiteče . Naopak lidi nepustí ani korunu navíc. Tu dobu kdy se dalo škrtit už propásli a je dávno pryč. Škrtit se dá pouze v době kdy je peněz a práce nadbytek v tu dobu to má smysl myslet na horší časy.
  • Není to málo Kalousku?

    Pokud by stát vybíral DPH ve výši 30% nebo 50% jistě by nashromáždil na hromadu daleko více peněz. Ty by se pak daly rozkrást. Jistě by z nejlepšího ministra financí by byl ještě lepší. Kmotři a stranické sekretariáty by ho za to určitě pochválili.
    Důchodci budou potrestáni za to, že ještě žijí a ministerští úředníci budou jistě pracovat pilněji než letos , aby mohli dostat ještě vyšší odměny, letos mnohé přesahovaly roční příjem většiny národa.
    Lidé už jsou zvyklí na to že vláda tu není pro lidi ale pro peníze a že stát přestává plnit své základní funkce sociální, bezpečnostní, obrané a další. Jediné co funguje je vydřít stále více peněz od relativně chudých a jejich transfer k hodně bohatým.
    Naštěstí má tento národ vynikající tradici ve vyhazování z oken a namáčení ve Vltavě, zatím je voda ještě studená.

    PS zaplatil jste za svou rodinu složenky které nějaký Kalousek všem rozeslal před posledními volbami?
    • Tak po pravdě proti vašemu příspěvku nemám nic a v podstatě si jenom myslím poněkud něco jiného. Totiž to, že ať Kalousek zmrazí důchody, či zvýší DPH třeba na 50%, nebo zvedne spotřební daně, poplatky za všechno vč. nemocnic a léků, tak nenashromáždí více peněz, než dnes, ani náhodou. Z jednoduchého důvodu. Mezi lidmi totiž není a nebude více peněz, než dnes a ubohá menšina boháčů to fyzicky ani nemůže spotřebovat. Jediné, co se mu může podařit, je, že dostane občany do dluhových pastí, z nichž si jen nahamouní exekutoři. Ale desetitisíce lidí pod mosty atp. už budou znamenat revoluci natvrdo. Kalousek nerozumí ekonomice a neví. co je míra výběru a objem výběru, asi si myslí, že mezi nimi existuje přímá úměra. To je pravda pouze za předpokladu, že příjmy obyvatelstva porostou !!! Jestliže ale obyvatelstvu ty příjmy omezí, tak se vše mění na úměru nepřímou a objem výběru poletí dolů !. Vydělají jen vietnamští trhovci, dále černý trh, co neplatí daně a pašeráci, to je vše. Ale stát padne na kolena. Jediné, co jej může zachránit, je totální blokace zbytečných státních investic mafiánům za nepotřebné zakázky. Příklad viz sociální karty a důchodoky atd. od Drábka, či stavba tunelu Blanka, zprasených dálnic Ostrava atp. jenomže mu za to hrozí od mafie nejspíš atentát, tak se bojí a jde raději proti národu systémem: "Po mne potopa" !!! Myslím, že jsem již někde četl, že ty položky mafiánům z rozpočtu činí ročně asi tak mezi 300 až 500 miliardy. Nu a to je více, než Kalouskovi chybí...
  • Škrty nic dlouhodobě neřeší, naopak zastaví běh peněz do statní kasy. Je potřeba začít hospodařit a vydělávat, nedovolit odliv zisků mimo republiku, další výprodej státního majetku. Např. jako v Turecku, každá firma na území Turecka musí mít tureckého majitele. A ten se stará.Těch evropských, amerických i japonských firem co tam je. Jak to tam asi dělají?
  • Tenhle chemický finanční amatér patří za mříže. Na výdajích státu neumí ušetřit, neumí utnout korupci, neumí snížit platy politikům, umí jen fackovat občany. Tak zmrazí důchody, protože to je nejjednodušší, to umí každý hlupák. Je z něj na blití.
  • Z nezaměstnaných nic z bezdomovců nic z bohatých ani náhodou z politiků ani haléř,tak nám zbyli důchodci,protože středn vrstva už nemá.Pak DPH a budou z nás přežvýkavci.
  • Historie i zkušenost odborníků v oblasti ekonomie je jednoznačná - pro skutečný hospodářský růst a příliv peněz do státní kasy je naopak nutné daně výrazně snížit. Pak se lidé odváží více utrácet, čímž mají firmy větší objem zakázek, tím pádem zaměstnávají více lidí apod. Firmy mají rády své sídlo v zemích s nízkými daněmi a nemají potřebu mít sídlo v zahraničí. Snížení daní by mohlo velmi podpořit příliv zahraničního kapitálu i návrat firem zpět do ČR. Samozřejmě - otázkou je, zda je to v rámci EU možné dělat radikálně jinak...

    Povinné utahování opasků nikam nevedlo, pokud k němu nutili ti, kdo sami byli v pohodě. Pouze k bohatnutí malé skupiny politiků, bankéřů apod. na úkor většiny, z které odsávají peníze. Ve finále to vede pádům vlád a ke složité obnově zemí zničených pijavicemi.
    jiným případem je poválečné Německo, ale tam šlo o něco úplně jiného, než co provádí pan Kalousek.

    Vřele doporučuji knihu od bývalého poradce prezidenta - Petra Macha - Jak vystoupit z EU.
  • Zmrazit by se mely konta Necasovi, Kalouskovi a poslancum kteri si mysli ze jsou za vodou.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit