Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Žádní pracující Češi neexistují. Existují pouze moderní otroci - už se totiž přišlo na to, co bylo na otroctví neekonomické: vlastník musel otroky ustájit, nakrmit, občas umýt, aby nesmrděli... mnohem levnější a efektivnější je poskytnout otrokům iluzi svobody a dát jim "za odměnu" almužnu, za kterou se ale o toto vše budou muset starat sami. Almužna samozřejmě musí být přesně tak nízká, aby otrokům, kteří si seženou žrádlo, ustájí se, ošatí, občas umyjou a na vlastní náklady dopraví z ubikací na pracoviště a zpět už na nic jiného nezbývalo. Potom se těmto otrokům začne říkat "naši oddaní a obětaví zaměstnanci"... *1* *1* *1* *1* *1*
    • Co je to vlastně "svoboda" , na to bylo krásné a funkční vyjádření.
      Svoboda je kost hozená lidu, aby si na ni vylámal zuby.
    • mluv za sebe, ne za čechy ty ubohá trosko *11*
      • Ty drž klapačku, asiate. Já zaplať satan jsem svým vlastním pánem - sice jsem z toho nezbohatl, ale všichni "zaměstnavatelé" se svou "korporátní kulturou" mi můžou skočit na cara... Máš pravdu, nemohu mluvit za Čechy, mluvím o Češích...
        • Pekelnej anděli, a to když ti někdo skočí na toho tvýho cara to tě musí bolet ne? A kulky pak zmodrají, že? *2* *2* *2*
          • A) napsal jsem že MŮŽE, ne že skutečně SKOČÍ... zatím to zaplať satan žádnej zaměstnavatel nezkusil *1* *1* *1* *1* B) teď jsem zkusil ject na bicyklu z jednoho konce Prahy na druhej a... zmodraly. Bylo to jako kdyby mi někdo skočil na cara. Slyšel někdo o případu, že by aktivní cyklista měl děti??? Pakliže ano, nechápu jak to dělají.... *2* *2* *2* *2* *2* *2* *2*
            • No co, když vlastní car nefunguje tak stačí říct kamarádovi s pořádným carem, aby zaskočil *1* *2* *1* *2*
            • použijí k tomu ženu *3*
        • OK, máš slovo ty zakomplexovanej ruskej průjme *15*

          celá ČR je jedno ucho
        • Vynikající Ivane. Jen lži dál! + 20 rubl!
  • Fakt je, že za "totálu" museli všichni do práce. I cikáni museli. Dnes mají cikáni vyšší dávky, než je uváděna ona minimální mzda. Ať chceme nebo ne, tak každý systém nedoceňuje lidskou práci. I za minulého režimu byla lidskou činností vytvářena nadhodnota, kterou si režim přivlastnil. Ono by totiž nebylo z čeho budovat dálnice, metro, sídliště, školy, zdravotnické zařízení, podporovat sport, kulturu a mít bezplatné školství či zdravotnictví. Tenkrát ta "nadhodnota" byla rozdělována ve prospěch společnosti. Současný kapitalismus si však ponechává "nadhodnotu pro "sebe". Zisk, dividendy a ostatní benefity mizí každoročně vesměs v zahraničí - tedy odkud pocházejí vlastnící. Ročně to dělá více jak 200 miliard Kč. Zahraniční investoři vesměs byli na desítky let zbaveni daňové povinnosti a tak se "státní kasa" plní vesměs na úkor českých firem a živnostníků. Mzdy jsou drženy na úrovni, aby se pracující "nevzbouřili" a nešli si do ulic zacinkat klíči. Mimo jiné, kdysi o tom napsal rozbor nějaký Marx a Engels v díle nazvaném - Kapitál. A to již proteklo mnoho vody.
    • Jo ale tu vaši nadhodnotu si bolševici vytvořili znárodněním tedy tím že ukradli hodnoty vytvořené již před jejich vládnutím tyto hodnoty se postupně spotřebovaly a když jim penízky docházely vytvořili měnovou reformu kterou opět všechny obrali , a tak by to jelo pořád dokola než by se tady všechno totálně rozpadlo protože na opravy budov a investice do technologií a strojního vybavení se nedávalo skoro nic ....
      PS: copak už si tady nikdo nepamatuje jak to tady na konci totálu vypadalo ???
    • solidní naklikávačka bolševiku jeden *15*
      • Od tebe to sedí Čápisrál.;D
      • Soudruh Lery patří k těm "rovnějším" a má proto přístup k možnostem, nimž prostý občan přístup nemá. *15* *15*
    • Soudruhu, ponech si svou víru pokud těm nesmyslům stále věříš. Marx a Engels jistě nebyli hlupáci, ale živi před stopadesáti lety, kdy parní stroj byl obrovský vynález. Nevěděli nic o elektřině a elektromagnetismu, rozhlase a televisi, počítačích, psychologii, sociologii, kvantové fysice...
      Ty jejich jednoduché představy vycházející materialistického pohledu na svět jsou dávno překonané a kdyby dnes vstali z hrobu, sami by se divili tomu, jak se tenkrát mýlili.
      • A co Babiš. Asi to není zas tak neplatné.
  • Pěkné povídání o uvědomělém pracujícím člověku a uvědomělém zaměstnavateli. Jelikož u nás aby jeden českou firmu pohledal, manegement zahraničních firem mohu přirovnat k dozorcům v koncentračních táborech. Tlupy většinou nečesky mluvících "Čechů", kteří se sdružují nejrůznějších sportovních a cizineckých legiích, si z rychlovarných kurzů americké pracovní kultury odnášejí pouze povědomí o délce pracovní doby, včasném příchodu, řiťolezectví a keep smiling. Jsou jich dnes plná ministerstva a nadnárodní společnosti. Čecha aby tam člověk pohledal.
    • Fantazie Ivane. +20 rubl!
  • Jenže není chudoba jako chudoba.

    Je tu část bílých i hnědých parazitů kteří jsou vedeni na úřadu práce ale bokem pracují.
    Takže berou dávky, příspěvky na bydlení a utajený plat. Podnikatel který je zaměstnává ušetří na pojistném který za ně hradí úřad práce, tedy stát , tedy my,.
    Oficiálně jsou vedeni mezi chudobou ale jinak jsou bohatší než hloupý pracující.
    O tom všichni vědí. Ale nikdo s tím nic nedělá.

    V normální společnosti by mělo platit že pracující ma mnohonásobně větší peníze než nemakačenka. U nás je to bohužel naopak.
    • V tom případě je největší zloděj a parazit podnikatel. Nechá stát, aby platil jeho pracovníkům všechna pojištění, doplácel jim na mzdu a ještě jim sebere dovolenou.

      Pak je elite neboť boháč.
  • """"Nedostatek odborné síly se projevuje i na celkový výši českých platů, které tak zaostávají za západní Evropou.""""" to jsem nepochopil, tak já dělám odbornou práci ,kde je nedostatek pracovníků,a stejně je to moje chyba že sotva uživím dvě děti....hm ..jen tak dál český státe
    • Logika jak z Bohnic, co??!

      *7*
      • Jiri.Prokes
        Logika z Lidového domu *16*
  • mám střední školu s maturitou, mnohaleté zkušenosti, rozumím si s počítačema, mám řidičáky na vše možné.. a stejně jsem nucen dělat dělnickou práci pro lidi se základní školou abych vůbec zaplatil nájem!
    takový je tento stát
    • nesváděj svojí neschopnost na stát ty fňukno *7*
  • proto jsem od roku 89 v práci nebyl, nebudu krmit imperialistickou hydru *12* *11* *12*
    • přéééésně

      až se obnoví RVHP bude vše zase jako dřív *13*

      vivat Putin
  • Jiri.Prokes
    Máme nedostatek kvalifikované pracovní síly? No za 15 hrubého to dělat nikdo nebude. A tak spousta schopných lidí jezdí do zahraničí, kde si vydělají za stejnou práci 5x více než u nás. Přičinou tohoto jevu je zlumpačený kapitalismus a politici, kteří tomuto dávají zelenou. Ale nezoufejme, jak řekl Nečas, pořád se máme lépe než lidé v Africe.
    • A právě proto chtějí lidé z Afriky jít do Evropy. A to je dobře?
  • Už se těším až mi vysokoškolsky vzdělaný instalatér přijde opravit potrubí a bude chtít o 106 procent více za odvedenou práci. *1* *1* *1* Ten pošustí zkratkou ven.
  • Dokud se chudí pracující budou chovat jako ovce, stále budou pouze lacinou pracovní silou. Je třeba si uvědomit, že některé závěry z marxova Kapitálu stále platí i dnes. Je nutné jít do časově neomezených stávek a tak si vynutit vyšší příjmy. A žvásty o tom, že kapitalista ze státu odejde a bude nezaměstnanost jsou pouze pravičácké plky. Každý je nahraditelný.
    Mladým se pracovat nechce, staří odborníci a kvalifikovaní lidé jsou propouštěni nebo vyhazováni z výběrových řízení a střední generace to nevytrhne. Každý chce být manažer s vysokým platem a nikomu se nechce pracovat. Nikdo nechce dělat jakékoli řemeslo. Učňovské školství bylo zdevastováno havlovskými kecy na začátku 90. let min. století a dnes nejsou odborné střední kádry.
    Zlatí komunisti, zlatý socialismus.
    • Nevím kde žijete... Ale nyní pracuje kolem 50 % obyvatel a máme se lépe než když byla 100% zaměstnanost....
      Asi si nevzpomenete na to, že rodiče museli oba makat aby nesli sedět, ale zároveň na to aby dítě bylo umístěno ve skolce a mohli tedy jít makat aby nesli sedět , musely ještě dělat dobrovone brigády...
      Tu pohádku o chudém kapitalistickem delnikovi si nechte... Protože jinak bychom se měli bavit o tom jak se měl socialisticky dělník.... Hadam byl extrémně bohatý, neb všechno bylo všech :) ... A proto se hranice strezili vojskem aby nám do toho našeho ráje nechtěli přijít náhodou nějací dělníci z toho chudého kapitalistického světa... A proto se lidem zakazovalo jezdit do zahraničí , aby je nenepdlo že by z toho našeho dělnického ráje zdrhli. Protože kdo chtěl Odsud zdrhnout toho zavřeli do lochu.... Aby věděl jak se tu měl dobře dokud držel hubu a krok ;)
      • Já v té zlaté době žil, ty očividně ne. Vše, co jsi zde nablil, ti vtloukli do hlavy propagandisté v dnešním moderním školství. Nic z toho není pravda. Nech si vrátit školné a raději už nic neříkej. Jsi pouze k smíchu.
        • To že školy nemám, i když škola mě nechala ochutnat předchozí režim velmi kvalitně... Navíc oba to víme na které straně posudkove komise jste tehdy asi tak mohl sedět vy. Nejen že mne osocujete ze lzi, ale zároveň doufate že si nikdo nevšimne ze mluvíte z cesty... Jaké školné si mám nechat vrátit?... To nevíte že veřejné školy byly a stále jsou financovány z veřejných rozpočtů? nebo si fakt myslíte že jsou tu pouze idioti a těch pár co nesouhlasí stačí zesměšnit aby ti idioti věřili vám ?


          Zlatá doba to byla pouze pro urcity typ lidí a děkuji že jste se s nimi dobrovolně identifikoval.
          • Ta totální ignorance i dohledatelnych faktu mne dokáže obcas vytočit... V zájmu komunismu imjsou schopni historii prepsat k obrazu této petiletky.
    • né zlatí,ale diamantoví

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit