Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Gorobilypes

    Autor článku byl v Číně.Nebo to má z dokumentů Trabantem po Asii. Ja jen že to tu máme taky a ještě tomu tleskáme.

    • "Historie nás měla odnaučit lhostejnosti,,to je pravda a to hlavně když je zavražděn jistý generál to by jsme také neměli být lhostejní že? A co řešili po této vraždě naši morálně čistí zákonodárci? Zdvižený prostředník předsedy poslanecké sněmovny! No fuj! Co je to proti vraždě generála ! Lhostejnost nebo patolízalství ?!

      • já k tomu lhostejný nejsem,já to Sulejmáního zabití schvaluju! Jaká vražda?mordýř to byl a dostalo se mu,co sám dělal jiným,našim spojencům!

        Nebo to byl tvůj generál ten Sulejmání a dělal co se tobě líbilo? Chtěl bys aby byli američané vražděni? Opravdu bys to chtěl?Myslíš si,že ti za to Rusi něco dají?Tohle nestačí ty patolízale,za tohle nedostaneš ani čichnout k vodce.

        • Odsuzujete odporné patolízalství a v tom s Vámi můžu souhlasit. Jenže odporné je prosím každé. Ať je pátá v rudé ponožce nebo pruhované s hvězdami. Každý by měl být především sám sebou. To není výsadou mocných, ale silná zbraň slabých a na první pohled bezbranných. Děkuji

          • fajn Jindrichu,jenže aby se mohly uskutečnit velké věci,musí se spojit mnoho malých dohromady.Pokud s tím nesouhlasíte ,tak to asi chcete čekat až se to nějak vyvine.To podle mě  je spíš vychytralé než správné.

            Je-li nějaká věc pravdivá,t.j. cítíte-li,že je to i Vaše věc,pak je správné najít v sobě sílu podpořit ji.

            A tady jsou dvě věci-centralismus asiatů versus imperialismus USA.Co z toho je mi bližší? No imperialismus USA.Jinak to já prostě nevidím. 

            • Vážený pane, nemám nejmenší ambici Vám Vaše vidění korigovat. Navíc hlavně ne proto, že v sobě má něco racionálního. V mé odpovědi na Váš příspěvek je obsažena právě ta aktivita malých a relativně slabých, nikoliv vychytralá nečinnost. Viz. "Každý by měl být především sám sebou. To není výsadou mocných, ale silná zbraň slabých a na první pohled bezbranných."

              Být sám sebou, mít své názory a dostupnými prostředky je zastávat. neklanět se a nepodléhat. Ani v dobrém úmyslu. 

              Skutečností zůstává, že někdy je člověk postaven před volbu menšího zla, než zla a dobra. To je pravda

              • Reakce na příspěvek:

                nicméně přiznávám,že přežít druhou světovou a bolševizmus vyžadovalo právě vychytralou nečinnost.Kdo byl aktivní za Protektorátu,byl potrestán buď Němci,nebo Rusy,kdo byl moc aktivní za bolševika,toho smetly buď stalinské čistky nebo destalinizace,kdo se angažoval v r.68,toho smetla StB nebo rok 89.Atd...

                Asi že ten co stojí trochu stanou nemusí se rozhodovat mezi snadným a správným a bez slávy přežije snáz.

  • Je skutečně pokrytecké obviňovat Čínu ze šmírování lidí, vražd, potlačování lidských práv a svobod Tibetu. Ne že bych to schvaloval, ovšem jako bychom to tady měli jinak. Jako by USA nešmírovaly nejen své občany, ale celý svět, jak odhalili Snowden a Assange. Jako by USA na své vlastní lidi neshodily "pod cizí vlajkou" věžáky a pod touto záminkou prosadily zákony Patriot Act omezující svobodu svých občanů a napadly cizí suverénní země jako Afgánistán Irák atd. Jako by Španělsko nepotlačovalo práva Katalánska a Čechy nepotlačovaly práva Moravy. 

    Jak pravil "Kdosi" před dvěma tisíci lety........"pokrytci, třísku v oku souseda vidíte a trám v oku vlastním ne?

    Co takhle že bychom si, než začneme kritizovat druhé, nejdřív zametli před vlastním prahem??????

    • Dobro a Zlo používají stejných metod.

      Kam patříme?-Na Západ! Kdo je Západ?-USA! tak ať si dělá Západ co je třeba aby ho tamti nepředešli a aby znemožnil činit zlo nám.

      • A tohle myslíte skutečně vážně? Jen změnit barvu trička - a jako by to tu už někdy bylo. 

        • já to opravdu myslím vážně,ty metody jsou stejné už od starého Říma,jde jen o to,k čemu se používají.

  • Autor článku se snaží popsat realitu (nebo se aspoň snaží aby to vypadalo že ji popsal), ale rozhodně ji nepopisuje celou. Například pomíjí to, že diktatura a teror tibetských mnichů vůči poddaným věřícím Tibeťanům byla nesrovnatelně horší než ruské nebo čínské gulagy, že z tvrdé práce čínských dělníků bohatne jen pár jedinců v USA a v Evropě (my ostatní "bílé tváře" z toho jen paběrkujeme), že nikomu nevadí že se v Číně vyrábí dokonce i většina v Evropě dostupných léků a nikomu nevadí nebezpečí že kdyby si Ťin-pching usmyslel a přerušil tok těchto léků do Evropy a USA tak nás velmi jednoduše zlikviduje (nebojte se, on to sice udělat může, ale neudělá, není přece blbej, aby se připravil o tenhle výnosný obchod).  Ale vadí když čínský výrobce kvalitou a technologickou převahou konkuruje americkým výrobcům zařízení pro 5G mobilní sítě a sebre jim tak kšeft, to se hned vytáhne nebezpečí že by nás přes ty 5G sítě mohli špehovat a proto nesmíme kupovat levné a kvalitní zařízení z Číny, ale jen předražené a technologicky zaostalé zařízení z USA (které nás samozřejmě taky může špehovat).

  • Tohle musel napsat nějaký absolvent Večerní University Kapitalismu...jako závěrečnou práci..

  • Asi dostanu zase stop a odkaz zmizí. Toto byly všechno války v zájmu demokracie !

    https://www.euserver.cz/Articles/1099-200-let-terorismu-usa-prehledny-seznam-vsech-americkych-valecnych-zlocinu-teroru-a-valek.aspx

  • Autor článku prošel školením

    které tady provádí USA 

  • další zaprodanec, který za každou cenu zneužívá jakékoliv příležitosti k pošpinění protivníka, tedy nyní Číny.  Jednak - koronavirus je vpodstatě určitá mutace chřipky a to, co této nemoci přisuzují globalisté ze Západu, to je přímo zločin. Namísto toho, aby třeba ocenili snahu Číny včas a rázně řešit problém, tak toho zneužijí ke lživým zavádějícím kecům o "..poručení větru, dešti.." U nás nebo v USA by podobná opatření nebyli schopni docílit. Dále - dnes nám naše lživá média v čele s Barborou Šámalovou ukazují ulice, kde chodí jenom zahalení lidé, záběry z nemocnice. Pokud byste viděli realitu, pak jde o téměř normální život, lidé občas mají roušky, ale je to opravdu jenom zlomek. Dále - důležité. U nás minulý rok zemřelo přímo nebo nepřímo na následky chřipky kolem 2000lidí. Dnes nám média předkládají počet obětí koronaviru na celém světě okolo 1700. Úmrtnost nakažených koronavirem je asi 2%. To jsou skutečnosti, které dokládají další zákeřnou snahu mnoha "demokratických" médií lhát lidem a vyděsit je, vyvolat konflikt mezi národy. A autor zase útočí na nějakou svobodu. Copak my tady máme svobodu? My nejsme špehováni? Zajímalo by mne, zda by autor něco namítal, kdyby se u nás zavedly kamery na silnicích, které by neustále sledovaly lidi. Tak, jako to chce BISka. A projekt sítí 5G? USA nemůže unést to, že Čína je daleko před Amíkama právě v technologiích mobilů a sítí. Tak jenom špiní konkurenci a dovoluje si přikazovat světu, že nesmí obchodovat s Čínou. Tohoto státu byste si pane redaktore měl konečně všímat. Tedy USA, tam je mnohem více námětů na špinavosti...

  • Pisálkovi tohoto článku nic neplatíme, tudíž si může psát a žvanit co chce.

    • A my ho můžeme kritizovat a nesouhlasit s ním.

  • Každému je naprosto jasné, že koronavirus pochází z laboratoří USA.

    • Kdyby to byla pravda, tak by byl směrován na úplně jinou kategorii než jsou 80ti letí muži.

       Kteří tvoří podstatnou část zemřelých.

    • Tvl. - stupidnější HOAX jsem už dlouho nečetl...

      • Evokuje to  dobrý - dokonce velmi dobrý - příklad lhavé povahy bolševiků - už z doby po nehodě jaderné elektrárny v Černobylu roku 1977!

        Hlavní hygienička MUDr Dana Zusková (jinak manželka primátora hl. města Prahy) tehdy dokonce doporučovala rodičům, aby bez obav brali děti do přírody, neboť jim nic nehrozí.... 

        Důvěřujte nám,“ obracela se na veřejnost. O pravdivosti jejích - bolševickou partají předepsaných - tvrzení už tehdy mnozí lidé (dokonce s úspěchem) pochybovali! 

        ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

        Kdo si tehdy (např. v Českých Budějovicích) přepnul na rakouskou televizi, tak na vlastní oči viděl, jak divákům ukázali radioaktivní mrak a jeho graficky znázorněný postup přes území Střední Evropy - kdy hlasatelka ORF jasně řekla, že sice není jasné, nakolik je onen mrak nebezpečný, ale že bude lepší, aby děti do šesti let zůstaly doma, aby rozhodně nechodily ven. 

        Aby nejedly čerstvou zeleninu a nepily mléko, které obsah radioaktivních prvků mít mohou. Varovala před konsumací lesních plodů (včetně hub). 

        Takže - aspoň na jihu Čech a Moravy, o Bratislavě nemluvě, začalo být lidem jasné, že žádná "společenská smlouva" mezi bolševickým režimem a konformním davem neexistuje! 

        Dav v naší zemi - si onu "společenskou smlouvu" namlouval, a to až do roku 1989. protože to bylo pro většinu lidí pohodlné - aby omluvil, že je k bolševickému režimu konformní  - jsko je tomu teď v Číně...

        • V roce 1977 teprve dokončili první blok černobylské elektrárny... takže tehdy dětem v přírodě opravdu ještě nic nehrozilo. 😉

          • Sorry - bylo to v roce 1987...

            A to už "hrozilo"...

  • Vážený pane redaktore, pokud někomu nebo něčemu ne zcela rozumíte Vám ještě nedává právo napadat a odsuzovat. Pokuste se poznat. Neublíží to ani Vám, ani číňanům. Jistě ne. Zkuste přemýšlet, potom psát. Obráceně to přináší rozpačitý výsledek. Děkuji

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit