Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • je to magor

  • souhlas

  • ano


  • ano.....

  • Můj kolega v práci si dělá srandu , pokud jsou na Vás na.raný lidé opačných názorů tak máte pravdu, možná na tom něco je.Pamatuji si ještě kdy jste se učil marxistickou dialektiku a říci že otec K.Marxe byl konvertovaný katolík ze žida a že Marx čerpal i z bible dokázalo rozpálit soudruhy doběla a čím byli tupější a mocnější nad Vámi tím to bylo horší ,tak snad je to dnes lepší a tu svobodu nejen slova si musíme chránit.

  • S vaším příspěvkem souhlasím. A děkuji za doplnění.

    Obecně kritické myšlení a diskuse jsou oblasti které trpěly jak za minulého režimu, tak nyní... Pokaždé z jiného důvodu. Aktuálně Je těžké se ve změti informací zorientovat. O to těžší je to protože pravda většinou není "někde uprostřed". Ale to považuji za daň "svobody slova" a raději zaplatit tu, než aby někdo z titulu moci určoval co je jediná správná pravda...

    Ze lidi neznaji princip kritickeho přístupu, bohužel znamená, že nechapou, že nelze smést celou moderní fyziku a všechna její zjištění a praktické aplikace tvrzenim "to je konspirace, země je placatá". Ono totiž proti tvrzení "země je placatá", nestojí tvrzení "země je kulatá".

    A opět Bohužel i politici a novináři hledají lidi co nerozliší argumentaci, informace, důkazy od ničím nepodložených tvrzení a možná i úmyslně mezi ně kladou rovnítko.


  • Stačí se podívat: Apokalypsa Stalin: Pán světa

  • Takže podle této logiky když někdo zdrhnul z protektorátu a bojoval at už na západní či východní frontě tak si zasloužil popravit,takže komunisti po valce činili dobře když zavirali a popravovali vojáky co bojovali za vaši svobodu , to je divná logika ,teda Němci když chytili občana protektorátu tak byl za zrádce,takže na to neměli právo je tak.Ono to asi nebude tak jasné jak se to podává.

  • Po vyhlášení samostatného Slovenska 14.3.1939 napadli Maďaři Slováky a připojili část jižního Slovenska a 15.9.1939 obsadili Podkarpatskou Rus,beru to z pohledu území 1.republiky.A že Němci nechtěli bojovat?Pokud by Rudá armáda praktikovala to samé co oni dělali v tehdejším SSSR tak věděli že musí bojovat až do konce a mezi námi Američané s Brity taky zrovna s nimi nechtěli  jednat v rukavičkách,takže motiv byl a u zbraníSS o tom žádná,ty věděli že je popraví jak jedni tak druzí.Rudá armáda a Američané,s Brity ale i Belgičany a Poláky mají a vždy budou mít podíl na osvobození Československa kde skutečně většinu osvobodil tehdejší SSSR a vojáci všech těchto národností mají mít úctu a ne stavět pomníky Němcům!!!

    Bohužel vše se kroutí ,už bolševik tvrdil že Američané nebojovali,dnes se zase tvrdí že Rusové jsou větší zlo než nacisti,odsun že byl nesprávný a že monarchie Rakousko Uhersko bylo to nejlepší a pod.prostě bláboly, které bohužel s upadáním hodin dějepisu a s úpadkem čtení a potlačováním analytického myšlení,viz.nevýuka a zpochybnování matematiky přináší tyhle nesmysly.Dnes si nikdo neuvědomuje jak snadné je v digitální době kroutit a zatajovat poznatky a manipulovat s fakty,stiskem správného tlačítka ,ty knížky se aspon museli pálit jak za komančů,tak za nacismu  a bylo vidět že se ničí něco hmotného aspoň se někdo moh zeptat proč třeba, sám sebe a to již není možné neb elektronické informace toto nemají.

  • Tak, tak. Češi jsou původní předslosvanské obyvatelstvo, ve které zmutovali Keltové pod tlakem Germánů. Otázkou je, jak archeologické nálezy přizpůsobit tomuto novému objevu. 

  • Co znamená že v 1939 nás napadli Maďaři?

    A jak přesně nám pomohl Koněv, když tu všichni píšou že Němci už bojovat nechtěli?

  • já bych nepopravoval všechny sovětské vojáky jen proto co dělaly některé jednotky sovětské armády.

  • Zradis? Ty jsi dobrý. To jako měli Češi v roce 1918 postřílet všechny legionáře protože zradili cak? 

    Vaš svět je hodně jednoduchy. Chlapy měli bojovat za Stalina, protože jinak jsou zrádci. Navíc sám víte že tu kulku dostali.

    Ale samozřejmě podle ruského přístupu už to že padli do zajetí je vlastizrada a dostali by stejně kulku.

  • Velmi komplikovaná věc! Na kterou se nedá nahlížet očima dneška. Takže má rada, nechte mrtvé spát a se živými komunikujte. Aby jste jednoho dne nebyli "předčasně" také  mrtví. 😈

  • No připomíná to rok 89a pozdějic ,nikdo nebyl ve straně 🤣

  • No východní dobrovolník jako východni dobrovolník.Zradiš tak počítej s kulkou. A tak je to správné.

  • Tož opravuji část Poláků zavraždili Sověti a zbytek Němci,sakra kde v Katyni zůstala Slávy dcera ,asi ležela opilá samohonkou na mezi.Nic to na tom nemění že do r.1941 byl SSSR agresorem po boku Německa.Ona ta Slávy dcera asi byla taky neviditelná na Ukrajině v době Bandery a spol.Kdo to řek do Ruska jsem odjel jako Slovan a vrátil se jako Čechoslovák.Ta nána v RosTV  pěkně povídala jak jsme před válkou byli vyspělý stát ,což je pravda a poválce z Nás Sověti udělali s komunisty Asii jak vyšitou s níž se potýkáme dodnes.

  • Dokonce nejspíš někteří byly v Praze... Ale i podle toho deniku co se uchovala jen jeho kopie, ne všichni byli vrazi a nestvůry.

  • Warsawsky masakr byla hrozna událost. Ono celkové Poláci 2. Světovou odnesli hodně špatně. Máte představu jak velky masakr warsawske povstání bylo??

    Ale Vite že tam zasahovala RONA a ne ROA? Víte že jejich velitel(válečný zločinec) byl ihned po akci odvolán "odstraněn" pro neefektivitu jeho jednotek? (RONA měla na svědomí kolem 1% masakrů ve warsavskem povstání, přičemž jich bylo cca 1700 z celkového počtu kolem 50k vojáků na německé straně... Btw cerpano z Wikipedie, Samozrejme polské, ne z toho českého chybného popisu) .

    Vojáci z warsawskeho povstání se přidali k jednotkám ROA... Dokonce 

  • https://m.interia.pl/nowa-historia/news,nId,2615127?nor=1

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit