Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • KIMCID

    Teď se ploty i zdi zase hodí.A to nám nedávno někdo spílal že chceme stavět v Matiční zeď.

    • Ja myslel že v Německu se matiční nestaví nebo si zase kecal o bydlišti.

  • Komoušská tupost má festival své blbosti.

    Je vidět že ani po 30.leteh ta bolševická sběř nedokázala pochopit že skončil jeji zločinecký režim. Fatální chyba hesla"nejsme jako oni" se této zemi bude mstít ještě dlouho.

    Čest a sláva těm, kteří zahynuli na hranicích "díky" komoušským zkurvysynům, všem těm statečným kteří se alespoň pokusili opustit zdejší komoušský koncentrák a byli bestiálně zavražděni bolševickým zrůdným systemem - postříleni, zabiti v min.polích, usmrceni el. proudem, roztrháni psy, ... - to vše za přímé účasti "vybraných synů dělnické třídy" jak se te komušský lidský odpad - pohraniční stráž a jejich přisluhovači sami nazývali.

    • jenda

      Můj bratr emigroval v roce 69 a určitě ne proto že by mu vadili komunisti. Šel jenom zbohatnout jako devadesát procent emigrantů o kterých se dnes mluví jako o bojovnících proti režimu. Líbí se  mě taky úplně blbí lidé kteří se vymlouvají že nemohli studovat kvůli režimu. Kvůli bratrovi rodina nesměla nikam a přesto se nesnažím překroutit dějiny k obrazu našich Západních přátel.

    • josef.chmela

      Sám jsi lidský kanálový odpad s IQ dnešního data.

    • Sice tvrdě a skoro pravdivě,ale v totalitě a nejen tam , jako voják či policista nemáte na výběr a už vůbec ne jako vojín základní služby a jediné co můžete udělat že prostě vystřelíte a netrefíte ,bohužel tak to je a může se Vám stát že se sám stanete obětí nebo půjdete sedět ,ono 99%záklaďaků si prostě vybrat nemohlo.Podívejte se co se děje na hranici USA a Mexika a nikdo neví co s tím a místní domobrana Američanů si přisvojila právo zabíjet za překročení hranice , to je snad ještě horší než ty PS , ty tam poslala tehdejší zákonodárná moc.

      • Ale mohl - i ten "záklaďákˇ. Po pár dnech byl velmi rychle "odvelen" z PS roty jako "nespolehlivý" a dokončil  "základku" např. u bigošů v hlubokém zázemí a nebyl nucen se podílet na komoušských zvěrstvech.

        Ten zparchantělý bolševický hnus zejména u tzv. "stálého stavu PS" nebyl pro normálního k přežití.

        • KIMCID

          POPIŠ NÁM TY ZVĚRSTVA ?

  • josef.chmela

    Stejně to všechno byli ekonomičtí uprchlíci, kterým se nechtělo dělat, nebo kriminálníci.

    • Nechtělo dělat?Nejvíc se nechtělo dělat soudruhům .To si snad děláte srandu a to nevhodnou.Kolik let jste žil za komunistů?Nikdy jste nepřemýšlel jaké to je svobodně se rozhodovat?V době kdy nevyučený odborář ve fabrice určoval jestli jste pro nějakou funkci spolehlivý?Ano i dnes narazíte na kádrováky ve fabrice ,ale pokud Vám to nevyhovuje tak jdete dál a bez posudků a Vaše děti nikdo nehodnotí podle toho zda mají rodiče v KSČ.Pokud se Vám zdá ČR nevhodná pro život tak se můžete odstěhovat skoro kamkoliv (i do Ruska či Číny a do celé EU ,Ameriky a pod.)a zkusit štěstí a klidně se svobodně vrátit.10let po 89 nám trval ekonomicky návrat do bodu zvratu ,10 let si užíváme demokracie a bohužel dalších 10let ji ztrácíme a komunisti co se otřepali hned v 90 roce tak nám tvrdí že 30 let stálo za houby a fízlové všeho druhu všechno kroutí a to včetně prezidenta a premiéra.

      Teda vzhledem k tomu co se někdy děje na západ ale i na východ od hranic doufám že nebudeme stavět nové zdi na Šumavě a Krušných horách a ponorné ploty na řece Moravě .

      • mun.go

        Proč ponorné ploty na řece Moravě?

        Ano, Morava (moravská řeka pramenící v Pardubickém kraji) je hraniční řeka mezi ČR a SR od Rohatce po soutok s Dunajem. Slovensko je nepřátelský tábor? 

        Hohenau na druhé straně Moravy je teď Rakousko - ve skutečnosti je to také Morava - na Moravské pole by si mohla Morava činit stejný nárok jako Češi na pramen Moravy.

        • V současné době nemáme vedle sebe nepřátele a hovoříme o České republice a ta je ohraničena státní hranicí České a nikoliv Slovenské republiky.Já se opakovaně divím že třeba Slováci v práci tvrdí že Slovenština je druhým úředním jazykem v České republice a to i ti kteří se narodili po roce 1993 ,není a odtržení Slovenska chtěli zejména Slováci ,takže skutečnou hranicí České republiky je i ta se Slovenskou republikou ,co je na tom probůh nepochopitelného a vždy budu bránit vznik Československa a jsem na tento stát hrdý a taktéž na Českou republiku ,ale v současnosti jde v případě Slovenska o dva sousední státy , stejně jako Polsko,Německo, či Rakousko.

          • mun.go

            Nejsem hrdý na Českou republiku ani nemohu být - není to můj stát. 

            Narodil jsem se v ČSR na Moravě a nikdy jsem nechtěl, aby se tento stát rozpadl, na rozdíl od některých vedoucích činitelů obou následnických států. Takže každý je hrdý na něco jiného. Nicméně není to není téma tohoto článku.

            P.S.

            Možná má smysl v tomto kontextu mluvit o hranicích ve smyslu hranic Schengenského prostoru

            • Bohužel  to neovlivníte a to že se Československo rozpadlo byla jedna velká chyba a život jde dál.Já se narodil ještě v ČSSR a vždy jsem byl proti pomlčkám a pod.tím to začíná a také to tak dopadlo .Celý svět nám může závidět jak jsme se v klidu rozešli a zůstali dobrými sousedy a má se od nás co učit.!!!

      • josef.chmela

        Táhni s tou svou tzv. demokracií do pr.... Až lidi prohlédnou a přestanou mít toho vašeho hnoje dost, tak vás pošlou na smetiště dějin. Lidi si nenechají stále kálet na hlavu. Zlatý socialismus.

        • vanhorne

          "Až lidi prohlédnou a přestanou" 

          Ty zlaty pohrobku a az prohlednou, tak uvidi co? Zastup byvalych pohrobku, stranickych funkcionaru kteri meli zlaty zivot v socialismu a veri, ze pod vedenim soudruha Filipa ten zlaty socialismus vzkrisi a znovu privedou k zivotu.  

          Oblekni teplaky, obuj filcaky a jdi brecet na Gottwalduv hrobecek, ty zlaty soudruhu bobecku.

        • Za a si netykáme a za b když byl tak zlatý proč skončil?

          • josef.chmela

            Protože zblblý lid v roce 1989 nevěděl do čeho se hrne a co bude následovat. Já to věděl a přesně se to vyplnilo. Lidem se musí dát čas a pak pochopí. A lumpům, demokratickým šmejdům a kriminálníkům zásadně tykám.

            • ty ty lumpe kriminálníku🙂🙂🙂ochmelko

            • vanhorne

              "Já to věděl a přesně se to vyplnilo."

               Vyplnilo se to protoze ty jsi prece takovy maly chytrolin. Davno jsi vedel, ze ve zlatem socialismu ruda knizka v kapse, plne nahradi jak leve ruce tak i nedostatecne vzdelani. Ted mas pravdepodobne existencni problemy a proto se utikas ke svym snum o zlatem socialismu. Preji ti hezke sny, ale pozor, nedavej si pod postel nocni vazu abys ve snu do ni nahodou nehrabnul.

              • Reakce na příspěvek:

                asi tak a prej tyká každýmu ale tak na internetu ale jinak má ocas svěšeněj že má v zimě špičku prosolenou.

              • josef.chmela

                Reakce na příspěvek:

                Ty ani nevíš o čem stále plácáš. O mém vzdělání si můžeš nechat zdát, toho nedosáhneš ani do konce tvého marného života. Za socíku jsem se uživil i bez rudé knížky. Dnes se uživím také ale je to těžší, protože ti co něco umí a jsou poctiví tak je převálcují zloději a podvodníci s knížkou modrou a zákony šité pro zloděje. Za socialismu jste měli heslo: "Kdo nekrade, okrádá rodinu". Dnes jsou to dvě hlavní hesla: "Peníze dělají jen peníze" a "Poctivou prací se peníze vydělat nedají". Asi jsem to psal marně, protože to se svým vzděláním stejně nepochopíš.

                • Reakce na příspěvek:

                  živil i bez rudé knížky no alespon ses uživil tak žes jí moh přebrat z posledních sil a pokud uvádíš knížky modré ,ne že by to nebyla pravda tak nezapomen na knížky oranžové a tu podepsanou od čobola Babiše ale až Zeman okráčí do Kremlatoria (Kremlatorium je specialní zařízení pro zdechlé komunisty)tak ti bude na houno.

                  • josef.chmela

                    Reakce na příspěvek:

                    Uvažoval jsem správně, když jsem konstatoval, že můj příspěvek stejně nepochopíš. Ale taková je dnes doba. Ta dnes potřebuje pouze nevzdělance, opožděnce a duchem jednoduché lidi. Ti se totiž lépe ideologicky formují a ovládají podle momentální potřeby.

                    • Reakce na příspěvek:

                      To platí v každé době a bohužel právě ty totality to potřebovali ještě víc a dnešní vymejvání mozků je bohužel tak nějak měkce tlačené pod kůži , ale to neznamená že budu hájit komunisty nebo fašisty a to zejména že mám schopnost být sám sebou.

          • vanhorne

            "když byl tak zlatý proč skončil?"

            Jsem zvedavy co na to odpovi a s jakou pohadkou o zlatem socialismu prijde.  

            • S žádnou neb všem těmto lidem chybí vývoj co by bylo kdy by nebylo , prostě paralelní vesmíry nejsou a dle těchto zvrácených logiků by i Gabčík byl terorista a všichni vlastenci zabití ve válkách v boji proti okupantům všeho druhu jsou vlastně kriminálníci.Ať se dělo co se dělo, režim jež popravoval vojáky kteří za vlast bojovali a nebyli jen ze západní ale i z východní části fronty je nejen odsouzeníhodný ,ale všichni co se ho zastávají a vědí o těchto zločinech na lidech co nasazovali život by měli mít do smrti možnost akorát mlčet!!!

    • vanhorne

      "kterým se nechtělo dělat, nebo kriminálníci"

      Necha te ten svab, co mas na mozku vymyslet neco rozumneho, stranicky politruku?

  • Všichni tihle blbečkové byli docela dobrej terč. A když už zdrhli, tak tam měli zůstat a ne se vracet.

    Hrdinové?

    Ne!

    BLBCI!

    • zase kradeš ty agrofertní ymrde a ty bys byl možná taky dobrý terč.Ty tak někomu můžeš říkat blbec ,ty agrofertní podlá komoušská swině.

      Kumul origo.

      • Jsi ubožák ty přizdisráči debilních komoušských rodičů!

        Kumul origo.

        • 🙂ja komoušské rodiče neměl ale v tobě se tvoje zrcadlí -teda pokud nejsi z děcáku VUMLU🙂

          • Tak ty svý starý a dementní rodiče pošli do uranových dolů komouši, k ničemu jinýmu se ti kriplové nehodí

            • O mý komunistický rodiče se neotírej, tenkrát byli v KSČ všichni.

              • Reakce na příspěvek:

                no v agrofertu bys jinak neuspěl a nesměl na internet🙂🙂

                Stejně ty troubo z agrofertu nejde o to pod jakým jménem píšeš ale co píšeš , nojo ale malotřídka v síni tradic biopaliv tě to nenaučí.

              • Reakce na příspěvek:

                Vsichni...?!

            • si to nějak poplet🙂

  • 30 let  tu máme DEMOKRACII a KAPITALISMUS. Co současní kapitalističtí politici nikdy neřeknou je to, že emigrace je i v dnešní době. Každý rok emigruje (odchází za lepším) 110 000 lidí z ČR.Troufám si tvrdit, že tak 90% z nich jsou mladí lidé, kteří zadarmo vystudují, vyučí se a pak své dovednosti uplatňují na západě. Jak fantastické pro tyto západní země to je. Nemusí utratit na vzdělání těchto lidí ani korunu!!!!!! A pak že tu máme málo pracovních sil !!!!!!!! Dochází k masivní emigraci pánové a dámy a to tu máme spravedlivý a vynikající kapitalismus!!!!!!! Tak to soudruzi je!!!!!!

    • no nemohli zadarmo vystudovat neb jejich rodiče odváděli daně a nevěřím že by dítě rodičů na socialních dávkách dosáhlo brilantního vzdělání i když to nevylučuji 🙂Ale máte pravdu chytří lidé nemají odcházet , to je tak trochu o výchově a už vůbec by se lidem kteří něčeho ve světě dosáhli nemělo bránit v návratu.Natož je ještě vyhánět.

  • Musím reagovat na článek jak  nezákoně    opuštěli  repuplibu.Byli to lidé kteří páchaly různou trestnou  činnost Nebylo to na jižním Slovensku , ale taky na Šumavě. Zapoměli na to že se musí dělat i na tom prašivým západě kde se dopouštěli další tresné činnosti.Šlo jasně o podvratné živly podplacené západními rozvětkamy které chtěli rozvrátit  socialicmus. .Díky našim statečným pohraničníkům byly zadrženi.Nesmíme zapomínat na naše statečné pohraničníky kteří na státní hranici položili své životy.Je třeba postavit nové a mohutnější zdi na státních hranicích.Musí se obnovit pohraniční roty , prapory, brigády, stb,aj.Jak to bylo.Udělat pořádek.Zrušit kapitalismus a postavit ho mimo zákon! 17.11. 1989 to byl podvod na občany.!!! Kdo nedělal protistátní činnost a budoval socialicmus  tak se měl dobře.
    • ......opuštěli republibu.....podplacené západními rozvětkamy

      --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

      jako se vším by se dalo polemizovat. Ovšem když jsem to dočetl k "rozvětkamy"  udělalo se mi fyzicky špatně. Dokážu pochopit překlep,jsem velmi tolerantní,  taky se mi, né vždy chce hrát třeba s velkými písmeny,  ovšem tohle zvěrstvo buď svědčí o velmi nízké gramotnosti pisatele nebo o cílené provokací a diskreditaci. Správně by mělo být "rozvědkami".....pokud to neměla být cílená provokace....

      • Realista-_normalne s Vami nesouhlasim, vsak vite, ale tohle Vam podepisu... "Rozvětkamy".... To otevira nuz v kapse

      •  ted si představ že by tě hlídal se sapíkem nebo ti poroučel ve fabrice a ještě rozhodoval jestli dostaneš byt a donášel a tys nemoh jinam bez posudku který by na tebe a tvé děti psal.Reálný socialismus s komunisty v praxi a moh bys ho mít i jako soudce z lidu ,o nacismu  ani nemluvě tam by takovej "vzdělanec "moh poslat celou vesnici do lágrů či ji nechat vypálit a ještě by to hájil.

        Vono to s tou demokracií zase není tak špatné

        • Nedělej si iluze. Kapitalismus není o nic lepší. Naopak z kapitalismu vzešel nacismus i socialismus. Takže kapitalismus je maras na druhou. A demokracii nám už čtvrtstoletí slibují a ta nikde,...

          • pravda bez peněz z Německa by Uljanov dožil ve Švédsku stižen pohlavními chorobami a bez peněz z USA by soudruh Adolf tak dopíjel použité tupláky.Ale život jde dál a zatím se jiný systém nenašel než kapitalismus s podílem demokracie ,možná ho porazí čirý komunistický kapitalismus ale bez ohledu na lidi a když si vybíjete vlastní lidi tak už není o čem .Také může být fašistický kapitalismus i to už se zkoušelo ale dopadlo to tak že půlka nadnároda má asijské kořeny.🙂

  • KIMCID

    Jinak nebylo to porušování zákonů té země a doby?

  • Ty ploty měli jednu nezpochybnitelnou dobrou vlastnost! Nikdo nemohl ilegálně překračovat hranice a zabíjet evropany ve jménu jakéhokoliv pomateného náboženství! Holt všude je chleba o dvou kůrkách a všechno zlý je k něčemu dobrý porát lepší komošská buzerace než demokratická smrt🤮

    • Nás v 68 zabíjely národy "bratrské" tak si tu komouškou buzeraci tupoune narvi do erdele a tím vůbec nemyslím že by nas měl zabíjet někdo jiný kvůli naboženství, prostě deebbilní soudruh komunista bez ohledu na dějiny a s krátkou pamětí ,jako mnoho jiných,včetně komoušského dua ZemanBabiš.

      • josef.chmela

        Že tebe nikdo nezabil. Bylo by o jednoho demokrata méně. Ono to s tím zabíjením nebylo tak zlé jak tu plácáš.

        • hele rudochu jak ses vybarvil , by si rád zabíjel a kdybys moh tak si sovětům v 68 ukazoval cesty a dneska bys vítal Rusáky nebo Čínany na Ruzyni , nebo by si v 39 hajloval?Asi všechno dohromady totalitokrate🙂

    • Plácáte nesmysly - ty "dráty" byly stavěny tak aby "zadržely" veškerý pokus o jejich překonání z republiky ven. Každý kdo v té době žil v pohraničí a není to úplně vymaštěný komoušský zm..d vám to potvrdí. Celá ta bolševická "ochrana" hranic byla koncipována tak aby jste se k nim nemohl ani přiblížit a pokud už by se vám to podařilo znemožnit vaší další cestu směrem ven ze země.


      • Samozřejmě a dobře to bylo vidět v 89 kdy jste překročil hranice s Rakouskem a jel jste vedle strážní věže a ostnatého drátu a v Rakousku byl patníček a vedle něj normální polní cesta s polem.Obavám se že až už tady nebude žádný pamětník tak se to bude opakovat ,dnešní lidé kolem 35 a níž si myslí že si z nich děláme srandu , bohužel.

        • josef.chmela

          Jak jste si ty mladé vymaštěnce vychovali, takové je máte. Denně se na ně valí propaganda a nalejvárna se spoustou nesmyslů a lží a pak jsou z toho jen magoři.

          • No vymaštěnec může být i stár že pepčo chmelko.

  • xxx

  • V každé společnosti jsou snílci a tvořílkové, a jejich zápal a schopnost na sebe nabalovat další tvořílky vzrůstá se stoupající intenzitou represí režimu, jehož tlaku jsou vystaveni. Proto platilo za komunistického režimu, že mukl je nejvynalézavější tvor. Na samotce dokázal mukl z toho mála, co měl, hotové divy. V touze po svobodě dokázali někteří naši občané, že nic není nemožné. Tuhý estébácko-komunistický dril dokázal vybudit v našich občanech netušené vlastnosti a schopnosti, a tak národy nezahnily v zahnívajícím normalizačním režimu a prokázaly svoji vnitřní sílu a produktivní potenciál, který je teď ale bohužel hanebně zneužíván zahraničními tzv. investory a dalšími parazity.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit