Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No co? Švihlíková má pravdu. Mimochodem, zažil jsem to LIVE přímo ve svém okolí. První případ byl můj o 15 let mladší bratr, kterého jsem dokopal k maturitě a předem jej varoval, že stejně nenastoupí na středoškolské místo s nástupním platem 20k. To byly xichty... prej za 15k snad ani nemá cenu dělat, ne?
    Druhý případ byl o 20let mladší spoluhráč ze sportovního klubu. Vyučil se kuchařem s vidinou, že ,,v poho" najde práci v zavedené tříhvězdičkové restauraci s nástupem minimálně 30k na ruku. No samozřejmě velký kulový, našel místo ve stánku s kebabem.
    Třetí případ byla jedna namyšlená absolventka VŠE, nová kolegyně z práce co nepotřebovala nic vysvětlovat, protože na to ,,má dostatečné vzdělání" - rovněž velké kulové, za dva měsíce byla pryč, zcela frustrovaná, nechápající jak Ji - hvězdu nejjasnější mohl někdo vyhodit pro neschopnost...

    No, lidi... tak takhle tady žijeme a národ mezitím hloupne rychlostí světla sledujíce v TV naprosto debilní pořady a reklamy. Nechá se klidně vyplachovat médii, tloustne ve fast foodech, ztrácí mentální i fyzické schopnosti. Polovina lidí není schopna bezpečně řídit auto neboť spoléhají na všemožné asistenty, GPS, ABS, ASR a podobné srajdy.. *11*
    • Máte pravdu. Dříve se zejmána mladý člověk musel hodně snažit a byl nastaven určitý žebříček, podle zásluh, délky praxe atd. Dnes přijde kdejaký hlupáček po škole s naivními představami (o platu, benefitech, automatickém respektu starších kolegů atd.), jak zrovna jeho bude zaměstnavatel hýčkat, protože má diplom Bc. A co já jako starý, zkušený pes Ing. (1966) ? Jak může nějaký absolvent vůbec pomyslet na to, že dostane nástupní plat ve výši (popř. jiné prebendy), kterou mám po letech praxe třeba já ? To je debílek nebo absolvent VŠ ? Kdo a kde to prosím Vás vychovali ?! Manuální kvalifikovaná práce není nic špatného, když ji někdo umí. Zručný zedník nebo instalatér není žádný hlupák ! V Německu to třeba bývalo za mých mladých let tak, že mladý člověk např. studoval realgymnazium, udělal maturitu a potom se šel vyučit (!), později třeba i na VŠ. Takže měl maturitu a uměl dělat rukama. Čím a jak se poté chtěl živit, bylo na něm. Ale měl dobrý základ. V mládí mohl dělat rukama a později, když s věkem fyzických sil ubývá, mohl dělat dispečera, zásobovače, šéfa skladu, mistra apod. Možná je tenhle systém určitou cestou, jak jít smysluplně dopředu.
    • ... máte 100%ní pravdu, a je tu ještě jeden problém, všichni tihle lidé mají volební právo a tím určují vývoj státu ...
      • Bohužel ano, ale ekonomický tlak, který začne sílit jim po určité době v hlavince rozsvítí . Není nad praktické zkušenosti , které v reálu pocítí na vlastní kůži. To žádná vysoká škola prostě nedá. Říká se tomu škola života.
      • Jasně, všichni tito lidé hrdě volí zkompromitované gaunery z ODS a TOP09 jen proto, že je to prostě "COOL"
  • V případě, že rodič nechá svého potomka pouze vyučit řemeslem, odsuzuje ho do konce života do role chudáka, neboť za svou práci nedostane nikdy ani průměrnou mzdu.
    Za to inteligent pseudo JuDr Benda alias pepek vyskoč, který nedokáže ohnout ani sponku, bude vyrábět paskvily zákonů ve sněmovně darmojedů.
    • Souhlas, ale je to na nás, abychom to takto nenechali, jinak to pojede dál. Nikdo to za nás neudělá. Prostě nelze nečinně k tomuto svinstvu přihlížet. Proto dnes Mareček blbeček - Benda s titulem doktora práv z Plzeňské univerzity, která měla mít odejmutou akreditaci a nakonec se tak nestalo, sedí v PS protože se našlo dost blahoslavených chudých duchem a havloidů, kteří mu to díky disidentskému papánkovi, stejně neschopnému, prostě dali. A jeho sourozenci mají ve státní správě trafiky, kam jen oko dohlédne, např. v Ústavu pro výzkum totalitních režimů, který je naprosto zbytečný. K tomu má sloužit í Hisotrický ústav .AV a tato trafika pro takováto netáhla a neschopy včetně rodiny Bendových nás stojí ročně vice než 151 milionů korun. A není toto trafika - tento ústav jediným . Takže dost a vzepřít se. Nenechat to takto.
    • Kdybys nebyl kokotem, nestal by ses závistivým komoušem!
    • To Peer: když bude někdo dobře dělat své řemeslo, tak mu za to lidé rádi zaplatí. Musí ovšem býtr schopen pracovat jako ŘEMESLNÍK, tj. samostatný člověk a ne jako námezdní síla někde v továrně u pásu. A pokud jde o toho Pepka Vyskoče Bendu, proč si ho tam lidé volí?
      • Ještě jsem se chtěl zeptat kolikpak jsi toho už napracoval ty ???
      • Toho volí jen pravicoví bezmozci !!!
    • Tak to bohužel v této kupónově rozvrácené republice funguje. Odbory si akorát přerozdělují nahrabané prachy, montují se do politiky, pořádají výlety do Bruselu, ale zaměstnanost a mzdy jsou jim víme u čeho.
      • Nenechat si to líbit, volit jiné. Bafuňář Zapletal je opravdu zářným příkladem , kam došli odborářští bosové. Proto pokud volím ČSSD, protože na levici toho zase tolik není, tak je třeba Zapletala v Praze bez milosti vykroužkovat. Prostě si s tím dát tu práci. Jako odborářský bos byl neschopný a prodejný, bude tak i v politice a v PS. Nedovolit mu proto vstoupit.
    • Svatá pravda !!!
      • ... mezi hlupáky nepochybně :)))
        • Jsem Prdící, já volím pravici!
          • Tak to si užij kámo.
  • Proletář je člověk, který prodává svoji pracovní sílu a nežije z nakradených peněz, nájmů ze zrestituovaných majetků, dividend a vlastnictví kapitálu. Toto si bývalý starosta ze Suché Lozi (nevím ani kde to je) asi neuvědomuje, což svědčí o jeho úrovni intelektu. To, že svým bilborde uráží všechny poctivě pracující lidi je další věc. Výrok, který zazněl z úst Jiřího Kodeta ve filmu Pelíšky měl v té době, kdy byl vyřčen (rok 1968, invaze vojsk Varšavské smlouvy ) zcela jiný význam. Měl by táhnout z politiky do Suché haluze a tam o tom přemýšlet. Haj.l jeden.
    *11*
    • na hranicich se Slovenskem, cca 1000 lidi, co si hnupa Gazdika zvolili 2x (slovy DVAKRAT) starostou, no mozna tenkrat hnup nebyl
    • Tam už přes držku doma dostal, jen co se tam ukázal, protože nesplnil nic ze svých slibů. Klasický prolhaný sebestředný parchant !!!!
    • Proletář je parazit, který "proletí" životem bez toho, aby zavadil o práci!
      • Doktore Husaku,uvedom si laskave jednu zasadni vec:
        Lide ziji z prace-jedni ze sve,druzi z cizi.

        Slovo 'proletar' bylo zneuzito komunistickou stranou,jako slovo soudruh.
    • Proletar je delnik.A ten pablb si neuvedomil jednu vec-svym vyrokem prisel o mnoho hlasu pravicove smyslejiciho delnictva.
      Jinak davam za pravdu-mel by z politiky okamzite a navzdy zmizet!
  • Pani Svihlikova by mohla tez napsat:nekteri politici nemaji vzdelani a presto sedi ve vlade.
    O jejich gazich prece vime vsichni.Je jich par,ti maji inteligenci houpaciho kone a nikomu to nevadi.
  • Jojo, makat nechce nikdo, zato máme hafo kulturních antropologů, humanitních debiilů, tisíce neziskovek. Voni ty lidi taky nejsou bllbí. Když viděj, jak hnědočeši nemusej ani škrábnout a maj všechno, když viděj havlistický šmejdy, který maj taky všechno a zadarmo, když potřebujou, založej neziskovku a natáhnou pazouru - a vono to vychází. Tak to holt zkoušej taky. A ve škole se to všechno hodí na hrb učitelům - ale voni ve škole nic nesmí těm harantům ani říct, to by se na ně sesypali rodiče, inspekce a tak se parchanti pošklebujou, protože smí všechno a učitel nic a eště mu nadávaj. Jojo, a do toho nám eště rozkazuje ty připosrraná EU, jak to všechno máme dělat - to vidíme ve Francii, Anglicku ....taky jim to tam jde ...
  • Ano, je to tak, dnešní doba deklasovala poctivou práci zcela na spodní hranici. Kdo se živí rukama není zkrátka in. Zato se vylíhly různé pofidérní profese jako developer, lobista, poradce, obchodní zástupce,makléř apod. On je v podstatě obchodní zástupce i ten, kdo vám na chodníku strká pochybné parfémy pod nos a nutí vás k jejich koupi. V tom zřejmě mnozí vidí větší smysl, než ve skutečné práci, která něco vytváří. A není divu, když v tomhle dnešním světě si může koupit vysokoškolské vzdělání i ten, který by před takovými třiceti lety mohl pomýšlet tak leda na učební obor zedník. Tím zedníky samozřejmě nesnižuji, šikovný zedník je mnohem užitečnější než hlupák, který si hraje na manažéra. Ale holt je dnes in mít jakoukoli vejšku i když na to evidentně každý nemá.
    • Svätá pravda!
  • Vždyť to byl záměr vládnoucí pakáže.Jak by všichni ti Bendové,Řápkové a další udělali vysoké školy?Karlova univerzita je na kterém místě v žebříčku vysokých škol?!Učňovské školství zničeno!Plno soukromých škol,ve kterých si studenti kupují kvalifikaci,se kterou nemají uplatnění!Střední školy chrlí nuly s maturitou!Kam jste to dovedli s Klausovým heslem"peníze rozhodnou vše"?!
    • Klausova neviditelná ruka trhu to viditelně vyřešila, ovšem v náš neprospěch, hlavně že jsme tržní ekonomikui za jeho vlády a za vlády jeho soukmenovců měli bez těch přívlastků. Z toho měl ten blb Klaus přímo osypky a tuto alergii pumpoval pod tlakem x-hectopascalů do jeho voličské základny.
  • Dneska není důležité něco znát ale titul.Neznám jinou zemi kde si na tom tak zakládají jako tady.Stačí se podívat do PS a snad každý trouba tam má titul.M.Benda je zářný příklad.
  • Mladí vypatlanci a dokonce už i jejich rodiče jsou zmasírovaní 23 letou pravicovou ideologickou nalejvárnou do palic bez koncepce vzdělávání. Už blbí havloidi na začátku 90. let min. století hlásali, že tu máme mnoho učňnovského školství, ale málo vysokoškoláků. Podařilo se jim to otočit a proto tu máme mnoho ideologicky zpracovaných mloků, kteří se vidí ve fialovém číru agenta 009 ale málo opravdu vzdělaných, chytrých a šikovných lidí. Nevzdělané stádo se lépe ovládá.
    • A tak se stalo, že se starší a zkušení dělníci vyhazují (jsou pomalí, nejsou "flexibilní"), protože nechtějí připustit porušování technologií, podnikatelé totiž povětšině výrobě nerozumí a mladí
      "manažeři" se chtějí blýsknout a tak se vše "seká" jako na běžícím pásu, Poté se diví, jak se mohlo stát, že nemáme odbyt? Tak se přijmou další Bc. Ing, PhDr. apod. Ti pak "zkoumají" v čem to vězí. Tím se výroba dále zdražuje, a tak se zadá externí firmě, aby provedla "audit". Audit většinou nic nezjistí, protože je "veden" opět nějakým chytrákem, který je za "objektivní" audit patřičně ohodnocen! A tak to jde dokola.
    • Kdybys nebyl kokotem, nestal by ses soudruhem!
      • Umíš Pišto vůbec něco jiného než omýlat tu stále jednu a tu samou debilitu? Vypatlanec hodný svěrací kazajky.
      • Příklad IQ houpacího koně.Ty neumíš napsat nic rozumného a nevulgárního.Patrně více neumíš. *1* *2* *15* *3* *14* *4* *5* *6* *7* *8* *9* *13* *10* *11* *12* *16*
        • Kdybys nebyl kokotským komunistou, nevadilo by ti to!
          • a nezapomeň si naklikat....
            • Směšný placený Troll si naklikává plusy hned ze tří počítačů. Je tu víc provokatérů, projevujících se tak, že nejsou ani poznat, ale tenhle jednoduchý troll používající stále stejné fráze je mezi těmi inteligentnějšími jen bezcenným odpadem.
      • Ty jsi opravdovým důkazem, že má solder pravdu.
        • A ty jsi opravdovýn důkazem, že má to Pišta pravdu!
    • Souhlas !!
  • Problém je hlouběji než je v článku. Práce rukama je opovrhována z jednoduchého důvodu. Tím důvodem je odměna. Pokud je trh korigován způsobem že za rukodělnou práci je minimální mzda zatímco za razítko v kanceláři vysoká není důvod se divit že nikdo pracovat rukama nechce. Prostě se to nevyplatí. Každý přeci chce maximální odměnu za minimální úsilí. Pokud z této rovnice vyjde sezení za stolem s razítkem v ruce ve státním úřadě......
    • Trefa !!! Je to oporavdu tak a nikdo nemá kvalifikované manuální a zručné pracovníky, protože jim platí málo. A tak ti si shání práci v Německu a Rakousku. Výsledkem jsou "zprasené" zakázky, např. dálnice, která se zbortí po 14 dnech, tunel Blanka je každou chvíli zavalen a podnikatel-dodavatel jenom natahuje ruku k ministru financí - dej, dej navíc, máme vícepráce... Podle fóru" Pane podnikateli, pane podnikateli, vono se to hlo !!! Jo ??? A ví vo tom mistr ? Jo, ví, von je pod tím"...Hymnou je Žižkovská píseň práce -" Práce špiní, proto se jí, vyhejbám, A svým ručkám boubelatým domlouvám - Ručičky nebojte se, vy makat nebudete, hlavní to hymna dnešní mládeže !!!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit