Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jak můžeme odmítnout pomoci lidem, kteří utíkají přesně před tím islamistickým šílenstvím, které v úterý zasáhlo srdce Evropy?
    Jednoduše proto, že 95 % z nich nejsou uprchlíci, ale ekonomičtí migranti. Válkou štvaný člověk, který překročí 5-7 hranic bezpečných států a "utíká" 3 000 km NENÍ uprchlík, ale ekonomický migrant.
  • Všechny ty žvásty a tryzny politiků a reportáže v televizi jsou naprosto, ale naprosto pokrytecké. Kdo vysílal 2 dny zpravodajství za cca 200 lidí zabitých najednou teroristy v letadle v Egyptě, nosili politici před ruskou ambasádu věnce, kytky, vyjadřovali soustrasti, rozsvěceli hrady a památky v ruských barvách???? Tady než v západní Evropě nasčítáte 200 lidí a povyku na týdny. Ano, všech obětí mi je líto. Ale hlavní vinu bohužel skutečně nesou USA, NATO a EU a jejich přisluhovači. Oni první strkají pařáty do cizích zemí, dělají si tam co chtějí, bezdůvodně napadají, válčí, rozbíjejí a pustoší a likvidují ve svém, nevím jakém zájmu!!!! Pryč z EU a NATO, konec kamarádění s imperialistickými USA a bude klid. Zase tu budou jezdit prezidenti v otevřených autech a nebudou se bát chodit mezi lidi. Do všech průšvihů nás dostali svými debilními rozhodnutími soudobí politici, oni by měli jít před soudy jako viníci !!!!!!
    • Velmi dobře
    • Přesně tak, je to pokrytectví jako *12*. Teroristi vraždí nevinné lidi po celém světě. Opravuji, muslimští teroristé...a proto je třeba muslimům nakopat zadek. A že to přijde a brzy, to je zcela logické. A bude to silně"netolerantní a nedemokratické", bez sluníčka. Ten s knírkem nikdy nespí. A majetky, a moc, na to si naši mocipáni sáhnout nedají. Pobírači sociálních dávek a prodejci kebabů hodnoty nevytváří, že!!! *12* *16* *12*
  • Upřímně řečeno, mně je úplně jedno, jak moc je otřesen Sobotka, nebo jak moc je šokována Merkelová. Politici nesou velkou část viny a měli by se spíš omluvit a ne vyjadřovat soustrast.
  • Pokud si dobře vzpomínám, byli jsme obdobně solidární třeba při zemětřesení na Haiti, a většina z nás se tam taky na Velikonoce nechystá. Samozřejmě, že bližší jsou nám bližší, ale především člověk jaksi méně myslí na všechny ty „chudáky“, kteří se tam vraždí mezi sebou a, upřímně řečeno, kdo se v tom má vyznat? A co se týče např, toho Iráku nebo Arábie? Je to mezi muslimy, a tam se, žel, dá terorismus prostě předpokládat. Pokud mě chcete nařknout z toho, že je všechny házím do jednoho pytle, tak nemusíte. Ano s tím, jak se chovají, je musím dát do jednoho pytle, zavázat a hodit do moře. Jak se oni chovají k nám? Arogantní přistěhovalci, kteří si pořád na něco stěžují, mezi kterými jsou teroristi a ze kterých lze teroristy snadno vychovat, si naše soucítění nezaslouží. Jistě jsou mezi nimi výjimky, ale hledat je neumím a nebudu.
  • Zajimalo by me kolik uprchliku ma pisatel clanku ubytovanych doma, kolik penez osobne prispel na uprchliky a co konkretniho pro uprchliky udelal. Mily pane Ondracku musim Vas upozornit, ze neselektivni zvaneni je k nicemu stejne tak konat dobro za cizi penize prostrednictvim jinych lidi mi prijde pokrytecke, drze a hloupe. Pokud chcete ,,neselektivne" davat do jednoho pytle to co se deje v islamskych statech jako Saudska arabie a Turecko s tim co se stalo v Bruselu pak jste bud hlupak nebo ignorant. V muslimskych zemich je diky jejich zvracenemu stredovekemu nabozenstvi standardem, ze lide nesmyslne umiraji ve jmenu Allaha, ale Brusel se ,,provinil'' akorat tim ze tyto lidi prijal na sve uzemi a toto je jeho odmena. Vy se svym clankem apelujete na to aby soucasny Brusel byl za par let i u nas. Dekuji nechci.
    • Proč.. platí daně .... stát se má určitým způsobem chovat... dodržování lidských práv a svobod... bez výjimky.. a že paměť máme selektivní je fakt... co projde babišovi.. za to by padlo 10jiných vlád
  • Kdyby totiž sami muslimové poukázáním na ty nepřizpůsobivé ,aže mají hodně informací, vyloučením ze svého života těch prodlémových dali signál celému světu ,že to opravdu tady myslí vážně.To by byla jiná písnička .Ale oni něco jiného hlásají a něco jiného konají.Ten kdo neupozornil org.č.v.tr.z.na skutek který je mimo zákon má stejnou vinu jako ten co ho spáchal a to se arabové nenaučili.Pokud někdo chrání mého nepřítele je to také můj nepřítel!!!!.Pokud chtějí zde žít a sklízet plody této společnosti, musí se také aktivně podílet na ochraně této společnosti. Jinak nebude co chránit. Podle toho jak se k tomu postavili jím nevěřím *9*
  • Všichni jen kecaj a nikdo nic nedělá, hlavně politici. Všechno se nechá usnout a zamete se to pod koberec, jen aby se islamistům nic neudělalo! Do dalšího atentátu, pak zas budou všichni truchlit a blbě kecat, nikdo tu zvěř nevykope zpátky. Čím to je? Politici mají své teplé místečka a nehnou pro blaho svého národa, raději skočí šipku do zadnice Merkelové potažmo EU, to je pohodlnější. Spíše mám pocit že už tam jsou celý a nevylézají!
  • evropa se řítí do záhuby,slimáci vraždí lidi a evropa poslouchá projevy zrádných politiků,nasvěcuje ajfelovku,místo toho aby konala
    • U nás i petřínskou rozhlednu.
    • ... ty se už nemáš kam řítit, vypatlo :)))
  • Autor článku Ondráček se opět mýlí, když píše o tom, že "našinci" prokazuji málo soucitu s obětmi jinde, než doma v Evropě. Omyl je v tom, že tam se zabíjejí sami, "domácí" občané, i když i toto je odsouzeníhodný čin, kdežto zde "našince"zabíjejí cizinci ze skupiny teroristů. Větší soucit naším evropským obětem, pokud se to autorovi zdá, je namístě, protože cizinec přichází k nám jako host, a místo vděku vraždí. Evropa se o něj stará, má vše a nic neodvádí, a potom vraždí. Proto smrt evropských obětí má větší míru soucitu, než kdekoliv jinde. Ono každá smrt cizí násilnickou rukou vyžaduje soucit a vrah odsouzení, a občané Evropy to jistě takto cítí, protože hrozby smrti a mrtvé již zažili vícekrát, ale vykazovat soucit, který je viditelný zde, doma v Evropě, je více viditelný proto, že aktéři jej vyjadřují zde, přímo namístě. Autor zřejmě zapomíná, že naše národy dovedou vyjádřit svou soucitnou účast s nespravedlivým děním, Zda to byl Tibet - Dalajláma, nebo smrt obětí různých katastrof, ale i samotná účast v boji proti teroristům a následná pomoc našinců, je dost dobrá ukázka soucitu vůči obětem jinde, než doma. Doma oplakáváme blízké, kteří umřeli zákeřnou smrti vrahů a jsou naším srdcím jistě blíž. Každý zmařený život je politováníhodný čin, plakat se dá ale pouze nad hrobem obětí.
    • ses na tom v lihni!!!!! ses jako brisni vyssilas c ses vedec na muslimsky utoky
      (!!!!
  • Autor článku Vojtěch Ondráček by si mohl a měl připustit následující:
    Vnímání člověka obecně JE SELEKTIVNÍ.
    Kdyby nezůstal na půli cesty, tak by si uvědomil rovnítko mezi tragickými útoky, které se odehrají v Záp. Evropě a dál od ní, a tragédiemi, které se stanou v jeho ulici, městě a naopak na druhém konci republiky. Čím je tragédie blíže, tím více se nás dotýká. Tak to zkrátka je.

    Na závěr dotaz na Turecko, tam také po pařížských útocích vyjadřovali soustrast a smutek nebo ten akt spíše schvalovali? O jiných muslimských zemích ani nemluvě...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit