Přejít na výpis diskuzí
Neohrabaný tanec na hrobě kardinála Vlka
24.3.2017 | Tomáš Chalupa
169 příspěvků
-
"Pamatujte, že smyslem práce novinářů není manipulovat se čtenáři, ale nabízet jim kontext a podnět k zamyšlení nad jiným úhlem pohledu."
.
Kdypak už se těch jiných úhlů dočkáme? Skoro všichni novináři mají ty úhly nastavené stejně *1* -
Text Vašeho příspěvku"Smrt kardinála Miloslava Vlka je velkou ztrátou nejen pro katolickou církev, ale i pro celý český národ."
.
Nemluvte za celý český národ. Nikdo vás k tomu nedelegoval. -
75 % českého národa o sobě tvrdí že jsou ateisti a ikdybychom byli křestanský národ tak KATOLÍKA URČITĚ není škoda!
už se smaží nejspíš v pekle -
mne například zaujala Pansofie a úvahy o Podstatě světa. Musím přiznat že mi byly dost blízké. Mimochodem Komenského Pansofie se dost shodovala s Buddhovým pohledem na svět pod vlivem takzvané Máji (iluze) U Husa mne zaujala jeho odvaha a filosofie s níž rozebíral manipulační systém církve a její odtržení od BOHA. Měl úvahy velmi podobné filosofii Katharů jestli víš o koho se jedná. Také skončil jako oni.
O Vlkovi nevím nic kromě toho že nám ho vnucoval skrze televizi režim a jeho prázdné řeči o ničem mi nic nedaly. Nic proti němu nemám, ať si každý dělá a věří čemu chce ale nepřinesl mi konkrétně žádnou hodnotnou informaci kromě poznatku že církev prahne po majetku.....zvláštní když idol církve Ježíš pravil "snáz projde velbloud uchem jehly nežli bohatec do království nebeského. Ale teď mi to došlo....církev se po staletí snaží lidi připravit o majetek aby je mohla chudobné dostat do království nebeského. Sama církev se obětuje a zavalena majetkem zůstane na zemi mimo nebe.....tuto oběť Hospodin jistě ocení..... *3* a co tobě dal Vlk ovečko tedy Alenko? -
Copak jsi četl od Husa nebo Komenského...nemůžeš říkat.. tak něco málo...navíc porovnávat jednotlivé lidi a vynášet soudy tohoto typu asi není k ničemu.. nezlob se, prosím...
-
No to sis ovčáčku nemohl pamatovat...takže i ty lžeš? Je to nakažlivé.. je to těžké.. já vím, udržet si odstup... kapénková nákaza? no , jo...Když někdo moc cintá, tak s tím zkazí celé ovzduší...
-
od Husa i Komenského znám. Od Vlka neznám nic kromě toho že byl protěžovaný režimem poslední dvě desetiletí kdy byl tento stát okraden skrze církevní prestituce.
-
Nech to plavat a projev vděčnost i za kardinála.. Vlka... stojí to to za to...že jsme mohli žít v době a vnímat to jinak, než to neustálé potýkání se s tím nemocným pánem na hradě...
-
No konenčně ovčáku - takhle to musí běžet s mínusy.
Jen tak dál ať tvůj guru vidí nějaké výsledky a může ti udělit milostivý úsměv směšného ..... pokud se zas neválí zchlastán někde na rusácké pelešinci.
M.j. - to zvládáš sám nebo ti pomáhá také mlynář s rusáckými "poradci". -
Já si vážím historických vzorů..Ale... Četl jsi něco od Husa nebo Komenského? ..totiž bez znalosti jejich přemýšlení, jejich tvorby.. je pouze vymezením se vůči jinému... a to je špatně...Musíš to vnímat obsahově...jinak je to, že si vážíš historických vzorů, pouze fráze bez obsahu... *3*
-
10.000.000.0% souhlas. Jenže to ten namyšlenecký na..ob nedokáže tím svým vypitým STB-ckým mozkem nikdy pochopit.
-
Jako církev nemusím a taky nám v současnosti jen škodí. Jinak k Vlkovi můj děda ho pamatoval ještě když byl v Rožmitále pod Třemšínem a vyprávěl že se tam tradovalo,že nejedna žena v kostele k outěžku přišla když byla na zpovědi ! To asi byly ty politické důvody!?
-
ona totiž moc... chuť po moci deformuje takto človíčka
-
Ono totiž to tak funguje.. jak dokáži odpustit já, tak mi bude, doufám, odpuštěno.. Moc bych se nad Zemanem nerozčilovala, ... pohřeb je vždy událost, kdy mě to koriguje uvnitř života pro život... nejsem toho života všeho normou, netočí se vše kolem mne, kvalita mého života se řídí soucitem/pokud to umím/, v této konečnosti vidím i své mantinely.... je to škoda pro Zemana... mohl se projevit lidsky a na něco dobrého třeba i přijít...
-
co si v čechách uděláte to máte. Když si nevážíte svých historických vzorů a necháte se vmanipulovat podsunutými osobnostmi, vaše věc. Nás se to naštěstí netýká. My si svých vzorů vážíme......
-
Souhlasím + tupost, nedutost, prolhanost, křiváctví, ....... - toť vše plně charakterizuje současného hradního osídlence jakéhosi zemana.
-
Kardinála Vlka si může člověk vážit ne pro pronikavé teologické úvahy, ale za jeho konstantní přístup k základním hodnotám i za cenu vlastní ztráty osobní svobody. Nebyl kam vítr tam plášť...Co je pro dnešní, tzv. pragmatickou, dobu dobrý příklad..vzor...
-
Pan novinář je novinář... pan prezident je prezident a ne novinář... Pan zeman asi nepije ani víno... spíše chce více volume přísady v pití.... Od prezidenta bych očekávala konstantní a dobré hodnoty/spojující/.... u novináře nastolení otázek k polemice
-
že české země měly jiného zářného duchovního myslitele jménem Jan Hus. sousední moravské země rozhodně měly vyšší osobnost byl jí biskup Jednoty bratrské Jan Ámos Komenský.
-
nesmrtelný, jako hloupost