Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jíž podle nadpisu, musí být ten autor tohoto článku velice hloupý, aby o tom nevěděl. Peníze u některých pisálků roztáčejí kola blbosti. *4* *4* *4*
    • "pro hlupáka každý hloupý"

matka Forresta Gumpa *15*
      • ááá pan chytrý od popelnic zas promluvil. Panečku to jsou moudra!
  • že české země měly jiného zářného duchovního myslitele jménem Jan Hus. sousední moravské země rozhodně měly vyšší osobnost byl jí biskup Jednoty bratrské Jan Ámos Komenský.
    • Kardinála Vlka si může člověk vážit ne pro pronikavé teologické úvahy, ale za jeho konstantní přístup k základním hodnotám i za cenu vlastní ztráty osobní svobody. Nebyl kam vítr tam plášť...Co je pro dnešní, tzv. pragmatickou, dobu dobrý příklad..vzor...
      • co si v čechách uděláte to máte. Když si nevážíte svých historických vzorů a necháte se vmanipulovat podsunutými osobnostmi, vaše věc. Nás se to naštěstí netýká. My si svých vzorů vážíme......
        • Já si vážím historických vzorů..Ale... Četl jsi něco od Husa nebo Komenského? ..totiž bez znalosti jejich přemýšlení, jejich tvorby.. je pouze vymezením se vůči jinému... a to je špatně...Musíš to vnímat obsahově...jinak je to, že si vážíš historických vzorů, pouze fráze bez obsahu... *3*
          • od Husa i Komenského znám. Od Vlka neznám nic kromě toho že byl protěžovaný režimem poslední dvě desetiletí kdy byl tento stát okraden skrze církevní prestituce.
            • nepochopení. Kdyby ses vzdělávala a pracovala na sobě poznala bys, že nezáleží na cestě, pokud hledáš Pravdu, dojdeš do společného cíle. Hora má mnoho stran a mnoho cest avšak pouze JEDEN SPOLEČNÝ VRCHOL. Komenský ač biskup jednoty bratrské Kathaří takzvaní kacíři, Hus odpadlý katolický kněz a Buddha tohoto společného vrcholu dosáhli. Různými způsoby poznali JEDNU SPOLEČNOU PRAVDU.

Nevím čeho dosáhl Vlk kromě upevnění moci Vatikánu a zvětšení jeho majetku. Ten měl snad blíže k bankéřům než k duchovním osobnostem.
            • Nemám jinou možnost.. doporučuji ti přečíst od A. Molnára: "Na rozhraní věků" pak možná tyto všeobecné poučky/použité Tebou níže v diskuzi.. nemám jinou možnost reagování/... tak trochu vygůglené, jsou bez souvislostí odkazu na tyto dva úctyhodné muže.Píšeš tam o filozofii.. oni byli především duchovní, kněží nebo faráři..... spojuješ Komenského úplně s jiným náboženstvím...nejde u nich pouze o filozofii, ale hlavně o teologii .... víru v Boha...pro pochopení věci.. Komenského modlitba... .text..Chvála Bohu, nový den teď, kteréhož mi, Bože, zasvěť, ať mi v něm Tvé světlo svítí a Tvou milost srdce cítí... J. A. Komenský,
              o spravedlnosti.. o nenávisti, .. soudy nad druhými...tam nic není... kdo je větší nebo kdo je silnější.. kdo má větší pravdu...Takže můj pohled na J.H. a J.A. K. je velmi vřelý.. nic méně právě proto mě to nutí vděčně vnímat i takového muže, jako byl kardinál Vlk...
            • mne například zaujala Pansofie a úvahy o Podstatě světa. Musím přiznat že mi byly dost blízké. Mimochodem Komenského Pansofie se dost shodovala s Buddhovým pohledem na svět pod vlivem takzvané Máji (iluze) U Husa mne zaujala jeho odvaha a filosofie s níž rozebíral manipulační systém církve a její odtržení od BOHA. Měl úvahy velmi podobné filosofii Katharů jestli víš o koho se jedná. Také skončil jako oni.

O Vlkovi nevím nic kromě toho že nám ho vnucoval skrze televizi režim a jeho prázdné řeči o ničem mi nic nedaly. Nic proti němu nemám, ať si každý dělá a věří čemu chce ale nepřinesl mi konkrétně žádnou hodnotnou informaci kromě poznatku že církev prahne po majetku.....zvláštní když idol církve Ježíš pravil "snáz projde velbloud uchem jehly nežli bohatec do království nebeského. Ale teď mi to došlo....církev se po staletí snaží lidi připravit o majetek aby je mohla chudobné dostat do království nebeského. Sama církev se obětuje a zavalena majetkem zůstane na zemi mimo nebe.....tuto oběť Hospodin jistě ocení..... *3* a co tobě dal Vlk ovečko tedy Alenko?
            • Copak jsi četl od Husa nebo Komenského...nemůžeš říkat.. tak něco málo...navíc porovnávat jednotlivé lidi a vynášet soudy tohoto typu asi není k ničemu.. nezlob se, prosím...
  • Už je to tu zase .Odluka církví od státu neznamená jen si nahrabat ale i nevnucovat atheistům honbu za jediným bohem. Pořád se ta římsko katolická sebranka nemůže zbavit pocitu , že to tady budou řídit.Choďte si kam chcete a plaťte si koho chcete ale nevnucujte mi nějakého Vlka , Duku a další co okrádají své ovečky výměnou za posmrtný život. Náboženství
    je největší podvod na lidech. Představitelé církví jsou obchodníci s deštěm. Je svoboda a demokracie, tak proč bych měl následovat 14 procent české populace. *3*
    • Jenže ta evropská demokracie je právě postavené židokřesťanských základech.. pokud toto odbouráš, tak se zhroutí celá demokracie...Takže rozumím ti, když píšeš o jediném bohu, že máš na mysli více bohů.. že ateista má více bohů nebo, že by chtěl mít více bohů .. ať jim křesťani nevnucují jednoho Boha...nějak se vtom ztrácím... zatím ale vím, že pro ateistu je ateista sám svým bohem.. a tak je to i Zemana.... je sám sobě bohem/ještě možná pro Ovčáčka/ a proto tak vypadá jak vypadá... znamená to... nemusí se nikomu za svoje činy odpovídat a nikdo po něm nechce milosrdenství.. odpuštění *14*
  • Jestli v něco věřím, nebo nevěřím je moje soukromá věc. Ale církve a všechny ,jsou vyděrači a zajímájí je jen peníze a majetky.. To co uděly , ty restituce a ještě od státu berou plat a máme opravovat kostely, to je neřádstvo prvního řádu. Do kostela už ani nepáchnu , Ten , ke komu se chci modlit je všude. Jana Husa na ně,
    • Pakry! Co nám tu povídáš, krávo od Kolína! Pro případ, že se Tobě nebo těm ovarům
      s vyplaveným mozkem bude zdát, že příspěvek byl již jednou uveřejněn, není to pravda!
    • Jen počkej 10 let, než Evropu ovládne islám, ti už tě naučí se modlit!
      • Nevidím rozdíl mezi raným šířením křesťanství " ohněm a mečem " a současným rozlézáním islámu. Násilí jako násili. Díky křesťanským lumpům tanto národ nemá nejstarší historii. Násilnou christianizací přišli slované o SVOU mytologii a kořeny. Teď je ve fázi rozkrádání svých statků a povědomí cizáky..
  • Není zrovna málo lidí ,kteří by si zasloužili větší poctu a ŘK církev nám je upálila. tak si svého pastýře v klidu pochovejte a přestaňte pořád provokovat. Je plno lidí ve výzkumáku , ktaří toho vykonali mnohem více ale o těch se nemluví.pompéznost je u ŘK církvé vždy na prvním místě. Je to virtuální divadlo ala Caperfeeld. Za 280 mild. jste toho mohli udělat více . *8*
  • je zas tak Vlkovi nepřichlebovat! Je to ten který se zejména s Kalouskem a ODSákáma zasadil, že už tak zlodějské církvi platíme a budeme platit miliardy. A přitom tato nikdy nic neprodukovala ani nekupovala. Jen drze přihrabovala cizí majetek. Nyní budeme platit znovu a drze za to co jí bylo právem odebráno.Nehledě k tomu že se zasadil za Bradyho. Komedianta od Hermana. Dva divadelní umělci kteří uměli zaskučet aby byli na chvíli vidět. Dva přitakávači sudeťákům, kterým to nelze nikdy zapomenout.
    • josef.servit.9
      Není co dodat, útoky Hermana jsou neúnosné a odskáče to ve volbách KDUČSL.
      Jinak Vlk je Vlk §§§!
  • Jako církev nemusím a taky nám v současnosti jen škodí. Jinak k Vlkovi můj děda ho pamatoval ještě když byl v Rožmitále pod Třemšínem a vyprávěl že se tam tradovalo,že nejedna žena v kostele k outěžku přišla když byla na zpovědi ! To asi byly ty politické důvody!?
    • No to sis ovčáčku nemohl pamatovat...takže i ty lžeš? Je to nakažlivé.. je to těžké.. já vím, udržet si odstup... kapénková nákaza? no , jo...Když někdo moc cintá, tak s tím zkazí celé ovzduší...
      • Teda krásné české jméno ale nevím jestli slečna a nebo paní ale je to jedno .Nejsem
        vysloveně proti výře člověk musí v něco věřit ale to je na dlouhou debatu.
        Jinak nejsem ovčáček a to jsem uváděl tak děda se narodil 1914 a zemřel 2007 takže ani nemohl být jak to nazvat "oponent nebo snad dokonce stejný ročník v zájmu o ženy !?!?!
        Ale jinak církev byla progresivní a znamenala pokrok někdy ve středověku ale nyní !?!?!
        Samozřejmě nevěřím/jsem materialista/ na církve ale budiž ale ať nedělajíí DUSNO a nebo dokonce atentáty nebo teroristické akce !!!
  • Zapomněla jsem napsat, že mně rozesmál jejich mluvčí, Kytky ne, na rozloučení, byla by škoda je vyhodit ,ale penízky ano. Sice prý na nadaci , ale nic tak pokryteckého jsem ještě při rozloučení s nebožtíkem neslyšela. Nebožtík se musí hanbou obracet v hrobě.
    • soudruhu BTW, ty peníze se vybírají na hospic, tak se tu neztrapňuj
  • Odešel představitel nějakého spolku. Je jedno jestli jsou to hasiči nebo zahrádkáři.
    To že se zasloužil o uzurpování a to poněkolikáté v dějinách obrovského majetku v rozporu s přikázáním neznamená, že se musí všichni z toho pokálet. Já vás cca 15 procent české populace taky nenutím aby jste šli na pohřeb mého kamaráda. nic víc ni c míň.
  • Jsem ateista!Je mě líto každého člověka,který zemře a čeká nás to všechny.Někoho dříve někoho později.Kardinál Vlk nebyl zas taková oběť.Tak jako on se životem probíjely tisíce čechů,kteří neměli správný kádrový profil,tak jako já kterému je 75 let.Ale jsem anonimní osoba,nikdy jsem nelpěl na zviditelnění své osoby tak jako třeba zde popisovaná osoba.Tito lidé,kteří se pohybují v oblacích,jsou většinou narcisi,Jenom oni mají jedinou pravdu a nikdo jiný a zde se střetli dva narcisi a jeden druhému něco řekl.On by ani Vlk nešel na pohřeb Zemanovi a možná že by mu ani ten věnec neposlal.Ahoj
    • Není třeba litovat zemřelé. Smrt je pouze přechod do našeho PŘIROZENÉHO STAVU SVOBODNÉHO VĚDOMÍ KDY JSME V KONTAKTU S PRVOTNÍM ZDROJEM. Zde na Zemi jsme pouze na exkurzi. Něco jako voják nebo cestovatel který ve skladě nafasuje výstroj a vydá se do neznámého území sbírat zkušenosti a informace. Když splní svůj průzkumný úkol odloží výstroj (tělo) a vydá se zpět domů. Nic víc nic míň. Pokud někdo věří náboženství materialismu a ve hmotu, v pořádku. Každý má potřebu svého druhu zkušeností kdy zapomene KDO JE A ODKUD PŘICHÁZÍ. Každý má svou cestu a je na nás abychom ho nechali svobodně po ní jít.
    • "On by ani Vlk nešel na pohřeb Zemanovi a možná že by mu ani ten věnec neposlal.Ahoj"

jsi ubohá lidská nula, mluv za sebe, ne za zesnulého člověka který se nemůže podobným argumentům bránit ať byl jakýkoliv... ubohé, ubohé
      • chatař napsal jen a pouze svůj názor. Nic ubohého na něm není. Zesnulému nijak nenadává, jen prostě napsal, co su myslí. Nic ubohého na tom nevidím. Ubohá je spíše vaše nepřiměřeně agresivní reakce.
      • vanhorne
        "nemůže podobným argumentům bránit "
        Neco jako parta hradnich okopavacu mrtvol versus Peroutka.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit