Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • V této zemi už nikdo nemá žádný respekt. Bývalý prezident si hraje s výsměchem občanům na schovku nejen kvůli amnestii. Současný sotva stojící na nohou,mluvící unaveným a unavujícím hlasem k lidu ,vycpaný různými krabičkami ,s nezaplacenými dluhy po vylhaných volbách. Ministr zahraničí,spíci na stole ,evidentně stižen stářím ,předseda vlády,co hledí jak vyoraná myš,zatímco on by měl být tím manažerem....Musí se nutně něco změnit!
    To platí nejen pro megazloděje, ale i pro flákače všeho druhu,co nevědí,že" bez práce nejsou koláče " a kterým předchozí vlády zalepily h.by podporami všeho možného.Dost!!!
    • Velice precisně popsaný stav této společnosti - choré!? Jedině návrat pořádku a respektu k práci (jakékoliv), návrat k funkční rodině, což znamená osvození rodiny od příšerného vlivu státu na ní. Tohle všechno, společně se změnou systému na přímou demokracii, kde bude rozhodovat každý sám (resp. rodina) za sebe, by mělo přinést ozdravení společnosti a kvalitní a spokojený život lidí v ní žijících. Ale všechno začíná už v rodině, takže rodina je to první, kdo musí být ochráněn před tou strašnou mašinerií. Funkční a fungující rodina musí opět základem státu. Jedině v takové rodině může vyrůstat zdravá nová generace pro občanskou společnost. Pokud by se toto podařilo, příživníci budou rychle odhaleni a ze sociálního systému vyřazeni. Člověk, který vyrůstal ve fungující rodině, kde poctivá práce byla zdrojem obživy, nebude ve svém životě náchylný k "občanské prostituci". Takový člověk nebude nikdy laxní k nešvarům ve společnosti a podle toho se také bude přistupovat ke svoji občanské odpovědnosti. Ten nepřistpupí na "generování" politických zástupců někde v zákulisí stranických sekretariátů. Takový člověk bude volit tak, jak byl "modelován" v rodině a také tak, jak to bude nejlépe vyhovovat jeho rodině. Což v důsledku znamená, že takoví lidé budou zodpovědní vůči svojí rodině, potažmo státu. Když připustíme, že rodina je základ státu ...
    • Jo, a Pitomio je ten, kterej ukáže tu správnou cestu. Dokud veškerej ten zlodějskej ksindl nebude kyselej, tak se nebude dít vůbec nic.
  • Nejsem ani pravičák, ani levičák pouze slušnej člověk a rád bych upozornil diskutující na jednu zajímavou věc.ODS žádá nezvyšovat daně.TOPKA je naopak pro určité zvyšování a soc. dem. taky.Zajímalo vůbec něko z politiků, že nejlépe se v Evropě vede zemím, která mají vysoké daně.Z toho mají nejvíc strach ti co si nejvíce nakradli.Takže můj lék na krizi opsat daňový systém od některé prosperující země a máme vystaráno.Kromě toho doložit původ majetku nad 10 milionů a myslím si, že tím většina národa postižena nebude.Kdo by mi tady předhazoval, že jsem rudej tak je pitomec, protože to by byli rudí všichni v těch evropských zemích, kde progresivní daň funguje.A ještě mimio jiné ač bývalý žák premiant, tak jsem za komunistů dělal manuelně, takže pokud mě někdo osočí, tak to nemá v hlavě v pořádku.Ještě takovou drobnost z mého života.Komunisti naší rodině ukradli dost majetku, ale přesto se na ně nezlobím, protože jsem měl práci a mohl se svou rodinou důstojně žít.V roce 2000 mě 3 roky před důchodem vyhodili na dlažbu pravičáci, kteří byli před rokem 1989 u komunistů a za to, že jsem se jich po 89 zastal se mi odměnili.To totiž nikdy nebyli komunisti, ale jen zloději a prospěcháři, kteří se léta za komunisty vydávali.Viz minulost našich politiků. Nemluvě o členech naší vlady.Do dnes se mi otvrá kudla v kapse, když si vzpomenu jak bývalý minist Vondra vyznamenával vrahy Mašíny.A to jsem zapoměl jakou pro to měl oporu ve vládě.Co k tomu dodat.Každý slušný čech mo jistě dá zapravdu.
    • Na tyhle kecy ti skočí tak akorát ožralej ERA a Zeman, estébáku!
      • Tohle může vypotit jen primitiv ...
    • Problém není ve výši daní, ale to, jak se s nimi hospodaří. Mezi prosperující země patří země jak s vyššími, tak i nižšími daněmi. Společné mají to, že se tam tak nekrade.
      • Plný souhlas a k tomu právě má posloužit systém přímé demokracie. Ta totiž zajišťuje, že mocipáni jsou pod stálým tlakem svých voličů, kteří je mohou kdykoliv, kdy se zjistí, že páchají nepravosti, je zkrátka odvolat - referndem. A je to! Ve Švýcarsku, kde je tento systém zaveden, toto prý ještě nikdy nebylo třeba použít, protože politici si dávají sec sakra velký pozor, aba neudělali přešlap.
  • ....podnikatelé, kteří vyrostli z našeho marasmu posledních 25 let do veřejných funkcí nepatří dovedou nás jen zase do ještě větších zlodějen jako WW spoli s Píkou.
    ...ekonomové kteří radili těpto posledním zločinným pravičáckým vládám do veřejných funkcí nepatří....dovedou nás jen k dalším zlodějnám a bankrotům jako v Řecku...( 27 % nezaměstnanost )!!
    Podnikatelé a ekonomové typu Kohouta a Ševčíka nikdy nepochopí problémy běžných občanů a zničí i ty zbytky průmyslu a penzijního fondu co ještě zůstaly a budeme všichni ( dolních 10 milionů žebráci )!
    Občané jděte k volbám a volte pro začátek všichni a volte hlavně D O L E V A !
    • Ježiš marjá, jen to ne! Buď jste provokatér, nebo se bojíte občanské odpovědnosti. Dále nemá cenu se k tomuto vyjadřovat. Můžete doplnit, jaké důvody výs vedou k tomuto závěru? Vzpamatujte se člověče. To jen moci páni vidí svět rozdělený na pravý a levý, aby s námi mohli lépe manipulovat. Ale v životě to přece takto nechodí.
    • Kdybys nebyl kokotem, nestal by ses soudruhem, pizdo!
  • Chce to úplně novou krev, coý Tomio Okamura je. Odvolatelnost neschopných politiků, kteří zadlužují tuto zemi.
    • I já mu fandím, jen mi zatím není jasné, co jej motivuje ke spolupráci s Vítem Bártou. Ale to by v případě změny na přímou demokracii nehrálo až tak zásadní roli. Protože každý, kdo potom bude chtít působit v politice, bude muset "šlapat pěkně v řádku", nebo mu bude hrozit "odejití" prostřednictvím referenda. Tím se velice jednoduše oddělí zrno od plev. A o to snad jde.
  • Co tyto vlády dělaly stejně, bylo trvale udržitelné dávkování sociální výplat nemakačenkům, hlavně rozrůstajícím se rodinám cikánů.
    Proto nikoho z parlamentu volit nebudu.
    • No, to máš sice plnou pravdu, ale pro začátek nám asi nic jiného nezbude, než ještě jednou přihmouřit obě oči a volit tak, aby se do sněmovny dostalo co nejvíce zástupců přímé demokracie. Bez toho se nedá nic změnit. Až bude ve sněmovně dostatečný počet poslanců ochotných hlasovat pro nutné zákony, které v první řadě dají voličům do ruky právo na všeobecné a závazné referendum (jako ve Švýcarsku), teprve potom můžeme, když se podaří shromáždit dostatečný počet podpisů pro referendum, něco měnit. Politici už potom nebudou ti, kteří budou neomezeně a beztrestně rozhodovat o správě této země. V přímé domokracii švýcarského typu jsou politici kdykoliv odvolatelní vyvoláním referenda voliči. V přímé demokracii mohou občané symi navrhovat zákony pomocí tzv. zákonodárné iniciativy. Atd., atp. Z toho jasně vyplývá, že je konec nekontrolovatelnému drancování státu. Ovšem, musíme si připustit, že těch, kteří byli u lízu je dost velká množina a tudíž jsou silně motivováni v boji za zachování status quo. Pro nás z toho vyplývá, že musíme vyrazit k volbám v co největším počtu a hlaně, volit konečně jinak. Hůře už stejně být nemůže.
  • Kdyby se už něco dělo, tak je skoro pozdě.Lidi čekají až se to sesype všechno naráz a pak se budeme hrabat leta ze sraček.
    • Ano, včera už bylo pozdě! Jenomže si za to můžeme jen a jen my sami! Proč jsme stále dokola volili tohle zlo? Vždyť přece už po prvním volebním období Klause bylo jasné, kam se řítíme Tohle jsme přece v 89. nechtěli. Takže ruku na srdce a každý si přiznejme díl viny. Když už jsme to takto poaňkali, seberme nyní odvahu to změnit a jděme všichni k volbám a hlavně, volme jinak!!! Děláme to pro svoje potomky.
  • Kolik blbečků tomu zase uvěří ???

    „Nepartajnická politika“ (podobná nezávislé advokacii), na bázi občanského zákoníku založená, má reálnou a logicky zdůvodněnou šanci, a to univerzálně.
    Všechno už tady jednou bylo – jenom zodpovědný občanskoprávní, adresný a průběžný volební systém na bankovně účetním principu dosud nikoli.
    Nepomůže nic jiného, než úplná, obousměrná personální ručitelská adresnost a zpětnovazebnost volebního systému na voliče, včetně možnosti levného a voličsky osobně zodpovědného referenda i přímé volby kohokoli :
    „Státy se prostě udržují těmi principy, na kterých vznikly“ (TGM).
    Existuje stručný a logický, na partajích nezávislý projekt adresné demokracie (nikoli však falešné, diletantské a klamavé tzv. „přímé demokracie“): v článku „Právní stát" na google:
    http://www.inuru.com/index.php/spolecnost/organizace-spolenosti/324-pravni-stat-volby
    nebo:
    http://www.knihy-a.cz/16196/pravni-stat-je-spoluvlastnictvi-obcanu-nikoliv-korist-politiku
    • I k tomu se můžeme pomocí přímé demokracie propracovat, pokud to budou lidé chtít a pokud se jim bude zdát, že ta "přímá" není ještě to pravé ořechové. Nikdy se nemá říkat nikdy. Hlavně je třeba současný humus zastavit! Hlavně musí už konečně mít poslední slovo občan a ne politik, který je oním občanem placený. Bílí koně mafie=strany, už nesmějí mít možnost beztrestně rozkrádat státy. Dokud toto lidé nepochopopí, není nám pomoci. Nejdříve je třeba dosáhnout přijetí zákona o všeobecném a závazném referendu. Od toho je potom možno se odpíchnout a začít se změnou systému. Proto tento zákon nebyl dosud přijatý, přesto, že je v naší ústavě zakotven od jejího samého počátku. Partaje=mafie z jeho přijetí mají strach, jako čert z kříže. A je jedno, jestli je to modrá, oranžová, rudá, nebo fialová ...
  • Okamarův úsvit nás dostane jedině do pekla.Pane senátore , odejděte
    • Že by člověk s právnickým vzděláním nevěděl, co je to přímá demokracie. Je-li tomu tak, pak se nedivím, že má justuce takovou pověst. Leda, že by titul byl získán v Plzni. Nestrašte, nestrašte, nestrašte,prosím! Švýcaři jsou spokojení, ekonomika jim šlape, žicotní úroveň mají jednu z nejlepších na světě, tak co máte proti SKUTEČNÉ demokracii. Kdyby byla přímá demokracie tak zlá, tak jsou toho tady plné sdělovací prostředky. Ale, že to někde funguje, a to více než dobře, tak je to v české korlině tabu a skoro ošklivé slovo. Ono totiž, v té přímé demokracii se už nedá tolik krást. A v tom je ten zádrhel,že. Stačí navštívit jen stránky Wikipedie a něco přečíst o fungování švýcarského systému. Vřele každému doporučuji. Osobní návštěva Švýcarska by asi byla pro drtivou většinu zdejších voličů nemožná, tak alespoň takto. Uveďte jen jediný argument, proč by to tady nemohlo fungovat? Copak jseme o tolik horší než Švýcaři? Oni mají banky, my jsme dobří zase v něčem jiném, jen by se nám to nesmělo rozkrádat. Proto mají příznivci starých pořádků řiť staženou ... *11*
  • Vážení a pro přímou demokracii zde máme historický vzor, kterým je TGM. Asi to je pro mnohé pecka, jako to byla pro mě, ale opírám se sdělení jednoho velmi starého vzdáleného příbuzného, který je ze smíšeného, česko-německého manželství. On má tuto informaci zase od svých dávno zemřelých předků. O co jde? Když TGM změnil svůj původní požadavek na přeměnu Rakouska-Uherska na Unii a začal vyjednávat o vzniku samostatné ČSR, musel vést jednání se všemi národnostmi, které v té době žili na území, které se mělo stát samostatnou republikou. Mj. samozřejmě musel jednat i se sudetskými Němci, kterým prý slíbil, když jeho snahy podpoří a budou souhlasit se vznikem republiky, že (a teď to přijde!) nová republika bude mít stejný systém přímé demokracie, jako má Švýcarsko!!! Spokojeni s tímto slibem, sudetští Němci dali TGM souhlas a vznik nové republiky podpořili. Že to ale vzniknuvší politická garnitura Masarykovi skácela je vlastně tragédie, která nás dohání ještě dneska. Kdo ví, jak by se historie vyvíjela, kdyby mohl svůs slib Němcům TGM splnit? Musela být II. světová válka? Museli jsme přijít o pohraničí a stát se protektorátem? Museli jsme se na základě výsledku II. světové války stát ruským vazalem? Nemám důvod nevěřit člověkovi, kterého dobře znám a který v této zemi žije celý svůj život. Kdyby to vše byla pravda, pak ...???
  • Nebylo tady už těch spasitelů, co nechápou, že kapitalizmus jde celkově do sr*ček, nějak dost?
    • No jde a to všude! Ale tady přece nejde o nějakého spasitele, on chce, aby si zde konečně vládli lidi samy, aby měl volič/občan vždy poslední slovo při správě svojí země. V naší ústavě je to napsáno již dnes, ale jaksi se to v praxi nedá použít. Pouze jednou za čtyři roky se můžeme vyjádřit ve volbách, ale dále už nad tím nemáme kontrolu. Tak to totiž chodí ve Švýcarsku. A kde je Švýcarsko a kde jsme my?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit