Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nikdy nepochopím proč ten kdo zavraždil účetního, strážníka, atd. je pokládán za hrdinu. A ještě dnes lituje že jich neoddělal víc. Proč se neodhodlali "oddělat" Čepičku, Gottwalda, Zápotondu, Vaše, Slánského,Urválka a další, kteří byli v čele komunistické mašinérie? Tak jak se to "povedlo" u Heidricha. Vůbec se nedivím, že většina obyvatel ČR s jejich počínáním nesouhlasí. *15*
    • Je to stejné jako s banderovci po válce. I Mašínové vraždili zákeřně a ze zálohy. Naštěstí banderovce nikdo nevyznamenával.
  • Hučínovi by pomohlo,kdyby mu komunisti ,hned každý den ráno ševcovským potěhem zmalovali zadek do ruda.Po takové měsíční léčbě by možná i čestprácoval.Když teče pravici do bot,tak neustále předhazuje národu názory blbů.
  • Nevím,ale když dnes založím odboj proti kapitalizmu ,zabiji strážného,okradu a zabiji převozce peněz,při útěkupřes Německo do Brazilie,zabiji několik policistů...Co tomu řekne Vondra,Nečas,Topolánek a další soznivci? Když chtěli utéci tak mohli ale bez vražd,loupení,atd.Takovým darebákům ,nasrat na hrob-žádný kytky. *8*
  • Zde se mluví neustále o komunistických lágrech, milónech usmrcených komunisty. Je to propagandisticky velmi zveličené. Politické procesy ve velkém skončily již v koncem 50 let. I v některých kapitalisticky "demokratických" zemích existovalo pronásledování nikoliv komunistů, nýbrž jen lidí s levicovým názorem. Co takhle odbor pro neamerickou činnost. Nelze zapomenout, že 50 leta byla léta studené války, léta rozkvětu špionománie. Řada ruských i našich vyzvědačů rejdila na Západě, řada západních na Východě. Někteří naši občané prekračovali hranice a naopak. Každé vyzrazené vojenské tajemství se mohlo obrátit poti mírumilovným lidem na obou stranách. Nebo si snad myslíte, že bomby či rakety se na Západě vyhýbají levičákům a na Východě zastáncům kapitalistické demokracie?
    Objektivně nutno přiznat, že ve východním bloku byli odpůrci režimu perkekvováni mnohem více než na Západě. Avšak i mezi 200 odsouzených na smrt v politických procesech nebyli samí nevinní. Přesto smrt za protistátní činnost je zločin, který se omluvit nedá. A omluvou nemůže být ani současný systém, přestože je příčinou lidských neštěstí, obětí a sebevražd.
    Čin bratří Mašínových byl činem mladické nerozvážnosti. Oni si asi sami neuvědomovali k čemu může dojít. Jenomže byli mladí, život měli před sebou. Museli VRAŽDIT, aby sami nezemřeli. Pokud by je totiž chytili, dostali by provaz. A řekněte, kdybyste byli na jejich místě, podřezávali byste také.
    Jejich převeliká vina byla ta, že byli mladí, hloupí a dostali se na scestí , z něhož nebyl možný čestný návrat. Že nechtěli navštívit ČR se jim nedivím. Sami si totiž v pokročilejším věku uvědomili, co to vlastně spáchali . A že neexistuje omluva, třeba by dostali milón vyznamenání ...
  • Po roce 48 většina národa s nadšením volila komunisty v jakž takž demokratických volbách kterých se zůčastnily i jiné politické strany . I exsoudruh Štětina ,starý Nečas či Topánek a řada dalších nynějších komunistobijců pochází z komunistických rodin.Vždyť v KSČ bylo 1,5 miliónů občanů a tak skoro v každé rodině měli komunistu. Čechoslováci po válce chtěli vybudovat sociálně spravedlivější stát. Žádný válečný už tady nebyl, platily tady poválečné zákony, a není pravda že bylo tak dovoleno všechno i sprosté loupežné vraždy jak tvrdí účelově demagogicky farizej století exbolševik Štětina či Vondra. V každém systému je nějaká nespravedlnost a naše kapitalistická mafiánská demokracie která je pokryta mrtvolami bílých koní obětí tohoto sociálně nespravedlivého zřízení zvaného standardní demokracie.Vše co vlastnil stát potažmo tak všichni občani je rozkradeno ve jménu mafiánské privatizace a často pomocí bílých koní jejichž mrtvoly hnijí na dnech přehrad či zahrabány v lesích.Kapitalismus ve své nahotě je daleko zrůdnější než klasický socialismus s lidskou tváří.
    • zase oprava- první tvz. svobodné poválečné volby byly 24.5. 1946 ovšem na nátlak komunistů byly zakázany největší a nejsilnější strany, které by mohly ohrozit komunisty a ostatní byly sloučeny do tvz. Národní fronty, pod vedením komunistů. Takže r. 48 byl pouze vyvrcholením, protože už od r. 46 měly komunisté v rukou všechny silové úřady. Je pravda, že rodina mého otce-jeho bratři byli komouši, ovšem v rodině mé matky nebyl nikdo a naopak byli téměř všichni zavření a moji bratranci a sestřenice, až na pár vyjímek emigrovali, včetně mne. S rodinou otce jsme se nestýkali a oni s námi.Takže prosím nepaušalizovat, byli i slušní lidé. Po té revoluci opět začali první privatizovat komunisté a jejich kamarádi, důsledek toho, že se bolševici nezlikvidovali. Kdy už se zakáže ta strana rudých sv.ní?
  • Můj život v předválečném, válečném i poválečném období byl vyplněn činností ve skautském oddíle, Sokole, jakož i za války v klubě. V této činnosti byla rozvíjena čestnost, zásada - silnější chrání slabšího a tyto zásady mně po celý život neopustily. Nikdy nebylo uvažováno o použití násilí natož pak o usmrcení člověka. To je to nejhorší co může člověk udělat ještě navíc je-li to ze zjištných důvodů. Nikdy bych se v životě nechtěl zviditelňovat jako pan Hučín obhajovíním ať již chce nebo nechce vrahů Mašínů, pro ty není v naší společnosti podklad pro obhajobu, nebo snad navraždili? A nemá snad syn zavražděného právo na tuto skutečnost tvrdě poukazovat?
    • Zase jeden co se plete-1940 Junák rozpuštěn nacisty
      1945 obnoven
      1948-1950 likvidace Junáka komunisty
      1968 obnoven
      1970 rozpuštěn - a podobně to bylo i se Sokolem, náš oddíl Skauta se ještě scházel tajně do r. 71 , Takže zase nějaký pomílený komunista co si neumí dát dohromady historická fakta, ale jak zpívá K.Kryl - vrah o morálce káže. Proto zakažte ty rudé sv.ně. *16*
  • Vražda byla povýšena na hrdinství. Urážet ČT si může jen pisatel článku, ale pro občany je důlěžité žít v právním státě. Pokud se to pisateli nelíbí,může odejít třeba do USA a neotravovat vzduch v ČR svým etrémním antikomunismem, kterému sám nevěří. Kdyby něco uměl a chtěl něco pro republiku udělat, určitě by neseděl někde na periferii společnosti.
    • To jsou docela dobrý náízory. Tady se někomu stýská po komouších, ať jde do severní koreje nebo na kubu...
      • A ty jdi do prd.le
        • dobre ty *1*
  • Dnes je generálem i soudruh Hučín. Dneska si můžete vykládat co chcete, srovnávat co chcete, dnes to je teorie a omluvy zločinů. Tady si pořád lidi společně s Vondrou, Topolem a podobnými komunisty plete dojmy s pojmy. Stále někdo srovnává komunisty, fašisty a mašíny. Panáčkové zlatí, nacista, fašista, byl ve válce, dostal rozkaz a mohl si vybrat. splnit jej nebo zemřít sám. Pokud popravil nevinné ženy a děti, nic proti tomu, aby mu někdo prostřelil hlavu nebo podřízl krk. Souhlas. Komunisti likvidovali lidi systematicky stejně jako fašisti, ale bez války, jen z přesvědčení a ten kdo nařídil i provedl popravu, prostřelit hlavu a podříznout krk, souhlas, schvaluji. Bestiální vrah si nic jiného nezaslouží pokud poruší lidský život na základě nehumanity. A mašínové?? nebyla válka, nebyla nutnost vraždit lidi, ale oni zabili a popravili lidi zcela systematicky proto, aby sehnali zbraně a aby sehnali peníze a zdrhli a bylo jim jedno, že zabíjejí lidi, kteří nemají nic společného ani s režimem ani s vládou a ni s ničím jiným. Po zdrhnutí se hledalo odůvodnění proč to udělali, protože jim na celém světě hrozil provaz minimálně. Tak se začalo vymýšlet story o odboji, o boji proti komunistům a podobné nesmysly, kterým nevěří ani děti ve školce. Jsou a zůstanou vrahy a to nejde změnit ani historicky ani morálně. To co předvedli oni sami při rozhovorech na ČT je zloba, hnus, nezájem o lidský život, horší než nacisti a komunisti, prostě chladnokrevní vrazi. Jeden se vycvičí v boji partyzánů určitě proto aby se staral o rodinu a o děti??? Ne, aby uměl zabíjet efektivně. A to jak chladnokrevně vyprávěli o vraždách a střílení lidí, tak jsem ho střelil, tak jsem ho zabil, to je lidská zrůda, to je lidský povl na pokraji společnosti. Kdo jakkoliv omlouvá zrůdy mašiny, je stejná zrůda jako jejich činy a skutky. Pane Vondro, to že jste zloděj se dá přežít, nakonec to není nic divného, ale to že obhajujete vrahy a legitimní odsouzené vraždy, jste stejný gauner jako ti vrazi. Chladnokrevně si naplánovat vraždění nevinných lidí a pak tomu říkat odboj proti komunismu, to snad může říci jen týpek vašeho zjevu.
    • Po komunistickém převratu tady komunistická moc likvidovala své odpůrce dosti brutálním, často až hnusným způsobem. Kdo si na sebe oblékl uniformu SNB či uniformu jiné ozbrojené složky musel počítat s tím, že se může dostat do hledáčku odpůrců režimu. Až na vojáky základní služby do těchto složek všichni lezli dobrovolně. Nikdo je nenutil. Byli to přisluhovači režimu a očekávali od toho výhody. Tak tomu bylo až do pádu komunismu s tím, že v padesátých letech to platilo mnohem víc.

      Ten účetní měl pistoli. Zbrojní průkaz měli jenom lidi, o kterých si komunisti mysleli, že jim mohou věřit. To byl případ i toho účetního. Navíc, jak vyplývá z toho, co jsem se dozvěděl, za svou smrt si žádné vděčnosti komunistického režimu nedočkal.

      Myslím si, že v tehdejší době byl ozbrojený odpor legitimním prostředkem. Skupina bratří Mašínů svou sabotážní činnosti vnesla do řad komunistů určité znepokojení a nervozitu, ale bohužel tato forma odboje nemohla v tehdejší době dosáhnout výraznějších výsledků.

      Že by to ta skupina Mašínů, dělala jenom proto, aby její členové pro sebe nakradli peníze a aby mohli zdrhnout, je totální pitomost, a kdo to šíří, je asi taky mdlého rozumu, ale s takovými se nemá cenu dohadovat. Mašínové to dělali z idealismu.
      • Vaše informace jsou zčásti špatné. "Přisluhovačem režimu" byl podle vás strážmistr Honzátko, který přísahu skládal ještě prezidentu Benešovi? Mnozí četníci působili před válkou,v době války, po válce a v dalších letech. Byli to strážci veřejného pořádku, kteří vyšetřovali např. krádeže slepic, žhářství a pod. To nemělo s politikou nic společného. A úplně vedle jste ohledně účetního Rošického. Zbrojní průkaz neměl, tehdy byla praxe taková, že pistolku dostal zapůjčenu jen po dobu ochrany peněz při transportu, po skončení akce ji musel odevzdat. Vy, kteří neustále obhajujete činy Mašínů si konečně přiznejte, že to byly naprosté klukoviny, které bohužel končily smrtí několika naprosto nevinných lidí a jednoho těžce zraněného. Glorifikace těchto lidí je naprosto scestná a nabádá k terorismu.
      • Je vidět, že ty doba znáte jen z dnešních podkladů. Převážná většina příslušníků SNB počátkem 50. let byli předváleční policisté, bývalí příslušníci odboje, a hlavně, vojáci, kteří si to vybrali po skončení základní vojenské služby, nebo už v jejím průběhu.
        Popravovat z politických důvodů je svinstvo, ať to byla Horáková, Slánský, nebo Rosenbergovi (už jste někdy slyšel toto jméno?)
  • Vrah zůstane vrahem a neomluví ho ani Vondra, ani Topol, ani Hučín... Nikdo !! Mašíni jsou a zůstanou jen podlými vrahy.
    • Mašíní jsou hrdinové...
      • A ty jsi blb a můžeš jít za mima, resp. za ním. Doufám, že ten poslední taky brzo zhebne a až se to tu otočí, zase o ty metály přijdou jako Vondra o čest a majetek.
  • Jaká osvěta? Vražda je vražda a je to neomluvitelné ničím.Hrdina ne hrdina. Hrdina vraždí nevinné lidi? Je to zbabělec a vrah. A může si říkat každý co chce. Jeden Mašín za svoje zvěrstvo už trpí. Ještě ten druhý Mašín.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit