Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ne Agrofert, ale největší zemědělský podnik by v současné době měla být katolická církev, které se teď prý "vrací" tisíce hektarů půdy po celé zemi, údajně ukradené kom. režimem.
    • Takto zbídačená země jako je Česko si nebude moci hrabivý kněžský dobytek dovolit živit,proto bude třeba na katovských mučírnách kněze vybít i se všemi jejich poskoky.Kdyby se mjsto hrabivosti byli věnovali modlení tak by národu Čechů nevadili.To že je dnes bere větši část národa jako lumpy a darmožrouty si zavinili sami.
  • Rok 1990 a období po něm se dá charakterizovat jako strmý pád českého i slovenského zemědělství.Do vedení agrárního sektoru se dostali lidé,kteří uměli jenom láteřit nad komunisticky řízeným hospodářstvím a najmě již ve zmíněném zemědělství.Do toho ještě prez.Havel si pořídil poradce,kteří přímo nenáviděli hospodaření na velkých celcích JZD,či Státních statcích.Takto se mu podařilo poničit vztahy v odvětví,které byly doposud zárukou soběstačnosti pro ČR.A současný stav zemědělství v ČR?Je tristní,ale přesto je evidentní,že ekonomiku tohoto odvětví ponejvíce vylepšují velké zemědělské podniky,které se přetransportovaly na moderně řízené závody zemědělské produkce.Prosím vás,kdo chce dnes dělat na několika hektarech půdy?Takových je čím dál méně.A že je hodně řepky?Již p.Klaus kdysi prohlásil,že trh určí,co bude průmysl,či zemědělství vyrábět.Dříve se plánovalo a šlo to,dnes vše plánuje trh a je to špatné??Asi ano.Ono je těžké poručit zemědělci,že "musí "pěstovat tu a tu plodinu.V tržním prostředí to je tkařka nemožné.A že mnoho potravin dovážíme?To je také pravda,nemáme totiž vládní prioritu v zemědělství,jak ji praktikuje Polsko a další agrární země.
  • Ty zlaté časy za socialismu jsou dávno a nenávratně pryč. Byla zde rentabilní zemědělská velkovýroba kterou nám záviděl celý západ. Vše se pěstovalo ve velkém a proto nebyly tak vysoké náklady. Byli jsme ve všem soběstační. Vše zdevastoval Havel a pak vstup do prašivé EU. Dotovaní neschopní zemědělci ze západu nám sem se*ou jejich chemické a dotované produkty které se nedají ani žrát. Náš malý zaprděný zemědělec se moří na pár rozkouskovaných hektarech a devastují ho velké náklady. Levnou západní produkci využili dovozci a zaplavili náš trh západním svinstvem. Zlatí komunisti, zlatý socialismus.
    • Jako vtípek dobré. Máš štěstí, že jsi socialistické zemědělství nezažil, protože bys nemohl napsat takovou slátaninu. Za komančů byly fronty na to nejhnusnější maso, které se dneska nadává ani psům do granulí, uzeniny to byla jen obarvená mouka se sádlem a mlíko bylo shnilé už v tom igelitovém pytlíku, co ho v něm prodávali - mléko od krav s hnisavým zánětem vemene, léčené chloramfenikolem (karcinogen) se normálně odváželo do mlékarny, často to byl takový humus, že se z toho ani nedaly vyrábět jogurty, protože mlíko nechtělo zkysnout, jenom hnilo a smrdělo. Chleba ze sámošky pokryla za tři dny zelená, žlutá a černá plíseň, která rostla zevnitř chleba, ne z venku - a to bylo v 60-tých, sedmdesátých i 80-tých letech. První slušné maso bez fronty se začalo objevovat na trhu, až koncem 90-tých let. Aféru soudružky hlavní hygieničky Zuskové, která nechala pustit do prodeje Sunar se Salmonellou bohužel řada kojenců nepřežila. TAKOVÍ TO BYLI "ZEMĚDĚLCI", TI NAŠI KOMUNISTI. *11* *11* *11* *11* *11* *11* *11* *11* *11* *11* *11* *11* *11* *11* PS: Hovězí jsi mohl vařit 3 hodiny v papiňáku a furt bylo jako podrážka od gumáků, a i stejně chutnalo.
      • Sundej slochátka s nápovědou od kalouse šapira. Jen na okraj, tehdy byly normy na potraviny a tvrdě vyžadovány státem. Nyní nejsou, takže žereme cokoliv. Tu mizernuou kvalitu pronás stanovuje Brusel a nákupní ceny řetězců.
      • Podle toho tvého výblitku jsi zažil tak ho*no. To sušené maso, co jsi žral, udělalo díru ve tvém mozku. Já žádné sušené maso nikdy nejedl. Pamatuji si, že řízky jsme dělali pouze z telecího a tatarský biftek z kvalitního hovězího. Mohli jsme si to dovolit protože otec vydělával 2 tisíce měsíčně. Z mléka jsme běžně doma dělali kyšku a tavroh - dnes se nechytáme. Chleba byl dobrý - kváskový a vydržel celý týden. Kvalita byla opravdu kvalita a ne, jak dnes, pouze prázdné reklamní slovo. Zlatý socialismus.
        • Maso bylo jenom na neděli, pokud měl člověk známého vedoucího Masny. Jinak přes týden v závodce byly k obědu "vařené podrážky". Nebo si lidé museli zabít vlastního králíka nebo slepici, pokud je pěstovali, to však nešlo každý týden. A nakyslé mléko ředěné vodou... A chleba? Když člověk bydlel blízko Pramenu a pohlídal si, když přivezli z pekárny chleba a vystál si frontu, tak chleba dostal a mohl být ještě teplý. Ale stejně dlouho nevydržel. Máš na mysli socialismus hnědý nebo rudý?
        • Komunistům POZLATIT RUČIČKY a nepustit k vodě. Taková to jsou ZLA - tíčka *1*
          Telecí se vůbec nedostávalo do oběhu. To měli, a jen občas, jen ti největší bolševičtí papaláši nebo banda bolševických šmelinářů a zlodějů, jako byli řezníci, zelináři, veksláci a ta zkorumpovaná sebranka, co přidělovala byty a auta.
      • mirka
        *1* *1* *1* *1* *1*
  • Je to moc moc smutné, naše zemědělství bylo na vysoké úrovni, byli jsme soběstační a potraviny byly kvalitní, noormy kvality byly velmi přísné. Dnes ten dovážený odpad, co jíme, potom se nikdo nemůže divit, co je nemocí a jak přibývá rakoviny. Co bylo kvalitní-zemědělství, školství a pod se šmahem zničilo a rozkradlo a teď je to vše na úrovni rozvojových zemí, až je člověku z toho smutno. Dotují se řepky a zatravněné porosty a zase na tom vydělávají jen vyčůránkové a překupníci. :-((((( *16*
    • Takovou cipovinu, ani nemůžeš myslet vážně!! Potraviny byly odporné a před masnami 50 m dlouhé fronty - tak jsme byli soběstační. Existovali 2 druhy sýra - Tvrdý a tavený a 3 druhy uzenin : věčně nedostatkový špekáček, Junior a šunkový salám. Rohlíky nebo chleba si musel koupit v pracovní době, protože když jsi jel narvanou tramvají domů, tak už v sámošce měli akorát čůčo a nějaký blivajz v prášku. *15*
      • Vrať se zpátky do CI5. I když nevím jak takové boží tupé hovádko mohli zaměstnávat. Velice zjednodušuješ v prodejním sortimentu. Je vidět na tvé inteligenci, že jsi kupoval speciálně ten blivajz.
      • To bylo asi tím, že jsi jezdil tramvají. Já chodil pěšky měl jsem vždy všechno a bez front. Ale já zapomněl. Ty jsi postižený jak jsi žral to sušené maso pro psy.
        • Za komančů se sušené maso nevyrábělo, psům se vařilo maso doma + kolínka nebo rýži, nastrouhanou mrkev a plastin nebo dologran. Granule byly kapitalistická vymoženost. Kdo měl známé, chodil pro maso do nuceňáku a norkaři somrovali maso přímo na sanitce. (Jestli jsi to zažil, víš o co jde). Bez fronty jsi mohl dostat akorát pár facek od příslušníka. *1* *1* *1*
  • Lumpové,kteří se díky troubovitosti obyčejného českého blba po komunistech prolhali k moci měli za cíl Česko rozprdat a rozkrást.Tento záměr už úspěšně plní šestadvacet roků takže jsme už dnes na pokraji státního bankrotu.Komunisté udělali v Česku velice moderní zemědělství i když tam nahnali pracovat mnoho lidí násilím,protože do bídy která po zakládání JZD by tam mladí dobrovolně nešli.Postupně se stav zemědělců zlepšoval a díky mechanizaci mohlo dost lidí natahaných komunisty do zemědělství odejít.Ti měli šanci na lepší budoucnost.Nejhůře dopadli ti kdysi mladí,kteří v zemědělství zůstali.Bezhlavé restituce vymyšlené postkomunistickými lumpy u moci zemědělce pořádně zbídačili.Taže tito lidé co tam zůstali odcházeli z malým důchodem.Takže ti chudáci neví zda mají víc nadávat na komunisty,kteří je do zemědělství násilím zatahli,nebo víc na ty lumpy,kteří se po komunistech prolhali k moci a záměrně lumpáckými restitucemi zemědělce zbídačili.Zde šestadvacet roků vládnoucí lidský dobytek je zralý na co nejkrutější odporažení na katovské mučírně za zbídačení národa Čechů.Navíc znárodnit veškerý majetek těchto vlastizrádných rodů.
    • Jestli tady v tý zemi někdo něco zlikvidoval a rozkrad tak to byli bezpochyby bolševici se svým znárodněním kterým zlikvidovali nejen zemědělství ale hlavně domácí kapitál , všechno co následovalo potom byly jen důsledky jejich jejich "vlády" a "hospodaření" , v restitucích potom už vraceli jen rozpadající se továrny kde po 40ceti letech byly kolikrát ještě stroje po původním majiteli a místo polí po dědečkovi třeba nám vrátili smetiště na kterém rostly leda tak plevel a kopřivy nebejt jich mohli jsme se dnes mít stejně jako v Rakousku ....
      • Svědku měli jsme možnosti něco "napravit" po převratu. A jaký je výsledek - totální rozvrat etiky, morálky a pro korunu se vraždí. Ake především státní statistici lidem ve všem LŽOU.
  • Prostě soc-komoušskej bordel ala eu. .. Okamžitě pryč z EU! .. To samé platí pro NATO!

    Děkuji.

    *6*
    • takže čekám na zprávy typu.. komunisté jsou darebáci a je více mravenců. Komunisté můžou za zdražení ovoce, zeleniny a dalších komodit.
    • Nikdo tě tady nedrží. Už máš sbalený čemodan? *15*
      • A proč by měl? Do perdel potáhnou EU a NATO+zrádci jako ty. *12*
  • Dotace a ekologové jsou nejhorším zlem pro naši společnost. Ještě tedy nesmím zapomenout na sluníčkáře, dobrosery a kavárenské povaleče.
  • http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Smutny-profesor-Zeleny-Vsechno-jsme-prodali-penize-projedli-Cinanum-neco-patri-nam-uz-ne-Vse-zaslapano-v-pilinach-429386
  • Jedná se nejen o úpadek zemědělství, ale i úpadek školství, zdravotnictví, morálky a vůbec společnosti jako takové. Demokracii a pravidla si každý vykládá po svém a společnost je zrcadlem politiků. Je mi z toho nevolno.
    • U nás a demokracie? U nás je zvenčí řízené zhoršování ekonomiky. Příkladem jsou politici a úředníci. NENÍ vyžadována odpovědnost za jejich "činnost". Naopak je prosazována jejich nanažranost a flákárny ( viz práce parlamentu ). Co si mají lidé vzít za příklad z takového štětináče s jeho rozdílem vykonané práce a příjmu. Co ještě bylo jakž-takž před převratem v pořádku je nyní v rozvratu. Příkladem jsou výsledky činnosti a vydírání nátlakových skupin - justice, fiškálů, učitelů, doktorů, ale hlavně politiků. Stejně jako cikáni nemusí pracovat,ale jejich příjmy? Neexistuje u nás byť jen zdání nějaké spravedlnosti. Zato je posilováno vydírání byvatelstva díly mizerným zákonům a pomocí justice, vymahačůa exáčů. O gazdování černozádelníků v zemědělství ani nemluvím.
    • Bohužel, musím souhlasit. Komunisti v naší zemi zavedli materialismus, zničili morálku, vědomí smyslu naší existence a činností a ze samostatných občanů vytvářeli "pracující", tj. poslušné roboty.
      Demokracii si někteří lidé vykládají po svém, pletou si ji s anarchií. Nevědí nebo spíš nechtějí vědět, že demokracie znamená řád, odpovědnost při rozhodování.
      • Ty kecy o demokracii můžeš rozšiřovat a vykládat maximálně hloupým žákům ZŠ. Slušný člověk, s vlastním rozumem a myšlením, ti na to už neskočí. Je rok 2016 a ne rok 1989, kdy tu bylo spousta žvanilů pod vedením jakéhosi Havla a zblblí cinkači klíčema věřili každé lži.
    • Než se ve zde šestadvacet roků budovaném kapitalistickém svinčíku udělá pořádek ta to se chudáci kati pořádně zapotí,to aby makali v trojsměnném provozu a ještě dělali přesčasy.
  • on se totiž nikdo řepky olejné nenažere

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit