Stát je nenažraný. Vybírá od mladých rodin statisíce jako výpalné
-
Tohle snad platí obecně, nejen pro mladé rodiny. A ostatně - každá daň je nemravná.
Viz starší článek zde:
Zvyšte daně! Konečně rozumný nápad!
A což teprve "superhrubá mzda":
-
Slyšel jsem, že v Canada už je. Tam se dokonce ani neplatí žádná excise tax a nemají žádnou progresi v income tax a neznají daň z nemovitostí ani municipální daň z podnikání...
Bratranec tvrdil, že když si jako správný absolvent SPŠ stavební postavil vlastníma rukama dům, musel ho zdanit, jako by ho koupil. Ale to bylo v roce 1990, když se přijel podívat do staré vlasti, možná si jen dělal džouky.
-
"zvýšením daně na tabàk a alkohol"
I kdyz jsem uzivatel tabaku v dost hojne mire a moderate uzivatel silnejsich napoju, uzivatelska taxa me vubec nevadi. Tabak a alcoholic napoje nejsou zivotne dulezite, slusne bydleni ale je. Najednou takovy skok poplatku, ktere se tykaji nemovitosti a bydleni? Neni tak dulezite jake dane a kolik, ale jak se pak s temi penezi naklada a jestli opravdu vsechny konci na spravnem miste.
-
Z textu nepřímo vyplývá, že někdo z redakce Tiscali si pořídil nový byt - viz text příspěvku...
-
Jj - existuje lepší investice - i do bydlení...
Třeba 5 mega za pokoj v hotelu Alcron za 4777 Kč na den, tj.1046 dní (2roky a 9 měsíců) se snídaní, vší parádou (tím nemyslím nějakou parádivou veš) a úklidem...
-
Nota bene za pět mega (není můj případ)
-
pokud si koupí nový byt - viz text článku
-
Ale zase může (nenasytný stát vybírá od mladých rodin statisíce jako výpalné) tento stát cpát finance na Ukrajinu, že pane Petříčku (MZV), do Afriky, že pane Hamáčku (MV), do uprchlíků (migrantů), nevládním organizacím a hlavně sobě. Tomu komouši totalitního režimu ve vyšší politické funkci stačilo měsíčně 200% průměrného platu, tomu demokratickému vyššímu politickému ksindlu nestačí 600-700% průměrného platu + desátky z tunelů a odkloněných financí. https://www.youtube.com/watch?v=BFiYiXdn6dc
-
Spíš diskuse pod články.
Ono i sledování úmrtnosti důchodců v té době bylo zajímavé!
Kolik z nich "trefil šlak" když dostali dopis, že se jim zvyšuje důchod o 50 Kč...
A to Kalouskova sekyra ve státním rozpočtu byla po listopadu 1989 suverénně zdaleka nejvyšší - 192,4 miliard Kč...
Ale vilu si postavil pěknou, jen co je pravda!
-
Pokud si podnikatel koupí automobil pro soukromé účely, tak včetně DPH. Pokud si ho koupí jako pracovní nástroj, pak uplatní odpočet DPH. Stejné je to u nemovitosti.
Pokud se nechcete nechat stříhat, můžete si zřídit živnost a hned se dobrovolně přihlásit jako plátce DPH. Tipuji, že byste názor rychle změnil. (Jsem plátcem DPH od počátku jejího zavedení, takže několik let zkušeností mám.)
Daň z přidané hodnoty je zdaněním spotřeby. Nic víc.
-
Ne každý považuje za dobro život v králíkárně...
-
Pokud koupil byt v bytovém domě nebo rodinném domě, je od platby daně z nabytí nemovitosti osvobozen...
-
Něco na tom bude. Proto ty nářky pana Jégla moc nechápu. Škoda, že jsem nečetl jeho články v době účinkování pana Kalouska, když danil výsluhy a další dávky.
Ale dneska je dneska a je třeba tepat tenhle stát.
-
Ostatně, každý stát je nejen mizerný sluha pro své občany, kterým má sloužit - ale navíc zlý pán, který své občany okrádá!
-
Z textu nepřímo vyplývá, že někdo z redakce Tiscali si pořídil nový byt...
-
Logicky Nechápu proč je z dane z nabití nemovitosti osvobozena koupě novostavby.... Jediný argument je, že se jedná o úspěšný lobing stavebních firem. Stejně jako to, že daň platí kupující... Protože to je z hlediska lidi s hypotékou "vic motivující možnost".
Stejně tak, proč za nemovitost osoba odvádí daň a podnikatel si, na rozdíl od osob, může odečítat náklady pořízení nemovitosti z daně z příjmů.
To je stejné jako daň z přidané hodnoty... Když si koupím jako osoba auto tak narozdíl od podnikatele zaplatím daň z přidané hodnoty... Víte co je tou obrovskou přidanou hodnotou, kterou mám oproti podnikateli? Já ne.
Stát prostě zdaňuje ty co se nechají a nemaj lobing.. Jako ovce na stříhání jsme.
-
Nejsem zastáncem vysokého zdanění, ale jsou to vlastně spojené nádoby. 98%volá po státu, když něco potřebuje, když hledá oporu. V mateřství, složité životní situaci. Zaměstnanci státu živí rodiny, atd. A stát na to musí mít. Prostě musí. A kde jinde by měl prostředky hledat než v na#ich kapsách? Do kapes solárních baronů a cizích bank sype ale zbytečně. Pak to chybí jinde. Inu politika.
-
Je pozoruhodné, jak umí někteří novináři zvedat emoce že dna reality.
Pane Jégle, každou daň (i tu, která pomáhá potřebným) lze nazvat konec konců výpalným. Ale když účel světí prostředky, musí rozum trochu stranou, že?
-
Hezké!
-
Daň z nabytí nemovitých věcí je majetková daň, která je součástí české daňové soustavy od 1. 1. 2014, zavedena byla zákonným opatřením Senátu č. 340/2013 (ze dne 9. října 2013) a nahradila do té doby existující daň z převodu nemovitostí.
V principu je lhostejné, kdo daň odvádí, zaplatí ji v konečném součtu v každém případě kupující - před 1.1.2014 prodávajícímu jako součást ceny nemovitosti. V důvodové zprávě je to popsáno poměrně srozumitelně například zde https://www.mfcr.cz/cs/legislativa/legislativni-dokumenty/2013/novy-zakon-08-11-2013-15109.
Zajímavé by bylo zjištění, proč se senátoři probudili ze spánku právě teď - daň byla nutně úplně stejně nemorální po celou dobu účinnost zákona stejně jako daň, která se vybírala podle předchozích zákonných úprav, ostatně podle liberálního principu je vybírání daní loupež.