Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Moskva se svými "náhlými" dodávkami zbraní Asadovi sama vrátila do "vysoké hry"a neumožnila ISILu prorazit k moři. Čím víc informací přichází o situaci v Sýrii, tím jasnější je, proč jsou USA tak podrážděny ruskými akcemi.
    USA vypěstovaly v Sýrii oddíly "opozice", které napumpovaly penězi a zbraněmi. V průběhu 4 let občanské války v Sýrii se Asadova armáda značně vyčerpala, ale nevzdala se. A tak byla v USA připravena na letošní podzim nová generální ofenzíva syrské "opozice". Blitzkrieg na Damašek měli podpořit i teroristé ISILu (teroristické skupiny v Rusku zakázané). Až doposud Američané líně dloubali " do oblastí potenciální dislokace" ISIL ze vzduchu. Ale dařilo se to špatně.Vojenský poradce Obamy byl nucen přiznat, že " účinnost leteckých úderů na ISIL směřuje k nule." Ale raketové útoky bylo možné náhle (nebo "omylem") přenést na města pod kontrolou Asada. USA již začaly dávat dohromady koalici evropských zemí k poslednímu útoku na Sýrii, a dokonce k možnému definitivnímu zničení Damašku pěchotou NATO. Ale Evropa zdvořile odmítla. A tehdy se objevil plán Washingtonu, podle něhož bude chtít chamtivá Evropa sama skoncovat se Sýrii a Asadem.
    Bylo rozhodnuto zaplavit Evropskou unii záplavou uprchlíků.
    Dobročinné nadace USA začaly financovat přechod migrantů z Blízkého východu do Evropy.
    Turecko, věrný spojenec USA v NATO a v boji proti Asadovi, náhle otevřelo své příhraniční kordony pro uprchlíky, kteří se hrnou přes jeho území. Koordinovat tok lidí z Turecka do Německa začali na Twitteru aktivisté za lidská práva z USA a Británie. To vše se stalo a děje za výbuchů raket USA, které stále častěji padají nikoliv na vojska ISIL. A také prohlášení amerického ministerstva zahraničí a evropských politiků, že na této humanitární katastrofě nese vinu Asad, s nímž je čas skoncovat. Mohlo by se zdát, že půda je připravena. Zvláštní operace by mohla začít z týdne na týden.
    A najednou - bác! Na letiště v Sýrii začaly přistávat desítky ruských vojenských dopravních letadel s bojovou technikou, moukou a léky. A po moři začaly připlouvat lodě pod ruskou vlajkou se stejným nákladem. Bylo to pro Washington neočekávané jako blesk z čistého nebe. Analytici CIA a Pentagonu soudili, že Rusko, zabývající se sankcemi a podporou Donbasu, nemá nyní čas ani pomyšlení na Sýrii. Vzhledem k tomu byl také vybrán okamžik pro útok na Asada Ale ne: americká rozvědka neměla ani čas se vzpamatovat a Rusové rychle, ve "stachanovském" tempu, začali opevňovat místa své dislokace v Sýrii. V Tartous (na místě, již dlouho obydleném technickou obsluhou ruského námořnictva) se usadilo vojenské námořnictvo. Na letišti v Latakia zase specialisté letectva a protivzdušné obrany. Rusové začali školit své syrské protějšky na souši, na moři i ve vzduchu. V podstatě dnes můžeme hovořit o kombinovaném námořním a leteckém vojenském předmostí Ruska na pobřeží Sýrie.
    To se už nevymaže na taktické mapě americkou gumou. Syrské strategické objekty jsou pokryty protiletadlovými raketovými systémy protivzdušné obrany (nejlepšími na světě) S- 300 a"Pancíř". V sestavě syrského letectva se objevily modernizované stíhačky MiG- 29 a MiG-31, v jejichž kabinách sedí v Rusku vyškolení syrští piloti. A co je nejdůležitější - toto rusko-syrské předmostí neumožní ISILu prorazit k moři. Po získání přístavů by ISIL získal druhý dech. Islámští teroristé by začali po moři obchodovat s pašovanou ropou výměnou za zbraně. USA ze svého pohledu "hlídaly" toto pobřeží pro syrskou "opozici". Ale pobřeží je obsazeno.
    • Prostě Putin a Rusové jsou pašáci. Jsou světlem naděje pro svět. Bez nich by byl svět ponurý a temný.
    • Asadova armáda začala svírat ISIL na všech frontách. Rusko se nepodařilo odstranit z "vysoké syrské hry." Moskva udělala silný tah, který znovu postavil USA do nevýhodné pozice. Bránit Rusům podporovat syrskou armádu v boji proti ISIL by znamenalo postavit se otevřeně na stranu teroristů. Útok amerických F-16 na ruské MiGy nebo bombardování letiště v Latakia by bylo ještě horší. Neboť toto je už válka. Ale ne syrsko-americká, mohla by to již být americko-ruská válka. To Washington docela jistě nepotřebuje. Žádná hlava Asada nestojí za konflikt jaderných mocností. Proto USA a Evropě zůstává jediná možnost - smířit se s přítomností Ruska v Sýrii a spolu s ním bojovat jednotnou frontou proti ISIL.
      Pro Českou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová Válka v Sýrii trvá již 4 roky a najednou se všichni zvedli a šli do Evropy, to je divné, že? Merkelová, která tyto imigranty ve své zemi vítá, byla odposlouchávána Americkou výzvědnou službou a tak zřejmě na ni mají nějaký trumf a drží jí tím pěkně v šachu... Je potřeba být s pravdou obeznámený, aby člověk měl představu, proč se toto vše děje...
      • Mutti Merkel je buď úplně a naprosto degenerovaná, anebo na ní Amíci něco mají. Nějaký silný tabák, něco opravdu nechutného.
  • Proč by si ve svém soukromém životě nemohl dělat co chce? Asi mu to ti ubožáci závidí, že má úspěch u žen a oni ne. *2*
    • ty asi nevýš že šlápoty choděj za prachy, že ?
    • úspěch u žen ? jako úspěch u kur.v ? *15*
      • když na to někdo má
  • http://www.novarepublika.cz/2017/01/pcroberts-je-trump-uz-vyrizen.html
  • Takže když si užívá topolánek s Berluskonim a soc. pracovnice tak je to OK ale u Trampa to vadí??? Kdyby jste měli tolik peněz jako on tak si koiupíte celý nevestinec. Hlupáci *8*
  • Já tam vidím Jelcina a ne Trumpa.Může mi to někdo vysvětlit co to má zase znamenat.
    • debilita autora článku,dělat za každou cenu článek
      • vaše debililta je ovšem zřejmá hned, stačilo by, vy dva hlupáci, si článek přečíst, došlo by vám proč je na fotce Jelcin..

        kupte si omalovánky, tam můžete komentovat obrázky *15*
        • a vám to došlo?
  • dearputin.com
    • dearhitler.com
  • Kecy.
    • přéééééésně

      pravda je jen na Russia Today a Sputniku, Zeman to říkal, takže je to pravda






      YEAH !!!
      • A to zase jo!
  • všem stalinistům přeji hezé ráno








    JUPÍÍ !!!
    • BTW konečně přišel k rozumu. Vítám Tě mezi slušnými lidmi.
      • konečně, konečně ...... co máš na sobě ??








        YEAH !!!
    • souhlas a ať si prašivá pražská kavárna tře bídu s nouzí, my hledíme dopředu ke světlým zítřkům pod vedením strany a Miloše Zemana
    • Zdarec, ať žije mocná ruská federace. *3*
  • Srbové vypravili do Kosova vlak, ten nedojel, kosovští nahlásili, že na trati bude odpálená nálož, typické chování teroristů vyškolených v jůesej, hnus chce se mi blít, celá evropa je ničena pod taktovkou teroristických států amerických a vrahům vadí vlak ,ať žije Srbsko, ať žije srbské Kosovo
    • víme sajmon, teroristi
  • třeba vyprodukovala ČT. Vymyslela pořád Americká volební noc. Ale takový protiamerický. Jen tak, že si to špinavec Kubal vymyslel.Pokud si jednotlivý redaktorský šmudla umane že si na koleně vytvoří demagogii - nemůže tím krmit koncesionáře.Nemůže si chladit žáhu že byl neúspěšným redaktorem v USA. Že byl nělikrát vyhozen z řady oficiálních míst.Prostě tam odmítli demagoga z ČT vpustit.A takovou komedii máme platit ze svých poplatků? Neplaťte naší TV. Vyhladoví a bude se chovat normálně.
    • Já myslím, že Kubal je snad jediný poctivý člověk v ČT. Překvapuje mě kritika na jeho osobu. Kéž by tam byli aspoň 3 Kubalové. Vadit snad může jen americkým židům a jejich lokajům a zaprodancům.
      • přééééésně

        nebo pražské kavárně
        vivat Strelkov





        WOW !!
    • Americká volební noc byl pořad silně proamerický. ČT za něj schytala od RRTV a oprávněně.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit