Přejít na výpis diskuzí
V Česku bych si svíčkovou opravdu nedal, říká znechuceně mnichovský kuchař
4.3.2012 | Michal Polák
69 příspěvků
-
I v Praze se dá levně a dobře najíst. Pražská kuchyně byla vždycky vyhlášená. Kolik hospod ale mají Pražáci? Když někdo přijde do Prahy protože u nich na vsi by dostal za ty blafy přes hubu tak dobře vařit nezačne. Prostě spoléhá na to, že host přiletí nízkonákladovkou, vyfotí se na Karlově mostě, vyrazí deset piv, dá si k tomu nějakou českou specialitu, pak to vyblije u nejbližšího kandelábru a letí zpátky. Jinak pro informaci: blaf loňského roku jsem si nedal v Praze ale v rekreačním středisku pod Pradědem
-
V mnichově žerete jen grilovaná žebra a chlástáte pivo s limonádou debilové, tak drž tlamu idiote.
-
Za prvé, žádná česká kuchyně neexistuje. Za druhé, v Theatru v Karlíně dělají moooc dobrou svíčkovou :)
-
Je to o lidech. Když se chce, jídlo je znamenité a cenově dostupné, když jsou ale jiné priority, tak....
-
-
Ano Jane je to o lidech.Všude a ve všem.Je to sice článek o jídle,bohužel nás ale stále víc cizinců tak vidí i v tom ostatním.Prostě vy.čuraní čecháčci kteří se snaží s každým v.jebat a okrást.Začíná to u prezidenta,přez hoteliéry,taxíkáře,číšníky,hypermarkety,prostě sviňárna kam se podíváš.
-
-
Vono to žrádlo v německejch hospodách také kolikrát stojí za prd... *14* *5* *6*
-
-
Němčouři jsou schopni zbaštit smažený řízek s rýží a rajskou omáčkou! Ale všechny tři složky tohoto oběda budou jistě dobré.
-
-
Jací politici, taková kuchyně *12*
-
No já myslím,že je to jak kde.Je ovšem pravda,že i v 4* hotelech jsem viděl,že dělaj omáčky z prášku.Bohužel turisti jsou potom zklamaní a páni "hoteliéři" se divěj,že jich ubývá.
-
bohudíky žiju v moravsku tak ten problém nemám
-
Bydlím v Kostelci nad Černými lesy a musím říct, že tady vaří dobře jak v pivovaře, tak U sousedů, tak v Zeleňáku. Jen každá z těch hospod má jiný "ksift". No ale kuchyně v Zeleňáku je prostě, co se týče vybavení, jednička. Tím nechci říct, že by ty další dvě byly nějaký problém, ale do té kuchyně v Zeleňáku je vidět a to mi velmi připomíná jednu restauraci v Zásmukách. Tam jsme taky moc rádi jezdili.
-
já osobně, pokud jsem si dal svíčkovou, tak mi chutnala všude. Správná svíčková musí být aspoň den dva odleželá, ne podle nových nesmyslných norem, kdy má být vše čerstvé pár hodin nebo se to musí rychle zmrazit. To je pak pěkný humus. Tyto normy nejsou vhodné pro česká jídla, ať si na západě ty svý hamburgry a podobně, čertvě udělané na přepáleném oleji jedí sami. Všechny tyhle rychlo rádoby jídelny jsou naprd. Mám s nimi špatné zkušenosti, hlavně s McDonaldem. Dělají tam ze zkaženého masa. Od jistý doby v těchto bufetech radši nejím, měl jsem po konzumaci dost velký problém. Maximálně si tam dám zmrzlinu, nebo preso, to mi ještě neuškodilo. *5*