Přejít na výpis diskuzí
Volba šéfredaktora MF Dnes: Na Hradě by měl být Schwarzenberg
25.1.2013 | red
212 příspěvků
-
Ani usilovný "nome" nic nezmění. Čestnost knížete porazí křivost napitého prognosťáka.
-
jojoj Tenhle článek je fakt dobrý , přečtěte si ho - http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Studentka-durazne-varuje-pred-Schwarzenbergem-Je-to-jedna-velka-manipulace-260372
-
-
Vynikající!
-
-
Teď říkali na TV Nova, že si Miloš v posilovně skřípl koule do kladky a mluví o dvě oktávy výš.
-
-
Bez televize ani rána?
-
Jsou to všehoschopní lháři!
-
-
Lidi choďte volit až zítra, přes noc by mohli manipulovat s hlasy, jsou všeho schopní a nic je neodradí!!
-
-
!!! Opětovně velice správná připomínka !!!, opětovně proto, že jsem dnes již jednou takto glosoval výzvu - !!! lidi vemte si sebou brýle, ať Vám nepodstrčí co nechcete a hlavně nepoužité lístky nenechávejte v místnosti- mohou je zneužít !!!
Manipulaci s volebníma lístkama jsem zažil na vlastní kůži při prvních tzv. OF volbách. Tehdy nepoužitých lístků byly plné koše pod stoly a horko těžko jsme tehdy prosazovali na ústřední volební komisi aby se účast na volbách kontrolovala i podle OP. Podařilo se to tenkrát prosadit jen částečně. Takže čert ví jak to vlastně všechno tenkrát bylo. -
Zítra nemůžu tak radši nepůjdu vůbec aby s tím nemanipulovali!
-
Už to všem mailuju!
-
-
Na základě rozvířené debaty okolo tzv. Benešových dekretů se redakci ParlamentníchListů.cz ozval muž, který byl svědkem podle svých slov šokujícího výroku knížete.25.leden 2013 - 10:56 Příběh se odehrál na začátku devadesátých let. Jiří Polanský byl tehdy ředitelem státního zámku Sychrov na Liberecku.Rozhovor se měl odehrát na Pražském hradě v pracovně Havlova kancléře Schwarzenberga. Dnešní předseda TOP 09 tehdy rozmlouval s Margueritte, princeznou z Rohanu, hraběnkou Kottulinsky, dcerou Alaina von Rohana, který byl do roku 1945 vlastníkem zámku v Sychrově.„Několik dní po 17. listopadu 1989 mi večer telefonovala paní Margueritte Rohanová - Kottulinsky, že s napětím a radostí sleduje události u nás v ČSFR, a že do konce roku 1989 určitě opět přijede na Sychrov. To se také v prosinci 1989 stalo. Byla velmi spokojená s vývojem událostí u nás a informovala mě, že vede jednání s vysokými představiteli Nadace Jean Paul Getty Jr. v USA, s nimiž je předjednána pomoc financování obnovy hradů a zámků v ČR za této nové situace. Vyslovila přání, že by o tom ráda osobně informovala pana Václava Havla,“ popisuje serveru Polanský, co stojí v jí psaném dokumentu, který redakci poskytl.
Ten dále zmiňuje, že přes svého příbuzného, který byl blízkým spolupracovníkem prezidenta Havla v Občanském fóru, se mu nakonec společné setkání podařilo předběžně domluvit. První setkání nebylo přímo s Havlem, ale právě s tehdejším kancléřem Schwarzenbergem.Setkání, kterého se Polanský jako třetí osoba zúčastnil, prý proběhlo v přátelské atmosféře a jeho předmětem mělo být právě předjednání finanční pomoci od zmíněné americké nadace pro české památky. Kníže se podle Polanského nakonec s princeznou z Rohanu domluvil na tom, že se s prezidentem Havlem setká v květnu 1990 na sychrovském zámku.
„Lidi budou mít problém se nažrat…“
„Při loučení se paní Margueritte Rohanová - Kottulinsky na pana kancléře Karla Schwarzenberga obrátila velmi naléhavým a osobním apelem: Abyste při vší té práci nezapomínal na restituce,“ vzpomíná Jiří Polanský a upozorňuje, že majetek Rohanů byl v roce 1945 zabaven na základě Benešových dekretů pro jejich kolaboraci s nacisty.
Schwarzenbergova odpověď podle něho byla šokující: „Margueritto, buďte trpělivá. Přišla doba, ve kterou jsme vůbec nedoufali. Uteče pár let, lidi tady budou mít problém se nažrat, a pak jim bude jedno, co se komu vrátí,“ měl tehdy reagovat kníže.
Po této události se už prý Polanský přestal k Rohan – Kottulinsky chovat s přehnaným respektem. „Přestal jsem se na ni dívat jako na člověka, který na Sychrově prožil nejkrásnější roky svého života, ale jako na člověka chladného a vypočítavého. Moje letitá vstřícnost a ochota skončila,“ uvádí.Švagr se o navrácení majetku pokusil.
To pro něho dle jeho slov mělo nepříjemné následky: „Nedlouho nato, na popud paní Margueritte Rohanové - Kottulinské, po intervencích pana Karla Schwarzenberga a Milana Uhdeho - tenkrát ministra kultury ČR, jsem byl z funkce ředitele státního zámku Sychrov odvolán.“O samotné Margueritte Rohanové – Kottulinské, která loni zemřela, se v jisté době šířily informace, že ona sama o případné restituce nikdy usilovat nechce. To však Jiří Polanský v komentáři pro ParlamentníListy.cz vysvětluje jednoduše. „Její otec totiž ustanovil za jediného dědice manžela své starší dcery, tedy švagra Margueritte s dodatkem, že ten následně musí dědictví podělit i mezi ostatní. A její švagr se v devadesátých letech o navrácení majetku skutečně pokusil, i když neúspěšně,“ říká bývalý ředitel zámku Sychrov.„Pochybnosti o kolaboraci její rodiny jsou také neopodstatněné. Existuje několik svědeckých výpovědí pamětníků, že se u Rohanových za války na zámku scházeli nacističtí pohlaváři a například se tam pořádalo několik představení různých technických novinek, třeba televize, a toho se zúčastňovali právě nacisté, pro ně to bylo určeno,“ vysvětluje ParlamentnímListům.cz Polanský.Samotné nedávné výroky Karla Schwarzenberga ohledně sudetských Němců a zlehčování jejich činnosti si vysvětluje následovně. „Jeho postoj k Benešovým dekretům je dlouhodobý a cílený v jejich neprospěch a jeho tehdejší slova k Rohan – Kottulinské to jen potvrzují,“ doplňuje pro server závažná podezření Jiří Polanský. -
-
Zkrať to příště, jsi nadbytečně dlhý! *1* Kecičky vaší tetičky,co? Řekni rovnou, vadí mi kníže a tečka.
-
-
Nás jako občany a volliče vůbec nezajímá koho vybral na prezidenta nějaký redaktor MF Dnes, protože my na to máme zcela jiný opačný názor a nějaká mediální masáž je nám ukradená.
-
Je skutečně s podivem, jak na část občanů opět zafungoval stejný Kalouskův scénář, jaký použil před cca 3 lety. Opět nastrčený maskot, opět značná mediální masáž vytvářející falešnou ideu, že volič TOP09 a nyní volič Karla je mladý, úspěšný, inteligentní, obyvatel velkého města, kdežto volič protivníka je nevzdělaný venkovan a komunista, opět zmanipulování části studentstva, opět zneužití některých umělců (nebo možná využití, když za to dostali zaplaceno). Před třemi lety to Kalouskovi vyšlo i když se musel spojit s dalšími dvěmi stranami, které sám nenáviděl. Poté mnoho voličů, kteří zakrátko zjistili jaké zrůdnosti pomáhali ve zrodu, prozřelo a litovalo. Zřejmě by to nyní dopadlo zrovna tak. Ale já pevně věřím, že větší část národa, která se nenechala znova podvést a která tomu mediálnímu tlaku nepodlehla, bude volit dle svého rozumu a svědomí. Byť ta masáž je brutální a příznivci Karla agresivní, téměř na hraně fyzického napadání svých odpůrců.Pokud toto nyní neustojíme, obávám se, že ztratíme již úplně všechno včetně své cti.
-
Ano děkuji pane šéfredaktore, nyní jsem se konečně rozhodl, že Káju volit nemohu. Styděl bych se za něj stejně jako za současnou vládu a vaše mladé " Rudé právo". Chápu, že Vám Váš mecenáš Bakala toto nařídil, ale to Vás v očích normálně myslících lidí neomlouvá.
-
-
Potěšující zpráva, že pan šéfredaktor rezignoval, se ne a ne dostavit. Hlídací podvraťáci a pokojoví mopslíci. Jedná se placenou reklamu (i když šéfredaktor nic nazaplatil). Výnos bude v budoucnu - tedy pokud se to povede. Prostě FUJ!
-
Redakce deníků dostaly instrukce,vždyť všechny noviny jsou ve skopčáckých rukou.Naše zahraniční zastupitelství také dostala instrukce(kontaktovat a instruovat případné voliče).
Je mi z toho blivno,jaké svinstvo se zde vede a v čí režii. *1* *2* *15* *3* *14* *4* *5* *6* *7* *8* *9* *13* *10* *11* *12* *16*
-
-
Ano ale na Rakouském, má pravdu.
-
-
No, hodil by se třeba i na Okoř - za strašidlo....
-
-
Šéfredaktor pravičáckého štvavého plátku ani nikoho jinýho volit nemůže. Má to nařízeno od svých německých chlebodárců pod pohrůžkou výhazovu.