Přejít na výpis diskuzí
Zrušme důchody, ať penzisté pracují až do smrti nebo živoří?
9.6.2017 | Jaroslav Bican
197 příspěvků
-
Po roce 89 nám strkali pod nos vějičku jménem Občanské Fórum (OF). Měli to tehdy hezky vymyšlené. Většina lidí šla "demokraticky svrhávat" komouše ale za zády těchto lidí si tím organizátoři vítězného listopadu 89 legalizovali privatizační zločiny. Dneska nám strkají pod nos novou vějičku jménem ANO. A zase zdá se se najde dost nepoučitelných, kteří si od ANO slibují kde co. Za těch 25 let budování vyspělé kapitalistické společnosti v této zemi je to již na pováženou. Pan Pilný a dtto. ostatní z ANO by snad mělo být dostatečné varování, aby jsme z naivity neopakovali staré chyby. Jaký je rozdíl mezi ČSSD, KDU, ODS, ANO a celým tím tzv. politickým spolkem? Pro mně žádný, neboť drtivá většina lidí co se cpou do politiky tam rozhodně nejde z " lásky k bližním". A také to tak podle toho vypadá. Takže za mně ANO - rozhodně NE.
-
-
Občanské fórum - viz James Krapfl, "Revolution with a human face. Politics, Culture and Community in Czechoslovakia, 1989-1992" a komentáře Josefa Mrázka:
---
Zdá se, že to je poprvé, kdy je správně pochopena zásadní odlišnost Občanského fóra rostoucího jako výraz stavu společnosti a Občanského fóra, které potřebovaly „elity“ pro mocenské záměry.
Na jedné straně zde bylo lidové OF, koncipované jako služba občanům, na druhé straně byl zájem „elit“, mít své místo v hierarchické mocenské struktuře.
Koordinační centrum OF a jeho Rada (nejvyšší orgán OF) sídlily ve Špalíčku – mezi Národní třídou a Václavským náměstím. Lidé z KCOF a někteří z šestnáctičlenné Rady tvrdě pracovali. Disidentská „elita“ zde téměř nebyla vidět, žila jinde. Ta dvojkolejnost byla více než zřejmá, ale podařilo se nám schválit docela dobré Stanovy OF, a tak jsme doufali, že se kolem nich všechno spojí, stačilo je dodržovat.
Mezitím Václav Klaus objížděl okresy a vysvětloval placeným „manažerům“, jak dobře na tom budou, až on udělá z OF pevnou stranu. Byli to najmutí nevolení lidé, ale okresy je v rozporu se stanovami posílaly na Sněmy do Prahy jako delegáty, protože Sněmy byly časté (více než jeden za měsíc) a volené, normálně zaměstnané zástupce okresů ježdění unavovalo. Tak se stalo, že byl překvapivě předsedou OF zvolen Klaus a okamžitě přikročil k jeho likvidaci. Skoncoval s demokracií i Stanovami, zmocnil se aparátu i majetku
OF a měl hotovou ODS.
--- -
Smím teda vědět která strana je pro tebe přijatelná?Zůstavají mi jen komouši a Okamura,ostatní už šanci na 5% nemají.Koho teda chceš volit?Kalouska nebo jiného politika který dával bohatým více zbohatnout a chudým jedinou naději že schudnou ještě víc?Tím se nezastávám hnutí ANO jen se ptám.
-
-
Správná věcná otázka. V 90 roce se lidé také tak ptali. Koho volit? Odpověď je jasná. Toho koho mně svědomí dovolí. A nejsem fanda žádné partaje ani hnutí, ale fakt je, že čím dál tím víc ty jmenované jsou nejméně zapletené do machinací tzv. demokratizačního procesu po roce 89. A z hlediska svědomí nevidím vůbec žádný důvod rozlišovat mezi ODS, TOP, ODA, KDU, ČSSD a ANO.
-
-
Souhlas, ale pak si slepej a někdy mě připadá že jsou všichni politici na výplatní pásce Agrofertu aby byl po tom bordelu důvod k nástupu neofašisty bureše
-
-
Pokud o tom něco vím, tak musím přiznat, že to " připadání si že jsou všichni politici na výplatní pásce..." je hnedle trefa do černého. Akorát ta páska a místo je jinde a týká se pouze vybraných jedinců. Jenom pro připomenutí- sestavování a jednání o současné vládě po volbách v roce 2013. Se sestavováním vlády se tehdy čekelo, až se p. Bělobrádek ( s kterým se před volbami příliš nepočítalo) vrátí z USA, kam odjel po volbách bez ohledu na to jaká byla tehdy situace. A všichni poslušně čekali. Doporučuji přečíst ( http://zpravy.idnes.cz/belobradek-chce-mit-jasno-o-vlade-jeste-pred-cestou-do-usa-pe5-/domaci.aspx?c=A131202_115317_domaci_kop ) a ( https://zpravy.aktualne.cz/domaci/politika/tajemstvi-zmizeni-belobradka-do-usa-miri-pro-kontakty/r~e4752bcc5c5d11e39b9b002590604f2e/ ). Myslím, že si závěr jak to tady chodí utvoří každý sám.
-
-
-
-
-
Co to má znamenat je normální on sedí na tom svém zadku celej život a jen si poslanci a ti ostatní vrtaji v nose zato berou nehorázné peníze na ně důchod sto pro bude
-
Pan Pilný je politický omyl ale chápu že vzhledem k tomu že je těsně před volbami byl asi vzhledem ke svým názorům pro křiváka Sobotku asi ten nejpřijatelnější aby se v klidu dospělo k volbám,ted už v podstatě žádný ministr nic nestihne natož dogmatik Pilný.Je to starý nerudný pán bez racionálního myšlení.At se vrátí kam patří,to je soukromá sféra,tam snad ještě něco málo prospěšného udělat může a žvanění mu také nikdo vyčítat nebude.
-
-
No ne že by sobotka byl in ale považovat guru bureše za rovnák tak to chce víru že by tě i staroj Job záviděl a připadal si jako bezvěrec *1*
-
-
Celej život mi stát strhává nemalé daně a pak řekne že na důchod nemá??? klidně si našetřím sám! Ale ať mi stát vrátí co mi a mému zaměstnavateli na daních vzal a přestane mi a mému zaměstnavateli strhávat sociální pojištění!!! NEMÁM STÍM PAK SEBEMENŠÍ PROBLÉM! a SAMO kdo nikdy nepracoval žádný důchod ať nedostane a ne ten velice nadstandartní vypočítaný z průměrného platu jako TED!!!!
-
-
Pleteš si sociální pojištění s důchodovým takže vůbec nevíš o čem píšeš,je to jen blábol.
-
-
No ty si fakt blb kterej ani neví co tlachá 34 %asociál .Jo von vlastě ten Pilný neví o čem je řeč tak prominte pitomci z Asociace Neofašistických Oberzmr.ů za diskuzi na téma důchody.
-
-
Ty jsi veliký myslitel,umíš i něco jiného než tu svou kravinu s neofašistama troubo?
-
-
Na vyplatnici mate Socialni pojisteni zadne duchodove tam neni!!!
tak klid
Ale v jake mnozstvi vam stat ze socialniho pojisteni odklada na duchod je druha vec(tedy vypocet) -
-
-
-
...zajímavé je, že nám z té evropské šablony utíkají Poláci. Je tomu cca měsíc, co vrátili odchod do důchodu zpět na 60 let. Jako jediná země v EU udrželi pohřebné, přitom jsou ve všech ukazatelích za námi...
-
-
V 60-ti letech chodí v Polsku do důchodu jen ženy,muži v 65 letech,vy jste totální debilové a píšete a schvalujete svými hlasy bludy a bláboly pitomci.
-
-
Miluju doktory, co tam jezdí na tržnici a mají přehled o ceně brambor. Ten zákon prošel parlamentem a začne platit od července...
-
-
Ty cvoku,já mám hranici s Polskem 300 m od svého domu.S lidmi jako jsi ty je zbytečné ztrácet čas.
-
-
všichni jsou debilové a pitomci, nu prostě doktor z ano a jeho vybrané vyjadřování hodné univerzitního vzdělání.Dobře si se se učil u Bureše také je to ovado když nikde neni kamera.Toto je osobní zkušenost z promo akce tak před 11 lety ale to ještě hovoril len poslovensky a bylo mu rozumět asi tolko slušných slov ako je krestanov Islamském státě. *1* Nečudujem sa ?Ale kurnik já jsem v Čechách a ne v ČSLA 50 let.
-
-
Jezdím do Polska minimálně pětkrát ročně na delší dobu a mohu ti říct,že bydlet by jsi tam určitě nechtěl.Nemají téměř žádné sociální dávky,ženy při narození dítěte dostanou jednorázově 1000 zlotých což je cca 6000 kč a tím to hasne atd.A pokud by jsi měl přehled,věděl by jsi že jejich ekonomika v tomto období roste rychleji procentuálně než u nás.To je zhruba vše,takže z toho vyplývá,že se tam vyplatí jít jen zemřít a jejich výši důchodu vzhledem k cenám bydlení atd by jsi asi nechtěl ani v 60-ti letech.Vůbec nevíš o čem píšeš ale nejsi sám,takových co vypíchnou jen jednu až dvě výhody je tady spoustu.
-
-
Jezdím do Polska minimálně 3x týdně a vím jak to tam chodí Poučovat nepotřebuji. Nikoho tam také neposílám. Napsal jsem, že nejedou podle šablony EU a vrátili hranici důchodů na 60 let. Měl jsem dosti do činění s jejich důchodovým zabezpečením, tak jsem si dovolil napsat, že poskytují pohřebné, dokonce jako jediní v EU. Stačilo si přečíst pořádně.moji reakci a ušetřil bys čas....
-
-
-
Před rokem 1989, i po něm, až dodnes, jsou důchody financovány státem, ze státního rozpočtu. Důchodový systém fungoval a funguje na tzv. průběžném principu – důchody jsou hrazeny ze státního rozpočtu a od roku 1993, kdy bylo uzákoněno pojistné, jsou příjmy z pojistného odváděny do státního rozpočtu. Nedochází tedy k tomu, že by byly prostředky shromažďovány v nějakém fondu, z něhož by mohly být nějakým způsobem použity na něco jiného nebo zneužity. Výdaje na důchody jsou mandatorní výdaj, tedy ten, na nějž je zákonný nárok a výplata všech důchodů musí být ze státního rozpočtu pokryta. Takže, pokud stát bude prosperovat a bude vytvářet příjmy do státního rozpočtu, mohly by být dostatečné rezervy na výplatu důchodů. Pokud však stát dovolí,aby zisky a dividendy zahraničních firem odcházely do zahraničí,pak tyto peníze budou v rozpočtu chybět. Pokud čeští občané pracují v zahraničních firmách, měly by tyto zahraniční firmy ponechávat výnosy v ČR.
-
Souhlasím s panem doktorem, kde jsou ty miliardy vyvedené do státního rozpočtu. Národ není stádo, ale pamatuje si. Hlavně že si naši zákonodárci nezapomněli opět přidat tisíce, ale důchodci mohou lézt do práce o berlích???!!!! Patřím ke skupině čekatelů na důchod, ale jak a z čeho mám ještě šetřit? Celý život jsem poctivě pracovala a odváděla desátky, vychovávala děti, spořila pro děti a nyní, když stojí na svých nohou mám jít žebrat??? Nebo mě musejí živit?? To je na hlavu postavené. Potýkám se se smrtelnou nemocí, třeba pane ministře státní rozpočet ušetřím. Nezapomeňte, že i VY budete možná jednou starý, nemocný a nepotřebný. Aklim
-
Pan Pilný - při vší úctě k němu - zapomněl na jednu zásadní věc:
V roce 1948 byl - tehdy přísně oddělený a díky finančním operacím na burse i v bankovnictví vysoce v přebytku - pensijní systém včleněn do státního rozpočtu.
Žádná vláda - tím méně ta, jejímž je členem - nikdy neusilovala o oddělení pensijního systému (i když fiktivní, tak v roce 1989 v přebytku stále byl) od státního rozpočtu.
Jenom náhrada škody za jeho zneužívání v letech 1948 - 89 a zúročení TEHDY VYVEDENÝCH MILIARD (údajně do stát. rozpočtu - ve skutečnosti do kapes bolševika!) z majetku komunistů a jejich partaje + doplnění o další "vyvedené miliardy" do státního rozpočtu ministrem financí Kalouskem a premiérem Topolánkem by DŮCHODOVÝ FOND DOSTALA OPĚT DO VÝRAZNÉHO PŘEBYTKU! -
-
Nestačím se divit..... Po 27 letech se někdo ohání "bolševikem".... 40 let se kradlo, ale nikomu nic nechybělo, ale v těch posledních 27 letech naši "ekonomové" našli ke kradení zkratky. A výsledek je nasnadě. Ostatně bilance zadluženosti státu hovoří jasně. A většina milionářů a miliardářů zbohatlých z rozkradení majetku státu s požehnáním tehdejších "elit" stejně peníze a možné zisky vyvádí mimo republiku!!! Takže pane nositeli titulu MUDr., ostatně tady si muže napsat každý titul, jaký chce, ubohost argumentace a použitých výrazových prostředcích naznačuje spíše absolvování plzeňských práv. A jestli máme takové MUDr., bůh buď k nám milosrdný.......
-
-
chci umřít vlastní smrtí ,doktora nevolejte-zaznělo se na matičce Rusi v minulosti ne tak nedávné
-
-
-
Není problém, šetřit si na důchod - ALE bez všech těch odvodů, pokud by bylo u stát. banky umožněno otevřít si "penzijní" účet, solidní úrok a garance nezcizitelnosti, atd., proč ne?
Ale ne aby se člověk klepal hrůzou, že dojde k inflaci, tunelování atd.
To, co říká min. financí jsou panské rady státního úředníka s platem, o kterém spousta lidí nemá ani tušení... ubohé, a hlavně egoistické...
Opravdu ukázka toho ANO, bude líp (ALE POUZE PRO MNE!!!! PRO TY, CO JSOU MÝMI ZAMĚSTNANCI - stát jako firma, ha ha ha.. -
Nejlépe po dosažení "důchodového věku" odstřelit ne??? *16*