Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Lima
    Jedna z 5 nejlepších her mého dlouhého herního života. Co já se jenom navztekal u questu, kdy musíte hřbitov ochránit před zombíky *2*
    • To mi ani nepřipomínej. Můj plíživej Nosferatu na tomhle questu žalostně selhal.
  • Amylee.Anderson
    Jedna z nejlepších her vůbec, nedokážu ani spočítat, kolikrát jsem to hrála. Hodně mě ovlivnila a dost mě mrzí, že her/filmů s touhle tématikou je málo.
    • říkáš, že se z tebe stala gotička a chutná ti krev jo? :-D není trochu infantilní, nechat se do života ovlivnit HROU? vím (teda doufám!), asi zbytečně provokuju a myslela si to v jiné rovině :)

      Ale taky sem chtěl ve 13 do armády, když jsem hrál poprve před 15 lety Operation Flashpoint.

      Bloodlines mě ani trochu nebavil - měl jsem raději Masquarade Redemption a ten v podstatě jen do půlky - pak se to, jestli si dobře vzpomínám přemístilo někam do moderního ?Londýna? a tam mi to už přišlo teatrálně trapný a nekorespondovalo mi to moc s dobou. Do středověku mi upíři pasovali víc.......takže čtenáři asi došlo, že sem nebyl vodvařenej ani z Wesleyho Snipse v Bladovi
      • Amylee.Anderson
        Ne, to neříkám. Ale mám ráda upírskou tématiku - ale tuhletu Maškarádskou. A to se nedá skoro nikde najít. Buď to je temný a je to starý, nebo to je moderní a je to příšerný. Buď jsou upíři nelidské bestie, nebo jediný, co je na nich upírský je to, že... se dokážou krmit krví? (Stmívání a whatever). Rozhodně to ovlivnilo to, jaký hry mám dodnes ráda a jakou muziku mám ráda. K té hře mám neskutečný vztah, takže i když nevím jak, možná mě ovlivnila i jako osobu.

        Pokud si myslíš, že je infantilní nechat se ovlivnit hrou, tak to je hrozná škoda! Ok, VtM jsou hry z dob, kdy to médium ještě nebylo braný tak vážně, ale dneska? Kdybych řekla, že mě ovlivnila knížka/film, tak se možná ani necukneš. A přitom hry tím, že jsou interaktivní, se dokážou dostat mnohem líp pod kůži.
        • Amylee.Anderson
          Jinak ještě k hudbě. Nikdy jsme se moc nezajímala o World of Darkness, ze kterou VtM vychází, ale kdysi k dávno k tomu někdo zkompiloval muziku a fakt výborná!

          https://youtu.be/rVcPUUQZ2hQ?list=PL7B8C09DFF2A4418C
          • 2 Amyle
            trošku jsem zaprovokoval - ale v dobrém :) ale to z textu nevycítíš, kdybys mě slyšla, tak by jsi poznala, že mám čtverácký tón.

            K tomu nechat se inspirovat hrou nebo filmem - v základní myšlence s tebou Amylee souhlasím, proč ne, ale v porovnání s knihou??? já teda nevím, ale mám od mala bohatou fantazii, SVOJÍ SUBJEKTIVNÍ.....té se nevyrovná žádný Jackson, Spielberg, Tarantino ani Kubrick - ti budou vždy prezentovat SVOJÍ fantazii, zákonitě tak musíš převzít JEJICH pohled, to samé s hrou.

            Moje vzpomínky z dětství a mojí fantazii při čtení plácnu třeba Hobita, Třech kamarádů, Hlavy XX, Doktora Živaga nebo např. Pána Prstenů nemá šanci filmová adaptace nikdy přebít - je to pro mě v lepším případě JEN stravitelný film, který se docela povedl......ale pro lidi, co za celý život přečetly dvě knížky (a to ještě kvůli povinné četbě na základní škole), tam chápu, že těm stačí to co jim prezentují jiní....protože jejich fantazie stojí a padá na tom, že si dokážou v hlavě představit v lepším případě, jak š*kají svojí MILF třídní. Neber to prosím jako útok na tvojí osobu, píšu to obecně - snad to tak chápeš :)
            • Amylee.Anderson
              Přijde mi, že do sebe trochu motáš dvě věci, co spolu moc nesouvisí. Něčí příběhy versus pojetí existujícího příběhu někým jiným, než autorem. Původní knížky, film a hry jsou všechno jenom výplodem nějaký "subjektivní fantasie". Chápu, o co ti jde - filmy a hry mají už daný vizuál. A to se ti nemusí líbit. Ale taky skvělý příběh se dá napsat hrozně.

              Vcelku nerada bráním filmy a hry, protože knížky mám moc ráda. Ale možná to je mojí generací, nevím, ale filmy a hry nabízejí mnohem víc, než knížky. A nemyslím si, že to je leností nebo nedostatkem fantasie. Ale některým příběhům až ten vizuál dává krásu - filmy Wese Anderson by bez toho unikátního styly nebyly možná vůbec zajímavý. Zkrátka a dobře: to, co si představuji mi přijde podřadný tomu, že to vidím doopravdy. A pokud se po tom světě můžu skrze avatara pohybovat? To je úžasný.
      • vlastně kecám :-D líbil se mi ve čtrnácti ten piškotékovej cajdák, kterej hrály na každý vesnický didžině

        https://www.youtube.com/watch?v=b43CxpMeUyo , pak jsem začal jezdit na Summer of Love, Creamfileds a Cosmic Trip - a začal jsem se stydět, že mi to přišlo jako deváťákovi taneční :-DD
  • Krescz
    Nikdy jsem to nedohrál :( Pamatuju si, že jsem jel nádhernou "harley quinn like" malkavianku a nemohl jsem kvuli bugu dokončit úkol a tudíž ani hru samotnou, jediná možnost byla start od znova, tak jsem se na to vykašlal :D Podle mě jedno z nejlepších RPG všech dob, chtělo by to pokračování nebo remake nebo cokoliv *14*
  • Jedno z nejlepších RPG vůbec a řekl bych tak trochu nedoceněné.
    • Mezi RPG co jsem hrál má bezkonkurenčně nejlepší pointu. *1*
  • Zapadlý klenot, kdysi sem po dohrání i sesmolil rychlý přehled propracovaného světa
    http://www.postavy.cz/svet/vampire-the-masquerade/
    • kdysi? já tam vidím rok 2013, a jestli jsou pro tebe 4 roky kdysi, tak ti musí být tak 15 :-D
      Jinak článek perfektní! smekám, klobouček a paleček :)
    • Pethulla
      Podle mě, i přes ten technický stav, nejlepší hra vůbec.
      • Tak třeba Deus Ex 1 je lepší, má geniální leveldesign. Ale pokud by si řekl, nejlepší hra o upírech podepíšu to okamžitě.
        • Pethulla
          Tak jasně, osobní žebříček je individuální. Pro mě je tohle o chlup lepší než DE.
  • Inquisitor
    Škoda, že nenavázalo žádný pokračování. Něco podobnýho v novym kabátku, to bych se nezlobil. Ono vůbec moc her s upírskou tématikou není. Všude zombie a upíři nikde.
    • moje řeč, nic jiné si nepřeju víc. Jen se trochu bojím, jak by to dopadlo.
  • Super hra, které dávám 100%. Něco takové tu tenkrát vůbec nebylo. Hrál jsem i Bloodline taky super (odehrává se v Praze a na tu dobu to byla grafická pastva pro oči).
    Nejvíce mě zaráží, že ti DVA!!! *16* z filmů o upírech nejmenovali "Drákulu 1992" (Keanu Reeves, Anthony Hopkins, Winona Ryder, Gary Oldman, Monika Bellucci, ..... 3X OSKAR za: make-up, efekty, kostýmy.

    PS: Holt páni ještě nejsou, tak starý :D jak si myslí ..... no svítá, .... tak já už zase zalezu ...
  • Todle přeci neni ještě retro *9* Zrovinka to jdu zapnout.
  • Skvělá hra. Škoda, že to vydali v naprosto šíleném stavu a v době vydání to prakticky nešlo dohrát. Teprve patche od fandů to dostali to hratelné podoby. vydavatel i studio se na to vykašlaly.
    • Jinak ta upírka Jeanette je dle zpěvačky Chiasm. Ve hře hraje i její song Isolated
  • Perfektní hra, ke které se stále vracím, stejně jako k Deus Ex. Výtky mohou směřovat ke stavu hry při vydání a k nepřátelské AI, která z velké části sabotuje (a zjednodušuje) většinu bojů. Jinak je to masterpiece - dohrál jsem ji vážně tak stokrát, jako Deus Ex.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit