Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • BoB.2
    Grafika jak z herních konzolí.
    • Mel bys zajit urychlene na oftalmologii, protoze mas pravdepodobne nejakou vadu zraku.
    • Máš pravdu, ten Zaklínač a Tomb Raider vypadá jak na PS2/Wii. :D
      • on asi spíš myslel PS4 nebo Xone
        • BoB.2
          *1*
  • jako dlouholetý majitel notebooku s intel HD můžu článek shrnout do dvou vět:
    Jak se hraje na integrovaných grafických kartách?
    Strašně
  • Jakmile jde o hardware je tu nablito během par desitek minut stovky prispevku. Paralela s muzskym prirozenim je vic nez napadna. Ve skutecnosti jde jen o to zahrat si svoji oblíbenou hru, a je uplne jedno na cem když me to bavi a bezi to. Ale tyhle diskuze jsou stare jak herni svet, a asi to jinak uz nikdy nebude.
    • A proč to tak asi je? Každý chce hrát na co nejlepším stroji, jenže ne každý to dokáže přiznat a místo toho tu brečí a ospravedlňuje si svoji horší grafiku a plynulost, jak to vlastně stačí. To je směšné.

      Mně sestava poslední rok nestíhala. Nedávno jsem si koupil za 40 klacků novou a jsem teď happy.Ale během toho minulého roku jsem ani jednou neměl potřebu řvát do světa, jak je to v pohodě, a že to není o grafice a že 30fps stačí a podobné hovadiny *3*
      • Blbost. Kdybych sečetl kolik mě stála tv + notas + ps4 tak jsme na dosti slušném pc. Ale proč když mám radši konzole.
      • meleš nesmysly. Vydělávám dost na to, abych si mohl koupit jakýkoliv počítač. přesto nemám potřebu si každý rok kupovat nový. Počítač kupuju tak 1x za 5-7 let.
        Pokud něco nespustím, tak si to zahraju až později po letech. Je to tím, že nemám vůbec žádnou potřebu jít s modou a hrát to co je právě in a co je nové. Některé hry tak hraju s několikaletým zpožděním. Výhoda je, že už jsou doladěné.

        Já pořád nechápu, odkud se bere to přesvědčení, že kvalita hry závisí od grafiky.
        • Kdyz tenhle nebo kterykoliv jiny pomateny nazor (jako treba ze amd je lepsi nez intel a nvidia) nebudes nutit ostatnim, nikdo ti nerekne ani slovo. Ja si koupil 980tku, muzu hrat vsechno co me napadne, ale nemam na to cas ani naladu a vlastne jsem na ni nakonec nic nehral. Ale jednak nikomu necpu ze hiend hw je v zivote vlastne zbytecny a druhak netvrdim, ze 20 fps z konzole je vic nez 60 z myho kompu, protoze je to nesmysl.
    • Sranda je, že než aby v tom podobný člověk udělal hlouběji jasno, tak je to zobecnělé, plné polopravd a někdy vyloženě iracionálního despektu.

      Kupte si mašinku s igp intelu na linux a nebudete mít nikdy problém. Zkuste to s vednorlocked grafikami rivalů AMD/nVidia a budete potřebovat kýbl na nervy.
  • Takové články sem patří, protože

    a) mnoho lidí v práci / doma již používá NTB místo stolního počítače - přenosná zařízení jsou čím dá tím výkonnější
    b) v práci Vám většinou nekoupí nadupanou mašinu s dedikovanou grafikou
    c) ideálně bychom si i na takových strojích chtěli zahrát hry, které jsou třeba i pár let staré,ale pořád se nám líbí (u mne Diablo III, TES-Skyrim atd.)
    d) ne vždy člověk má chuť zapínat konzoli a některé věci se prostě lépe hrají na PC
  • homeles8
    Tady bych skoro moh slíbit, že až tu bude mír a láska, tak si ostříhám vlasy. Ale já to neudělám, protože si je nechci ostříhat a za to mi to nestojí. To by jedině museli být mír s láskou po celým světě. Pak bych si klidně vlasy ostříhal. Nemusel bych pít alkohol a měl bych se dobře a nakonec bych se ani nemusel stříhat, protože už by to nikomu nevadilo. A tady by byly diskuze:

    Veskoslav
    ''Tak jsem si od The GGG půjčil konzoli a ty hry co nevychází jsou některý fakt parádní, díky moc!''
    -Draken69CZ: ''to jsem rád že jsi se zabavil. Moc ti to přeju. A pro ostatní tu mám nějaký klíče na hry, a když se na někoho nedostane, tak vám jí koupím i víckrát, aby došlo na všechny.''
    -The GGG: ''jo, není zač Veskoslave, vždyť tě mám rád a těší mě, že sis to užil. Jinak jestli máš ještě co hrát, tak si tu konzoli ještě chvilku nech, my teď stejně s LV426 sestavujem můj novej počítač. On se v tom vyzná tak mi pomáhá vybrat HW.''
    --LV426: ''To je jasný, vždyť tě mám rád, stejně jako vás všechny tady :-* . Jinak právě hraju Skyrim a už mám level 33 a dělám Cech zlodějů''
    ---The GGG: ''Jo, mě ve Skyrimu moc nenadchly souboje, ale když tebe to tak baví, tak si hezky uží hru a klidně dej pro zajímavost vědět, jak si vedeš dál.''

    *14* *14* *14*
    • To tě musí zklamat že takhle to opravdu nefunguje *4* za snahu o zlepšení vztahů i když pomyslných aspon + si zasloužíš.
      • homeles8
        Heh, realita je taková, že takovýhle komenty a prohlášení jsou úplně na nic a zejtra se beztak stane několik vražd, znásilnění, mnoho ponížení, zastrašování a vydírání.... a veškerý diskuze tady budou úplně stejně blbý, jako vždycky. *16* †
  • Hm a ja si na sve radeon HD 5650 toho blbyho zaklinace 3 proste nezahraju ani na low, co hur, ani Heroes 7 napriklad :( s integrovanou grafikou by me to teda ani nenapadlo zkouset :D
    • witcher3 je hodne narocnej na GFX kartu, abnormálně... na my stary hd 6770 do ty doby slo vse v fullhd a stahlejma detailama na medium/high... w3 nešel ani na low, musel sem stahnout rozliseni na konzolový a pak to jakz tak slo, ale zadna slava. Na HD 7850 co mam ted to de na full hd high detaily a drzi se to dost nad 30 fps, 30-40 realně. A pritom HD 7850 je karta, ktera je jeste horsi nez minimalni pozadovana...
  • Ono "výkon" grafik od Intelu je jedna věc a ovladače druhá. Na HD4000 se nedají hrát ani strategie - Blood Bowl 2 (spadne, vývojáři o tom vědí), Legends of Eisenwald (běží jen v okně velikosti pohlednice a nezvládá ani pohyb myší), Magic Duels (to je karetní hra, která na tom nejde rozumně hrát!!!!, protože se chybně zobrazují okraje karet - které označují, kterou kartu vybíráte - opět, vývojáři o chybě dlouhodobě vědí).

    Na podporu prdí dlouhodobě Intel, prdí na ní vývojáři a popravdě, každému bych doporučil, aby tento postoj ke grafikám od Intelu převzal.

    Pár her na nich šlape, třeba XCOM a Pillars of Eternity - to jsou ty výjimky, které jsou bez problémů.
  • Lukyz
    Teda pánové, vy tady jedete takhle při neděli slušný bomby *1*
  • Horst_Fuchs
    Jako majitel Xeonu s IntelHD 4600P k tomu můžu říct asi tolik.

    Pokud si někdo potrpí na indie hříčky, plošinovky, adventury, tahovky atd. s jednoduchou grafikou pak to bohatě stačí. Překvapivě ovšem i u takovýhle her občas narážím na neochotu autorů patlat se s podporou nějakých Intel HD grafik, a tak se některý ošklivý kostičkovaný indie hry kolikrát ani nedají spustit. *7*

    Na skutečné 3D hry to zase v drtivé většině případů nelze použít pokud tedy nechcete hrát v rozlišení 800x600 nebo nižším. Kolikrát je problém i s opravdu starými tituly, takový Beyond Good and Evil z roku 2004 měl i po snížení detailů k plynulým 30fps daleko. Na druhou stranu dost nových 3D her z řad nezávislých titulů se s tím dá hrát bez problémů, třeba takový rok starý Ziggurat na tom jede jak po másle, zmiňovaný Shadowrun taky.

    Sečteno podtrženo, na indie tvorbu to zpravidla stačí, na AAA tituly starší osmi let také, na ostatní hry je to takřka nepoužitelné.
  • Osobně když už tedy hraju na PC, jedu právě na integrované grafice ve svém notebooku (i5 4200U s HD4400), která samozřejmě už na graficky náročné tituly nestačí. I tak ale, jen pro PC zase tolik graficky náročných her nevychází, takže tento notebook na pár her + konzole na vše ostatní je pro mne ideální sestava.
    Já sleduji z YT kanálů pouze tento ( https://www.youtube.com/user/microsoftsurfaceproG ), protože tam dává videa z Surface Pro, který obsahuje ten samý HW, jako můj notebook a mohu tak mít představu, co a jak na mém notebooku pojede.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit