Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mart9
    Nedávno jsem se tu o tom rozepsal v diskusi. Hodnotu hry si určuju JÁ SÁM, a kupuju, až pokud hodnotě odpovídá i její cena.
    • A nezapomeň dodat, že ty, co kupují hry při vydání, jsi označoval za ovečky...
      • Mart9
        Přesně tak, ovce jim říkám.
    • Krescz
      proto si tolik lidi jde pro hru do pristavu *15*
      • Ano, kvalita stojí za prd, ale děckám stačí když to vypadá dobře vizuálně.
  • Hry niesu mliečne výrobky...časom sa nepokazia (práva naopak vdaka patchom a modom) takže často nevidím dôvod kupovať hru hned pri vydaní. Celkovo nechápem ľudí čo to robia...asi aby sa pochválili v škole *15* ...takže počkať chvíľu a kúpiť ju potom ešte aj za lacnejšie je výhra v každom smere.
  • palver
    Jednoduché - vydavatelé mě odnaučili kupovat hry v předprodeji, nebo nové (bugy, dlouhé záplatování, dlc...). Teď už hry kupuju až když jsou v "complete" edici.

    ... takže nepatřím k té polovině, která kupuje po první slevě. Jsem v té polovině, co kupuje až po pořádné slevě. *15*

    Např. u Total War Rome II čekám buď na komplet, nebo na 80% slevu - co bude dřív. Spíš bych tipnul těch 80% *5*
    • Rome 2 je typicky priklad proc nekupovat hned. Uzasna serie ktera sve majitele loni v zari vytocila do bela. Absolutni odpad. Smutny recenze tady na tiscali nema cenu moc rozebirat, lepe je AngryJoe review na you tube. Dnes uz je to jakz, takz zabavne. Koncem roku uz se pomalu dostanou k tomu co slibovali na den vydani. Sleva urco bude, letos.
    • 80..to sa nacakas ked je to relativne nova hra
      • ucho
        na Humble Store už měla 67% - 18,33€
  • nekromant33
    Půl roku čekání:

    1) dohnání restů, protože běžným životem vytížený a zároveň herně náročný člověk nemá čas na to dohrát všechno hned poté, co hra vyjde
    2) nižší and/or rozumná cena
    3) o několik patchů později, kdy je hra kolikrát teprve hratelná

    Win-Win
    • Kdyby jsi tam nepatlal ty anglický výmysly (můžu znát důvod?), tak bych ti i dal kvylitní.
      • nekromant33
        Námitka ke psaný formě budiž, ale and/or (nevím jak jinak to přepsat) je dost používaný, hlavně třeba při sarkasmu. A/nebo vypadá hůř a krátkej českej ekvivalent mě prostě v tu chvíli nenapadl. Samozřejmě moje snaha ušetřit si práci a napsat to krátce přišla vniveč touhle odpovědí, takže děkuji za dotaz.
      • I s těma anglickejma výmyslama se to čte líp než tvuj jednořádkovej příspěvek.
  • Vysolit 60€ a pak dělat týdny či měsíce ( BF4) beta testera po tom vážně netoužím. Měl sem v plánu předobjednat si FC4. Ve chvíli kdy vyšlo najevo že PC verzi dělá UBI Kyjev sem usoudil že takové riziko podstoupit nehodlám. Hru kupuji v momentě kdy sem přesvědčený že mě bude přinášet zábavu místo toho aby prudila. Zda to je v launchi, za měsíc či po půl roce je pouze v rukách tvůrců a vydavatele. *6*
    • Mam stejny nazor. Marketing jiz dnes dokaze prodat sliby toho ze neco slibi. Priklad Star Citizen - nikdo to nehral ale slibu o tom jak hracum nekdo neco slibi jsou tuny. Bezne hry maji dalko dopredu naplanovany den spusteni, perfektne s hypem a masazi. V den den je pak hromada stiznosti na forech na nefunkcnost a neodladenost. Nasledovany prohlasenimi o uzasnem startu a nadsenych fanouscich. Pravda je ze hry se dnes dostavaji z bety tak pul roku az rok po vydani. Neboli v dobe slevy. Chudaci kteri koupi "early acces" - coz je eufemismus pro alfa verzi.
  • Paul_cz
    Hry na který se fakt těším (fakt hodně) kupuju hned, ale snažím se najít co nejlepší deal (např. Dishonored, Sleeping Dogs, Dark Souls... jsem kupoval po 35 dolarech na GMG, nebo teď Risen 3 jsem koupil za 22 eur od člověka na neogafu). Hry na který se těším extrémně (Witcher 3, Fallout New Vegas, Cyberpunk 2077, Kingdom Come) kupuju ve sběratelkách. Taková je většinou max jedna do roka, občas ani to ne.
    No a pak je spousta her co mě zajímají, ale nijak extra se na ně netěším. A ty většinou kupuji ve slevách, když dosáhnou cenu kterou jsem ochoten akceptovat. A někdy mě příjemně překvapí (Walking Dead, State of Decay) a někdy mě vůbec nebaví (Castlevania, Titanfall..).
    Tento přístup mi připadá v pohodě.
    • Dogkiller
      To znám. Na něco se těšíš, koupíš hned, dohraješ, odinstaluješ... A pak zjistíš, že vychází další a další DLC, ale hra už se ti nechce znovu instalovat, protože už hraješ něco jiného. Ale zároveň máš blbý pocit, žes o něco přišel. A proto jsem začal kupovat až s odstupem času i to na co se těším... *7*
      GOTY edice
      • Mato1987
        A preto si pekne počkáš na letné alebo zimné steam zľavy a nakúpiš tie dlc za zbytkovú cenu a budeš mať hru kompletnú.
        • calwin
          dlc sú hovadina a ak už ich chcú vydať mali by slúžiť ako prestíž pre daného vývojára... táto somárska politika sa osvedčila na konzoliach a teraz zažíva veľký boom na PC... divím sa že ľudia sú ochotní nechať sa takto manipulovať

          jo a tieto DLC boli kedysi datadisky a mali aj viac obsahu... obyčajne vždy ponúkali nejaký dodatok ku kampani a tak... dnes to už nevidíš lebo načo keď sa dá ustrihnúť pár vecí z originálnej hry a dodávať ich za peknú sumičku ako zákusok pre hráča
          • Mato1987
            Treba si vedieť vybrať, ja som si trebárs tento rok žiadne dlc nekúpil a ani neplánujem.
            Ja osobne som zhrozený keď si pozriem katalóg steamu a pri hrách ako train simulator, sleeping dogs, borderlands 2, saints row a podobných hrách vidím dlc, ktoré v cene prevyšujú hodnotu originálnej hry niekedy až trojnásobne...to je vážne na hlavu postavené.
  • RazorProduction
    Hra ktera dostane celosvetove 7/10 nebo 6/10 nemuze cekat zeji hrac kupi za 45eu... *7*
  • Ono dát 50€ za hru co je totálně vyhypovaná a pak zjistit, že to je totální ***** -> po pár takových zklamáních si fakt raději počkám..
  • maros.goc
    pokiaľ hra stojí 50-60 eur tak rozumný človek počká...ak od začiatku stojí cca 30 ako dnes Witcher 3 na gog, tak nie je prečo čakať :)
  • Hry sbírám a hraji cca 20 let. V současné době mám nedohraných PC věcí (+ nějaké PSX, PS2 a Amiga hry) okolo 300. Nemluvě o tom, že bych si rád desítky titulů zahrál znovu (třeba Wizardry 7, Anachronox, Arcanum nebo Fallouty). Pro člověka mého "typu" nemá příliš smysl kupovat hry za plnou cenu, když se k nim dostanu za další dva roky (možná) a to už budou stát desetinu dnešní ceny.

    Čím jsou hry levnější, tím více si jich člověk může koupit, aby pak zjistit, že už je opravdu vůbec nestíhá hrát, pouze je hromadí. V poslední době díky indie vývojářům a digitální distribuci navíc vychází tolik titulů, že už se v nich přestávám orientovat (časy, kdy k orientaci v nových titulech stačilo jednou za měsíc přečíst Score, jsou nenávratně pryč).

    Slevovými akcemi si samozřejmě pod sebou distributoři větev řežou, stejně jako se to stalo s filmy nebo s distribucí pomocí slevomatů. Pochopitelně se na druhou stranu těžko konkuruje, když slevní všichni ostatní.
    • Já hraju hry 18 let, a mám k tomu trochu jiný přístup. Proč bych měl kupovat tolik her, sice ve slevách, ale když nemám čas na jejich hraní, tak proč? Kupuju hry, jen když vím, že je budu hrát, nechci si je hromadit do důchodu. To budu hrát asi jiný věci - jak dlouho udržim moč, kdo v důchoďáku dřív rozkouše banán... Sice nevlastním tolik her, zato jsem jich 99 procent dohrál. A protože jich nekupuju tolik, když se mi nějaká opravdu líbí, můžu ji koupit i za plnou cenu. Pro mě je lepší dát 1200Kč za pěknou hru, kterou dohraju, než stovku za hru, kterou budu mít ve sbírce, ale nikdy na ni nebudu mít čas.
    • wizardry 7 mas napr tu http://www.bundlestars.com/all-bundles/night-dive-bundle/
    • Morraw
      Já se věnuji hrám 15 let, ale teprve posledních 5 jsem je začal aktivně kupovat díky stálemu příjmu.
      Mé fyzické kopie her tvoří z 90% sběratelské edice, které je třeba koupit v předstihu a tedy za plnou cenu.
      Na samotném steamu mám momentálně 130+ her s tím, že jen něco kolem 20 bylo koupeno za plnou cenu, bud digitálně nebo jako retail. Zbytek tvoří hry z různých bundlů a akcí za pár korun.
      Bohužel hraju hodně, ale času je málo a už přestávám kupovat hry i ve velkých slevách, pokud je vyloženě v horizontu několika týdnů nebudu chtít hrát. Potom mi totiž jen leží v mé digitální poličce.

      Každopádně je tohle, řekl bych, zlatá éra pro hráče, co se týče cen her. Stačí chvíli počkat a ušetříte enormní částky.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit