Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vím, že to není populární názor, ale mně právě odsuzovaná 4 přišla nejlepší a tak neustálé vracení se k trojce moc nevítám. Navíc se trochu bojím nepřehlednosti 3D zpracování.
    • Heroes 4 jsou jednoznacne best, podle me doplatily u vetsiny lidi na dve veci: 1. zmenily se principy oproti predchozim dilum, 2.pro mlade hrace a lidi co se jim nechce moc premyslet a chteji se jenom bavit byli prilis sloziti. Ale strategicky to bylo uplne nekde jinde a paty dil tim, ze mel snad jeste jednodussi principy nez dvojka jsem uz nezkousl. Od sestky ocekavam to same, cili muze me prekvapit pouze prijemne.
    • Tak v tom rozhodně nejsi sám. Pro mě je čtyřka taky nejlepší. U trojky jsem špatně zkousával mnohými vychvalovanou ale pro mě velmi přeplacanou a nepřehlednou grafiku, přičemž se od dvojky systém hry moc nelišil. 4tyřka byla prostě moc velký posun a to hodně fanoušků nezkouslo.
      • To, co se mi na 4 líbilo asi nejvíc a co jsem pak v 5 postrádal, bylo velké množství kampaní s různými příběhy a sympatickými hrdiny. Takový džin Solymr - bojový mág, který si v pozdějších scénářích poradil sám s celou armádou nebo cesta Lyzandera za čepelí Gryphonheartů, tak ti mi k srdci přirostli asi nejvíc. Taky bych chtěl poznamenat, že proklamovaná novinka nadcházejícího dílu, tedy skrývání se za překážky, byla ve 4 taky:-)
        • Tak pod to se musím také podepsat. Styl vyprávění jsem si ve čtyřce také oblíbil, a jak píšeš, v jednotlivých příbězích se objevilo mnoho sympatických postav.
    • Není populární jak pro koho. Po strávení stovek hodin u 3 mi 4 přišla nejprve taky jako zprznění 3, bylo to ale proto, že jsem se ani nesnažil po zhlédnutí bojové mapy hru víc zkoumat. Když jsem se asi po roce či dvou konečně odhodlal o této hře dozvědět víc a zahrát si ji, překvapila mě velmi příjemně svým systémem i celkovým zpracováním. Dá se říct, že herními principy se pořád velmi blížila 3, byť zde například byla implementována nová inovace zapojení hrdiny do bojů, což bylo ale velkým plusem. A myslím, že i grafika herní mapy, byť prošla obrovskou změnou, si stále hodně zachovala z původního systému. Další díly mě o tom už nepřesvědčily. Je zkrátka škoda, že po neshodách v 3DO došlo vůbec k prodeji této jasné značky. Šlo klidně vydávat hry podobně zaměřené 3 či 4, které mohly mít podobné herní mechanismy, které se s příchodem dalších dílů evidentně vytratily. Podobný osud zastihl i Interplay s jasnou jedničkou jménem Fallout...
  • Ne a ne a ne, Heroes of Might and Magic 2 je proste nejlepsi... Trhnete si :)
    • NonSuch
      presne tak, dvojka s tou nadhernou kreslenou grafikou a ne tema renderovanejma zrudnostma trojky foreva! :D
    • Já zase souhlasím s trojkou. Sto lidí, sto chutí. *3*
  • Erien
    Tady je to zase plné lidí, co mají příbuzné ve vývojářském studiu a už teď ví, že to bude stát za hov*o. Ti co mají tuhle serii rádi si hru koupí a zahrají.
  • Na HOMM2 jsem vyrostl :) a tudíš jsou pro mě stále nejlepší co jsem hrál, 3ka byla taky dobrá, 4 s emi absolutně nelíbila, ale 5tkou jsem si to zcela vynahradil.
  • Já si myslím,že nic lepšího než 3 díl nebude.Je jiná doba firmy jako ubisoft stojí jedna hra několikanásobek toho co stála v dřívějších dobách.Proto vývojářům do vývoje kecá banda chytráků aby ze hry vyždímali co nejvíc prachů.Proto musí mít každá hra 3D a grafickou stylizaci typu WOW pokémon a vše musí být tak zjednodušené aby to pochopil i člověk z pomocné školi.
    • školy**
  • Nechapu autora. Jako fanda heroes tu o petkach mluvis jak o nejakym povlu. Mesta byli krasny, nej co kdy byli a prakticky ? co tim myslis ? Potrebujes mit tabulku na jednotky a budovy.. To vse tam mas a podle me 5tky byli celkove dobrym krokem kupredu.

    Jako fanda heroes tu pises, jeslti pridaj nature nebo tower...
    Je uz spousta podkladu, ze 5tou rasou je uplne novy hrad a to nejspis Nagy..

    jako pisalek na takovejhle web za moc nestojis
    • HOMAM V ? Největší srajda v dějinách heores série a úplné popření jejích kořenů...
  • Tak Sanctuary a Nagy, koukám, že tu měl někdo z fór Heroes dobré informace:) Zároveň se omlouvám, že nestíhám reagovat konkrétně, tak jen v bodech:
    1) Jsem rád, že se diskuze "dvojka, nebo trojka" rozjela. Já v rámci příprav na článek spustil všechny díly a dvojka už je pro mě dneska krkolomná, pětka zdlouhavá a u trojky jsem opět, kuaMikolášimášrodinu, vykysl na dva večery. A kdybych měl čas, spustím si další XL scénář hned teď. Ale fakt věc názoru... a moje oblíbená debata.
    2) Čtyřku hájím, ne proto, že si myslím, že by byla nejlepší, ale protože je to velmi zajímavý odklon. Autoři Puzzle Quest také mohli udělat z fleku druhý díl a vézt se da vlně, přesto udělali Galactrix a čtvercový systém změnili na hexový. Špatné z hlediska byznysu, já jako hráč fajnšmekr tleskám. I proto, že jsem se nakonec PQ2, potažmo dalších Heroes III dočkal (rozuměj Heroes V), byť za zvláštních okolností.
    3) Počet frakcí nevidím jako přímou úměru ke kvalitní hře. Po pěti hodinách hraní si skutečně netroufnu říci: Hovada vývojáři, pět frakcí je málo. Uvidíme, také bych radši samozřejmě víc.
    4) Na druhou stranu po pěti hodinách si troufám mít o hře jistý názor a dovoluji si tvrdit, že fandové Heroes budou spokojeni. Pokud někomu celý článek přišel jako velké "hlazení po srsti", pak je to můj styl psaní preview. Pokud má (podle mého) někde místo tvrdá kritika, tak až v recenzi. Málokdo tuší, jak se autoři bojí ukazovat byť jen části hry, protože jim to přesně nějaký chytrák "zrecenzuje", byť hra, systém či jen detail je teprve ve vývoji.
    5) Statické obrázky měst budou, hudba pro město počítám také. Kritizoval jsem průlet z pětky, který byl poprvé hezký, ale pak nepraktický. Ve městě se špatně hledaly konkrétní budovy a člověk byl odkázaný na ikonky.
    6) Do Replaye se bohužel dostal jen rozhovor (což me trochu krká), komentované video z gameplaye by mělo být k vidění na stránkách RP. Opravdu masivní článek je pak v dalším SCORE (zhruba šestinásobek rozsahu zdejšího), tak snad najdete odpovědi na věci, co se sem nedostaly.

    Diky za příspevky všem každopádně a kdo se děsil, že budu svinit stránky Games.cz, tak může být v klidu, bylo to fakt výjimečné:)
    • Ten průlet se dal přeskočit jedním klikem nebo úplně vypnout a kdyby tam byly budovy stejně výrazně oddělené, jako v trojkách, .... no nevypadalo by to příšerně? Vypadalo. Nešlapejte mi po mých pětkách! Za trest si je jdu nainstalovat >:)
    • plus 1 za reakci
    • Nevim co na dvojkách je krkolomný pro mě byla vždy krkolomější trojka....než sem si zvykl....ale to je věc názoru a taky proto že jsem zastánce dvojek :)).....Jinak k těm obrázkim měst sem teda zvědav co vymslí v těch šestkách......ale v pětkách byly pěkný nevim co se vám na tom nelíbilo.....a právě proto že to bylo velký a ve 3D tak tam byly ty ikony pro rychlejší přístup.....a to bych jako mínus neviděl teda.......Jo jinak si vůbec nerozebral teďkon ty suroviny.....mě osobně se nelíbí takovýto skrouhnutí.....k Heroesům to vždy patřílo stejně jako ty obrázky měst bo jako souboje....Toť vše ode mě....
  • "vrací se dřívější roztomilost vizuálního stylu" ?!?! WTF? Však práve piaty diel bol komiksovejší, pestrofarebnejší, "roztomilejší" než trojka.
    A táto veta: "Po pěti hodinách hraní v budapešťském hotelu už můžu prohlásit, že šestý díl má zatím skvěle našlápnuto stát se skutečně nejlepším dílem série." je už sama o sebe roflhodná.
  • Fotorealistické hrady v Heroes III a k tomu na svou dobu k dokonalosti doladěná grafika byla prostě nejhezčí. Heroes IV možná nebudou špatné, ale prozatím jak hra vypadá, tak to je pořád jiné plátno malíře, než by mělo být...
    • Spades
      Heroes VI BTW
      • True;)
  • Jeste dodnes hraju Homam 3 coz je dle meho nejlepsi dil a ve spojeni s utilitou na zmenu rozliseni v rozmezi 640*480 az 2560*1920 a fanouskovskym datadiskem ,,In the Wake of Gods´´ ktery pridava dalsi hrad, spoustu jednotek z homm2, schopnost jednotek levelovat a desitky dalsich veci ktere jsou navic plne nastavitelne (vse jde vypnout/zapnout) To proste nema chybu
    • souhlas, hod me prosim odkaz na tu utilitky.-).....3.5 sou nejvíc
      • google > Heroes of Might and Magic 3 v2.90 Unofficial HD Patch

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit