Přejít na výpis diskuzí
SimCity nevkročilo mezi hráče správnou nohou
8.3.2013 | Adam Homola
254 příspěvků
-
No tak slyšel sem o hromadě problémů se hrou ... mě se naštěstí jakýkoliv lag, nebo bugy vyhnuli. Včera sel hrál někdy od šesti večer do tří do rána a dneska myslím od desíti ... zatím žádné probémy s dostáním se na server (EUV3) nebo s lagama. Ale pořád říkám té DRM je škoda ... dá to té hře zbytečně špatnou pověst, jak kdyby nálepka EA nestačila.
-
Dotazy ke hre-kdyz dve mesta v jednom regionu nejsou spojena cestou,nejde si posilat veci. Jde to nejak obejit?(nechapu to deleni regionu na dalsi male podregiony-zbytecnost)
-nektere budovy maji jako pozadavek mit v regionu alespon jednu budovu urciteho typu postavenou. Ja ji mam(v jinem meste),ale presto se mi budova neodemkne. Jde o bug,nebo o spatny preklad do cestiny a budova musi stat ve meste a ne v regionu? Jde treba o pridavky k radnici.
-funguje vam vyhledavani MP her? Pouziji filtr na ''opustena mesta'' a stejne mi to vzdy najde jen plne mapy a k zadne se neni mozne pridat
A maly postreh co me dost nastval
-kdyz hraji singleplayer a pomaham si mezi mesty sluzbami,jsou zdarma. Takze v SP zadna ekonomika mezi mesty vlastne nefunguje. *9* -
Od launche odehráno 6 hodin bez jediného lagu nebo výpadku.
Jen global statistiky opravdu nefungují.
Hrozby "vypnutím serveru za dva roky a konce hry" některými experty tady jsou zcela liché.
Ano EA vypíná servery starších verzí her ve chvíli, kdy existuje generace nových. Takže pokud vypne servery Simcity, bude to tehdy kdy už bude na trhu nějakou dobu další díl. (a bylo by fér kdyby v tu chvíli udělali update na offline hraní pro starou verzi). -
-
souhlas. az na to, ze EA vyda dalsi dil tak jednou do roka, takze pristi rok na jare vypnou servery a alou kupovat nove Sim City ;)
-
-
dneska si muzu vsechny starsi simcity v klidu hrat nemusim kupovat tuhle nefunkcni online DMR sragoru ,ale kdybych si ji koupil tak si ji pri pristim dile simcity uz nezahraju.. Kapisto?
-
-
Reagoval jsem na to, že by měla EA vydávat nové SimCity každý rok, což u Sims her očividně nedělá.
A online požadavek tam není kvůli DRM. -
-
Je, jen ti to neřeknou narovinu, ale vymyslí kolem nějakou omáčku. Jen nechápu to online, už Cities XL na to dojeli a nakonec MP zrušili.
-
-
-
Sims 3 - 2009, poslední datadisk - 2013, ohlášení Sims 4 - ?
-
-
AD Sims - dokud do sype no - 12 ti lete slecny kupujici DLC s virtualnimi hardiky pro virtualni panenky a DLC s virtualnimi ruzovymi tapetami do svych virtualnich pokojicku musi byt tak skvela zdimacka, ze to jiste EA bez dalsiho dilu chvili vydrzi
na druhou stranu, jesli budou do Sim City prodavat baraky zvlast jako DLC jako tu Eiffelovku, tak by to mohli taky nejakou dobu zdimat -
-
To je fakt. Jakože chtít 9.99 za sadu budov mi přijde celkem ujetý, ale když někdo neví co s penězma, tak proč ne.
-
-
-
-
-
Jako kompenzaci dostanou všichni majitelé hru od EA zdarma viz. IGN
-
-
a urcite na Originu no to je vyhra jeste pak nepojede dalsi hra az si ji vsichni budou chtit zahrat *1*
-
-
Dá se předpokládat, že to bude buď něco ze série Sims, nějaký starší Simcity nebo hra podle vlastního výběru (tzn. to na co narážíš nehrozí, protože pokud vím, SC je první EA hra, která vyžaduje trvalý připojení k internetu).
-
-
-
jasně hlavněže na chatě kde hraju o vikendech mám internet, si to vklídku stahnu a muzou si strcit zakloubouk jejich pripojeni
-
Nazdárek lidičky :-)
Jo lidičky, to máte težký, oni věděli sice počet předobjednávek na SimCity, ale nevěděli, že bude chtít hrát na ráz takový počet lidí, až se efourie ze hry uklidní a lidé na tím budou trávit denně tak dvě tři hodinky, tak ty servry budou volnější, než dnes.
Hráči mějte trpělivost ze hrou, podle toho jsem viděl to bude velice klaviltní hra a hlavně moc se nedejte ovlivňit rezencí a hlavně se řiďte tím co vás baví hrát. -
-
A co měli čekat? Když si koupím hru, tak ji začnu hrát co nejdřív to jde. Jako příklad tu měli Diablo 3. A i tak to dopadlo o hodně hůře, než tam. Já se vůbec naštvaným hráčům nedivím.
-
kazdopadne dneska je 3. den po launchi, takze uz by to melo fakt slapat jak po masle
-
-
Ale bohužel moc nešlape.... Opět mi to vykoplo z tutoriálu. Ach jo. Já jsem čekal, že s tím budou potíže ale až takhle. Oproti tomuhle byl teda launch Diabla III úplná pohoda.
-
-
-
"Nebyli na to připraveni?" "Hráči si hru příliš užívali a zaplnili servery?"
Takže co? To čekali, že to bude propadák a že nikdo hru hrát nebude, takže servery v klidu pošlapou? A to neměli žádnou představu o předobjednávkách, že jsou tak zaskočeni množstvám hráčů? To jsou tak nebetyční kecy. A pokud je to pravda, tak na to, jaká je to korporace, jsou pěkní amatéři. A těmi svými výroky a následnými dem*nti (vážně, termín pro popření zprávy je tu zakázán?*7*) to jen dokazují.
A jsem zvědav, kdo to bude hrát za 5 až 10 let (zdravím SimCity 2000). S největší pravděpodobností nikdo, protože servery už budou dávno vypnuté. Ake o to nejspíš ani EA nestojí, ještě by jim to snižovalo zisky z nových, ještě více online titulů. -
-
Podle mě se na takové zatížení dá těžko připravit. Ostatně je to vidět i u jiných her. Ta hysterie, že servery dnes nefungují tak je automaticky špatná, je podle mě silně přehnaná. Je to prostě technika a lidský faktor a to nebude nikdy fungovat na 100%. Lidi na hru čekali rok, tak proč to ještě den nebo dva nevydržet? Co se týče vypínání serverů, tak s tím bych si zrovna u této hry hlavu absolutně nelámal. Už jen proto, že je pro online hraní přizpůsobená, servery počítají spousty údajů a navíc je to jedna z nejlepších ochran proti pirátům. I kdyby se tak nakonec rozhodli, určitě by vyšla nějaká záplata pro offline hraní.
-
-
Na zátěž se připravit rozhodně dá.. , minmálně počtem předobjednávek x 2. Kapacity se dají rozdělit a dočasně i "nakoupit". Jenže to stojí peníze a očividně raději riskuji prusery, než aby vydali love navíc pro bezproblémový průběh.
-
-
Jestlize provozuji vlastni serverovou farmu, jak si k ni docasne nakoupim kapacitu? A jak jsi prisel na vzorec, predobjednavky x 2? Co kdyz budou predobjednavky za prvni tri dny delat jen 10 %? To bys to hrube podcenil. Navic tuserverovou farmu musis naplanovat a vybudovat daleko dráv, nez vis, kolik objednavek budes mit v dobe launche.
-
-
ty nevíš která bije to kolik lidí si hru koupí v prvních týdnech na základě předobjednávek si spočítají velice přesně nehledě na fakt že moc dobře vý kolik vylisovali placek a online prodeje mohli kdykoliv stopnout jenže jim jde především o prachy vědí že i tak je dostanou kór když v podmínkách mají že koupená hra nejde vrátit
-
-
si rozsir obzory takovej DELL ma supr sw kterej mu predpovida jake konfigurace PC na miru si lide objednaji a kdy a na zaklade toho sw vyrobi na sklad custom PC driv nez si ho nekdo sestavi a objedna funguje jim to tusim s presnosti pres 90%... a spocitat na zakldae predobjednavek kolik se proda her jde velmi presne a navic vim kolik lisuji DVD tak presne an tolik postavim (nebo na prvni mesic provozu pronajmu) servery a digi distribuci odhadnu a v pripade vyprodani pozastavim prodej!
-
Haha, za takovou presnou proziravost ti manageri utrhaji ruce, bez s tou svoji kristalovou kouli, ktera vi pul roku predem kolik se ceho proda a jak se to bude intenzivne hrat, delat konzultanta, nebudes mit konkurenci a budes si zit ve vate.
-
-
-
-
Co to meleš prodat milióny kopií a servery koupit jen pro pár set tisíc je jen vyčůranost a šmelina je to jak prodat milión lístků na koncert do stotisícové haly!!! A samozřejmě že se dá na zatížení připravit prostě počítám s tím že kolik hry se prodá tolik potřebuji serverů a né že si řeknu že to každý hrát nebude tak šetřím!
-
-
navíc dnes v době cloudu kdy server ani vlastnit nemusíte jen si pronajmete virtuální prostor třeba jen na jeden měsíc při spuštění to je MEGA DMR FAIL atˇEA shoří v pekle *16*
-
-
Predstavujes si to prilis naivne a jednoduse a na zaklade toho delas ukvapene zavery. Hadam ti tak 17 let, to je obdobi radikalniho pristupu k zivotu.
-
-
Aha, tak to jsem se spletl. V tom pripade jsi zatrpkly nenavistny dedek trpici alzheimerem, vracici se pomalu do sveho mladi.
-
chlapečku když jsem programoval hry ty si ještě ani nelítal z kulky do kulky páč tvůj tatík teprv dopíval
-
-
-
-
To, že servery nefungují, tak je hra automaticky špatná samozřejmě neplatí. Ovšem platí, že dělat hry závislé na on-line připojení a serverech které nestíhají je prásárna. Protipirátská ochrana a mikrotransakce (a nenamlouvejme si, že jde o něco jiného) by měly být problémem vydavatele, a ne spotřebitele.
Jinými slovy - když to nefunguje, výrobek je špatný. Maj to dělat tak, aby to fungovalo... -
-
Piratstvi je problem pro vsechny a nevyhnutelne dopada na vsechny. Kdo se ho ucastni nebo podporuje, ten nema narok si na neco stezovat.
-
-
-
-
On-line povinnost mi v naších končinách pořád připadá celkem nešťastná (a to není otázka jen ČR). Jelikož většinu sezóny trávím na chalupě, kde mám sotva signál na mobil, tak tohle je pro mě solidní komplikace. A ve švýcarech, kde jsem na podzim, je to ještě mnohem horší, tam je herním vrcholem najít obchod s nějakým budgetem....
-
Dokoce i na Gamespotu, kde vecne lezou EA do zadku, to dostalo 5/10 a jsem moc rad, ze si tamejsi recenzent uvedomil, co vlastne recenzuje. Sim City je prezentovana jako sluzba. Za svoje prachy nekupujete hru, nestavate se majitelem vlastni kopie, pouze uzivatelem sluzby, ktera chcipne spolu s ukoncenim provozu serveru. I kdyz clovek odhledne od problemu s drm, porad tu zustava primitivni variace na puvodni detailni, hracickovske simulace, ktera je zabugovana a tvrde omezena (technologicky) nedostatky enginu a (hratelnosti) mirenim na hrace Farmville. Tohle nemuzu potvrdit. Hru jsem nehral a ani nikdy nebudu. Internetove zdroje se v tom vsak shoduji.
At si kazdy hraje co chce. Ale pokud zvazujete koupi, zamyslete se prosim nad tim, ze placenim podporujete absurdni drm ochranu a dobrovolne si nechavate n a s r a t na hlavu od vydavatele neschopneho zajistit funkcnost teto sluzby. Pokud hra komercne uspeje, bude to znak, ze vyjebavat se zakazniky je OK a dalsi Sim City (a nejen to) bude opet alwas-online. Pokud hru nekoupi dost lidi a uzivatelska odezva bude vyznivat negativne, je moznost, ze uz dalsi Sim City nevyjde. Ale je to vazne skoda, pokud by melo jit o paskvil podobny tomuto?
Ja se teda radeji vratim k SC3000, nez se dal ucastnit przneni klasicke znacky placenim penez nenazranym blbcum, kteri by mne, i pres moji financni podporu, pouze hazeli klacky pod nohy. -
-
"Majitelem vlastní kopie" se nestáváš nikdy. Každý SW, co si koupíš, je jen licence na užívání. Doplň si vzdělání rozumbrado.
-
-
Vim moc dobre k cemu se dnes zavazuju prijetim podminek hernich EULA. Jen nemam chut rozepisovat komentare do podoby, kdy budou neprustrelne i pro lidi, ktere nezajima ani tak pointa, jako spis hledani nepresnosti a hbite vkladani korekci *3*
-
Zlatej GoG. Tam se vlastníkem stáváš. Tyhlety jejich kecy s pučovánim licence jsou jen další ojeb na zákaznících.
-
-
Vlastnikem hry se nestavas.
-
-
Ale jo, zaplatíš si za hru, stáhneš si ji a můžeš si s ní dělat co chceš, třeba zkopírovat kámošům, nebo si ji nainstalovat na kolik chceš počítačů (ano narážim na tyhle moderní nemožnosti). Tak, jak tomu bylo u starých her. To je pro mě dostatečný vlastnictví.
-
-
To ze jsi pro me blbec jeste neznamena, ze jsi blbec. Vlastnictvi software neni volne vykladatelny termin, je jasne dany. Koupi hry na gogu se nestavas jejim vlastnikem a to co muzes s kopii delat je dano jeji licenci, pricemz kopirovani kamosum tam pravdepodobne nebude.
-
To není pravda. Hra není tvoje. Na tu hru má někdo autorská práva. Ty ať si "ji" koupíš kdekoli pořád je to jen licence na užívání. Rozhodně ji nemůžeš kopírovat a rozdávat. Nebo si snad myslíš, že ten tvůj GoG funguje pro dobrý pocit a stačí mu od každé hry prodat 1 kopii?
-
Pro tebe možná, ale podle licenční smlouvy můžeš jenom nainstalovat a užívat, nic jinýho. Vlastníkem jako takovým nejsi. Pokud s tím nesouhlasíš, bohužel nemůžeš potvrdit licenční smlouvu a tím pádem si nezahraješ. To, že "kopíruješ kámošům", je porušení licenční smlouvy btw., takže si určitě nemůžeš dělat co chceš.
-
-
-
-
-
1+ *14*
-
-
Ač nemám rád online DRM, tak SimCity si to u mě vcelku obhájil (výpočty v cloudu) čím mě ale dostal byl ten start, po půlnoci a dopoledne to hrát šlo, jenže jakmile jsem se jednou odpojil, tak mi to smazalo save a zbytek dne jsem se pomalu nepřipojil takže to pánové opravdu neustáli *4* nyní je 8 evropských serverů (z původních 4 ) a pořád to nestačí !! Tohle ale měli tušit !!
-
-
Takze cloud podle EA = 4 servery, resp. 8 *1* *1* *1* *1*
-
-
Vsadim se, ze si ten server predstavujes jako jeden pocitac :-).
-
-
ale fakt veeelky pocitac, aspon jako panelak ;)
-
-
-