Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ja myslim, ze vsichni to tady zbytecne moc resi... Problemy se serverama byly prakticky u vsech onlajnovek, vzpomente si napriklad na lonske Diablo III. Oproti tomu,je to co se ted deje se Sim City, jeste sranda :-)
  • verim tomu ze tak za tyden nebo dva uz bude situace lepší, no tak si hold budete muset trochu počkat, tohle rvani na forech mi prijde nemistni. navic multiplayer a svetova burza je neco co mi prijde na novem simcity nejvic cool
    • Keyz
      Doufám, že využívat burzu není nutnost. Je to hra a tam lehce uděláš účelový město a když to udělá hodně lidí ceny budou naprosto nelogické.
      • koukam že te ta hra dost zajima proč si to proste nekoupíš?
      • nutnost to nebude ale je to jen možnost což je skvele
    • spis by me zajimalo jak chteji ten multiplayer vychytat aby se clovek vyhnul trollum, nebo spatnym nebo naopak prilis dobrym hracum.
      a mapy se mi zdaji moc male oni rikaji ze je to kvuli specializaci ale specializovat jsem se mohl i v simcity 4 i kdyz mozna tam ta hloubka simulace nebyla takova jako tady.
      kazdopadne sem si koupil pred par tydny 4. dil a zatim nemam duvod kupovat petku, jsem prekvapen jakou ma 4 dobrou grafiku, tim spis kdyz si tam date mody.
  • přes Origin, nemáte nárok na vrácení peněz, výměnu, nebo jakoukoliv změnu objednaného a zakoupeného zboží. A EA se pořád diví že v hlasování dostalo zlaté lejno za nejhorší firmu v americe ( u nás by to nedopadlo jinak ) *12*
    • ten rozhovor s typkem na EA customer lince je fakt k placi (nebo k smichu) http://i.imgur.com/lAnTGEM.jpg
  • Je nejaka sance, ze bude SimCity v dohledne dobe i na Steamu, nebo je to jen Origin exclusive? Rad bych si tuto hru koupil, ale Origin nechci *7*
    • Ne, je exkluzivně na Originu.
      • No snad si to časem rozmyslí, koneckonců většina EA her se nakonec na Steamu objeví. Ale jejich blbost, přišli o platícího zákazníka. *5* A co sem tak pročítal fóra, nebudu rozhodně sám.
        • to rozhodně nejsi sám, ještě že dneska je plno jiných her a člověk ani nemá čas hrát všechny co by chtěl tak ty od EA klidně oželim
          • jsme na tom stejne, taky se bez her od EA obejdu, Origin ke me do kompu nesmi.. aspon jsem si po dlouhe dobe nainstaloval Sim City 4
        • V posledních cca. dvou letech se od EA na Steamu objevil jenom Amalur.
          • Treba The Sims tam maji snad vsechny, ale jak rikam - nejsou na steamu = nebudu kupovat jejich hry. Ja trochu doufam, ze se jim jejich sazka na Origin vymsti a nakonec ty hry na Steam vpusti. Tezko odhadnout, kolik a zda vubec jim utika penez z prodeju her, kdyz tam nejsou.
            • JohnyTheZik
              Popravde si myslim, ze jim to dost nese ;).. Samozrejme diky ME3 a BF3, ale to uz je celkem jedno. Takze bych to bejt tebou uplne necekal.
  • Nevím jestli ted byl náký hromadnější výpadnek nebo se to stalo jenom mě, ale právě mě hra vykopla do menu a smazala moje jediný město. Proklínám je-i za ty tři dny sem tam byl schopnej strávit kolem 30 hodin. Ach jo, 170k obyvatel v háji.
    • Keyz
      Jak hra běžela při takovém počtu obyvatel? Slyšel, že je dost náročná když se to nastaví co to dá.
      • Mel jsem 180K obyvatel(to uz jsem hru nedokazal udrzet hratelnou-hodne vrazd,malo popelaru,neustale zacpy nedovolily vyjizdet policajtum,hasicum,sanitce ani autobusum atd...proste kolaps *2* ) a jelo to naprosto plynule na mem vice jak dva roky starem pocitaci na plne detaily. Mam Intel Core I5-750,8GB RAM,Radeon 5850,Win 7/64)
        • Keyz
          Jo, předělání města bylo vždy skvělé. V Sim City 4 to řešil kámoš buldozer *15* . Zboural baráky, silnice a nikoho se neptal :)

- Kdyby bylo tak jednoduché v reálu :)

Btw jak se tam dají řešit dopravní zácpy? Dle toho co píšeš sanitky neprojede prostředkem silnice jak to bývá normálně. Je možné postavit speciální pruh anebo využít trasy MHD jako v Praze pro tramvaje?
      • hraju s výsokýma texturama, zbytek na střední a v poslendí fázi hry už se mi to při maximálním oddálení sem tam sekalo, ale spíš jenom v noci když byly všude světla a tak. (mam AMD X3 3,7ghz; GTX 450 512 mb;)
  • dostanu hru od EA hru zdarma i když nezažil kolaps sevru, a hra mi na origin pride behem tydne?
    • smejki
      musíš to aktivovat do 18. března
      • A 18. března by nám měli rozeslat mejly s kódem..Ale co to bude..
        • Podle mě by měli nechat hráče si vybrat, protože jinak hrozí, že spousta zákazníků dostane hru kterou již vlastní.
          Mohli by třeba darovat nějaké poukázky na zakoupení EA hry v Originu dejme tomu do 20 EUR.
        • smejki
          Jak znám EA, určitě to bude nějaká blbost
          • Black_Hand
            neeeee....jasne ze neeeee....bude to crysis 3 nebo dead space 3 samozrejme.
            • jja max. dnse uz bezceny dragon age nebo ME
            • smejki
              podle toho, jak to uchopěj. Pokud jako nákladnou omluvu, tak daj pitominu. Pokud jako šanci zákazníky zaháčkovat, pak něco, co už se tolik neprodává, ale je to velký (Dragon Age, Mass Effect 3), případně něco, kde se brzy chystá další díl - BF3.
        • Já bych si vsadil na Spore *1*
          • taky bych tipnul Spore, to bude lezak ktereho maji plne sklady a nikdo to nekupuje :D
  • Nezna nekdo nejake forum o hre,kde lidi jen nenadavaji na DRM a resi i hru? Nemuzu nic najit a rady by se hodily. Dik
    • Jak chces resit hru, kterou nejde hrat ???
    • chod na fora her co nemaji DMR!
    • Keyz
      http://forum.ea.com/eaforum/categories/show/232.page
      www.simtropolis.com/
      I když tam se taky nadává ale z jiných příčin :)
      Zrovna jsem dočetl recenzi na PC gameru a některé věci jsou tedy dost zvláštní.
  • Keyz
    Mně zajímá jak tam funguje ta simulace obyvatel atd. v pozdější fázi hry. Zatím hodně článků vychvaluje jak to vypadá to,že vidí dopady svých rozhodnutí ale také mluví o tom, že zatím nevědí jak to funguje dále.
    U SimCity 4 se mně líbil ten makropohled. Pořád bylo co řešit. Nebylo možné jen tak nějak hodit větrnou elektrárnu a čím větší město tím více problémů. Sice tam asi nebyla tak přesná simulace ale otázka je jak to zde má smysl?
    Když pominu hloupost, že městečko s 15.000 obyvateli má jadernou elektrárnu atd. Tak to,že každá osoba "žije" může nabízet hodně možností. Zatím jsem ale nikde nezjistil zda tomu tak je.
    Jestli lidi umírají, stárnou a přichází o práci to by pak bylo dost složité podobné věcí řešit a člověk by si snadno špatným rozhodnutím naběhl na malér v budoucnu. Zase by to bylo zajímavé a bylo by tam co řešit a ta simulace by byla využita.
    Jestli tomu tak není tak to sází asi hodně na první pohled.
    • Zaměstnání se tak řeší taky,máš tři třídy,nižší,střední a nejvyšší,každá má jiný požadavky.Všechno se vším souvisí,studovaní obyvatelé (zaměření na vědu) chtějí mít v pořádku veškeré služby - policie,hasiči,atp,prostě je nejde opít rohlíkem...Je to celkem propracované,jen jak nefungují jisté služby tak to není ono ( možnost nakupovat suroviny od jiných měst atp)
      • Keyz
        Pak to bude zajímavé a jsem zvědav na ohlasy po delší době.
  • Drakens
    Takže konec dobrý všechno dobré, někdo v EA začal uvažovat a uvědomil si že všemi těmi rozhodnutími si staví šibenici....

viz :
    http://www.eurogamer.cz/articles/2013-03-09-ea-odkodni-za-simcity-hrou-zdarma-a-priznali-opravnnost-stinosti
    • MickeyMutant
      Tohle bohužel není konec. Konec bude, až hra poběží bez problémů a lidem, kteří teď problémy mají a reklamují, budou vráceny peníze. Tohle je zatím takový opatrný začátek konce.
    • Drakens
      Jen pro info Games.cz považuji za nejlepší v dnešní době herní server, nedělám reklamu konkurenci. Ale považuji za správné dát nové informace a i zdroj aby si člověk udělal jasný obrázek.
  • JohnyTheZik
    Sice chapu, ze jsou lidi nastvany, je to logicky, ale kdyz uz se tu vsichni ohaneji pravnickymi znalostmi (vcetne me), ktere si, pravdepodobne, nekde dohledali nebo je "vytusili" z toho, co by bylo pro lidi vhodny (coz se muze dost casto neshodovat s realnymi zakony), tak by asi nebylo uplne od veci si dohledat informace i o jinych vecech - prijde mi, ze lidi si koupili SimCity a najednou s hruzou zjistili, ze to je always online hra. Zatim jsme porad ve fazi, kdy se hry s nutnosti neustaleho pripojeni proste setkavaji s launch problemy. Proste to tak je.
    Vedeli to vsichni, mohli si to koupit az po nejaky dobe (nerikam, ze to neni na obtiz, to ne).
    Pro me je to ale stejne vtipny jako kdyz si kamos koupil Crysis 3 a ted je nastvanej, protoze mu karta nepodporuje Dx11.. Proboha, jsme v dobe, kdy sehnat alespon zakladni informace je neskutecne primitivni, tak se podle toho taky trochu chovejte.
    Vsichni tu vesele nadavame na ovecky (at uz iOS, PC/konzole nebo mainstream/indie hry), ale to ze novej OZ je vpodstate udelanej cim dal tim vic pro ovecky, ktery jsou chraneny pred sebou samymi, aby se mohli chranit pred tim, kdyby nahodou podepsali nejakou smlouvu, kterou prece stejne nikdo necte, nikomu nevadi.

TL;DR Neni na skodu byt obcas trochu rozumny.

P.S. Ani zdaleka neobhajuju rozhodnuti EA udelat z toho always online hru ani cokoliv jinyho.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit