Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To je porad dokola..
    Spousta her nestoji ani za to stazeni z torrentu natoz je kupovat a ty kvalitni se myslim prodavaj celkem dobre a kolikrat ani nejake DRM nemaji (grimrock,zaklinac 2 atd). Kdyz nekdo udela kvalitni a zabavnou hru tak se myslim o svuj zisk bat nemusi, kdyz nekdo udela sracku tak s oblibou svadi vydelky na piraty..porad dokola..
    • life28
      Práve Zaklínač 2 mal 80% stiahnutých kópií (najpirátenejšia hra roku spolu s Crysis 2) ku 20% kúpených. Áno, skvelé čísla.
      • Statistiky vycucany z prstu umim taky ... jakou chces?
        • To je informace primo od cd projektu a pozor, tyka se to pouze torrentu. Nejsou tam zohledneny download servery typu uloz.to ani prime kopirovani hry mezi hraci, ktere je u zaklinace bez drm velmi snadne. Takze realita je jeste horsi.
      • XorxoxTalarius
        Zapominas do toho zapocitat lidi kteri si hru stahli a nasledne koupili ;) Coz dela taky velke procento "piratu"
        • 1) Nedela. 2) Kdyz uz, tak to koupi mnohem pozdeji za v podstate uz nevyznamnou cenu.
      • prudislav
        mě by docela zajímala statistika kolik procent z těch stažených kopií je případ kdy si hruten pirát zahraje jednou a smaže
        • life28
          myslíš percento ľudí, ktorí hru stiahnu "Hej, hra je super uber mega, bavím sa od začiatku do konca, prešiel som to, zmažem, nie dik, nekúpim, už som dohral" ?
          • prudislav
            nee spíš ty který to stáhnou , jednou zapnou, řeknou si to mě neba a smažou. Horší je když si člověk tohle řekně u něčeho co koupí(v mym případě to byl Homefront za plnou cenu)
            • takto som si stiahol novy tomb raider, zahral som si 20min zaciatok a vymazal. Ale zasa ja uz nemam cas ani hrat tie hry, a ked uz je nejaka dobra hra tak ma drzi dlho. Napr guild wars.
            • Tiež som sa popálil pár krát.
              Medal Of Honor (ten pred warfighter / neviem meno) bola hra, ktorá zase mna ošklbala.
              V podstate nie je jediná, je ich viac.
    • ucho
      zkreslený pohled. samozřejmě kvalitní titul si na sebe vydělá, ale pravdou je, že by si mohl vydělat mnohem víc. nebo si myslíš, že se grimrock nepirátil o sto šest? a co teprve zaklínač 2. grimrock měl jediný štěstí v tom, že ta hra byla levná, ve čtyřech lidech ji zvládli za necelý rok, takže se prostě z prodaných kusů zaplatila. je spousta kvalitních her, které se nezaplatí nebo se zaplatí tak tak, že pak studia vymýšlí psí kusy, aby vydělala víc peněz.
      tady nejde o to, že se kvalitní hra prodá, tady jde o to, proč se údajně tak nekvalitní hry i přesto tolik stahují a hrajou... pořád dokola :D
      • Neni to pravda, to je naprosta iluze a nesmysl. Produkt VZDY a NAPROSTO VZDY, vydela jen presne tolik, kolik zakazniku za nej DA penize. To je uplne stejny, jako kdyby truhlar brecel, ze soused, hajzl jeden, si misto jeho uzasny zidle uriz spalek zadarmo ... a kdyby to nebyla takova svina, mel si koupit jeho zidli ... a tudiz mu zpusobuje ztratu ...

        To je otazka nabidky a poptavky, jak pravi prvni hodina ekonomie. Vzdy ej to o tom, ze mi nekdo neco nabidne a ja za to sem/nejsem ochoten dat neco jinyho (prachy).

        Hra ktera se nezaplati zjevne neni kvalitni. Je to stejny, jako kdyby ten truhlar vejs dal tu zidli pozlatit..... a pak brecel, ze se neprodava .... protoze zidli za mega, si koupej tak dva lidi na planete.
        • Sorry, ale to je naprosto zcestna uvaha. Kdyz to totiz obratim, tak nejkvalitnejsi hra je CoD, protoze se nejvic prodava, proti nemu je treba Zaklinac uplny smejd.

          Dale je rozdil mezi tim, zda se produkt neprodava proto, ze o nej neni zajem nebo proto, ze o nej je zajem, ale ukradnou ti ho nebo okopiruji. Protoze ti to v pripade nehmotneho zbozi unika, vysvetlim ti to na lecich. Vyvinout novy lek (s novou ucinnou latkou) je nesmirne drahe, jeho vyroba je pak uz zpravidla snadna a levna. Ale ten vyvoj se musi zaplatit, aby bylo mozno vyvijet dalsi leky. Zkopirovat hru je velmi levne, ale jeji vytvoreni je zatracene nakladne (stoji to klidne 400 miliard korun) a tyhle naklady je potreba uhradit. A proto je spatne si jen tak kopirovat neco, co nekdo s obrovskym usilim a naklady vytvoril.
          • Pises kraviny, vyvoj leku plati prevazne staty z dani, co plati komercni firmy, je jeho testovani. A delaj to prave proto, ze je to kurevsky dobrej kseft. Navic (a o tom zjevne nemas ani tuseni) je v teto oblasti velmi tvrda regulace, a pokud by slo o opravdu prevratny, zivoty zachranujici lek (= neexistuje zadnej jinej), tak jej nelze chranit a kazdy jej muze vyrabet.

            Muzes zacit prodavat vzduch, sem zvedav, jak uspejes ... stejna kravina je stezovat si, ze si nekdo okopiroval hru - snazis se prodavat neco, co si kazdej umi okopirovat => to musis brat v potaz => musis tem lidem za ty prachy nabidnout neco, co jim za ne bude stat. Bejvaly casy, kdy si ke hre naprosto standardne dostal knizku, figurky ... dneska to dostanes tak mozna k nejaky uber extra edici ... a za ten litr dostanes placku v cene desetikoruny (a vetsinou uz ani to ne).

            A to nemluvim o tom, ze vyhlidka na nakup cehokoli, co mi proste za 5let (ale taky mozna za 2 mesice) prestane fungovat, protoze nekdo dojde k zaveru, ze se uz nevyplati provozovat nejakej autentizacni server, je prosto neakceptovatelna.
            • Nepisu, jen mas zkresleny pohled a nedostatek informaci. Ano, farmaceuticky prumysl je vynosny byznys, ale prave a jen diky tomu, ze nemuzes jen tak zkopirovat neco, do ceho nekdo jiny pri vyvoji nasypal desitky milionu dolaru. Nektere zivotne dulezite leky jsou velmi drahe a adekvatni nahrada za ne neni.

              Prodej vzduchu a prodej hry, do jejiz vyvoje byly investovany stovky milionu korun neni srovnatelny. To neco co za to stoji je prece ta samotna hra. A jestli tvrdis, ze co se da ukrast se ma krast (a tak fakticky jedna vetsina pc hracu), pak to plne ospravedlnuje drm (treba jako ma diablo 3), protoze na lidi s takovym smyslenim nic jineho fungovat nebude.
      • Jo to jo, ale situace je proste takova jaka je, takze delat kvalitni hry zaruci zisk..ktery by mohl jiste byt vetsi ale v jinem vesmiru, ne tady:)
        To co pises je teorie a na te nikdo penize nikdy nevydela..
        • smejki
          sorry ale představuješ si to jako Hurvínek válku... anebo neříkáš všechno. Spousta kvalitních her finančně propadla.
          • prudislav
            jj i kvalitní hra s předraženym vývojem je odsouzená k finančnímu propadáku.
            Viz. Někdo říká že úspěch je 1 milion prodaných kopií u Zaklínačů a někde nestačí ani nejvyšší prodejní čísla z celý herní série - 3.5 milionu u Tomb raidera, kde u předchozích dílu byl úspěch nad milion
            • smejki
              nebo hra s nedostatečným/špatným marketingem, nebo hra, která je relativně levná, ale poptávka na trhu je tak malá, že ani střídmý rozpočet neutáhne nebo hra, která launchne v nevhodný čas, nebo novátorská hra, kterou o pár týdnů předhoní konkurence... atd. atd. atd.

              Prostě "kvalitní hra se zaplatí" říká ve skutečnosti zhruba stejně jako "když zanedbám asi tak třista osmdesát devět dalších parametrů zajišťujících úspěch, tak mi zbude parametr kvality, no a když ta je dobrá, tak je na světě krásně" což je jen variace na "kdyby byly ryby v..." atd, že jo.
          • tak stane se...ale spis vyjimecne..
        • ucho
          ne, kvalitní hra ti zisk nezaručí. myslíš, že baldurs gate zaručil nějaký zisk? a nebo takový fallout 2?
          • Ano, kvalitní hra ti zisk nezaručí. Ale kvaliní hra za dobrou cenu ano.
          • porad je vetsi sance vydelat vic penez na dobre hre nez na sracce, vzdycky se ji proda vic.Problem je ze dneska dela kazdej jouda hry a mysli si ze na nich vydela majlant, vetsinou to pak je velkej prusvih a divi se ze to nikdo nekupuje a lidi si to radsi stahnou. Nebo snad myslis ze kvalitni znacky jako Sims,Elder Scrolls,Mass Effect a spousta dalsich nic nevydela kvuli piratum? To tezko, vy delaji na nich vic nez dost a to zejmena proto ze delaji kvalitni hry.Kdyby zaklinac 2 byla spatna hra neprodali by ani tech 20%. Spousta vyvojaru se zabejva fikcema jake by to bylo kdyby lidi nepiratili, jenze to jim nepomuze..co jim pomuze k vydelku jsou kvalitni hry.
            • To uz zabihame zbytecne moc do detailu. Ja jen chci rict ze problem piratstvi se stal samozrejmosti a je to boj s vetrnymi mlyny a nikdo ho nevyresi (leda zrusit internet a zacit na cistem stole s jinymi pravidly nez ktera tenhle virtualni bordel stvorila:). Takze by lidi co hry delaj udelali nejlip kdyby delali dobry hry kde maj sanci jich prodat vic
            • ucho
              stále omíláš ve svých větách jeden nelogický blábol. že je většina her nekvalitních a proto si je lidé stahují. tohle prostě logicky neokecáš. pokud je hra špatná, lidi by ji nehráli. pokud jim hra stojí za to, aby jí věnovali svůj čas, tak špatná být nemůže (pokud ano, tak jsou dotyční mírně retardovaní)
    • smejki
      to furt nemění nic na tom, že významné množství lidí neplatí za software z principu, kvalita nekvalita, 'chudoba' nechudoba.
      • Môžem sa opýtať na ten princíp ?
        • smejki
          "já to platit nebudu, nebudu, nebudu, radši to dám na ganju, na marjánku" nebo co já vim.
          • No však to - "co já vím" -> nevíš -> nevieš nič o tom kto si to sťahuje na tej druhej strane a aký je jeho prístup k tomu. Vieš len to, že z tvojho pohľadu je to nefér, pretože ta hra keď má na etikete cenu 50e mala by byť kúpená každým, kto má o ňu záujem... ale takto to našťastie nefunguje od začiatkov PC. Hudbu si môžeš aspoň ako tak vypočuť na nete pre kúpou (snippet etc.).

            Vo všeobecnosti sa to množstvo pirátov, čo s týka samotného princípu, tak liší, že nie je možné moralizovať v tomto smere.
            • smejki
              ano máš pravdu, nevím, jak si to každej jeden pirát omlouvá a je mi to jedno. Ani mu to nehodlám vyčítat. Ale nevyprávěj mi, jak si to chtěj všichni jenom vyzkoušet. Ne, to dělá jenom pár jedinců. A fakt mi to nevyprávěj, když dokola slyšim tři <>prdele výmluv pro pirátění her, který stojej do 100Kč, jsou kvalitní ale někomu se prostě nechce platit.
      • prudislav
        ale zrovna tohle jsou lidi který na platící zákazníky nikdy nepředěláš a když vemu příklad z mýho okolí tak to jsou lidi co hru stáhnou, co nejrychleji ji prosviští a jedou hned na další a nebo lidi co takhle stáhnou her několik, každou zkusí na půl hodiny a nakonec hrajou jednu a zbytek zas smažou.

        Kéž bych měl tolik času
        • Tihle lide ale strhavaji ty, kteri by jinak zaplatili, kdyby to bylo normalni. Takze ma smysl jim v tom branit.
        • smejki
          no však právě, není to lament, jen konstatování. ale taková ta zenová tvrzení, že dobrý hry se nepirátěj a že když už někdo něco zpirátí, tak jen proto aby si to ozkoušel, jsou strašné bullshity. První neplatí a druhé je záležitost titěrné minority. Ve finále je fuk, jak se hra pirátí, důležité je, kolik se prodalo (a kde).
          • bullshit je piraty resit ... proste mas nejaky mnoztvi lidi, kteri si hru koupej... mno a ostatni si proste nekoupej.

            Mas na vyber ze dvou moznosti - nas.at ty, kteri si koupej, a o par dnu/% omezit ty, kteri si nekoupej, nebo mit spokojeny kupce, a mozna ziskat par % navrch z tech, kteri si spokojene zahrajou zadarmo.

            Nic mezi tim.

            Zadny ztraty ... nic takovyho neexistuje, to sou kecy. kdybys udelal dokonalou ochranu, tak si to ty lidi stejne nekoupej, velka cast z nich se ani nedovi, ze neco takovyho existuje, zato 50% ztech, kteri by si koupili te poslou dohaje z principu.
    • true story
  • "Hra samotná je o tvorbě her a vedení vývojářského studia. Majitelé této upravené kopie na vlastní virtuální kůži zjistí, jaké to je." ... „Hráči postupem času zjistí, že jejich finanční zásoby dochází a postupně se zvyšuje šance, že jejich nový titul bude obětí pirátů. A jak jde čas, nakonec jejich studio zbankrotuje“.

    Mám to chápat tak, že v originální hře neexistuje pirátství a v cracknuté ano? A že nejsou ve hře možnosti jak na to reagovat? Pokud to tak je, tak to musí být fakt "skvělý" simulátor vedení vývojářského studia i originální verzi. :-)
    • Ja bych to chapal tak, ze vyvojari jsou retardovani ekonomicti sebevrazi, kteri delaji produkt, o kterem netusi, kolik se ho tak muze prodat, ale pro sychr toho nabouchaj plny sklady ... a pak brecej, ze se neprodava.

      Jakejkoli normalni podnikatel totiz kalkuluje predem, kolik asi tak musi do vyrobku vrazit, za kolik se asi tak da prodat, a kolik kusu asi tak musi prodat, aby se zaplatily nastroje ... a kdyz to vsechno ma, a vychazi to, tak si trebas veme uver, a samo naprosto VZDY s rizikem, ze to nevyjde, a neproda => zkrachuje.

      A to toho chudaka podnikatele dokonce zadnej zakon nechrani pred tim, aby prisla konkurence a zacla vyrabet defakto totez.
    • Asi tak nejak. :)
      Oni zabudovali zaujímavý prvok do piratskej hry. Ale do samtoneho "simulátora" nie.
      Wait... :))
      • Epic FAIL hehehe
    • Asi půjdu stáhnout tu cracklou verzi, alespoň to bude po delší době pořádná herní výzva :-).
  • Vtipné bohužel pro vývojáře krutá realita *9*
    • Pro retardovane ano ... ti normalni nekalkulujou s tim, kolik lidi je na planete, ale s tim, kolik lidi si jejich produkt koupi, coz je podstatne omezenejsi skupina, a tomu prizpusobi rozpocet.

      Pokud tu byl zminenj zaklinac, tak rekneme ze budu kalkulovat s milionem prodanych kopii, na ten milion nadimenzuju rozpocet tak, abych neprodelal =>kdyz se proda vic, vydelal sem. Kdyz se proda min, prodelal sem. V obou pripadech jde o riziko podnikani - kdyz je zima, plavky se taky moc neprodavaj ... budem zalovat ... Boha (nebo koho) ... za to ze je zima? Ja sem prece pocital s tim, ze bude leto, a ten parchant mi to zkazil ... a ted mi hnije ve skladu vagon plavek.
      • že je to riziko podnikání s tím souhlasím o plavkách tak tomu se říká průzkum trhu, ale jestli by se tím měli vývojáři řídit kolik procent lidí jsou sprostí zloději tak by nevznikali áčkové tituly a zasekli bychom se na hopsačce Mario. Máš pravdu vývojáři počítají s počtem prodaných kopií her a tím riskují když vynakládají na vývoj. Někdy to hold přepísknou jako Squere Enix ( tam byl prodej docela ucházející 2.5 mil kopií ) ale náklady na vývoj byl prostě vyšší a jak to dopadlo všichni víme. Není vina studia že lidi sprostě kradou ( spíš byli naivní ) Nakonec se dopracujem k tomu že vývojáři budou chtít peníze předem jak se to teď objevuje na stemu a to už bude opravdový konec AAA titulů.
  • No nevim jestli je tohle uplne spravny pristup, vzhledem k tomu ze delat demoverze vyslo z mody tak to dost lidi nahrazuje tim ze stahne piratskou verzi ozkousi a pokud je to zaujme tak hru teprv koupi. Takze ten velky nepomer klidne muze jen znamenat, ze neni o co stat a vetsinu lidi to nezaujalo. Pripadne dokonce zminena "DRM" mohla odradit potencialni kupce, kteri toto povazuji za standardni soucast hry kdyz si na to jsou schopni stezovat na oficialnich forech.
    • Pro me je to presne tak - pokud crackla verze hry nefunguje, vubec se nezabyvam myslenkou na jeji nakup, jednoduse predpokladam, ze bude fungovat uplne stejne blbe. Ono to tak totiz v 99% pripadu plati.
    • XorxoxTalarius
      Chapou co chces rict a proto plus a souhlas.
  • TheGGG
    No to není pro pcčkáře nic neobvyklého. Ti mají torrentové stránky nastavené jako domovské stránky.
    Prosím zdejší pcčkáře aby si vzaly příklad z nás konzolistů, sice vaše platforma neodvratně zaniká, ale odejdětě alespoň se ctí a kupujte hry legálně dokud je vůbec ještě někdo na PC vydává. Já osobně neplánuji své hry vydávat na PC *5* *5*
    • life28
      Jasné, PC scéna zaniká. Hlavne že PC exkluzivít je tento rok asi 7x viac ako na všetky ostatné hlavné platformy dokopy :)
      http://www.centrumher.eu/co-sa-chysta-v-roku-2013-vsetko-tu/
      • TheGGG
        ha ha ha
        na Konzole vychází mnohem víc KVALITNÍCH her než na PC. I když nebudu počítat exklusivity, stále je tu obrovská hormada her co vychází jak na ps3 tak na xbox, ale na pc se kvůli obrovské míře pirátství neobjeví. Samozřejmě pokud se vyžíváš ve hrách od city interactive nebo nezávyslích pseudoblbostech které dělal nějaký hlupáček doma a které se za hry ani nedají považovat, nemluvě o tunách nudných modifikací, nebo přitroublých masách asijských MMORPG atd. Pak má PC víc exklusivit, ale to je stoka která se nedá považovat za hry.
        • No, ked sme pri tej obrovskej hromade hier na xbox a ps3, tak nam tu napis 40 kvalitnych exkluzitivych, to bude 20 pre kazdu platformu, myslim si, ze to nebude problem, ked pouzivas "obrovska hromada"

          cin sa ty cesky blbecek
          • TheGGG
            Tys ten maďar co jen nadává na čechy? Chceš vypsat kvalitní hry na konzole?
            Dragon´s dogma, demon souls, god of war (1, 2, 3, 4), Uncharted (1, 2, 3), HALO (to ani nevím kolik má dílů, já mám jen 4., reach a ODST). Gears of war (2, 3) Forza horizon, killzone (1 a 2 a 3), resistance (1 a 2 a 3), bayonetta, infamous serie, metal gear solid serie, MGR
            atd. Todle je jen nepatrný zlomek toho o čem si může pcčkář nechat zdát při paření stopadesáte hry od CI.
            • TheGGG
              Za prvé ty hry vyšly v HD předělávce na nové konzole, takže tak. Za druhé nevím co u vás v maďarsku považujete za kvalitu když jste nikdy žádnou hru nevydali, ale killzone serie a HALO serie (od té doby co není na PC) patří mezi nejlepší FPS. Kam se hrabe half life s postavama co se chovají a reagují jak pytle s cementem.
              God of War je pak králem hack and slash žánru. Samozřejmě jestli čekáš že ti budu vypisovat všechny hry tak sory je jich příliš ( pro kkta s přezdívkou x nevypsal jsem jednu hru několikrát ale jednotlivé díly, to mohlo dojít i tobě *6* ) najdi si seznam her na wikipedii (pokud teda umíš anglicky)
              Jinak konzole jsou prostě výhodnější než PC, nemusíme chodit každý dva roky kupovat nový kompl ( a pak nemít prachy na hry) jen proto že vyšla další benchmark ARMA atd. V klidu a bez lagů si zahraju cokoliv a nemusím se strachovat o milion problémů souvisejících s komplem. Pokuď tě baví nastavovat zadek pánům z nvidie nebo ati klidně si uži, já budu dál pařit na svý 42 palcový LEDce skvělé AAA tituly a nebudu mít strach o optimalizaci nebo špatným ovládáním.
              PS: klávesnice je na psaní ve wordu a myš na přetahování okýnek, kdo to myslí s hraním vážně má gamepad.
            • Jasne, jednu hru a vymenujes ji 5x => 5 her ... lol
            • a inak, pisal som hry na ps a novy xbox, ty si mi tu pomaly vypisal hry aj na ps1 :D:D:D: Vidim, ze az tak vela ich nie za tych 7 rokov na kazdu konzolu...Je toto mozne? Aby super konzola bola von 7 rokov a ani jedna z nich nemala 20 exkluzivit, co stoja za to? Mate vobec co na tej konzole hrat? Nezavidim, orezane hry na 10 fps v pidi rozliseni a musite za to platit este viac...Darmo, ked je raz niekto hlupak.. Konzolistov je mi luto, okradaju vas ako nesvojpravnych dochodcov na predvadzackach hrncov a kuchynskeho nacinia :(((((((((((
            • povedal som 40, nevidim, nevidim...

              Kilzone kvalitna hra :D:D:D:D:D:

              god of war kvalitna hra :D:D:D:D

              Halo odkedy je na konzole, je akuarat *****


              PRedsa ich stale nie je 40? Ved je ich je tak vela, kde je problem no taaaaaak *6* *13* *13* *13*
    • prudislav
      PC jako herní platforma podle lidí jako ty zaniká už minimálně od roku 2001(http://kotaku.com/5674097/the-many-many-deaths-of-pc-gaming) ale světe div se pořád se drží a držet bude. Dokonce to s ní vypadá čím dál tim líp s ohledem na architekturu nextgen konzolí. A to že konzolisti nepirátí je stejnej kec jako to že všichni PCčkáři pirátí. Znám dost konzolistů co pirátí ostošest i na konzolích. Nejhorší jsou ale ti co na fórech oslavují konzole jako božstvo akupují na ně hry, ale ty co nekoupí zpirátí na PC
      (V mym okolí neni jedinej "hardcore" konzolista kterej by na PC vůbec nepirátil, ale hlavně že na PC všude nadávaj ale sami jsou součástí problému)
      • To je otazka. Podle me si pc platforma prisla solidnim upadkem, jejimz dusledkem je znacna ekonomicka zavislost pc platformy na AAA titulich vyvijenych pro konzole (videno optikou pc hrace -> konzole nici pc hry). A myslim si, ze to s ni vypada cim dal hur, treba skrz steam, ktery je pro pc platformu pohromou. Napriklad nutnost online pripojeni pro hrani singleplayerovych titulu a obecne uzivirani kdysi otevrene platformy. Navic to ted bude Valve tlacit na steam box. Pokud bude Valve neuspesny, pak to same hrozi ze strany Microsoftu (na ktery proto Valve nadava kudy chodi). Krome tohodle neprizniveho vyvoje herni platformy se nedari ani prodejum hardware.

        Pirati se na PC i konzolich, ale mira piratstvi na PC je nekolikanasobne vetsi. Daleko podstatnejsi jsou ale daleko mensi prijmy z PC platformy na AAA titul.
        • To mas hodne omezeny obzory ... prave v soucasnosti probiha naprosto uzasna vec - cim dal vic lidi dela vlastni projekty ... a to prevazne prave pro PC, proste proto, ze se to dobre programuje.... a ze to nejsou tituly s uzasnou milionovou grafikou? No a? Ale da se to narozdil od tech AAA sragor hrat.
          • TheGGG
            čím dál víc lidí dělá vlastní projekty aka ty nehratelný na koleni dělaný skákačky hopsačky a pro bl*ečky klikačky co nad nimi všichni pět minut slintají jako nad vrcholem uměleckého a herního zážitku a jsou strašně rádi že tomu dali prachy na glitchstarteru a pak jdou stejně hrát nějakou normální hru. *6* *6*
          • Ty AAA sragory jde taky dobre hrat, ale na konzoli. Od te doby co jsem objevil PS3 (2010) me zase zacalo bavit hrat velke hry. Nevim jak jsi stary, ale ja PC herni platformu sleduji v podstate od zacatku jejiho vzniku, hral jsem uz primitovnosti na CGA a smal se, ze to nema ani na hry na ZX Spectrum, natoz na Amigu.
        • prudislav
          já bych spíš řek že samotný hry prošly úpadkem , kdy se moc nezlepšuje kvalita her ,ale šíleně se zvyšuje cena vývoje a hlavně výdaje na reklamu(min. 50%).A hlavně publisheři maj přehnaný očekávání prodejů , protože všichni chtěj to co má CoD. Ohledně nutnosti online už třeba Ubisoft dostal rozum a v podstatě u všech her vytvořil offline režim. A už vůbec se mi nelíbí přidávání "pseudosociálních" prvků do her. Ohledně steamu mam přesně opačnej názor, když srovnám jeho současnej stav se stavem v době HL2. Steambox je podle mě spíš pokus Valve o kompaktní PC pro vstup mezi "gaučový hráče" . Microsoft šel hodně do kelu v posledních letech.

          A s těmi příjmy z PC to asi nebude zas tak špatný, sice jsou prodeje menší ,ale náklady port se podle mě většinou zaplatí, jinak by se ty porty nedělaly a je jich čím dál tim víc i v případě 2 roky starých her(BL,MK9,AW,...). Obvzlášť teď kdy se díky stejný architektuře PC a konzolí ještě zmenší náklady na portování mezi platformami.
      • TheGGG
        Tví okolí? To bude skidrow a spol. že.
        • tvl s těmi názory a s biebrem v čele mě dostáváš neuvěřitelně do varu :D
        • no, pravda byva takova, ze ti nejvetsi kriklouni zaroven byvaji i nejvetsi provinilci, neco mi rika, ze by to mohl byt i tvuj pripad
          • TheGGG
            jak ti mám dokázat že mi pod stolem a na skříních leží desítky krabiček od legálních her?
            • Popelnice za tržnicí. Proto máš tolik krabiček :)
            • TheGGG
              to je pravda, ještě že k větnamcům nechodím
            • dvd z tržnice od vietnamca není originál
    • Jo platforma PC neodvratne zanika a z toho duvodu PS4 bude x86 tedy PC architektura *1*
      • Kdyz sem tu cca pred 2ma mesicema psal, ze PS4 bude PC s linuxem, tak sem za to dostal asi 50 minusek ...
      • TheGGG
        No ano, samotné PC už odpadá, teď budou konzole tak dobré že PC nemá cenu kupovat. Jediná kvalitní PC exklusivita je serie Total war jinak je to bíída.
        • Haha to si cet v blesku vid:-D
          Konzole je shit,Pc 4ever
          • TheGGG
            Konzole je budoucnost *1* *1*
            PC je nákladný nic *5* *5*
            • TheGGG
              a stejně si na svým super ultra kompu zahraješ velký hoho.
            • Myslis ty uzasny technologicky hity v podobe PS4 a spol, na urovni myho kancl kompu, protoze vic nejste schopni zaplatit ... a natlacit do akceptovatelne velky krabice?

              Jakykoli prumerny hermi PC je o rad vykonejsi nez prave prichazejici konzolovy hity ... mno to bude krasa, ty uzasny gamesky co na tom budou vychazet ... za 2-3roky bude mit 1/2 lidi v kabse mobil, kterej bude vykonejsi nez ta konzole.
            • Uz vidím ja pracujes na konzoli s autoCADem :-D
              Budoucnost pro děti mozna...ii
      • Vidis nekde litat dvouplosniky? A stejne ma kazdy letadlo nejaky veci provedeny jako v dvouplosnikach :)
        • Jojo, PC uz peknych par desitek let zanika, v hlavach par poblouznencu *1*
          • Ja netvrdim ze zanika *3* Jen me fascinuji nektere argumenty.
    • Na konzolich se pirati min jen proto, ze to je na nich obtiznejsi a nese si to sebou ruzne negativni dusledky.
      • smejki
        na míře pirátství stejně moc nesejde. sejde jen na nominálních prodejích.
      • Pravda! ... No a?
        • No a tak nema smysl delat z konzolistu lepsi lidi. Je dobre se divat na svet realne, jen tak mu lze porozumet.
          • Tak ja si nemyslim ze tu z nich nekdo dela lepsi lidi. Proste to vetsine nestoji za ty "trable" s crackovanim a radsi si to zaplati. Proc ne, at to klidne podone je na PC
    • a presto vetsina piratskych releasu v posledni dobe vychazi prvni a s predstihem prave na Xbox, chipnutou PS2 mel v mem okoli prakticky kazdy atd.
      • TheGGG
        Nojo takhle to dopadá když pcčkáři nakoupí konzole, už hledají cestu jak krást
      • asi tam ty releasy piratske grupy nevydavaji jen tak ze srandy a pro dobry pocit, kdyz by je pak nikdo nestahoval
  • Musím říct že si tím udělaly minimálně reklamu
  • pockat, tohle neni freewarovka? :D
  • prudislav
    Já tuhle verzi beru jako takový demo. Přijde mi to mnohem promakanější než Game Dev Story. Jak to dostane zelenou na steamu hned kupuju
  • Mac? To je nejaká konzola?
  • Upozornuji na to uz nekolik let, ze piratstvi na PC se pohybuje kolem 90 % a to jak u AAA titulu tak u indie sceny. Tohle je dalsi z mnoha dukazu.
    • teba ospravedlnuje snad len to, ze si cech.. *6*
      • diky cechurikovia, aspon vidno vase primitivne iq, ked tu chodi vas drbnuty brat a pise to iste o slovakoch, tak mu davate pluska, co sa vam nepaci, vari opakovany vtip nie je vtipny, ale co cakat od naroda, co si zvoli Zemana *6*
        • Ale kdo říkal že jsem to myslel jako vtip?
          • ja to tiez myslim vazne, to s vtipom bola len parafraza, ale niet divu, ze nechapes, si predsa cech, bol som minule v prahe, mali sme pohovor s anglicanmi a jeden anglican povedal cechovi ze you made my day a cech mu odpovedal, ze "nie je gay a nevola sa Dej, ze vraj co si to dovoluje"..
            • A kde je to morálné zrcadlo? Míra tvých abnormálně stupidních příspěvků mě neustále překvapuje. Ale klid tvoje míra myšlenkové entropie je natolik vysoká že se dá očekávat zlepšení *3*
            • no vidis, nastavim ti moralne zrkadlo, robim to co ty a zrazu sa ti nieco nepati, niet divu, ze nechapes, si predsa cech..

              Mimochodom ten plyn v prahe? Nemontoval si sa do toho ty?
            • Koukám že si perla ve svém národě ( co slovo to perla no spíš sifón *1* )
        • TheGGG
          vrať se zpátky do maďarska cizáku
          • Na Balaton sa chystam az v lete.
            • TheGGG
              U nás máme v pohodě 11 megabajtů za sekundu, to u vás to vidím na jeden kilobajt za hodinu
            • Tak sorry, ale do ceska sa nechystam, takze internet bude *3*
            • TheGGG
              můžeš tam zůstat
              jenom buď někde kde nemají připojeni k internetu
      • Zato tvoje IQ neospravedlňuje ani to že si slovák *1*
      • Povida se, ze kdo chce prezit konec sveta, mel by si zajet na Slovensko, tam jsou o 30 let pozadu :-).
    • a cisla jsis vytahl z p*dele nebo mas nejaky rozumny zdroj?
      • Zdrojem jsou prave vyvojari ruznych her, jako Vavra, Amanita, BI, CD Projekt a podobne, ostatne jako je tomu i v tomto pripade.
        • Jinak receno - vycucame si neco z prstu ...
    • A koho jako upozorňuješ? Upozorňuješ lidi na games.cz? :D Jako promiň ale to je asi každýmu úplně víš kde :)
      • Upozornuji na to hlavne lidi, kteri braci nad pristupem hernich vydavatelu k platforme pc a nejen tady.
    • Alex81
      Upozornuji, ze jsi vykastrovany byk.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit