Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MS zase vytvoril neco co zakaznici vylozene NECHTEJI tak jako W8 a ted marketing bude delat vse proto, aby to chteli *1* nebylo by jednodussi vyrabet podle toho co chteji zakaznici?
    • Podle toho ze MS nebude mít z prodejů na bazaru nic, tak bych to spíš viděl na výmysl vydavatelů.
  • Nazývejte věci správnými jmény: Samozřejmě, že Xbox one bude blokovat bazarovky dokud si je za poplatek nenecháte odblokovat. A to komu se bude platit, je hráčům nejspíš úplně jedno. Připojení na internet asi tolik nevadí, ale maskovaná a přesto či vlastně proto razantní snaha postupně zlikvidovat bazarový prodej podle mě dočasně (tj. nikoliv věčně) hodně lidí otráví a omezíí i rozjezd nového Xboxu především v Evropě.
  • Toto je taká drahá hračka že to môžem *****ť :) pripojenie na net jedenkrát denne, žiadne neoficiálne požičiavanie hier (to jednorázové a komplikované ma fakt nesere) a k tomu cena nových hier vždy o 10€ drahšia ako pri PC verzii... nie dík
  • Hru muzete prodat do bazaru, ale jen tam, kde budou mit licenci od MS.
    Pokud u nas tu licenci bude mit pouze jeden obchod, (napriklad predrazene JRC)tak potes koste.Kolik vam asi za hru nabidne obchod bez jakekoliv konkurence? Xone bych doma nechtel ani zadarmo a to myslim uplne vazne.
    • Budes si moc hru tradenut priamo za inu hru s urcitym doplatkom online na XBox live, kde budu pravdepodobne ceny pre kazdeho usera v Europe viacmenej rovnake. A ked nie, aj tak budes mat zalozeny UK ucet kde sa to najviac oplati. Toto je napr. jedna feature, ktora celkom dufam ze pride aj na PS4, ktoru planujem kupit ja.
    • tak kdyz ted vykupuji hru za 140 a prodavaji za 540 tak to potez koste az budou jedinni
  • InvisiblE182
    Pořád nevěřím tomu kinectu. To že půjde všechno vypnout se hezky řekne, ale už vidím, jak to bude schválně schované, složité a ještě se to resetuje s každým updatem.
    • nehlede na to jak pry nebude kontorlovat kdo hraje mozna ted po vydani, ale az si to lidi nakoupi prijde update 1,2 a uz si nikdo krom toho maxima 10ti lidi pod jednou konzoli nezahraje a update 1,3 snizi pocet lidi pod jednou konzoli na 5 a ty se nebudou moct menit *14*
  • Já jen čekám až někdo vytáhne na světlo světa , že blikající X one bude podprahově ovladat lidi , a pak to dopadne tak že 220kilovej amík si bude chodit pro vložky auwejs do nejbližší drogerky , a češi si budou rpavidelně zapínat TV NOVA a jejich špíno zprávy abychom měli řádně vymté mozky a mohli všichni bez remcání nakupovat spoustu Pí*ovin které vůbec nepotřebujem . Ale X1 je přece špička to musíme mít každý a kdo ho nebude mít tak to bude vyvrhel společnosti
  • Ono je to on-line připojení asi nutný: pokud si koupím hru a mám k tomu i on-line verzi, pak můžu nainstalovat hru a hrát ji s pomocí "registrace" u microsoftu (bez vkládání dvd). Kdyby totéž dvd použil někdo další (bez on-line připojení), mohl by hrát s toutéž licencí. Tohle je asi jediný způsob, jak zpřístupnit uživatelům možnost hrát bez ověřování přítomnosti originálního média.
    • Robotron3
      Ale nic neni nutný. Nechápu, jak tohle můžou lidé obhajovat, že je to dnes už nutnost. Není. Normálně by se to dělalo tak, že hra se po internetu ověří bez toho media, když připojení k internetu je. A když není, tak pak bys teprve už musel tam to dvd dát. Nebo ověřit aspoň jednou, ne každý den. Je to o té možnosti, ale jakmile ti to vnutěj, tak to neni nutnost pro tebe, jako uživatele, ale pro Microsoft, nebo ty vydavatele, který to tak chtěj.
      • Ok, tak situace: nainstaluju, zaregistruju, prodám/půjčím hru tobě. Já hraju s on-line registrací, ty hraješ s ověřením DVD v mechanice. Je to ok? Asi ne.
        • Ano, je to ok. Ten s mechanikou by musel byt porad offline a navic to na vic jak dve kopie nerozsiris, takze o zadne velke uniky penez by se tak nejednalo.
          • Je to OK z akeho pohladu? Z licencneho urcite nie. To je asi tak OK, ako keby ten druhy tu hru upiratil... Z moralneho pohladu to moze byt pre jednoho OK, pre ineho nie. Mne je to v podstate uplne u prdele, ale narozdiel od inych ludi plne chapem vydavatelov, ktori proste nie su spokojni s tym ze kopa ich uzivatelov hra ich hry bez toho, aby im dala co i len cent. Keby som mal biznis, ani ja by som s tym nebol spokojny.
            • Ok je to proto, ze by tim vydavatele neprichazeli o penize. Mit moznost udelat druhou menecennou kopii neni zadne riziko. Uz dnes si treba koupenou hru z PSN nainstaluju pod svym uctem na kolik PS3 jenom chci a dal bude na te konzoli fungovat pod libovolnym uctem, a presto to nikoho netrapi. Uniky timhle smerem jsou minimalni, zato obtezovani zakazniku pri tom novem systemu bude obrovske.
  • Bud jsem asi dementni a nechapu vyznam clanku, nebo pan Homola papouskuje neco, co si nekde precetl od MS a blbe to prelozil a vuuubec se nad tim nezamyslel...
    Paradox nastava v okamziku kdy pise:

    Ale začněme tím pozitivnějším: své hry na Xbox One budete moct sdílet až s deseti rodinnými příslušníky nebo kamarády a vaše hry bude moct hrát kdokoliv. Tím se vyjasňuje jedna z těch divočejších spekulací.....
    a ted...
    Podobně budete mít možnost hry půjčit kamarádům. ......Podmínky jsou ale dvě: za prvé budete moct půjčit hru jen lidem, které máte na Xbox Live v přátelích alespoň 30 dnů a za druhé můžete každou hru půjčit jen jednou. Takže už žádné složení se na hru v pěti lidech a následné půjčování. Jen jednou a jen tomu, koho máte ve friend listu alespoň měsíc.

    Tak a ted mi to vysvetlete... Kdyz dle tvrzeni mi XBOX dovoli hrat hru az deseti kamaradum nebo rodinnym prislusnikum, jak to jako XBOX zjisti?? Musim je mit ve spesl nemenne skupine na friendlistu nebo jak? Budou to moci hrat na jen one prvne aktivovane konzoli, nebo si to bracha flakne v druhym pokoji do sve krabice??? Nebo kamarad si to odnese domu a dohraej si to na sve krabici??? Takze vysledek??? Hodim si pet kamaradu do sveho family-listu slozime se na hru a zase se muzou jit klouzat??? Jedine co tim zmuzou, ze se zase nejake sikovne nactilete dite obdarene super kebuli a hackingem koukne pod poklicku a rozebere jim to na prvocastice a muzou se jit klouzat... A chytrejsi pujdou a koupej si PS4... Neb kazda spekulace a vyrok MS je vysmech vlastnim zakaznikum do oci... :(
    • Overwatch
      Tohle bohužel MS nerozepsal do x odstavců, jen to stručně zmínil. Sdílení s deseti rodinnými příslušníky alespoň já osobně chápu tak, že tam budeš mít vytvořené nějaké profily pro bráchu, ségru, mamku, taťku, babičku, dědu, prababičku apod., přes které se ti ten příslušník na Shared Games dostane. A své Shared Games tak budeš moct sdílet s deseti profily. A sdílet jako "virtuálně". Zatímco to druhé, to půjčování kamarádům, je to, že někomu dáš do ruky Blu-ray s hrou a on ji bude hrát na svém profilu.
    • Maarta
      podle mne tím je myšlena jedna konzole, ale s více uživateli...
      • Erien
        Ale zase se píše, že hra není spojena s konzolí ale s účtem, takže pokud účet přihlásím u kamaráda na konzoli, mělo by to fungovat normálně.
        • Maarta
          ale zároveň může být účet svázaný s konkrétní konzolí a defakto by byl nastaven jako účet vlastníka konzole... Nebo tak nějak... Ale nevím, jen hádám :-)
          • Erien
            Taky nevím, ale přišlo by mi to divné, to by mohli svázat ty hry rovnou s konzoli a nemuseli by to dělat tak složitě přes účet *1* Já si hlavně počkám na hry co budou :)
            • Ja na ne s##u!!! :D
  • No nevím, pro mě osobně info o X1 čím dál víc rozporuplnější. Všichni píšou počkat na E3, ale tam se stejně dozvíme jenom to co bude MS chtít abysme se dozvěděli. Pravda o všem bude jasná až to budou mít lidi doma. Takže počkám na zkušenosti ostatních a budu moct objektivně porovnat PS4 x X1. Prozatím sem vždycky měl xbox, od Sony sem konzoli nikdy nechtěl, ale podle infa zatím už si nejsem jistej. Navíc si myslím, že X1 bude dost drahá hračka, navíc se bude muset platit xbox live atd :S no nevím. Hodně štěstí MS.
  • Koupit si konzoli, která mi bude zakazovat hrát? Nejsem padlý na hlavu, abych tohle podporoval. Bohužel se ale opět najdou lidi, co si tohle nechají líbit a Microsoft se pak bude zase chvástat úžasnými prodeji. A je mi celkem jedno, jak to dopadne u PS4, věřim sice, že ti mají víc rozumu, ale pokud bude ten jejich systém podobný, rozhodně nebudu volit "menší zlo". Prostě nekoupim asi jedno.
    • "Prostě nekoupim ani jedno."

      APPROVED !
    • +10
    • Já už se rozhodl, že ještě nějakej čas zůstanu na PS3. Rok nebo dva po vydání PS4 už bude všechno jasný a budu aspoň vědět do čeho du. X-box sem nikdy neměl, takže tyhle věci sleduju spíš ze zvědavosti.
    • Tilwaen
      +1

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit