Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jedna ze zábavných volno časových aktivit v GTA V je i běhání proti věcem a sledováním, jak se o ně postava rozmrdne. Zkuste skočit proti zdi, koši, sloupu, kolemjdoucí postavě, zábradlí atd. Nebo vylezte na nějakou horu, skočte z ní a jen sledujte, jak se postava nádherně kutálí (pro jistotu si kupte raději armor, ať to déle vydrží). Fyzikální model eňo ňuňo.

    A jinak, co říkáte na songy v rádiích. Tolik mně známých jsem vůbec nečekal. Třeba Modjo - Lady (Hear Me Tonight), Pet Shop Boys - West End Girls... <3
  • Ronox
    Mučící scéna mi nijak nevadila a navíc jsem byl na něj hodnej :D elektrika a waterboarding to rozchodí. Ve videorecenzi každopádně nejlepší část ...chodit po pláži s Trevorem a ten střih ten se ti Janchore povedl! Možná bereš jinak Trevora jako rednecka se ztělesněním zla, ale mě ho je i docela líto. Má svoje chvilky, kdy si říkám, že je to vlastně chudák, ale pak mi přepne rádio s tím, že ho tyhle s*ačky nebaví už ho zase žeru. Z videorecenzí se dá víc než souhlasit ve všech směrech. Bohužel tenhle černobílej rozkol typu nenáviď/miluj je už u většiny dnešních her. Komunita nezkousne průměrnej, ale stále dobrej titul, ale prostě buď jen střílí ohňostroj a nebo hejtuje až do morku kosti.
  • Keyz
    Ten model poškození je tedy horší. Na začátku tam traktorem nabourá to policejního auta a odletí jiskry a to je celé. Jeden škrábanec....

    Traktor asi nic neváží.
    :(
    • az to vyjde na pc urcite budou mody na model poskozeni. z videi sem taky videl auto narazi do auta a ma jen poluceny naraznik
  • Cela recenze byla fajn. Nejvíc se mi ale líbila část na konci s hodnocením a výčtem platform, kde naštěstí chybělo PC...konzole vládnou
  • jindra.veliky
    Az na ty dva dlouhy zabery bez strihu a mluveni, to byla dobra recenze *4*
  • Nemám náladu na delší proslov, protože mi před chvilkou spadla do cibulový polívky moucha, ale ta mučící část je naprosto v pohodě a jen člověk, co má citlivější díru na ní bude plivat.

    Jinak to samozřejmě desítková hra je, Rockstaři jsou herní bozi a je jen otázkou času, než si to uvědomí úplně všichni. Nebo snad znáte momentálně jiná herní studia, který vám nabídnou 100+ zábavy bez zápachu stereotypu? Ne? Myslel jsem si to.
    • Keyz
      Hlavně se to tam hodí. Hraješ za psychopata tak co se řeší? :)

      Jako kdyby řešili, že ve filmu nacisté vraždí židy.
      • Tushan
        řeší se to, že ti ve hře dají možnost volby skoro při každé kravině ale u tohodle ne a tim padem je to jen samoučelná nechuďárna..... osobně to mam u čokodirky gta nehraju ale z te recenze bylo jasne že myslí tohle a ne samotnou scénu. spíš to jak je to prvoplánově uděláno a vnuceno hráči
        • janchor
          Ano, tak.

          A Keyzi, je zásadní rozdíl mezi tím, jestli něco sleduješ, nebo na tom participuješ.
          • Keyz
            To ano ale k dané postavě se to hodí. A předem je jasné, že to psychopat tedy nemělo by to být nic nečekaného. Hlavně stejně to je komické. Někomu vadí, že musí mučit ale klidně přeje autem 20 lidi bude na nich protáčet kola aby byla větší jatka atd...

            Přece by se hry podobným tématům neměli vyhýbat.
            • vlastik.plaminek
              Jednoho konkrétního pytle pixelů, který rozhýbává herní engine. Jenom má tu smůlu, že je to příběhová postava, takže na ulici nepotkáš milion jeho klonů a respawn nepříjde. Pokud to někdo bere jako osobu, měl by vyhledat pomoc a přestat hrát hry, protože mu z toho taky může rupnout v kouli. Říkali to na Nově.
            • janchor
              Inu, ve hře, kde z libovolný smrti odejdeš s nápisem WASTED, působí přejíždění / střílení anonymních panáků podstatně jinak, než dlouhá detailní scéna mučení jedný konkrétní osoby, která se před tebou klepe strachy. Navíc přejíždět, narozdíl od mučení, nemusíš, pokud nechceš.

              O vyhýbání se tématům tu nikdo nemluví.
      • Přesně tak! Ale znáš moralisty... zviditelnit se nějak musí. *6*
  • Pan Grygar by se se svou jemnou, intelektuální duší neměl pouštět do takovýhto her.
    Kritizovat přehnané násilí ve hře, která je na přehánění založena je směšné. Připomíná mi to recenze z Gamespot, kde jistá redaktorka kritizovala špatné postavení žen ve hře..
    Recenze je vždy částečně subjektivní, ale trochu nadsázky a nadhledu by neškodilo.
    • janchor
      Ne, "přehnaný násilí" skutečně nekritizuju.
      • Hm, to že jste nepoužil přímo tohle slovní spojení je trošku alibistická reakce, ale budiž.
        Výrazy typu jen pro idioty a podobně - to myslíte, jako seriózní recenzent vážně? Rasismus patří k USA stejně jako "Romové" k Česku. A že některá satira neobsahuje srandu? To přece vůbec není všechno. Scéna mučení není vtipná a ani nemá být. Ryje do vládních organizací, není to masturbační materiál pro magory.
        Spousta mikroscén v GTA není vtipná ale je zastraceně satirická a zrcadlo současné Americe nastavující (např. úplně perfektní zhodocení finanční krize jedním bussinessmanem, kterého ve jednom random encounteru vezete autem na letiště).
        A Michael je trošku složitější postava, pro mě osobně nejlépe napsaná. Jasně, chce si udržet svou rodinu a svoje bydlo, na druhou stranu je z celé hry ta nejsobečtější a nejvíce nevyrovnaná osoba vůbec.
        Jednu věc zjednodušujete a z druhé děláte rasový problém.
        Pominu poznámky naznačující, že my, "herně dospělí" jsme někde jinde.
        Děláte s ostatníma dobrou publicistiku v novém Levelu, tohle video patří na osobní blog.
        • čo sa týka rasizmu tak v tomto s janchorom súhlasím, rasové stereotypy sú v GTA V sktutočne stereotypné keďže čierny sú dnes väčší rasisti ako belosi ...
        • janchor
          To nebyla narážka na slovní spojení, to bylo konstatování, že jsem kritizoval něco poněkud odlišnýho.

          Intermezzo s mučením nemá být vtipné, ale pokud mučení kritizuje NAČEŽ vás nutí ho aktivně "hrát", je to naprosto samoúčelný a pokrytecký. Pokud by tam byla volba, jak se zachovat (například si na začátku vybrat, na koho zůstat přepnutej, jako to hra umí jinde), nemám s tou scénou žádnej problém.

          A právě pro (nejenom mikro) scény, kdy je pětka satira / drama naprosto precizní, mě otravovaly momenty, kdy tuhle laťku podlézá. Na Michaelovi je to nejmarkantnější, protože ano, je to skutečně nejzajímavější a nejlíp napsaná postava.. pokud ji zrovna scénář nehází pod nohy upocenou snahu o humor.
          • hm....tak já to pochopil jinak. V takovém případě máte asi pravdu
        • Myslím si, že je daleko horší říct o hráčích, že jsou idioti. I když si to myslíte, tak to do recenze nepatří. Pokud jste profesionál, měl byste vědět, že nesmíte urážet čtenáře/hráče/vývojáře.
  • Ta recenze mi přišla jako by ji dělal nějakej ujetej intelektuál lol
    • rádoby intelektuál !!
    • Ano ale levicove zalozen. dnesni levice = vice pozitvni diskriminace
  • JJ všetci čo mučia na Guantanáme, vedia kto sú tí ľudia, ktorých mučia, naposledy to bola matka dvoch detí, ktorú museli prepustiť, nič nepriznala, ale aspoň vidno, akí sú teroristi kua vycvičený, všakáno ...
  • Ajajaj.. tak tohle se moc nepovedlo *9* Ač mám obvykle Grygarovy videorecenze moc rád, tak zrovna tahle se mi nelíbila.
    Rozhodně nezkousnu ty výtky na bezúčelné násilí, náznaky rasismu a "špatnou satiru" v sérii Grand Theft Auto. A už vůbec ne to, že by tato zábava měla být pouze pro idioty (jak by potom dopadlo třeba Saints Row IV?). Na druhou stranu se tomu nedivím, protože kdo sleduje Lukáše na Twitteru, asi ví, odkud vítr vane (tweety ohledně rasismu, multikulturní společnosti apod. se vyskytují poměrně často). Takže za mě.... skvělá hra, skvělý recenzent, bohužel dohromady to tak úplně nesedlo.
    • No u pana Grygara kdo neprijma tuny muslimu v eu je id.ot. Nj propaganda uz dosahla aj do recenzi.
      • kde konkrétne ? multikulti propaganda je už síce skoro všade ale na games som si to nejak nevšimol.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit