Přejít na výpis diskuzí
Analýza ukazuje míru kradení her torrenty v jednotlivých amerických státech
15.8.2014 | Adam Homola
191 příspěvků
-
"Bezpochyby ale jakýkoliv "úspěch" na tomto poli tvůrce ani vydavatele nepotěší."
Přoč by je nepotěšil? Naopak, to by je přece mělo těšit. Znamená to přece, že jejich hra je populární, ví o ní čím dál víc lidí, a tedy se pravděpodobně taky bude slušně prodávat nebo se už slušně prodává. Nejvíc stahované hry bývají ty nejvýdělečnější. Když se něco nestahuje ani zadarmo, je to ten nejpádnější důkaz, že to nikdo nechce. -
-
zlata slova, hru si stahnu vidim ze je dobra, koupim....kdyz je spatna po 5-10 min mazu a jsem rad ze jsem si ji nekoupil...pokud chcou predejit piratskemu stahovani maji vydavat dema nebo vracet penize za hru ktera se zakaznikovi nelibi(dejme tomu ze do odehrani 30-60min se muze hra vratit). Problem vyresen...
-
-
EA/origin nemusim ale maju nejaku "Great Game Guarantee" , tusim do 24h od zpustenia hry ju mozes vratit. Ja som na origine kupil len ME3 (ktory som mal 2x prejdeny) takze nemam s tymto osobnu skusenost.
Ale stale mne osobne pride lepsie to stiahnut z torrentov a kupit to az potom ako ma hra presvedci ze je ozaj dobra :)
-
-
Bohužel tohle ti lidi stejně nikdy nepochopí.
To je ta samá mentalita jako u filmů na DVD kde si člověk co si ten film koupí musí vytrpět kázání o tom jak je stahování špatné - tím vlastně trestají legální nákup :D
Ale stejně jim tak zjevná situace nedojde, místo toho budou pořád do světa křičet jakej je pirátství mor... -
-
asi jsi dlouho nic nekupoval, ale Bontonfilm už to tam letos nedává. tady část mailu, co mi odepsali:
"Vaše rozhořčení chápu a zároveň se jménem společnosti Bontonfilm omlouvám.
Vězte, že tato protipirátská aktivita byla vedena dobrým úmyslem, nicméně ve skutečnosti měla opačný účinek.
Z toho důvodu bylo toto video odstraněno a není již součástí aktuálně vydávaných titulů."
takže jak vidíš, došlo jim to... -
tohle mě přesně štve a to i když si koupím film v luxusní krabičce a ne v papírovém obalu, taky mě štvě když jdu jednou za čas do kina, vypláznu 180 za lístek a musím poslouchat reklamy na produkty a filmy, který mě nezajímají
-
tiez neviem o com tu trepu. Tipujem ze sa snazia byt politicky korektni, tak aj kvoli tomu je tam x-krat zdoraznene slovo kradez...od games by som cakal nieco viac
btw autor evidentne nezachytil reakciu HBO na uspech game of thrones na torrentoch
"Šéf spoločnosti Jeff Bewkes Time Warner, materská firma HBO, označil pirátstvo za „lepší propagačný nástroj než ceny Emmy“. "
http://www.aktuality.sk/clanok/250694/game-of-thrones-najstahovanejsi-serial-u-internetovych-piratov-vyrobca-dakuje-za-reklamu/
keby aspon games nepodporovali tento copyright dzihad proti akoze piratom -
-
asi ti uniklo, že HBO jde ve skutečnosti proti šířeným videím jako slepice po flusu. u nás si to pěkně hlídají, i v zahraničí. samozřejmě o úspěšnosti lze diskutovat. to prohlášení je tedy pěkné PR a někdo to tak zřejmě vnímá, HBO se podle toho ovšem nechová a nenechává tomu volný průběh. platí si "odstraňovače" materiálů z netu...
-
Tak zrovna serial na platenom kanale je v podstate crowdfund. vec s mesacnymi poplatkami co sa zaplatila uz pred startom.
-
-
Vzhledem k tomu, kolik peněz stojí natočit jednu epizodu GoT, tak ani ne. Je to celkem dost drahá záležitost...
-
-
Na wiki pisu o budgete 50-60 milionov na prvu sezonu.
-
-
-
-
-
-
Mě dodnes přijde vtipný jak se proti pirátsví snaží pořád bojovat a při takovejch průzkumech člověk zjistí že by museli pozavírat 70% obyvatel týhle planety :D (ruku na srdce - kdo se ani jednou neprovinil a nic nestáhnul).
Jinak zrovna Watch Dogs si ani nic jinýho nezasloužilo. Škoda že nejdou vrátit peníze za nákup, tady bych to využil 100% -
-
Tak keď som bol mladší tak som hrával pírátske verzie hier, hlavne z toho dôvodu, že som nemal príjem a žobrať peniaze od rodičov na hry mi prišlo neslušné(výnimka boli samozrejme vianoce :) ), naštastie som mal kamoša čo mal vtedy rýchly net a vedel zohnať hocijakú hru.
Postupom času, keď som si nejakú almužnu zarobil , tak som si hry začal kupovať, dnes mám zbierku takmer 300 hier a som na ňu pyšný :D -
-
Zajimave, pozadat rodice o penize na zabavu ti prislo neslusne, ale krast hry ti prislo slusne?
-
-
An obvious troll is obvious. Pravdivý príbeh.
-
-
-
No museli by být hodně hloupí, kdyby si tohle neuvědomovali, jenže pro ně je to byznys. A copak není fajn dostávat prachy za boj, který nelze vyhrát, ale zároveň je nekonečný?
-
-
Do toho boje spíš ty prachy sypou a dělají to úplně zbytečně. Se podívej třeba na Steam, kterej má úspěch už takovej, že si tam lidi kupují hry a pak je třeba ani nehrají.
A za tím vším stála Newellova (pravdivá) myšlenka že pirátství není problém těch co kradou, ale těch co za peníze nabízejí služby, které té hodnotě vůbec neodpovídají.
-
-
-
V Delaware rádi kozy? Really? *8*
-
Ilinois tam ví co hrát... AGE OF MYTHOLOGY *14*
Jen by to nemuseli krást( -
Každý zarytý konzolista píše, jak se krade jenom u nás a ono se krade i v kolébce ultra-low HW konzolí, USA... :)
-
-
xXx
-
Mimoto ještě k tomu Minecraft *1*
-
-
Minimální mzda kolem 40k a kradou taky , ale zase na druhou stranu si watch dogs nic jiného ani nezaslouží
-
-
Maj tam jiný ceny, nemužes prevest mzdu na český a zbytek ne...
-
-
Máš pravdu cena aut,elektroniky,nábytku je o půlku levnější a o oblečení ani nemluvím když tady kupuju kalhoty kolem 2k wrangler nebo unclesam on tam za ty prachy bere armanni,nebo huga ... a jestli máš na mysli bydlení tak průměrný amik s manželkou má kolem 100k a za hypo dá třeba 40 a zůstane mu ještě 60 a tady s manželkou průměrný češí maji 30 a s toho dají 15 pryč btw nenech se vysmát jestli si myslíš že amík je pod českem :)))
-
-
hodne deluzivni pohled na ceny
-
Ty ceny co uvádíš plati tak možna nekde v Texasu
-
-
Nic to nemění na tom, že nová konzole od začátku stojí $399, tedy nějakých 8000 (o třetinu míň) a vzpomínané Watch Dogs na e-Bayi koupíš za 25 babek (500 Kč) bez problému, zatímco u nás i třeba na Aukru se pod 800 nedostaneš. To, že třeba bydlení stojí hodně peněž nic nemění na faktu, že hry jsou pro ně v poměru k platu asi tak 3x levnější.
-
-
To je jasný, souhlasím. Je jednodušší to stáhnout než třískat z rodičů prachy.
-
nemůžeš všechny amíky hodit do jednoho pytle. a další věc je, že děti prostě torrentí, jako u nás. někdo z toho vyroste, někdo ne. na množství lidí jsou na tom ale za mořem stále dobře a ta kupní síla je tam velká. a o tu kupní sílu jde. si vezmi, kolik lidí si u nás kupuje filmy...
-
-
-
-
-
-
Zajímavé. Za těch 40 dní je to přes 5 milionů downloads na celé spojené státy.
-
A policie v USA bude mít sklizeň *1*